Találatok a következő kifejezésre: Kinek kell az (3008 db)

Kinek kell az autót bebiztositani az esküvőre?

Nyáron készülünk megesküdni, és az a kérdésem, hogy a vőlegénynek kell e az autót bebiztositani vagy a menyasszonynak? Ki kondoskodik a feldiszitéséről?

Legjobb válasz: Kell??? Nem kell, beszéljétek meg, hogy az esküvõ részleteinek, ki melyik részét készíti elõ és úgy csináljátok ahogy szeretnétek!

Kell??? Nem kell, beszéljétek meg, hogy az esküvõ részleteinek, ki melyik részét készíti elõ és úgy csináljátok ahogy szeretnétek!
Mi lenne, ha ezt a võlegény meg a menyasszony beszélné meg egymással?
ez komoly h ezt itt kérdezed meg? :D
Az autót a tulajdonos biztosítja be, õ fizeti a kötelezõt.
Jézus... Ha van ismerõsnek autója, akkor elkéritek. Ha nincs, de szeretnétek, béreltek egyet. Az megy intézni, akinek van rá ideje, kedve. A virágkötõ díszíti fel.
Mit jelent az, hogy az "autót bebiztosítani", meg a "ki kondoskodik" kifejezések?
SZIA a díszítést szerintem legalábbis a mi esküvõnkön a virágbolt csinálta (azt jó szakemberre bízni).Azt meg hogy ki intézi a kocsit csak ti tudhatjátok.Pl ha van a családnak olyan autója ami nektek megfelel akkor beszéljetek a tulajjal .Vagy ha béreltek akkor annak a tulajával ezer helyrõl lehet kocsit intézni de nálunk azt a férjem intézte én csak megnéztem hogy jó lesz e :) Remélem kicsit segítettem:)

Kivonták az autót ideiglenesen a forgalomból, mert nem lett befizetve a büntetés! Ha eladom így, akkor az új tulajnak ki kell azt fizetni?

M?szaki is hamarosan lejár. Milyen költségek vannak ilyenkor?

Legjobb válasz: A büntetést nem hiszem, hogy ki kell fizetnie, ha eladod. Lejárt mûszakival is eladhatod, de kevesebbet fogsz kapni érte.

A büntetést nem hiszem, hogy ki kell fizetnie, ha eladod. Lejárt mûszakival is eladhatod, de kevesebbet fogsz kapni érte.
Nekem minden hónapban a munkáltatómnak kell leadnom, szóval szerintem neked is ott kell leadnod!
Mindet a munkáltatónak.
Szia! Jó lenne tudni, hogy a munkahelyed TB kifizetõ hely-e, vagy sem. Ha igen neki kell. Ha nem akkor is leadhatod oda, de mi egy gyorsabb módszert követünk. 2 hetente adja ki az orvos a táppénzes papírt. 2-t összevárok, lefénymásolom. Párom személyesen viszi be a TB-be az eredetit, vmint a másolatot lepecsételteti, mivel a munkahelyre a jelenléti ív miatt csak az kell. A leadást követõ 1 hét mulva a számlámon a pénz. Mig mikor a munkahelyemre adtuk be 3 hét volt. Elég sokan igy csinálják. Bevált. Boldog babavárást! 26 hetes kismami
A 3. válaszoló vagyok. Elfelejtettem írni, hogy a munkahelyeden is ezt csinálják. Lefénymásolják, és az eredeteit beküldik a TB-hez. Csak ennek több hét az átfutási ideje. Ezt gyorsítod fel. Még annyi, hogy a 2.-at még a céghez add be, mert azt még õk fizetik.


Kinek kell azt kifizetni? Bővebben lent!

