Találatok a következő kifejezésre: Kinek illik és (154 db)

Honnan lehet azt tudni, hogy ki illik hozzánk? Néha elbizonytalanodom, hogy túl nagyok az elvárásaim. Hogyan lehet objektívan megállapítani azt, hogy ki az aki hozzánk illik, aki a mi szintünk és egyenrangú társunk lehet?

Legjobb válasz: Lehetnek nagyon az elvárásaid. Nem függnek össze logikailag ezek a dolgok. A gyönyörû lányok is lehetnek kevésbé válogatósak (igénytelenik is), és a rendkívül rondák is túlzottan igényesek. De idõvel mindkét csoport és a köztes rész is megtalálja az igényeinek megfelelõ párt.

Lehetnek nagyon az elvárásaid. Nem függnek össze logikailag ezek a dolgok. A gyönyörû lányok is lehetnek kevésbé válogatósak (igénytelenik is), és a rendkívül rondák is túlzottan igényesek. De idõvel mindkét csoport és a köztes rész is megtalálja az igényeinek megfelelõ párt.
A kérdező hozzászólása: Én ezt most nem egy jelenlegi kapcsolatra értettem. Hanem a párkeresésre. Amikor többen is vannak körülötted, érzed a szimpátiát is. És egyszer csak elbizonytalanodsz, hogy mondjuk ez a srác túl jó lenne hozzám? Vajon tényleg érdeklem? Vagy éppen a másikról azt gondolom, hogy nem tartom magamhoz elég jónak...Honnan tudhatom, hogy mi az igazság és ki a legmegfelelõbb számomra?
akivel együtt éreztek, együtt léteztek igazán, kémia, tetszik az illata, íze..
jó hogy ilyen lelkis vagy, de el is tudsz rontani egy jó kapcsolatot ezekkel a kételyekkel, hogy jó-e õ neked és te jó vagy-e neki... nem lennél vele, ha nem lenne jó vele és a pár se foglalkozna veled, ha neki nem te kellenél... hát ennyi
aranyos vagy, tudod mindenki a legszebbet, a legjobbat, a leggazdagabbat, legokossabbat szeretné... ezek a nagy elvárások becsüld meg amid van, és becsüld meg azt, aki elviseli a butaságaidat és a gyengeségeidet
Érzed, az ember mindig többet akar, ez így van a párkapcsolatban is... azzal a különbséggel, hogy a párkapcsolatot tudod alakítani a pároddal, így hozzá tudod igazítani az igényeidet is.. akivel szóba állsz és jól érzed magad vele, és emberként-barátként-barátnõként is tudod kezelni és õ is téged, az társként is alkalmas lehet...
sok egoista hülye... elemezgessetek, értékelgessetek DE ne feledjétek ha üres, szerelem, érzés, és kémia nélküli kapcsolatot szeretnétek, akkor papír-ceruza és pontozzatok... ez nem a vágóhíd, hanem az élet... az egótoktól nem láttok és nem éreztek.... ennyit értek
és ne hagyd figyelmen kívül, hogy van szerelem, érzések és még kémiai is... ezek is nagyon fontosak,
Kicsi a valószínûsége, hogy egy szép lány összeálljon egy nagyon csúnya, kövér fiúval. Ugyanígy kicsi a valószínûsége, hogy egy cigány srác egy nagyon okos, "egyetem szépe" magyar lánnyal járjon.... Ugyanígy, egy 8 általánost végzett lánnyal nem fog járni egy sebész-fõorvos. Igenis vannak szintek, rangsorok, 1-10-ig. Lehet (kell) rangsorolni külsõ és belsõ tulajdonságokat is - magadon is, másokon is. Magadat normálisan belõni nehezebb, másokat könnyebb. Kérdezgess lányokat, fiúkat, hogy látnak Téged, és minél több választ kapsz, annál inkább biztos lehetsz a "pontodban".
- akivel jó együtt lenni, - aki szeret - akinek fontos vagy - aki keresi a társaságot - aki boldoggá akar tenni Tudod, kicsit nagy az egód ha te szinteket és rangokat keresel!!!! Gondolkozz párkapcsolatba nem az számít, hogy honnan jöttetek, nem fog összetartani se a felekezet, se a társadalmi szint, sem az iskolai végzettség sem...
tedd próbára õket...

