Találatok a következő kifejezésre: Kinek mikor meg (3757 db)

A coolraft launcher ezt írja ki mikor meg akarom nyitni could not finde the main class net. Minecraft. MinecraftLauncher. Program will exit mit tegyek?

Legjobb válasz: Régen nekem is kihozta. Bár nem a coolcraft. Kb 3-4. indításra indult csak el. Most pedig nem ír ki semmit, de szintén 3-4. indításra indul csak el:I

Régen nekem is kihozta. Bár nem a coolcraft. Kb 3-4. indításra indult csak el. Most pedig nem ír ki semmit, de szintén 3-4. indításra indul csak el:I
A kérdező hozzászólása: nekem nem indul el xd
coolcraft v miaz:D Modolt minecraft? Mert ha nem akkor máshonnan is leszedheted. pl innen: http://macskacraft.5mp.eu/web.php?a=macskacraft&o=JIPt07jbGr
A kérdező hozzászólása: a coolcraft az egy minecraft szerver hivatalos cucc
Töltsd le a klienst egy másik böngészõvel!! (Firefoxot vagy a Chrome-t ajánlom!)

Jelenleg nem csatlakozik megjelenitő az Nvidia a GPU-hoz ezt, irja ki mikor meg akarom nyitni az Nvidia Control panelt. Windows 7 32 bit-es OS és a legujabb driver van fent már kipróbáltam régi drivert de azoknál sem működik?

Gygabitye Nvidia GeForce GTX 560TI videokártya. Már mindent próbáltam? Illesztöpr. Csere, kábel csere, stb. A kártyából átalakítóval megy a monitorba D sub-DVI-D sub.

Legjobb válasz: Gigabyte ;)

Gigabyte ;)

Miért írja ezt ki, mikor meg akarok nyitni egy linket a keresési találatok közül? "Oops! Google Chrome could not connect to. "

Semmit nem nyit meg.

Legjobb válasz: Talán rossz a böngészõ? Most töltöttem le. Van ami bejön, van ami nem.

A kérdező hozzászólása: Talán rossz a böngészõ? Most töltöttem le. Van ami bejön, van ami nem.
A kérdező hozzászólása: Az Explorer sem nyitja meg... :-S Most néztem. Újra lett rakva a windows, lehet valami köze hozzá? Ilyeneket nem nyit meg: szoftver letöltésekhez oldalak, online játékok, ...
A kérdező hozzászólása: Most nézem, hogy ezek közül is van olyan oldal, ami bejön, van ami nem.
Tehát néhány oldalt megnyit, néhányat meg nem? Ez olyan vírusos hangzású. (vagy szakadozik a net) Ha semelyiket nem nyitja meg, akkor pedig nem konfiguráltad jól a hálózatot, vagy nem tetted fel a driver-eket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, ma meg már megnyit mindent. Nem tudom mi volt. Lehet, hogy az oldalakkal volt gond?! Lehet ilyen véletlen, hogy pont olyanokra kerestem rá?!


Mi a különbség a két mondat között? Who it you? és a Who did you hit? Ki ütött meg? és te Kit ütöttél meg?

Magyarul értem, csak a különbséget nem értem. Ha cselekvésről van szó, akkor mindig kell a do/did segédige, vagy nem? Ez talán passzív lenne?

Legjobb válasz: Ha a mondat ALANYÁRA kérdezel (ki, mi), akkor nem kell a segédige: Who hit you? - KI ütött meg (téged)? Ha NEM a mondat ALANYÁRA kérdezel, akkor már kell a segédige: Who did you hit? - KIT ütöttél (te) meg?

Ha a mondat ALANYÁRA kérdezel (ki, mi), akkor nem kell a segédige: Who hit you? - KI ütött meg (téged)? Ha NEM a mondat ALANYÁRA kérdezel, akkor már kell a segédige: Who did you hit? - KIT ütöttél (te) meg?
A kérdező hozzászólása: Ja, tényleg! De akkor ez nem is passzív? Mert ott meg eleve nem számít, hogy ki, ugye?
Ennek semmi köze a passzív szerkezethez. :) Az egy másik téma.

Az ördög prádát viselben nem értem a végét, hogy ki kit vágott át ki kinek mit ígért igaz még csak egyszer láttam hogy is van?

mikor a kopasz lenne valamilyen cég új társa de aztán mikor Merylt le akarnák váltani az bejelenti hogy a párizsi n? lesz a kopasz helyett szóval mi van?

