Találatok a következő kifejezésre: Kinek illik és hogyan a (52 db)

Kinek illik adni és hogyan a csokrot?

Eskuv?mön nem lesz szül?ksözönt?, de az anyukáknak adnánk virágot a ceremóni alatt, a gratuláciok elott. Mindenki a saját anyukájának adja vagy egymásénak vagy h jó és szép ez?

Legjobb válasz: Saját anyukának,hiszen megköszönöd a virággal,hogy felnevelt.(Vannak helyek,ahol az apának is adnak virágot,de mi errõl inkább lemondtunk.)

Saját anyukának, hiszen megköszönöd a virággal, hogy felnevelt.(Vannak helyek, ahol az apának is adnak virágot, de mi errõl inkább lemondtunk.)
Nálunki mindenki kapott 1 szál szegfût. A párom adta a saját anyjának és apjának, én is a sajátomnak. És az anyakönyvvezetõ is olyan szöveget mondott, hogy megköszönve hogy felneveltek minket. Végülis elviekben anyósodnak is köszönheted, hogy ilyen klassz férjet nevelt neked, de nem úgy alakult a szokás.
nálunk is úgy volt, hogy én adtam a szüleimnek (anyuka + apuka is!) 1-1 szál rózsát és a võlegény is a saját szüleinek 1-1- szálat. De mindketten odamentünk a párunk szüleihez, és puszival köszöntük meg, hogy elfogadnak menyüknek, võjüknek. nálunk ez így szokás.
na pont ez amit leírsz a szül´ö köszönt´ö. Max nem mondja az anyakönyvezet´ö hogy köss´önjék meg szüleiknek, de akkor is az.
Az, ha virágot adtok, tulajonképpen már szülõköszöntõ... Mi ketten együtt adtuk oda mindkettõnk szüleinek. Az anyakönyvvezetõ elõtte megkérdezte, hogyan szeretnénk. Lehetett választani: mindenki a saját szülõnek ad, mindenki a pár szüleinek köszöni meg, hogy a párt felnevelték neki, illetve mindenkinek együtt. Nekünk ez tetszett a legjobban.
Nálunk (most januárban) is mindenki a saját szüleinek adott virágott, sõt én adtam is az édesanyám élettársának is (apám nem volt jelen, nemigen tartjuk a kapcsolatot), akivel én soha nem laktam együtt, vagy ilyesmi, de szerintem hülyén nézett volna ki, ha õ nem kap semmit. Nézett is nagyot, én megvontam a vállam, mosolyogtunk egy jó nagyot, odaadtam, pusz-pusz, és kész. Mindenhogyan szép és jó szerintem. (30 éves férfi vagyok)

Honnan lehet azt tudni, hogy ki illik hozzánk? Néha elbizonytalanodom, hogy túl nagyok az elvárásaim. Hogyan lehet objektívan megállapítani azt, hogy ki az aki hozzánk illik, aki a mi szintünk és egyenrangú társunk lehet?

Legjobb válasz: Lehetnek nagyon az elvárásaid. Nem függnek össze logikailag ezek a dolgok. A gyönyörû lányok is lehetnek kevésbé válogatósak (igénytelenik is), és a rendkívül rondák is túlzottan igényesek. De idõvel mindkét csoport és a köztes rész is megtalálja az igényeinek megfelelõ párt.