Ingatlan vásárása elött állok. Meg is van a lakás tetszik semmi gond nincs vele.A rajt lévő víz, gáz, villány elmaradott tartozását nekem kellene kifizetnem ha megvásárolnám?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! Már azt hittem engem terhel de megnyugodtam!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Már azt hittem engem terhel de megnyugodtam!
Az elõzõ hozzászólót szeretném kiegészíteni saját tapasztalatommal.Ragaszkodj ahhoz, hogy a villanyáram mérõóráját ha nem kapsz újat akkor az legyen bevizsgálva és hitelesítve a szemed elõtt!! A víz és egyéb közmûnél új mérõórákat szoktak feltenni! Az elmaradott tartozás lehet ha az önkormányzatnak tartozik (kommunális adó)?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a kommunális adót még nem tudom, de az rendezve van tudtommal.

ORSZI elleni perben kinek kell az orvos szakértői költséget megelőlegeznie?

aleseti járadék megállapítását kezdeményeztem, amelyet ORSZI I és II. fokon is elutasított, mivel a sérülésem szerintük nem éri el a 20%os ÖEK-et.

Legjobb válasz: Én tavaly csináltam végig ezt az egész procedúrát, és nem kellett fizetnem senkinek! Igazságügyi orvosszakértõhöz kapsz idõpontot, õ is megvizsgál, szakértõi véleményt ad õ is, és a bíróságon 3-an lesztek: bíró, ORSZI képviselõje és te.

Én tavaly csináltam végig ezt az egész procedúrát, és nem kellett fizetnem senkinek! Igazságügyi orvosszakértõhöz kapsz idõpontot, õ is megvizsgál, szakértõi véleményt ad õ is, és a bíróságon 3-an lesztek: bíró, ORSZI képviselõje és te.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Most én gondolom rosszul vgy tényleg ki kell azon akdni, hogy a kutyáimról úgy beszélek, mint családagról?

Versenytáncolok és az eddigi párom abbahagyta a táncolást. Azóta több lánnyal próbáltam, hogy milyen pár lennénk. Az utolsó rostán 3 lány maradt fenn és velük külön-külön beszélgettem, mert az is nagyon fontos, hogy megértsük egymást. Nos az egyik lány teljesen kiakasztott. Arról beszélgetünk, hogy milyen családja, miért akar velem táncolni. Aztán ? is rákérdezett az én családomra. Én elmondtam neki, hogy a szüleimmel, bátyámmal meg a kutyáimmal élek. Õ erre azt mondta, hogy ? nem az állatim érdeklik, hanem családom. Mire én rögtön mondtam, hogy nekem ?k is hozzátartoznak a családomhoz. A lány meg elkezdet pattogni, hogy miért kell megsértenem a családomat azzal, hogy az állatokat egyenrangúként kezelem velük. Erre én ajtót mutattam nekik, de a szívemet nem hagyja nyugodni, amit mondot. Tényleg megsértem ezzel ?ket?

Legjobb válasz: Fogadd el, hogy az emberek nem egyformák! Van, akinek az állat egy "rühes dög" Az ilyennel nem érti meg magát az, aki viszont állatszeretõ. Van egy nõ az utcánkban. Minden embert utál, feljelent, kritizál, de az állatokért bolondul. Mondjuk én azt szeretem, ha valaki szereti az állatokat és tiszteli az embereket, azokat is, akik éppen nem rajonganak az állatokért.

