Találatok a következő kifejezésre: Kinek nem kórházi (71 db)

Ki melyik kórházat ajánlaná, esetleg ellenezné? ! Kecskemét kontra Szolnok! Nem tudom melyiket válasszam!

Legjobb válasz: Szolnokot nem ismerem, Kecskemét szerintem elég gáz, én miután tájékozódtam, sikítva menekültem onnan. Alig van baba-mama szoba, a többi szobában 3 óránként viszik ki a babákat, éjszaka pedig egyáltalán nem, sõt tápszert adnak nekik. A babalátogatás 2x fél óra, óriási tömeg a folyosón, egy babát kb 20 másodpercig mutatnak üvegen keresztül. Szülés után nem lehetsz a saját hálóingedben, sõt még bugyit és betétet is csak látogatáskor használhatsz, a lepedõn figyelik meg a vérzésedet. Látogató nem mehet be a szobába, még császárral is ki kell ülni a folyosóra, ahol kb. 5 szék van.

Szolnokot nem ismerem, Kecskemét szerintem elég gáz, én miután tájékozódtam, sikítva menekültem onnan. Alig van baba-mama szoba, a többi szobában 3 óránként viszik ki a babákat, éjszaka pedig egyáltalán nem, sõt tápszert adnak nekik. A babalátogatás 2x fél óra, óriási tömeg a folyosón, egy babát kb 20 másodpercig mutatnak üvegen keresztül. Szülés után nem lehetsz a saját hálóingedben, sõt még bugyit és betétet is csak látogatáskor használhatsz, a lepedõn figyelik meg a vérzésedet. Látogató nem mehet be a szobába, még császárral is ki kell ülni a folyosóra, ahol kb. 5 szék van.
Szolnokon valamelyik doki a nõvéremnek ikreket látott, pedig csak egy abba volt odabent. Ez nagyon durva4 Így Szenetesen szülte a többit.
Szólhatsz elõre a dokinak, vagy jelezheted szüléskor, de Kecskeméten nagyon kevés a hely, lutri, hogy lesz-e éppen üres ágy. Általában nem szokott lenni.
Én Kméti vagyok, harmadszorra kismama, de most is Pesten szándékozok szülni. Én csak rosszat hallottam a kméti kórházról- de ahogy már többen is írták, mindenkinek van negatív és pozitív tapasztalata egy-egy intézményrõl- orvosról. Mindenesetre én nem bántam meg pestet egyszer sem. BOldog babavárást, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Viszont kívánom a legjobbakat!
Én is Kecskeméten szültem három hónapja. Császáros voltam, de kerülhettem volna baba-mama szobába, de nem mertem végül, pedig eredetileg úgy terveztem. Akkor úgy éreztem, szükségem van egy kis pihenésre, és egyáltalán nem bántam meg. Nem egy luxusszálló, de abszolút kibírható. Nekem egyszer sem szóltak, hogy a saját hálóingemben voltam (már másnap és vizitkor is), és szülés után pár órával már bugyit és betétet is használhattunk.Szerintem nagyon segítõkészek és kedvesek voltak az ott dolgozók. A másodikat is mindenképpen itt szülném.
nincs szülõszoba, meg csecsemõs osztály látogatás ezekben a kórházakban?én a helyedben bemennék, akkor már látod, hogyan állnak hozzád és hogy szimpatikus-e a hely.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!
Szia. Nem tudom ki vagy, de én is Kécskei vagyok. Kétszer szültem Kecsón, ha lesz harmadik akkor is ott fogok szülni. Kicsit lepusztult, de semmi negatív tapasztalatom sincs. Írj privit, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ választ, amely elég részletekbe menõ volt! Sok Boldogságot, és egészséget kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Baba-mama szobát gondolom igényelni kell?! Hogyan tehetem meg és mikor?
Én is Kecskeméten szültem, baba-mamás szobában voltam.Amikor már beindult a tejem éjszaka is lehozták szoptatni, csak kérni kellett.Ami nem tetszett, az a csecsemõsök viselkedése.Komolyan, mintha fájt volna nekik egy jó szót szólni, tisztelet a kivételnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Szerintem akkor maradok Kecskemét mellett, ha viszont valakinek tényleg komoly ellen érzete lenne a kórházzal kapcsolatban, kérem írjon! Köszönöm
