Találatok a következő kifejezésre: Kinek kell állást (19 db)

Ha egy állást meghirdetnek, s kell erkölcsi bizonyítvány, minden esetben ki kell váltanom, és mellékelnem?

Ha minden meghirdetett állásnál az önéletrajzhoz egyben az erkölcsi bizonyítványt is mellékelném, az több ezer Forintba is kerülne. Mivel munkanélkülin vagyok, erre nincs keretem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 3200 Ft, ennyit csak ki tudsz fizetni.

3200 Ft, ennyit csak ki tudsz fizetni.
Nos elég ritka, hogy valahová erkölcsit kérnek. Ez úgy megy, hogy lefénymásolod, az állásinterjúra meg elviszed az eredetit és a fénymásolatot. A másolatot ott hagyod az eredetit megmutatod ha nagyon kukacoskodnak de azt nem szokták elvenni pont ezért mert drága. Ha felvesznek oda adhatod nekik, ha csak interjú visszaveszed elégedjenek meg a fénymásolattal.
Csak beírod a jelentkezésedbe!
Keress egy olyan állást ahova nem kell erkölcsi...
Írd be, hogy jogosult vagy "tiszta" e. b. kiváltására. Mellékelheted a régi e. b. másolatát. Ha felvesznek akkor meg kiváltod. Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de az ilyen közigállásos munkákra általában már megvan az ember, csak a törvényi kötelezettségek miatt hírdetik meg.
A kérdező hozzászólása: És ezt így elfogadják? Akkor ne is váltsam ki? Valóban szemétség, mert egyszer már feleslegesen váltottam ki.
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell jeleznem, hogy jogosult vagyok rá?
A kérdező hozzászólása: Óvodapedagógus, és gyógypedagógus vagyok. Az esetek nagy részében sajnos úgy írják ki, ahogy írtam.
Sõt sok helyen a munkáltató számla ellenében kifizeti.
ÁÁÁÁ! Dehogy kell. Sõt egyszerû jelentkezésnél még kiváltani sem kell, csak jelezni, hogy jogosult vagy rá. 3 hónapig érvényes, ha egy évig nem találsz munkát akkor 4- szer kiváltod? Nem is értem miért nem úgy írják ki a munkáltatók, hogy a jelentkezéshez nem, csak az alkalmazáshoz szükséges e.b.. Milyen szakos vagy?
Fénymásolat, vagy szkennelt pdf szerintem elég, fõleg, ha email-en kell pályázni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Sajnos, aki pedagógiai berkeken belül szeretne elhelyezkedni, annak 90%-ban mindenhova kell. S úgy is van kiírva a közigállás.hu-na, hogy az erkölcsi bizonyítványt is mellékelni kell az önéletrajzhoz.
Semmiképp ne csatolj eredeti példányt egy jelentkezéshez sem. Csak másolatot, és ha belekötnek, mondd, hogy személyesen szívesen bemutatod az eredetit. Ez is csak egy újabb mód, hogy még egy bõrt lehúzzanak a munkanélkülirõl, akinek a tök felesleges bizonyítvány ára több napi ételt jelentene...
Ma 12:54, a kérdezõ pont azt kérdezte, hogy minden állásra jelentkezésnél ki kell-e váltani? Lehet, hogy (neked) 3200 Ft nem tétel, de sokszor 3200 Ft talán még neked is megterhelõ lenne. Fõleg munkanélküli segélybõl (illetve álláskeresési járadékból) - itt 3200 Ft is rengeteget számít. Szerintem fénymásolat elég, és amikor komolyra fordul a dolog, akkor lehet vinni eredetit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötletet, hát pont ezért nem szeretném kiváltani, mert tudom, hogy megvan az emberük. DE a remény hal meg utoljára.

Kinek kell másod állást vállalni? A nőnek vagy a férfinek?

A párommal együtt élünk, van egy gyermekem aki 16 éves és ?t is el kell tartanom. nekem alapjártaon elég kevés a fizetésem ezért másodállásba kényszerülök.a legegyszer?bb dologba a takrításba.minden reggel 6órától 7ig járok.hétvégén pedig 7t?l 9ig. nem mondom kimerít? munkának de azért jó lenne nekem is hétvégén legalább tovább aludnom!