Legjobb válasz: Na szal az van,h Mirandát leakarják cserélni arra a nõre,de Miranda ezt már rég észrevette,csak nem tudott mit kitalálni...aztán jött ez az új állás,amit úgy volt,h Nigel(vagyis a kopasz)kapja meg,de végülis azért kapta meg a nõ Nigel helyett,h ne kerüljön Miranda helyére...am. elég hülye a befejezés az tény...elõször én se értettem,de mivel a kedvenc filmem,vagy 100x megnéztem,ezért rájöttem xdxdxd

Na szal az van, h Mirandát leakarják cserélni arra a nõre, de Miranda ezt már rég észrevette, csak nem tudott mit kitalálni...aztán jött ez az új állás, amit úgy volt, h Nigel(vagyis a kopasz)kapja meg, de végülis azért kapta meg a nõ Nigel helyett, h ne kerüljön Miranda helyére...am. elég hülye a befejezés az tény...elõször én se értettem, de mivel a kedvenc filmem, vagy 100x megnéztem, ezért rájöttem xdxdxd
A kérdező hozzászólása: köszi, én is imádom, Meryl a legjobb!!!

A héten megyek az első orvosi vizsgálatra. Ki mondja meg majd, hogy mikor kihez kell mennem (védőnő, háziorvos...) a terhesség alatt? Mi alapján mondják meg, hogy melyik védőnőhöz kell mennem?

Legjobb válasz: A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam,h bementem egyszer a védõnõkhöz,és megmondtam,h mit is szeretnék,és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt,amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni,h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel,azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos,akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról,h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is,ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad,akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)

A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam, h bementem egyszer a védõnõkhöz, és megmondtam, h mit is szeretnék, és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt, amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni, h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel, azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos, akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról, h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is, ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad, akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)
A vdõnõ mondja meg, hogy mikor hová kell menni. Ha nem tudod, melyikhez tartozol körzetileg, akkor kérdezd meg a nõgyógyászt, aki megállapította a terhességet.
Én vidéken lakom, így egyértelmû volt, hogy ki a falu védõnõje. EGyébként a körzetedhez tartozik egy orvos, ahhoz pedig egy védõnõ, õ fog pesztrálgatni.-)Nekem mindig mindent a védõnõ mond meg, mikor hova kell menni, mit csinálnak, mit kell vinni. Ha bármi nem tiszta, kérdezz nyugodtan tõle:-) A következõ uhot és orvosi vizsgálatot a doki mondja meg idõpontra, de a védõnõ állít ki minden papírt ahhoz is.

A bölcsességfogamat fogják kivenni, de még nemnőtt ki, sőt még gyökere sincsen. Nagyon félek mert olyanokat olvastam hogy véső-kalapács stb. Nemtudom hogy ez jobban-e fog fájni mintha teljesen kinőtt volna már. Nagyon félek :D Mire számítsak?

Legjobb válasz: szia! nekem 1 hónapja vették ki mind a 4 bölcsességfogamat igaz altatásban egy se volt kinõve nagyon féltem tõle tiszta para voltam ,nem volt egyszerû de kilehet bírni fájdalom csillapító,jegelés és 1 hétig pépes,varat szedés után minden könnyebb utána még egy hét mire tudsz ott hátul is rágni,de ne félj mert annyira nem fáj mit ahogy most gondolod!:)fel a fejjel!

szia! nekem 1 hónapja vették ki mind a 4 bölcsességfogamat igaz altatásban egy se volt kinõve nagyon féltem tõle tiszta para voltam , nem volt egyszerû de kilehet bírni fájdalom csillapító, jegelés és 1 hétig pépes, varat szedés után minden könnyebb utána még egy hét mire tudsz ott hátul is rágni, de ne félj mert annyira nem fáj mit ahogy most gondolod!:) fel a fejjel!
Bizonyára rendellenes irányba nõ és azért akarják kivenni, hogy ne okozzon bajt, például olyasmit mint amit 15:02-es írt le hosszan. Ennél rövidebben nem lehetett írhatta volna. Sok minden összejött neki. Kivehetik azért is, mert ha benthagyják és a nem megfelelõ helyzetben kezd el nõni, nem tud a felszínre törni, viszont nyomhatja a 7. vagy más fogat. Nekem is kivették az egyik 8. fogat hasonló ok miatt. Kis mûtét, kb. 20 percig tartott. Nem éreztem semmit, csak pár óra múlva sajgott kicsit és éjszakára vettem be fájdalom csillapítót, jól aludtam.
A kérdező hozzászólása: huh, azért kicsit megijedtem hogy mi történhet ha megvárom még kinõ :) amúgy azért kell kiszedni(mind a 4et) mert fogszabályzóm van, és ha kinõnének akkor az egész fogsoromat tönkretenné.most szemptemberbe veszik le(hál'istennek) a fogszabályzómat, és addig kikellene szedni az alsó kettõt.akkor most megnyugodtam :) remélem tényleg nem lesz olyan vészes, legalább utána nem lesz több gond belõlük :D
ja és nekem se volt gyökere szóval ne félj :) (elõzõ voltam)
14:47-es vagyok amit történetem elején írtam a 6-os fogról meg kiderült, hogy gócok vannak a gyökereken, most 2009.májusában húzták ki és a másik oldalon sincs meg a 6-os fogam azt áprilisba húzták. A bal oldalt még megvan mind2 bölcsességfogam, az alsó vízszintesen nõ a többivel szembe, a felsõ meg kifelé kanyarodva.
Szia!Ezt a történetemet neked is átmásoltam ide, mert kettõvel elõtted volt egy ilyen kérdés már.
Szia nem olvastam az elõzõket, bocsi ha ismétlek valamit. 17 vagyok nekem tegnap húzták ki a bal felsõt. Az érzéstelenítõ végig hatott semmit nem éreztem csak azt hogy cibálják a számat meg nem mertem nézni amikor szikével közeledett a doki. Kb 10 perc alatt kész volt varrással mindennel utána elmondta mit csinálhatok mit nem. Most 24 óra után az arcom bal fele meg van duzzadva elég rendesen de alapból nem fáj csak ha nyomom vagy mozgatom. Meg nem tudom mi lesz ezután, de a a foghúzás egyáltalán nem volt vészes. :)
Szia! Tegnap húzták a bal felsõt nekem. Mûtét egyáltalán nem fáj, injekcióból is csak azt éreztem, hogy valami hideg van az ínyemben. Utána mûtétet nem éreztem, csak a csont ropogása volt fura. Ne félj, maximálisan kibírható, jobb hamar túl lenni rajta! Szia!

