Találatok a következő kifejezésre: Kinek, s lehetne (21 db)

Kérdezd õket!
õszintén megmondom semmit, egy életre összeveszett az egyesületben ott mindenki mindenkivel. Janics Kováccsal és Kati nénivel is, bár ha megnézzük hányan szálltak ki Kati nénitõl az utóbbi idõben, nem feltétlen Janics tehet róla..

A Vergeltungswaffe 3 működési elvén ki lehetne juttatni egy pár kg-s testet a világűrbe?

Megoldható lenne az orbitális illetve deorbitális pálya, vagy csak szuborbitális pálya jöhet szóba? Aki nem tudná mi ez:

Legjobb válasz: Nem, nem lehet. Van a levegõnek ugyanis egy rossz tulajdonsága (vagyis, minden közegnek megvan, de most a levegõ a kérdés) - minél gyorsabban próbálsz haladni benne, annál jobban lelassít. Ez az egyik gond. A másik, hogy a levegõ összepréselõdik a test elõtt - minél gyorsabban mész, annál jobban. Az összepréselõdõ gáz pedig felhevül. Minél gyorsabban mész, annál több gáz, annál nagyobb nyomás alakul ki, tehát annál nagyobb lesz a hõ. Tehát, ha legalább elsõ kozmikus sebességre is gyorsítanád, kapásból elolvadna és kvázi molekulákra zuhanna szét. Pont ezért vannak a rakéták is erõsen fokozatra osztva - az elején nagy tolóerõ kell, hogy elemelkedjen a talajtól, de nem túl nagy, nehogy a sûrû levegõ lelassítsa - éppen annyi, hogy át tudjon vergõdni a legbelsõ, sûrû rétegeken. Aztán, ha feljebb jutott, akkor kezd el igazán gyorsítani, hogy elérje a megfelelõ sebességet a körpályához. Egy lövedék csak egyszer gyorsítható. Lesz egy x lendülete, ahogy elhagyja az ágyú csövét, és annyi. Ebbõl kéne gazdálkodni. Viszont ahogy elhagyja az ágyú csövét, kapásból beleütközik a levegõbe, ami jelenleg kvázi betonfalként funkcionál, hiszen a lövedéket, amennyiben orbitális pályára akarok állítani, alaphangon is elsõ kozmikus sebességgel kell kilõni (tehát valahol 12km/s FÖLÖTT) - de inkább jóval gyorsabban, hiszen a lövedék csak lassulni fog, sosem gyorsulni. Tehát kivitelezhetetlen. A legutolsó érv pedig az, hogy teljesen értelmetlen lenne - nem nagyon lenne semmilyen olyan felszerelés, ami ekkora gyorsulást kibírna, minden áramkör, érzékelõ úgy tönkremenne, mint a szél :)

Nem, nem lehet. Van a levegõnek ugyanis egy rossz tulajdonsága (vagyis, minden közegnek megvan, de most a levegõ a kérdés) - minél gyorsabban próbálsz haladni benne, annál jobban lelassít. Ez az egyik gond. A másik, hogy a levegõ összepréselõdik a test elõtt - minél gyorsabban mész, annál jobban. Az összepréselõdõ gáz pedig felhevül. Minél gyorsabban mész, annál több gáz, annál nagyobb nyomás alakul ki, tehát annál nagyobb lesz a hõ. Tehát, ha legalább elsõ kozmikus sebességre is gyorsítanád, kapásból elolvadna és kvázi molekulákra zuhanna szét. Pont ezért vannak a rakéták is erõsen fokozatra osztva - az elején nagy tolóerõ kell, hogy elemelkedjen a talajtól, de nem túl nagy, nehogy a sûrû levegõ lelassítsa - éppen annyi, hogy át tudjon vergõdni a legbelsõ, sûrû rétegeken. Aztán, ha feljebb jutott, akkor kezd el igazán gyorsítani, hogy elérje a megfelelõ sebességet a körpályához. Egy lövedék csak egyszer gyorsítható. Lesz egy x lendülete, ahogy elhagyja az ágyú csövét, és annyi. Ebbõl kéne gazdálkodni. Viszont ahogy elhagyja az ágyú csövét, kapásból beleütközik a levegõbe, ami jelenleg kvázi betonfalként funkcionál, hiszen a lövedéket, amennyiben orbitális pályára akarok állítani, alaphangon is elsõ kozmikus sebességgel kell kilõni (tehát valahol 12km/s FÖLÖTT) - de inkább jóval gyorsabban, hiszen a lövedék csak lassulni fog, sosem gyorsulni. Tehát kivitelezhetetlen. A legutolsó érv pedig az, hogy teljesen értelmetlen lenne - nem nagyon lenne semmilyen olyan felszerelés, ami ekkora gyorsulást kibírna, minden áramkör, érzékelõ úgy tönkremenne, mint a szél :)
Annyit fûznék hozzá, hogy az elsõ kozmikus sebesség "csak" 7.9 km/s. Amit elõttem írtak az a második. De egyébként eggyet értek.
imco, igen, igazad van, azt benéztem :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, értem. Köszönöm a válaszokat. Mount Everest tetején lévõ railgun ugyanerre a célra? (igaz, jelenleg 3, 5 km/s a torkolati sebessége, de ha mondjuk elérné a 8-at...)
Próbáld meg ki-be kapcsolni am a teló felismeri a memókártyát? A felértékelést megköszönöm!
Nekem is így van. Én mindig megpróbálom kb. 3-4-5-szö, és akkorra sikerül, és ezt minden alkalommal. Jobb mint a semmi. Egy Monte tulajdonos..:)