Fogadd el, hogy az emberek nem egyformák! Van, akinek az állat egy "rühes dög" Az ilyennel nem érti meg magát az, aki viszont állatszeretõ. Van egy nõ az utcánkban. Minden embert utál, feljelent, kritizál, de az állatokért bolondul. Mondjuk én azt szeretem, ha valaki szereti az állatokat és tiszteli az embereket, azokat is, akik éppen nem rajonganak az állatokért.
Teljesen igazad van! Az ilyen ostoba embereket nagy ívben el kell kerülni! Az én kutyám is olyan mintha a gyermekem lenne! Teljesen családtag és többre becsülöm mint az ilyen ostoba embereket, mint ezt as lányt pl..
Belém is általában belém kötnek, mert a macskámról beszélek családtagként. Nem sérted meg ezzel a családodat, ez a lány vagy nem szereti az állatokat, vagy sosem volt még neki...
Biztos nem volt még semmilyen állata, ezért mondta, amit mondott. Egy kutyást csak egy másik ért meg igazán:) Fel a fejjel! Kissé erõteljes voltál ("ajtót mutattam nekik"), de õszine, egyenes. Keress olyan társat a tánchoz, akivel egy húron pendültök ebben a kérdésben is:)
Én imádom a macskáimat. Amikor az egyik beteg lett, akkor közöltem az állatorvossal, hogy ha több százezerbe kerül is, gyógyítsa meg. Nagyon fontosak a számomra, és az egész családom családtagként kezeli õket. Ez a lány csak hisztis... nem kell vele foglalkozni.
Nem, az ilyen emberrel nem érdemes foglalkozni. Nekem az állataim a gyerekeim, akinek ez nem tetszik az tehet egy nagyon nagy szívességet.
Nekem is van állatom, de azért nem egyenrangú a családommal :P Ha választani kéne a kutyám haljon meg, vagy a tesóm sztem egyértelmû ki választanák. És szeretem az állatokat de engem is idegesít amikor egy ismerõsünk úgy beszél a két pincsijérõl mint egy emberrõl és többet foglalkozik velük mint a gyerekével.
Van egy macskám és egy kutyám. Nagyon-nagyon szeretem mindkettõt. De soha nem jelenteném ki, hogy ugyanúgy szeretem õket, mint az édesanyámat, a férjemet, vagy a nõvéremet. A háziállat nem családtag.
Nekem is furcsa, ha valaki családtagként emlegeti a kutyáját/macskáját, de azért ilyen szinten nem akadnék ki, csak az illetõ ne akarja rám erõltetni az õ véleményét, miszerint nekem is hasonlóan kellene éreznem.
Akinek a kutyája családtag, az kérjen pénzt tõle a versenytáncra.
Aha, édibédi lesz a kérdezõ, amikor a többiek csinos partnernõikkel táncolnak, Õ meg egy kutyával... Jaj, az én szegény, buta fejemnek... Köszönöm neked Értelmes Embertársam, hogy felvilágosítottál, én eddig azt hittem, hogy a versenytáncosok mindig emberrel táncolnak...
Utolsó szépen rámutattál mert a kutyákkl is szoktak táncolni, amit olyan kemény munka megtanítani hogy te sosem leszel rá képes a buta fejeddel. :) Úgy hívják dogdancing.
Hû, milyen eredeti vagy, kérdezõ... Mondtad, hogy ott az ajtó és rámutattál? Ezt gondolom az Oscar címû filmbõl szedted, tudod, amikor az inas elküldi a könyvelõt (Anthonyt). Most majd táncolhatsz a kutyáddal. Nem vagy te búza?
Szeretethiányos? Ezt arra is mondhatnánk, akinek gyereke van, hisz folyton azt ecsetelik, hogy csodálatos, hogy egy gyermek feltétel nélkül szereti õket és rájuk van utalva... ha ez nem egyenlõ egy kutyával, akkor mi?
Mennyi szerethiányos, beteg ember! Az a lány egy egészséges lelkületû ember, aki nem érti, hogy hogyan cserélheti valaki fel egy állattal az embereket. Tévedés ne essék, nekem is vannak állataim és szeretjük is õket, de soha nem veszzük õket "emberszámba".Állatok és mindegyik másfajta bánásmódot kíván.De véletlenül se olyat-egyik sem-mint a kislányom, vagy bármely családtagom.
Igazad volt. Sajnos ebben az orsdzágban még fejletlen az állatos kultúra... :( Viszont annyit had fûzzek hozzá, hogy remélem tudod hogy kell õket nevelni, mert az oké, hogy családtagként szereted õket, de kezeld kutyaként, mert ha emberként kezeled az árt nekik. Nekik tudni kell hol a helyük a falkában, ki a fõnök. Nekem is mindennél fontosabbank az állataim, de nem alszok velük egy ágyban, nem csókolózok velük, nem etetem az asztalról, nem kényeztetem. Ezért sokan szigorúnak gonodlnak és sajnálják õket de az az igaszág hogy pont az ilyen emberként kezelt elkényeztett állatok lesznek sajnálnivalóan idegesek... Szóval ezt remélem tudod. :) 18L, kutyás
jol is tetted, az ilyen nem lenne jo párod, ha tölem megkérdezik kivel élek akkor én azt szoktam mondani van egy férjem és egy kutyusom, CSALÁDTag
Én családtagként kezelem a kutyámat, mivel szobakutyus szinte a nap minden percében amikor otthon vagyok velem van. Egyszer meséltem a páromnak, hogy milyen bolondak azok a férfiak akik azt hiszik a feleségük/barátnõjük inkább a kutyájukat választanák mint õket. Erre õ azt mondta: -Miért? Tudom, hogy te is inkább a kutyádat választanád. Na én itt teljesen ledöbbentem. Persze nagyon fontos számomra a kutyusom, kicsit olyan mintha a kislányom lenne de természetesen a párom fontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az ajtót mutattam az annyit jelent, hogy megmondtam, hogy lehet bármilyen jó táncos ezzel a stílussal soha nem lesz a párom, tehát ott az ajtó (és rámutattam az ajtóra).
ÁÁÁ, a kedvencem ez a kutya/macska - gyerek/családtag kérdés. Az az egészséges, ha elõbbre soroljuk az embert és nem egyenértékûnek tekintjük egy állattal. Szerintem:) Az elég gusztustalan volt, hogy ajtót mutattál annak a lánynak. Kinek gondolod te magad, hogy megtehesd azt bárkivel, hogy ajtót mutatsz neki? Na, neked inkább tényleg kutya való:DDDDD

