Találatok a következő kifejezésre: Kinek és jár (436 db)

A családi kedvezményről szeretnék néhány infót. Kinek és mikortól jár, van-e valamilyen min. Vagy max. Bér amitől érvényesíthető, vagy mindenkinek jár?

Legjobb válasz: A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

A mobilos játékokat (jad és jar) ki kell csomagolni vagy tömörítve kell felrakni a mobilra?

Legjobb válasz: ha jsd vagy jar-ban szedted le akkor minek?csak rakd a telódra és kész.csak ha mondjuk rar-ban van a jar vagy jad csak akkor kell kietömöríteni a rarból

ha jsd vagy jar-ban szedted le akkor minek?csak rakd a telódra és kész.csak ha mondjuk rar-ban van a jar vagy jad csak akkor kell kietömöríteni a rarból
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Na most akkor ki szerint járt, és ki szerint nem járt ember a Holdon?

Miért nem: Érv: A Holdon készült fényképeken nem látszanak a csillagok, pedig az ég fekete és még légkör sem nehezíti a csillagok megfigyelését.

Legjobb válasz: Én egy érvet tudok, ami megkérdõjelezi: http://www.google.hu/search?hl=hu&qe=ZW1iZXIgYQ&qesig=Sgzdx3.. Miért lobog a zászló?

Én egy érvet tudok, ami megkérdõjelezi: http://www.google.hu/search?hl=hu&qe=ZW1iZXIgYQ&qesig=Sgzdx3.. Miért lobog a zászló?


Mi az a passzív GYED? Kinek és mikor jár? Van aktív GYED is? Én csak "sima" GYEDet ismerek.

Bocs ha hülyeséget kérdezek!

Legjobb válasz: Azért passzív, mert nincs mögötte munkaviszony, abban az esetben jár ha a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya. Van passzív tgyás is abban az esetben ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. A passzív tgyást után már nem jár gyed csak gyes. Így nem éri azt hátrány aki az ellátásokhoz szükséges feltételeket teljesíteni tudta, de közben "kilõtték" alóla a munkahelyet. A munkaviszony megszûnésének oka lehet a határozott idejû munkaviszony lejárta, de akár a munkáltató jogutód nélküli megszûnése is.

Azért passzív, mert nincs mögötte munkaviszony, abban az esetben jár ha a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya. Van passzív tgyás is abban az esetben ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. A passzív tgyást után már nem jár gyed csak gyes. Így nem éri azt hátrány aki az ellátásokhoz szükséges feltételeket teljesíteni tudta, de közben "kilõtték" alóla a munkahelyet. A munkaviszony megszûnésének oka lehet a határozott idejû munkaviszony lejárta, de akár a munkáltató jogutód nélküli megszûnése is.
Akkor is átvált passzívvá, ha a folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony (pl. határozott idejû szerzõdés lejár vagy megszûnt a cég). A kettõ között még egy különbség van, az "aktív" biztosítási jogviszonynak számít, míg a passzív nem. Azaz a passzív egy késõbbi ellátásnál nem számít bele a szükséges napokba (pl. munkanélküli segély). Ez alól csak a tgyás kivétel: egy újabb tgyásnál a passzív gyed ideje beleszámít.

Kinőtte -e gyermeketek a tejfehérje érzékenységet? Hány éves korára nőtte ki és milyen súlyos tünetekkel járt?

Legjobb válasz: A férjem elsõ házasságából született fia nem nõtte ki. 12 éves, és a mai napig tejmentes diétán kell/ene neki lenni. A tünetek nála: nem fejlõdött, kiütéses volt, ment a hasa. Állitólag nála elöli a bélbolyhokat. Persze nem tartották rendesen a diétát, mindig megszánták...és nem nõtte ki. Egy barátnõm fiainak is tejérzékenysége volt, másfél évesen derült ki. Õk is kiütésesek lettek, hánytak is. De õk 3 éves korukra kinõtték.

A férjem elsõ házasságából született fia nem nõtte ki. 12 éves, és a mai napig tejmentes diétán kell/ene neki lenni. A tünetek nála: nem fejlõdött, kiütéses volt, ment a hasa. Állitólag nála elöli a bélbolyhokat. Persze nem tartották rendesen a diétát, mindig megszánták...és nem nõtte ki. Egy barátnõm fiainak is tejérzékenysége volt, másfél évesen derült ki. Õk is kiütésesek lettek, hánytak is. De õk 3 éves korukra kinõtték.
Szigorú diétával, ha idõben elkezdtétek, elvileg 3-5 éves korra nagyon sokat javulhat az allergia. Lehet, hogy nem múlik el teljesen, de nyugodtan ehet tejtermékeket. A lányomnál nagyon csúnya ekcéma alakult ki a tejfehérje allergiától, most 5 éves és fél éve nem is jött elõ neki. A 1, 5-es tejet is meg tudja inni, persze nem literszám, de egy-egy pohárral igen. Viszont nagyon fontos a diéta szigorú betartása, és a tejtermékek fokozatos bevezetése. Azt nem nézték, hogy tojásra és szójára allergiás-e? A tejfehérje allergiánál nagyon gyakoriak ezek is.
A kérdező hozzászólása: 2 éves most a kisfiam.3 hónapos korában derült ki a tej-és tojás allergiája. A diétát azóta is nagyon szigorúan betartom nála.Szója alapu tápszert kapott és már ettõl is kezdtek allergiás tünetei lenni, ezért azt sem adom már neki.A válaszokat nagyon szépen köszönöm!Nagyon szeretném ha az én kisfiam is kinõné az allergiáját!Én mindent megteszek ezért.
Nekem születésem óta van. Eltelt 20 év és nem nõttem ki. Egyáltalán nem változott semmi. Tünetek: vagy kiütés, vagy hasmenés, de ezek elkerülhetõk a diétával teljesen.

