Találatok a következő kifejezésre: Kinek és jár a (326 db)

Ha Magyarországon most vagyok gimnáziumos, 12. es. De abba szeretném hagyni az iskolát mert már 18 éves vagyok. és Írországba szeretnék költözni, akkor ott is tanköteles vagyok addig amíg ki nem járom a 12. et?

Legjobb válasz: Ha betöltötted a 18-at akkor már nem vagy. De ha már utolsó éves vagy nem bírod ki ezt a két évet? Sokkal jobb lenne a lelkednek ha lenne érettségid, hidd el, utána bármit kezdhetsz az életeddel.

Ha betöltötted a 18-at akkor már nem vagy. De ha már utolsó éves vagy nem bírod ki ezt a két évet? Sokkal jobb lenne a lelkednek ha lenne érettségid, hidd el, utána bármit kezdhetsz az életeddel.
Amelyik évben töltöd be a 18-at, azt még ki kell járnod.
A kérdező hozzászólása: pont ez az, h tanköteles vagyok, mert úgy kezdtem el a tanévet, h nem voltam még 18... szóval köteles vagyok kijárni ezt a tanévet, a 12.et... viszont nem tudom, h ha kimegyek Írországba akkor ott is kötelezhetnek-e arra, h kijárjam, vagy hazahozatnak, h itt járjam ki.. nem tudom, h h mûködik :S
Szerintem ennyiért nem fognak haza küldeni.
Ha Írországba mész, akkor az ottani törvények vonatkoznak rád. De mindenképpen be kell fejezned a középiskolát, és le kell érettségizned, különben semmire sem fogsz menni, se nem itt, se nem ott. Ott is tudsz majd iskolába járni.
A kérdező hozzászólása: igen csak ott kint nem tudom, h h tudok majd tanulni... minden angolul.. :S szóval arra gondoltam, h levelezõin folytatom a gimit, gondolom, h megoldható :)
Teljesen átlagos szex hang ez.
Az izgalom intenzitásától függõen változó. Nem, egyáltalán nem ciki.
nem, még jobban kívánom a csajt!
normális dolog nálam is
Nem ciki, egyik sem...!!!!!! ;) 27/F
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. :D oké, akkor megnyugodtam. A párom is ezt mondta, csak még úgymond kezdõ és gátlásos vagyok picit így, kellett a megerõsítés. 19/lány
Az a jó ha tocsogsz mert akkor élvezed a dolgot :)
A kérdező hozzászólása: (*léptem)
Nem, tgyás és gyed csak akkor jár a szüléskor van munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: Basszus. :( Babavállalási projektben vagyunk, a jelekbõl úgy érzem, pozitív, de még az "érdemes tesztelni"-idõszak elõtt... És most egyik napról a másikra megszûnt a munkám. :(
Hát sajnos nem tudsz mit csinálni azt teheted, hoyg nem mész el munkanélkülire csak a szülés elött és akkor elvileg járhat ha minden más adott.
Akkor jár csak Tgyás, GYED ...ha van munkád mikor szülsz, és szülés elõtt 2 éven belül van 365 bedolgozott napod

Ha kirúgnak a melóhelyről és jár a 3 hónap felmondási idő, és azt egyben fizetik ki, akkor 1 hónap múlva lehet jelentkezni a munkanélküli hivatalban vagy csak 3 hónap múlva?

Köszi el?re is, aki pontosan tudja.

Legjobb válasz: Ha 3 hónap a felmondási idõd, akkor 3 hónapig még állományban vagy... Ha kaptál végkielégítést (és nem a felmondási idõdrõl beszélünk most), akkor a végkielégítés hónapjaira sem kapsz semmiféle juttatást a munkaügyi központtól.