Az osztályban egy csomó ember kapott levélben kék családi pótléks papírt, de én nem. Kinek kell azt kapni? Kérjek?

Legjobb válasz: Szia! Ezt általában olyanok kapják akiket csak az egyik szülõje nevel vagy hárman vagytok testvérek, esetleg tartósan beteg.

Szia! Ezt általában olyanok kapják akiket csak az egyik szülõje nevel vagy hárman vagytok testvérek, esetleg tartósan beteg.
A kérdező hozzászólása: engem egyedül nevele anyum!
Amíg szakközépbe, vagy gimibe jársz, jár a családi pótlék, úgyhogy kérj!
Én ezt nem értem. A családi pótlékot számlára szokták utalni a szülõknek, és nem adnak a suliban róla papírt. Az én fiam is középiskolába jár, és egyedül nevelem, de az iskola sose vele intézi a dolgot. Év elején kell kérnie iskolalátogatási igazolást a családihoz, és azt kell nekem leadnom. Semmi más papírt nem adnak neki errõl.

Hogyan lehet elfelejteni valakit akit szeretünk? Mit kell ahhoz tenni, hogy végbe menjen? Tudom, hogy ki kell vernem a fejemböl, de nem megy, köszönöm a tanácsokat! A legnagyobbik gond az, hogy csak "sajnálatból" érdeklödött