Ha én vezettem más kocsiját, és lefotózott a traffipax, akkor kinek illik fizetni?

Nem akarok hárítani, de ő mondta hogy gyorsítunk, aztán 160-al lekapott a traffi. Most akkor ki fizessen? Én bevállalom, de azért nem esne jól.

Legjobb válasz: Kinek illik??? Ne haragudj, de ha a haver azt mondja ugorj a kútba, beleugrasz? (Tudom uncsi, mert a faterod is ezt kámtálja, de gondolkodj el...) Te voltál a vezetõ, és még akkor is ha vagánykodni akartál a cimbi sugallatára, te vagy a felelõs! Nem az õ döntése volt, hogy tövig nyomja a gázt, hanem a tiéd!

Kinek illik??? Ne haragudj, de ha a haver azt mondja ugorj a kútba, beleugrasz? (Tudom uncsi, mert a faterod is ezt kámtálja, de gondolkodj el...) Te voltál a vezetõ, és még akkor is ha vagánykodni akartál a cimbi sugallatára, te vagy a felelõs! Nem az õ döntése volt, hogy tövig nyomja a gázt, hanem a tiéd!
Aki vezet, annak kell fizetnie.
Attól függ, hogy akarod-e még a jövendõben is, hogy az illetõ kölcsönadja neked a kocsiját... ;-)
Öt b.ák meg, de ha felvállalod, akkor te fizeted helyette. A büntetést nem tudod magadra vállalni szerintem.
Most mit rinyálsz kérdezõ??? Akinek új Audi A4-re telik, annak telik bírságra is, fizesd ki, többet meg ne vezesd a haverod kocsiját.
Ha én vezetek, akkor a kocsiban lévõ részegek nem szabják meg helyettem a sebességet..... Szerintem a felelõsség tisztán a tiéd, illene kifizetned, annak ellenére hogy neki megy majd a csek a 30 ropiról.
A kérdező hozzászólása: Azóta ez nem került szóba. De azt gondoltam hogy elõször neki megy a csekk, csak hogy most akkor hogy illene kiperkálni..
A haverodnak , mi a véleménye?
Õ kapja a csekket.
A kérdező hozzászólása: Mellettem ült és csak azért vezettem én, mert õ elõtte már piált. Nem durva mértékben, csak már nem mert beülni. Eszem ágábán nem volt vezetni.:D Szerintem is felesben kéne, de én vezettem, enyém a felelõsség. De õ ordított le hogy nyomjam neki, nem hagyott békén amíg nem mentünk 160-al.. Mindegy, ezen nem fogunk összeveszni, ennyin nem múlik a barátság. Nekem többet ér egy igaz ember és barát (mert az), mint az a [email protected] 30 rugó. Amikor a legjobb barátom kölcsönkérte az Audim, akkor õ fizette a bírságot, mert ott teljes mértékben õ volt a hunyó, én ott sem voltam mellette. Csak õ mondjuk 50-es táblánál ment 110-el, azon kicsit kiakadtam..
egyezzetek meg ha haverok vagytok. fele - fele. õ mondta, hogy hajts te meg belementél
Kinek illik? Neked, mert Te vezetted a kocsit. Kinek kell? A haverodnak, mert övé az autó, és kölcsönadta neked, tehát õ a felelõs. Ha csak azt nem mondja, hogy eltulajdonítottad tõle a jármûvet a vezetés idejére, akkor viszont örülhetsz, ha megúszod letöltendõ nélkül. Mert kölcsönadási szerzõdést tuti nem írtatok :) Szóval jelenleg jogilag a haverod a hibás, erkölcsileg azonban mindkettõtöket terhel a felelõsség. Én a helyedben megbeszélném vele, hogy mivel mindketten hunyók vagytok, fizessétek felesben a bírságot. Ez a tanulópénz arra, hogy közúton nem versenyzünk. Ha tolnak lefelé, el kell engedni a pityába, hadd menjen egyedül a barom; ha erre nincs lehetõség, akkor várjon szépen a sorára. Az se zavarjon ha villog meg dudál, attól csak jobban fogy az üzemanyaga.
A kérdező hozzászólása: M7-esen, 130-as táblánál mentünk 160-al. Így is majdnem kitoltak a belsõ sávból. Kifizetem én egyben, de nem tudom hogy illene-e szólnom, hogy pengetem a büntit. De egyelõre haver ez miatt nem szólt semmit. Valaki kérdezte hogy milyen autóm van és mivel mentünk.. Nem tudom mennyire kapcsolódik a kérdéshez, de parancsolj: Nekem 2013 januári Audi A4-es sedan, amivel mentünk az pedig egy régebbi Mercedes volt, talán C osztály. Kb. mekkora büntire számíthatunk?
A kérdező hozzászólása: Hangsúlyoznám hogy nem volt részeg.. Csak 2 sör után már nem mert vezetni. Attól még hogy Audim van, Sajnos nekem sem húszezresekkel van kitömve a farzsebem.. Mindegy, beszéltem vele, bevállalom a büntit. Õ ez ellen nagyon tiltakozott, de mindegy, én vezettem.