Ha 3 hónap a felmondási idõd, akkor 3 hónapig még állományban vagy... Ha kaptál végkielégítést (és nem a felmondási idõdrõl beszélünk most), akkor a végkielégítés hónapjaira sem kapsz semmiféle juttatást a munkaügyi központtól.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!!!
A munkaügyi központban álláskeresési járadék miatt akkortól jelentkezhetsz, amikortól a munkaviszonyod megszûnik. Ez független attól, hogy Neked például a felmondási idõre járó bér egy részét egyben, elõre kifizetik, mivel az utolsó munkában töltött napon ezt le kell rendezni, és a felmondási idõnek abban a részében, amikor a felmentésedet töltöd, nem kell munkát végezned. Tehát elõre is kifizethetik a felmondási bért, mielõtt a felmentési idõd lejárna. Ettõl még a munkaviszonyod fennáll, hacsak nem elõbb szüntetitek meg a Te kérésedre azt is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszod! Hátha tudnátok a konkrét helyzetemre is megnyugtató választ adni: Babát várok, 12 hetes vagyok. Tegnap jelentettem be a fõnökségnek. Félõ, hogy ki akarnának rúgni (egyátalán megtehetik??!!), de ha kirúgnának is a 3 hónap végkielégítéssel és a 3 hónap álláskeresésivel "kihúzom" mostmár a szülésig, a TGYÁSt pedig 28 nappal elõrébb el tudom indítani. Ugye? Jól gondolom? Mármint lesz így munkaviszonyom a szülés pillanatban, hogy járjon a TGYÁS és a GYED, ugye? Köszönöm, ha tudnátok erre is mondani valamit, nagyon nem értek hozzá! :)
Felmondási védelem alatt állsz (jelenleg még akkor is, ha nem is közölted volna a munkáltatóddal)
A kérdező hozzászólása: Ez jól hangzik, köszönöm!!!
A munka törvénykönyve 90. §. (1). bekezdés d) pontja alapján - a terhességedre tekintettel - felmondási védelem alatt állsz.

Ha két kis kandúrcicám van, akik ki-be járnak a kertbe és a házba, akkor ha ivarérettek lesznek, akkor felváltva fognak jelölni a házban?

Legjobb válasz: Így van. Arról nem beszélve, hogy az ivarérett kijárós kandúrok baromi szökõsek. A miénk állandóan agyonverve jött haza, hiányoztak részek a füleibõl, tele volt kulanccsal stb. Mióta ivartalanítattuk, szép egészséges, fényes a szõre, otthon sütteti a hasát, és baromi jól érzi magát. 6 ezer forintomba került, és újra egészséges. Ráadásul nem is jelöl.

Így van. Arról nem beszélve, hogy az ivarérett kijárós kandúrok baromi szökõsek. A miénk állandóan agyonverve jött haza, hiányoztak részek a füleibõl, tele volt kulanccsal stb. Mióta ivartalanítattuk, szép egészséges, fényes a szõre, otthon sütteti a hasát, és baromi jól érzi magát. 6 ezer forintomba került, és újra egészséges. Ráadásul nem is jelöl.
Ez megint olyan, hogy erosen macskafuggo. Lehet, egyaltalan nem fognak jelolni a hazban, lehet, hogy felvaltva, es lehet hogy egyszerre. Mindezt a kerdeskort megkerulheted, ahogy az elso is irta, egy egyszeru rutinmutettel.
Egy idõben volt három kijáró ivaros kandúrunk, és nem jelölgettek a házban, hanem csak kint. Elszöktek? Igen, volt, hogy napokig nem volt itthon egyikük-másikuk. De midig visszajöttek. Nem úgy, mint az ivartalanított kan kutyánk.

Kinek jár a gyes és kinek a gyed? Egyszerre jár (hat) mindkettő?

Legjobb válasz: Gyes: jár mindenkinek, ha nincs munkaviszony akkor is bruttó 28.500Ft Gyed: pedig csak annak, akinek megvan 2 éven belül a 365 nap munkaviszonya (fizetés 70%-a, de persze van maximális összeg, pontosan nem tudom mennyi) és az igényléskor biztosítottnak kell lenni

Gyes: jár mindenkinek, ha nincs munkaviszony akkor is bruttó 28.500Ft Gyed: pedig csak annak, akinek megvan 2 éven belül a 365 nap munkaviszonya (fizetés 70%-a, de persze van maximális összeg, pontosan nem tudom mennyi) és az igényléskor biztosítottnak kell lenni
Ahogy a második írta. A max. összege meg a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, jelenleg 130200.
ha jól tudom a gyes alanyi jogon mindenkinek akinek nem volt meg a 1 év munkaviszonya a gyed annak akinek megvolt a munkaviszonya egyszerre nem járhat ez már tuti!

Kinek jár a terhességi gyermekágyi segély? És milyen támogatások járnak még?

Most Július 5.én szültem.megigényeltem a családi pótlékot,gyedet és az anyaságit.