Legjobb válasz: Hát ez elég érdekes helyzet. Tulajdonképpen mindkettõtöknek igaza van. Nem tudom, mióta éltek együtt, de talán õ nem fogadta el a gyermekedet sajátjának (úgy vettem ki a szavaidból, hogy neki nem vérszerinti gyermeke). Végtére is nem kényszeríthetõ arra, hogy eltartsa a te gyerekedet. Viszont. Mivel együtt éltek, alapból elvárható volna tõle, hogy a szeretett nõrõl levegye ezt a terhet, és õ tegyen azért, hogy a család megéljen. Hiszen gondolom megvolt már a gyerek, amikor összeköltöztetek, és õ a férfi. Neked kell eldöntened, hogy elvárod e tõle, hogy a gyermekedet eltartsa, vagy megoldod te, hogy anyagilag ne függj tõle. Én minden esetre elgondolkodnék a kapcsolatunkon, ha ilyen helyzetben lennék. Sok sikert, szép életet! :o)

Hát ez elég érdekes helyzet. Tulajdonképpen mindkettõtöknek igaza van. Nem tudom, mióta éltek együtt, de talán õ nem fogadta el a gyermekedet sajátjának (úgy vettem ki a szavaidból, hogy neki nem vérszerinti gyermeke). Végtére is nem kényszeríthetõ arra, hogy eltartsa a te gyerekedet. Viszont. Mivel együtt éltek, alapból elvárható volna tõle, hogy a szeretett nõrõl levegye ezt a terhet, és õ tegyen azért, hogy a család megéljen. Hiszen gondolom megvolt már a gyerek, amikor összeköltöztetek, és õ a férfi. Neked kell eldöntened, hogy elvárod e tõle, hogy a gyermekedet eltartsa, vagy megoldod te, hogy anyagilag ne függj tõle. Én minden esetre elgondolkodnék a kapcsolatunkon, ha ilyen helyzetben lennék. Sok sikert, szép életet! :o)
hát elég jól írt az elöttem szoló. a kérdés miért várod el hogy a te gyermekedet ö ruházza, etesse, meg a szórakozását is fizesse. egy 16 éves gyereknek már igen magasak az igényei. egy igen jó megoldás ha a 16 éves gyerek megy el dolgozni. pl fagyit árulni, nyáron nagyon sok diákmunka van, idénymunkák. (persze ha már dolgozik az más) én 15 éves koromtol minden nyáron egy büfében nyomta volt hogy 14 órát dolgoztam (akkor még nem voltak ezek a törvények a gyerekere). soha nem volt anyagira szükségem a szüleimtöl eleget kaptam, de nagyon jól esett saját pénzem legyen, és büszke voltam magamra.
Nézd: ha õ adja haza a több pénzt, akkor nem várhatod el, hogy MÉG TÖBBET keressen. Magától megteheti, de elvárni nem lehet. Egyenjogúság van, nincs ilyen, hogy "a férfinak kellene..." Azért természetesen megkérheted hogy nézzen lehetõséget (akár a cégénél - pl. fizetésemelést kérhet - akár máshol) - és, ha van olyan, ami neki is megfelelne, azt csípje el. Ha tényleg ennyi pénz kell a gyerekre, akkor próbáljon meg most nyáron õ is dolgozni. Lehet, hogy akkor nagyon gyorsan rá fog jönni, hogyan tud mégis kevesebb pénzbõl megélni.

December elején vesztettem el az állásom, munkanélkülin vagyok, ma reggel közölték a bölcsibe ha nincs munkám ki kell vennem a gyereket a bölcsiből?

Kirakhatják a gyereket a bölcsiből mert elvesztettem a munkám és most folyamatos munkakeresésen vagyok, mi lesz ha nem jár bölcsibe és pl.2 hét múlva lesz munkám?

Legjobb válasz: A védõnõnél, vagy a családsegítõnél tudsz kérni egy igazolást, hogy szüksége van a gyerektársaságra. Így már nem rakhatják ki, Te meg nyugodtan mehetsz állásinterjúkra.

A védõnõnél, vagy a családsegítõnél tudsz kérni egy igazolást, hogy szüksége van a gyerektársaságra. Így már nem rakhatják ki, Te meg nyugodtan mehetsz állásinterjúkra.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ már megyek is a védõnõhöz.
Szia! Sikerült valamit intézned? Nem rakták ki a bölcsibõl?
A kérdező hozzászólása: 1 hónap haladékot kaptunk :( remélem addigra össze jön valami munka, és nem a sok kamu állásinterjúra kell pazaroljam azt az idõt ami a rendes állásinterjúra kéne. most, hogy így alakult csak 12ig lehet bent a gyerek, ha délután van interjú akkor ott aludhat. ennyit tudtam intézni.
Bár elég régi a kérdés, de hátha olvassa még a kérdezõ... Megkérdezhetem, honnan tudták meg a bölcsiben, hogy munkanélküli lettél? Ha nem te szóltál nekik, akkor hogyan?


