Találatok a következő kifejezésre: Kinek illik és hogyan (66 db)

Ki hol és hogyan ismerte férjét ill. feleségét?

Legjobb válasz: myviprandin holmáshol? x''D

myviprandin holmáshol? x''D
turta a kukát én meg a melete lévöt és beleszeretem :) ))
epic faiLXD
na de hogy ne legyen off, én egy táborban találkoztam vele. Szerelem volt elsõ látásra. És azóta is tart:)
én még nem tudom:) :D:)

Honnan lehet azt tudni, hogy ki illik hozzánk? Néha elbizonytalanodom, hogy túl nagyok az elvárásaim. Hogyan lehet objektívan megállapítani azt, hogy ki az aki hozzánk illik, aki a mi szintünk és egyenrangú társunk lehet?

Legjobb válasz: Lehetnek nagyon az elvárásaid. Nem függnek össze logikailag ezek a dolgok. A gyönyörû lányok is lehetnek kevésbé válogatósak (igénytelenik is), és a rendkívül rondák is túlzottan igényesek. De idõvel mindkét csoport és a köztes rész is megtalálja az igényeinek megfelelõ párt.

Lehetnek nagyon az elvárásaid. Nem függnek össze logikailag ezek a dolgok. A gyönyörû lányok is lehetnek kevésbé válogatósak (igénytelenik is), és a rendkívül rondák is túlzottan igényesek. De idõvel mindkét csoport és a köztes rész is megtalálja az igényeinek megfelelõ párt.
A kérdező hozzászólása: Én ezt most nem egy jelenlegi kapcsolatra értettem. Hanem a párkeresésre. Amikor többen is vannak körülötted, érzed a szimpátiát is. És egyszer csak elbizonytalanodsz, hogy mondjuk ez a srác túl jó lenne hozzám? Vajon tényleg érdeklem? Vagy éppen a másikról azt gondolom, hogy nem tartom magamhoz elég jónak...Honnan tudhatom, hogy mi az igazság és ki a legmegfelelõbb számomra?
akivel együtt éreztek, együtt léteztek igazán, kémia, tetszik az illata, íze..
jó hogy ilyen lelkis vagy, de el is tudsz rontani egy jó kapcsolatot ezekkel a kételyekkel, hogy jó-e õ neked és te jó vagy-e neki... nem lennél vele, ha nem lenne jó vele és a pár se foglalkozna veled, ha neki nem te kellenél... hát ennyi
aranyos vagy, tudod mindenki a legszebbet, a legjobbat, a leggazdagabbat, legokossabbat szeretné... ezek a nagy elvárások becsüld meg amid van, és becsüld meg azt, aki elviseli a butaságaidat és a gyengeségeidet
Érzed, az ember mindig többet akar, ez így van a párkapcsolatban is... azzal a különbséggel, hogy a párkapcsolatot tudod alakítani a pároddal, így hozzá tudod igazítani az igényeidet is.. akivel szóba állsz és jól érzed magad vele, és emberként-barátként-barátnõként is tudod kezelni és õ is téged, az társként is alkalmas lehet...
sok egoista hülye... elemezgessetek, értékelgessetek DE ne feledjétek ha üres, szerelem, érzés, és kémia nélküli kapcsolatot szeretnétek, akkor papír-ceruza és pontozzatok... ez nem a vágóhíd, hanem az élet... az egótoktól nem láttok és nem éreztek.... ennyit értek
és ne hagyd figyelmen kívül, hogy van szerelem, érzések és még kémiai is... ezek is nagyon fontosak,
Kicsi a valószínûsége, hogy egy szép lány összeálljon egy nagyon csúnya, kövér fiúval. Ugyanígy kicsi a valószínûsége, hogy egy cigány srác egy nagyon okos, "egyetem szépe" magyar lánnyal járjon.... Ugyanígy, egy 8 általánost végzett lánnyal nem fog járni egy sebész-fõorvos. Igenis vannak szintek, rangsorok, 1-10-ig. Lehet (kell) rangsorolni külsõ és belsõ tulajdonságokat is - magadon is, másokon is. Magadat normálisan belõni nehezebb, másokat könnyebb. Kérdezgess lányokat, fiúkat, hogy látnak Téged, és minél több választ kapsz, annál inkább biztos lehetsz a "pontodban".
- akivel jó együtt lenni, - aki szeret - akinek fontos vagy - aki keresi a társaságot - aki boldoggá akar tenni Tudod, kicsit nagy az egód ha te szinteket és rangokat keresel!!!! Gondolkozz párkapcsolatba nem az számít, hogy honnan jöttetek, nem fog összetartani se a felekezet, se a társadalmi szint, sem az iskolai végzettség sem...
tedd próbára õket...
Ha töltesz fel ide illatmintát akkor megmondom hogy mi az...
A kérdező hozzászólása: Ha lehetséges lenne, egybõl feltöltöttem volna...