Legjobb válasz: Elõször nem a GYED jár, hanem a terhes gyermekágyi segély. Ez jár 168 napig. Vagy a szüléstõl veszed igénybe, vagy a várható szülés elõtt 28 nappal kezdõdik, de akkor is 168 napig jár. Itt a link: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely A 169. naptól, a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd a gyermek 3 éves koráig a GYES. Az anyaságit és a csp-t nem a munkáltató fizeti, hanem a Magyar Államkincstár.

Elõször nem a GYED jár, hanem a terhes gyermekágyi segély. Ez jár 168 napig. Vagy a szüléstõl veszed igénybe, vagy a várható szülés elõtt 28 nappal kezdõdik, de akkor is 168 napig jár. Itt a link: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely A 169. naptól, a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd a gyermek 3 éves koráig a GYES. Az anyaságit és a csp-t nem a munkáltató fizeti, hanem a Magyar Államkincstár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Anyasági támogatást ki kaphat? Ez a GYES-GYED-TGYÁS mellé jár, vagy külön kell igényelni? Milyen papírok kellenek hozzá és mikor fizetik ki? Ehhez is kell nyitni bankszámlát?

Legjobb válasz: Az egyszeri anyasági támogatásra gondolsz? Mert az szülés után jár a baba papírjaival lehet igényelni, 64125 az összege, és kérheted a kifizetését postai úton is

Az egyszeri anyasági támogatásra gondolsz? Mert az szülés után jár a baba papírjaival lehet igényelni, 64125 az összege, és kérheted a kifizetését postai úton is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor ezzel még bõven ráérünk, még csak a 28. hétben járunk.
Kiegészíteném az elsõ hozzászólót annyival, hogy a kiskönyvedben lennie kell 4 db orvosi pecsétnek, hogy részt vettél a terhes gondozáson.
A kiskönyv alapján a gondozást végzõ orvos a zárólelettel együtt fogja kiállítani az igazolást arról, hogy megfelelõ számban (ahogy az elõttem szóló írta :4 pecsét a kiskönyvben) részt vettél terhesgondozáson. Utána az Államkincstárnál kell ezzel a papírral igényelni, de a védõnõnek az utolsó terhesgondozás alkalmával adnia kell majd egy papírt arról, hogy mit hol tudtok elintézni és mi kell hozzá .
Az utolsó hozzászólásáshoz annyit tennék hozzá, hogy a legújabb változás szerint többé már nem az orvos állítja ki az igazolást, hanem a védõnõ. Szintén a 4 orvosi pecsét alapján.

14 éves lány vagyok, járok bulizni, buliba smárolok fiúkkal, vezetem egy papiron, hogy eddig kikkel smároltam, nagyok a melleim, ezért kiteszem amim van, és akkor most ribanc vagyok?

Legjobb válasz: A kérdezõ további kérdései... – 2 év múlva: "16 éves lány vagyok, járok bulizni, felszedek srácokat, le is fekszem velük, jegyzem egy papíron, hogy eddig kiket tudtam ágyba csábítani... most akkor ribanc vagyok?" – 5 év múlva: "Miért hagy el minden pasi? Folyton megcsalnak, pedig én hûséges vagyok aránylag... jó, néha félrelépek, de ettõl még nem kéne csak úgy dobniuk. Mi lehet velem a baj?" – 10 év múlva: "SOS!!! Egy HIV-tesztem pozitív lett! :SSS Ugye ez lehet csak véletlen?!! Ugye lehet, hogy a második szûrés negatív lesz?!!" – 20 év múlva: "Tud valaki egy jó hospice-házat a fõvárosban?" . . . Válaszd a másik utat. Jóindulatú tanácsom, hogy ahelyett, hogy mintegy azzal vágnál fel, hogy hány pasit tudsz felszedni, vedd észre, hogy ez nem igazi dicsõség. Próbálj más területeken sikereket elérni. És párkapcsolat tekintetében pedig próbáld megtalálni azt, aki (majd) tartósan ki tudja elégíteni a vágyaidat, és akit szeretsz is annyira, hogy nem csalnád meg. Hidd el, az életednek sosem lesz stabil alapja, ha a "pasifaló" attitûdöt viszed tovább. És bármennyire sem szeretek durva lenni, de igen, ez valóban a ribancok definíciója amit fent írtál (legalábbis sokak olvasatában). De megváltozhatsz, és lehetsz tisztességes lány, illetve nõ. És hidd el, hosszútávon megéri.