A pesti rakpartot is ki lehetne alakítani úgy, hogy az utat leviszik a föld alá, s a felszíni tereket sétáló korzókká alakítják (mint pl. Düsseldorfban)?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/NRW%2C_Du.. Ilyenre gondoltam. Felül zajlik a folyó mellett az élet, s ezalatt az autósforgalom halad. Budapest gyönyörű, de a Duna nincs eléggé kihasználva ilyen szempontból.

Legjobb válasz: Lehetni lehet, de nem annyira tartunk még ott, hogy szabadon elszórható százmilliárdjaink legyenek arra, hogy legyen egy szép sétányunk.

Lehetni lehet, de nem annyira tartunk még ott, hogy szabadon elszórható százmilliárdjaink legyenek arra, hogy legyen egy szép sétányunk.
Kérdezõ, te ugye még gimnazista vagy áltsulis vagy? Attól még, hogy a HDI szerint világszinten nagyon fejlett ország vagyunk, a hétköznapi szóhasználat szerint nem. Emberek milliói élnek napról napra, házakat árvereznek el ezresével, ami fejlesztés meg van az úgy 95%-ban EU-s pénz és csak arra adnak, amire eldöntik, hogy kell. Viktor magánnyugdíjakat einstandol, hogy legalább nemzetközi szinten ne csõdöljön be az ország. Szerinted nincs fontosabb dolog az ötletednél? Szépnek szép lenne, de ne röhögtesd már ki magad azzal, hogy Németországot olyan gazdagnak próbálod beállítani, mint minket...
Te kérdezõ, lenne egy javaslatom. Építsd meg. Felteszel egy kérdést, de nem vagy kíváncsi a válaszra. Nem lehetne. Ha ez a válasz számodra nem elfogadható, az a te bajod.
te abszolúte hü.lye vagy...magasan a béka pics.ája alatt fejlett...recesszió van...keress rá ha nem tudod mit jelent
Ez a magasan fejlettség vicc volt ügye? Honnan vegyenek rá pénzt?
A kérdező hozzászólása: Miért lenne vicc, ha egyszer tény?
A kérdező hozzászólása: 1: Szerintem semmi jogod nincs lehülyézni. 2: Ha nem ismered a tényeket, inkább fogd be a szád. :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Deve.. Magyarország a 37. ország. És el tudod olvasni az ország kategóriáját? "Very high human development" -> Nagyon magas emberi fejlettség
A kérdező hozzászólása: Ugyan válaszoltál a kérdésre, de egybõl kitértél egy másik dologra (Magyarország anyagi helyzete), ami egy feltételezésen alapuló kérdésnél egyáltalán nem fontos. A kérdés ugyanis arra irányult, hogy mûszakilag megoldható lenne -e (=kialakítható), nem pedig arra, hogy Magyarország megengedheti -e magának...
A kérdező hozzászólása: Hagyjuk már ezt, hogy még nem tartunk ott; Magyarország egy magasan fejlett ország.
A kérdező hozzászólása: Aláírom, Németország valóban jóval fejlettebb, mint Magyarország, de néhány egykori nyugati ország és hazánk közt már nincs is nagy különbség. Az élõ példa erre Olaszország: már északon sem jobb az életszínvonal, mint pl. Budapesten, délrõl nem is beszélve.
Az észak-olasz tartományok egy fõre jutó GDP-je 32-33.000€ környékén mozog. Magyarországé 20, más források szerint 22. Az EU-régiók tekintetében az egész EU 20 legszegényebb régiója közül 4 magyar, úgy, hogy összesen 7-re van felosztva az egész ország a NUTS-2 listán. Ez a 4 régió az EU-átlag 40-45%-t termeli ki. A 20 leggazdagabb EU tartomány listáján pedig van olasz régió, Bolzano, ami az EU-átlag 148%-t adja. Nem, nem vagyunk egyenlõ szinten Észak-Olaszországgal. Budapest van egyenlõ szinten Észak-Olaszországgal.
Kedves Kérdezõ! Te egy másik Magyarországon élhetsz. Javaslom, ne a számítógép adatait bújd, henem menj az utcára, emberek közé, vidékre, hogy tényleg tisztában legyél az országunk helyzetével. A pénzügyi és egyéb adatok az egy dolog, s a valós szint az egy másik. Annyiban egyetértek, hogy jó úton halad Magyarország, de inkább csak fiskálisan, az emberek ebbõl semmit nem éreznek szinte. S a pozitív adatok mögött sajnos ott van, hogy a paraziták a megtermelt javak magas százalékát elvonják a dolgozó rétegtõl. Ha egy országban él kb. 9.5 millió ember, s ebbõl csak 2, 7 millió körül van az, aki adót fizet, dolgozik, az k..va kevés. S nem a kismamákra, nyugdíjasokra gondolok, mégcsak nem is a gyerekekre. NA akkor kire is..? Hát õk felélik, amit mi megtermelünk, s egy helyben topogunk. De ez már egy másik téma lehetne.
Vidékre sem kell menni, elég csak megnézni a hármas metrót. Kb hetente elfüstöl egy de mégsem cserélik le mert nincs rá pénz, pedig egyértelmû hogy életveszélyes kb. Lenne sokkal fontosabb dolog is a sétányodnál és arra sincs pénz. Hiába lehetne megvalósítani egy jó ideig biztos nem fogják. Egyébként meg ott a Kopaszi-gát, ott eléggé ki van használva a Duna.

