Találatok a következő kifejezésre: Kiket menesztett Ferenc (1 db)

Kiket menesztett Gyurcsány Ferenc a rendőrség éléről a rendőr botrányok miatt? Mi volt a tisztségük?

Legjobb válasz: Elõször az országos és a budapesti rendõrfõkapitányt, Bene Lászlót és Gergényi Pétert. Aztán Petrétei József, az igazságügyi és rendészeti miniszter kérte önmaga felmentetését, és Gyurcsány ezt is elfogadta. Ezenkívül Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat vezetõje is távozott, de hogy õt Gyurcsány küldte-e el, vagy önmaga döntött így, nem tudom.

Elõször az országos és a budapesti rendõrfõkapitányt, Bene Lászlót és Gergényi Pétert. Aztán Petrétei József, az igazságügyi és rendészeti miniszter kérte önmaga felmentetését, és Gyurcsány ezt is elfogadta. Ezenkívül Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat vezetõje is távozott, de hogy õt Gyurcsány küldte-e el, vagy önmaga döntött így, nem tudom.
Ki kellett volna végezni már akkoriban
Rengeteg helyrõl lehet tájékozódni. A médiumok széles skálája biztosít erre lehetõséget. Legalább egy napilapot illõ volna elolvasni és egy híradót megnézni, ill. meghallgatni idõnként a híreket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1945 utan szerintetek letezett olyan szemely akire ralehet mondani hogy a nepet kiszolgalo magyar allamferfi?

nepet kiszolgalo magyar

10

Okos emberből van-e több, vagy butából?

A kérdést politikai értelemben értettem. Tehát kicsit pontosítva, a politikára alkalmazva:
Kik vannak többen, akik átlátják a politikai, gazdasági, társadalmi összefüggésekben az egyes politikai csoportosulások tevékenységét, vagy akik nem?
A kérdés a demokrácia kulcskérdése is lehetne.
Azaz, miből tudjuk, hogy akik többen vannak, azok jobban tudnak valamit a keveseknél.

10

Miért a magánvállalkozásokat facsarja ki minden magyar kormány és mi szükség van ennyi állami alkalmazottra?

Komolyan, tudom, hogy nehéz ügy, de miért nem úgy teremtenek új munkahelyeket, hogy kedvező feltételekkel (pl. adókedvezmény) csalogatják be Magyarországra a multicégeket, hogy azok munkahelyeket teremtsenek? Mi értelme van annak, hogy a lehető legtöbbet elvonják a magánszférában dolgozóktól meg a vállalkozásoktól, s az állam közmunkásokat foglalkoztat?

Miért nem támogatják azt, hogy kisemberek kisvállalkozásokat alapítsanak? Pedig az Orbán Viktor azt ígérte 3-4 éve!

17

Felcsúton van a világon legnagyobb 100 főre eső stadionférőhelyek száma?

100 főre 200 stadionülés tartozik.

16

Hol lakik Orbán Viktor? Szeretnék levelet küldeni neki.

Annyiszor hallottam már a TV-ben, hogy a háza előtt tűntettek. Szóval gondolom ez nyílt titok, hogy hol lakik.

11

Mit szóltok ebben a cikkben szereplő térképhez?

http://index.hu/gazdasag/2013/10/28/gfk/

11

Támogatnátok egy ilyen pártot?

Bár tudom hogy fiatal vagyok, 19 leszek januárban, de jövőre létrehozok egy pártot. A 2019-es választásokon szeretnék indulni.

Íme egy kis ízelítő a programból. A program kidolgozása folyamatos, csak egy jó program összeállítása elég hosszú idő.

Belpolitika:

Az áfa differenciálása kedvezményes és luxus termékekre. Ezeken belül is külön csoportokat kell létrehozni, például minél messzebbről jön valami, annál nagyobb lenne az áfája. Kedvezményes termékek egyik csoportja lenne az alapvető élelmiszerek, melyeknek az áfáját 12%-ra kell csökkenteni.

Áfa csökkentése a magyar termékek esetén minden esetben 5%-ra. A magyar termékek alacsony áfájával lehet biztosítani a versenyképességüket a többi import termékkel szemben, mely megalapozhatja a magyar ipar fejlődését.

Egyszerű, stabil, vállalkozóbarát adórendszer felépítése. Az iparűzési adó eltörlése. Le kell számolni az "adóztassuk meg a gonosz nagytőkéseket" mentalitással, mert ezzel csak azt érjük el hogy a befektetők egy másik országban létesítenek munkahelyeket.

Progresszív adórendszer bevezetése.

Olyan számviteli rendszer bevezetése, amely lehetetlenné teszi az adócsalást és a fekete munkát.

A munkáltatók szigorúbb ellenőrzése: Rendszeres, szúrópróba szerű ellenőrzések. Ha a munkáltató nem jelenti be, nem fizeti ki vagy egyéb módon megkárosítja a munkavállalót vagy adócsalást követ el, akkor a vállalkozás tulajdonosát és vezetőjét pénzbüntetésen kívül első alkalommal 2 évre, ha visszaesik, akkor végleg el kell tiltani bármilyen vállalkozás alapításától és irányításától.

Külpolitika:

Magyarország bevándorlási feltételeinek szigorítása. A menedékjog eltörlése. A jövőben a túl népesedés miatt Afrikából, Ázsiából nyomorgók tízmilliói lephetik el Európát, Magyarországot is. Ezt meg kell akadályozni, hisz Magyarország ezt nem tudná megoldani a közbiztonság és szociális rendszer összeomlása nélkül.