OFF:Szentesen azt mondták feküdjek be, mert órákon belül megszületik a baba. Kikönyörögtem, hogy engedjen át szegedre. 1, 5 hét múlva született. Szegeden kiröhögték a dokit, hogy lehet így benézni. Pedig szentesen már a beöntésre készültek. Kecskeméten egyszer voltam, nagyon alaposak voltak. Szolnokról rosszat hallottam. Szerintem mindenkinek más kórház jön be és másról van rossz tapasztalata.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem tudok sajnos dönteni, pedig itt lenne az ideje, valaki azt mondja Szolnokon baba barátabbak, és többet lehetnék a kis csöppséggel, mások azt mondják, h lehet jobb ha egy kicsit pihenni is hagynak és csak akkor látom, amikor kell. Szerintem csak nem mindegy hol szül egy anyuka!
hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Tiszakécske, pont a kettõ között! :)
Szerintem az pont jó, ha látogató nem mehet be a szobába, agybuggyot is kaptam volna ha ott lézengenek a látogatók. Ráadásul az is jó ha szülés után nem a saját hálóingedet vérzed össze, hanem adnak, ne nekem kelljen már mosogatni.Szegeden ezeket szerettem. Persze ott baba mama szobák vannak. Bár az elsõ éjszaka örültem volna ha õk vigyáznak a babára, elég fáradt voltam. Írogasd le magadnak melyik kórházban mit nyújtanak, talán úgy könnyebb a választás. De én azt mondom a legfõbb szempont az orvosi felszereltég, jó orvosok, megfelelõ mûszerek. A többi már csak részletkérdés, azt a 3-4 napot ki lehet bírni féllábon is a lényeg, hogy jó kezekben legyél és a baba is orvosilag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Sztem pedig egyáltalán nem mindegy, milyen élményekkel térsz haza. Nekem nagy pofára esés volt! Én is 3-4 napra terveztem a benntlétet, de mivel késõn jött meg a tejem (én nem adtak neki folyadék utánpótlást, csak nagy ritkán kis vizet), átkerült a majd' 4 kg-os gyerek a koraszülött osztályra. Benntlétünkor televolt a korás részleg (nem koraszülött gyerekekkel, hanem fertõzést elkapott csecsemõkkel!)Több volt a korás osztályon a kicsi, mint a csecsemõn. Oda 3 óránként járhattunk szoptatni. Iszonyat rossz volt, mikor hallottuk sírni a kicsiket, és még nem mehettünk be. Máig a fülembe cseng:( Az én lányom konkrétan úgy ki volt száradva, mire átkerült, hogy napokig csak az infúziót nyomatták bele. Amit az elõzõ hozzászólásomban leírtam a higiéniáról az ezek után már valóban csak részletkérdés volt. Másodjára is ennek ellenére Szolnokon szülnék, de sokkal határozottabb és talpraesettebb lennék!
Kecskemét mégis csak kiemelt kórház, nagyon jó ellátási lehetõségekkel, ha baj lenne. persze, lepukkant az épület, de ki lehet bírni. Ha lenne más kórház a közelemben, akkor is itt szülnék. És igen, éjszakára nem hagyják a rooming-in-ban sem nálad a babát, de hidd el: még így sem tudod magad kialudni! És tényleg adnak tápszert a babáknak (ha nem fejsz a babádnak külön is tejet), viszont nem cumisüvegbõl, hanem pohárból! Ez nagyon nem mindegy! Viszont ha fejsz a szoptatás mellett és odaadod nekik, akkor azt adják a babádnak pótlásként. Én Kecskemétet választanám.