a törvény egyértelmûen kimondja, hogy az elvégzett munkáért fizetni kell.
A közvetlen fönököd hibája ha megenged ilyet. Kit terhel a felelõség ha Pl:6.15-kor rosszul van a beteg és a váltás még nincs bent??? Akinek lejárt a mûszakja és beteget lát el akkor annak túlórát kell fizetni és ha félórával tovább marad 1 órát kötelesek fizetni, így szól a törvény.
Azért mert a vidéki dolgozó nem ér be idõre? Nem várhatja el, ha így van túlórát kell fizetniük, vagy az összegyült plusszokat szabadidõvisszatérítésben meg kell kapnod. Attól, hogy valaki "vidékrõl" jár a dolgozni, szerintem a munkaidõ ugyanúgy vonatkozik rá is.
A bejárónak kell hamarabb bemenni, hiszen nem Neked kell alkalmazkodni hozzá. Ja, hogy korán beér? Legyen ez az õ baja, hiszen vállalta az állást. Nálunk is ugyanez a probléma.
Én is vonathoz vagyok kötve, ezért korábban szoktak leváltani délután. Aztán mikor én megyek éjszakára, akkor én is korábban megyek. Ezt meg lehet oldani egymás között, a fõnökség nem engedélyezné nálunk. De hogy mindig te menj, ingyen, viszonzás nélkül, azt nem várhatja el senki. Ha nem oldható meg máshogy, akkor írni kell, mennyivel dolgoztál többet, és lecsúsztatni.
termeszetesen nem.. a videki dolgozot kellene ezert felelossegre vonni h valahogyan megoldja a pontos erkezest, es ha ez lehetetlen akkor neked tulloraban kellene fizessek

Mit tehetek akkor törvényes úton amikor egy illetõ és felesége, tudom ki az, folyton zaklat, sérteget (becsületsértés, zaklatás? ) telefonon, az utcán, olyan dolgokkal amik nem fedik a valóságot, csak azért, hogy provokáljon és bajba sodorjon?

Legjobb válasz: 1. Feljelentheted õket a rendõrségen zaklatás miatt. 2. A telefonszámot le kell cseréltetni, és titkosíttatni kell. A közösségi oldalakon ki kell záratni õket, hogy el se érhessenek. Ha pedig utcán zaklatnak, akkor nem isemered õket - szó nélkül el kell menni mellettük. Ha bántalmazni próbálnak, akkor pedig azonnal kihívni a rendõrséget!

1. Feljelentheted õket a rendõrségen zaklatás miatt. 2. A telefonszámot le kell cseréltetni, és titkosíttatni kell. A közösségi oldalakon ki kell záratni õket, hogy el se érhessenek. Ha pedig utcán zaklatnak, akkor nem isemered õket - szó nélkül el kell menni mellettük. Ha bántalmazni próbálnak, akkor pedig azonnal kihívni a rendõrséget!

Ha a férfi és a nő is dolgozik, akkor kinek illik fizetni a programokat? Ti hogy oldjátok meg? (kapcsolat elején, nem összeköltözés után)

Legjobb válasz: Szerintem felezve, néha pedig egyikük, vagy másikuk hívja meg a párját egy általa kitalált ki programra.

