Találatok a következő kifejezésre: Kinek a adjak, ha (80 db)

Segédmotoros kerékpárra csak akkor adják ki a jogosítványt, . Ha már betöltötte valaki a 14 évet?

én augusztusra befejezek minden vizsgát, és októberben leszek 14, arra lennék kiváncsi, hogy meg kell-e várjam a 14 évet?? Kérlek titeket, csak olyan irjon aki valóban tudja, és nem ver át!!

Legjobb válasz: A 14-et bekell hogy töltsd ahoz hogy mehess kismotorra !

A 14-et bekell hogy töltsd ahoz hogy mehess kismotorra !

Munkahelyet akarok váltani. Sürgősbe kéne az összes papírom a mostani munkahelyemről de nem tudnak kifizetni és csak akkor adják ki a papírjaimat ha aláírom a kilépő papírt. Mit tegyek?

Hogy bizonyítom hogy tartoznak nekem ha most aláírom a kilépő papírt? Írassak velük róla papírt? Hogy kell hivatalosan azt megfogalmazni?

Legjobb válasz: Épp ezt alarom megepõzni. Íratni alarok egy papírt velük ez ellen. Hogy kéne megfogalmazni hivatalosan?

A kérdező hozzászólása: Épp ezt alarom megepõzni. Íratni alarok egy papírt velük ez ellen. Hogy kéne megfogalmazni hivatalosan?
Szerintem szép nyugodtan említsd meg nekik, hogy ha LEGKÉSÕBB az utolsó munkanapodon nem adják ki a papírjaidat és az elmaradt béredet, akkor jelented a dolgot a Munkaügyi Fõfelügyelõségnek, esetleg még az APEH-nek is. Ki fogják adni. Nem kockáztatnak egy büntetést. Mellesleg, ha nem tudod valamiért személyesen átvenni a papírjaidat, akkor kötelessége a cégnek kipostázni a lakcímedre. Szóval ne hagyd magad zsarolni. Neked jogaid vannak, nekik pedig kötelességük. A tartozásról a papírírást nem tartom valami jó ötletnek. Aztán évekig is eltarthat, mire sikerül behajtanod rajtuk, ha sikerül. De mint elmaradt munkabért, kötelességük azonnal kifizetni.
Milyen módon szûnt meg a munkaviszonyod? Ettõl függ, hogy mennyi idõn belül kell kifizetniük a béred és kiadniuk a papírokat.
Te mondtál fel? Írásban? Már megegyeztetek arról, hogy meddig dolgozol? Írj részleteket.

Augmentin antibiotikumot írt fel a doki 9, 5 hós babámnak, hörghurutra. Nem nyitja ki a száját, ha meglátja a fecskendőt. És ez még a kisebb gond, a nagyobb inkább az, hogy öklendezik tőle. Adnátok néhány tippet, hogyan adjam be neki?

Már máskor is kapott antibiotikumot, egyiket bevette, másikat nem. A Nurophenes és sima fecskend?vel is próbálkoztam. Ha sikerül is benyomni egy keveset, akkor nagyon öklendezik. És a köptet?vel is ez a helyzet. Ma reggel a tápszerbe tettem bele, úgy megitta. A hányástól nagyon félek.

Legjobb válasz: Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.

Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.
Ugyan ez nálunk is a helyzet, 9, 5a kislányom, hörghurut. Nekünk elöször Ospent, most pedig Klabaxot kell szedni. A kislányom már akkor elkezd sírni amikor meglátja a fecskendõt vagy a kanalat. Öklendezik, rázza a hideg. A Klabax annyira szörnyû, hogy nem bírja lenyelni, reggel már be sem vette. Pár alkalommal elfogadta úgy ha közbe majszoltam neki hozzá kekszet. De már ez sem jön be:(


11hós kisfiam reggel 5:30-kor kéri a tápszer adagját. Van úgy hogy nem húzza ki tízorai kajciig. Ha felébred adjak még neki külön reggelit?

Egyébként este 20:00-kor vacsizik tápot. Elég neki a táp vagy adjak neki mást. Pl.:fürdés el?tt valami szendvics, utána fürcsi és táp.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam is kb. ekkor ébred meg. Tápszert kap, utána pedig kis idõvel, mikor mi is reggelizünk pici katonákat adok neki, sonkát, vajas kenyérrel és imádja. Kb. megeszik két szelet vékony kenyeret, ezután 8 órakor elalszik ismét fél 11-ig. Este fürcsi elõtt szerintem ne adj neki kajcsit, mert akkor már nem eszik rendesen alvás elõtt. Én tejpépet készítek neki, fürcsi után és még iszik rá kb.240 ml.tápszert. Ez este 7-kor van és reggelig - fél hatig alszik. Jó egészséget kívánok nektek!