Hogy lehetne ki választani hogy a telefonak ne az 1Gb s sd card 0 legyen az alapértelmezett hanem a 16 Gb s Ext. Sd card 1?

Samsung galaxy s4 android jelly bean

Legjobb válasz: Ha arra gondolsz, hogy arra telepítsen alkalmazásokat, akkor nem lehet alapértelmezettre állítani. Root -> Link2SD (Lehet, hogy félreértettem a kérdésed, esetleg pontosíthatnál.)

Ha arra gondolsz, hogy arra telepítsen alkalmazásokat, akkor nem lehet alapértelmezettre állítani. Root -> Link2SD (Lehet, hogy félreértettem a kérdésed, esetleg pontosíthatnál.)
A kérdező hozzászólása: *ext sd
Gyászold meg a freemailt és csinálj egy gmailt. (és még rímel is)
nekem is ugyanez van, gondolom központi hiba lehet.
...és nekem is... Már írtam nekik, de semmi...

Segítsen valaki! A harmadik gyerek után sterilizáltak. Bele mentem s nem tudtam hogy elválok s lesz egy új párom kinek nincs saját gyermeke. Nem kéri hogy legyen de tudom hogy szeretné.35 éves vagyok még lehetne ugye? . De már nem lehet ha jól tudom?

Legjobb válasz: Itt azt írják, hogy sikeresen végeztek visszaállító mûtétet, ami következtében már létrejött terhesség. Szóval nem feltétlenül visszafordíthatatlan. http://drtomosvary.hu/muvi-meddove-tetel-sterilizacio/72 Lombikkal bármikor lehet, de ilyen esetben sem a visszaállító mûtétet, sem a lombikot nem támogatja az állam - legalábbis én így tudom.

Itt azt írják, hogy sikeresen végeztek visszaállító mûtétet, ami következtében már létrejött terhesség. Szóval nem feltétlenül visszafordíthatatlan. http://drtomosvary.hu/muvi-meddove-tetel-sterilizacio/72 Lombikkal bármikor lehet, de ilyen esetben sem a visszaállító mûtétet, sem a lombikot nem támogatja az állam - legalábbis én így tudom.
bocsi, nem tudom, de ez nagyon durva!Még tök fiatal vagy!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!!!
Így van, lombikkal még lehet közös babátok.
Szia, én most készülök az elkötésre, augusztus végén szülöm a harmadikat, 37 vagyok. Mindegyik császáros volt, illetve lesz, Nekem az orvos azt mondta, hogy csak lombikkal lehet utána. Mondjuk én biztosan nem szeretnék többet.
Nem tudom, vissza tudnák-e állítani, volt már példa ilyenre. lombikkal szerintem minden további nélkül lehet gyereked, de én is úgy tudom, hogy az állam ilyen esetben nem támogatja, tehát többszázezer Ft. egészségkártyával 20%-ot visszaigényelhetsz az adódból, ha ez vigasztal :-( sajnálom a helyzeted :-(
Férfi vagy, vagy nõ?
Sterilizáltak???? Talán vissza lehet fordítani. Kérdezd meg az orvosodat? Attól függ milyen módon tették átjárhatatlanná a petevezetékedet. Ha teljesen átvágták, akkor lehet, hogy nincs mit tenni, de ha csak elkötötték, akkor azt fel lehet oldani, én úgy tudom. Legrosszabb esetben petesejt leszívással, külsõ megtermékenyítéssel, méhbe visszaültetéssel még el tudom képzelni, hogy legyen gyereked.
Valóban nagyon fiatal vagy. Meg szabad kérdezni, hogy miért mentél bele? Sajnos szerintem ez egy visszafordíthatatlan folyamat. :(
Szerintem erre csak egy orvos tudna válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez kilátástalan ahogy elnézem, mivel nincs pénzünk ilyen beavatkozások kifizetésére.....:(