Legjobb válasz: Hogyan tedd túl magad egy szakításon? Mielõtt felsorolnám, hogy nekem mi mûködött, tudnod kell, hogy nincs trükk arra, hogy hogyan tedd túl magad ezen. Nincs általánosan bevett szokás. Oké? "Az idõ minden sebet begyógyít, de nem végez plasztikai mûtétet." Lehet, hogy a hegeid emlékeztetnek majd arra, ha egy jó kapcsolatba kerülsz, hogy igenis értékelni tudd azt, de most nem azokat kell nyalogatnod. Még egyszer ezek nem feltétlenül válnak be neked, de meríthetsz belõlük. Húzd ki, ami nem tetszik, rakd bele a saját ötletedet. Tehát: [1.] Minden hozzá fûzõdõ kötõdésedet dobd el! Annyit, amennyit csak tudsz. Most azonnal! Kerül, amibe kerül. Töröld mobilból a számát, dobd el a feljegyzéseket, azokat a számokat, amik csak az õ barátaihoz tartoznak. Szedd ki a Top 10 pasidból / nõdbõl! Ez a legnehezebb! Mert õket kívánod a legjobban... De akkor is tedd meg! Visszateheted, ha átestél az egészen. [2.] Tüntess el mindent, ami rá emlékeztet! Szabadulj meg mindentõl SMS, email, közös képek, az õ zenéje, a filmjei, a tõle kapott bármit (póló, fakanál, zokni). Dobd ki azt a pólot, amiben nálad aludt. Anyám azt mondta: "Amit nem lát a szem, arra nem gondol az agy." És ebben teljesen igaza volt. [3.] Foglald el magad mentálisan! Ha valamit elhanyagoltál, amíg vele voltál, azt vedd elõ. Az voltál te. Menj kirándulni (http://ttt.tr.hu) , tölts több szabadidõt a te barátaiddal. Kezdj bele új hobbikba. Terheld le az elméd, hogy tudjál új dolgokon agyalni. [4.] Test mozgás! Fizikailag is terheld le magad! Kezdj el gyúrni, adj le 2-3 kilót, járj úszni, falat mászni, bringázni, ami csak tetszik. Fizikai leterhelés segít felszabadítani azokat a hormonokat (endorfin), amik segítik a tovább lépést, és önbizalmat adnak! [5.] Ön-kiteregetés szégyen nélkül! Naplót írtam, hogy leírjam, mi van velem. És csak is velem. Pl: "Nem voltam túl jó edzésen, végre sikerült megcsinálni a tie fighter makettemet, közlekedésben bunkók voltak velem, ma 2 gólt is rúgtam a hétvégi focinál, ihb bulin lehánytam magam, ez erdõben õzeket láttam..." mindent. jót, rosszat, undorítót, mindent, ami én vagyok. Ez segített, hogy újra nyíltan megbarátkozzam magammal. [6.] Emlékezz, miért akarsz továbblépni! Ez most egy kicsit kínos lehet ... Fogj egy papírt és írj le minden rosszat a volt kapcsolatodról. Ez a kis gyakorlat sokat segített nekem. Emlékeztetett arra, hogy a továbblépés jó dolog. Majd ha érzelmileg stabilabb leszel, és elbírod, akkor visszamehetsz és a jó dolgokat is felidézheted. [7.] Nézz szembe a valósággal! Ha kell, emlékeztesd magad: tanultál a kapcsolatból ... és még sok "tananyag" vár rád a jövõben is. :) [8.] Kezdj randizni És ne csak a kezeddel! Ha úgy érzed, készen állsz rá, kezdj el újra randizni, sokat, amennyit csak kívánsz. Akár minden este! Ha nincs a környezetedben sok randi lehetõség, próbálkozhatsz oldalakon is. Találkozz és ismerkedj meg új emberekkel! Rázódj vissza az ismerkedésbe. [9.] Az Idõ a Tiéd! Most rád szakadt egy halom szabadidõ. Független és szabad vagy! Kezd el magadra fordítani ezt az idõt. Kényeztesd az elméd egy izgató könyvvel, vagy egy izgató ... "videó játékkal"! Vagy a tested egy igazi masszázzsal! Egy új szex játékkal felfedezheted a szexualitásod. Légy önzõ és kényeztesd magad, amennyire csak tetszik! Mert az idõ, csak a Tiéd! [10.] Visszatekintés Ha ezeken túl vagy, nézz tükörbe és értékeld újra a kapcsolataidat, mielõtt új komolyabb kapcsolatba lépsz valakivel. Miért tört meg az elõzõ kapcsolat, hol akadt el? Fejleszteni kéne kommunikációs képességeiden? Az eddigi kapcsolataidban mi volt az a pároddal az összeférhetetlenség fõ oka? Miért volt ilyen a párod? Ez segít abban, hogy újra tudd értékelni magad, abban, hogy jobb társa lehess valakinek, abban hogy fejleszthessed magad, azért hogy könnyebben tudd kezelni a kapcsolatodat. Megerõsít. Idõ kell hozzá. Nos, ennyit tudok felmutatni. Remélem volt benne hasznos rész is. //Laci Green

