Találatok a következő kifejezésre: Kinek és jár a családi (7 db)

Kinek jár a családi potlék? Ha nem vagyok egyedülállo akoris kapok? Mennyi idő mire megkapom és a tgyás-t meg az anyasági támogatás mikor kapom (az igényléstől)?

Hol kell igényelni és menyi az összege 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.

Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.
a csp. 12600, az anyasági 65 ezer.
Minden gyerek után jár családi pótlék. Normál esetben 12.700, egyedülállóknak 13.700. A MÁK-tól kell igényelni.

Amennyiben betöltöm a 18at, és folytatom nappalin a tanulmányaimat, a gyerektartás meddig jár? És kit illet meg a családi illetve a GYT ha elköltözöm? Jól tudom, hogy nem anyámat?

Legjobb válasz: Családi pótlék 20éves korodig jár, ha nappali tagozaton tanulsz. Mivel betöltöd a 18at a gyerektartást megvonhatja a másik fél (édesapád) mert akkor már nem kötelessége fizetni, de ha olyan akkor továbbra is fizeti majd amíg tanulsz. Tehát tõle függ. Minden továbbra is édesanyádnak küldenek. Viszont ha elköltözöl és új címre jelented be magad , akkor neked folyósítják tovább. De ehez új címre kell bejelenteni magad. Ha pl továbbtanulni mész, kollégiumba, albérletbe akkor ilyenkor ugyanaz marad a lakhelyed, édesanyádnál.

Családi pótlék 20éves korodig jár, ha nappali tagozaton tanulsz. Mivel betöltöd a 18at a gyerektartást megvonhatja a másik fél (édesapád) mert akkor már nem kötelessége fizetni, de ha olyan akkor továbbra is fizeti majd amíg tanulsz. Tehát tõle függ. Minden továbbra is édesanyádnak küldenek. Viszont ha elköltözöl és új címre jelented be magad , akkor neked folyósítják tovább. De ehez új címre kell bejelenteni magad. Ha pl továbbtanulni mész, kollégiumba, albérletbe akkor ilyenkor ugyanaz marad a lakhelyed, édesanyádnál.
Nem tudom biztosan, de szerintem családi pótlék nem jár 18 felett.. De hülyeséget nem akarok írni.
21 éves korig jár a családi, amennyiben nappali tagozaton középfokú oktatásban tanulsz. Vagyis valamilyen olyan nappali suliban, ami nem felsõfokú oktatásnak számít.
20 éves korig jár a családi és a gyt 24 éves korig ha nappali tagozaton tanulsz de a gyt nem kaphatod meg még ha 18 el múltál is. Birosági panasznapon van ingyenes jogi tanács ott utána kérdezhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ami azt illeti, már 15 évesen elköltöztem, de csak most fogom hivatalossá tenni az anyagiakat.
Tényleg 20, bocs, elírtam. de a többi úgyvan, amíg középszinten nappalin tanul. Én pl 19 vagyok, középszintû OKJ-t csinálok és kapom.
Csak 20éves korig jár a családi. 21/L
Családi pótlék 21 éves korig jár.
Én is elírtam, tényleg csak 20ig jár a családi, csak én már 21 voltam mire elvették, mert évvesztes vagyok. Tehát minden évben 1x tanév elején bírálják el hogy jár-e még ha jól tudom, és ha pl tanév közepén töltöd a 20at., arra a tanévre még kapni fogod, nem egybõl vonják meg.

Szerintetek az normális? Vagy csak nekem tünik úgy hogy minden csak a pénzről szól? Ilyenkor kinek jár a családi és a gyes?

ismerek egy lányt 20 éves van egy barátja akivel van egy közös 5 hónapos kisbabájuk. a fiú is 20 éves. a fiú elejétől nem szerettet a lányt de m teherbe esett es azt hitte ezzel megfogja a fiút. a fiú ütötte terhesen is elzavarta nem egyszer. most úgy alakult hogy az anyától elvették a babát es az apánál helyezték el ideiglenesen szeptemberig mert akkor lesz a tárgyalás. es a lány most úgy gondolja hogy neki kell a gyerek pénze mert azt hiszi őt illeti. de a gyerekre nem gondol. próbálta vissza szerezni de nem tud semmit tenni mert elhelyezték

Legjobb válasz: A családi meg a gyes a gyereket illeti,a róla gondoskodó szülõ kapja. Tehát ebben az esetben az apának jár.