Mit tudok kezdeni egy olyan e-mail küldővel aki téves állást kínált, én e miatt tanfolyamot hagytam ott, amit ki kell fizessek, feljelenthetem, van esélyem?

Legjobb válasz: "Le kéne szarnod az ilyeneket, mindegyik átverés" PONTOSAN!! Miért kell foglalkozni ilyen szarságokkal? én kapásból teszem rá a szûrõt hogy többször se küldhessenek ilyen szemetet!

"Le kéne szarnod az ilyeneket, mindegyik átverés" PONTOSAN!! Miért kell foglalkozni ilyen szarságokkal? én kapásból teszem rá a szûrõt hogy többször se küldhessenek ilyen szemetet!
le kéne szarnod az ilyeneket, mindegyik átverés
A kérdező hozzászólása: megtudhatom valahonnan, ki küldte IP cím alapján?
Igen, rendõrségen. Feljelented és a nyomozás során bekérnek minden adatot a szolgáltatótól. Évekre visszamenõleg lehet látni, hova volt IP cím kiosztva.
Az emailhoz nem sok köze van az IP címnek. az email cím alapján érdeklõdhetsz a szolgáltatójánál (pl:gmail) vagy ha egyedi címe van, akkor a domain bejegyzést lehet megkeresni.
Feljelenteni aligha, hacsak nem kért érte pénzt. Polgári jogi igényt esetleg támaszthatsz.

Az elmaradt Tb-met ki kell fizetnem még munkába állás előtt?

Április 1-től foglalkoztatni fognak. Dec. 15.-ig fizette az állam a Tb-m, azóta nekem kéne fizetnem magam után. Ezidáig nem fizettem, kérdésem, hogy ki kell e fizetnem az összeget mielőtt munkába állok?

Legjobb válasz: Azt hallottam, hogy nem, mivel a tb nem egy kötelezö dolog, akkor fizeted amikor te akarod. Többeket megkérdeztem én is már, olyanokat akik hasonlo cipöben jártak és x ideig akár évekig nem volt fizetve a tb és mindenki aztmondta, hogy tõlük senki semmit nem követelt, egyszerüen csak elkezdték fizetni és mehettek is orvoshoz, ott sem szólt rájuk senki e miatt.

Azt hallottam, hogy nem, mivel a tb nem egy kötelezö dolog, akkor fizeted amikor te akarod. Többeket megkérdeztem én is már, olyanokat akik hasonlo cipöben jártak és x ideig akár évekig nem volt fizetve a tb és mindenki aztmondta, hogy tõlük senki semmit nem követelt, egyszerüen csak elkezdték fizetni és mehettek is orvoshoz, ott sem szólt rájuk senki e miatt.

Regisztrált munkanélküli vagyok, ha felvesznek egy olyan állásra ahol jutalékos rendszerbe van, semmi bejelentés ki kell jelentkeznem a munkanélküliből? Mert nem nagyon szeretnék kijelentkezni, mert szeretnék egy főállást is.

Legjobb válasz: az ingatlanirodáknál te mint egyéni vállakozó dolgozol és nem mint alkalmazott. (számlát adsz a jutalékért ésmagad után fizeted a jutalékokat) Ha pedig egyéni vállakozó vagy akkor már nem vagy jogosult a munkanélkülire

