Találatok a következő kifejezésre: Kimaradt egy a (189 db)

Pontosan mi jelent, hogy "3 naponta" szedjem (gyógyszert)? Három nap kimarad és a 4. napon vegyek be egy pirulát, vagy két nap marad ki, és a 3. napom vegyem be a gyógyszert?

Legjobb válasz: Minden 3.nap szedd! pl. hétfõ, kedd kimarad szerdán bekapod, mad csüt. pént. kimarad szombat beveszed.....Jegyzeteld egy naptáron, mert különben belezavarodsz;)

Minden 3.nap szedd! pl. hétfõ, kedd kimarad szerdán bekapod, mad csüt. pént. kimarad szombat beveszed.....Jegyzeteld egy naptáron, mert különben belezavarodsz;)
4.napon
Ha 4. napon, akkor 4 naponta lenne írva...:P
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :)

Veszélyben vagyunk e ha kimaradt egy nap a tablettából?

Sajnálatos módon a barátn?m nem vette be tegnap a tablettát, és elötte lév? nap voltunk együtt. Mit javasoltok, és lehetséges e a terhesség létrejötte? :/

Legjobb válasz: El kell olvasni a betegtájékoztatót, ami e célra íródott. Meg mondjuk nem gondolod, hogy marha kevés infot adtál? Kimaradt egy tabletta... kimaradt egy tablette, oké, de melyik héten? Hányadik szem a levélbõl? Édes öregem ez lenne a lényeg.

El kell olvasni a betegtájékoztatót, ami e célra íródott. Meg mondjuk nem gondolod, hogy marha kevés infot adtál? Kimaradt egy tabletta... kimaradt egy tablette, oké, de melyik héten? Hányadik szem a levélbõl? Édes öregem ez lenne a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni hogy a kimaradt tablettával mit kell csinálni?
Ha egy nap kimaradt, akkor kimaradt. Védve voltál, ha elõtte rendesen szedted a tabit.
A kérdező hozzászólása: Utolsó levél, 2 hét és a 13 ik nap
vegye be mielõbb de ez benne van a papírjaiban is! baba elvileg nem lehet mert védve van(én is voltam így és nincs baba:D)
Egyes gyógyszereknél már abból is lehet baj, ha elfelejtette bevenni és több mint 12 óra elteltével vette észre, de az elmúlt 1 hétben volt szexuális kapcsolata. Ezt nem ártana tudni. El kéne olvasni a betegtájékoztatót. Így is össze lehet hozni 1 gyereket. Pl a mercilon ilyen.
Kérdezõnek: Ha a második héten maradt ki a tabletta, akkor vegye be minél elõbb a tablettát és a megszokott módon fejezze be a csomag tartalmának szedését.. (a 3 különbözõ fogamzásgátló papírjain nálam ez áll) Utolsó válasolónak: Sztem a Mercilon nem ilyen.. (legalábbis nálam nem) Mercilont szedek 2 éve.. Volt amikor 1 hónapon belül 2x felejtettem el bevenni. Másnap jutott csak eszembe, hogy hoppá.. Bevettem, és ennyi. Nem lettem terhes.. Véleményem szerint azért ez a dolog túl van parázva. Ha egyet elfelejtesz bevenni, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Hiszen, ha pl abbahagyod a tabit, akkor se rögtön másnap esel teherbe.. Kell pár hónap a szervezetnek mire visszaáll..
Én eddig háromszor felejtettem el 5 év alatt, mindig máskor, legutóbb az elsõ héten felejtettem el, de nem lettem terhes!1 szemtõl még nem indul be rögtön a peteérés, fõleg ha már régóta szedi!
31 szerintem 30/2 = 15 sor +1 30/3 = 10 +1 30/5 = 6 + 1
31?
2x3x5+1
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen !! :)

Kimaradt egy szem fogamzásgátló szombaton együtt voltam a párommal és közben elkezdtem vérezni, tegnap is vérzett ma pedig folyás volt, de véres! Pedig csak 5nap mulva kéne megjönnie a szünetben. A kimaradt gyógyszer miatt van h kimaradt és bekavart?

ha kimarad egy szem akkor ugy tudom annyi történik h egy nappal korábban jön meg.nem ilyesmi:S

Legjobb válasz: Nem, ha abbahagyod, akkor jön meg. Ha nem veszed be, akkor úgy veszi a szervezeted, hogy már bevetted az arra a hónapra való adagot, és készen állsz menstruálni.