Tegnap én is elolvastam az utolsó hozzászólót. Éjszaka meg gondolkodtam rajta (ha már a gyerek felébresztett..) "Ha esetleg, nem jönne össze a szoptatás, akkor csak a végsõ esetben egyezz bele a pótlás adásába! Ahhoz kell a beleegyezésed és aláírásod!!! " Amikor én voltam benn (2010. február) nem kérdeztek semmit, hogy pótlást adhatnak e neki. Mivel nekem kb. 3. estére indult be a tejem a gyerek addigra teljesen kiszáradt, így a 4 kg közeli súllyal született gyerek a koraszülöttön kötött ki, kb. 2 napig ott csak az infúzió ment neki a fejébe kötött branülön keresztül. Én beleegyeztett volna akármilyen pótlásba, de tõlem a kutya sem kérdezett semmit!Már írta, most okosabb lenék és nem [email protected]!De akkor és ott, annyira ki voltam/voltunk nekik szolgáltatva, hogy inkább kussoltam:(((
Nekem jó volt a sokkcseppes Always
Én sima nevenincs betétet vettem, olcsót és jó nagyot!Nekem bevált!Elég sûrûn kellett cserélni!
Az. Nem emlékszem már pontosan milyen méretet vettem, de valami midi volt csak. Nem kell megvenni a legnagyobbat, nekem az elsõ 10 napban jobb volt mint bármilyen betét. Én úgy vettem, hogy bementem a gyógyszertárba és elmondtam, hogy mire kell. Az ott dolgozók tudják, hogy mi az a méret amit a kismamák venni szoktak.
nekem nagyon is kellett a Tena Lady Extra!! A gyógyszertárban ajánlották, mert azt mondták inkább vigyek vastagabbat mint hogy a véknyabbat dobáljam kifele félóránként. Mondjuk én véreztem elég rendesen 2 napig és nekem nagyon jó volt ez a fajta betét. a bugyiba teszed úgyis eltakarja a hálóing és úgyis kidobod a kukába, nem?... szerintem vigyél Tena-t jól jársz vele. 10 hós kisfiú nayuja és 9 hetes terhes :)
Mindenkinek más válik be. Én vettem extra nagyot és az volt a legjobb, de olyat is ismerek, aki azt a méretet nem tudta kényelmesen hordani, így kisebbet használt, viszont az nekem átázott volna. Maga a vérzés is más mindenkinek. Én tenát használtam hetekig a szülés után. Egyébként gyógyszertárban nem drága és az az inkontinencia betét.
Szia, lehet ó divatúnak tûnik amit írok, de egy szülésznõ ismerõsöm mondta, hogy a legjobb gézbe csavart vatta, mert ez irritálja a legkevésbé a gátat szülés után! A tenaladyrõl kérdeztem, és mondta hogy sokan visznek be, de aztán sokan kérik tõlük ezt a vattás megoldást, mert sokkal puhább!
Nekem az elsõ 3 napban kellett a Tenna, utána sima éjszakai betétet használtam. Szerintem legyen nálad mindkettõ, majd meglátod, mindenki máshogy vérzik.
Szerintem vegyél ilyenbõl is meg olyanból is egy-egy csomagot és majd meglátod melyik lesz a leginkább jó rá.
Persze hogy jó lesz! Gratulálok! Biztos izgatottan várjátok a picit. Már mi is nagyon várjuk, most vagyunk a 38. hétben. Sok boldogságot!
Szia! Én megint más:) Én is Libero párti vagyok a kezdetektõl. Nyudogtan vegyél egyet a kisebbikbõl, az még jó lesz rá bõven, elhasználod hamar úgyis. Hátha a nagyobbik kicsit még nagy lesz rá, akkor kifolyik belõle a cucc. Törlõbõl a pampers fajták jók.
A kérdező hozzászólása: gratulálok a babához(a második válaszolonak), én is most vagyok a 38-dik héten, már mi is nagyon várjuk a babát.Örülök hogy azt irtad jo lessz mert nagyon félek hogy beviszem s koházba és elzaVARNAK VENNI MÁSIKAT HOGY MIT AKAROK EVVEL?!Te milyent vettél és popsitörlõbõl melyik jo mert annyi van?!
Szia, én egy harmadik vagyok :-) Szerintem jó lesz a pelenka, az elsõ babám majdnem 4 kilóval született és jó volt neki a 2-4 kg-ig pelus. Most is olyat vettem a kórházba egy kis csomaggal, az itthonra vásárolt, nagy csomagosakból már egyel nagyobbat vettem.Én is már készülök nagyon a kórházban. Törlõkendõbõl egyébként Niveát vettem és Pampers Sensitivet.
A kérdező hozzászólása: az utolsonak én 3-6kg-ig vettem az lessz jo mert te azt irtad 2-4kg-ig ost vettél, akkor most jo amit én vettemí(3-6KG-IG) bocsi de nem értem.