A jutalékos melók általában olyanoknak vannak, akik már dolgoznak vhol, de van idejük ezzel foglalkozni vagy van más állandó jövedelmük. Pl, ha van egy boltod, onnan jön a pénz te mellette árulhatsz mondjuk ingatlant plusszpénzért vagy biztonsági õr vagy 24/48-ban és van idõd még jutalékos rendszerben is dolgozni. Vagy tûzoltó vagy kötetlen munkaidõs vagy egy munkahelyen stb... Neked a jutalékos melók szívások. Tudom, h durván õszinte vagyok de segíteni akarok csak.
Jutalékos munkát el ne vállalj az szinte mind átverés! ÉN meg próbáltam rengeteget, eddig mind átvert!
az ingatlanirodáknál te mint egyéni vállakozó dolgozol és nem mint alkalmazott. (számlát adsz a jutalékért ésmagad után fizeted a jutalékokat) Ha pedig egyéni vállakozó vagy akkor már nem vagy jogosult a munkanélkülire
Olyan nincs.
A jutalékos rendszerben is van egy alapbér, ami minimum a mindenkori minimálbérnek megfelelõ összeg kell hogy legyen.
A kérdező hozzászólása: ingatlan iroda és csak jutalékos rendszerük van!nincs fix +jutalék csak jutalék!!!!
Olyan hivatalos munka nincs, hogy nem jelent be. Így csak feketén dolgozol. Ha kapsz jutalékot, ki fogja fizetni a járulékokat érte? Ha Te, akkor vállalkozónak kell lenned. Ez nem egészen kerek dolog.
*fizeted a járulékokat
A kérdező hozzászólása: Nem, ez csak jutalékos!
Ha nem vagy bejelentve a munkahelyeden, akkor ne jelentkezz ki a munkaügyrõl, mert legalább addig i kapod a támogatást.Tudom ez nem helyes, de a mai világban becsületességbõl nem lehet megélni

Ha regisztrálok pl az Erste honlapján, és jelentkezni akarok állásra, ki kell választani a nyelvtudás szintjét. Mit jelent az hogy passzív szint?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy tanultad, van nyelvvizsgád belõle, de huzamosabb ideig nem használtad.

Azt jelenti, hogy tanultad, van nyelvvizsgád belõle, de huzamosabb ideig nem használtad.

Milyen törvény, jogszabály írja elő, hogy meg kell hirdetni olyan állást is, amire már megvan, hogy kié lesz?

Már nem egy ember mondta nekem, hogy sok ilyan álláshirdetés van, ne lepődjek meg, ha nem jön össze. Gondolom az ilyen helyen el sem olvassák a beérkezett pályázatokat, nehogy jobbat találjanak a jelöltüknél..

Legjobb válasz: A közszférában néhány kivételtõl eltekinte meg kell hirdetni az állásokat jó egy hónappal elõtte, határidõk vannak beérkezés, elbírálás stb... Máshol nem kötelezõ (magánkézben lévõ vállalkozások, multik). Az meg már más kérdés a közszférában is h már rég megvan ki tölti be az állást, csak hát a törvények elõírják a pályáztatást. pl.: KJT, KTV... Igen el sem olvassák a pályázatokat. Én munkaügyes voltam egy iskolában, én foglalkoztam a pályázatokkal. Az utóbbi két napközis tanítót is így vette fel a vezetõség. Az egyik az országos bajnok kézilabda csapat egyik fõ tagjának feleségecskéje, a másik meg a közeli Balaton fõvárosa polgármesterének ismerõse. Már engem is kirúgtak. Sajnos mindenhol a ismerõsök érvényesülnek, én nem voltam senkinek a senkije ezért is kerültem lapátra.....

A közszférában néhány kivételtõl eltekinte meg kell hirdetni az állásokat jó egy hónappal elõtte, határidõk vannak beérkezés, elbírálás stb... Máshol nem kötelezõ (magánkézben lévõ vállalkozások, multik). Az meg már más kérdés a közszférában is h már rég megvan ki tölti be az állást, csak hát a törvények elõírják a pályáztatást. pl.: KJT, KTV... Igen el sem olvassák a pályázatokat. Én munkaügyes voltam egy iskolában, én foglalkoztam a pályázatokkal. Az utóbbi két napközis tanítót is így vette fel a vezetõség. Az egyik az országos bajnok kézilabda csapat egyik fõ tagjának feleségecskéje, a másik meg a közeli Balaton fõvárosa polgármesterének ismerõse. Már engem is kirúgtak. Sajnos mindenhol a ismerõsök érvényesülnek, én nem voltam senkinek a senkije ezért is kerültem lapátra.....
Sajnos errõl szól az egész ország kis túlzással. De ennél még jobb az mikor megvan hirdetve az állás, de kamu az egész. Vagy nincs is szabad pozíció vagy maga a cég egy humbukk. Tudnék mesélni mert sajnos már annyi sikertelen állásinterjún voltam, hogy számolni se tudom. Na és akkor helyezkedjen el az ember... (egy pályakezdõ srác)
Sokszor a belsõ szabályok miatt a multik is kiraknak ilyeneket. Az állami szféra úgy mûkõdik, ahogy, ld. még a Rokonok címû filmet :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!