Találatok a következő kifejezésre: Kinek nem bekötni a biztonsági övet (1 db)

Kinek nem kell bekötni a biztonsági övet az autóban?

A vezetés oktatónak, a taxisoknak, és van még egy harmadik amit nem tudom kicsodák.Talán a kisbaba mellett utazó?

Legjobb válasz: Köszönöm

A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Na jó ezt nem értem. Miért ne kellene nekik bekötni az övet? Ugyanúgy emberek, akik összetörnek egy balesetben.
Terhes nõkrõl ezt olvastam: A megoldás a kiegészítõ "magzatvédõ" heveder, melyet bababoltokban pár ezer forintért meg lehet vásárolni. A kiegészítõ heveder tulajdonképpen a combok között rögzíti az automata öv alsó szárát, így az a pocak alatt öleli át a testet.
akkor a kollegáid nem igazán ismerik ezt a szabályt. :)
április hónaptól fogva kivételt képeznek a biztonsági öv személyautós használata alól a három év alatti gyermekek, a tolató sofõrök, az éppen dolgozó taxisok, a mentõ betegellátó terében utazók, illetve azok, akiket az övhasználat alól orvos ment fel. ja! és a rendõröknek is kell!!!tudom, mert az vagyok.
igen, én is a rendõröket mondom.
Szerintem a rendõrök, hogy minél gyorsabban ki tudjanak szállni a helyszínen.
A kérdező hozzászólása: A kreszben úgy van hogy az oktatónak nem kell mert ha a tanuló veszélyhelyzetet csinál közbe tud avatkozni. A taxi soförnek meg azért ha támadás éri el tudjon menekülni.Van még egy csoport akinek valamilyen indok miatt nm kell, a terhes kismama eldönthet hogy beköti vagy sem
mindenkinek be kell kötni magát. még a terhes kismamáknak is, inkább a babaának legyen baja mind mindkettö meghaljon.
Vezetés oktatóknak óra közben; taxisoknak, ha van utasuk és láthatóan terhes nõknek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Európa országaiban nyárigumi proilmélysége?

Autónkon jelenleg még a téli gumik vannak fent, de lassan majd le lesznek cserélve nyárira, ez itthon megoldható feladat mert külön felnin vannak. A nyári gumik már 4 évesek lesznek, kb. 3mm a profilmélység rajtuk. Magyarországon azt tudom hogy 1,6 mm a minimum profilmélység, de mi van a többi európai országgal, google csak a téligumit dobja ki, de azzal nincs gond a 3mm, ausztriában 4mm-el, mert az megvan, de ha visszatesszük a nyárit, akkor már nem lesz meg a 3 mm és szoktunk kimenni külföldre(szlovéniába, osztrákokhoz).
Tehát ott mennyi a minimum? ugyanúgy 3 mm mint a télinél, vagy 1,6 mint nálunk?

3

Szállítható 13 kg-s gyerek a 15-36 kg-snak való ülésben?

A fiam mostani ülése 9-18 kg-ig jó, de elég kicsi és kényelmetlen a használata. Van egy Condord Lift ülésünk is (15-36 kg), de nem tudom, hogy használható-e. A gyerek kb 97 cm magas, 13 kg. Az ülést bepróbáltuk a kocsiba, a biztonsági öv rendesen a vállánál megy el (nem a nyakánál!), magasságra teljesen jó, a fejtámláját is jól be lehet állítani. Természetesen első a biztonsága (meg a jogszabály), úgyhogy nagyon szeretném tudni, hogy ha még nincs 15 kg a gyerek, használhatja-e az ennek a korcsoportnak való ülést. Köszönöm.

1

A városon/falun belűli kátyúkért ki a felellős?

Tehát a városon belűli kátyúkat kinek kellene kijavíttatni, a közútkezelőnke vagy az önkormányzatnak? Illetve, ha egy nagyobb kátyúba belehajtok, és ne adj Isten tengelytörés lesz az eredmény akkor, tehetek feljelentést az önkormányzatnál/közútkezelőnél?

4

Autóvezetésnél fényes napsütésben mivél járok jobban? Napszemüveg, vagy napellenző?

Általában nyáron, illetve ilyenkor, mikor már kezd jó idő lenni, nincs felhő az égen, aki teheti, az napszemüvegben vezet.
Gondoltam jó is az, de az oktatóm mikor napszemüvegben akartam vezetni, mondta, hogy nincs gond ezzel, de menjek csak el itt jobbra. És kivitt egy olyan kanyarhoz, ahol tükör van kirakva, mert beláthatatlan. És mondta, hogy na mondjam, jön-e valami.
Hát nem tudtam. Semmit nem láttam a tükörben...
Jót nevetett, majd mondta, hogy ez a hátránya a napszemüvegnek.
Szóval ez történt. Viszont amikor meg csillantak a szembejövő autóról a nap miatti fény, akkor sz*r volt napszemüveg nélkül.