Hogyan tedd túl magad egy szakításon? Mielõtt felsorolnám, hogy nekem mi mûködött, tudnod kell, hogy nincs trükk arra, hogy hogyan tedd túl magad ezen. Nincs általánosan bevett szokás. Oké? "Az idõ minden sebet begyógyít, de nem végez plasztikai mûtétet." Lehet, hogy a hegeid emlékeztetnek majd arra, ha egy jó kapcsolatba kerülsz, hogy igenis értékelni tudd azt, de most nem azokat kell nyalogatnod. Még egyszer ezek nem feltétlenül válnak be neked, de meríthetsz belõlük. Húzd ki, ami nem tetszik, rakd bele a saját ötletedet. Tehát: [1.] Minden hozzá fûzõdõ kötõdésedet dobd el! Annyit, amennyit csak tudsz. Most azonnal! Kerül, amibe kerül. Töröld mobilból a számát, dobd el a feljegyzéseket, azokat a számokat, amik csak az õ barátaihoz tartoznak. Szedd ki a Top 10 pasidból / nõdbõl! Ez a legnehezebb! Mert õket kívánod a legjobban... De akkor is tedd meg! Visszateheted, ha átestél az egészen. [2.] Tüntess el mindent, ami rá emlékeztet! Szabadulj meg mindentõl SMS, email, közös képek, az õ zenéje, a filmjei, a tõle kapott bármit (póló, fakanál, zokni). Dobd ki azt a pólot, amiben nálad aludt. Anyám azt mondta: "Amit nem lát a szem, arra nem gondol az agy." És ebben teljesen igaza volt. [3.] Foglald el magad mentálisan! Ha valamit elhanyagoltál, amíg vele voltál, azt vedd elõ. Az voltál te. Menj kirándulni (http://ttt.tr.hu) , tölts több szabadidõt a te barátaiddal. Kezdj bele új hobbikba. Terheld le az elméd, hogy tudjál új dolgokon agyalni. [4.] Test mozgás! Fizikailag is terheld le magad! Kezdj el gyúrni, adj le 2-3 kilót, járj úszni, falat mászni, bringázni, ami csak tetszik. Fizikai leterhelés segít felszabadítani azokat a hormonokat (endorfin), amik segítik a tovább lépést, és önbizalmat adnak! [5.] Ön-kiteregetés szégyen nélkül! Naplót írtam, hogy leírjam, mi van velem. És csak is velem. Pl: "Nem voltam túl jó edzésen, végre sikerült megcsinálni a tie fighter makettemet, közlekedésben bunkók voltak velem, ma 2 gólt is rúgtam a hétvégi focinál, ihb bulin lehánytam magam, ez erdõben õzeket láttam..." mindent. jót, rosszat, undorítót, mindent, ami én vagyok. Ez segített, hogy újra nyíltan megbarátkozzam magammal. [6.] Emlékezz, miért akarsz továbblépni! Ez most egy kicsit kínos lehet ... Fogj egy papírt és írj le minden rosszat a volt kapcsolatodról. Ez a kis gyakorlat sokat segített nekem. Emlékeztetett arra, hogy a továbblépés jó dolog. Majd ha érzelmileg stabilabb leszel, és elbírod, akkor visszamehetsz és a jó dolgokat is felidézheted. [7.] Nézz szembe a valósággal! Ha kell, emlékeztesd magad: tanultál a kapcsolatból ... és még sok "tananyag" vár rád a jövõben is. :) [8.] Kezdj randizni És ne csak a kezeddel! Ha úgy érzed, készen állsz rá, kezdj el újra randizni, sokat, amennyit csak kívánsz. Akár minden este! Ha nincs a környezetedben sok randi lehetõség, próbálkozhatsz oldalakon is. Találkozz és ismerkedj meg új emberekkel! Rázódj vissza az ismerkedésbe. [9.] Az Idõ a Tiéd! Most rád szakadt egy halom szabadidõ. Független és szabad vagy! Kezd el magadra fordítani ezt az idõt. Kényeztesd az elméd egy izgató könyvvel, vagy egy izgató ... "videó játékkal"! Vagy a tested egy igazi masszázzsal! Egy új szex játékkal felfedezheted a szexualitásod. Légy önzõ és kényeztesd magad, amennyire csak tetszik! Mert az idõ, csak a Tiéd! [10.] Visszatekintés Ha ezeken túl vagy, nézz tükörbe és értékeld újra a kapcsolataidat, mielõtt új komolyabb kapcsolatba lépsz valakivel. Miért tört meg az elõzõ kapcsolat, hol akadt el? Fejleszteni kéne kommunikációs képességeiden? Az eddigi kapcsolataidban mi volt az a pároddal az összeférhetetlenség fõ oka? Miért volt ilyen a párod? Ez segít abban, hogy újra tudd értékelni magad, abban, hogy jobb társa lehess valakinek, abban hogy fejleszthessed magad, azért hogy könnyebben tudd kezelni a kapcsolatodat. Megerõsít. Idõ kell hozzá. Nos, ennyit tudok felmutatni. Remélem volt benne hasznos rész is. //Laci Green
Tereld el a gondolataidat, foglalkozz mással, ismerkedj. stb
Hogy érted hogy sajnálatból? Mi történt??