Kinek nem kell kórházi napidíjat fizetnie?

Legjobb válasz: –a 18 év alattiaknak; –a sürgõsségi ellátásban részesülõknek; –a kötelezõ járványügyi intézkedés során (kötelezõ védõoltások, szûrõvizsgálatok és orvosi vizsgálatok, élõsködõirtás); –a katasztrófa-egészségügyi ellátásban; –a terhesgondozásban; –a hajléktalanellátásban; –a tartós orvosi kezelés részét képzõ, alapbetegséggel összefüggõ ellátás során; –ha az ellátás során meghal a beteg. –a szüléshez és gyermekágyas anyák gondozásához kapcsolódó ellátásáért; –pszichiátriai beteg közvetlen veszélyeztetõ magatartásának kezeléséért, illetve a bíróság által elrendelt kezelésért.

–a 18 év alattiaknak; –a sürgõsségi ellátásban részesülõknek; –a kötelezõ járványügyi intézkedés során (kötelezõ védõoltások, szûrõvizsgálatok és orvosi vizsgálatok, élõsködõirtás); –a katasztrófa-egészségügyi ellátásban; –a terhesgondozásban; –a hajléktalanellátásban; –a tartós orvosi kezelés részét képzõ, alapbetegséggel összefüggõ ellátás során; –ha az ellátás során meghal a beteg. –a szüléshez és gyermekágyas anyák gondozásához kapcsolódó ellátásáért; –pszichiátriai beteg közvetlen veszélyeztetõ magatartásának kezeléséért, illetve a bíróság által elrendelt kezelésért.

Fiammal kórházban töltött idejére állított ki nekem a kórház táppénzes igazolást, de a munkáltatóm nem akarja elfogadni. Miért?

Legjobb válasz: El kell fogadnia. Július óta lehet csak kórházban levõ gyerekkel gyápon az anya, korábban csak akkor, ha szoptatta (vagy saját maga intézte a háziorvossal a táppénzt valami indokkal). NEm biztos, hogy ezt a munkáltatód tudja, lehet, hogy ezt a fajta papírt soha nem látta még, mondd meg neki, júliustól van ilyen, itt van, tessék elfogadni és annak rendje-módja szerint továbbítani az illetékes szakigazgatási szerv felé.

El kell fogadnia. Július óta lehet csak kórházban levõ gyerekkel gyápon az anya, korábban csak akkor, ha szoptatta (vagy saját maga intézte a háziorvossal a táppénzt valami indokkal). NEm biztos, hogy ezt a munkáltatód tudja, lehet, hogy ezt a fajta papírt soha nem látta még, mondd meg neki, júliustól van ilyen, itt van, tessék elfogadni és annak rendje-módja szerint továbbítani az illetékes szakigazgatási szerv felé.
elvileg, neki az állam téríteni meg, de sztm csak nem akar vele kínlódni, és ilyen szemét....ilyenek a magyarok, aljasok
Év elején ez még másképp volt, akkor csak azokra a napokra járt táppénz, amikor bevitte a kórházba, meg kihozta onnan. Ez legalább egy pozitív változás.

Hallottatok arról hogy nem minden kórházba fogják elfogadni az önkormányzat által kiadott apasági nyilatkozatot, csak amit a közjegyző állit ki? Ami meg 20 30 ezer.

