Találatok a következő kifejezésre: Kinek kell Hogyan kell (3441 db)

Ki kell hogy fizessék a bennt maradt szabikat ha felmondok?

GYED-r?l mennék vissza dolgozni, nem akarnak a régi munkakörömbe visszavenni,úgyhogy más munkát keresek. Ha találok és felmondok akkor ki kell,hogy fizessék a felgyülemlett szabikat?

Legjobb válasz: Igen, ki kell. De azt tudnod kell, hogy ha te mondasz fel, akkor 3 hónapig nem leszel jogosult munkanélküli ellátásra.

Igen, ki kell. De azt tudnod kell, hogy ha te mondasz fel, akkor 3 hónapig nem leszel jogosult munkanélküli ellátásra.
A felmondási idõ valóban 30 nap, de ennek a felét a munkáltató köteles elengedni, ha a munkavállaló mond fel. Az igaz, hogy arra a 15 napra kiadhatja a szabadságot is.
Valamint a felmondási idõ 30 nap, amit le kellene dolgoznod, tehát megteheti, hogy ezekbõl a napokból adja ki a szabid, nem kifizeti.
Csak akkor köteles felmenteni a munkavégzés alól, ha a munkáltató mind fel. Ha a munkavállaló mond fel rendes felmondással, akkor kérheti, hogy mentesítse a munkáltató a felmondási idõben, vagy annak egy részében a munkavégzés alól, de a munkáltató ezt nem köteles engedélyezni, ragaszkodhat hozzá, hogy a munkavállaló a teljes felmondási idõt ledolgozza. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv http://szakertoisarok.topjob.hu/jog/munkavallaloi-rendes-fel.. http://www.felmondas.net/MUNKAVALLALOI-FELMONDAS/MUNKAVALLAL..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Ha a munkaadóm ki szokta fizetni a hétvégi hazautazások jegyárát, viszont az új rendszerben pótjegy nélkül csak 3 átszállással tudnék hazautazni, pótjeggyel meg csak egyszer kell átszállnom, akkor a pótjegyet is ki kell hogy fizessék?

A vasúti jegypénztárban eleve belerakták, nem kértem külön.

Legjobb válasz: Nálunk is fizetik a menetjegy 86%-át, de azt még nem sikerült megtudnom, hogy mi a helyzet a gyorsvonati pótjeggyel. Minden esetre én gyûjtöm, hátha el lehet számolni.

Nálunk is fizetik a menetjegy 86%-át, de azt még nem sikerült megtudnom, hogy mi a helyzet a gyorsvonati pótjeggyel. Minden esetre én gyûjtöm, hátha el lehet számolni.
Nálunk a cégnél csak ketten vagyunk, a kollégám havi buszbérlete 32.200 forint, azt 100%ban fizeti a cég, én 2-3 havonta megyek haza, de a vonatjegyem árának csak a 86%-át fizetik és nem fizetik a pótdíjat. Még erre a logikára se jöttem rá :) De a lényeg, hogy úgy tudom a menetjegyet tudja elszámolni a cég, a pótjegyet nem.
A kérdező hozzászólása: Kifizették, nem kötöttek bele. :)

Ha már 3 hónapos terhes lennék 100%-osan ki kell, hogy mutassa a teszt?

Menses elmaradása után 1-2 héttel negatívat teszteltem, nincs is esélye, hogy az legyek, de olyan kétes tüneteim vannak...gondoltam tesztelek még egyet, ilyenkor milyen mennyiségben van hcg a szervezetben?

Legjobb válasz: Ki kell hogy mutassa! De menj el dokihoz,õ többet tud mondani!