Ki mit gondol erről? Melyik a jobb, biztonságosabb? Napos időben vezetve mivel járok jobban?

7

Ha van egy utkeresztezodes, 3 sav van -egy jobra, -egy balra es egy elore? Merre terhetek ha kozepen allok?

ugye jobbra is, ballra is es elore is, en ugy emlekszem hogy ugy tanultam,
mert a haverom szerint aki most csainalta a konyvet szerinte, csak elore lehet menni a kozepso savon

18

Autópályán előzés céljából sávot váltó autóba hátulról belerohan a megengedettnél nagyobb sebességgel haladó autó, ki a hibás?

12

Miért gyorsítanak rá páran, ha előzném meg őket? Nem az a helyes, ha látom, hogy előznek, elveszem a gázról a lábam?

Nem tudom hogy miért. De van aki 40-45 körül megy, és már rég óta mögötte vagyok, reménykedem, hogy azért mert lekanyarodik valahol mindjárt, de nem.
És akkor előzném meg, index, gyorsítok, kihőzódok, nem jönnek szembe, egyenes szakasz, nyomo neki, még vissza is kapcsolok, hogy jobban tudjak gyorsulni, és nem akarom elhinni, hogy ilyenkor elkezdik neki nyomni, mikor mellette vagyok... Azt nézem, hogy már 60 felett megyek, és még gyorsít rá, és alig bírom megelőzni. A végén már 66-67 mire előtte vagyok, és vissza tudok húzódni a sávba.
Ez most mi?
Miért jó ez nekik?
Előtte meg 1,5 perce követem 40 km/h alatt, mikor semmi jég, hó, száraz az aszfalt, süt a nap +10 fok van, sehol nem mérnek, és egyenes az útszakasz, sehol egy kátyú.

Ezt most direkt csinálják?

8

A mentők szírénája éjjel elnyújtottabban szól? Ill. mi erre a helyes kifejezés?

olyan lassan hullámzikként írnám le..vki tud jó olvasnivalót a hangról...köszöntem

2

Hogy működnek az autós GPS-ek?

A modernebb autókban található GPS rendszerek egy állomásról kapják a jelüket, vagy gyártónként/szoftverenként eltérő forrásból? Megoldható lenne-e, hogy jeladók segítségével élőben nyomon követhessék egymást az úton lévő közlekedők mondjuk 1-5-10 kilométeres távolságon belül?

4

Ez nem elvetemült egy kicsit?

Egy kis faluban jártam az egyik barátomnál, és kerékpárral lementem a boltba, majd visszafelé lassan tekertem az út szélén ugyan is előttem egy közel 30 fős roma csoport haladt és a testi épségem megóvásának érdekében, illetve,hogy kerékpárral térjek vissza inkább lassan mentem,hogy ne érjem őket utol.(olyan 10 méterrel voltam lemaradva mögöttük)
Mindez a főúton, nem volt nagy forgalom, de egyszer csak szemből jött egy Ford Transit amely áthajtott a menetirányának szerinti ellentétes oldalára azaz a cigányokkal és velem szembe jött.Teljesen lement az út széléig és elkezdett dudálni a cigányokra majd felkapcsolta a távolsági fényszóróját ami teljesen elvakított.A cigányok annyi irányba szaladtak ahányan voltak, többségük a vízelvezető árkot átugorva befutott a járdára.Aztán a Ford lekapcsolta a távolságit és visszatért a sávjába, bár kis híján elsodort engem, ugyanis a kerékpárral nem igen tudtam semerre sem kitérni.
A cigányok olyan átkot szórtak a sofőrre,hogy azt nem lehet elfelejteni, még percekig ténferegtek mire az összes rémült családtag előkerült.(legalább sikerült őket leelőznöm)
Én azt sejtem,hogy a cigányokra akart ráijeszteni a sofőr, így utólag visszagondolva vicces ahogy ők reagáltak, nem nagyon láttam még ennyire ostoba,értetlen és egyben dühös tekintetet, mint amiket a romák produkáltak, de azért én is beszartam,hogy őszinte legyek.
Van akinek ez megéri?Ha nem futnak szét a cigányok akkor szép kis vérfürdő lett volna ott...

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!