Legjobb válasz: A jelenlegi törvény szerint (nem hallottam róla, hogy ezt módosítani akarnák) az apasági nyilatkozat anyakönyvvezetõ elõtt tehetõ meg. Mivel célja a születendõ gyerek rendezetlen jogállásának rendezése, nem tehetik pénzfüggõvé, az több törvénnyel is ellenkezne - és mindet módosítani kellene, hogy megtehessék. Nem tudom hol hallottad, de szerintem valaki csak túlzásokba esett, hidd el, ingyen lehet rendezni a baba jogállását. Közjegyzõ is ad ugyan ki ilyen iratot jó pénzért, és az ugyanolyan jó, mint az anyakönyvvezetõé, de a kórház nem mérlegelhet. Nem mellékesen pedig a születési anyakönyvi kivonat kiállítása az anyakönyvvezetõ dolga, õ meg elfogadja a saját maga által kibocsátott apaságit.

A jelenlegi törvény szerint (nem hallottam róla, hogy ezt módosítani akarnák) az apasági nyilatkozat anyakönyvvezetõ elõtt tehetõ meg. Mivel célja a születendõ gyerek rendezetlen jogállásának rendezése, nem tehetik pénzfüggõvé, az több törvénnyel is ellenkezne - és mindet módosítani kellene, hogy megtehessék. Nem tudom hol hallottad, de szerintem valaki csak túlzásokba esett, hidd el, ingyen lehet rendezni a baba jogállását. Közjegyzõ is ad ugyan ki ilyen iratot jó pénzért, és az ugyanolyan jó, mint az anyakönyvvezetõé, de a kórház nem mérlegelhet. Nem mellékesen pedig a születési anyakönyvi kivonat kiállítása az anyakönyvvezetõ dolga, õ meg elfogadja a saját maga által kibocsátott apaságit.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam védõnõnél és õ kérdezte hogy hol szülnék? (vidéki vagyok, itt a területileg illetékes kórház Kerepestarcsa) Mondtam hogy inkább Pest, azt mondta azért kérdezte mert... Azt mondta ezt most tavaszal "találták ki"!
Az ismeretségi körömben két pár azért házasodott össze, mert nagyon megbonyolították az apasági nyilatkozat tételt. Nem tudom pontosan hogy zajlik, de valami olyasmit mondott az egyik, hogy el kell menniük közjegyzõhöz élettársi szerzõdést kötni, aztán õ ad apaságit, amivel apa igazolja hogy övé a baba. Így mindketten inkább összeházasodtak két tanúval, és házassági anyakönyvi kivonattal igazolják az apát.
Elõzõ vagyok, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, de tény hogy én is hallottam ilyesmit mint te.
Ja, védõnõ:) Õk tudnak okosakat mondani, mert szegényeket nem tájékoztatják megfelelõen, csak részinformációk jutnak el hozzájuk. Volt igen egy ilyen mizéria, mert a családjogi törvény változásával bekerült a törvénybe, hogy nem csak a házasságban született gyerek esetén vélelmezi a törvény a férfi apaságát, hanem bejegyzett élettársi kapcsolat esetén is )ilyenkor nem kell apasági, csak vagy házassági anyakönyv, vagy igazolás a bejegyzett élettársi kapcsolatról) Mivel az élettársi kapcsolatot közjegyzõ jegyzi be, így a háttérrendszer kialakítása elõtt sok helyen el kellett menni a közjegyzõhöz, aki jó pénzért kiállította az igazolást, hogy van bejegyzett élettársi kapcsolat, vagy nincs. Azóta a számítógépes rendszert összehozták, így az anyakönyvvezetõ is le tudja kérdezni az élettársi kapcsolat fennállását, nem kell hozzá közjegyzõ. Legrosszabb esetben is a jegyzõhöz kell menni igazolásért, de már ez sem jellemzõ. Csináltasd meg az apaságit otthon, a kórházat nem érdekli, ki adta ki az apaságit, csak az, hogy legyen:) És ne aggódj:)
Sziasztok! Mi most csináltattuk meg az apasági nyilatkozatott a III. kerületben. Az anyakönyvezetõ nem lát be a rendszerbe, így majd ha megszületik a fiúnk, a páromnak kell menni az adott kórház kerületi közjegyzõjéhez egy nyilatkozatért, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatom. Ez két-három ezer forint. Utána tudjuk intézni az anyakönyvet. 20-30 ezer forint az, hogy ha bejegyezteted az élettársi kapcsolatod. Remélem tudtam segíteni, ez friss információ, mert múlt héten csináltattuk az apaságit. szia 32 hetes km.

