Találatok a következő kifejezésre: Kinek nem kórházi (76 db)

Ki melyik kórházat ajánlaná, esetleg ellenezné? ! Kecskemét kontra Szolnok! Nem tudom melyiket válasszam!

Legjobb válasz: Szolnokot nem ismerem, Kecskemét szerintem elég gáz, én miután tájékozódtam, sikítva menekültem onnan. Alig van baba-mama szoba, a többi szobában 3 óránként viszik ki a babákat, éjszaka pedig egyáltalán nem, sõt tápszert adnak nekik. A babalátogatás 2x fél óra, óriási tömeg a folyosón, egy babát kb 20 másodpercig mutatnak üvegen keresztül. Szülés után nem lehetsz a saját hálóingedben, sõt még bugyit és betétet is csak látogatáskor használhatsz, a lepedõn figyelik meg a vérzésedet. Látogató nem mehet be a szobába, még császárral is ki kell ülni a folyosóra, ahol kb. 5 szék van.

Szolnokot nem ismerem, Kecskemét szerintem elég gáz, én miután tájékozódtam, sikítva menekültem onnan. Alig van baba-mama szoba, a többi szobában 3 óránként viszik ki a babákat, éjszaka pedig egyáltalán nem, sõt tápszert adnak nekik. A babalátogatás 2x fél óra, óriási tömeg a folyosón, egy babát kb 20 másodpercig mutatnak üvegen keresztül. Szülés után nem lehetsz a saját hálóingedben, sõt még bugyit és betétet is csak látogatáskor használhatsz, a lepedõn figyelik meg a vérzésedet. Látogató nem mehet be a szobába, még császárral is ki kell ülni a folyosóra, ahol kb. 5 szék van.
Szolnokon valamelyik doki a nõvéremnek ikreket látott, pedig csak egy abba volt odabent. Ez nagyon durva4 Így Szenetesen szülte a többit.
Szólhatsz elõre a dokinak, vagy jelezheted szüléskor, de Kecskeméten nagyon kevés a hely, lutri, hogy lesz-e éppen üres ágy. Általában nem szokott lenni.
Én Kméti vagyok, harmadszorra kismama, de most is Pesten szándékozok szülni. Én csak rosszat hallottam a kméti kórházról- de ahogy már többen is írták, mindenkinek van negatív és pozitív tapasztalata egy-egy intézményrõl- orvosról. Mindenesetre én nem bántam meg pestet egyszer sem. BOldog babavárást, és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Viszont kívánom a legjobbakat!
Én is Kecskeméten szültem három hónapja. Császáros voltam, de kerülhettem volna baba-mama szobába, de nem mertem végül, pedig eredetileg úgy terveztem. Akkor úgy éreztem, szükségem van egy kis pihenésre, és egyáltalán nem bántam meg. Nem egy luxusszálló, de abszolút kibírható. Nekem egyszer sem szóltak, hogy a saját hálóingemben voltam (már másnap és vizitkor is), és szülés után pár órával már bugyit és betétet is használhattunk.Szerintem nagyon segítõkészek és kedvesek voltak az ott dolgozók. A másodikat is mindenképpen itt szülném.
nincs szülõszoba, meg csecsemõs osztály látogatás ezekben a kórházakban?én a helyedben bemennék, akkor már látod, hogyan állnak hozzád és hogy szimpatikus-e a hely.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!
Szia. Nem tudom ki vagy, de én is Kécskei vagyok. Kétszer szültem Kecsón, ha lesz harmadik akkor is ott fogok szülni. Kicsit lepusztult, de semmi negatív tapasztalatom sincs. Írj privit, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ választ, amely elég részletekbe menõ volt! Sok Boldogságot, és egészséget kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Baba-mama szobát gondolom igényelni kell?! Hogyan tehetem meg és mikor?
Én is Kecskeméten szültem, baba-mamás szobában voltam.Amikor már beindult a tejem éjszaka is lehozták szoptatni, csak kérni kellett.Ami nem tetszett, az a csecsemõsök viselkedése.Komolyan, mintha fájt volna nekik egy jó szót szólni, tisztelet a kivételnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Szerintem akkor maradok Kecskemét mellett, ha viszont valakinek tényleg komoly ellen érzete lenne a kórházzal kapcsolatban, kérem írjon! Köszönöm
OFF:Szentesen azt mondták feküdjek be, mert órákon belül megszületik a baba. Kikönyörögtem, hogy engedjen át szegedre. 1, 5 hét múlva született. Szegeden kiröhögték a dokit, hogy lehet így benézni. Pedig szentesen már a beöntésre készültek. Kecskeméten egyszer voltam, nagyon alaposak voltak. Szolnokról rosszat hallottam. Szerintem mindenkinek más kórház jön be és másról van rossz tapasztalata.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem tudok sajnos dönteni, pedig itt lenne az ideje, valaki azt mondja Szolnokon baba barátabbak, és többet lehetnék a kis csöppséggel, mások azt mondják, h lehet jobb ha egy kicsit pihenni is hagynak és csak akkor látom, amikor kell. Szerintem csak nem mindegy hol szül egy anyuka!
hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Tiszakécske, pont a kettõ között! :)