Szerintem felezve, néha pedig egyikük, vagy másikuk hívja meg a párját egy általa kitalált ki programra.
Férfinek illik, de bizonyos kereteken belül. Ha már többedik randi, akkor lehet közösen is állni a számlát.
A kapcsolat elején a férfinek. Egyszerûen mert ez a hagyomány :) Késõbb szerintem úgy szerencsés, ha felváltva hívják randira a másikat, és mindig a meghívó fél fizet.
A legegyszerûbb, ha megbeszélitek ezt. Sztem a kisebb költségû dolgokban a pasi állja a szlát. A nagyobb horderejûekben pedig felesben.
ha pl moziba mennek, akkor fizesse a férfi, és akkor elvitte a nõt mozizni:D vagy mondjuk egy étterembe ugyanígy (a nõ meg máskor csinál neki vacsorát.. kinek mije van:D) de ha pl utazni akarnak, és már nagyobb összegekbe kerül a dolog, akkor mindenki a maga részét
felváltva vagy felezve

Ha elmegyek a sráccal aki tetszik és az egyik haverjával egy romkocsmába, kinek illik fizetni? Hagyjam hogy kifizessék az enyémet? 19/L

Legjobb válasz: Ha fehér szakálla és piros ruhája van, és rénszarvasokkal fuvaroz, akkor nem kell fizetned.

Ha fehér szakálla és piros ruhája van, és rénszarvasokkal fuvaroz, akkor nem kell fizetned.
hááát neked kéne fizetni az õvékét is....
Általában a csaposnak, vagy a pincérnek. Bár ilyen helyeken a kettõ sokszor ugyanaz.
ha lefekszel velük hagyd a meghívást rájuk
Kétféle iskola létezik: az egyik azt mondja, hogy a férfinak kell fizetni, a másik szerint meg mindenkinek a magáét, és a nõ is ragaszkodjon ehhez, hogy késõbb ne lehessen véletlenül se elvárni tõle ennek fejében semmit. Meg a férfiak közül is van, aki azt szereti, ha a pultnál öv lehet a domináns szerep, másnak meg az tetszik, ha a lány a sarkára áll és nem hagyja, hogy véletlenül is megvegyék egy boroskólával. A srácokat neked kell ismerned, és azt is neked kell tudnod, hogy te mit akarsz ettõl a találkozótól.
Fizesd a magadét. Az a tiszta. De menjetek inkább normális kocsmába, ne romba. :) Már csak azért sem mert ott sok a mikrofonfejû.

1. A lakás fele engem illet e illetve hogyan juthatok hozzá? 2. Ha a férjem munkanélküli lesz hogyan kaphatom meg a tartásdíjat a gyerekek után? A tartásdíj 20% gyerekenként, de az alapösszeget ki és hogyan állapítja meg?

15 éve élünk együtt,10 éve vagyunk házasok. Februártól elköltöztem t?le a 2 kiskorú gyerekünkkel. A közös lakást hitelb?l vettük, aminek a törlesztését februártól ? fizeti egyedül és ? is lakik benne. Közben kisebb felújítást is végzett benne.

Legjobb válasz: A gyerektartást az államtól kérheted,mint megelõlegezést. 2x3 év. Viszont ha a lakást otthagytad, nem tudom,mit tehetsz,azt majd vki más megírja. Az biztos,hogy sokkal jobb helyzetbõl indulnál,ha te laknál benne, akár maradhatnál is úgy,hogy a férjednek menni kell. Esetleg váláskor bevinni a vagyonmegosztási perbe, de annak elég nagy a költsége, engem errõl lebeszéltek,hogy inkább egyezzünk meg...20% mellé kérheted,hogy alapösszeg is legyen megállapítva.

