Találatok a következő kifejezésre: Kinek kell Hogyan (3301 db)

Ki kell hogy fizessék a bennt maradt szabikat ha felmondok?

GYED-r?l mennék vissza dolgozni, nem akarnak a régi munkakörömbe visszavenni,úgyhogy más munkát keresek. Ha találok és felmondok akkor ki kell,hogy fizessék a felgyülemlett szabikat?

Legjobb válasz: Igen, ki kell. De azt tudnod kell, hogy ha te mondasz fel, akkor 3 hónapig nem leszel jogosult munkanélküli ellátásra.

Igen, ki kell. De azt tudnod kell, hogy ha te mondasz fel, akkor 3 hónapig nem leszel jogosult munkanélküli ellátásra.
A felmondási idõ valóban 30 nap, de ennek a felét a munkáltató köteles elengedni, ha a munkavállaló mond fel. Az igaz, hogy arra a 15 napra kiadhatja a szabadságot is.
Valamint a felmondási idõ 30 nap, amit le kellene dolgoznod, tehát megteheti, hogy ezekbõl a napokból adja ki a szabid, nem kifizeti.
Csak akkor köteles felmenteni a munkavégzés alól, ha a munkáltató mind fel. Ha a munkavállaló mond fel rendes felmondással, akkor kérheti, hogy mentesítse a munkáltató a felmondási idõben, vagy annak egy részében a munkavégzés alól, de a munkáltató ezt nem köteles engedélyezni, ragaszkodhat hozzá, hogy a munkavállaló a teljes felmondási idõt ledolgozza. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv http://szakertoisarok.topjob.hu/jog/munkavallaloi-rendes-fel.. http://www.felmondas.net/MUNKAVALLALOI-FELMONDAS/MUNKAVALLAL..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Ha a munkaadóm ki szokta fizetni a hétvégi hazautazások jegyárát, viszont az új rendszerben pótjegy nélkül csak 3 átszállással tudnék hazautazni, pótjeggyel meg csak egyszer kell átszállnom, akkor a pótjegyet is ki kell hogy fizessék?

A vasúti jegypénztárban eleve belerakták, nem kértem külön.

Legjobb válasz: Nálunk is fizetik a menetjegy 86%-át, de azt még nem sikerült megtudnom, hogy mi a helyzet a gyorsvonati pótjeggyel. Minden esetre én gyûjtöm, hátha el lehet számolni.

Nálunk is fizetik a menetjegy 86%-át, de azt még nem sikerült megtudnom, hogy mi a helyzet a gyorsvonati pótjeggyel. Minden esetre én gyûjtöm, hátha el lehet számolni.
Nálunk a cégnél csak ketten vagyunk, a kollégám havi buszbérlete 32.200 forint, azt 100%ban fizeti a cég, én 2-3 havonta megyek haza, de a vonatjegyem árának csak a 86%-át fizetik és nem fizetik a pótdíjat. Még erre a logikára se jöttem rá :) De a lényeg, hogy úgy tudom a menetjegyet tudja elszámolni a cég, a pótjegyet nem.
A kérdező hozzászólása: Kifizették, nem kötöttek bele. :)

Ha már 3 hónapos terhes lennék 100%-osan ki kell, hogy mutassa a teszt?

Menses elmaradása után 1-2 héttel negatívat teszteltem, nincs is esélye, hogy az legyek, de olyan kétes tüneteim vannak...gondoltam tesztelek még egyet, ilyenkor milyen mennyiségben van hcg a szervezetben?

Legjobb válasz: Ki kell hogy mutassa! De menj el dokihoz,õ többet tud mondani!