Szia! Az én kisfiam is kb. ekkor ébred meg. Tápszert kap, utána pedig kis idõvel, mikor mi is reggelizünk pici katonákat adok neki, sonkát, vajas kenyérrel és imádja. Kb. megeszik két szelet vékony kenyeret, ezután 8 órakor elalszik ismét fél 11-ig. Este fürcsi elõtt szerintem ne adj neki kajcsit, mert akkor már nem eszik rendesen alvás elõtt. Én tejpépet készítek neki, fürcsi után és még iszik rá kb.240 ml.tápszert. Ez este 7-kor van és reggelig - fél hatig alszik. Jó egészséget kívánok nektek!

5 évesem, nagyon köhög hurutosan legtöbbször, néha átmegy szárazba. Kapja a köptetőt amit orvos írt ki/erigon szirup/. Adjam neki a köptetőt, ha ennyire köhög? Az előbb majdnem megfulladt! Nemrég kapta meg a köptetőt, szerintem az ingerli ennyire!

Legjobb válasz: Adjad neki folyamatosan,amíg kell, ha köhög akkor is. A köptetõnek pont az a lényege,hogy feloldja a lerakódott váladékot és azt felköhögje a gyerek. Kapott mást is vagy csak ezt? Épp ma voltam én is 5 évesemmel dokinál és mi is kaptunk köptetõt. (Suspenzio terpini) (Tele volt a rendelõ ilyen beteg gyerekekkel,úgyhogy szerintem valami "járvány", mindenki vigyázzon,anyukák!!) Szóval adjad a gyógyszert, jobbulást neki!

Adjad neki folyamatosan, amíg kell, ha köhög akkor is. A köptetõnek pont az a lényege, hogy feloldja a lerakódott váladékot és azt felköhögje a gyerek. Kapott mást is vagy csak ezt? Épp ma voltam én is 5 évesemmel dokinál és mi is kaptunk köptetõt. (Suspenzio terpini) (Tele volt a rendelõ ilyen beteg gyerekekkel, úgyhogy szerintem valami "járvány", mindenki vigyázzon, anyukák!!) Szóval adjad a gyógyszert, jobbulást neki!
A kérdező hozzászólása: Szia!Mi már 1 hete betegek vagyunk, kap antibiotikumot is!Tegnap lázas volt délután, este majdnem 39-fokos láza volt, énis beteg lettem 4 nappal ezelõtt!Olyan mintha semmit nem javult volna egy hét alatt!!még lehet rosszabb, megint folyik az orra is, már 1 hete nem aludtam normálisan...:( És IGEN, járvány van!itt Békés megyébe biztos..
Persze hogy add. Az a fontos, hogy alvás elõtt már ne kapjon. Ha még alszik délután, akkor reggel illetve a délutáni alvásból felkelve tudsz neki adni.
A kérdező hozzászólása: Nem alszik már!5 után már nem szoktam neki adni!
Nem adták ki, és nem is lehet tudni megközelítõ dátumot a kiadáshoz.

11 hós babóm még 3-szor szopik. Van úgy hogy este alig szív belőle tejpép után vagy egyáltalán nem kell neki. Adjak kevesebb tejpépet? Nem fog elapadni a tejem ha nem szívja ki? Még akarom szoptatni.

Legjobb válasz: Szia! HA eddig szoptattál már nem fog elapadni a tejed, ha nem szívja ki teljesen a baba. Én a helyedben nem adnék neki tejpépet egyátalán. Minek egye azt a mûbigyót, amikor ott az anyatej. Úgy csinálom szintén 11 hósomnál, hogy 6 körül vacsira kap fõzeléket, husit, vagy amit mi eszünk, ha olyan és 9kor elalvás elõtt szopizik. Ezen kívül reggel, és délután is kap cicit. Õszintén szólva nem értem mire jó a tejpép, fõleg anyatejes babánál, azon kívül, hogy laktat. Sok már egészséges, értékes dologgal is jól lehet lakni. Habár itt páran majd biztosan ki fognak javítani.... De ez csak egy tanács, én így látom.