Lehetnek nagyon az elvárásaid. Nem függnek össze logikailag ezek a dolgok. A gyönyörû lányok is lehetnek kevésbé válogatósak (igénytelenik is), és a rendkívül rondák is túlzottan igényesek. De idõvel mindkét csoport és a köztes rész is megtalálja az igényeinek megfelelõ párt.
A kérdező hozzászólása: Én ezt most nem egy jelenlegi kapcsolatra értettem. Hanem a párkeresésre. Amikor többen is vannak körülötted, érzed a szimpátiát is. És egyszer csak elbizonytalanodsz, hogy mondjuk ez a srác túl jó lenne hozzám? Vajon tényleg érdeklem? Vagy éppen a másikról azt gondolom, hogy nem tartom magamhoz elég jónak...Honnan tudhatom, hogy mi az igazság és ki a legmegfelelõbb számomra?
akivel együtt éreztek, együtt léteztek igazán, kémia, tetszik az illata, íze..
jó hogy ilyen lelkis vagy, de el is tudsz rontani egy jó kapcsolatot ezekkel a kételyekkel, hogy jó-e õ neked és te jó vagy-e neki... nem lennél vele, ha nem lenne jó vele és a pár se foglalkozna veled, ha neki nem te kellenél... hát ennyi
aranyos vagy, tudod mindenki a legszebbet, a legjobbat, a leggazdagabbat, legokossabbat szeretné... ezek a nagy elvárások becsüld meg amid van, és becsüld meg azt, aki elviseli a butaságaidat és a gyengeségeidet
Érzed, az ember mindig többet akar, ez így van a párkapcsolatban is... azzal a különbséggel, hogy a párkapcsolatot tudod alakítani a pároddal, így hozzá tudod igazítani az igényeidet is.. akivel szóba állsz és jól érzed magad vele, és emberként-barátként-barátnõként is tudod kezelni és õ is téged, az társként is alkalmas lehet...
sok egoista hülye... elemezgessetek, értékelgessetek DE ne feledjétek ha üres, szerelem, érzés, és kémia nélküli kapcsolatot szeretnétek, akkor papír-ceruza és pontozzatok... ez nem a vágóhíd, hanem az élet... az egótoktól nem láttok és nem éreztek.... ennyit értek
és ne hagyd figyelmen kívül, hogy van szerelem, érzések és még kémiai is... ezek is nagyon fontosak,
Kicsi a valószínûsége, hogy egy szép lány összeálljon egy nagyon csúnya, kövér fiúval. Ugyanígy kicsi a valószínûsége, hogy egy cigány srác egy nagyon okos, "egyetem szépe" magyar lánnyal járjon.... Ugyanígy, egy 8 általánost végzett lánnyal nem fog járni egy sebész-fõorvos. Igenis vannak szintek, rangsorok, 1-10-ig. Lehet (kell) rangsorolni külsõ és belsõ tulajdonságokat is - magadon is, másokon is. Magadat normálisan belõni nehezebb, másokat könnyebb. Kérdezgess lányokat, fiúkat, hogy látnak Téged, és minél több választ kapsz, annál inkább biztos lehetsz a "pontodban".
- akivel jó együtt lenni, - aki szeret - akinek fontos vagy - aki keresi a társaságot - aki boldoggá akar tenni Tudod, kicsit nagy az egód ha te szinteket és rangokat keresel!!!! Gondolkozz párkapcsolatba nem az számít, hogy honnan jöttetek, nem fog összetartani se a felekezet, se a társadalmi szint, sem az iskolai végzettség sem...
tedd próbára õket...

Honnan tudhatnám, hogy asztrológiai szempontból melyik jegyű férfi illik hozzám a legjobban, akibe szerelmes lehetek? Ki lehet számolni ezt egyáltalán? Mert ugye a vonzódás, nem mindig jelent szerelmet is, és én a szerelmet keresem tulajdonképpen.

Legjobb válasz: Erre csak annyit tudok mondani, hogy volt olyan férfi, aki teljesen illett hozzám horoszkóp szerint, hosszú szerelem házasság, stb.. és még sem bírtuk együtt 2 hétnél tovább. Most olyannal vagyok együtt aki horoszkóp szerint nem illik hozzám, és nagyon boldogok vagyunk lassan 1 éve