A Jobbikosokon kívül ki tudja, hogy minek az évfordulója van ma? Ki emlékezik meg MÉLTÓN erre a JOBBIK-on kívül?

A Fidesz biztosan nem, elég ha csak a Barackfa c. zenét meghallgatja valaki és a szövegét értelmezni próbálja... egy gagyi, elfuserált szám és "ünnepség" (a minisztérium írta a saját honlapján az ünnepség szót) nem hiszem, hogy méltó ehhez a naphoz...

Legjobb válasz: Szerintem meg az nem melto, hogy meg mindig ekkora feneket keritenek a dolognak. Nem kell elfelejteni, hogy mi tortent trianonban, de nem hiszem, hogy ezen kellene meg lovagolni. Ha akkora vilag igazsagtalansag volt ez, akkor nezz utanna, hogy mas orszagok mennyi teruletet vesztettek. Szivas, ami tortent, de ez olyan, mint amikor a lelki serult hulyegyerek, arra hivatkozik, hogy tomeggyilkos lett, mert az apja gyerekkoraban bantalmazta. Masokat is vert az apja, es megsem lett antiszocialis. Szoval a MELTO megemlekezes annyi, hogy, hogy az iskolaban megtanuljak a gyerekek a datumot, es ha kerdezik toluk dolgozatban, akkor meg tudjak mondani, hogy mikor tortent. Valtoztatni nem tudsz rajta, anelkul, hogy masokat el ne sodorjal vele, tanulsaga nincsen, csak egy tortenelmi esemeny. Itt az ideje "elfelejteni" a mindennapokban, es abbahagyni, hogy mindig erre hivatkoznak a nacionalistak. (Persze mi masra hivatkozzanak, ertelmes erveik nincsenek.)

