Találatok a következő kifejezésre: Kinek a származik (49 db)

Kinek a nevéből származik az algoritmus szó?

Legjobb válasz: al- Hvárizmi bagdadi arab tudós nevébõl származik

al- Hvárizmi bagdadi arab tudós nevébõl származik
A kérdés is jó kérdés, és bármennyire hihetetlen, a válasz is jó! Abu Jafar Muhammad bin Mussa al-Hvarizmi (ca. 780 - ca 845) arab tudós eltorzított, rosszul latinra fordított nevébõl ered.
Ugye ez a kérdés nem komoly. Na meg a válasz se!
Jó nagy marha vagy, hogy kiírsz ide ilyen kérdést.
Hát ezt nem lehet így megúszni. Vagyonosodási vizsgálatot csinálnak, ha úgy tûnik, hogy semmi jövedelmed nincs, most meg hirtelen veszel egy lakást. Ha a gyerekednek, akkor is, hiszen az ajándékozás, ugyanúgy a te jövedelembõl. De még meg is szívod, mert a gyerek nevére vett lakással aztán, akármi van, elég nehezen lehet bármit kezdeni.
Egy tuti megoldás van: ne vegyél lakást. Menj albérletbe.
Igen ugy 10% ha lekotod 5evre...
Hat az elegge szivas akkor mert a NAV mostanaban mindennek utanna megy... Foleg egy tobb millios lakas eseten... Jobban jarnal ha hitelre venned meg aztan minden evben ugy torlesztened, hogy a papiros kiadasaid meg a torleszto reszlet kozel a hivatalossan igazolhato bered kornyeken 20-25rel kevesebb legyen. Es akkor minden olyat ami nem nevre szolo dolog meg kolthetsz a nem legalis jovedelembol..
dubajozás?
Ha lekötöd 5 évre, akkor adómentes.
egyébként van egy olyan törvény ha bejelented hogy van pénzed 10%-al megúszod az egészet, ha nem asszem 200%-is a bírság. Tavaly még a politikusok is hazahozták a pénzüket még a tv-ben is volt.
A pénzmosásról hallottál már ?

Van egy érdekes kérdésem: ugye Isten megteremtette a Földet és minket. Õ neki viszont kik a szülei? Honnan származik? Vagy ez is olyan felvetül észrevétel, mint a "hiszem ha látom, és látom ha hiszem? "

Legjobb válasz: 15:58! Ez a kép egy kérdést tesz fel bennem. Ezek a lények bizonyítottan léteztek. De... azt irják hogy isten megteremté ádámot és évát. Akkor nem a dínókkal kezdte? A másik pedig hogy ha ádám és éva volt csak,akkor hogyan szaporodtak? Tegyük fel hogy született egy fiuk és egy lányuk. Sok variáció lehetséges hogy ki kivel,de akkor is családtag csakádtaggal kellet hogy ,,érintkezzen,,. Abba már bele se kezdek hogy hogyan lettek a négerek,fehérek,sárgák,stb... Talán a beltenyészet miatt?