Szerintem az pont jó, ha látogató nem mehet be a szobába, agybuggyot is kaptam volna ha ott lézengenek a látogatók. Ráadásul az is jó ha szülés után nem a saját hálóingedet vérzed össze, hanem adnak, ne nekem kelljen már mosogatni.Szegeden ezeket szerettem. Persze ott baba mama szobák vannak. Bár az elsõ éjszaka örültem volna ha õk vigyáznak a babára, elég fáradt voltam. Írogasd le magadnak melyik kórházban mit nyújtanak, talán úgy könnyebb a választás. De én azt mondom a legfõbb szempont az orvosi felszereltég, jó orvosok, megfelelõ mûszerek. A többi már csak részletkérdés, azt a 3-4 napot ki lehet bírni féllábon is a lényeg, hogy jó kezekben legyél és a baba is orvosilag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Sztem pedig egyáltalán nem mindegy, milyen élményekkel térsz haza. Nekem nagy pofára esés volt! Én is 3-4 napra terveztem a benntlétet, de mivel késõn jött meg a tejem (én nem adtak neki folyadék utánpótlást, csak nagy ritkán kis vizet), átkerült a majd' 4 kg-os gyerek a koraszülött osztályra. Benntlétünkor televolt a korás részleg (nem koraszülött gyerekekkel, hanem fertõzést elkapott csecsemõkkel!)Több volt a korás osztályon a kicsi, mint a csecsemõn. Oda 3 óránként járhattunk szoptatni. Iszonyat rossz volt, mikor hallottuk sírni a kicsiket, és még nem mehettünk be. Máig a fülembe cseng:( Az én lányom konkrétan úgy ki volt száradva, mire átkerült, hogy napokig csak az infúziót nyomatták bele. Amit az elõzõ hozzászólásomban leírtam a higiéniáról az ezek után már valóban csak részletkérdés volt. Másodjára is ennek ellenére Szolnokon szülnék, de sokkal határozottabb és talpraesettebb lennék!
Kecskemét mégis csak kiemelt kórház, nagyon jó ellátási lehetõségekkel, ha baj lenne. persze, lepukkant az épület, de ki lehet bírni. Ha lenne más kórház a közelemben, akkor is itt szülnék. És igen, éjszakára nem hagyják a rooming-in-ban sem nálad a babát, de hidd el: még így sem tudod magad kialudni! És tényleg adnak tápszert a babáknak (ha nem fejsz a babádnak külön is tejet), viszont nem cumisüvegbõl, hanem pohárból! Ez nagyon nem mindegy! Viszont ha fejsz a szoptatás mellett és odaadod nekik, akkor azt adják a babádnak pótlásként. Én Kecskemétet választanám.
Tegnap én is elolvastam az utolsó hozzászólót. Éjszaka meg gondolkodtam rajta (ha már a gyerek felébresztett..) "Ha esetleg, nem jönne össze a szoptatás, akkor csak a végsõ esetben egyezz bele a pótlás adásába! Ahhoz kell a beleegyezésed és aláírásod!!! " Amikor én voltam benn (2010. február) nem kérdeztek semmit, hogy pótlást adhatnak e neki. Mivel nekem kb. 3. estére indult be a tejem a gyerek addigra teljesen kiszáradt, így a 4 kg közeli súllyal született gyerek a koraszülöttön kötött ki, kb. 2 napig ott csak az infúzió ment neki a fejébe kötött branülön keresztül. Én beleegyeztett volna akármilyen pótlásba, de tõlem a kutya sem kérdezett semmit!Már írta, most okosabb lenék és nem [email protected]!De akkor és ott, annyira ki voltam/voltunk nekik szolgáltatva, hogy inkább kussoltam:(((
Nekem jó volt a sokkcseppes Always
Én sima nevenincs betétet vettem, olcsót és jó nagyot!Nekem bevált!Elég sûrûn kellett cserélni!
Az. Nem emlékszem már pontosan milyen méretet vettem, de valami midi volt csak. Nem kell megvenni a legnagyobbat, nekem az elsõ 10 napban jobb volt mint bármilyen betét. Én úgy vettem, hogy bementem a gyógyszertárba és elmondtam, hogy mire kell. Az ott dolgozók tudják, hogy mi az a méret amit a kismamák venni szoktak.
nekem nagyon is kellett a Tena Lady Extra!! A gyógyszertárban ajánlották, mert azt mondták inkább vigyek vastagabbat mint hogy a véknyabbat dobáljam kifele félóránként. Mondjuk én véreztem elég rendesen 2 napig és nekem nagyon jó volt ez a fajta betét. a bugyiba teszed úgyis eltakarja a hálóing és úgyis kidobod a kukába, nem?... szerintem vigyél Tena-t jól jársz vele. 10 hós kisfiú nayuja és 9 hetes terhes :)
Mindenkinek más válik be. Én vettem extra nagyot és az volt a legjobb, de olyat is ismerek, aki azt a méretet nem tudta kényelmesen hordani, így kisebbet használt, viszont az nekem átázott volna. Maga a vérzés is más mindenkinek. Én tenát használtam hetekig a szülés után. Egyébként gyógyszertárban nem drága és az az inkontinencia betét.
Szia, lehet ó divatúnak tûnik amit írok, de egy szülésznõ ismerõsöm mondta, hogy a legjobb gézbe csavart vatta, mert ez irritálja a legkevésbé a gátat szülés után! A tenaladyrõl kérdeztem, és mondta hogy sokan visznek be, de aztán sokan kérik tõlük ezt a vattás megoldást, mert sokkal puhább!
Nekem az elsõ 3 napban kellett a Tenna, utána sima éjszakai betétet használtam. Szerintem legyen nálad mindkettõ, majd meglátod, mindenki máshogy vérzik.
Szerintem vegyél ilyenbõl is meg olyanból is egy-egy csomagot és majd meglátod melyik lesz a leginkább jó rá.
Persze hogy jó lesz! Gratulálok! Biztos izgatottan várjátok a picit. Már mi is nagyon várjuk, most vagyunk a 38. hétben. Sok boldogságot!
Szia! Én megint más:) Én is Libero párti vagyok a kezdetektõl. Nyudogtan vegyél egyet a kisebbikbõl, az még jó lesz rá bõven, elhasználod hamar úgyis. Hátha a nagyobbik kicsit még nagy lesz rá, akkor kifolyik belõle a cucc. Törlõbõl a pampers fajták jók.
A kérdező hozzászólása: gratulálok a babához(a második válaszolonak), én is most vagyok a 38-dik héten, már mi is nagyon várjuk a babát.Örülök hogy azt irtad jo lessz mert nagyon félek hogy beviszem s koházba és elzaVARNAK VENNI MÁSIKAT HOGY MIT AKAROK EVVEL?!Te milyent vettél és popsitörlõbõl melyik jo mert annyi van?!
Szia, én egy harmadik vagyok :-) Szerintem jó lesz a pelenka, az elsõ babám majdnem 4 kilóval született és jó volt neki a 2-4 kg-ig pelus. Most is olyat vettem a kórházba egy kis csomaggal, az itthonra vásárolt, nagy csomagosakból már egyel nagyobbat vettem.Én is már készülök nagyon a kórházban. Törlõkendõbõl egyébként Niveát vettem és Pampers Sensitivet.
A kérdező hozzászólása: az utolsonak én 3-6kg-ig vettem az lessz jo mert te azt irtad 2-4kg-ig ost vettél, akkor most jo amit én vettemí(3-6KG-IG) bocsi de nem értem.