Szerintem meg az nem melto, hogy meg mindig ekkora feneket keritenek a dolognak. Nem kell elfelejteni, hogy mi tortent trianonban, de nem hiszem, hogy ezen kellene meg lovagolni. Ha akkora vilag igazsagtalansag volt ez, akkor nezz utanna, hogy mas orszagok mennyi teruletet vesztettek. Szivas, ami tortent, de ez olyan, mint amikor a lelki serult hulyegyerek, arra hivatkozik, hogy tomeggyilkos lett, mert az apja gyerekkoraban bantalmazta. Masokat is vert az apja, es megsem lett antiszocialis. Szoval a MELTO megemlekezes annyi, hogy, hogy az iskolaban megtanuljak a gyerekek a datumot, es ha kerdezik toluk dolgozatban, akkor meg tudjak mondani, hogy mikor tortent. Valtoztatni nem tudsz rajta, anelkul, hogy masokat el ne sodorjal vele, tanulsaga nincsen, csak egy tortenelmi esemeny. Itt az ideje "elfelejteni" a mindennapokban, es abbahagyni, hogy mindig erre hivatkoznak a nacionalistak. (Persze mi masra hivatkozzanak, ertelmes erveik nincsenek.)
Az LMP több városban is megemlékezéseket tart, tartott, ma pl délután 5-kor Szombathelyen a helyi szervezet, tegnap pedig Budapesten Scifferék "A trianoni döntés különös évfordulójához érkeztünk, hiszen éppen idén van száz esztendeje, hogy kitört az I. világháború. Itt az ideje árnyalataiban is feldolgozni közös múltunkat, egységként tekinteni a huszadik századra és benne erre a korszakra is, és megérteni az összefüggéseket. Az I. világháború kitörésének pillanatában eldõlt Magyarország sorsa is, mely késõbb nemzeti tragédiához vezetett. Ennek fényében emlékezzünk Trianon évfordulójára a Przemysl emlékmûnél, ahol beszédet mond többek közt Hajdu Mária, az LMP emlékezetpolitikai szakszóvivõje. Idõpont: június 3. (kedd), 19 óra A megemlékezés helyszíne: Margit híd, budai hídfõ, Przemysl emlékmû elõtt (a hídfõ déli oldalán lévõ parkban)" [link]
Draga jobbikosok...a multkor a kuruc in-foson Adolf szulinapjat unnepeltek.Szoval koszi, de nem kerunk az o megemlekezesuk- unnepsegukbul ...
"Én jobbikos szavazó vagyok, de Trianont már békén kéne hagyni." Nagy hülye is vagy. Kétszeresen. Nem szabad a szarjobbikra szavazni, a trianoni határokat pedig újra kéne rajzolni, hogy a külhonba szakadt magyarság a földjével együtt területileg hozzánk, az anyaországhoz tartozzon. Azon történelmi magyar területek persze nem kellenek vissza, ahol a magyarság jócskán kisebbségben él. Az senkinek nem volna jó.
A Magyar Munkáspárt, bemutatva az oda vezetõ okokat, tetteket: [link]
Jaj, annyira imádom ezt a "felejtsük el Trianont, és ne foglalkozzunk vele" dumát.. Én meg azt mondom, hogy felejtsük el a holokausztot és ne foglalkozzunk vele. Az egyik a Magyarok hülye vezetõi miatt történt, a másik a Németek hülye vezetõje miatt. Mi a különbség? :) És igen is meg kell emlékezni errõl, ez a világtörténelem egyik legnagyobb gaztette.
A kérdező hozzászólása: Na hát én nagyon örülök neki, hogy az LMP meg a Munkáspárt is foglalkozik ezzel... EZÉRT KÉRDEZTEM. Nem állítottam, hogy csak a Jobbik emlékezhet meg errõl méltóan... Meg szerintem annyit a skatulya-agyúzásról, hogy bizony az Antijobbikosok még inkább skatulyáznak (pl. amit most össze hordtatok, jobbikos sztereotípiát - én se ragasztgatok sehova magyar jelképet jobbikoskánt, egy vasúti térkép van a falomon, meg a kokárdám a parafa-táblára tûzve, amit március 15-éken szoktam felvenni...)
Nagyon nem lenne jó nekem ha rövid soraimból nemtörõdömséget olvasna ki valaki, de megtudtam: a törököktõl még többet vettek el akkor, mint Magyarországtól. Persze, hogy fájdalmas ez a veszteségünk minden magyar érzelmû embrnek. Gondolom azoknak alegfájdalmasabb akik ez miett szülõföldjükön lettek idegenekké. Úgy gondolom a világban dúléó háborúk miatt minden népnek van fájlalni valója. Sajnálatos tény ez, és aligha lehet megoldani. Köszönhatõ ez Clemenceaunak és néhány más francia politikusnak.
IMÁDOM a franciákat. Egyébként Gyurcsány 53! Happy birthday Fletó!
A kérdező hozzászólása: Nem csak a franciák a hibásak. Az összes kisantant állam, az õ képviselõik, politikusaik beszélték rá az angolokat, franciákat erre...
Vérem lázítja mekkora tájékozatlanság van egyik-másik ember tört. ism.-bõl. Ép az angolok, amerikaiak tették szóvá azt az aljasságot amit csináltak a gyõztesek bosszúvágyból. Sajnos Clemenceau nagyon jól tudta forgatni a szavakat, s így nem sikerûlt ezt (nem õt) jobb belátásra bírni. Szomszédaink mind ellenségünkké lettek (vajon meddig még?) Nem szoktem könyvet olvasatlanul letenni. de ezt, "békeszerzõdésrõl" szólót nem tudtam végigolvasni. Sátoraljaújhelynél van két kis folyó, a Ronyva és a Rozsva Akkor kérdezték cseheket: "hajózható az?" "Hajózható" volt a válasz. "Akko ott az lesz a határ" (Vágták rá ( a......) Az a kis folyó van úgy, hogy nyáron kiszárad. Norm. vízállásnál egy nagyobb gyerek átugorja Nem tudom sikerül-e lemondanom a politikárol, de nem egyszer van úgy, ha csak arra gondolok, meg a politikusokra (napjainkban Gyurcsány, Bajnai, Mesterházi) felfordul a gyomrom.
Nekem totál mindegy melyik párt, hogy emlékezik, nagy része nem több mint reklám, hogy megmutassák mennyire " törõdnek " a dologgal, lehet szereznek vele pár szavazót és ennyi.
vesszen triatlon!
Az méltó megemlékezés, ha hamut szórok a fejemre, és megszaggatom a szakállam meg a kaftánomat?
#11 Jobbikos vagyok de nincs az autómon matrica, a vállamra se varrattam rá, és egy fórumon sõt sehol sem hangoztattam még hogy milyen szomorú dolog volt Trianon.
Aki nem jobbikos, az már nem is tudhatja, vagy mi van? Iskolában tanítják történelem órán.
Ez nem politika, hanem történelem, így igen szánalmas, hogy a nagy történelmi események a mai politikai pártokhoz vannak kötve.
"A Jobbikosokon kívül ki tudja, hogy minek az évfordulója van ma? Ki emlékezik meg MÉLTÓN erre a JOBBIK-on kívül?" ?????? A kettõ függetlenül már el sem képzelhetõ? Kisajátította magának a jobbik a trianoni eseményeket, vagy mi? Én pl. megvetem, elítélem a Trianonban történteket. És bizony a szarjobbikot is utálom, mint a szart.
Skatulya-agyúak.
Szerintem a mohácsi vész évfordulójáról is meg kellene emlékezni. Az legalább akkora tragédia volt, mint a trianoni békeszerzõdés.
Gyurcsány Ferenc születésnapjára gondolsz?
Ejj ha, micsoda csodálatos ez a Jobbik! Teljes szívükbõl trianonoznak, na ettõl lesz csak remek az ország!
Persze, hogy tudja rajtuk kívül is. Csak a normális embereket nem érdekli.
Irigyellek, hogy ez életed hatalmas problémája.
"Persze, hogy tudja rajtuk kívül is. Csak a normális embereket nem érdekli." Ha igazából érdekli is, nem ez lesz a létezésük középpontja. Nem ezt matricázzák az autójukra, varrják a vállukra, és írnak tele minden fórumot ezzel. És ugyanolyan magyarok lesznek.
Én éltem Írországban, ott is el van csatolva Írország Északi része. Persze anno ezt szavazással döntötték el. Sokan várják, hogy egyesüljön a két rész, de nem ez tölti ki a mindennapokat. Én jobbikos szavazó vagyok, de Trianont már békén kéne hagyni. Ha holnap visszakapnánk az elcsatolt részeket, akkor mi lenne? Nagy káosz. Mikor az elcsatolás volt, akkor is megmondták, ha behozzák azt a több millió magyart, akkor az ország nem tudna mit kezdeni velük. Leginkább éhen haltak volna. Viszont ha most vissza kapnánk, adnának mellé 5 millió szlovákot, meg jó pár románt is, meg osztrákot, horvátot. 1 éven belül lenne itt nem kis hiszti, meg lázongás. A másik. A régi Nagy Magyarország volt az egyetlen olyan rész, ahol az alapvetõ 5 dolog megvolt, ami minden háborúhoz kell. Elég sok bányánk volt. Stratégia oka volt ennek a darabolásnak, és itt nem fog változás történni. Nekem se tetszik, de ez van. De ha vissza is kapnánk holnap mindent, abba belepusztulna ez az ország. Mi nem vagyunk Oroszország, nem tudunk másoktól földeket elvenni.
Nem, nem tudjuk, de ha végre elmondanátok, akkor megtudnánk.
Egyértelmû, hogy Tranont nem felejtjük, mint ahogy Mohácsot sem: "Nemzeti nagylétünk nagy temetõje Mohács."De vajon jut-e lõbrre az aki örökíti magában a fájdalmat? Inkább: "...Hass, alkoss, gyarapíts, s ahaza fényre derül".