Egy műtétnél kinek illik hálapénzt adni? A műtő sebésznek, az ok – és még? És mikor illik adni? Műtét előtt vagy után?

Egy kisebb műtétről van szó, nem leszek heteket, de még napokat se a kórházban. Ez is számít gondolom. Nem vagyok kíváncsi olyan hozzászólásokra, hogy "én nem adnék egy fillért se, mert..." ezeket mellőzzük.

Legjobb válasz: Én annak az orvosnak adtam(mandula mûtét)aki mûtött, és elõtte adtam oda a pénzt.Aminek nagyon megörült,mûtét után is rendszeresen bejött hozzám,odafigyelt rám nem csak vizit idején.

Én annak az orvosnak adtam(mandula mûtét)aki mûtött, és elõtte adtam oda a pénzt.Aminek nagyon megörült, mûtét után is rendszeresen bejött hozzám, odafigyelt rám nem csak vizit idején.
A kérdező hozzászólása: nem kötözködni akarok, de mûtét elõtt honnan tudtam hogy megérdemli a pénzt? elvégre nem véletlen hálapénz a neve. na most mûtét elõtt miért voltál hálás? hálás a mûtét UTÁN lehetsz, ha úgy sikerült a mûtét. vagy épp az orvos mûhibát követett el, elcseszte és ez esetben baromira nincs miért hálásnak lenni. rosszul látom? Én annak az orvosnak adtam(mandula mûtét)aki mûtött, és elõtte adtam oda a pénz
Én volt úgy, hogy elõtte adtam, volt úgy, hogy utána. Attól függött mennyire kerültem kapcsolatba a dokival. Kicsinél 10 ezret adtam.
Mivel a hálapénz intézménye nem hivatalos, így erre evidens módon nem létezhet szabály, sem szokásjog. Van, aki még az aneszteziológusnak szokott pénzt adni, sõt, akár a nõvéreknek is (van, ahol el is várják) de szerintem bõven elég, ha a sebésznek adsz. Aki elõre adja, az gondolom azért teszi, mert így biztosítottnak véli a kiemeltebb gondoskodást. Engem nemrég mûtöttek, csak a sebésznek adtam, neki is a mûtét után.


Ha töltesz fel ide illatmintát akkor megmondom hogy mi az...
A kérdező hozzászólása: Ha lehetséges lenne, egybõl feltöltöttem volna...

Étteremben milyen sorrendben, és kinek illik rendelnie?

Ha esetleg valaki adna egy linket errõl, vagy leírná, hogy mik az általános szabályok, esetleg mi a helyzet családi vacsoránál, randinál, baráti társaságban, stb.