Kinek nem kell kórházi napidíjat fizetnie?

Legjobb válasz: –a 18 év alattiaknak; –a sürgõsségi ellátásban részesülõknek; –a kötelezõ járványügyi intézkedés során (kötelezõ védõoltások, szûrõvizsgálatok és orvosi vizsgálatok, élõsködõirtás); –a katasztrófa-egészségügyi ellátásban; –a terhesgondozásban; –a hajléktalanellátásban; –a tartós orvosi kezelés részét képzõ, alapbetegséggel összefüggõ ellátás során; –ha az ellátás során meghal a beteg. –a szüléshez és gyermekágyas anyák gondozásához kapcsolódó ellátásáért; –pszichiátriai beteg közvetlen veszélyeztetõ magatartásának kezeléséért, illetve a bíróság által elrendelt kezelésért.

–a 18 év alattiaknak; –a sürgõsségi ellátásban részesülõknek; –a kötelezõ járványügyi intézkedés során (kötelezõ védõoltások, szûrõvizsgálatok és orvosi vizsgálatok, élõsködõirtás); –a katasztrófa-egészségügyi ellátásban; –a terhesgondozásban; –a hajléktalanellátásban; –a tartós orvosi kezelés részét képzõ, alapbetegséggel összefüggõ ellátás során; –ha az ellátás során meghal a beteg. –a szüléshez és gyermekágyas anyák gondozásához kapcsolódó ellátásáért; –pszichiátriai beteg közvetlen veszélyeztetõ magatartásának kezeléséért, illetve a bíróság által elrendelt kezelésért.

14-15 hetes terhességet hogy lehet elvetetni? És ki csinál ilyet, melyik kórházban? Nem beteg a babám, csak a férjemet eddig nem gyõztem gyõzködni hogy tartsuk meg, de õ egyáltalán nem akarja ezt a babát. Volt már valakinek ilyen esete?

Legjobb válasz: a férjed mire vár? hogy lehet elvetetni házasságban egy babát..egyébként bármelyik korházban kötelesek megcsinálni ha úgy döntesz. keresd fel a területileg illetékes kórházadat és jelentkezz be abortuszra.