Külföldön dolgozók! Hogyan mentetek ki, mikor, hova és milyen végzettséggel ill. milyen munkakörbe? Mennyire érte meg?

F?leg Anglia érdekel, de igazából bármilyen tapasztalatnak örülnék ami segítséget nyújthat a kiköltözésben. Csóró pár vagyunk, egy friss szabó szakmunkás(folyékony angol) és egy gépész+IT-s (alap angol). Nekünk már nincs más alternatíva.

Legjobb válasz: Angliában élünk. Mi is csórók voltunk. A párom társalgási angollal, elektronikai mûszerészként,én nulla angollal könyvkötõként jöttem ki. Elõbb a párom jött ki a nyelv miatt.Õ rögtön kapott egy autógyárban munkát. Majd követtem a páromat. Addigra már tudott a párom kis lakást is bérelni. Én a nulla nyelvtudással nem kaptam állást. Majdnem fél évig eltartott a párom.(így ha csak egyik dolgozik már nem is olyan jó a fizetés) Amikor meglett az alap angol tudásom még így is azt mondták,hogy bocsika,de amíg nem tud kommunikálni nem tudjuk alkalmazni. Végül is csak elkezdtem dolgozni, mert a párom angol barátja ajánlott munkát..Takarítottam 1 évig,majd végre elkezdtem dolgozni a szakmámban. Jelenleg is nyomdában dolgozom, bár a nyelvtudásom még ma sem a legjobb. Szóval,tapasztalatból mondom,ha nincs protekció akkor alap nyelvtudással állás sem fogtok kapni. Fõleg hogy itt kint is nagy a munkanélküliség..