A családi meg a gyes a gyereket illeti, a róla gondoskodó szülõ kapja. Tehát ebben az esetben az apának jár.
Szegèny baba, èrtelmes szulei vannak.
A làny rosszul hiszi. Mivel az apánál van elhelyezve a baba, így az apukának jár a csp és a gyes. Ha a lány jogtalanul veszi fel a pénzt , akkor azt vissza kell neki fizetni.
Bocs de erre nem igazán lehet mit írni. Nem egy IQ bajnok egyik sem az egyszer tuti.
A kérdező hozzászólása: itt az anya akarja a gyereket csak elrontotta az egészet mert nem úgy gondozta ahogy kellett volna. sajnos. ... ..
Én is ismerek ilyet. Csak a pénz miatt nem adja örökbe a gyerekét, a szomszédok nevelik. Pedig õk azonnal magukhoz vennék és nagyon szeretik õt. Ez elég szomorú...
Nem sok esélyt hagytak szegény gyereknek.....
Most nem azért, de a lányt szapulod miközben a párja ütötte terhesen. Talán inkább adják örökbe szegény picit.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. ezt én is így gondolom. szerintem ez elég egyértelmû de úgy néz ki nem mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: sajnos ez teljesen igaz utolsó. csak az ártatlan baba nem tehet semmirõl


A családi kedvezményről szeretnék néhány infót. Kinek és mikortól jár, van-e valamilyen min. Vagy max. Bér amitől érvényesíthető, vagy mindenkinek jár?

Legjobb válasz: A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

Ha 4-5 évesen derül ki egy gyerekről, h tartós beteg, jár a gyes, vagy valamilyen más támogatás? ÉS ilyenkor emelik a családi pótlékot is?

Legjobb válasz: Az emelt családi tuti jár, szerintem a GYES is, de ebben nem vagyok biztos. Szakorvosi vélemény kell hozzá, a NET-rõl le tudod tölteni a nyomtatványt, amit a szakorvos kitölt. Így a közgyógy-ra is jogosultak lesztek, és utazási kedvezményre is. Itt utána tudsz nézni, és a nyomtatványt is le tudod tölteni. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm

Az emelt családi tuti jár, szerintem a GYES is, de ebben nem vagyok biztos. Szakorvosi vélemény kell hozzá, a NET-rõl le tudod tölteni a nyomtatványt, amit a szakorvos kitölt. Így a közgyógy-ra is jogosultak lesztek, és utazási kedvezményre is. Itt utána tudsz nézni, és a nyomtatványt is le tudod tölteni. http://www.logsped.hu/csaladtamogatas.htm
Jár a gyerek 10 éves koráig! Sajnos van ebben tapasztalatunk!
Sõt, Gyes után ápolási díjat kérhetsz, amennyiben nem szûnt meg a tartós betegség.
Szakorvosi véleméyn, javaslat alapján kérhetõ az emelt családi pótlék, és igényelheted a gyest is. 10 éves korig.

A családom ki akar tagadni, és dobni otthonról, mert egy olyan sráccal járok, akit elleneznek, s ha nem szakítunk, hívják a gyámügyiseket, és rájuk bíznak. Mit tegyek, kit válasszak?

Legjobb válasz: Plusz az sem egy utolsó szempont, hogy te hány éves vagy, és hogy õ hány éves. Tanulsz vagy dolgozol? Esetleg mindkettõ? És õ?