a férjed mire vár? hogy lehet elvetetni házasságban egy babát..egyébként bármelyik korházban kötelesek megcsinálni ha úgy döntesz. keresd fel a területileg illetékes kórházadat és jelentkezz be abortuszra.
hát gondoltam pénzért minden megoldható hisz írtátok itt már van mikor 12 hét után is elvetethetö a gyerek ha beteg. Továbbra is az a véleményem az orovos orvosok zsebébe pár 10 ezres és megoldják a dolgot. Akkor angliában meg asszem ausztriába mért végzik el 24 hétig ? Az tényleg nagy teljesen kifejle baba
Nem tudom, hogy van-e már gyereketek. Én 37 évesen lettem terhes s harmadik gyerekemmel, már az engedélyem is megvolt az abortuszra, csak az idõpontot kellett volna megbeszélni az orvossal. Amíg a papír nem volt a kezembe addig minden egyszerûnek tûnt...a lényeg, hogy nem tudtam megtenni. Még az anyukám is azt mondta, hogy nem vagyok normális. Két fiú után született meg a lányom. Az elsõ napokban csak néztem és sírtam a boldogságtól. Életem legjobb döntése volt, hogy nem mentem el. Az egész család imádja. Ma 17 éves gyönyörû és okos nagy lány. Csak azért írtam, hogy ne ess kétségbe mert már késõ. Imádni fogjátok, ha férjeddel rendben van a házasságotok nem lesz gond. Õ lesz a legjobban oda a babáért. Már másoktól is hallottam, hogy a nem tervezett gyerek milyen nagy boldogság.
Pénzért minden megoldható. csak jó sok kell belöle. angliát is írtátok ott 24 hetes korig elveszik sajna a magzatot akkor nem értelek hogyhogy nemlehet ???
Nagyon is rosszzl tudja az a valaszolo aki szerint nem kockaztatna a doki a diplomajat. Egyik ismerosomnek is elvettek a babat pedog boven tul volt a 12. Heten csak keson jottek ra hogy megsem kell gyerek...
persze hogy el pár 10 ezresnek senki se tud ellenálni. Minden megoldható. Utosló hány hetes volt amugy a magzat ? Ha itt nemakaraod kiirni privátba megmondod ?
Akartak a babat. 20 hetes volt a lany mikor mondta a srac hogy neki megsem kell a gyerek. A lany megszulte halva a babat. Aztan lett egy kislanyuk. Nem reg elhunyt a leanyzo sajnalatos modon pedig csak 1 eves volt. Most ujra terhes a lany. Semmi megbanast nem erez :( ez sajnalatos dolog
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok válaszolónak. Van már egy 5, 5 éves lányunk.Igen, én is tisztában vagyok azzal hogy a 12. hétig lehet a babát elvetetni, de gondoltam idõközben meggondolja magát, dehát nem sajnos. Elköltözünk tõle, és csinál amit csinál az életében, életével. Igy lesz a legjobb, sokan ajánlottátok is. Egyébként ha elvetettem volna elõbb akkor is költözködtem volna...az ilyen nem apának való, kicsit melléfogtam. Egyébként tudjátok mivel érvel? Nevetséges!!!Õ nem fog boltba menni pelenkáért, gyógyszertárba sem, nem viszi oviba a nagyot meg ilyen nonszensz dolgokkal. Úgyhogy kicsit kiborít az ember. Egyébként nem a férjem, hanem az élettársam, még feleségül sem kért meg...és én még ezt is eltûrtem pedig azért szerettem volna férjhez menni. Köszi mégegyszer mindenkinek.
Gratulálok a döntésedhez! Ezerszer jobbat találsz majd nála. Szomorú hogy így alakult, de legalább nem éltek többet terrorban. És akkor mi lesz a kis magzattal?
Remélem már otthagytad azt az embert.Õ nem családot, ha nem kényelmet akar.Hidd el találsz magadnak sokkal jobb embert. Én 4 gyerekkel váltam el, lakás és pénz nélkül.Mindent otthagytam.Nem bántam meg.
A férjed adjon le egy kicsit az egójából: megcsinálni jól esett? Normálisak vagytok különben? Más ölne, ha házasságon belûl egészséges babája születhetne. Szégyen!
Utolsó! Semelyik orvos nem kockáztatja a diplomáját egy nyilvánvalóan majdnem a dátumnál egy hónappal nagyobb babának az elvételével!!! Tudod, hogy miket javasolsz?? A késõi abortuszoknak még ma is nagyobb az a szövõdményi esélye, hogy nem lehet többet gyereke a kérdezõnek...
Bizony 2 - 3 héten múlt elkéstél az abortuszról. Hacsak az orvos megnem szán és más hetet ránem ír a papírodra pénzért. Te megtartanád szives szerint kérdezö ? Én értelek a családi béki is fontos de én megtartanám a gyereket.
Szia! Jól írták a többiek, a 12. hétig lehet elvetetni. Van már gyermeketek? Szerintem nem kell cuccolnod, és otthagynod, ha egyébként mûködik a kapcsolatotok. Amint más is írta, a férfiak késõbb érnek meg az apaságra, pláne, ha becsúszott babáról van szó. Adj neki idõt megbarátkozni a dologgal, bár nyilván most mosolyszünet van köztetek-hogy finoman fogalmazzak. Vidd el a következõ Uh-hos vizsgálatra, lassan mozogni kezd a baba 8mármint te érzed majd), mondd el neki, ha majd mér kívülrõl is érezheti, kérd meg, tegye oda a kezét. Apás szülésre nem muszáj rávenned, de egyébként lehet, hogy jót tenne. és szülés után valószínûleg odalesz majd a babától. A helyedben én ráhagynám a névválasztást is, mint gesztust. Én 17 hetes vagyok, gondolom, akkor novemberre vagy kiírva te is, ha gondolod, csatlakozz hozzánk a babaneten, van egy zárt topic (2014 novemberi babavárók zárt), jelentkezz. :-) Priviben megírom, melyik vagyok én, ha szeretnéd :-)
Terhességet 12. hétig szakítanak meg. Betegség esetén kérhetõ azt hiszem a 18. hétig. Ez a hajó nektek már elment. Sajnálom. Ha nem akarjátok, adjátok örökbe, más lehetõség nem maradt.
Az elsõ hatalmas tévedésben él. A terhességet 12. hetes korig lehet megszakítani, utána csak akkor, ha orvos által igazoltan szükséges. Egészséges gyereket csak azért, mert ti másképp gondoljátok nem vesznek el. De már ne haragudj, hogy lehet ennyi eszed?! Ha nem akarja, akkor nem. Megfogod a cuccod és szépen lelépsz és pont. Ha nincs hova, nincs kihez akkor anyaotthon. Ha te se akarod, már pedig ahogy észreveszem fontosabb a férjed mint a gyereked akkor megszülöd lemondasz róla és valakinél jobb helye lesz, mint nálatok. Ennyi, amit lehet tenni.
Elõtte azért menjen egy ultrahang, csak hogy lásd a gyermeked, aki már él, benned. Ha megvolt, és a férjed nem akarja, akkor a megoldás nem az, hogy megölsz egy babát, hanem mondjuk elgondolkodsz a váláson.
Sehogy, elég agyatlan vagy, ha még ezt se tudod. Remélem kamu.
Én is remélem hogy kamu, de ha mégsem akkor az elõttem szólók már leírták hogy sehogy sem lehet elvetetni, ha egészséges a baba. Szóval jobb ha beletörõdik a férjed, de ha mégsem tud és te viszont szeretnéd akkor gondolkodj el a váláson.
Akkor most már próbáld jobban gyÕzködni, ugyanis gyermeketek lesz 25-26 héten belül.
Valaki unatkozik és gondolja beprovokal egyet.jot szórakoztunk, köszike.
Nincs még gyerekem, de azért hallani ezt azt. A nõ akkor válik anyává, mikor megtudja, hogy terhes lett. A férfi akkor válik apává, mikor elõször a kezébe veheti gyermekét. Lehet, hogy csak bepánikolt, nem tudom elhinni hogy házas embernek mi baja van a gyerekvállalással, vagy ha ennyire nem akarta, miért nem védekeztetek rendesen? Ha meg tényleg ennyire önzõ, akkor jobb ha túl sok jót nem vársz tõle a késõbbiekben sem. Csak a babát sajnálom :(
Kamu!!!!!! Mindenki tudja, hogy egy kis magzat a 12. hét után megmenekül. Te is tisztában vagy ezzel!
Kedves utolso ugy tunik hogy megsem tudja minkdenki mert az elso valaszolo is nagyot okoskodott :)
Bocsánat az elejét olvastam csak. Gratulálok a döntésedhez, és pontosítok: az élettársad nem normális agyatlan barom. Bocs, hogy minõsítem. Ne aggódj, mert még eljöhet a nagy Õ az életedben 2 gyerek mellett is. Vannak olyan pasik akiknek máshogy nem lehet, és boldogan vennének feleségül a gyerkõcökkel. És a párod hajója ment el nem a tied.