0953-as adóbevallásnál ha először adózok, akkor a főlapon a C, D, E mezőket ki kell töltenem? És a vonalkód helyéhez mit kell írni? Ha magamnak csinálom, akkor az F-nél csak az első sort kell kitölteni?

Legjobb válasz: A C-n értelemszerûen (ha van részletezõlap, amit kitöltöttél, akkor oda be kell írni, hogy hány db-ot töltöttél ki; ha van visszaigényelhetõ adód és visszakéred, akkor azt beikszelni) A D-t, ha visszaigényelsz adót. E: ha cselekvõképtelen, vagy korlátozottan cselekvõképes vagy, akkor kell. F: ha magadnak töltöd ki, akkor csak a keltezés és aláírás. Vonalkód: az APEH tölti ki, oda te nem írhatsz. Amúgy pedig mindegy, hogy hanyadszor adózol, ugyanúgy kell kitölteni az elsõt is, mint a sokadikat.

A C-n értelemszerûen (ha van részletezõlap, amit kitöltöttél, akkor oda be kell írni, hogy hány db-ot töltöttél ki; ha van visszaigényelhetõ adód és visszakéred, akkor azt beikszelni) A D-t, ha visszaigényelsz adót. E: ha cselekvõképtelen, vagy korlátozottan cselekvõképes vagy, akkor kell. F: ha magadnak töltöd ki, akkor csak a keltezés és aláírás. Vonalkód: az APEH tölti ki, oda te nem írhatsz. Amúgy pedig mindegy, hogy hanyadszor adózol, ugyanúgy kell kitölteni az elsõt is, mint a sokadikat.

A kutyam 8 honapos, es a tegnap az alatorvos azt mondta, hogy a szemfoga mar 6 honaposkoraban ki kellett volna esnie. Ezert azt mondta, hogy fel kell vagni a foghusat es ki kell vagni a fogat ez igaz? Allatorvosok irjanak! De a tobbiek is irhatnak

Legjobb válasz: Ha már kinõtt a maradandó foga a kutyádnak, de a tejfog is még mindig ott van a végleges fog mellett, akkor nem várnék túl sokat (max pár hetet), hamarosan el kell távolítani azt a tejfogat, ha addig nem esik ki. Mivel elõfordulhat, hogy rossz helyre nõ így a maradandó, mivel a tejfog folyamatosan nyomja, tolja arrébb,és rossz lesz a kutyád harapása. Valamint két ilyen egymáshoz közel fekvõ fog közé elég könnyen beszorulnak az ételmaradékok is, kialakulhat könnyen ínygyulladás is. Az viszont nem igaz, hogy 6 hónapos korára ki kellett volna esnie. A fogváltás általában 7 (-8) hónapos korára fejezõdik be.

