Találatok a következő kifejezésre: Kirúghatnak a alatt és (7 db)

Betegállomány alatt kirúghatnak a munkahelyemről? És ha közbe teherbe esek?

Legjobb válasz: Én úgy tudom nem rúghatnak ki. Engem is ki akartak, de közöltem, hogy 8 hónapig táppénzen leszek, utána meg szülök. Nem rúgtak ki.

Én úgy tudom nem rúghatnak ki. Engem is ki akartak, de közöltem, hogy 8 hónapig táppénzen leszek, utána meg szülök. Nem rúgtak ki.
Szia. Nem rúghatnak ki, ha meg terhes leszel akkor sem, csak max majd szólnak, ha lejár a gyes nem kívánnak tovább alkalmazni.

MIt tehetek ha határozott idejü munkaszerzödésem van (6hónap) és terhes lettem (8 hetes) kirughatnak betegállomány alatt? 3 hete dolgozom ezen a munkahelyen Mit tehetek ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Sajnos simán kirúghatnak, ha próbaidõn vagy. A határozott idejû szerzõdés pedig megint csak nem túl kedvezõ. :(

Sajnos simán kirúghatnak, ha próbaidõn vagy. A határozott idejû szerzõdés pedig megint csak nem túl kedvezõ. :(
Szia! Nekem is határozott idejû szerzõdésem volt mikor terhes lettem. A szerzõdés lejártáig nem rúghat ki, viszont ha lejár, akkor onnantól kezdve nincs védelem és valószínûleg nem alkalmaznak tovább, ha csak nem olyan rendesek, hogy kapsz egy határozatlan idejû szerzõdést. :(
Szia! Igen sajnos itt a határozott idejû szerzõdésen van a hangsúly.Amint lejár másnaptól már nem vagy biztosított, ahhoz pedig hogy a szülés után jogosult legyél a juttatásokra biztosítottnak kell lenned. Ha a szerzõdésed lejár és nem tudják hogy terhes vagy akkor két lehetõséged van ugye: vagy kapsz ismét egy határozott idejût vagy egy határozatlant. Ha határozatlan akkor nyert ügy, ha határozott akkor: nyersz újabb idõt a szülésig a biztosítottságod felé. Ha pedig most elküldenek akkor használd ki a passzív táppénzt /sajna már csak 30 nap/, utána munkanélkülit. Igaz nem írtad hogy elõtte dolgoztál-e illetve mennyit, de ha jogosult vagy a munkanélkülire a szülésig akkor megkapod a TGYÁS-t/GYED-et.
én úgy voltam, hogy decembertõl júniusig határozott idejû szerzõdésem volt.februárban terhes lettem.nem szóltam senkinek, és szerencsére el tudtam palástolni a dolgot.kicsit visszafogtam magam, de nem vetetk észre semmit.megvártam a szerzõdéshosszabbítást és után mikor már tudtam, hogy újabb határozottat kapta, (decemberig)akkor bejelentettem, hogy kisbabám lesz(majdnem 6hónapso voltam)még dolgoztam másfél hónapot és táppénzre mentem.Így kaptam tGYÁST?majd passzív GYEDET.mert ugye szó nélkül nem hosszabbítottak újra decemberben.
engem most küldtek el 6 hónap után, 7hetes terhesen, ugyanígy lejárt szerzõdéssel. valójában nem tudom, hogy jogos-e, most járok utána. az én elgondolásom szerint nem tehetnék meg, mert tök mindegy, miért akar elküldeni, mivel terhesen senki nem venne fel dolgozni, ezért védett vagy. ez tudom, hogy határozatlan idõre így van, de határozott esetében sajnos nem. Szerintem ha olyan az állásod, hogy nem túl megerõltetõ, akkor próbáld kihúzni hosszabbításig úgy, hogy nem mondod el senkinek. Ha szerencséd van nem fog annyira meglátszani és talán a rosszul létek is elkerülnek. Esetleg ha rendes a fõnököd, megbeszélheted vele, de ezt kevésbé ajánlom, kiindulva az én fõnökeimbõl... Én pénztáros voltam, és mivel már volt egy vetélésem nemrég, azonnal elmentem táppénzre. Nem is lett volna baj, de ahogy megtudták, hogy babám lesz és ezért vagyok otthon, rögtön elküldtek. Pedig nekem csak pár napon múlott, mert már elõ voltak készítve a papírok szerzõdés hosszabbításra.

Kirúghatnak a terhesség alatt és a 3 év alatt, amíg otthon vagyok?

Legjobb válasz: Nem, ezalatt felmondási tilalom alatt állsz (mind a táppénz alatt a szülés elõtt, mint a GYED, GYES ideje alatt). Kivéve ha esetleg próbaidõs vagy, mert arra az esetre ha jól tudom nem érvényesek a felmondási tilalmak, de ebben nem vagyok 100 %-ig biztos.