Fiammal kórházban töltött idejére állított ki nekem a kórház táppénzes igazolást, de a munkáltatóm nem akarja elfogadni. Miért?

Legjobb válasz: El kell fogadnia. Július óta lehet csak kórházban levõ gyerekkel gyápon az anya, korábban csak akkor, ha szoptatta (vagy saját maga intézte a háziorvossal a táppénzt valami indokkal). NEm biztos, hogy ezt a munkáltatód tudja, lehet, hogy ezt a fajta papírt soha nem látta még, mondd meg neki, júliustól van ilyen, itt van, tessék elfogadni és annak rendje-módja szerint továbbítani az illetékes szakigazgatási szerv felé.

El kell fogadnia. Július óta lehet csak kórházban levõ gyerekkel gyápon az anya, korábban csak akkor, ha szoptatta (vagy saját maga intézte a háziorvossal a táppénzt valami indokkal). NEm biztos, hogy ezt a munkáltatód tudja, lehet, hogy ezt a fajta papírt soha nem látta még, mondd meg neki, júliustól van ilyen, itt van, tessék elfogadni és annak rendje-módja szerint továbbítani az illetékes szakigazgatási szerv felé.
elvileg, neki az állam téríteni meg, de sztm csak nem akar vele kínlódni, és ilyen szemét....ilyenek a magyarok, aljasok
Év elején ez még másképp volt, akkor csak azokra a napokra járt táppénz, amikor bevitte a kórházba, meg kihozta onnan. Ez legalább egy pozitív változás.

Hallottatok arról hogy nem minden kórházba fogják elfogadni az önkormányzat által kiadott apasági nyilatkozatot, csak amit a közjegyző állit ki? Ami meg 20 30 ezer.

Legjobb válasz: A jelenlegi törvény szerint (nem hallottam róla, hogy ezt módosítani akarnák) az apasági nyilatkozat anyakönyvvezetõ elõtt tehetõ meg. Mivel célja a születendõ gyerek rendezetlen jogállásának rendezése, nem tehetik pénzfüggõvé, az több törvénnyel is ellenkezne - és mindet módosítani kellene, hogy megtehessék. Nem tudom hol hallottad, de szerintem valaki csak túlzásokba esett, hidd el, ingyen lehet rendezni a baba jogállását. Közjegyzõ is ad ugyan ki ilyen iratot jó pénzért, és az ugyanolyan jó, mint az anyakönyvvezetõé, de a kórház nem mérlegelhet. Nem mellékesen pedig a születési anyakönyvi kivonat kiállítása az anyakönyvvezetõ dolga, õ meg elfogadja a saját maga által kibocsátott apaságit.