Nem a fenét nem vagy. Az Õrtoronyból kimásolt térítõszövegedire még annyira sincs szükség.
15:58! Ez a kép egy kérdést tesz fel bennem. Ezek a lények bizonyítottan léteztek. De... azt irják hogy isten megteremté ádámot és évát. Akkor nem a dínókkal kezdte? A másik pedig hogy ha ádám és éva volt csak, akkor hogyan szaporodtak? Tegyük fel hogy született egy fiuk és egy lányuk. Sok variáció lehetséges hogy ki kivel, de akkor is családtag csakádtaggal kellet hogy , , érintkezzen, , . Abba már bele se kezdek hogy hogyan lettek a négerek, fehérek, sárgák, stb... Talán a beltenyészet miatt?
"Egyedül az anyagi dolgokat kell létrehozni, a szellemi dolgoknak nincs kezdete és vége." Kezdem megérteni azokat az embereket, akik egy nap fegyvert ragadnak, és irtóhadjáratba kezdenek.
Akik nem tudják elképzelni, hogy a világ valamilyen formában mindig is létezett, és egy változási folyamat következtében lett olyan, amilyennek ma látjuk, azoknak kell valami, ami változatlan formában létezett mindig is. Számukra ez valahogyan hihetõbb. Errõl mindig csak ez jut eszembe: http://kepfeltoltes.hu/100222/0rrke6drkb5r616gow12o_www.kepf..
"Ezek a lények bizonyítottan léteztek. De... azt irják hogy isten megteremté ádámot és évát. Akkor nem a dínókkal kezdte? A másik pedig hogy ha ádám és éva volt csak, akkor hogyan szaporodtak? Tegyük fel hogy született egy fiuk és egy lányuk." Bocsi, de Isten elõbb megteremtette az állatokat, és Ádámot és Évát utolsóként. Olvasd el a Biblia idevágó részét. Szaporodás: Emberek mint biológiai faj, voltak. (közös õs a majmokkal) Ádám és Éva volt az elsõ megvilágosodott emberpár, akik öntudatra ébredtek. Szellemi értelemben voltak elsõk. Három fiuk volt, Kain megölte Ábelt. Aztán Kain más tartománybeli lányt vett feleségül és letelepedett Édentõl keletre.
kedves kérdezõ. Sok embert megtéveszt, az hogy õ(egyén) világra jött(teste), s emiatt gondolják, hogy magának a létezésnek is keletkeznie kellett...ez enyhe tévedés. Ugyanis van egy valami, ami nem létezik, ezt "semminek" nevezzük, és van egy valami, ami létezik, ezt "mindennek" nevezzük(teljesen mindegy hol a határa). Mindkét funkció örök...mindig létezik a "semmi", és mindig létezik a "minden", tehát Isten a minden, így õ nem keletkezett, hanem örök. S az embert/Földet/bármit nem csak teremti, hanem fenn is tartja, hiszen amit létrehoz az õ maga is egyben...egy kedves válaszoló szavait használnám, aki gyakran megfordul vallás kategóriába, miszerint Istennek nem a teremtményei vagyunk, hanem a fejleményei...Isten szerves részei, ha szabad így fogalmaznom. S a "minden" léte így örök...egyébként az emberé is, mert igazság szerint az ember nem a test...hanem az elme, ami pedig meg nem szûnik. :) üdv 25/F LastOne.Left
Bocsi kérdezõ, utolsó vagyok, ezt a kérdést már feltették kismilliószor. Isten szellem, teremtõ intelligencia. Egyedül az anyagi dolgokat kell létrehozni, a szellemi dolgoknak nincs kezdete és vége.