Van e értelme perelni a kórházat, mivel hibázott az orvos, tüdőgyull-ból nem gyógyult ki apukám, így meghalt, mivel már nem kapta az antibiotikumot. Lélegeztető gépre mért nem tették/szokták-e, amikor már az utolsó napokban nagyon nehezen lélegzett?

Apukám 4 hónapig kórházban volt kórházban, parkinson kórt állapítottak meg nála, (egy megyei kórházban feküdt, majd 1 hónap után átkerült egy kisvárosi kórházba), a 3. hónapban tüd?gyulladást kapott, antibiotikummal kezelték+infúzió. Két héttel kés?bb az orvos közölte, hogy kigyógyult a tüd?gyulladásból. Ezt követ?en antibiotikumot már nem kapott.4. hónapban már nagyon rosszul volt és meghalt. Boncolás eredménye: kétoldali tüd?gyulladás, hörg?gyulladás, légzéselégtelenség.

Legjobb válasz: Szerintem elõbb mindenképpen ki kell kérni több orvos vagy igazságügyi orvosszakértõ véleményét is, még a per megkezdése elõtt, mert lehetséges, hogy a kórház nem tájékoztatott rendesen, de máshol nem hibázott, tehát jól kezelték, mert tudták, hogy pl nem lehet lélegeztetõ gépre tenni stb, csak nem szóltak róla. Szóval szakértõnél kérdezzetek utána, hogy érdemes-e perelni.

Szerintem elõbb mindenképpen ki kell kérni több orvos vagy igazságügyi orvosszakértõ véleményét is, még a per megkezdése elõtt, mert lehetséges, hogy a kórház nem tájékoztatott rendesen, de máshol nem hibázott, tehát jól kezelték, mert tudták, hogy pl nem lehet lélegeztetõ gépre tenni stb, csak nem szóltak róla. Szóval szakértõnél kérdezzetek utána, hogy érdemes-e perelni.
ma Magyarországon orvosi mûhibapert felperesként nem igazán lehet megnyerni.
A tüdõgyulladás egy sima mellkas rtg-n elég egyértelmûen látszik, tehát ha nem tették gépre, és nem kapott antibiotikumot, annak oka volt. Másold be a zárójelentést.
Másodiknak sajna igaza van. Beperelheted, vszínûleg jogos is, de többet fogsz bukni rajta, mint nyerni. Mûhibapereknél nagyon összetartó az orvostársadalom. Sajnálom:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ne gúnyoljatok ki! Az SZTK és a kórházi járóbeteg ellátás ugyan az? Hogy működik ez? Nem szeretnék magán rendelésre járni, az egyik kórházba szeretném, hogy vizsgáljanak, illetve az uh-t megcsinálják.

Akkor én csak úgy,havi rendszerességgel,menjek be a n?gyógyászati rendelésre? Az esedékes uh-ra azonnal tovább küld?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a védõnõdet. Mondd neki, hogy nem akarsz választott orvost, õ tudni fogja, mi a szokás ott nálatok. Nekem sincs fogadott dokim, mindent a védõnõ intéz. Minden hónap elsõ hétfõjén megyek vizsgálatra, amire õ is elkísér, illetve õ kéri az idõpontot is (a laborvizsgálatokra is). UH-ra viszont nekem kell lemennem az SzTK-ba idõpontot kérni (de mindig idõben szól elõtte pár héttel, hogy kb mikorra kérjem), mint ahogy az NST-t is magam intézem. Ha szerencséd van, Te is ilyen jó védõnõt kapsz ki. :) Egyedül azért macerás lehet mindent fejben tartani. ha magadnak kell megoldanod, akkor meg szerintem mindig a vizsgálatkor kérdezz rá a dokinál, mikor mit kell legközelebb intézned, hova kell menned.

