Találatok a következő kifejezésre: Kinek nem bekötni (3 db)

Kinek nem kell bekötni a biztonsági övet az autóban?

A vezetés oktatónak, a taxisoknak, és van még egy harmadik amit nem tudom kicsodák.Talán a kisbaba mellett utazó?

Legjobb válasz: Köszönöm

A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Na jó ezt nem értem. Miért ne kellene nekik bekötni az övet? Ugyanúgy emberek, akik összetörnek egy balesetben.
Terhes nõkrõl ezt olvastam: A megoldás a kiegészítõ "magzatvédõ" heveder, melyet bababoltokban pár ezer forintért meg lehet vásárolni. A kiegészítõ heveder tulajdonképpen a combok között rögzíti az automata öv alsó szárát, így az a pocak alatt öleli át a testet.
akkor a kollegáid nem igazán ismerik ezt a szabályt. :)
április hónaptól fogva kivételt képeznek a biztonsági öv személyautós használata alól a három év alatti gyermekek, a tolató sofõrök, az éppen dolgozó taxisok, a mentõ betegellátó terében utazók, illetve azok, akiket az övhasználat alól orvos ment fel. ja! és a rendõröknek is kell!!!tudom, mert az vagyok.
igen, én is a rendõröket mondom.
Szerintem a rendõrök, hogy minél gyorsabban ki tudjanak szállni a helyszínen.
A kérdező hozzászólása: A kreszben úgy van hogy az oktatónak nem kell mert ha a tanuló veszélyhelyzetet csinál közbe tud avatkozni. A taxi soförnek meg azért ha támadás éri el tudjon menekülni.Van még egy csoport akinek valamilyen indok miatt nm kell, a terhes kismama eldönthet hogy beköti vagy sem
mindenkinek be kell kötni magát. még a terhes kismamáknak is, inkább a babaának legyen baja mind mindkettö meghaljon.
Vezetés oktatóknak óra közben; taxisoknak, ha van utasuk és láthatóan terhes nõknek

Mire való villanymotornál az indítókondenzátor? Honnan tudom, hogy hogy kell egy villanymotort bekötni, ha nem lóg ki belőle semmilyen drót?

Legjobb válasz: A fedélben nincs beleragasztva,vagy belenyomva a rajz? Látszanak-e a tekercsek végeire húzott kis szigetelõ csövecskék színei?

A fedélben nincs beleragasztva, vagy belenyomva a rajz? Látszanak-e a tekercsek végeire húzott kis szigetelõ csövecskék színei?
indító kondenzátor feladata, hogy a fõfázistekercshez képest, egy fázisban 90 fokkal eltolt mágneses mezõt hozzon létre, mert csak így tud elindulni a forgórész, hogy az állórész mágneses mezejével összekapcsolódva utána forogjon. kilógni nem szokott, hanem kapocsdeknire van kivezetve és megfelelõen jelölve a tekercsvégek. [link]
"Honnan tudom, hogy hogy kell egy villanymotort bekötni, ha nem lóg ki belõle semmilyen drót?" Küldesz róla fotót. Ez már a 21. század.
Drót sosem fog kilógni belõle mert ez nem kerítés. Maximum tekercselõ huzal. Csak halkan jegyezném meg hogy a feszültség alatt álló és nem álló vezetõ között alapvetõen a tapintásában van különbség. Villszer.
Hány kivezetése van? 3? 4? 5? 6? 9? 220? 380?
Mivel írta hogy nem lóg ki belõle "drót" nehéz lesz ezt megállapítani:) ) Viszont azt sem értem akkor hogy akarja egyáltalán használni? Gondolom nincs akkora szakmai tapasztalata hogy a tekercsfejet felbontva új kivezetést készítsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szakember mellett döntöttem, biztosra akartam menni. :)
Szia - Test GND negatív + Pozitív piros REM -remote kapcsoló, ha erre áramot adsz be fog kapcsolni. Pl fejegységrõl jel.
A kérdező hozzászólása: és akkor a piros kis led zõldre fog váltani? Én am ugy próbáltam tegnap hogy rca kbellel rákötöttem a sony fejegységemre szivargyujtórol adtam neki áramot leföldeltem utána pedig rákötöttem a ládámra de nem történt semmi ugyan ugy pirossan ilágított!
Hmm Táp = akkumulátor. Innen szoktak legalább 8 mm2 - 10mm2 -es kábelt húzni az erõsítõnek. A + ( piros) ágba kell egy biztosíték is ez 50 cm -en belülre kell tenni. Két variáció van a kábel elhúzására, vagy elviszed az erõsítõhöz, a + és a - is, vagy csak a +, és a - pedig letesteled a kocsi kasznijára. 1 példa kábelszettre: http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=01907 Ha a tápkábelezés kész. Meg kell vizsgálni, a fejegységet. Távvezérléshez +12V szoktak használni. Pl. a fejegység motoros antenna vezérlõjét. ( Amikor bekapcsolod a fejegységet, akkor kapcsol az erõsítõ is. ) Ha ez nincs, akkor egy kapcsolót iktatnak be az erõsítõ REM részéhez és az akksi közé. A remote szál is kész, jöhet a zene rész. Két lehetõség van. Alacsony vonali és magas vonali bekötés. Alacsony = RCA Magas = Hangszóró jelrõl. Ha van RCA kimeneted a fejegységen, akkor már csak egy 5m -es RCA -RCA kábelre lesz szükséged. ( 5m relatív ) Lehet több lehet kevesebb is autófüggõ. Magas vonali, pedig mikor nincs RCA kimenet a fejegységen, tehát pl. az egyik hátsó hangszóróról kötsz le egy kábelt az erõsítõnek. Nagy vonalakban ennyi. De ha nem vagy biztos magadban inkább bízd szakértõre, annyit nem ér meg az egész, hogy kigyulladjon az autód. Kicsit bõvebben: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=forum&pozicio=null SEAdmin 2009.10.05. 15:24 Írását olvasd el :)
Ha a power mellet világít akkor az azt jelenti, hogy be van kapcsolva :) Attól mert pirosan világít még nem jelenti azt hogy baja van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!