Erre csak annyit tudok mondani, hogy volt olyan férfi, aki teljesen illett hozzám horoszkóp szerint, hosszú szerelem házasság, stb.. és még sem bírtuk együtt 2 hétnél tovább. Most olyannal vagyok együtt aki horoszkóp szerint nem illik hozzám, és nagyon boldogok vagyunk lassan 1 éve
Erre én nem hagyatkoznék, mert nem minden esetben jön be.Hozzám elvileg a legjobban az ikrek illi, bele is szerettem pár ikrek fiúba, de mindegyik megcsalt, most oroszlánnal vagyok, aki szintén illik hozzám, vele tökéletes, de volt már olyan akivel össze illettem még sem jött be.Ne ez alapján válassz, esetleg ha már együtt vagy valakivel akkor utána nézhetsz h.milyen típus, de érdemes megkérdezni tõle h. ebbõl mi az ami tényleg igaz rá, mert az én jegyem kb.fele nem igaz rám.
hat en azt mondom neked egyalltalan ne tedd a szerelmi eleted semilyen kitetell ele, azaz nehogy az asztrologia szerint valogass, ha valaki azt mondana neked csak a bika ferfiak jonnek be, elhinned?es kozbe lehet csak arra figyelnel, es elmennel az igazi melett
Van egy rahedli oldal és könyv, ami ezt taglalja. Ha megírtad volna a nemedet és a csillagjegyedet, lehet, tudtam volna tippet adni, ami természetesen nem garancia semmire. A csillagjegy csak egy dolog. Az ember személyiségét 1001 egyéb dolog formálhatja. Vannak, akik tipikusan jellemzõek a saját jegyük tulajdonságaira - mint pl én - és vannak, akik egyáltalán nem. Tehát ebbõl kizárólagos következtetést nem lehet levonni. Javaslat: nézz szét asztrológiával foglalkozó oldalakon, ismerd meg a csillagjegyek tulajdonságait behatóbban. Tanuld meg, melyik jegyhez melyik a domináns bolygó (ne feledd, asztrológiában a nap is az és a Föld kiesik a számításból), milyenek ezeknek a bolygóknak a tulajdonságai, és akkor máris könnyebb egy-egy csillagjegy szülöttének a tulajdonságait megtanulni. Meg kell azt is tanulni - fõleg elsõként, hogy négy nagy csoport van: föld, levegõ, tûz és víz. A 12 állatövi jegy 4 db 3-as csoportban ezekbe sorolható. No, és persze ideális, ha a barátaid, családtagjaid, ismerõseid csillagjegyeit tudod, így ugyanis jobban megragadnak a jegyre jellemzõ tulajdonságok. Pl a bak fösvénysége, a kos harciassága, a skorpió bosszúszomja, az ikrek cserfessége és jó kommunikációs készsége, az oroszlánok királyi büszkesége a rák családcentrikussága, a bika kényelmessége, hogy csak néhányat emeljek ki. Ezeken belül lehetnek kevert jegy szülöttei, ami még tovább bonyolítja a helyzetet, rendkívül ritka a tiszta ez vagy az. Vannak, akik a két jegy határához közel születnek, õbennük domináns lehet mindkettõ egyszerre, és persze nem szabad elfelejteni, hogy a _nevelés_ mindezt ki is ölheti az emberekbõl. Tehát végül nem lehet garantálni, hogy egy ikrek nõ egy vízöntõ férfival jól ellesz, még ha vannak is közös érdeklõdési körük - elvileg. Az biztos, hogy tûz és víz nemigen passzol sehogy sem. Pl skorpió halakkal. Vagy föld levegõvel, mondjuk bika vízöntõvel.
Menj el egy jóshoz, és költsél el a szemfényvesztésére egy rahedli pénzt. Inkább találj magadnak egy embert, akivel jól megértitek egymást. Ne zárj ki senkit egy vénasszony gagyogása miatt.
Kitalálom, te láma csillagjegyû vagy ugye?
A kérdező hozzászólása: Yes. Maybe...