Ki hova jár Budapesten lovagolni, ahol jók a lovak és a képzés is? Árban sem lenne rossz, ha megfizethető!

Legjobb válasz: Én a P.E.L.I.-be járok lovagolni(Soroksári Tesco mögött)és egy durván fél óra 2000 Ft.Nagyon szeretek oda járni, kedvesek az oktatók, és aranyosak a lovak.

Én a P.E.L.I.-be járok lovagolni(Soroksári Tesco mögött)és egy durván fél óra 2000 Ft.Nagyon szeretek oda járni, kedvesek az oktatók, és aranyosak a lovak.
Ha még aktuális: Én az Aranypatkó Lovardába járok (III.ker), tapasztalt, kedves oktatók, aranyos lovak, nagyon szeretem! A futószáras, séta-terepes árakat nem tudom, fél óra osztálylovaglás 3000 Ft, ez nem éppen a legolcsóbb, de 50perc csak 3500, és lehet bérletet is venni, ami kedvezményt biztosít, megéri!

Hogyan működik az Erzsébet-utalvány? Honnan és milyen módon igényelhető? Kinek és hogyan jár? Mire fordítható?

Legjobb válasz: senkinek nem jár, a munkáltatód adhatja...kajajegy, amit nagyon kevés helyen váltanak be

senkinek nem jár, a munkáltatód adhatja...kajajegy, amit nagyon kevés helyen váltanak be
A kérdező hozzászólása: Nem az étkezési utalványra gondoltam, hanem arra, hogy ebbõl létezik üdülésre fordítható utalvány is, amely szintén Erzsébet-ut.

Kinek és milyen munkakörben jár Erzsébet utalvány?

8 órás , hat hónapos szerzõdésem van.

Legjobb válasz: senkinek nem jár, a munkáltató ad, ha akar.

senkinek nem jár, a munkáltató ad, ha akar.
A munkáltató adhat. Nekünk van egy adott keretnyi cafeteriank, amibõl ki lehet választani, hogy mit kérünk, erzsébet utalvány, szép kártya, ticket sport, önként nyugdíjpénztár, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !

Kinek és milyen feltételek mellett jár családi pótlék vagy gyes vagy gyed vagy bármi kedvezmény, támogatás?

20 éves tanuló vagyok akinek jún. 16-án lesz az utolsó vizsgája, most 5 hetes kismama vagyok, munkaviszonyban eddig nem voltam és a kicsi miatt most nem is tudok elmenni dolgozni. Erre a helyzetre nekem mi jár, pontosabban a babának milyen támogatás jár és ezt hol kell igénybe venni vagy érdeklődni?

Legjobb válasz: A gyes+családi+egyszeri anyasági támogatás mindenkinek alanyi jogon jár!

A gyes+családi+egyszeri anyasági támogatás mindenkinek alanyi jogon jár!
1. vagyok, az lemaradt, hogy az egyszeri anyaságihoz kell, hogy 4x (koraszülés esetén 1x) megjelenj terhesgondozáson.
Szülés után egyszeri anyasági támogatás: 64.125 Ft Havonta GYES: 25650 Ft + családi pótlék: 12200 Ft. Más támogatást sajnos nem kapsz, a GYED munkaviszonyhoz kötött.
Elõzõ vagyok. A GYES nettó összegét írtam, tehát tisztán ennyit kapsz kézhez (bruttóban egyébként 28 ezer Ft).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segitetettek
Innen egyébként letöltheted, kinyomtathatod a szükséges nyomtatványokat: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladtamogat..
Ja, és egyébként gratulálok a csöppséghez, és boldog babavárást kívánok! :)

12 leszek kb.20 nap múlva. Az ismerőseim mindig azzal izélnek hogy miért nem járok ki esténként a haverokkal. Kérdezzem meg a barátaimat hogy nem -e kapcsolódnánk ki és járnának ki velem?

Legjobb válasz: bocsi, de szerintem egy 12 évesnek nem kell még kijárkálnia esténként én 15 éves vagyok és büszkén mondom hogy még életemben nem voltam igazi buliban..discoban.. és nem szoktam kijárkálni esténként soha! de ha a te szüleid engedik ahhoz csak gratulálni tudok.. nemfeltétlenül gondolsz discora remélem..csak simán kimenni este.. na mindegy..ez az én véleményem.. ha nem mész sehova,senki nem fog kinézni.. azt javaslom várj még pár évet

bocsi, de szerintem egy 12 évesnek nem kell még kijárkálnia esténként én 15 éves vagyok és büszkén mondom hogy még életemben nem voltam igazi buliban..discoban.. és nem szoktam kijárkálni esténként soha! de ha a te szüleid engedik ahhoz csak gratulálni tudok.. nemfeltétlenül gondolsz discora remélem..csak simán kimenni este.. na mindegy..ez az én véleményem.. ha nem mész sehova, senki nem fog kinézni.. azt javaslom várj még pár évet
A kérdező hozzászólása: nem !!nem úgy értem hogy ki akarok járni!! hanem úgy hogy azt akarják (nagyok hogy "lazuljak":P de én inkább otthonülõ tipus vagyok am...ayum ki engedne engem ......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!