Kérdezd meg a védõnõdet. Mondd neki, hogy nem akarsz választott orvost, õ tudni fogja, mi a szokás ott nálatok. Nekem sincs fogadott dokim, mindent a védõnõ intéz. Minden hónap elsõ hétfõjén megyek vizsgálatra, amire õ is elkísér, illetve õ kéri az idõpontot is (a laborvizsgálatokra is). UH-ra viszont nekem kell lemennem az SzTK-ba idõpontot kérni (de mindig idõben szól elõtte pár héttel, hogy kb mikorra kérjem), mint ahogy az NST-t is magam intézem. Ha szerencséd van, Te is ilyen jó védõnõt kapsz ki. :) Egyedül azért macerás lehet mindent fejben tartani. ha magadnak kell megoldanod, akkor meg szerintem mindig a vizsgálatkor kérdezz rá a dokinál, mikor mit kell legközelebb intézned, hova kell menned.
Az sztk és a kórházi járóbeteg rendelés nem ugyanaz. AZ egyik egy kihelyezett eü intézmény, a másik meg ugyanaz, csak nem kihelyezve, hanem a kórházban. Szerintem csináld úgy, hogy a kórházba mégy vizsgálatra mindig az éppen ügyeletes orvoshoz, így ismerkedsz a hellyel, a nõvérekkel, és a szülésznõkkel:)
A kérdező hozzászólása: 3.baba, eddig a helyi nõgyógyhoz jártam, nem fizetõs-de olyan a higiénia, hogy az már nem is higiénia, és a modora sem valami jó, ráadásul a gépek rettentõ öregek, az uh-n nem is látja, mi van! Kórház meg nem helyben lenne, de inkább utazok pár km-t, mint hogy még egyszer végigcsinljam ennél a .... Már az 1. után megfogadtam, hogy nem járok többet ehhez a .... de muszáj volt, így okulva az elsõ terhességnél tapasztaltakból, csak uh-ra és a végén a ctg-re jártam. Az utolsó uh-t.
A kérdező hozzászólása: az utosó uh-t meg sem csinálta, a lepény el volt öregedve, és kicsi súllyal született meg a kicsi.-a kórházban derült ki.

Szült valaki mostanában a szekszárdi kórházban? Mi a véleményetek a dokikról? Kinek milyen tapasztalatai vannak róluk? 20 hetes vagyok, és nem tudom, hogy megéri-e orvost fogadni.

Legjobb válasz: Dr. Bakó Bélát nyugodt szívvel tudom ajánlani neked. Nagyon jó orvos. Kicsit szétszórt, sok a betege, de jó szakember, és biztos, hogy csak normálisan tud beszélni mindenkivel. Magánrendelõje is van Szekszárdon és a kórházban is rendel. Boldog babavárást!

Dr. Bakó Bélát nyugodt szívvel tudom ajánlani neked. Nagyon jó orvos. Kicsit szétszórt, sok a betege, de jó szakember, és biztos, hogy csak normálisan tud beszélni mindenkivel. Magánrendelõje is van Szekszárdon és a kórházban is rendel. Boldog babavárást!
Én dr. Kõszegi Lászlót ajánlanám. Nála szültem az elsõt is és hamarosan a másodikat is. Egyébként aki nem fogadott orvost az se panaszkodott, az orvosok nagy része nagyon rendes. Nekem csak eggyel volt problémám (de sajnos neki a nevét sem tudom) a többiek mindig nagyon segítõkészek voltak
Szia! Igaz nem szekszardon szultem meg a babocam hanem pesten, de szekszardi vagyok. Mikor otthon eltem oda jartam mindig orvoshoz. Nekem Dr. Komaromi- Fulop Zoltan aki nagyon szimpatikus doki es o tudnam ajanlani. Azt nem tudom van e magan eendeloje , de a korhazban szokott rendelni. Ha kell meg a telefonszama is megvan. Ha veletlenul haza koltozunk es ujra terhes lszek akkor tuti o lesz az orvosom nekem.Illetve meg jo es aranyos Dr. Bako bela is. Az ottani orvosok zome normalisan all a pacienseihez.

