Találatok a következő kifejezésre: Kinek jár családi potlék Ha (5 db)

Kinek jár a családi potlék? Ha nem vagyok egyedülállo akoris kapok? Mennyi idő mire megkapom és a tgyás-t meg az anyasági támogatás mikor kapom (az igényléstől)?

Hol kell igényelni és menyi az összege 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.

Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.
a csp. 12600, az anyasági 65 ezer.
Minden gyerek után jár családi pótlék. Normál esetben 12.700, egyedülállóknak 13.700. A MÁK-tól kell igényelni.

Kinek jár a családi pótlék Ha?

19éves vagyok utógondozói ellátott. Van egy 5 éves fiam de egyszer sem kaptam kézhez pénzt mert nem vehetem fel állítólag. Én még tanulok de ismer?sök mondták hogy az nekem jár. Mit lehet ilyenkor tenni. Nekem már nem gyámom csak egy háztartásban élünk. Ellehet intézni papírokkal hogy nekem járjon Ráadásul emeltet kapnék mert asztmás a gyermekem

Legjobb válasz: Úgy látom, nem voltam elég világos. TEHÁT: nem kaphatsz családi pótlékot, mert nem a gyámod!!!! ne legyél már ennyire sötét. Menj el az önkormányzathoz, és ott meg kifognak röhögni.

Úgy látom, nem voltam elég világos. TEHÁT: nem kaphatsz családi pótlékot, mert nem a gyámod!!!! ne legyél már ennyire sötét. Menj el az önkormányzathoz, és ott meg kifognak röhögni.
ha 5 éves a fiad és 15 évesen szültél, akkor 20 éves vagy. Ez szimpla matematika, ja bocsáss meg... amúgy nem jár neked családi pótlék, mert nem a gyámod
De kemény vagy! Oszt azt észrevetted-e, hogy a te "taplózó" válaszodat is kitörölték? Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû... Inkább a segííííjosztálynál érdeklõdjél, õk pontos választ tudnak adni.
nem én írtam.. megnyitottam ezt akérdést, de csak 5 perc múlva olvastam el a hozzászólásokat. frissítettem egyet és eltûnt egy csomó.
Beült ide a Cenzné, meg az ura. Az, a Cenzura, tudod... :)
hova tûntek a válaszok?
A kérdező hozzászólása: Nem. Már 18 éves korom óta nem vagyok gyámság alatt. de most a hülyeséget félre téve komolyan számít nekem ez az információ
Akkor is azért, mert gyámság alatt vagy. És ezt te magad akartad így. "Utógondozotti ellátott csak az lehet, akinek a gyámhivatal elrendeli ezt a típusú ellátást. Az ellátás megítélését kérelmezni kell. A kérelemben ismertetni kell a kérelmezõ jelenlegi helyzetét, az ott leírtakat pedig bizonyítani is kell. Az igazolásokat a kérelem mellékleteként kell benyújtani a gyámhivatalba. Az utógondozói ellátás elrendelésének feltétele, hogy a fiatal tanulmányokat folytasson, vagy munka mellett önálló életvitelre képtelen legyen." Egyértelmû, nem? Vagy ez jár, vagy az...
A kérdező hozzászólása: A válasz fontos számomra!!!
A kérdező hozzászólása: Ez mind megvan én írtam meg a papírt ott az aláírásom és még tanulok is.. Szóval akkor lehetetlen elintézni??
Tök egyszerû miért nem kapsz. Mert gyámság alatt vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem.. Együtt élünk születése óta.
jah, de te kb lemondtál a gyerekedrõl
A kérdező hozzászólása: akkor én fejeztem ki magam rosszul. ugyebár minden anyának jár családi. Nekem mért nem.
A kérdező hozzászólása: moderátornak jelentettem.
A kérdező hozzászólása: MERT TE ÍRTAD A GYÖNYÖRÛ HASZONTALAN VÁLASZOKAT??
Nem lehetlen, biztos le lehet mondani róla. Csak akkor majd az utógondozói ellátás nem fog járni, ez meg igen. A kettõ egyszerre nem.

Ha 4-5 évesen derül ki egy gyerekről, h tartós beteg, jár a gyes, vagy valamilyen más támogatás? ÉS ilyenkor emelik a családi pótlékot is?

Legjobb válasz: Az emelt családi tuti jár, szerintem a GYES is, de ebben nem vagyok biztos. Szakorvosi vélemény kell hozzá, a NET-rõl le tudod tölteni a nyomtatványt, amit a szakorvos kitölt. Így a közgyógy-ra is jogosultak lesztek, és utazási kedvezményre is. Itt utána tudsz nézni, és a nyomtatványt is le tudod tölteni. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm

Az emelt családi tuti jár, szerintem a GYES is, de ebben nem vagyok biztos. Szakorvosi vélemény kell hozzá, a NET-rõl le tudod tölteni a nyomtatványt, amit a szakorvos kitölt. Így a közgyógy-ra is jogosultak lesztek, és utazási kedvezményre is. Itt utána tudsz nézni, és a nyomtatványt is le tudod tölteni. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm
Jár a gyerek 10 éves koráig! Sajnos van ebben tapasztalatunk!
Sõt, Gyes után ápolási díjat kérhetsz, amennyiben nem szûnt meg a tartós betegség.
Szakorvosi véleméyn, javaslat alapján kérhetõ az emelt családi pótlék, és igényelheted a gyest is. 10 éves korig.


A családi teljes, a GYES/GYED a napok számával arányos.

Pontosan mi is az egyszeri családi pótlék és kinek jár/járt (ha még van ilyen)?

Legjobb válasz: Tessék, szemezgess a hatályos jogszabályból: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130

Tessék, szemezgess a hatályos jogszabályból: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130
Kedves elsõ! Egyszeri családi pótlékról szól a kérdés, nem a családi pótlékról. A kérdésre a válasz hogy én ilyenrõl még nem is hallottam!
Nem az egyszeri anyaságira gondolsz?
A kérdező hozzászólása: ismerõsöm említette, de nem tud valami sokat róla õ sem, gondoltam megkérdezem, mi is ez, mert én sem hallotam róla, rágugliztam, találtam is egy babafórumot ahol kérdeztek róla, de azok 2001-es válaszok, azóta meg annyi minden változott
Régen iskolakezdéskor kapott minden gyerek dupla csp-t.De ez már megszünt.
A kérdező hozzászólása: nekem is az iskolakezdés rémlett... köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!