Találatok a következő kifejezésre: Kinek illik és hogyan a csokrot (1 db)

Kinek illik adni és hogyan a csokrot?

Eskuv?mön nem lesz szül?ksözönt?, de az anyukáknak adnánk virágot a ceremóni alatt, a gratuláciok elott. Mindenki a saját anyukájának adja vagy egymásénak vagy h jó és szép ez?

Legjobb válasz: Saját anyukának,hiszen megköszönöd a virággal,hogy felnevelt.(Vannak helyek,ahol az apának is adnak virágot,de mi errõl inkább lemondtunk.)

Saját anyukának, hiszen megköszönöd a virággal, hogy felnevelt.(Vannak helyek, ahol az apának is adnak virágot, de mi errõl inkább lemondtunk.)
Nálunki mindenki kapott 1 szál szegfût. A párom adta a saját anyjának és apjának, én is a sajátomnak. És az anyakönyvvezetõ is olyan szöveget mondott, hogy megköszönve hogy felneveltek minket. Végülis elviekben anyósodnak is köszönheted, hogy ilyen klassz férjet nevelt neked, de nem úgy alakult a szokás.
nálunk is úgy volt, hogy én adtam a szüleimnek (anyuka + apuka is!) 1-1 szál rózsát és a võlegény is a saját szüleinek 1-1- szálat. De mindketten odamentünk a párunk szüleihez, és puszival köszöntük meg, hogy elfogadnak menyüknek, võjüknek. nálunk ez így szokás.
na pont ez amit leírsz a szül´ö köszönt´ö. Max nem mondja az anyakönyvezet´ö hogy köss´önjék meg szüleiknek, de akkor is az.
Az, ha virágot adtok, tulajonképpen már szülõköszöntõ... Mi ketten együtt adtuk oda mindkettõnk szüleinek. Az anyakönyvvezetõ elõtte megkérdezte, hogyan szeretnénk. Lehetett választani: mindenki a saját szülõnek ad, mindenki a pár szüleinek köszöni meg, hogy a párt felnevelték neki, illetve mindenkinek együtt. Nekünk ez tetszett a legjobban.
Nálunk (most januárban) is mindenki a saját szüleinek adott virágott, sõt én adtam is az édesanyám élettársának is (apám nem volt jelen, nemigen tartjuk a kapcsolatot), akivel én soha nem laktam együtt, vagy ilyesmi, de szerintem hülyén nézett volna ki, ha õ nem kap semmit. Nézett is nagyot, én megvontam a vállam, mosolyogtunk egy jó nagyot, odaadtam, pusz-pusz, és kész. Mindenhogyan szép és jó szerintem. (30 éves férfi vagyok)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Sírt, könnyezett valaki az esküvőjén?

Templomi, polgári is érdekel. Férfiak, nők válaszát, élményét is várom. Kérem írjátok meg, hogy milyen volt, a meghatódás, sírás. :)

5

Vőlegény és más férfi ismerősök egy lánybúcsún, hogyan?

Egyik barátnőmnek szervez a nővére egy ilyen lánybúcsút, szerinte jó muri lesz, a menyasszony is örülni fog neki. Tulajdonképpen a vőlegénynek is meglepetés. Szóval a főszervező ötleteket vár. Nos, mivel én már voltam néhány lánybúcsún, engem nyaggat. De én nem igazán akarok neki segíteni, mert amiket eddig én láttam, azt nem szívesen csinálta volna egyik menyasszonya se a vőlegénye előtt. És szerintem egy lánybúcsúnak ez a lényege. Kötetlenül szórakozni, idegen férfiakat bevonni a mókába, stb. De hogy csináljuk ez úgy, hogy a párnak együtt kelljen megélnie ezt az egészet? Hogy ne az legyen, hogy az egyik petrezselymet árul, vagy aláírásokat gyűjt, míg a másik unatkozik... Van valami konkrét ötletetek?

Sajnos a hagyományos lánybúcsú nem játszik, ebbe nincs beleszólásom.

5

Szertartás előtt-után zene?

Szertartás előtt 1 óra lesz a vendégvárás és szertartás után kb1 óra gratuláció és család fotózkodás.erre várnék zene ötleteket.

szertartás előtt valami lassabbra gondoltam a gratuláció,meg családfotózáshoz valami vidámabb kellene.maga a lagzi vidékies,mulatós zenés lesz.

3

Jóbarátunk nősül, mennyi pénzt illik manapság adni? Boríték + menyasszonytánc. Csak a srác a barátunk, a lányt nemrég ismertük meg.

100 fős lagzi, Bp. környéki kisváros.

6

Esküvői szertartáshoz a szülőköszöntésre keresek dalt, lehet népdal, lehet bármilyen korszakból, a lényeg hogy magyar legyen, mit ajánlotok?

8

Keringő ruha olyan mint egy menyasszonyi ruha. Szerintem elképesztő arcátlanság ez. Szerintetek?

Menyasszony jó esetben egyszer lesz a lányból élete során. Ezért megilleti az a jog, hogy hófehér habos álom ruhában legyen. Megható, csodás érzés, hagyomány. Erre ott vannak a kis tini csajok, akik ugyanolyan vagy legalábbis hasonló ruhában parádéznak a szalagavatójukon. És még olcsóbban is megkapják ugyanazt a ruhát. Szerintetek nem felháborító?

30

Debrecenben hol csináltattátok a menyasszonyi csokrotok és mennyibe került?

Milyen virágból volt, és mikor volt az esküvőtök (csak a virágok árai miatt, mert az általában évszakfüggő)?

0

Mennyit költöttetek a menyasszonyi ruhátokra? Tudtok képet is betenni?

22

Neked is szólt ez a zene az esküvődön, ha nem akkor tetszik?

http://www.youtube.com/watch?v=O231iBB-lw0

bevonuló zene gyanánt
(Federico Soto-Sabra Dios)

8

Miért alakult ki az emberekben ez a lehúzás-fóbia az esküvői szolgáltatók iránt?

Sok kérdésnél olvasom a válaszok között, hogy olyanokat hoznak fel példának, hogy ha 3000 forint a virágköltség, akkor azt felháborító 10 ezerért adni, pedig a virágosnak abból kell fenntartania az üzletét, fizetni a járulékait és még magának és az alkalmazottainak fizetést is adni. Muszáj haszonnal dolgozniuk, ezek az emberek ebbe miért nem gondolnak bele?

De ugyanígy szidják a fotósokat, cukrászokat és még sorolhatnám... Biztosan van sok tisztességtelen szolgáltató is, de azért a nagy átlag keményen megdolgozik azért a pénzért, üzlethelyiséget és céget tart fent, adózik. Az esküvő szolgáltatói oldalról nem önmegvalósítás és szórakozás, ahogy a menyasszony megéli, hanem a megélhetésért való munka. Ezt miért nem lehet megérteni?

91

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!