A gyerektartást az államtól kérheted, mint megelõlegezést. 2x3 év. Viszont ha a lakást otthagytad, nem tudom, mit tehetsz, azt majd vki más megírja. Az biztos, hogy sokkal jobb helyzetbõl indulnál, ha te laknál benne, akár maradhatnál is úgy, hogy a férjednek menni kell. Esetleg váláskor bevinni a vagyonmegosztási perbe, de annak elég nagy a költsége, engem errõl lebeszéltek, hogy inkább egyezzünk meg...20% mellé kérheted, hogy alapösszeg is legyen megállapítva.
Õ fogja fizetni a hitelt tovább, tehát neked a közösen befizetett hitel fele jár.
Annyi gyerektartást fogsz kapni, amennyit a munkanélkülibõl tudnak vonni, ha alapösszeg nincs.
1., Polgári peres, más néven vagyonmegosztási perben, illetve ha meg tudtok egyezni peren kívül... 2., A segélybõl fizethetõ a gyt, illetve ha a férjed nem fizet az állam egy bizonyos idõre megteszi helyette és tõle behajtják. A tartásdíj viszont NEM gyerekenként 20%. Ez egy általános szám. Ha magas az apuka fizetése akkor általában kevesebb, illetve az 50%-ot semmiképp sem fogja átlépni. Alapösszeg pedig nincs, csak amit a bíróság megítél, hogy a GYT x% ÉS/vagy Minimum XX. A lakásból - ha hitelbõl vettétek - neked annak az összegnek a fele jár, amíg közösen fizettétek a hitelt. Illetve a felújítás fele is ha tudod igazolni. A február óta befizetett törlesztõknek már nem jár a fele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Amennyiben betöltöm a 18at, és folytatom nappalin a tanulmányaimat, a gyerektartás meddig jár? És kit illet meg a családi illetve a GYT ha elköltözöm? Jól tudom, hogy nem anyámat?

Legjobb válasz: Családi pótlék 20éves korodig jár, ha nappali tagozaton tanulsz. Mivel betöltöd a 18at a gyerektartást megvonhatja a másik fél (édesapád) mert akkor már nem kötelessége fizetni, de ha olyan akkor továbbra is fizeti majd amíg tanulsz. Tehát tõle függ. Minden továbbra is édesanyádnak küldenek. Viszont ha elköltözöl és új címre jelented be magad , akkor neked folyósítják tovább. De ehez új címre kell bejelenteni magad. Ha pl továbbtanulni mész, kollégiumba, albérletbe akkor ilyenkor ugyanaz marad a lakhelyed, édesanyádnál.

Családi pótlék 20éves korodig jár, ha nappali tagozaton tanulsz. Mivel betöltöd a 18at a gyerektartást megvonhatja a másik fél (édesapád) mert akkor már nem kötelessége fizetni, de ha olyan akkor továbbra is fizeti majd amíg tanulsz. Tehát tõle függ. Minden továbbra is édesanyádnak küldenek. Viszont ha elköltözöl és új címre jelented be magad , akkor neked folyósítják tovább. De ehez új címre kell bejelenteni magad. Ha pl továbbtanulni mész, kollégiumba, albérletbe akkor ilyenkor ugyanaz marad a lakhelyed, édesanyádnál.
Nem tudom biztosan, de szerintem családi pótlék nem jár 18 felett.. De hülyeséget nem akarok írni.
21 éves korig jár a családi, amennyiben nappali tagozaton középfokú oktatásban tanulsz. Vagyis valamilyen olyan nappali suliban, ami nem felsõfokú oktatásnak számít.
20 éves korig jár a családi és a gyt 24 éves korig ha nappali tagozaton tanulsz de a gyt nem kaphatod meg még ha 18 el múltál is. Birosági panasznapon van ingyenes jogi tanács ott utána kérdezhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ami azt illeti, már 15 évesen elköltöztem, de csak most fogom hivatalossá tenni az anyagiakat.
Tényleg 20, bocs, elírtam. de a többi úgyvan, amíg középszinten nappalin tanul. Én pl 19 vagyok, középszintû OKJ-t csinálok és kapom.
Csak 20éves korig jár a családi. 21/L
Családi pótlék 21 éves korig jár.
Én is elírtam, tényleg csak 20ig jár a családi, csak én már 21 voltam mire elvették, mert évvesztes vagyok. Tehát minden évben 1x tanév elején bírálják el hogy jár-e még ha jól tudom, és ha pl tanév közepén töltöd a 20at., arra a tanévre még kapni fogod, nem egybõl vonják meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!