Angliában élünk. Mi is csórók voltunk. A párom társalgási angollal, elektronikai mûszerészként, én nulla angollal könyvkötõként jöttem ki. Elõbb a párom jött ki a nyelv miatt.Õ rögtön kapott egy autógyárban munkát. Majd követtem a páromat. Addigra már tudott a párom kis lakást is bérelni. Én a nulla nyelvtudással nem kaptam állást. Majdnem fél évig eltartott a párom.(így ha csak egyik dolgozik már nem is olyan jó a fizetés) Amikor meglett az alap angol tudásom még így is azt mondták, hogy bocsika, de amíg nem tud kommunikálni nem tudjuk alkalmazni. Végül is csak elkezdtem dolgozni, mert a párom angol barátja ajánlott munkát..Takarítottam 1 évig, majd végre elkezdtem dolgozni a szakmámban. Jelenleg is nyomdában dolgozom, bár a nyelvtudásom még ma sem a legjobb. Szóval, tapasztalatból mondom, ha nincs protekció akkor alap nyelvtudással állás sem fogtok kapni. Fõleg hogy itt kint is nagy a munkanélküliség..
A kérdező hozzászólása: az alap angol nálam kb ezt jelenti(én folyékony vagyok): érteni mindent ért anyanyelvi közegben, de a beszéd erõsen tört (magyarán alig alig nyelvtan... de folyamatosan fejlesztjük...) mit gondolsz?
Voltatok már Angliában?? Csak azért kérdezem, mert sokan azt hiszik hogy otthon amit az iskolában tanultak az tökéletes, és mindent ért.Amikor kijön akkor rádöbben a felét nem érti mit mondanak. Ha valaki érti mit mondanak, mit kérdeznek, és tud beszélni, tud kérdezni, tud válaszolni akkor az jó. Azt hogy nem tud jövõidõben vagy múlt idõben ragozni, senkit nem érdekel. Ez a lényeg..Ha nem tud kommunikálni, akkor hiába érti õket..kevés lesz. Ma a nagy munkanélküliség miatt bõven tudnak válogatni, és sokan vannak akik tudnak is angolul..
A kérdező hozzászólása: Amerikában voltam 1 hónapot, ott nagyon gördülékeny volt a társalgás, azóta neten szoktam angolokkal beszélni, és nem volt vele gond, 75-90%-os az értési arányom. Ettõl az egytõl nem félek :) páromnál már picit neccesebb, akármennyi monty python-t is néz... a beszéd nagyon nyögve megy neki.
Akkor nálad nem lesz gond, de a párodnál igen..Én megértem a párodat, mert én sokáig csak vigyorogtam kínomban..(én még érteni sem értettem õket) De most is csak az tudom mondani, hogyha a párod nem tud kommunikálni, akkor kevés esélye lesz hogy munkát kapjon.. Esetleg keressetek ismerõst aki beajánl egy melóhelyre.
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre a korrepetálását folytatom, a jelenlegi szintjét is fél év alatt érte el (a megszólalási képessége elõtte yes-no-ra korlátozódott, csak a szókincse volt nagy, kb az enyémmel megegyezõ, pedig én 13 éve angolozok, az angol nyelvû játékok miatt rákényszerült), hátha jutunk még valamire. Nem erõltette magát, de most meghajtom kicsit :)
Mi 8 hónapja élünk Londonban. Én kb középfokon, a párom nagyon alapfokon beszélt, de mielõtt kijöttünk én sem használtam évekig az angolt, mivel Ausztriában dolgoztam, és a német volt elõtérben. Szinte egyik napról a másikra jöttünk ki, nem volt se szállásunk, se melónk elõre lezsírozva, csak nagy hitünk, és önbizalmunk. 2 napig egy hostelban laktunk, majd onnan sikerült kibérelnünk egy szobát, igaz azt kellett füllenteni hogy van munkánk különben nem adták volna ki, kb mindenhol ez volt az elsõ kérdés. Ezután elkezdtem széthordani a CV-met, kb 30 helyre vittem be/nap, 3 nap múlva pedig dolgoztam. A párom kb 8 nap múlva kapott szobalány állást, igaz nem teljesen fedte a valóságot a beadott CV-je, mert az EÜ diplomáját kihagytuk, helyette 2 éves szobalány múlttal rendelkezett. Természetesen egy szobalány pozíciónál nem fognak MO-ra telefonálgatni hogy leellenõrizzék hogy mi a valóság. :) Én 4 hónap után váltottam egy jobban fizetõ helyre, ahol a szakmámban dolgozom bármixerként, párom is most fog kezdeni egy kis étterem/kávézóban, ami jóval közelebb van mint a hotel volt, és a pénz is jobb, na meg persze nem takarítja más koszát. Sajnos az EÜ-be neki elég nehéz bekerülni laborosként, mert kell hozzá egy reg. szám amit csak akkor kap meg ha van itteni gyakorlata, ahhoz viszont önkéntes (ingyen) melót kéne vállalnia pár hónapig. Az angolja mostanra viszont már társalgási szintû. Hogy mennyire érte meg? Utólag jó döntés volt, kb 800-1000 fontot tudunk havi szinten félretenni, bár nem csak anyagi hasznunk van belõle. Új kapcsolatok, barátok, kollégák, belülrõl láthatunk egy más kultúrát, más mentalitást. Tudjuk miért jöttünk, tudjuk kb meddig maradunk. Ha gondolod itt még találsz érdekes élménybeszámolókat külföldre költözött magyaroktól: http://hataratkelo.postr.hu/

