Találatok a következő kifejezésre: Kinek van az alábbi ügyben (2 db)

Kinek van igaza az alábbi ügyben?

Nagymamám (Apukám anyukája) nemrég meghalt. A lakását 1995-ben a nevemre írattatta. Most halála után Apukám testvére megsért?dött, és azt hiszi ki akarjuk semmizni az örökségb?l.

Legjobb válasz: Ja annyit elfelejtettem még írni, hogy mindig Apukámék gondozták Mamámat, bármi gondja volt, csak hozzájuk fordulhatott. A másik ágról nem törõdtek vele, unokája és menye is állandóan piszkálta mindenért.

A kérdező hozzászólása: Ja annyit elfelejtettem még írni, hogy mindig Apukámék gondozták Mamámat, bármi gondja volt, csak hozzájuk fordulhatott. A másik ágról nem törõdtek vele, unokája és menye is állandóan piszkálta mindenért.
A kérdező hozzászólása: Azóta már tudott beszélni egymással a két testvér, és úgy néz ki nincs harag, mi azért úgy gondoljuk, hogy nem fogjuk õt kizárni a dologból. Mindketten azt szeretnék, ha nem lenne harag és megmaradna a jó viszony a testvérek között. Így bízunk benne, hogy nem lesz probléma, azért is, mert én jelenleg már 6 hónapos várandós vagyok, így nagyon nem használna egy ilyen hercehurca.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat.
Az elõzõ beíróhoz hozzátenném, hogy valóban kötözköhet az "ellenfél" hogyha olyan sanszokat adsz neki, hogy a nagymutterrel közösen vetted. Viszont szerencséd, hogy az APEH-ot nem lehet rád uszítani, mert 5 éven túli ügy. Te mondhatod azt, hogy akkor volt annyi pénzed, hogy megvetted. Csak ne legyen ezzel ellentétes írásos anyag, amit meglobogtathat az ellenfeled. Ha viszont nagyon megy a makacskodás és õ azt mondja, hogy tud az ajándékozásról, akkor viszont fordíthatsz egyet az ügyön, hogy õ anno fel lett kéve az állásfoglalásra de le se sz....ta. Errõl persze nem árt, ha van írásos bizonyíték, de ezzel csak akkor élj, ha az elõzõ, ezzel ellentétes verzió végleg csõdöt mondott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ mindenkinek. Az adás-vétel nem színlelt volt, hanem ez anno önkormányzati lakás volt és az önkormányzattól vásároltuk meg a Mamával közösen az én nevemre. Ezekrõl a bizonylatok is megvannak. A beszámíthatóságot igazolni gondolom körzeti orvos is tudná, hiszen Mama rendszeresen járt hozzá. Szerintem senki nem tudná jobban! Szóval köszönöm szépen mégegyszer!
részvétem neked és a családodnak!a lakás a tied nem tudnak mit csinálni.nem támadhatják mivel nem örökség tárgy.a tulajdonod.akkor támadhatnák ha csak haszonélvezõ lennél.csak az elhunyt tulajdona képzi örökség részét.a tiéd nem.a párom is ugyan ebben a helyzetben volt.megakarták támadni a gyerekek, de közölte az ügyvéd hogy nem támadható az ami nem az elhunyt tulajdona volt a halála napján.ne aggódj nem tudják elvenni ami JOGOSAN a tiéd.a mamád másik fiáról pedig nem fejtem ki a véleményem mert nem publikus!
A lakas ami a Te neveden van, nem lehet az orokseg targya, ha bizonyitani tudjatok (pl. a szomszedokkal mint tanukkal, hogy gondoskodtatok az elhunytrol), akkor meg ha meg is tamadjak a vegrendeletet, szerintem akkor is a birosag a Te javadra dont.
hm érdekes, nálunk még a szüleim élnek és egy eladott ingatlan után kérte az örökségét /persze a férje keze volt benne/ ezek után mit szóljon az ember??? sértõdjön meg az akinek nincs esze, vagy elment!! ilyen esetekben a jóérzés valahol a legmélyén van az embernek, és az anyagi világban süllyed el... arra nem gondol senki, hogy ez az anya felnevelte õket, iskoláztatta tanitatta stb... ilyen gyerekeket képzel el magának az ember, mikor megszüli, örül neki??
Részvétem. A lakás a tiéd, ne foglalkozz a nagybátyádékkal, hiszen a mamád a te nevedre írta a lakást, a másik fia nem is foglalkozott vele, csak most, hogy hasznot húzhatna, persze megjelenik. Mondjuk arra figyelni kell, hogy magyarországon a végrendeletek megtámadhatóak, nem úgy mint az angol jogrendben. Ha valakinek két fia van, de az egyik nem örököl semmit, jogi úton megtámadhatja a végrendeletet. De mivel a lakás még a mamád életében a te nevedre lett íratva, így nem tud senki semmit csinálni.
elõzõ hozzászóló vagyok, õszinte részvétem:-( és ezen ne idegesitsd magad, neked éppen elég most a gyász
Lakás a Te neveden van, vagyis a tied..ebbe már semmi de semmi beleszólásuk nincs a drága másik fiának..(nem kommentálom mit gondolok a viselkedésükrõl)
...Talán egy ötlet: add el a Nagyid ingatlanját és vegyetek belõle egy újat!!!... Pár 10e Ft-ot megér egy üdvédi tanácsadás is, hogy probléma esetén tudd, hogy mire számíthatsz!. Soha senkiben ne bizz meg!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!