Találatok a következő kifejezésre: Kinek a származik az (25 db)

Honnan és kitõl származik az a mondat, hogy az ördög füstje beköltözött az egyházba?

Legjobb válasz: Montini-pápa Péter Pál ünnepén azt mondta: "A Sátán füstje bizonyos repedéseken át behatolt az Egyházba!" [link]

Montini-pápa Péter Pál ünnepén azt mondta: "A Sátán füstje bizonyos repedéseken át behatolt az Egyházba!" [link]

Kinek a nevéből származik az algoritmus szó?

Legjobb válasz: al- Hvárizmi bagdadi arab tudós nevébõl származik

al- Hvárizmi bagdadi arab tudós nevébõl származik
A kérdés is jó kérdés, és bármennyire hihetetlen, a válasz is jó! Abu Jafar Muhammad bin Mussa al-Hvarizmi (ca. 780 - ca 845) arab tudós eltorzított, rosszul latinra fordított nevébõl ered.
Ugye ez a kérdés nem komoly. Na meg a válasz se!

A vírusok honnan származnak? Hogy alakultak ki? Mi volt az első vírus?

Neten láttam egy olyan információt miszerint ?si baktériumokból kihulló dns lánc darabkák szabadultka el...ez igaz lehet?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint, erre csak hipotézisek vannak.

Tudomásom szerint, erre csak hipotézisek vannak.
Jelen feltételezésünk szerint igen, élõ eredetû, de ma már nem élõ, un. fertõzõ genetikai anyag a vírus.
Lehetséges magyarázat, de szerintem nem valószínû. Leginkább azért, mert amíg az alapvetõ biokémiai sémában az összes baktérium gyakorlatilag egységes, a vírusok valahol szinte valamennyi szabályt megsértik. RNS-t használnak DNS helyett örökítõanyagnak, RNS-rõl írnak át DNS-t, oda-vissza olvashatók a génjeik, fehérjét használnak primernek, ilyesmiket egyetlen baci sem csinál. Úgy néz ki hogy még azelõttrõl származnak, hogy a fõ sémák, dogmák kialakultak volna, amikor az élet határvonala (mármint hogy mi számít élõnek) sokkal homályosabb volt.


Az biztos hogy Tolkien, de többet nem tudok mondani.
Gimli mondta, mielõtt elindultak volna a gyûrûvel Völgyzugolyból.Mivel Elrond azt mondta, a gyûrûhordozón kívül senkit sem köt kötelesség, vagy parancs, így bármikor visszafordulhatnak az útról.(fogalmam sincs hogy a filmben benne van-e, én csak a könyvben olvastam)
A kérdező hozzászólása: Koszi, most hagytam el azt a reszt a konyvben. :)

Ki érettségizhet magyar, mint idegen nyelvből? Pl. Az aki külföldi országból származik, az egyik szülője külföldi a másik magyar, beszél magyarul, de több évig külföldön élt, ő érettségizhet?

Legjobb válasz: Persze akárki éttségizhet aki jelentkezik rá. Mindegy milyen nemzetiségü. Te is bármelyik országérettségiét leteheted külföldön.