Mi alapján döntöd el, hogy kit hívsz meg az esküvődre és kit nem?

Anyagi okokból csak kis létszám fér bele a költségvetésbe. Nagyon sok barátunkban csalódtunk, ezért a maradék barátokkal csak egy buli lenne esküvő utáni hétvégén. Szóval "csak" a család marad. Párom részéről nem sok vendég lenne, mert csak a 2 testvére él, azoknál összesen 9 gyerek van. De a 2 sógorommal egyszer sem találkoztam. Soha nem érdeklődnek mi van a párommal, ha pedig a párom hívja őket, egyszerűen nem veszik fel a telefont. A 9 gyerek közül is 2-3 szokott válaszolni az üzeneteire. Az én családom viszont nagy. De sok rokonnal nem tartom a kapcsolatot. Vannak olyanok, akiket kb 10-15 éve láttam utoljára,de meg KELL hívni őket, különben sértődés lesz. Túlzás nélkül simán 50-60 ember lenne az én részemről, párom részéről meg 10 sem. Ezért szelektálni kell/akarok. Az egyik nagymamámat nem szívesen hívnám meg, mert tojik a fejemre, apuéknak viszont sokat segít (anyagilag). Nagynénémmel ugyanígy vagyok, meg a 2 fiával. Ha tudtak, apuéknak segítettek, de amúgy soha nem jött 1 email vagy telefonhívás, hogy hogy vagyunk. Páromat csak képről ismerik. A többi rokonnal ugyanígy vagyok. Oké, akik 100-200 km-re laknak, nem tudnak gyakran meglátogatni. De a fiatalabbak még egy emailt sem küldenek. Már érdeklődtem felőlük, Karácsonykor elküldtem a jókívánságainkat de semmi válasz. Az elmúlt néhány évben a rokonaim 95%-a tojik a fejemre. A szüleimen, anyu szülein és a nővéremen kívül mást nem szívesen hívnék meg, hiszen rajtuk kívül más soha nem érdeklődik, hogy élünk-e még. Lehet, hogy hibáztunk amikor az eljegyzésünket nem kürtöltük világgá, de akkor sem volt pénzünk egy nagyobb bulira. 1 üveg pezsgőt ittunk a szüleimmel meg a testvéremmel és ennyi.

Legjobb válasz: " Az elmúlt néhány évben a rokonaim 95%-a tojik a fejemre." Na ezeket simán nem hívnám meg.Akkor kik maradnak?? Ha még így is sokan,és ebbõl is hatalmas vita lenne akkor egyszerûen csak 2 tanús esküvõt csinálnék,és a többi pénzbõl elmennék nászútra-(mi ezt tettük) Lám ma senki nem haragszik.