Szerintetek mi történne akkor, ha egy kismamánál beindulna a szülés, a mentő ki tud menni, de nem szeretné megkockáztatni a jelenlegi útviszonyok mellett, hogy elakadt mentőautóban szüljön, és visszautasítja, hogy kórházba szállítsák?

Csak elméleti kérdés, nincs senki ilyen helyzetben. Illetve ha mégis van, nem tudok róla :)

Legjobb válasz: de állítólag pont hogy megszült egy anyuka nemrég egy elakadt autóban vhol várpalotánál. A kérdést egyébként nem értem, mi van ha visszautasítja hogy kórházba szállítsák?? Nem hiszem hogy lenne olyan hülye vki aki kockáztatná hogy a gyereke megfagy megfázik akármi, egy elakadt mentõben. Egyébként ha elakad a mentõ vagy az autója és beindul a szülés akkor nyilván az történik hogy megszül ott a helyszínen.

de állítólag pont hogy megszült egy anyuka nemrég egy elakadt autóban vhol várpalotánál. A kérdést egyébként nem értem, mi van ha visszautasítja hogy kórházba szállítsák?? Nem hiszem hogy lenne olyan hülye vki aki kockáztatná hogy a gyereke megfagy megfázik akármi, egy elakadt mentõben. Egyébként ha elakad a mentõ vagy az autója és beindul a szülés akkor nyilván az történik hogy megszül ott a helyszínen.
de levezethetik és nyilván le is vezetik ha annyira elõrehaladott, de akkor is be kell vinni szülészeti osztályra utána az anyukát és a babát. Otthon nem hagyhatják szerintem.
Ha annyira elõrehaladott állapotban van, akkor természetesen ott vezetik le a szülést ahol épp vannak.Ha otthon, akkor otthon.Ha útközben akkor útközben.
Mondjuk a várpalotai kocsiban szülõs sztorihoz hozzá kell tenni hogy az a házaspár ilyen idõben mindenórás terhességgel elindult rokonokat látogatni majd elakadtak és beindult a szülés.. Ehhez inkább nem fûznék semmit, a felelõtlenség magas foka, örüljenek hogy nem történt semmi baj.
Igen, én is olvastam Várpalotán volt azt hiszem, egy kismama aki megszült a kocsiban, de már bejutottak a kórházba.
Igaza van az utolsónak ezt akkor eldöntötte a kismama amikor kihívta a mentõt. Különben ilyen szinte minden nagy havazáskor van a híradóba, tuti most is lesz.
Ha a kismama ragaszkodik hozzá, hogy otthon marad, akkor aláíratják vele a menetlevelet, veszik a kalapjukat, és mennek vissza az állomásra. Nem fogják otthon õrizgetni az asszonykát. Másnak is szüksége lehet rájuk. Egyébként ha kiértek érte, akkor a kórházba is be tudják vinni.
Ha beindult a szülés és kimegy a mentõ, nem utasíthatja vissza a kismama azt, hogy bevigye a mentõ, mert a mentõsök nem hagyhassák otthon a kismamát!!Kötelességük bevinni, ez nem elhanyagolható dolog!!Ha félnek, hogy elakad a mentõ autó, akkor valószínûsíthetõ az, hogy mentõhelikopter viszi be a kismamát, de ha törik ha szakad, a mentõsöknek akkor is be kell juttatni a kismamát a kórházba!!
A kérdező hozzászólása: A mentõsök esetleg nem vezethetik le a szülést a helyszínen, és ha a baba az anyával együtt jól van, hagyhatják õket otthon?
A kérdező hozzászólása: De ha a kismama ragaszkodik ahhoz, hogy otthon akar maradni, mert nagyobb biztonságban érzi ott magukat, mint egy esetlegesen elakadt autóban az újszülöttel?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!