Nem, ha abbahagyod, akkor jön meg. Ha nem veszed be, akkor úgy veszi a szervezeted, hogy már bevetted az arra a hónapra való adagot, és készen állsz menstruálni.

Lindynette 20-at szedek 3 és fél hónapja. Kimaradt egy szem, és lefeküdtem a páromma. Lehet gond?

Másnap este vettem észre, h az el?z? napi bogyót nem vettem be. Este bevettem az aznapit, de a biztonság kedvéért elmentem reggel dokihoz. A doki azt mondta hogy lehet hogy lesz gond. Kértem h akkor írjon fel 72 órásat. Az orvos azt mondta h nem kell. Kicsit kiakadtam, h ro..tul nem érdekeltem. Elolvastam itt néhány kérdést, szerintetek nem lehet gond. Meg kell mondjam a ti válaszaitok jobban megnyugtattak mint az orvosé! Vicces nem?

Legjobb válasz: Amikor észrevetted h kimaradt a tegnapi, elkellett volna olvasni a betegtájékoztatót, ugyanis az leírja hogy akkor aznap, mármint amikor észrevetted, bekellett volna venned a kimaradt bogyót is. És akkor 7napig védekezni kell. Így nemtom h mivan... Igazság szerint védekezzetek,nehogy gond legyen. Ha a doki azt mondta h nem kell 72órás,akkkor reméljük tényleg nincs rá szükség, de ezentúl most kicsit figyeljetek.

Amikor észrevetted h kimaradt a tegnapi, elkellett volna olvasni a betegtájékoztatót, ugyanis az leírja hogy akkor aznap, mármint amikor észrevetted, bekellett volna venned a kimaradt bogyót is. És akkor 7napig védekezni kell. Így nemtom h mivan... Igazság szerint védekezzetek, nehogy gond legyen. Ha a doki azt mondta h nem kell 72órás, akkkor reméljük tényleg nincs rá szükség, de ezentúl most kicsit figyeljetek.
A kérdező hozzászólása: Természetesen rögtön elolvastam a betegtájékoztatót, de a biztonság kedvéért mégis az orvost választottam. Azóta be van állítva a telóm minden estére, hogy jelezzen ( és ezt ajánlom mindenkinek) mert így nemhogy nem felejtem el, de tuti hogy ugyanabban az idõben szedem be a tabit. :)
Szia! Végülis állapotos lettél? Ne haragudj a kérdésért, én is hasonló cipõben járok, kimaradt egy szem a Lindynette-bõl, s érdekelne, mik az "esélyeim".
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem lett gond. De az egy dolog, hogy nálam nem. Másnál nyilván más helyzet is fennálhat. Gondolom én.

Mostanában kéne megjönnie a menzeszemnek, csak az a baj, hogy általában nagyon rendszertelenül menstruálok. OLyan is volt már, hogy kimaradt egy hónap. De nagyon izgulok! Mikor vegyek tesztet?

A 28 napos ciklus 21-én lejárt.Bár így nekem nem is 28 napos mindig.

Legjobb válasz: Mennyire rendszertelen? Gyakran kimarad egy hónap? Hormonokat nézett már az orvosod? Pajzsmirigyed rendben van? Cukor-inzulin háztartásod? Stb.?

Mennyire rendszertelen? Gyakran kimarad egy hónap? Hormonokat nézett már az orvosod? Pajzsmirigyed rendben van? Cukor-inzulin háztartásod? Stb.?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még orvosnál.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem nagyon tudtam soha megjósolni mikor kell megjönnie.
Szerintem érdemes lenne egy kivizsgálás. Hacsak nem vagy tinédzser, ez nem normális dolog.
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok.Vennétek már tesztet?
Érdemes több tesztet venni, 2-3 naponta ha tesztelsz akkor 1-2 hét alatt bizonyosan kiderül hogy terhes vagy-e.
Tök felesleges 2-3 naponta tesztelni, fõleg rendszertelen menzesz mellett. Ilyen kihagyásokkal az is lehet, hogy nincs peteérés. Várj pár napot, max. 1 hetet, csinálj tesztet, és bármi az eredménye, fordulj orvoshoz. Fõleg ha babát szeretnél...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon nem szeretnék.
Ha valoban rendszertelen a menstruaciod, akkor erdemes lenne elmenned vele orvoshoz, mert a kesobbiekben ez okozhat problemat, 18 evesen mar be kellett volna allnia a ciklusodnak. Teszttel meg szerintem is varj egy hetet. Csak egy jo tanacs: vedekezzetek! A tablettat neked nem ajanlom, mert meg nagyobb bajt csinalna, elfedne a rendszertelen menstruaciodat, de a problemat nem oldana meg.Viszont annyi mas modja van meg ezen kivul...