Ki kell hogy mutassa! De menj el dokihoz, õ többet tud mondani!
A kérdező hozzászólása: tudom, én is erre gondolok egyébként :/ sajnos eddig nem volt lehetõségem orvoshoz menni, megszûnt a tb-m, magánrendelést pedig nem engedhettem meg. de most már mindenképp elmegyek.
ezt már biztos ki kéne hogy mutassa! milyen tüneteid vannak?
Igen ki kell, hogy mutassa. A hcg szint alakulását a terhesség alatt az alábbi linken megnézheted: http://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-szintek-a-terhesseg-ala..
A kérdező hozzászólása: köszönöm! holnap tesztelek majd. egyébként védekeztünk és nem volt semmi baj. igazából mindig rendszertelen volt a vérzésem, de most lassan 2 hónapja véres/barnás folyásom van és nem múlik el. sajnos orvoshoz csak most tudok majd menni. egyébként állandóan fel vagyok puffadva és "mocorog" a hasam, székrekedés, gyengeség ilyesmi. lehet, hogy nem tipikus terhességi tünetek, de nagyon paranoiás vagyok:)
Nekem egyszer ciszta miatt volt hetekig barnas veres folyasom, de en 3 het alatt meguntam, es dokihoz mentem, aki adott gyogyszert, megjott szepen, es helyrealltak a dolgok. Biztos hogy nem vagy terhes, de eleg felelotlenseg, hogy ennyi ido alatt nem sikerult meg dokihoz menned. 2 honap eleg sok ido ahhoz, hogy dolgok rosszabbra forduljanak, ugyhogy mostmar ne halogasd tovabb!

Most ki kell, hogy adják, vagy nem?

nagyim meghalt :(

Legjobb válasz: Menj be a bankba nyugodtan, ha jogerõs a közjegyzõ által kiállított hagyatéki végzés, akkor ki kell fizetniük!

Menj be a bankba nyugodtan, ha jogerõs a közjegyzõ által kiállított hagyatéki végzés, akkor ki kell fizetniük!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! remélem holnap a bankok is hétköznapi nyitva tartással lesznek...

Egy 5 hetes + 3 napos terhességet már 100%. -ban ki kell, hogy mutassa a teszt a reggeli első vizeltből?

El?fordulhat, hogy vmi okok miatt még nem mutat pozitívat?

Legjobb válasz: szerintem azt már tuti ki kell mutatnia

szerintem azt már tuti ki kell mutatnia
Nem 100%, hogy kimutatja. Biztosan vervizsgalattal deritheto ki
A barátnõmnek sem mutatta ki! Elment dokihoz, aki megállapította, hogy terhes! Kiváncsiságból utána ia tesztelt, de az egész terhessége alatt nem mutatott neki pozitívat... Tehát, elképzelhetõ, hogy nem mutatja.
De hallottam olyat is, h tobb honapig nem mutatta ki a teszt a babat, az egyik baratnom is igy jart, nem jott meg neki, tesztelt, de semmi, var meg par hetet es ujra tesztelt, de akkor sem mutatta ki, aztan elment dokihoz es a doki latta a babat.Ez kb.5 eve volt, azota a tesztek is javultak erzekenyebbek lettek gondolom. Nekem mar 5 hetesen az orvos a petezsakot latta, ugyhogy ha nem jonne meg akkor menj el szerintem az orvosodhoz. 11 hetes kismama
Tuti kimutatja!
és azt gondolod terhes vagy? Már késik is? Egyébként vannak olyan érzékeny tesztek, amik már a mensi után egy nappal is kimutatják a terhességet (Gabriel)
A kérdező hozzászólása: Hétfõn teszteltem de neagtív lett. De a cicim nayon érzékeny, és fáj is!
Ki kell mutatnia!
tesztelj!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Fehér színû folyásom is van, de 1 hete volt egy 2 napig tartó véres, 2 napig tartó barna vérzésem.

12-hetes babás vagyok. Két hete vagyok táppénzen.9-nap szabim maradt bent. Azzal mi lessz? Ki kell, hogy fizessék?