Persze akárki éttségizhet aki jelentkezik rá. Mindegy milyen nemzetiségü. Te is bármelyik országérettségiét leteheted külföldön.
Magyarból, mint idegen nyelvbõl csak külföldi állampolgár érettségizhet. A magyar állampolgárok irodalomból és nyelvtanból érettségiznek. Csak egy hiú ábránd, hogy olyan könnyen szerezhetnek a diákok egy potya tárgyat! :D
Esküvõi meghívón láttam már :) De mást nem tudok róla sajnos...
Egy gyerek nem egy játék maci, ma teddy, holnap freddy.Nevére vette akkor, most már élete végéig azon is marad.igy járt.
Nem. Amit szeretnél sajnos nem lehetséges! Feltételezem nem tréfából váltok és van okod erre az egészre, de hidd el, hogy a gyereknek így lesz a legjobb. Mármint, hogy megmarad a neve. Lehet, hogy biológiailag nem, de jogilag õ az apja. Fizetnie kell gyerektartást és láthatás fog járni neki.
A kérdező hozzászólása: Gyerektartás nem érdekel Kapcsolattartással semmi problémám, de az örökbefogadás visszavonását mindketten szeretnénk Jogilag bonyolult Van vérszerinti gyermeke is, öröklésnél sem mindegy
Megkérdezhetem, hogy miért akarod, hogy a gyerekek másik nevet viseljenek?
A kérdező hozzászólása: Hogy a gyerek és az én nevem ugyanaz legyen Nem a név a fontos, hanem az örökbefogadás...a név gondolom könnyen változtatható
Ha egy másik "apa" örökbe akarja fogadni, csak akkor tud lemondani az apaságról. Különben sehogy! Ezt picit jobban át kellett volna gondolni anno...
A kérdező hozzászólása: mégegy hibátlan ember....
Félre ne érts, én nem bíráltalak, de a bíróság pont az ilyenek miatt nem engedi az ilyesmit. Olyan háziállat feelingje van ennek a dolognak... Ez nem játék, hogy most ez az apja, holnap meg amaz... Ha meg nincs kedve apucinak, akkor holnaptól apátlan... Az örökbefogadásnál maga az aláírás az aktus, így onnantól nincs kecmec...
Mellesleg ez nem hibátlanság kérdése. Mindenki hibázik, válljál egy 10x, rontsd el a vasárnapi ebédet, tegyél sót a kávéba, de ne a gyereked apaságával szórakozz, mert ez nem poénos! A választ már megkaptad, egyetlen-egy módon lehet megoldani.
A kérdező hozzászólása: szórakozok? háziállat? tényleg nem keresnél más szórakozást?
Azért mással örökbe fogatni a gyerekemet nem kis hiba. Kis hiba ha fordítva adódra a ruhát, vagy elveszted a cumiját.
A kérdező hozzászólása: KÉrdezte valaki a véleményedet? Szövegértés? Legközelebb hozzászólás elõtt olvasd el mi a kérdés....
Az örökbefogadást nem fogjak felbontani, nem all a gyermek érdekében. Indíthattok pert. Illetve elso körben mehettek a gyamhivatalba, mivel mindketten fel akarjátok bontani, ha ott elutasítják, akkor birosag. Azt nem art tudni, hogy a gyereket kulon ügyvéd képviseli majd veletek szembeni nem mindegy a gyerek kora se - kiskoru, ez minden 18 alattira igaz, de nem mindegy hogy 3 eves, vagy 13 es az ok sem, hogy miért akarjátok az orokbefogadas felbontását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális választ!
Ha csak az öröklés miatt szeretné, hogy lekerüljön a nevérõl az örökbefogadó apa, akkor arra már kitalálták a végrendeletet. Lehet olcsóbban megúsznátok, mint a pert a felbontásról, ami lehet nem is jönne össze.
nem mondhat le róla ha csak más nem fogadja örökbe
Te nem kérelmezheted, de a (volt?) férjed viszont, ha úgy gondolja, akkor lemondhat a gyerekrõl. Ezután természetesen gyerektartásra se számíts. Ezt követõen kérelmezheted azt, hogy a gyereknek ne az apai neve legyen, hanem mondjuk a te vezeték neved. Egyébként személyes véleményem az, hogy ha ez a férfi már a gyerekedet a nevére vette, és jó a kapcsolatuk, akkor csak azért, mert ti elválltok, ne bolygasd meg a dolgot. A gyereknek fontos, hogy legyen apja is, akkor is ha az nem vérszerinti, és külön él!
A kérdező hozzászólása: Azaz nem a válasz a kérdésemre?
Ha van pénzed a hercehurcára, akkor mindenre van lehetõség.