Legjobb válasz: mindenki kinézi az étlapról a magáét és a pincérnek szép sorban mindenki elõadja randinál a nõnek illik elõször rendelnie, meg illene az is, hogy af férfi ugyanazt rendelje ezzel megtisztelve a nõt. ez valami õsrégi etikett. de amikor egy fagyinál a srác ugyanazt kérte mint én, az tetszett :)

mindenki kinézi az étlapról a magáét és a pincérnek szép sorban mindenki elõadja randinál a nõnek illik elõször rendelnie, meg illene az is, hogy af férfi ugyanazt rendelje ezzel megtisztelve a nõt. ez valami õsrégi etikett. de amikor egy fagyinál a srác ugyanazt kérte mint én, az tetszett :)
A kérdező hozzászólása: De milyen sorrendben?
Elkezditek az asztal egyik végénél, és szép sorban :)
A sorrend ki szokott alakulni eképpen: a társaság rangidõs tagja szokta elõször kézbe venni az étlapot, õ kommentálja vagy ajánlja a többieknek, vagy tárgyalja meg más felnõtt taggal. Általában õ tárgyal a pincérrel is és õ is szokott fizetni. Tehát õ rendel elõször, utána azok a felnõttek, akik közelebb vannak a pincérhez. A pincér mestere az ilyesminek, sokszor õ irányít.
De van olyan is, hogy a picér néz rád kérdõn, hogy mit kérsz.

Mit tehetek akkor törvényes úton amikor egy illetõ és felesége, tudom ki az, folyton zaklat, sérteget (becsületsértés, zaklatás? ) telefonon, az utcán, olyan dolgokkal amik nem fedik a valóságot, csak azért, hogy provokáljon és bajba sodorjon?

Legjobb válasz: 1. Feljelentheted õket a rendõrségen zaklatás miatt. 2. A telefonszámot le kell cseréltetni, és titkosíttatni kell. A közösségi oldalakon ki kell záratni õket, hogy el se érhessenek. Ha pedig utcán zaklatnak, akkor nem isemered õket - szó nélkül el kell menni mellettük. Ha bántalmazni próbálnak, akkor pedig azonnal kihívni a rendõrséget!

1. Feljelentheted õket a rendõrségen zaklatás miatt. 2. A telefonszámot le kell cseréltetni, és titkosíttatni kell. A közösségi oldalakon ki kell záratni õket, hogy el se érhessenek. Ha pedig utcán zaklatnak, akkor nem isemered õket - szó nélkül el kell menni mellettük. Ha bántalmazni próbálnak, akkor pedig azonnal kihívni a rendõrséget!
mindenkivel. és érezze jól magát!
Felénk az a szokás, hogy elõször a nászasszonyával, azután a násznagy feleségével, és utána a többi nõrokonnal.De ha a távolabbi rokonokkal nem táncol, az sem gond, legfeljebb akkor, ha a többi vendéggel táncol, csak a rokonokkal nem.
mindenkivel
Hát elõször is a menyasszonnyal! :) aztán a nászasszonyát (párod anyuja) sem szabad kihagynia, és a anyukáddal! Ezeket nem szabad kihagyni, mert sértõdés lehet belõle. A többi hölggyel pedig ahogy a családi kapcsolatok adják, de azok már nem kötelezõek, ha nem túl táncos lábú az apuka!
Én úgy tudom, hogy a lakodalomban LEGELSÕNEK a te apukád a párod anyukájával, és a párod apukája a te anyukáddal kell, hogy táncoljon. A továbbiakat nem tudom, de biztosan kell a menyasszonnyal és persze a saját pájával. A többi gondolom alakul.
Mindenkivel :D

Ha a férfi és a nő is dolgozik, akkor kinek illik fizetni a programokat? Ti hogy oldjátok meg? (kapcsolat elején, nem összeköltözés után)

Legjobb válasz: Szerintem felezve, néha pedig egyikük, vagy másikuk hívja meg a párját egy általa kitalált ki programra.