" Az elmúlt néhány évben a rokonaim 95%-a tojik a fejemre." Na ezeket simán nem hívnám meg.Akkor kik maradnak?? Ha még így is sokan, és ebbõl is hatalmas vita lenne akkor egyszerûen csak 2 tanús esküvõt csinálnék, és a többi pénzbõl elmennék nászútra-(mi ezt tettük) Lám ma senki nem haragszik.
Bár én még nem vagyok menyasszony, de én is legondolkoztam már, hogy ha lesz esküvõm, kiket hívnék meg. Mivel ez tényleg a Ti nagy napotok, csak azokat hívjátok meg, akiket tényleg szerettek és akikkel tényleg tartjátok a kapcsolatot. Sosem láttam értelmét az olyan esküvõknek, ahol még a nem tudom hanyad ági rokonok is részt vesznek, miközben igazából a pár nem is ismeri õket. Én a részemrõl a közeli családot hívnám (szülõk, nagyszülõk, testvér/ek) és a közeli barátaimat, akiket szeretek. A többi rokonommal én sem tartom a kapcsolatot, talán ha 2 évente látom õket, de akkor már sokat mondtam, szóval miért is lennének ott, ha amúgy meg szóba sem állunk egymással? Neked is így kéne szelektálnod. Viszont ha a rokonok kevesen vannak mindkét részrõl, akkor vegyétek számításba, hogy a barátaitokat is elhívjátok, akikkel a bulizós hétvégét terveztétek. Akkor meglesz egy j létszám is és a jó hangulat is garantált :) . L/25
Ha nem laknak messze, hívd meg õket a ceremóniára, de a vacsira nem.Nálunk így lesz.Ezt úgy szokták megoldani, hogy v. külön meghívó, v. a meghívó 1, de egy kis kártyát tesznek bele, hogy szeretnénk meghívni a ceremónia utáni vacsorára itt és itt... Az én unokatesómék is tojnak a fejemre és még van 1 pár ilyen.A ceremónián leszünk vagy 50-en akit illik és szeretnénk is, a vacsira meg a szûk család és a nagyon régi barátok(15 éve azok). Így leszünk 20-an a vacsin +3 gyerkõc.Nekünk így jó, némileg a sértõdés is elkerülhetõ.
Lehet olyat csinálni, hogy megmondjátok: legszûkebb családi kör, tehát szülõk és testvérek. Tanúnak meghívjátok a két legjobb barátotokat + párját, gyerekét (ha van neki), aztán kész. Ez is megvan 10-15 fõ, szülõk nem sértõdnek meg, a távoli rokonoknak meg lehet magyarázni, hogy miért nem hívtátok õket. Többi barátnak meg pár nap múlva tarthattok egy házibulit, aztán mindenki elégedett lesz.
Én csak azokat hívnám (hívtam a sajátomra), akit tényleg szeretnék, hogy ott legyen, tehát, akik miatt Te boldogabb leszel a nagy napon. Az esküvõ RÓLATOK szól, nem egy népünnepély, ahol olyan embereket kell szórakoztatni, akikkel nem is találkozol, és tojnak a fejedre. Engem nem érdekelne, hogy sértõdés lesz belõle, úgysem találkozol velük.
mi meghívtuk a rokonokat, az én részemrõl anyuka apuka és a párjaik, tesóm és a családja (4 fõ) és unokatesómék (3 fõ). Párom részérõl már húzósabb a dolog, mivel 9en vannak unokatestvérek, anyuka és apuka részérõl is 4-4 testvér, plusz a kuzinok családjai :( ezen kívül max 15-20 barát fért bele, ez így összesen 72 ember, aztán lesz, aki kiesik. mi a barátokat az alapján hívtuk, hogy kikkel vagyunk jó viszonyban. akiknek voltunk az esküvõjén, plusz a két kollégám, és Gábornak is két kollégája, akikkel tényleg jóban van. Ennyi.
Azon nem gondolkodtatok, hogy esetleg csak ti ketten és két tanú? Akkor senkinek nincs joga megsértõdni, hiszen más sem volt meghívva. Egyébként nálunk úgy volt, hogy közöltük, csak és kizárólag azokat hívjuk meg, akik VELÜNK személy szerint foglalkoznak, akikkel MI aktív kapcsolatban vagyunk. Megmondtuk, hogy mindenki más nyugodtan sértõdjön meg és utáljon minket, oly mindegy ha egyszer sosem beszélünk/találkozunk.
Rokonok: akikkel azért évente párszor találkozunk, mi õket is meghívjuk. Unokatesómnak 3 gyereke van: mi Pesten élünk, õk Miskolcon, a többi rokon meg Pécsen, így csak évente 1x találkozunk nyáron, de akkor több hetet is együtt töltünk (spórolunk az esküvõre, ez a nyaralás nekünk is :-)) Barátok: aki meghívott a sajátjára, ez egyértelmû. A többiek közül pedig akit tényleg kedvelek. Nekem olyan téren könnyû dolgom van, hogy nemrég szültem, így aki azóta tojik a fejemre, az felejtõs :-)))
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy nálunk a rokonok is tojnak a fejünkre. Azért havonta 1 levél vagy email nem nagy dolog. Én kerestem õket többször, semmi válasz. Barátokkal ugyanez.
A kérdező hozzászólása: A 2 tanús dolog is megfordult a fejünkben. De a szüleimet és a testvéremet nem akarom megbántani. Meg anyu szüleit. 6 fõs lagzi meg elég bután nézne ki...vagyis 8 :)
Mi csak azokat hívjuk meg akikkel tartjuk a kapcsolatot. Pl a nagynénémet nem fogom meghívni, mert szemét volt velem, de a lányáékat meghívom. :) Ne érdekeljen ki sértõdik. Ez a ti napotok. Semmirõl ne mondjatok le a hülyék miatt. Aki megsértõdik az így járt. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!