Ha már kinõtt a maradandó foga a kutyádnak, de a tejfog is még mindig ott van a végleges fog mellett, akkor nem várnék túl sokat (max pár hetet), hamarosan el kell távolítani azt a tejfogat, ha addig nem esik ki. Mivel elõfordulhat, hogy rossz helyre nõ így a maradandó, mivel a tejfog folyamatosan nyomja, tolja arrébb, és rossz lesz a kutyád harapása. Valamint két ilyen egymáshoz közel fekvõ fog közé elég könnyen beszorulnak az ételmaradékok is, kialakulhat könnyen ínygyulladás is. Az viszont nem igaz, hogy 6 hónapos korára ki kellett volna esnie. A fogváltás általában 7 (-8) hónapos korára fejezõdik be.
Nekem 6 évesen estek ki a szemfogaim és felvágni se kellett
Nálam is 8 hónaposan esett ki mind a négy tej szemfog. kapott száraz kenyeret, csontot és kiestek.Viszont sok orvos csinálja a fog kiszedését.Attól függ, hogyan nõtt a maradandó fog.
A kérdező hozzászólása: voltunk mas allatorvosnal, azt mondta, semmi baja a fognak, es azt csak akkor kell kivenni, ha serti inyjet, de nm serti :)
Régebben az ilyen sokáig megmaradó tejfogat elõször röntgenen megnézték. Ha látszott, hogy nem akad össze a maradandó gyökérrel, akkor simán kihúzták. Ma inkább vágnak és akkor, ha gond a tejfog gyökere, akkor ki tudják szedni. Ha nincs gond, akkor is simán kiemelik.
A kérdező hozzászólása: 6 valaszolo, az en kiskutyam 4, 4 kg-s es aazt mondta az allat orvos, hogy beletorne !!! de majd holnap elviszem mas allattorvoshoz, lassuk mit mond :)
Igaz. Az enyémnek szerencsére kiestek maguktól, de nézegette a doki nálunk is, hogyha nem esik ki akkor ki kell szedni. Igaz én ember vagyok, de nekem pont ebbõl az okból volt szájsebészeti mûtétem.... Tehát egészségügyi okból igen, muszáj ezt elvégezni.
Pont ugyan ebben a cipõben járunk mi is közel 8 hónaposan, a két felsõ szemfog meg sem akar moccani, a maradandók már teljesen kinn vannak, az alsók rendben kipotyogtak. Rengeteg rágcsát kap, bikacsök és nyers csont és rengeteget huzakodunk is hátha, de meg se mozdulnak. Én várok még két hetet aztán irány a doki.
A mi kutyánknak sem estek ki a szemfogai, kinõtt a tejfog mellett a maradandó is. Kb. 9 hónapos volt már, mikorra megbeszéltük az állatorvossal, hogy akkor ne várjunk tovább, húzzuk ki. Bódításban csinálták, de nem kellett az ínyét felvágni, csak kihúzta, pedig több is volt, amelyiknek a gyökere sem szívódott fel. Én nem értem miért akarja az ínyét felvágni, én biztos nem engedném, inkább vidd el máshoz. Hozzátennem a mi kutyánk kb. 3 kiló volt, képzelheted milyen picike fogai voltak, mégis ki tudták neki húzni anélkül, hogy az ínyét felvágnák.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, hat az allatorvos azt mondta, hogy ki kell muteni, mert megrothad a fog... am a kiskutyanak 2 fog van mind a 2 felol egymas mellett..
a szemfogakat váltja utoljára a kutya. Ez ugy is kinézhet, hogy még a tejfog bennt van, de már nõ mellette a csontfog. Adj neki rágcsálnivalót, szárazkenyeret, marhacsonotot, hogy ezzel is megkönnyitsd a tejfog kiesését. és nem kell felvágni!!!! Milyen doki ez????
Gondolom, a maradandó fogra értette, hogy nem sérti az ínyét. Mert, ha rosszul nõne az ott lévõ tejfogtól, akkor valóban nem helyes állásban belevág, belenyomódna a felette lévõ ínybe. Adjál idõnként jól kiszárított kenyérsarkát is . Akkorát, amekkorán dolgoznia kell neki egy ideig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!