a törvény egyértelmûen kimondja, hogy az elvégzett munkáért fizetni kell.
A közvetlen fönököd hibája ha megenged ilyet. Kit terhel a felelõség ha Pl:6.15-kor rosszul van a beteg és a váltás még nincs bent??? Akinek lejárt a mûszakja és beteget lát el akkor annak túlórát kell fizetni és ha félórával tovább marad 1 órát kötelesek fizetni, így szól a törvény.
Azért mert a vidéki dolgozó nem ér be idõre? Nem várhatja el, ha így van túlórát kell fizetniük, vagy az összegyült plusszokat szabadidõvisszatérítésben meg kell kapnod. Attól, hogy valaki "vidékrõl" jár a dolgozni, szerintem a munkaidõ ugyanúgy vonatkozik rá is.
A bejárónak kell hamarabb bemenni, hiszen nem Neked kell alkalmazkodni hozzá. Ja, hogy korán beér? Legyen ez az õ baja, hiszen vállalta az állást. Nálunk is ugyanez a probléma.
Én is vonathoz vagyok kötve, ezért korábban szoktak leváltani délután. Aztán mikor én megyek éjszakára, akkor én is korábban megyek. Ezt meg lehet oldani egymás között, a fõnökség nem engedélyezné nálunk. De hogy mindig te menj, ingyen, viszonzás nélkül, azt nem várhatja el senki. Ha nem oldható meg máshogy, akkor írni kell, mennyivel dolgoztál többet, és lecsúsztatni.
termeszetesen nem.. a videki dolgozot kellene ezert felelossegre vonni h valahogyan megoldja a pontos erkezest, es ha ez lehetetlen akkor neked tulloraban kellene fizessek

Az a gondom, hogy a "chat"-es oldalak + interneten játszandó játékok mint (pl. :cod4 vagy WOW) ezekröl az oldalakrol ill. szerverekről 4-5 percenként kidob hogy megszakadt a kapcsolat! Lehet h csak a java alapu oldalakrol ill progikbol dob ki?

3 gép is ki lett próbálva ugyhogy nem a windows-al van a gond lehet hogy a routerral van a probléma? A latöltés torrenten ill. egyéb oldalakrol maximális sebességgel jön.

Legjobb válasz: Routeren mindenkit dobál. Miylen router?

Routeren mindenkit dobál. Miylen router?

OEP-nél dolgozók, vagy az ügyben jártasak! Tegnap óta táppénzen vagyok (ill előbb 15 nap betegszabi, utána majd tp), és most jutott eszembe, hogy a régi lakcímemre szól a papír. Ebből lehet baj, javíttassam ki a dokival?

Legjobb válasz: Tb-s vagyok. Tb kifizetõhely a munkahelyed, vagy nem? Igazából majdnem mindegy, mert az a lényeg, hogy a foglalkoztatói igazoláson (ezt kell kitöltenie a munkáltatónak a táppénz igényléséhez, ha nem kifiz.hely a cég) a jó lakcímed szerepeljen, ill. ahova a táppénzt kéred, az legyen jól megadva. Ha kifiz. hely a cég, akkor a cégtõl kapod a táppénzt és nem lesz gond, de szólj a biztonság kedvéért, hogy figyeljenek a címre.

Tb-s vagyok. Tb kifizetõhely a munkahelyed, vagy nem? Igazából majdnem mindegy, mert az a lényeg, hogy a foglalkoztatói igazoláson (ezt kell kitöltenie a munkáltatónak a táppénz igényléséhez, ha nem kifiz.hely a cég) a jó lakcímed szerepeljen, ill. ahova a táppénzt kéred, az legyen jól megadva. Ha kifiz. hely a cég, akkor a cégtõl kapod a táppénzt és nem lesz gond, de szólj a biztonság kedvéért, hogy figyeljenek a címre.
Szia! én erre annyit tudok mondani, hogy én szeptemberben mentem táppénzre, elötte júliusba költöztünk új lakásba, az októberi és a novemberi táppénzem még mindig csúszik valahol, mert eddig nem kaptam meg
nekem is volt olyan tp papír, ami a régi lakcímre szól. nem csinálnak belõle ügyet szerintem, legalábbis nálam nem volt ebbõl gond.