Legjobb válasz: Szia! Én 2008 januárjában jöttem el betegállományba 5hetesen, és nem fizették ki. Szerintem ilyenkor nem is fizetik ki. Üdv

Szia! Én 2008 januárjában jöttem el betegállományba 5hetesen, és nem fizették ki. Szerintem ilyenkor nem is fizetik ki. Üdv
Szia! Ne aggódj, nem veszik el. Ha visszamész dolgozni, akkor rögtön kezdhetsz szabival, ha netán megszûnik a munkaviszonyod, akkor kifizetik. A szabadságot csakis munkaviszony megszûnésekor lehet kifizetni. Sõt, jár minden szülõ nõnek 24 hét szülési szabadság és a baba ápolására igényelt fizetés nélküli szabadság elsõ évére is jár szabadság. Tehát összesen másfél évnyi szabi jár még neked, a bent maradt "rendes" szabidon kívül.
Még annyit akartam írni, hogy az összes napom bennmaradt. (elsõ votam)

12 hetes terhes vagyok. Ha vizsgálatokra megyek, akkor a munkahelyemen kötelesek elengedni? És ilyenkor a kiesett időt ki kell, hogy fizessék, vagy azt levonják?

Legjobb válasz: El kell hogy engedjenek. Kérni kell igazolást, hogy megjelentél a vizsgálatokon. Négy ilyen igazolást leadhatsz a munkahelyed bérelszámolójának, aki ez alapján a négy alkalom (négy nap) bérét meg tudja igényelni az államkincstártól. A többi napod az fizetés nélküli lesz valószínûleg, de a fõnöködtõl is függ, beszélj vele.

El kell hogy engedjenek. Kérni kell igazolást, hogy megjelentél a vizsgálatokon. Négy ilyen igazolást leadhatsz a munkahelyed bérelszámolójának, aki ez alapján a négy alkalom (négy nap) bérét meg tudja igényelni az államkincstártól. A többi napod az fizetés nélküli lesz valószínûleg, de a fõnöködtõl is függ, beszélj vele.
Nekem nagyon fendes a fõnököm, azt mondta, ha orvoshoz, vizsgálatokra, vérvételre... megyek, nem kell kiírnom semmit, olyan mintha dolgoznék.
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nem ilyen kedves a fõnököm. Azt mondta, hogy vagy szabit veszek ki, vagy fizetés nélkülit. Ezért érdekel pontosan, hogy a "nagy könyvben" ez pontosan hogyan is van megírva. Szeretném az orra alá dörgölni :-)

Miért folyik ki a lány puncijából a sperma szex után? És mindig ki kell hogy jöjjön? Normális válaszokat légyszíves .

Legjobb válasz: Miért, szerinted mi kéne, hogy történjen vele. Kíváncsi lennék az elképzelésedre.

Miért, szerinted mi kéne, hogy történjen vele. Kíváncsi lennék az elképzelésedre.
ha nem folyna ki ..akkor elõbb-utóbb megtelne .....
Nekem is mindig kifolyik, de megoldom papír zsebkendõvel, hogy ne legyen semmi olyan, utánna zuhanyzás..:)
Ami befolyik az rögtön kifolyik. Ez teljesen normális.
Amikor anatómiai okokból nehezen esik teherbe egy nõ (hátrahajló méh esetén pl.), akkor ejakuláció után felpolcolt csípõvel fekszik egy darabig, hogy a méhbe folyassa a spermát.Normális esetben persze hogy kifolyik :) Azért jön ki olyan szép nagy sugárban, hogy a kis apróságok kapjanak egy kis lendületet, amivel elérnek a petesejtig, aki a méhben várja õket.
mert elõtte nem folyhat ki, HOVA MENNE?
tegnap 20:05 Akkor már értem miért spriccolok olyan rohadt nagyokat és erõset! :D De még mindig nem oldódott meg a problémám, hogy tudnám elérni, hogy ne legyen minden g*cis?

Melyik az az alkatrész a gépembe amit ki kell hogy cseréljek, hogy fusson maximum grafikán 1280-as felbontásban a WoW?

A gépem: 3 gigahertzes celeron processzor, 1 gigabyte ddr ram, nvidia 7600GT pci express 256MB videokártya.