Ki kell hogy mutassa! De menj el dokihoz, õ többet tud mondani!
A kérdező hozzászólása: tudom, én is erre gondolok egyébként :/ sajnos eddig nem volt lehetõségem orvoshoz menni, megszûnt a tb-m, magánrendelést pedig nem engedhettem meg. de most már mindenképp elmegyek.
ezt már biztos ki kéne hogy mutassa! milyen tüneteid vannak?
Igen ki kell, hogy mutassa. A hcg szint alakulását a terhesség alatt az alábbi linken megnézheted: http://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-szintek-a-terhesseg-ala..
A kérdező hozzászólása: köszönöm! holnap tesztelek majd. egyébként védekeztünk és nem volt semmi baj. igazából mindig rendszertelen volt a vérzésem, de most lassan 2 hónapja véres/barnás folyásom van és nem múlik el. sajnos orvoshoz csak most tudok majd menni. egyébként állandóan fel vagyok puffadva és "mocorog" a hasam, székrekedés, gyengeség ilyesmi. lehet, hogy nem tipikus terhességi tünetek, de nagyon paranoiás vagyok:)
Nekem egyszer ciszta miatt volt hetekig barnas veres folyasom, de en 3 het alatt meguntam, es dokihoz mentem, aki adott gyogyszert, megjott szepen, es helyrealltak a dolgok. Biztos hogy nem vagy terhes, de eleg felelotlenseg, hogy ennyi ido alatt nem sikerult meg dokihoz menned. 2 honap eleg sok ido ahhoz, hogy dolgok rosszabbra forduljanak, ugyhogy mostmar ne halogasd tovabb!

Mit jelent lemezkép ként írni valamit és hogy kell? win xp-t akarok írni ki is írtam de nem engedi bootolni nem jelenik meg hogy telepítés indítása cd, dvd-ről + xp-n hogy kell beállítani a netet mert w7en nem kellet de xp-n állítólag kell?

Legjobb válasz: Azt jelenti,hogy valamilyen iso,nrg kiterjesztésû fájlt,kiírsz egy olyan programmal,ami alkalmas erre.A te eseteben én az ingyenes Image Burn-t javasolnám.Ez úgy kiírja a képfájlt,hogy bootolható lesz.Jó még erre a Clone CD,DVD is.

Azt jelenti, hogy valamilyen iso, nrg kiterjesztésû fájlt, kiírsz egy olyan programmal, ami alkalmas erre.A te eseteben én az ingyenes Image Burn-t javasolnám.Ez úgy kiírja a képfájlt, hogy bootolható lesz.Jó még erre a Clone CD, DVD is.

Most ki kell, hogy adják, vagy nem?

nagyim meghalt :(

Legjobb válasz: Menj be a bankba nyugodtan, ha jogerõs a közjegyzõ által kiállított hagyatéki végzés, akkor ki kell fizetniük!

Menj be a bankba nyugodtan, ha jogerõs a közjegyzõ által kiállított hagyatéki végzés, akkor ki kell fizetniük!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! remélem holnap a bankok is hétköznapi nyitva tartással lesznek...

Egy 5 hetes + 3 napos terhességet már 100%. -ban ki kell, hogy mutassa a teszt a reggeli első vizeltből?

El?fordulhat, hogy vmi okok miatt még nem mutat pozitívat?