Szia! HA eddig szoptattál már nem fog elapadni a tejed, ha nem szívja ki teljesen a baba. Én a helyedben nem adnék neki tejpépet egyátalán. Minek egye azt a mûbigyót, amikor ott az anyatej. Úgy csinálom szintén 11 hósomnál, hogy 6 körül vacsira kap fõzeléket, husit, vagy amit mi eszünk, ha olyan és 9kor elalvás elõtt szopizik. Ezen kívül reggel, és délután is kap cicit. Õszintén szólva nem értem mire jó a tejpép, fõleg anyatejes babánál, azon kívül, hogy laktat. Sok már egészséges, értékes dologgal is jól lehet lakni. Habár itt páran majd biztosan ki fognak javítani.... De ez csak egy tanács, én így látom.
Tejpép elõtt szoptasd meg! Szopizzon amennyit kell és utáni egészítsd ki a péppel!
1. vok. 2. válaszolónak igaza van, bár én nem vagyok tejpép ellenes, de ekkora babónál már fürdetés elõtt egy klassz kis fõzelék dukál vacsira :)

Facebookon a tevékenységnaplóban ha ezt látom, hogy ráékerestél erre: "" Akkor ez mit jelent? Mire kell rákeresnem, hogy ""-t adjon ki?

Legjobb válasz: Szóköz, de ezt pár másodperc alatt kiderítheted. Konkrétan: beírsz egy betût, kijelölöd, majd egy szóközt nyomsz.

Szóköz, de ezt pár másodperc alatt kiderítheted. Konkrétan: beírsz egy betût, kijelölöd, majd egy szóközt nyomsz.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam. Most ezt adta ki: " " Ez u.az, mint a „”?
Amikor én próbáltam, nekem az alsó-felsõ idézõjelet mutatta, nem a dupla felsõt. Van köztük különbség, de hétköznapi értelmezésben ugyanaz. Az informatikában pedig a szöveget teszik idézõjelek közé. A szóköz is egy karakter, ezt pedig így lehet ábrázolni: " ". Azért kell az idézõjel mert egyrészt az a pontos szöveg, másrészt onnan látod hogy ott van és nem üres a szóköz helye.

Internetes rendelésnél kinek a nevét adjam meg, ha albérletben lakom?

Albérletben lakom Budapesten, de ide nem is vagyok bejelentve, az állandó lakcímem vidéki. Az albérletnél a postaládára, lakásajtóra, stb. a lakástulajdonos neve van kiírva.

Legjobb válasz: Rakd ki a neved a postaládára, és rendelj oda, vagy másik megoldás lehet, ha a munkahelyedre rendelsz.

Rakd ki a neved a postaládára, és rendelj oda, vagy másik megoldás lehet, ha a munkahelyedre rendelsz.
Saját nevedet add meg mindenképpen, különben a számlát a tulaj nevére fogják kiállítani! Szállítási címnek már lehetne az övé, viszont az átirányítás miatt érdemes az elsõ válaszban írtakat megfontolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hiszem az lesz, hogy a kézbesítés várható ideje alatt kirakom a nevem a postaládára.

A GYEd utáni halmozott szabimat töltöm, november közepétől dolgozom valójában, ha marad még idei szabadságom 14 nap, akkor azt idén ki kell adják még nekem?

Legjobb válasz: Igen, illetve jövõre is kiveheted, de csak folytatólagosan (január 2-tõl amíg el nem fogy).

Igen, illetve jövõre is kiveheted, de csak folytatólagosan (január 2-tõl amíg el nem fogy).
Gondolom nemigen engednek közel 3 hét egybefüggõ szabira, ha nov. közepén kezdesz...... Én biztosan megosztanám, és kicsit idén, kicsit jövõre venném ki.
A kérdező hozzászólása: Úgy keletkezhet 14 nap, hogy szeptember 16.-án töltötte be a kislányom a két évet és onnnatól számolódik az idei szabadságom ami év végéig:14 nap, november 12.-én állok munkába, addig a GYED alatt felgyûlt szabikat kapom meg . Mielõtt megkezdtem a halmozott szabadságokat kivenni rákérdezett a munkahelyem, hogy mi legyen az idei évre járó szabijaimmal(szeptember közepétõl a GYED lejártától december végéig járóval), én pedig azt válaszoltam, hogy rájuk bízom, mert szemtelenségnek tartottam kivenni a halmozott szabikkal együtt.Lehetett volna egybe is kérnem ? Olvastam már ezt a jogszabályt , de nekem túl kacifántos, hétköznapi nyelvre lefordítva mit jelent ki kell adják a szabimat idén év végéig , vagy átvihetik akár a jövõ év végéig is ahogy olvasom ?
A kérdező hozzászólása: Én döntöm el, hogy idén veszem ki, vagy átviszem jövõ januárra ?
ismét én: szabályosan dec 31-ig, de ha nem jön össze, alapos indok van rá, akkor március 31-ig.
Bocsi, ha már nem aktuális, de nekem év elején kifizettek valamennyi bent maradt szabit. Ilyen létezik még vagy már nem lehet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!