Legjobb válasz: http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/ itt keresd ki és ami piros akkor az kevés

http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/ itt keresd ki és ami piros akkor az kevés
Mennyit szánsz rá? Milyen alaplapod van?
A kérdező hozzászólása: p5gd1 pro alaplapom van, a pénz nem számít, nem akarom mindenbõl a legjobbat megvenni, csak hogy ne akadjon a wow max grafon annyi hardwer elég.
core i7, 16gb ram na és persze 4db gtx 295 azt mondtad pénz nem számít

A gyerekem lenyelt egy 50 frt-ost. A röntgen kimutatta, hogy a gyomrában van. Azt mondták ki kell, hogy kakálja mi van ha nem? És mi van ha hányingere van visszafelé jöhet?

Legjobb válasz: szia, ne aggódj!!! Sok ilyen gyereket röntgeneztem már. nem lesz semmi baj, kikakálja. tovább fog menni a kis gyomrából és kikakilja, lehet, hogy 1 hétbe is beletelik, de ki fog jönni. addig úgyis minden nap, vagy másnap röntgennel ellenõrzik és ha valami nem úgy alakul, tájékoztatni fognak a lehetõségekrõl. mekkora a gyereked?

én már írtam hogy ne aggódj kijön belöle. De azt is vedd számításba hogy ö is izgul hogy jaja... és lehet a hányinger is azért volt mert ideges hogy most mi lesz vele. ahogy érzem te is ideges vagy ezt a gyerek nagyon érzi hogy anya ideges. ´szóval nyugodj meg és mond neki hogy nem lessz semmi baja, egyszer majd koppan a kakija aztán kint lesz. nem minden nap van széklete az embernek. ha elakadna (amit kétlek) akkor meg görcsei lennének. szóval ne izgulj.
szia, ne aggódj!!! Sok ilyen gyereket röntgeneztem már. nem lesz semmi baj, kikakálja. tovább fog menni a kis gyomrából és kikakilja, lehet, hogy 1 hétbe is beletelik, de ki fog jönni. addig úgyis minden nap, vagy másnap röntgennel ellenõrzik és ha valami nem úgy alakul, tájékoztatni fognak a lehetõségekrõl. mekkora a gyereked?
Nekem azt mondta egy gyerekorvos, hogy még a szög sem csinál problémát. Egyetlen dolog, amivel gond lehet, az elem. Szerintem nem lesz probléma. Nem hinném, hogy a pénz még a gyomrában lenne. Elképzelhetõ, hogy nem is ez okozza a hányingert. Felénk pl. dúl a hányós- hasmenõs vírus.
Ezt miért nem az orvostól kérdezted meg közveltelül a röntgen után???
A hányinger a bélelzáródás tünete is lehet, a helyedben azonnal visszavinném a kórházba! (remélem, már megtetted)
gondolom most az orvosok nyomon követik és ha valahol elakadna akkor mütét lesz. ha nem akkor koppan vécében. vissza felé nem hinném hogy kijönne már, ha igen akkor ugyan úgy ahogy felment kijön. igaz lehet egy kicsit felsérti a nyelöcsövét, de max annyira fáj mint amikor lenyelsz egy nagy szárazkenyér darabot. mivel nem éles ezért gondolom az orvosok is inkább azt akarják hogy kikakilja mint hogy müteni kelljen.
8??????ne haragudj de azt hittem h kb 3 ..egy 8 éves gyerek az már iskolásés nem tudja h nem szabad megenni?????legközelebb magyarázz el neki egy két dolgot...na de ne haragudj nem akartam most bunkó lenni..de nem lesz semmi baja fõleg h 8 éves...
A kérdező hozzászólása: A gyerekem 8 éves.Ma voltunk a háziorvosnál reggel viszem vissza a korházba.Remélem jol alakul minden.De ma pl. egyáltalán nem kakált.
A kérdező hozzászólása: Nem kérdeztem röntgen után mert ez tegnap volt és eszembe se jutott csak most reggel mondja, hogy hányingere van és ettöl mwgijedtem mi van ha visszafelél jön és keresztbe beszorul?
A kérdező hozzászólása: hidd el meg van neki magyarázva!amugy már tul vagyunk rajta!simán kijött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!