A kérdező hozzászólása: van valakinek személyes tapasztalata a gyámügy reakciójáról?
"Nevere vette", ilyen a magyar jogban nem letezik. A ferjed hazastarsi orokbefogadassal orokbefogadta a gyerekedet. Az orokbefogadas felbontasahoz igen komoly okok kellenek, "az elvalok ettol a faxtol, a gyereknek se legyen hozza" nem indok. Igy jartal. Elore kellett volna gondolkodni. Mellsleg a gyereknek is biztos jo, hogy x evig kepzelt apa, x evig anya ferje az apa, aztna meg aki epp jon.... Gondolkodas, kerdezo, gondolkodas!
Nem csak akkor mondhat le a gyerekrõl ha valaki más örökbe fogadja.
Váláskor a gyerekre kell majd fizetnie a gyerektartást, ha a nevére vette.
Ha már ilyen h. volt, hogy elvett téged, és még a gyerekedet is a nevére vette, akkor kérjél tõle gyerektartást. Akkor a többi férfi talán tanul az õ hibájából, és több eszük lesz. És nem fognak megnõsülni...
Utolsó nem nõsüléssel vette a nevére, az teljesen más ügy volt. Én is házasságban akarok élni de más gyerekét soha nem fogadnám örökbe, arra van az apja.
Nem a nevére vette, hanem örökbefogadta és ennek részeként megkapta a nevét. De nem értem ezt az egészet. Amikor megszületett a gyereked fantom apa lett bejelölve vagy mi, utána megházasodtál és a férjed örökbefogadta, most elválsz ezért azt akarod, hogy megint fantom apja legyen? És ha jövõre megint házasságot kötsz, akkor majd a nem tudom hányas számú apajelölt nevét is megkapja? Kérdezõ gondolkodj már egy kicsit! A gyereked nem egy játékbaba, ami minden nap más nevet kap. Ha így folytatod tovább, akkor ne csodálkozz, ha felnõtt korában disszociatív személyisége lesz, vagy éppen tudathasadást kap... Szerintem inkább nevezd el Anonymusnak, ez minden helyzetben (házasságkötés, válás, szünet egy kapcsolatban, stb) megállja a helyét...
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy rengeteg frusztrált embernek csak az marad, hogy itt próbál idegeneket megbántani....a kérdésre kérnék válaszokat, lehetõleg tapasztalatból...
Egy rendes válaszhoz kéne tudni a konkrétumokat! Mi az, hogy a nevére vette? Nem örökbe fogadta? Hány éves a gyerek?
A kérdező hozzászólása: Örökbefogadta Kiskorú
Tapasztalatokat vársz?! Úgy gondolom, hogy nem sok ember van, akinek ilyen jellegû tapasztalatai lennének. A normális emberek nem szokták évente cserélgetni a gyerekük nevét. Ha így lenne, akkor tele lennénk sérült gyerekekkel. A kérdésedre válaszolva pedig igen, meg tudod változtatni a nevét, ha van sok idõd végigcsinálni a procedúrát és ha van hozzá sok pénzed. A gyámügy pedig ugyanazt fogja mondani, amit a válaszolók döntõ többsége. Ne aggódj nem fog meglepetés érni.
A kérdező hozzászólása: Az tök jó, hogy rajtam kívül még senki nem csinált hibát az életében:) a beszólósoknak meg szívesen, hogy volt kin kicsit köszörülni a nyelvüket:) normális válaszokat még mindig várok:)
Szia! Azért igencsak nagy különbség van az örökbefogadta és a házasság során tett apasági között. Az elsõnek nincs köze a házassághoz, ebben az esetben volt apja a gyereknek aki hozzájárult az örökbefogadáshoz. A másik, hogy em volt apja a gyereknek és az anya nevén volt, vagyis rendezetlen jogállású volt, amikor házasságkötésre került sor az anyakönyvvezetõ megkérdezi, hogy elismeri-e a võlegény a menyasszony gyermekét, ha igen akkor egy teljes hatályú apasági nyilatkozat, amit nem lehet visszavonni. Mindkét esetben a jog a gyerek érdekét veszi figyelembe, akinek az állandóság az érdeke, vagyis hogy ne legyen évente új apja. A gyerek mind az örökbefogadással mind az apasági nyilatkozattal a vér szerinti gyerek jogállásába került.
Nem csak az lehet a gond, utolso. Hivatalosan gyermekelhelyezesi pert kell indítaniuk a válásnál, az apának tartasdijat kell fizetnie, minden egyes komolyabb dologhoz -iskola, költözés, útlevél- kell a hozzájárulása. Az orokseg a legkevesebb....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!