Legjobb válasz: szerintem azt már tuti ki kell mutatnia

szerintem azt már tuti ki kell mutatnia
Nem 100%, hogy kimutatja. Biztosan vervizsgalattal deritheto ki
A barátnõmnek sem mutatta ki! Elment dokihoz, aki megállapította, hogy terhes! Kiváncsiságból utána ia tesztelt, de az egész terhessége alatt nem mutatott neki pozitívat... Tehát, elképzelhetõ, hogy nem mutatja.
De hallottam olyat is, h tobb honapig nem mutatta ki a teszt a babat, az egyik baratnom is igy jart, nem jott meg neki, tesztelt, de semmi, var meg par hetet es ujra tesztelt, de akkor sem mutatta ki, aztan elment dokihoz es a doki latta a babat.Ez kb.5 eve volt, azota a tesztek is javultak erzekenyebbek lettek gondolom. Nekem mar 5 hetesen az orvos a petezsakot latta, ugyhogy ha nem jonne meg akkor menj el szerintem az orvosodhoz. 11 hetes kismama
Tuti kimutatja!
és azt gondolod terhes vagy? Már késik is? Egyébként vannak olyan érzékeny tesztek, amik már a mensi után egy nappal is kimutatják a terhességet (Gabriel)
A kérdező hozzászólása: Hétfõn teszteltem de neagtív lett. De a cicim nayon érzékeny, és fáj is!
Ki kell mutatnia!
tesztelj!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Fehér színû folyásom is van, de 1 hete volt egy 2 napig tartó véres, 2 napig tartó barna vérzésem.
A kérdező hozzászólása: Idáig a 25 kitöltõbõl egy férfi töltötte ki, de jó lenne, ha ez a szám nõne.
Állj ki valahova egy karton sörrel és csokival. Esetleg valami sorsolós is lehetne, de azzal megint nem találnád el a vegyes korosztályt.
ha házasok vagytok akkor nem tudom, de ha nem akkor elég egy közjegyzõi megállapodás, de annak is van díja!

12-hetes babás vagyok. Két hete vagyok táppénzen.9-nap szabim maradt bent. Azzal mi lessz? Ki kell, hogy fizessék?

Legjobb válasz: Szia! Én 2008 januárjában jöttem el betegállományba 5hetesen, és nem fizették ki. Szerintem ilyenkor nem is fizetik ki. Üdv

Szia! Én 2008 januárjában jöttem el betegállományba 5hetesen, és nem fizették ki. Szerintem ilyenkor nem is fizetik ki. Üdv
Szia! Ne aggódj, nem veszik el. Ha visszamész dolgozni, akkor rögtön kezdhetsz szabival, ha netán megszûnik a munkaviszonyod, akkor kifizetik. A szabadságot csakis munkaviszony megszûnésekor lehet kifizetni. Sõt, jár minden szülõ nõnek 24 hét szülési szabadság és a baba ápolására igényelt fizetés nélküli szabadság elsõ évére is jár szabadság. Tehát összesen másfél évnyi szabi jár még neked, a bent maradt "rendes" szabidon kívül.
Még annyit akartam írni, hogy az összes napom bennmaradt. (elsõ votam)

12 hetes terhes vagyok. Ha vizsgálatokra megyek, akkor a munkahelyemen kötelesek elengedni? És ilyenkor a kiesett időt ki kell, hogy fizessék, vagy azt levonják?

Legjobb válasz: El kell hogy engedjenek. Kérni kell igazolást, hogy megjelentél a vizsgálatokon. Négy ilyen igazolást leadhatsz a munkahelyed bérelszámolójának, aki ez alapján a négy alkalom (négy nap) bérét meg tudja igényelni az államkincstártól. A többi napod az fizetés nélküli lesz valószínûleg, de a fõnöködtõl is függ, beszélj vele.

El kell hogy engedjenek. Kérni kell igazolást, hogy megjelentél a vizsgálatokon. Négy ilyen igazolást leadhatsz a munkahelyed bérelszámolójának, aki ez alapján a négy alkalom (négy nap) bérét meg tudja igényelni az államkincstártól. A többi napod az fizetés nélküli lesz valószínûleg, de a fõnöködtõl is függ, beszélj vele.
Nekem nagyon fendes a fõnököm, azt mondta, ha orvoshoz, vizsgálatokra, vérvételre... megyek, nem kell kiírnom semmit, olyan mintha dolgoznék.
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nem ilyen kedves a fõnököm. Azt mondta, hogy vagy szabit veszek ki, vagy fizetés nélkülit. Ezért érdekel pontosan, hogy a "nagy könyvben" ez pontosan hogyan is van megírva. Szeretném az orra alá dörgölni :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!