Találatok a következő kifejezésre: Kinek jár pótlék és (9 db)

Kinek jár a családi potlék? Ha nem vagyok egyedülállo akoris kapok? Mennyi idő mire megkapom és a tgyás-t meg az anyasági támogatás mikor kapom (az igényléstől)?

Hol kell igényelni és menyi az összege 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.

Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.
a csp. 12600, az anyasági 65 ezer.
Minden gyerek után jár családi pótlék. Normál esetben 12.700, egyedülállóknak 13.700. A MÁK-tól kell igényelni.

Munkaszüneti napon fogyamatos műszakrendnél hány órára és kinek jár munkaszüneti pótlék? Pl. Dec.31.18 ó-tól jan.1. 06 ó-ig és jan 1.18 ó-tól jan.2. 06 ó-ig dolgozott. A jan.1. 06 ó-tól 18 ó-ig egyértelmű.

Legjobb válasz: Az nem munkaszüneti pótlék, hanem távolléti díj. Jan. 1-én 0 órától jár 6 óráig, illetve 18 órától 24 óráig. Plusz amit te is írtál, napközben.

Az nem munkaszüneti pótlék, hanem távolléti díj. Jan. 1-én 0 órától jár 6 óráig, illetve 18 órától 24 óráig. Plusz amit te is írtál, napközben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget!

Kinek jár családi pótlék és mi alapján döntik el h mennyi?

Legjobb válasz: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/44-alanyi-jogon-ja.. Itt le van írva, hogy kinek jár és hogy mennyi, hogyan kell igényelni, milyen okmányok kellenek hozzá és melyik szülõ igénylegheti... tehát itt mindennek utána tudsz nézni.

http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/44-alanyi-jogon-ja.. Itt le van írva, hogy kinek jár és hogy mennyi, hogyan kell igényelni, milyen okmányok kellenek hozzá és melyik szülõ igénylegheti... tehát itt mindennek utána tudsz nézni.
Családi pótlékra jogosult a vér szerinti szülõ, az örökbe fogadó szülõ, a szülõvel együtt élõ házastárs, vagy az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van.Jogosult továbbá a nevelõszülõ, a hivatásos nevelõszülõ, a gyá, valamit azs a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték. A gyermek, akire tekintettel családi pótlékot folyósítanak: - Még nem tanköteles - tankötelezettsége megszûnéséig a tanköteles az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai tanulmányokat folytató saját háztartásban nevelt gyermek. Speciális esetekben (szociális intézmény, gyermekotthon, javítóintézet, büntetésvégrehajtási intézményben lévõ gyermek esetében) a vagyonkezelõi joggal felruházott gyám, a gondnok részére utalják a családi pótlékot. Saját jogán családi pótlékra jogosult az, aki: - 18. életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy, feltéve, ha 18. életévének betöltéséig magasabb összegû családi pótlékot folyósítottak. -közoktatási intézményben tanulmányokat folytató nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynke idõtartalma alatt betölti a 23. életévét. -akinek mindkét szülõje elhunyt -akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szûne meg. A családi pótlék összege 2008-ban: egy gyermekes család esetén: 12200 Ft Egy gyermeket nevelõ egyedülálló esetén: 13700 Ft Két gyermekes család esetén gyermekenként: 13300 FT Két gyermeket nevelõ egyedülálló esetén gyermekenként: 14800 FT Három vagy több gyermekes család esetén gyermekenként: 16000 Ft Három, vagy több gyermeket nevelõ egyedülálló esetén gyermekenként: 17000 Ft Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén? 23300 Ft Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelõ esetén: 25900 Ft a családi pótlékot a tartózkodási hely szerinti illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazatóságánál, vagy annak kirendeltségénél (családtámogatási és szociális ellátási iroda) kell benyújtani.


Pontosan mi is az egyszeri családi pótlék és kinek jár/járt (ha még van ilyen)?

Legjobb válasz: Tessék, szemezgess a hatályos jogszabályból: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130

Tessék, szemezgess a hatályos jogszabályból: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130
Kedves elsõ! Egyszeri családi pótlékról szól a kérdés, nem a családi pótlékról. A kérdésre a válasz hogy én ilyenrõl még nem is hallottam!
Nem az egyszeri anyaságira gondolsz?
A kérdező hozzászólása: ismerõsöm említette, de nem tud valami sokat róla õ sem, gondoltam megkérdezem, mi is ez, mert én sem hallotam róla, rágugliztam, találtam is egy babafórumot ahol kérdeztek róla, de azok 2001-es válaszok, azóta meg annyi minden változott
Régen iskolakezdéskor kapott minden gyerek dupla csp-t.De ez már megszünt.
A kérdező hozzászólása: nekem is az iskolakezdés rémlett... köszi a válaszokat

Kinek jar Csaladi Potlek es GYES?