Rengeteget olvasni itt is, hogy gyakori valook a szexhiany ill. az intimitas hianya. Miert laposodik el, ill. szunik meg a szexualis elet a hazassagban, vagy hosszutavu kapcsolatokban, es ki mit tesz ellene?

Ferfiak es nok tapasztalatait es valaszait is varom!

Legjobb válasz: A mindennapok, a fáradtság... amikor diákok voltunk akkor volt energiánk meg idõnk egymásra rendesen, most meg munka után hullafáradtak vagyunk, otthon fõzés, mosogatás, fürdés után este már csak beszélgetünk egy kicsit aztán elalszunk sokszor... nem jó ez így, tudjuk fejben, de mit tehetnénk? Ha fárasztó a munka hát akkor fárasztó, ez van.

Ennek is rengeteg oka lehet. Nyilván idõvel változik egy kapcsolat szerkezete, más dolgok kerülnek elõtérbe (építkezés, karrier, gyerek), egy nem túl jól mûködõ kapcsolatban, vagy ha nem beszélik meg a problémákat, akkor a felgyülemlett stressz is elveheti az ember kedvét. Nõknél okozhatja akár hormonális változás is. Nyilván az októl függ a "kezelési" módszer. Egy egészséges, boldog kapcsolatban viszont biztos, hogy ilyen nem fordulhat elõ. :)
A mindennapok, a fáradtság... amikor diákok voltunk akkor volt energiánk meg idõnk egymásra rendesen, most meg munka után hullafáradtak vagyunk, otthon fõzés, mosogatás, fürdés után este már csak beszélgetünk egy kicsit aztán elalszunk sokszor... nem jó ez így, tudjuk fejben, de mit tehetnénk? Ha fárasztó a munka hát akkor fárasztó, ez van.
Mert a nagy szerelemben összeházasodnak, és azt hiszik, hogy ez mindig így lesz, és magától fog mûködni a kapcsolat, mint a legelején. Aztán jön a munka, gyerek stb., a szürke hétköznapok, közben nem tesznek semmit a kapcsolatért, és egyszer csak ott tartanak, hogy kihûlt, ellaposodott az egész.
8-as: ez a szerencsés helyzet, - bár nekem furcsa. Akkor van a baj, ha az igények elválnak az idõ folyamán.
Én sosem felejtem el, hogy nekem õ a nagy õ, mert ha ránézek, rögtön eszembe jut és nem akarom, hogy ez az érzés elmúljon.Akármilyen rossz napja volt, ha hazajön és rám néz, a szeme mindig mosolyog.Minden nap szeret.Szóval, megragadom ezeket a pillanatokat, észreveszem és megtartom, történjen bármi, már húsz éve.A szex pedig feldobható, mert az alap, a kémia, müködik és mindketten tudunk változni, együtt.
Mert az emberekbõl hiányzik az érzelmi intelligencia, hogy foglalkozzanak egy kapcsolattal és a párjukkal.
Mi soha nem vittük túlzásba a szexet. De az utóbbi években még a ritkától is ritkábban jutottunk oda. Kb 3 havonta 1x. Különösebben ez egyikünket sem viseli meg, mivel a szex nálunk a legutolsó helyen áll. Hogy ennek mi az oka? Nem a külsõ. Egyszerûen más dolgok fontosabbak, illetve többre értékeljük a szimpla összebújást, mint magát a szexet. Ennyire egyszerû. 28/nõ
Ellaposodik, mert az emberek fásultak, agyonhajszoltak stb. és nincs kedvük a szexhez, és utána jön egy 3-ik, aki izgalmat hoz az életükbe, felébrednek és azt hiszik, hogy ez most már igy fog müködni mindig. Persze vannak más okok is, akik nem igazán szerették egymást, és összekötötték az életüket, és kihül a kapcsolat. A mai világban sokan beszélünk nyiltan a sexrõl, ugyanakkor régen tabu volt, nem tudhatjuk, hogy kinek hogyan laposodott el.
Köszönöm a lepontozást, nyilván valaki magára ismert :)
Hát ha már nem úgy néznek ki mint akkor. Ez szokott fõ ok lenni
A kérdező hozzászólása: Szoval mi a megoldas, hogy lehet ezt elkerülni?