A jelenlegi törvény szerint (nem hallottam róla, hogy ezt módosítani akarnák) az apasági nyilatkozat anyakönyvvezetõ elõtt tehetõ meg. Mivel célja a születendõ gyerek rendezetlen jogállásának rendezése, nem tehetik pénzfüggõvé, az több törvénnyel is ellenkezne - és mindet módosítani kellene, hogy megtehessék. Nem tudom hol hallottad, de szerintem valaki csak túlzásokba esett, hidd el, ingyen lehet rendezni a baba jogállását. Közjegyzõ is ad ugyan ki ilyen iratot jó pénzért, és az ugyanolyan jó, mint az anyakönyvvezetõé, de a kórház nem mérlegelhet. Nem mellékesen pedig a születési anyakönyvi kivonat kiállítása az anyakönyvvezetõ dolga, õ meg elfogadja a saját maga által kibocsátott apaságit.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam védõnõnél és õ kérdezte hogy hol szülnék? (vidéki vagyok, itt a területileg illetékes kórház Kerepestarcsa) Mondtam hogy inkább Pest, azt mondta azért kérdezte mert... Azt mondta ezt most tavaszal "találták ki"!
Az ismeretségi körömben két pár azért házasodott össze, mert nagyon megbonyolították az apasági nyilatkozat tételt. Nem tudom pontosan hogy zajlik, de valami olyasmit mondott az egyik, hogy el kell menniük közjegyzõhöz élettársi szerzõdést kötni, aztán õ ad apaságit, amivel apa igazolja hogy övé a baba. Így mindketten inkább összeházasodtak két tanúval, és házassági anyakönyvi kivonattal igazolják az apát.
Elõzõ vagyok, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, de tény hogy én is hallottam ilyesmit mint te.
Ja, védõnõ:) Õk tudnak okosakat mondani, mert szegényeket nem tájékoztatják megfelelõen, csak részinformációk jutnak el hozzájuk. Volt igen egy ilyen mizéria, mert a családjogi törvény változásával bekerült a törvénybe, hogy nem csak a házasságban született gyerek esetén vélelmezi a törvény a férfi apaságát, hanem bejegyzett élettársi kapcsolat esetén is )ilyenkor nem kell apasági, csak vagy házassági anyakönyv, vagy igazolás a bejegyzett élettársi kapcsolatról) Mivel az élettársi kapcsolatot közjegyzõ jegyzi be, így a háttérrendszer kialakítása elõtt sok helyen el kellett menni a közjegyzõhöz, aki jó pénzért kiállította az igazolást, hogy van bejegyzett élettársi kapcsolat, vagy nincs. Azóta a számítógépes rendszert összehozták, így az anyakönyvvezetõ is le tudja kérdezni az élettársi kapcsolat fennállását, nem kell hozzá közjegyzõ. Legrosszabb esetben is a jegyzõhöz kell menni igazolásért, de már ez sem jellemzõ. Csináltasd meg az apaságit otthon, a kórházat nem érdekli, ki adta ki az apaságit, csak az, hogy legyen:) És ne aggódj:)
Sziasztok! Mi most csináltattuk meg az apasági nyilatkozatott a III. kerületben. Az anyakönyvezetõ nem lát be a rendszerbe, így majd ha megszületik a fiúnk, a páromnak kell menni az adott kórház kerületi közjegyzõjéhez egy nyilatkozatért, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatom. Ez két-három ezer forint. Utána tudjuk intézni az anyakönyvet. 20-30 ezer forint az, hogy ha bejegyezteted az élettársi kapcsolatod. Remélem tudtam segíteni, ez friss információ, mert múlt héten csináltattuk az apaságit. szia 32 hetes km.

Van e értelme perelni a kórházat, mivel hibázott az orvos, tüdőgyull-ból nem gyógyult ki apukám, így meghalt, mivel már nem kapta az antibiotikumot. Lélegeztető gépre mért nem tették/szokták-e, amikor már az utolsó napokban nagyon nehezen lélegzett?

Apukám 4 hónapig kórházban volt kórházban, parkinson kórt állapítottak meg nála, (egy megyei kórházban feküdt, majd 1 hónap után átkerült egy kisvárosi kórházba), a 3. hónapban tüd?gyulladást kapott, antibiotikummal kezelték+infúzió. Két héttel kés?bb az orvos közölte, hogy kigyógyult a tüd?gyulladásból. Ezt követ?en antibiotikumot már nem kapott.4. hónapban már nagyon rosszul volt és meghalt. Boncolás eredménye: kétoldali tüd?gyulladás, hörg?gyulladás, légzéselégtelenség.

Legjobb válasz: Szerintem elõbb mindenképpen ki kell kérni több orvos vagy igazságügyi orvosszakértõ véleményét is, még a per megkezdése elõtt, mert lehetséges, hogy a kórház nem tájékoztatott rendesen, de máshol nem hibázott, tehát jól kezelték, mert tudták, hogy pl nem lehet lélegeztetõ gépre tenni stb, csak nem szóltak róla. Szóval szakértõnél kérdezzetek utána, hogy érdemes-e perelni.

Szerintem elõbb mindenképpen ki kell kérni több orvos vagy igazságügyi orvosszakértõ véleményét is, még a per megkezdése elõtt, mert lehetséges, hogy a kórház nem tájékoztatott rendesen, de máshol nem hibázott, tehát jól kezelték, mert tudták, hogy pl nem lehet lélegeztetõ gépre tenni stb, csak nem szóltak róla. Szóval szakértõnél kérdezzetek utána, hogy érdemes-e perelni.
ma Magyarországon orvosi mûhibapert felperesként nem igazán lehet megnyerni.
A tüdõgyulladás egy sima mellkas rtg-n elég egyértelmûen látszik, tehát ha nem tették gépre, és nem kapott antibiotikumot, annak oka volt. Másold be a zárójelentést.
Másodiknak sajna igaza van. Beperelheted, vszínûleg jogos is, de többet fogsz bukni rajta, mint nyerni. Mûhibapereknél nagyon összetartó az orvostársadalom. Sajnálom:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ne gúnyoljatok ki! Az SZTK és a kórházi járóbeteg ellátás ugyan az? Hogy működik ez? Nem szeretnék magán rendelésre járni, az egyik kórházba szeretném, hogy vizsgáljanak, illetve az uh-t megcsinálják.