A kérdezõ további kérdései... – 2 év múlva: "16 éves lány vagyok, járok bulizni, felszedek srácokat, le is fekszem velük, jegyzem egy papíron, hogy eddig kiket tudtam ágyba csábítani... most akkor ribanc vagyok?" – 5 év múlva: "Miért hagy el minden pasi? Folyton megcsalnak, pedig én hûséges vagyok aránylag... jó, néha félrelépek, de ettõl még nem kéne csak úgy dobniuk. Mi lehet velem a baj?" – 10 év múlva: "SOS!!! Egy HIV-tesztem pozitív lett! :SSS Ugye ez lehet csak véletlen?!! Ugye lehet, hogy a második szûrés negatív lesz?!!" – 20 év múlva: "Tud valaki egy jó hospice-házat a fõvárosban?" . . . Válaszd a másik utat. Jóindulatú tanácsom, hogy ahelyett, hogy mintegy azzal vágnál fel, hogy hány pasit tudsz felszedni, vedd észre, hogy ez nem igazi dicsõség. Próbálj más területeken sikereket elérni. És párkapcsolat tekintetében pedig próbáld megtalálni azt, aki (majd) tartósan ki tudja elégíteni a vágyaidat, és akit szeretsz is annyira, hogy nem csalnád meg. Hidd el, az életednek sosem lesz stabil alapja, ha a "pasifaló" attitûdöt viszed tovább. És bármennyire sem szeretek durva lenni, de igen, ez valóban a ribancok definíciója amit fent írtál (legalábbis sokak olvasatában). De megváltozhatsz, és lehetsz tisztességes lány, illetve nõ. És hidd el, hosszútávon megéri.
Én ütnélek. Zenére. Nem vagy ribanc, átlagos lány vagy. Egy átlagos sráccal leszel majd együtt, akivel rendre csalhatjátok egymást. Mosolyogj, a te döntésed volt. Mutatom: :)
nem ez tök átlagos mostanában
na még pár év és beszopod majd magad egy jó állásra, addig ugyis gyakorolsz még rendesen ahogy látom
elõzõ ez nagyon tetszik ment a zöld kéz!!!
Igazából ezek tök átlagos dolgok manapság, de az, hogy büszke is vagy rá, szánalmas : )
IGEN. Tényleg.
Hát szerintem ja xD A ribancokat pont így jellemzik. De ne aggódj, a csajok 60%-a ezt csinálja. Viszont egy kicsit fura, hogy vezeted papíron, kikkle smároltál.
A kérdező hozzászólása: már vártam, hogy valaki igy beszóljon. xD
A kérdező hozzászólása: azért vezetem, hogy ne felejtsem el.xd
Se nem bántani nem akarlak, sem elbagatelizálni a kérdésed, de leírnék egy viccet. - Plébános úr, az bûn, ha esténként gyönyörködöm a tükör elõtt a szépségemben? - Nem bûn, lányom, csak tévedés. Egy jó tanács: vigyázz magadra!
Az nem baj, ha bulizol. Az sem baj ha smárolsz - kénél mi a határ, meddig másznak a ruhádba? Az hogy ezt papíron vezeted - a nagyon gáz. (hol tartasz?) Az hogy nagyok a melleid: nem gáz! Az hogy kiteszed: nem gáz. Az hogy mindezt úgy teszed, hogy alapvetõ dolgokkal nem vagy tisztában - az nagyon gáz!!!
nem baj ha bulizol, smárolsz, papíron vezetni (minek?) az se baj ha nagyok a melleid, de az hogy kirakod...
mondjuk szerintem az pozitívum hogy megkérdezel másokat. Figyelj, szerintem nem jó ha ezt csinálod mert még fiatal vagy, és idõd meg van. Gondolom ezeket azért azért csinálod hogy menõ legyél.Hát ha nem csinálod ezeket hidd el akkor is gyönyörû leszel, mert minden lány gyönyörû valamilyen szinten és nem a külsõ hanem a belsõ a fontos!:)
Az én értékrendem szerint nem vagy ribanc, akár smárolsz a pasikkal, akár kiteszed a nagy melleidet! Ha az utamba kerülnél - és nem tudnám hány éves vagy - meg is borítanálak!... De! Az aggasztó, hogy nem vagy felkészülve erre a szerepre, ezért mindenki csak ki fog használni... Most még egy mutatós liba lehetsz...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!