A keresztények "alapkönyve" a Biblia. Sok tudományos dolog van benne megfogalmazva, csak ki kell belõle hámozni. De, pörgessük vissza az idõ kerekét a Krisztus elõtti idõkre. Minden ókori népnél több isten létezett és csak a zsidóság és az abból kinövekvõ kereszténység olvasztotta össze õket. Az elõbbi egyre (Mózes I.18.2 - de lehet, hogy többre), az utóbbi kettõre (plusz szentlélek) zsugorította. És nem tudjuk, hogy miért. Minden nép mítoszai a teremtéssel kezdõdnek. Tehát a Föld (és a rajta lévõ összes dolog) teremtett bolygó - 4, 5 milliárd éve nem hûl ki, valószínû radioaktív anyagokat helyeztek el a belsejében és réteges a felépítése. Az anyag és energia megmaradás törvénye azt feszegeti, hogy ezek nem keletkeznek a semmibõl, nem tûnnek el, csak átalakulnak. Nos a bennünket körülvevõ és megismerhetõ anyagokat már konkrétan tudjuk, hogy vannak. Az energia egyes típusai még ismeretlenek. Én úgy gondolom, hogy az egyik (de mondjuk a "legnagyobb") ismeretlen energia húzódik meg az isteni elnevezés mögött itt a Földön. Ugyanis Istent az Ószövetségben többen látták, általában felhõbe burkolva, ami lehet egy megjelenési formája az energiának, és a papság elnevezte léleknek. Mondjuk, ha egy kicsit türelmesebb lesz az emberiség és a tudomány is eléri a Bábel tornyának tervezett magasságát, akkor a végén ott lesz Isten - és akkor elmondhatja: láttam és hiszem.
"Ádám és Éva volt az elsõ megvilágosodott emberpár, akik öntudatra ébredtek." Köhm keh khrr http://www.origo.hu/tudomany/20081117-entudat-az-allatvilagb..
"4, 5 milliárd éve nem hûl ki, valószínû radioaktív anyagokat helyeztek el a belsejében és réteges a felépítése. " Látod, ez van, ha valaki nem jár iskolába. Inkább ne égesd magad ilyen kijelentésekkel, könyörgöm. "Az anyag és energia megmaradás törvénye azt feszegeti, hogy ezek nem keletkeznek a semmibõl, nem tûnnek el, csak átalakulnak. " Nem feszegeti, tételesen kijelenti. Egy perce még teremtésrõl volt szó. Most akkor végül is letagadod? "Az energia egyes típusai még ismeretlenek." Egyéb agyrobbantó kijelentés? Amúgy mibõl gondolod, hogy még nem fedeztük fel mindet? "egy végsõ oknak feltétlenül lennie kell, ami minden létezõ mögött áll, mert logikai értelemben a végtelenségig visszakövetkeztetni mindig egy egy még õsibb okra, teljes képtelenség. " Mert? Logikai értelemben ez nem képtelenség. Támaszd már ezt alá valamivel... De még jobb lenne, ha nem használnád a logika szót. "Egyszerûen nincs több variációs lehetõség." Jah, hát a hozzád hasonló droidok számára persze hogy nincs. "Csak az anyaggal magyarázni önmagát, sõt mindazt, amit az alkot, lehetetlen. " MERT? MERT? MERT? Komolyan, a szomszéd magában beszélõ százéves anyóka koherensebb kijelentéseket tesz, mint te. Mindegy, nem analizálom a mondataidat, semmi értelme semminek, amit leírsz, egy kib*szott elmebeteg vagy, akinek az elmegyógyintézetben lenne a helye.
Kedves ma 01:10-s! Nagyon jól jellemezted magadat. Csak mocskolódni tudsz, vagy konkrét tények is a mellett szólnak, amit olyan fanatikusan védelmezel??? Pl. hogy meg ne erõltesd magad, csak egye kérdésre válaszolj: milyen harmadik lehetõség van a két fõ meghatározáson kívül? A véletlen, ahol az anyag önmaga felelõs mindenért és az intelligens tervezésen kívül, van-é más is? Nehogy ledobja az agyad az ékszíjat!
43%-os Jehova: te magad deriváltad ki, hogy nincs más lehetõség, mint az intelligens tervezés, aztán öt perc múlva már kettõre kérdezel vissz, szóval már azt is elfelejtetted, mirõl hadováltál te mag? Mindegy, menj téríteni.
Még azt sem tudod, hogy én nem vagyok "Jehova"? Másrészt, az értelmetlen kötözködést máshol gyakorold - itt nincs rá szükség!
Summa summarum nincs válasz a kérdésre.
Akkor segítek: nem is lehetek "Jehova"! Az Õrtoronyból pedig itt egy sor sincs.
Hitgyüli. Nincs különbség.
Na erre is mondhatta volna Jézus, hogy "bocsáss meg nekik Istenem, mert nem tudják mit cselekszenek" - pontosabban "mondanak"!