Akkor én csak úgy,havi rendszerességgel,menjek be a n?gyógyászati rendelésre? Az esedékes uh-ra azonnal tovább küld?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a védõnõdet. Mondd neki, hogy nem akarsz választott orvost, õ tudni fogja, mi a szokás ott nálatok. Nekem sincs fogadott dokim, mindent a védõnõ intéz. Minden hónap elsõ hétfõjén megyek vizsgálatra, amire õ is elkísér, illetve õ kéri az idõpontot is (a laborvizsgálatokra is). UH-ra viszont nekem kell lemennem az SzTK-ba idõpontot kérni (de mindig idõben szól elõtte pár héttel, hogy kb mikorra kérjem), mint ahogy az NST-t is magam intézem. Ha szerencséd van, Te is ilyen jó védõnõt kapsz ki. :) Egyedül azért macerás lehet mindent fejben tartani. ha magadnak kell megoldanod, akkor meg szerintem mindig a vizsgálatkor kérdezz rá a dokinál, mikor mit kell legközelebb intézned, hova kell menned.

Kérdezd meg a védõnõdet. Mondd neki, hogy nem akarsz választott orvost, õ tudni fogja, mi a szokás ott nálatok. Nekem sincs fogadott dokim, mindent a védõnõ intéz. Minden hónap elsõ hétfõjén megyek vizsgálatra, amire õ is elkísér, illetve õ kéri az idõpontot is (a laborvizsgálatokra is). UH-ra viszont nekem kell lemennem az SzTK-ba idõpontot kérni (de mindig idõben szól elõtte pár héttel, hogy kb mikorra kérjem), mint ahogy az NST-t is magam intézem. Ha szerencséd van, Te is ilyen jó védõnõt kapsz ki. :) Egyedül azért macerás lehet mindent fejben tartani. ha magadnak kell megoldanod, akkor meg szerintem mindig a vizsgálatkor kérdezz rá a dokinál, mikor mit kell legközelebb intézned, hova kell menned.
Az sztk és a kórházi járóbeteg rendelés nem ugyanaz. AZ egyik egy kihelyezett eü intézmény, a másik meg ugyanaz, csak nem kihelyezve, hanem a kórházban. Szerintem csináld úgy, hogy a kórházba mégy vizsgálatra mindig az éppen ügyeletes orvoshoz, így ismerkedsz a hellyel, a nõvérekkel, és a szülésznõkkel:)
A kérdező hozzászólása: 3.baba, eddig a helyi nõgyógyhoz jártam, nem fizetõs-de olyan a higiénia, hogy az már nem is higiénia, és a modora sem valami jó, ráadásul a gépek rettentõ öregek, az uh-n nem is látja, mi van! Kórház meg nem helyben lenne, de inkább utazok pár km-t, mint hogy még egyszer végigcsinljam ennél a .... Már az 1. után megfogadtam, hogy nem járok többet ehhez a .... de muszáj volt, így okulva az elsõ terhességnél tapasztaltakból, csak uh-ra és a végén a ctg-re jártam. Az utolsó uh-t.
A kérdező hozzászólása: az utosó uh-t meg sem csinálta, a lepény el volt öregedve, és kicsi súllyal született meg a kicsi.-a kórházban derült ki.

Volt olyan kismama aki fogadott orvosnál szült és nem fizette ki mert sajnos nem volt rá pénz? És aki ezután ujra terhes lett és ugyan abba a korházba ment vizsgálatokra ahol az az orvos volt. Szólhat az orvos érte?

Ezt azért kérdezem mert én sajnos így jártam és nem tudom merjek-e ugyan abba a korházba vizsgálatra vagy akár szülni :((( Segítsen aki tud nagyon meg köszönném:)

Legjobb válasz: Én is máshová mennék. Nem akarok ítélkezni, mert biztos olyan élethelyzetbe kerültél, ami kihozta ezt a helyzetet, de azért illett volna az orvosnak mondani ezzel kapcsolatban valamit. Például, hogy nagyon sajnálod, de ez van, most nem tudsz fizetni. Illetve még az is fontos, hogy csak a szülésre volt-e felfogadva, vagy terhesgondozásra hozzá jártál-e magánra? Gondolom, akkor a hat hetes kontrollra se hozzá mentél vissza... Szólni szólhat az orvos érte, de nem hiszem, hogy ennyi idõ után megtenné, nem lenne túl sok értelme. Szóval, másik kórházat javaslok. Nekem égne az arcom még összefutni is vele. Sok boldogságot a második babához!