16 éves lány vagyok nem volt még barátom, pedig már lehetne. :S Buliba nem szeretek járni vagyis nincs is kivel menjek mert barátaim nincsenek hogyan tudnék változtattni a helyzeten? :S

Legjobb válasz: Ezzel én is így érzek csak még én 14 vok....Várom én is a válaszokat egy ugyan ilyen kérdésre!!! 14/L

Ezzel én is így érzek csak még én 14 vok....Várom én is a válaszokat egy ugyan ilyen kérdésre!!! 14/L
utolsó elõttinek: ne aggódj, lesznek még idõk amikor felénk is közelednek a fiúk, hiszen "még csak" 14évesek vagyunk(: Addig is legyél csinos, magabiztos, mosolyog sokat, legyél ápolt és nem lesz gond(: utolsó voltam.
-Önbizalommal hogy állsz? A fiúk szeretik ha egy lánynak van önbizalma.Ne egoista legyen, de legyen magabiztos és mosolyogjon. -Hogy öltözködsz? Azért ez sem mindegy.Persze alkalomhoz illõen, de sporotsan vagy nõiesen, csinosan? -Milyen az alakod? Ha hagy maga után némi kívánnivalót változtass rajta(járj el mozogni, helyes táplálkozás).Ha jó alakod van hordj szoknyákat.Az nagyon szép amikor egy csinos, jó alkatú(nem csont és bõr lány) szoknyába van. 14/L
Nekem is ugyanez a problémám csak én 19 éves fiú vagyok.
pl msn chat stb am hogy nézel ki?17f
szia Írtad, hogy többen is mondták, hogy szép vagy. Na már most az a helyzet, hogy ha te vagy az egyik legszebb lány a suliba/osztályba, akkor lehet az is gond, bár ezen változtatni nem tudsz és örülni kell neki, de tudod a nagyon szép lányokhoz nagy bátorság is kell a fiúk részérõl, mert ugye sokan félnek a visszautasítástól és inkább nem is próbálkoznak a szép lányoknál. Tudod ahogy a mondás tarja: A szép lány azé lesz aki elõször le meri szólítani. Amit tehetsz: Próbálj meg minél többet beszélni a fiúkkal. A másik pedig, hogyha egy fiú tetszik neked, akkor jelezd neki!
szia! Én 15/f vok mi az msn címed?:D
írj egy privit beszélgethetünk szívesen ha szeretnél :)
szerintem az elöttem szolonak vagy nekem irsz levelet és mutatsz egy képet vagy nemtudom és öszinte vélemyént kapsz. legalábbis én azt adok:)
ugyanezek a gondjaim. 16f :(
nem vagy félénk?szeritem minnél több osztálytársaddal beszélgess.Ha most sportosan öltözködsz pl. akkor válts öltözködésileg.... azzal barátkoznak aki úgy is viszonyul az emberekhez .
elsõ wok Felõlem ismerkedhetünk, msn en vagy vagy valami, most nekem sincs b.nõm! 17f
Irj egy privit szívesen dumálnék veled! msn-t majd ott
A kérdező hozzászólása: Inkább sportosan öltözködök!!:DD hát önbizalmam nem hinném hogy sok lenne, futok , tornázok szóval nincsen oilyan rossz alakom..
A kérdező hozzászólása: Mindenki azt mondta hogy szép vagyok.. de akkor miért nem közelednek felém a fiúk??
ara még nemgondoltál hogy lehet hogy csunya vgay?:s de lehet hogy nemxD:D
A kérdező hozzászólása: barnaszem, barnahaj, 160cm 57kg vállig érõ haj:)
Én is ilyesmi vagyok. Nem volt még sohasem barátnõm, de én nem is vagyok az a bulizós fajta bár érdekel a dolog. 16F


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!