Hogyan kell kiszámítani a munkaviszonyból származó, nem rendszeres jövedelmet, ? Fizetési papíron bruttó összeg van feltüntetve, és akkor hogy számolom ki a nettót? Vagy a bruttóra kíváncsiak?

Legjobb válasz: Attól függ, mihez kell. Egyébként az ado.hu-n van nettóbér kalkulátor, ott ki tudod számolni, pontosan mennyi a nettója.

Attól függ, mihez kell. Egyébként az ado.hu-n van nettóbér kalkulátor, ott ki tudod számolni, pontosan mennyi a nettója.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót!Gázártámogatáshoz kellene!

Mi hátrányom származik abból, hogy szoptatás után nem fejem ki a maradékot?

Azt mondják, hogy el fog apadni, meg a babának nem lesz elég a kés?bbiekben.

Legjobb válasz: Szia! Én nem fejtem, és 6 hónapig kizárólag anyatejen élt, utána is szopizott, 11 hósan õ mondott le róla. Sikeres szoptatást! :o)

Szia! Én nem fejtem, és 6 hónapig kizárólag anyatejen élt, utána is szopizott, 11 hósan õ mondott le róla. Sikeres szoptatást! :o)
hogy ha túl sok tejed van, be gyulladhatnak a melleid... de ha a baba sokat eszik és mindig kiüriti a melled akkor nem hiszem hogy lenne gondod :)
A kereslet kínálat hamar beáll, és akkor nem nagyon fog maradni a végén.Így begyulladni sem fog.Sosem lesz fizikai értelemben tök üres a melled, mert szoptatás alatt rengetg tej termeõdik, sõt a szopott mennyiség jelentõs része, akkor termelõdik. Amikor a baba növekedése inteziv idõszakába lép, akkor elõfordulhat 1-2 napig, hogy egyszerre nem elég neki csak az egyik melled, olyankor nyugodtan rakd a másikra is.Nem fog elapadni.A nõi mell úgy mûködik mint egy WC tartály.Ha kiürül, akkor feltöltõdik.Ha sokat fejsz, akkor azt hiszi a szervezeted, hogy többet kell termelnie és végén úgy fogod érezni magad, mint egy fejõstehén.Mert, ha beállt tejtermelésnél nem fejsz, pedig addig fejtél, akkor lehet belõle probléma.Ah mesélték a mellgyulladás nem egy leányálom. Mindenesetre célszerû megtanulni egy fejésitechnikát, a kézzelfejés is igen remek tud lenni, mert ki tudja mikor lesz rá szükséged.

Mikor nyilik ki a husky anyatol, de ismeretlen apatol szarmazo kiskutyak szeme?

Mar ket hete hogy megszulettek es meg nem nyilott ki a szemuk :(

Legjobb válasz: Akkor, mint minden kiskutya szeme:) A 14.nap környékén.

Akkor, mint minden kiskutya szeme:) A 14.nap környékén.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom!Akkor nincs miert aggodjak igaz?:D

Ugye nem baj, hogy hörcsögöt tartok? Nagyon tiszta, sosem rakom ki a padlóra (nem igényli), és LCM-mentes alomból származik.

Én gondozom, nagyon szeretem, ? meg azt, ha kiveszem megszeretgetni. Mint mondtam, szép tisztán van tartva. Nem szeretnék megválni t?le.

Legjobb válasz: Nekem 4 tengerimalackám van. Mióta terhes vagyok, arra figyelek, hogy gumikesztyûben takarítom õket, illetve minden fogdosás-simogatás után megyek rögtön kezet mosni. Semmiképpen nem kell megválnod a höridtõl! Minden jót, üdv 29 hetes kismami

Nekem 4 tengerimalackám van. Mióta terhes vagyok, arra figyelek, hogy gumikesztyûben takarítom õket, illetve minden fogdosás-simogatás után megyek rögtön kezet mosni. Semmiképpen nem kell megválnod a höridtõl! Minden jót, üdv 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :) Az elsõ terhességemnél patkányom volt, de tõle sajnos meg kellett válnom, mert bõrbetegsége volt, amit nem tudtunk kikezelni (természetesen állatorvos is látta). Az akkori hörcsögünk meg elpusztult, mire a baba meglett. :( Ez olyan kis ari, illatos és kedves höri, a kislányom is imádja. :)
Esküvõi meghívón láttam már :) De mást nem tudok róla sajnos...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!