Találatok a következő kifejezésre: Kinek a származik az (23 db)

Kinek a nevéből származik az algoritmus szó?

Legjobb válasz: al- Hvárizmi bagdadi arab tudós nevébõl származik

al- Hvárizmi bagdadi arab tudós nevébõl származik
A kérdés is jó kérdés, és bármennyire hihetetlen, a válasz is jó! Abu Jafar Muhammad bin Mussa al-Hvarizmi (ca. 780 - ca 845) arab tudós eltorzított, rosszul latinra fordított nevébõl ered.
Ugye ez a kérdés nem komoly. Na meg a válasz se!

A vírusok honnan származnak? Hogy alakultak ki? Mi volt az első vírus?

Neten láttam egy olyan információt miszerint ?si baktériumokból kihulló dns lánc darabkák szabadultka el...ez igaz lehet?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint, erre csak hipotézisek vannak.

Tudomásom szerint, erre csak hipotézisek vannak.
Jelen feltételezésünk szerint igen, élõ eredetû, de ma már nem élõ, un. fertõzõ genetikai anyag a vírus.
Lehetséges magyarázat, de szerintem nem valószínû. Leginkább azért, mert amíg az alapvetõ biokémiai sémában az összes baktérium gyakorlatilag egységes, a vírusok valahol szinte valamennyi szabályt megsértik. RNS-t használnak DNS helyett örökítõanyagnak, RNS-rõl írnak át DNS-t, oda-vissza olvashatók a génjeik, fehérjét használnak primernek, ilyesmiket egyetlen baci sem csinál. Úgy néz ki hogy még azelõttrõl származnak, hogy a fõ sémák, dogmák kialakultak volna, amikor az élet határvonala (mármint hogy mi számít élõnek) sokkal homályosabb volt.
Az biztos hogy Tolkien, de többet nem tudok mondani.
Gimli mondta, mielõtt elindultak volna a gyûrûvel Völgyzugolyból.Mivel Elrond azt mondta, a gyûrûhordozón kívül senkit sem köt kötelesség, vagy parancs, így bármikor visszafordulhatnak az útról.(fogalmam sincs hogy a filmben benne van-e, én csak a könyvben olvastam)
A kérdező hozzászólása: Koszi, most hagytam el azt a reszt a konyvben. :)


Ki érettségizhet magyar, mint idegen nyelvből? Pl. Az aki külföldi országból származik, az egyik szülője külföldi a másik magyar, beszél magyarul, de több évig külföldön élt, ő érettségizhet?

Legjobb válasz: Persze akárki éttségizhet aki jelentkezik rá. Mindegy milyen nemzetiségü. Te is bármelyik országérettségiét leteheted külföldön.

Persze akárki éttségizhet aki jelentkezik rá. Mindegy milyen nemzetiségü. Te is bármelyik országérettségiét leteheted külföldön.
Magyarból, mint idegen nyelvbõl csak külföldi állampolgár érettségizhet. A magyar állampolgárok irodalomból és nyelvtanból érettségiznek. Csak egy hiú ábránd, hogy olyan könnyen szerezhetnek a diákok egy potya tárgyat! :D
Esküvõi meghívón láttam már :) De mást nem tudok róla sajnos...
Azt hiszem amerikából származik, a MacMahon családtól...
már a 1. Olimpián is volt Pankráció csak akkor még nem úgy hívták mint most de a "WWE" 50 Éve létezik a Kezdetekben még WWWF-nek hívták... nagyjából ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!