Azert kerdezem,mert otthon szultem (2009.06.20-n)es kaptuk ezeket febr. vegeig.Aug. vegen Irorszagba koltoztunk es megigenyeltuk itt a child benefit-t,bevallva h mi otthon kapjuk es lemondanank az otthonit.Meg mindig nem intezodott el a dolog,de allitolag vissza kell fizetnem mindent,mert a babam apukaja itt Iro-ban dolgozik.Most ez hogy lehet?

Legjobb válasz: Elég egyedi az eseted, szerintem nézd meg a jogszabályi háttért, gondolom a MÁK honlapján valahol fenn van. Benne kell lennie a kizáró okoknak is. Egyébként lehet, hogy nem egy jól felkészült ügyintézõt fogtatok ki, az apa írországi munkája szerintem egyáltalán nem jöhet képbe...

Elég egyedi az eseted, szerintem nézd meg a jogszabályi háttért, gondolom a MÁK honlapján valahol fenn van. Benne kell lennie a kizáró okoknak is. Egyébként lehet, hogy nem egy jól felkészült ügyintézõt fogtatok ki, az apa írországi munkája szerintem egyáltalán nem jöhet képbe...
biztos, hogy az apa munkahelye nem nyom a latban semmit. Az otthon kapott juttatásokat biztosan nem kell visszafizetni, hiszen itthon jogosult vagy rá! Ezen kívül, a törvény azt mondja, hogy : (2) Az, aki ellátást jogalap nélkül vett fel, köteles azt visszafizetni, ha erre a felvételtõl számított 22 munkanapon belül határozattal kötelezték. Vagyis csak akkor kell visszafizetned, ha kb egy hónap- egy-másfél hónapon belül erre köteleznek. Addig jár.

Ha 4-5 évesen derül ki egy gyerekről, h tartós beteg, jár a gyes, vagy valamilyen más támogatás? ÉS ilyenkor emelik a családi pótlékot is?

Legjobb válasz: Az emelt családi tuti jár, szerintem a GYES is, de ebben nem vagyok biztos. Szakorvosi vélemény kell hozzá, a NET-rõl le tudod tölteni a nyomtatványt, amit a szakorvos kitölt. Így a közgyógy-ra is jogosultak lesztek, és utazási kedvezményre is. Itt utána tudsz nézni, és a nyomtatványt is le tudod tölteni. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm

Az emelt családi tuti jár, szerintem a GYES is, de ebben nem vagyok biztos. Szakorvosi vélemény kell hozzá, a NET-rõl le tudod tölteni a nyomtatványt, amit a szakorvos kitölt. Így a közgyógy-ra is jogosultak lesztek, és utazási kedvezményre is. Itt utána tudsz nézni, és a nyomtatványt is le tudod tölteni. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm
Jár a gyerek 10 éves koráig! Sajnos van ebben tapasztalatunk!
Sõt, Gyes után ápolási díjat kérhetsz, amennyiben nem szûnt meg a tartós betegség.
Szakorvosi véleméyn, javaslat alapján kérhetõ az emelt családi pótlék, és igényelheted a gyest is. 10 éves korig.

Kinek és milyen feltételek mellett jár családi pótlék vagy gyes vagy gyed vagy bármi kedvezmény, támogatás?

20 éves tanuló vagyok akinek jún. 16-án lesz az utolsó vizsgája, most 5 hetes kismama vagyok, munkaviszonyban eddig nem voltam és a kicsi miatt most nem is tudok elmenni dolgozni. Erre a helyzetre nekem mi jár, pontosabban a babának milyen támogatás jár és ezt hol kell igénybe venni vagy érdeklődni?

Legjobb válasz: A gyes+családi+egyszeri anyasági támogatás mindenkinek alanyi jogon jár!

A gyes+családi+egyszeri anyasági támogatás mindenkinek alanyi jogon jár!
1. vagyok, az lemaradt, hogy az egyszeri anyaságihoz kell, hogy 4x (koraszülés esetén 1x) megjelenj terhesgondozáson.
Szülés után egyszeri anyasági támogatás: 64.125 Ft Havonta GYES: 25650 Ft + családi pótlék: 12200 Ft. Más támogatást sajnos nem kapsz, a GYED munkaviszonyhoz kötött.
Elõzõ vagyok. A GYES nettó összegét írtam, tehát tisztán ennyit kapsz kézhez (bruttóban egyébként 28 ezer Ft).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segitetettek
Innen egyébként letöltheted, kinyomtathatod a szükséges nyomtatványokat: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladtamogat..
Ja, és egyébként gratulálok a csöppséghez, és boldog babavárást kívánok! :)

Túlórára 50% pótlék jár? és ha szabadidőbe adják ki? a 1.5 szerese a túlórák számának?

Legjobb válasz: Azt hogy mennyit fizetnek a túlóráért nem tudom,de ha szabadnapban akarod kivenni akkor egy nap túlóra egy szabadnap.

Azt hogy mennyit fizetnek a túlóráért nem tudom, de ha szabadnapban akarod kivenni akkor egy nap túlóra egy szabadnap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!