Terhes lehetek? 3 napja késik a menzeszem, utóljára március 17-én jött meg, előtte kimaradt egy hónapig, előtte vesztettem el a szüzességem, szóval az a hormonok miatt lehetett.

Most beteg voltam, az antibiotikumot még mindig szedem (Augmentin Duo), és 3-4 napja szinte semmi étvágyam nincs. Védekeztünk, de azért félek, hátha van valami. Vagy csak a betegdég, stressz miatt késik?

Legjobb válasz: Az nem normalis h kimarad egy honap. a helyedben elmennék egy orvoshoz, nagyon sürgõsen. h védekeztetek?

Az nem normalis h kimarad egy honap. a helyedben elmennék egy orvoshoz, nagyon sürgõsen. h védekeztetek?
Március 17-hez képest nem 3 napot hanem lassan egy hetet késik. 14 évesen még beleférhet, hogy egy-egy hónap kimarad 18 évesen már nem annyira. Vegyél egy tesztet, mert ha tovább parázol annál inkább késni fog.
Hogy védekeztetek?A terhesség nekem is étvágytalansággal kezdõdött, ezzel nem ilyesztegetni akarlak, de mielõbb vegyél egy tesztet, és legalább meg is nyugszol tõle, persze ha nincs gáz!
Ha gumival védekeztetek akkor kizárt a terhesség. Interneten meg azt olvastam hogy hogy aki terhes az állandóan éhes nem pedig étvágya nincs.
LoL. Az utolsó hozzászólónak üzenem, hogy nincs olyan védekezési mód, aminél kilehet zárni a terességet. : )
16:07-es!Te nem hallottál még arról, hogy a terhesség rosszullétekkel kezdõdik, Képzeld annyira nem volt étvágyam, h 48kg-ra fogytam majd amit le tudtam gyûrni azt ki is hánytam.3hónap után jött vissza az étvágyam és már nem voltam rosszul, akkor már mindent megkivántam és 20kg hiztam.A másik meg, hogy nincs olyan, hogy a gumi biztos, nekünk kiszakadt, nem vettük észre és mára van egy 9hónapos pici lányom.Ennyit errõl!Amihez nem értesz, ne osztogass tanácsot, nem hiszem , hogy több lennél 14-nél, okoska!

Nőgyógyászom szerint azért véreztem szex után mert ebben a hónapban kimaradt egy szem gyógyszer! Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Érdekes összefüggés...szerény véleményem szerint ez már sosem fog kiderülni, és az orvosok meg sosem vallanál be, hogy egy ilyen ártatlan kérdésre nem tudnak válaszolni. Pontosan hogy zajlott le a beszélgetés? Te elmondtad, hogy véreztél szex után, és kérdezted hogy miért, erre õ csípõbõl lökte, hogy kimaradt egy gyógyszerszem amit persze rögtön eltalált, mert tényleg kihagytad? Vagy kérdésed után visszakérdeztél, hogy mit csináltál másképp ebben a hónapban, esetleg magadtól mondtad, hogy lehet-e köze a kihagyott gyogyónak a szex utáni vérzéshez?

Érdekes összefüggés...szerény véleményem szerint ez már sosem fog kiderülni, és az orvosok meg sosem vallanál be, hogy egy ilyen ártatlan kérdésre nem tudnak válaszolni. Pontosan hogy zajlott le a beszélgetés? Te elmondtad, hogy véreztél szex után, és kérdezted hogy miért, erre õ csípõbõl lökte, hogy kimaradt egy gyógyszerszem amit persze rögtön eltalált, mert tényleg kihagytad? Vagy kérdésed után visszakérdeztél, hogy mit csináltál másképp ebben a hónapban, esetleg magadtól mondtad, hogy lehet-e köze a kihagyott gyogyónak a szex utáni vérzéshez?
A kérdező hozzászólása: úgy hogy mondtam neki h ilyen még nem fordult elõ sosem, kérdezte h mit szedek nem e eattól, de miután mondtam h soha nem vele baj rákérdezett h nem e hagytam ki gyógyszert.
ha csak egyszer fordult elõ, akkor lehet, hogy azért volt. a fogamzásgátló amúgy is csodákra képes...mesélhetnék...