Nem, ezalatt felmondási tilalom alatt állsz (mind a táppénz alatt a szülés elõtt, mint a GYED, GYES ideje alatt). Kivéve ha esetleg próbaidõs vagy, mert arra az esetre ha jól tudom nem érvényesek a felmondási tilalmak, de ebben nem vagyok 100 %-ig biztos.
Szia!Vagy hogyha esetleg a szerzödésed korlátozott ideig van megkötve, akkor megtehetik hogy nem hosszabitják meg.
hm szerintem a munkáltatók ha kiakanak rúgni valakit, megtalálják rá a módot...sajnos
Egészen pontosan úgy van ez a dolog, hogy rendes felmondással nem válhatnak meg tõled! Tehát fegyelmi eljárással, stb igen. Nem vonatkozik ez próbaidõre, és határozott idejû szerzõdésre. Mindenesetre ha megpróbálnak rábeszélni, hogy mondj fel magadtól, ne hagyd magad! Ezt nem tehetik.
Szia! A Munkatörvény Könyve védi a kismamákat!
elvileg nem, gyakorlatilag volt rá példa hogy igen, de visszavették a kismamát, esetleg akkor ha reklamált szal bármi lehetséges, persze ez nem lenne jogilag szabályszerû


Kirúghatnak- e munkahelyemről, ha GYED alatt esem teherbe? Tervezzük a második babát, de nagyon félek, hogy így elbánhatnak velem!

gyed, baba

Legjobb válasz: Nem, hiszen 3 ev fizetesnelkuli szabadsagot vettel ki gyermekgondozas miatt, az alatt vedve vagy. Persze egy kozos megegyezesnek ez nem akadaly, csak azt nem kell alairni.

Nem, hiszen 3 ev fizetesnelkuli szabadsagot vettel ki gyermekgondozas miatt, az alatt vedve vagy. Persze egy kozos megegyezesnek ez nem akadaly, csak azt nem kell alairni.

Áll még az, hogy Gyes alatt nem lehet kirúgni az alkalmazottat vagy ezt már eltörölték és a munkába állást követően akár másnap kirúgható a kisgyermekes anyuka?

Legjobb válasz: A munkáltatói rendes felmondás ellen védve van az anyuka a gyereke 3 éves koráig - akár gyesen van (azaz fizetés nélküli szabi) akár nem.

A munkáltatói rendes felmondás ellen védve van az anyuka a gyereke 3 éves koráig - akár gyesen van (azaz fizetés nélküli szabi) akár nem.
Munka törvénykönyve 90§. véd a rendes felmondás alól. A 94§ pedig véd a rendkívüli felmondás, és a csoportos létszámcsökkentés miatti felmondás alól. Ha betöltötte a gyerkõc a 3. életévét onnantól ketyeghet a felmondás. SEMMIT ne írj alá, ami egy kicsit is utal rá, hogy lemondasz a törvény adta védelmedrõl. Újabban ezt valahova besuvasszák és ha aláírod akkor már el is küldhetnek.
Táppénz alatt nem rúghatnak ki.
Mióta dolgozol ott?
Ha nem vagy próbaidõ, tp alatt NEM rúghatnak ki. Ez biztos!
Még annyi, hogy a jogviszony megszûnése után 45 napig kaphatsz még passzív táppénzt!
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ez biztos??Mert sajna a munkahelyemen is leépités van és asszem el fognak küldeni, és ezért gondoltam hogy elmegyek táppénzre, igy talán valamivel meghosszabitom a munkaviszonyom!Szerintetek??
Egy kicsit had pontosítsak, bár egész jók a válaszok. A felmondási védelem csak a munkáltató rendes felmondása ellen illet meg. Ahogy a válaszoló írta, próbaidõ alatt azonnali hatállyal megszüntethetõ a munkaviszonyod. A határozott idõ lejártával pedig - eltérõ megállapdás hiányában - automatikusan megszûnik. Rendkívüli felmondás ellen nincs felmondási védelem, viszont azt nagyon pontosan és alaposan kell indokolni. Megszûnhet még úgy is a munkaviszonyod, hogy maga a cég megszûnik, vagy átalakul, de a jogutódlást nem vállalja be. tgyl

Új munkahelyem lesz jövőhét hétfőtől.3 hónap próbaidővel, de viszont lesz lombikunk is, mert szeretnénk babát, és ez a próbaidő alatt lesz, ha minden igaz. Kirúghatnak?

Azt tudom, hogy rendes munkaid? alatt nem rúghatnak ki, ha elmondom, h lombikos vagyok.

Legjobb válasz: Próbaidõ alatt azonnali hatállyal INDOKLÁS NÉLKÜL megszüntethetõ a munkaviszony, tehát simán elküldhet. A hangsúly az indoklás nélkül szavakon van.