Én is máshová mennék. Nem akarok ítélkezni, mert biztos olyan élethelyzetbe kerültél, ami kihozta ezt a helyzetet, de azért illett volna az orvosnak mondani ezzel kapcsolatban valamit. Például, hogy nagyon sajnálod, de ez van, most nem tudsz fizetni. Illetve még az is fontos, hogy csak a szülésre volt-e felfogadva, vagy terhesgondozásra hozzá jártál-e magánra? Gondolom, akkor a hat hetes kontrollra se hozzá mentél vissza... Szólni szólhat az orvos érte, de nem hiszem, hogy ennyi idõ után megtenné, nem lenne túl sok értelme. Szóval, másik kórházat javaslok. Nekem égne az arcom még összefutni is vele. Sok boldogságot a második babához!
miért fogadtál dokit ha nem volt rá pénzed? persze el tudom képzelni h jött egy váratlan kiadás és arra ment el a pénz, de akkor is... ha azóta már a második babádat várod gondolom el telt egy kis idõ, nem gondoltál rá hogy legalább részletekbe is de kifizesd? szerintem ez alap dolog lenne. ebben az esetben nekem biztos nem lenne képem oda menni! beszéltél egyáltalán vele az óta??? a legtisztább az lett volna ha megmondod neki hogy ez van sajnos csak részletekbe tudod kifizetni. szerintem ez nagyon rossz húzás volt részedrõl.
hát ...én nem mennék oda, szégyellném magam, meg félnék is, hogy lekezelõen bánnak majd velem.ennek esetleg a babám látná kárát.menj másik elkobozta, másik kórházba, ha megteheted.
Én baromira szégyellném az arcomat.Én a helyedben biztos, hogy még szülés elõtt korrektül elmondtam volna neki mi is a helyzet(és hagytam volna, hogy eldöntse, így is vállal-e).Én sem értem, miért fogadtál dokit, ha nem tellett rá.Semmit nem tudsz neki adni?Valami jobb pia, esetleg 10-15 ezer ft?Még mindig sokkal tisztességesebb, mint sunnyogni.2 gyerekes+10 hkm
Húúú, én még azért is rosszul éreztem magam, mert ügyeletes orvosnál szültem és nem adtam neki hálapénzt...Én meg hozzá nem mentem vissza a 6 hetes kontrollra, sztk-ba mentem egy másik dokihoz, aki letolt, hogy miért nem ahhoz megyek, akinél szültem... Hát szerintem menj abba a kórházba, hátha nem találkozol vele, de amúgy mehetnél másik kórházba is? Nem oda kell menni, ahová lakcim szerit tartozol?
Hát én nem mennék oda vissza. De amúgy az egyszeri anyságit is felajánlhattad volna neki. épp benn volt a kórházban mikor szültél vagy hívták? Mert ha hívták akkor végülis a szabadidejét áldozata fel érted. Másik kérdés, h miért nem adtál neki pnzt, nem voltál vele elégedett vagy tényleg egy váratlan kiadás?
Én nagyon szégyellném magam. Nekem nem volt erre pénzem és nem is fogadtam dokit. Ha neked sem volt, akkor miért fogadtál? Ha váratlan kiadásod volt, és ezért nem tudtál a dokinál fizetni, akkor miért nem kértél kölcsön esetleg egy családtagtól vagy ha nem akkor az egyszeri anyaságit odaadhattad volna-ahogy elõttem is írták. Kérdésedre válaszolva, nem hiszem hogy szól érte (hacsak nem bunkó), de én inkább más kórházba mennék egy újabb szüléssel.
Utolsónak üzenem, hogy itt az a gond, hogy a kérdezõ felfogadta azt az orvost, nála akart szülni, amit sajna meg kell fizetni! Ingyen egy orvos se fog a szabadidejében bemenni a munkahelyére és szülést levezetni! Én pont ezért nem fogadtam fel orvost, szépen eljártam az sztk-s rendelésekre és szültem az éppen ügyeletes orvosnál! Nem kötelezõ senkinek se orvost fogadni, de ha már megtette, akkor fizetni is kellett volna érte!
Szerintem ne csüggedj. Azért lettek ilyenek az orvosok, mert sokan így hálálják meg nekik a munkát. Én ügyeletes orvosnál szültem és nem adtam neki semmit, és akkor mi van. Le lehet hurrogni egész nyugodtan, de én nem fogom egy orvosnak azt a pénzt oda adni, amit a gyermekemre is költhetek. Az igazság az, hogy csak itthon nálunk ez a szokás, hogy teli nyomjuk az orvosok zsebét. De persze ez csak az én meglátásom. Elégedjen meg annyival, amennyit a kilenc hónap alatt adtál neki. Még meg kéne magyarázni, hogy miért nem tudtál neki adni, hát megáll az eszem!
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm mindenki önmaga véleményét sokat segitettek vele.És az az igazság hogy vágig hozzá jártam magánra, minden alkalommal adtam is neki érte pénzt viszont honap végére lett a baba és a párom pont a szülés utáni nap vesztette el az állását mert meg szünt:( Mivel császár volt hozzá mentem vissza varrat ki szedésre és közöltem neki hogy a párom el vesztette a munkahelyét s ezért sajnos nem tudok neki pénzt adni.Sajnos azota sem lettem gazdag igy nem tudtam neki pénzt adni.Most viszont várom a 3.babámat igy még rosszabb az anyagi helyzetünk.Hiába van munkája a páomnak ebbe a világba most már ezer százalék hogy nem telik orvosra.Megyek másik orvoshoz és majd az ügyeletesnél fogok szülni.Még egyszer köszi mindenkinek.
Nem bántásból írom(ráadásul közöm sincs hozzá), de elég bátrak vagytok, hogy vállaltok 3. gyereket.Tudom, hogy vannak kedvezmények, de az közel sem olyan mértékû, hogy egy amúgy is rossz helyzetben levõ családon sokat segítene...én is a 3.-at várom, ám mivel nálunk a legnagyobb gyerek már betöltötte a 18. évét, így ránk nem vonatkozik.Holott egyetemista, és elhiheted, nem olcsó mulatság(családi pótlék sem jár utána, mert egyetemista, nem pedig okj-s iskolába, vagy technikumban tanul(ebben az esetben 20 éves korig kapnánk)).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!