Már több mint fél éve szedek fogamzásgátlót, de a minap, az első héten kimaradt egy tabletta. (csak 10-13óra rá vettem be, majd tovább szedtem rendszeresen) Rá 3napra mégis egyéb védekezés nélkül voltam együtt a párommal. Teherbe eshetek így is?

Legjobb válasz: A tájékoztatót olvasd át, le szokták írni, ilyenkor mia teendõ. Általában az elsõ hét a gyógyszerszedésbõl, amibõl ha kimarad egy szem, gond lehet, de a rendszertõl való eltérés meggyengíti a védelmet. Érdemes utánaolvasni a gyógyszerednek, hogy hat.

A tájékoztatót olvasd át, le szokták írni, ilyenkor mia teendõ. Általában az elsõ hét a gyógyszerszedésbõl, amibõl ha kimarad egy szem, gond lehet, de a rendszertõl való eltérés meggyengíti a védelmet. Érdemes utánaolvasni a gyógyszerednek, hogy hat.
A kérdező hozzászólása: Ott azt írták, hogy ha 12órán belül vettem be, akkor nincs gond, de sajnos nem vagyok benne biztos...az orvosom pedig 200km-re van.:(
Nem írják, mi van ha 12-t túllépted? Ilyenkor az írják, hogy "kiegészítõ fogamzásgátlás szükséges a köv. 7 napban". Nálad is ez a jellemzõ? Mert akkor gond lehet... Esetleg nem tudod a dokid telefonszámát? Érdemes lenne megkérdezned. Nem tudom, mit tennék a helyedben. 72 órással erõsen felborítod a ciklusod, és lehet, hogy feleslegesen. Benne lennél még egyáltalán a 72órában? Mert ha nem, akkor már nincs is más teendõ, mint várni.

Tapasztalt szoptatós anyukák, mikor kimarad egy szoptatás kifejtétek a cicit? !

Amikor egy gyümölcs vagy f?zelék kivált egy étkezést, akkor ti kifejtétek a cicit? Vagy nem és több marad a következ? szopizáshoz?

Legjobb válasz: Szia.én nem fejtem ki,ha már kimaradt egy étkezés,eleinte több maradt a következõ sz1opizáshoz,de pár nap alatt átáll a cicid és kevesebb lesz a tejcid.pont annyi amennyire a babádnak szüksége van. mi elmúltunk 1 évesek,még reggel-este cicizünk,de mindegyik étkezésnél így csináltam.

Szia.én nem fejtem ki, ha már kimaradt egy étkezés, eleinte több maradt a következõ sz1opizáshoz, de pár nap alatt átáll a cicid és kevesebb lesz a tejcid.pont annyi amennyire a babádnak szüksége van. mi elmúltunk 1 évesek, még reggel-este cicizünk, de mindegyik étkezésnél így csináltam.
Én az elején mindig fejtem, de akkor a köv evésnél nem tudott csak keveset enni. Aztán egy idõ után abbahagytam a fejést, így mindig normálisan tudott szopizni utána. Ez már egy hónapja így megy.
Én úgy csinálom, hogy miután megette a gyümölcsöt, fõzeléket, megszoptatom, azaz megitatom. Nyilván, így nem szopik annyit, mintha a teljes étkezés szopi lenne, da valamennyit, egy ivásra valót azért igen. Ha nagyon tele maradna a mellem, és keménylenne, biztosan fejnék le belõle annyit, hogy könnyebbedjen, de egyébként nem. Beáll magától is. Második babánál már sosem fejtem. Elsõnél is csak tejszaporítás céljából.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Én is csak tejszaporítás céljából fejnék, mindig attól félek, hogy kevés lesz a tej neki! Köszönöm a segítséget.
szia én kifejem és beteszem a fagyiba ha olyan hamit csin neki (fõzelék gyümi.pép) abba beleteszem:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!