Mit tehetek akkor törvényes úton amikor egy illetõ és felesége, tudom ki az, folyton zaklat, sérteget (becsületsértés, zaklatás? ) telefonon, az utcán, olyan dolgokkal amik nem fedik a valóságot, csak azért, hogy provokáljon és bajba sodorjon?

Legjobb válasz: 1. Feljelentheted õket a rendõrségen zaklatás miatt. 2. A telefonszámot le kell cseréltetni, és titkosíttatni kell. A közösségi oldalakon ki kell záratni õket, hogy el se érhessenek. Ha pedig utcán zaklatnak, akkor nem isemered õket - szó nélkül el kell menni mellettük. Ha bántalmazni próbálnak, akkor pedig azonnal kihívni a rendõrséget!

1. Feljelentheted õket a rendõrségen zaklatás miatt. 2. A telefonszámot le kell cseréltetni, és titkosíttatni kell. A közösségi oldalakon ki kell záratni õket, hogy el se érhessenek. Ha pedig utcán zaklatnak, akkor nem isemered õket - szó nélkül el kell menni mellettük. Ha bántalmazni próbálnak, akkor pedig azonnal kihívni a rendõrséget!

Ha elmegyek a sráccal aki tetszik és az egyik haverjával egy romkocsmába, kinek illik fizetni? Hagyjam hogy kifizessék az enyémet? 19/L

Legjobb válasz: Ha fehér szakálla és piros ruhája van, és rénszarvasokkal fuvaroz, akkor nem kell fizetned.

Ha fehér szakálla és piros ruhája van, és rénszarvasokkal fuvaroz, akkor nem kell fizetned.
hááát neked kéne fizetni az õvékét is....
Általában a csaposnak, vagy a pincérnek. Bár ilyen helyeken a kettõ sokszor ugyanaz.
ha lefekszel velük hagyd a meghívást rájuk
Kétféle iskola létezik: az egyik azt mondja, hogy a férfinak kell fizetni, a másik szerint meg mindenkinek a magáét, és a nõ is ragaszkodjon ehhez, hogy késõbb ne lehessen véletlenül se elvárni tõle ennek fejében semmit. Meg a férfiak közül is van, aki azt szereti, ha a pultnál öv lehet a domináns szerep, másnak meg az tetszik, ha a lány a sarkára áll és nem hagyja, hogy véletlenül is megvegyék egy boroskólával. A srácokat neked kell ismerned, és azt is neked kell tudnod, hogy te mit akarsz ettõl a találkozótól.
Fizesd a magadét. Az a tiszta. De menjetek inkább normális kocsmába, ne romba. :) Már csak azért sem mert ott sok a mikrofonfejû.

Hogy tudom meg hogy ki inditott rolam szavazast a like combaton mert valaki betett es raadasul nem is ojat ami en ram illik vagy legalabb hogyan tudnam torolni?

Legjobb válasz: Elõször is, ha likecombat-on az lenne a kérdés, hogy ki ír helyesebben, biztos, hogy veszítenél. Másodszor, a kérdésre nem tudom a választ csak gondoltam jövök kicsit kritizálni. Bocsi.

Elõször is, ha likecombat-on az lenne a kérdés, hogy ki ír helyesebben, biztos, hogy veszítenél. Másodszor, a kérdésre nem tudom a választ csak gondoltam jövök kicsit kritizálni. Bocsi.
A kérdező hozzászólása: nem baj, hogy kritizalsz de ebbe mi a hiba? es az agyszint.hurol hogyan tudom magam torolni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!