Próbaidõ alatt azonnali hatállyal INDOKLÁS NÉLKÜL megszüntethetõ a munkaviszony, tehát simán elküldhet. A hangsúly az indoklás nélkül szavakon van.
Nem védem a vitatkozót, de abban igazat adok neki, hogy a doki néha túloz, persze a te érdeked miatt.(nem volt szerencsére lombikom soha), de PL van egy 15 hós kisbabám most vagyok terhes a tesóval, és nekem a dokim, azt mondta, hogy ne emelgessem a nagyot, hát ez nagyon jó lenne ha megtehetném, de nem tudom pl: be kell rakni az etetõszékbe, a kiságyába stb. és gondolom rajtam kívül sok anyukának van ez a problémája, de mégis egészségesen megszületik a tesó. Így ha te megteheted, hogy nem dolgozol akkor az csak jó. Kérdésedre a válaszom: kirúghatnak próbaidõ alatt, de esetleg , ha kiíratod magadat a dokival, hogy beteg vagy lehet ki tudod húzni a próbaidõ végéig, vagy csak 2 hetet aztán visszamész dolgozni és esetleg utána megint egy hétre kiíratod magad vmilyen betegséggel.
A kérdező hozzászólása: Látod nem hagyja rá... Majd õ megmondja, kinek mit kell tennie lombik után...
Mondtam, hogy IVF dokinak kell mennie, mert õ tudja a frankót... Mindenki más meg hülye hozzá... törõdjünk bele szerintem...
A kérdező hozzászólása: De a fekvés függvénye Drága! Szerinted miért mondják az orvosok a szigorú fekvést??? És mi az h kikímélte magát?? Egy lombik nem vicc, vagy holmi kis bolha csípés!!!
Nehogy már azt mond attól függ a lombik, h 3-hétig fekszel!!! Ismerek olyat aki feküdt nem csinált semmit sem ...mintha beteg lenne és nem egy lombikja volt már pedig igazán kikímélte magát. És ehhez nem kell jósnak lenni mert nem azt mondtam, h már pedig így nem fog sikerülni. Csak nem a fekvés függvénye!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, én a Te véleményedet osztom:) Nem véletlen mondják az orvosok, hogy FEKÜDNI KELL!! Köszi a választ!
Utolsó ismét... Bocs, csak kicsit ideges lettem... Én mindig 3 hétig feküdtem... De van is 3 lombik gyerekem összesen...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a válaszokat! Kedves utolsó! Ez nagyon tettszett: menjen el jósnak....
Próbaidõ alatt kirúghat, bárkit, bármiért, lombikost, terhest, stb. Azért van próbaidõ... Az utolsó elõtti pedig menjen el jósnak, ha igy tudja, hogy mitõl függ a beültetés sikeressége... Vagy IVF programvezetõ orvosnak...
Igen, sajnos próbaidõ alatt kirúghatnak indoklás nélkül, és ekkor még nem számít, hogy terhes vagy-e. Ha letelt a 3 hónap, akkor már védett vagy, addig sajna nem. Mindegy, hogy lombik, vagy nem.
Simán kirúghat a próbaidõ alatt!! Én lombikos vagyok de a két hét "szigorú" otthonlét nálam nem volt meg.1.nem tehettem volna meg, h ennyi idõt otthon legyek mert az miatt lett volna inkább a kirúgás!!2.nem is akartam annyit otthon lenni nem attól függ, h dolgozol-e a beülti után vagy nem.
Elsõ vagyok. Teljesen mindegy. Ha te közlöd a lombik tényét, akkor a munkáltatód dönthet úgy, hogy elküld. De nem fogja neked megmondani, hogy ez miatt küldd el még szóban sem ( ha mondja, akkor utána perelheted, mert az már nem indoklás nélküli elbocsátás).
A kérdező hozzászólása: Sztem evidens, h az ember miért akar dolgozni!! A többieknek köszi a választ! Még annyit szeretnék a második válaszadóhoz hozzáfûzni, hogy nem csak a lombik beavatkozás miatti távollét, hanem a beültetés után minimum 2 hét szigorú otthon lét kell, és ezért kérdeztem, h kirúghatnak-e. Elsõ két válaszoló tehát: ezek a válaszaitok a lombikosokra vonatkoznak, vagy a rendes terhességre?
Itt arra gondolsz hogy lombik alatt napokat távol kell esetleg lenned és ezt elmondod a munkáltatónak és hogy ezmiatt kirughat-e? ezt nem tudom. de terehsen próbaidö alatt is kirughatnak. az tuti mert engem kirugtak próbaidö alatt és akkor utánna jártam, pont terhes voltam. de külföldön élek és meglepetésként ért hogy nálunk nem lehet kirugni terheset próbaidö alatt sem. mákom volt mert pont leépítés volt, és fél év próbaidöböl még 1 hónap volt hátra. de akkor jól utána jártam amagyar szabályokanak és otthon a próbaidö altt simán kirughat.
A kérdező hozzászólása: Szia! Ha nem volt lombikod, akkor errõl nem tudsz nyilatkozni. Ne keverjük már össze a síma terhességet, a lombikkal! Az egy mûvi beavatkozás, naponta TÖBB injekciót nyomsz magadba, stb, stb..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!