Szerintem felezve, néha pedig egyikük, vagy másikuk hívja meg a párját egy általa kitalált ki programra.
Férfinek illik, de bizonyos kereteken belül. Ha már többedik randi, akkor lehet közösen is állni a számlát.
A kapcsolat elején a férfinek. Egyszerûen mert ez a hagyomány :) Késõbb szerintem úgy szerencsés, ha felváltva hívják randira a másikat, és mindig a meghívó fél fizet.
A legegyszerûbb, ha megbeszélitek ezt. Sztem a kisebb költségû dolgokban a pasi állja a szlát. A nagyobb horderejûekben pedig felesben.
ha pl moziba mennek, akkor fizesse a férfi, és akkor elvitte a nõt mozizni:D vagy mondjuk egy étterembe ugyanígy (a nõ meg máskor csinál neki vacsorát.. kinek mije van:D) de ha pl utazni akarnak, és már nagyobb összegekbe kerül a dolog, akkor mindenki a maga részét
felváltva vagy felezve

Nyilas férfi halak aszcendensel milyenek a kilátásai és ki illik hozzá?

ár hülye dolog ezzel foglalkozni, de érdekelne

Legjobb válasz: A halak aszcendens miatt valószínû hogy egy szûz jegyû lánnyal jól kijönnél. Olvastam, hogy az emberek általában azzal a jeggyel jönnek ki a legjobban, amelyik a 7. házban áll. Nem tudom hallottál-e már a házakról. Ha nem akkor leírom egyszerûbben. Az aszcendenseddel szemben található a hetedik ház. Tehát, ha az aszcendensed Halak akkor nagy valószínûséggel egy Szûz az ideális pár. Egyébként ezeket a dolgokat sok minden befolyásolja. Ha tudod a pontos születési idõdet, akkor menj fel a www.ezo.hu-ra. Ott válaszd az Ingyen horoszkóp alkalmazást. Ha az adatokat kitöltöd, akkor sok mindent megtudsz magadról, valamint egy kisebb utánaolvasással az ideális társadról is.

A halak aszcendens miatt valószínû hogy egy szûz jegyû lánnyal jól kijönnél. Olvastam, hogy az emberek általában azzal a jeggyel jönnek ki a legjobban, amelyik a 7. házban áll. Nem tudom hallottál-e már a házakról. Ha nem akkor leírom egyszerûbben. Az aszcendenseddel szemben található a hetedik ház. Tehát, ha az aszcendensed Halak akkor nagy valószínûséggel egy Szûz az ideális pár. Egyébként ezeket a dolgokat sok minden befolyásolja. Ha tudod a pontos születési idõdet, akkor menj fel a http://www.ezo.hu-ra. Ott válaszd az Ingyen horoszkóp alkalmazást. Ha az adatokat kitöltöd, akkor sok mindent megtudsz magadról, valamint egy kisebb utánaolvasással az ideális társadról is.

Ha elmegyek a sráccal aki tetszik és az egyik haverjával egy romkocsmába, kinek illik fizetni? Hagyjam hogy kifizessék az enyémet? 19/L

Legjobb válasz: Ha fehér szakálla és piros ruhája van, és rénszarvasokkal fuvaroz, akkor nem kell fizetned.

Ha fehér szakálla és piros ruhája van, és rénszarvasokkal fuvaroz, akkor nem kell fizetned.
hááát neked kéne fizetni az õvékét is....
Általában a csaposnak, vagy a pincérnek. Bár ilyen helyeken a kettõ sokszor ugyanaz.
ha lefekszel velük hagyd a meghívást rájuk
Kétféle iskola létezik: az egyik azt mondja, hogy a férfinak kell fizetni, a másik szerint meg mindenkinek a magáét, és a nõ is ragaszkodjon ehhez, hogy késõbb ne lehessen véletlenül se elvárni tõle ennek fejében semmit. Meg a férfiak közül is van, aki azt szereti, ha a pultnál öv lehet a domináns szerep, másnak meg az tetszik, ha a lány a sarkára áll és nem hagyja, hogy véletlenül is megvegyék egy boroskólával. A srácokat neked kell ismerned, és azt is neked kell tudnod, hogy te mit akarsz ettõl a találkozótól.
Fizesd a magadét. Az a tiszta. De menjetek inkább normális kocsmába, ne romba. :) Már csak azért sem mert ott sok a mikrofonfejû.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!