Plusz az sem egy utolsó szempont, hogy te hány éves vagy, és hogy õ hány éves. Tanulsz vagy dolgozol? Esetleg mindkettõ? És õ?
Ha a párodat választod, akkor is meg fognak tenni mindent, hogy elzavarják. Nálunk ez volt, legalábbis apám mindent megtett, még anyámat is felhergelte (anyu azóta belátta, hogy hibázott), pedig egy rossz szavuk nem lehetett a páromra. De mivel nem volt hova mennünk, külön váltak útjaink. Szerettem õt, szeretem õt még most is, akármit is mûvelt apám, az érzéseimet nem tudta kiirtani. Azt hiszem, hogy megmenthessem tõle a Páromat, el kellett, hogy veszítsem. És reménykedem, hogy a sors új esélyt ad egyszer, amikor apám (aki anyumat is tönkreteszi) már nem köphet az életembe. Dönts belátásod szerint, és tartsd szem elõtt, hogy ha szereted a Párodat, akkor számára is a legkevesebb szenvedéssel járó döntést hozzátok meg. A szüleid, ha igazán szereted a párodat, az érzéseidet nem fogják tudni kiirtani, akármit mûvelnek. Részvétem, és kitartást, itt most neked kell erõsnek lenned, de légy erõs akkor is, ha egyedül vagy kénytelen végigjárni az utat.
Gondolom kiskorú vagy, mivel gyámüggyel "fenyegetnek" a szüleid. Azért nem tagadhatnak ki, mert jársz valakivel, inkább rájuk lehetne ez esetben a gyámügyet ereszteni, nem rád. Mindenesetre szomorú helyzet, hogy ennyire bele akarnak szólni a magánéletedbe, persze nem mindegy , hogy 12 , vagy 17 éves vagy -e?
addig nem lehet jó tanácsot adni, amíg nem írsz egy kicsit több infót. tehát egyetértve az elõttem szólóval: mi a kifogásuk a pároddal?
A leírásod alapján ott a szülõk kényszerítették ki a házasságot, az összeköltözés feltételeként., Na ez a lehetõ legrosszabb megoldás!
természetesen a szüleidet.persze, most szerelmes vagy, de mit tennél, ha dobna a srác?akkor is csak a szüleidre számíthatnál.nem? miért?milyen a barátod?nem lehet, hogy valamiben igazuk van, csak te most mindent másképp látsz?amúgy milyen volt a kapcsolatod a szüleiddel?
Miért ellenzik a szüleid a barátodat? Így nem tudunk tanácsot adni, mert nem tudjuk, hogy a szüleid mire alapozzák ezt a véleményt. tikki
Személyesen ismerek egy lányt, munkatársam volt, akit 19 éves volt. Fülig szerelmes volt egy srácba, aki sokkal idõsebb volt nála és mivel idõsebb volt, már komolyabb dolgok érdekelték. A leány hozzá akart költözni. A szülei azt mondták, hogy szó sem lehet róla, CSAK ha esküvõ lesz. Az esküvõ megtörtént, összeköltöztek, nagy tervezések, nagy szavak és álmok, pár hónapra rá tönkrement egy amúgy többéves kapcsolat. Ment volna haza könyörögni a bolond? Dehogy, másik sráchoz költözött... tehát, ha szarul is áll a szénád a szüleiddel, akkor se ezt a pisisenhozzáköltözök dolgot válaszd szerintem, mert - bár ne így légyen, de - nagyon gyakran végzõdik kudarccal. Vagy nem is. Tudod mit? Költözz oda. És ha rosszul sül el, akkor megtanulod egy életre, hogy mi a helyzet. Ne érts félre, semmi ironikusat nem szántam e sorok közé, bunkó sem akarok lenni, pusztán jótanács.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok, de május legelején fogom tölteni a 18-at.Nagyon nehéz bánni a szüleimmel, mert nem érdekli õket az mai mondok, nekik semmi sem tetszik a srácban, pedig nem is ismerik, de nem is akarják megismerni!De kitartunk egymás mellett a sráccal, akár titokban, vagy valahogy és összeköltözünk, ha betöltöttem a 18-at!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!