A székely autonómia támogatása.

Mezőgazdaság:

Magyar Mezőgazdaság Intézmény felállítása: Dán modell alapján a magyar mezőgazdaság átalakítása. A dán agrárgazdaság középpontjában a farmer áll. A farmerek érdekképviselete, képzése, szolgáltatásokkal történő kiszolgálása és termékeik minél feldolgozottabb formában történő piacra juttatása egy jól működő rendszert képez, melyek együttesen alkotják a „dán modellt”.

A Magyar Mezőgazdasági Intézmény egy olyan szervezet lenne, amely felépítményében gyakorlatilag a teljes magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart lefedi.

Az MMI (Magyar Mezőgazdasági Intézmény) alapelve:
-Önkéntesség és nyitott tagság
-Szövetkezeti demokratizmus (1 tag – 1 szavazat)
-Korlátozott tőkekamat
-Az MMI non-profit jellege
-Arányos részesedés
-Demokratikus nevelés, képzés

A tagok jogai:

-Biztos értékesítés (a társulás átvételi kötelezettsége)
-A lehető legmagasabb ár és nyereség-visszaosztás

A tagok kötelezettségei:
-Leadási kötelezettség a társulás felé
-Nincs ártárgyalás

Közlekedés:

Az összes tömegközlekedési vállalat megszüntetése. A Magyar Közlekedési Vállalat (MKV) létrehozása. Most minden külön van, külön vezérigazgatóval és a stábjával. Mind kapja a félmilliós fizetést. Ha távozik, akkor a hatalmas végkielégítéseket. Ezt meg kell szüntetni.

Zónás rendszer bevezetése. Az emberek 3 megállóra nem fognak bérletet venni, viszont ha bevezetnék ezt a rendszert, valószínűleg ezeket az embereket is be tudnák vonni a költségvetésükbe.A zónás rendszer bevezetésével és egy ésszerű árképzéssel valószínűleg növelhető lenne a cég árbevétele és az utasok elégedettsége is. Ha pl. nem kellen 10 ezer forintért venni egy teljes bérletet, ha helyette 3500 forint lenne egy metró bérlet.
Emellett ez semmiféle plusz befektetéssel nem jár, az új bérletek nyomdaköltségén kívül.

A jegyellenőrzések átalakítása. E jegyrendszer megvalósítása. Egy biztonsági szolgálat létrehozása, melynek feladata a jegyellenőrök védelmének biztosítása és tagjai gumibottal és gázpisztollyal lennének felszerelve.

A vasútközlekedés privatizálása. A MÁV évente 6-7 milliárd forintos veszteséget termelt. A vasútközlekedés magánkézbe adásával a vasútvonalak fejlődnének, így Magyarországon is megjelennének a 200-250 km/h sebességgel haladó sebesvonatok. A vasútvonalak mentén buszvonalak megszüntetésével biztosítani lehet a befektetők bizalmát.

Autópályákon és nagyobb főutakon kapus rendszer kiépítése. Ez a rendszer a gyorshajtások visszaszorítására is nagy hangsúlyt fektet, hisz a rendszer a belépés és a kilépés közötti időből kiszámolja, hogy az illető megszegte e a sebességkorlátozást.

Rendvédelem:

A BTK teljes szigorítása (gyorshajtás büntetésének emelésétől egészen a gyilkosságoknál maximum kiszabható évek emeléséig)

Egy nagyon világos és számos példát felsoroló a szöveg egyértelmű értelmezését optimalizáló törvénycsokor létrehozása, mely esetekben nincs a mentelmi joggal rendelkező személynek védettsége.

A fegyveres testületek tagjainak jogkörének kiszélesítése.

A fegyveres testületeknél a taser rendszeresítése.

A büntetés végrehajtás teljes átalakítása, termelő tevékenységgel működő fogházak, börtönök létrehozása. Az alföldön új fogházkomplexum építése, rabgazdaságok létrehozása. A börtönökben, fogházakban kötelező munka bevezetése vagy oktatás bevezetése.

Fegyházak teljes szigorítása.

Magánbörtönök állami támogatása

Energetika:

Geotermikus közműrendszerek építése. Egy geotermikus erőmű 6000 háztartás éves energiaszükségletét termeli ki és soha nem fogy el. Magyarország természeti adottságainak 100 százalékát ki kellene használni. Magyarország adottságait tekintve geotermikus nagyhatalom, a potenciális energiamennyiség az USA és Kína mellé emeli az országot a statisztikákban.

Tudom fiatal vagyok és sokak szerint ne politizáljak, hanem hagyjam ezt a nagyokra. A meglátásom szerint jelenleg nincs olyan párt aki képes lenne irányítani az országot. Emiatt szeretnék létrehozni egy pártot, mely egy igazi fiatalos közép közép párt lesz, hisz a miénk a jövő. Tudom hogy még sokat kell tanulnom és biztos van olyan dolog a programomban, ami nem reális és ostoba vagyok, de minden véleményt, kritikát szívesen várok. A programomat még szerkesztem és ez még csak egy vázlat.

24

A zsebbe fizetés adócsalás?

10

Mi a különbség a DK és a Kommunista Munkáspárt között?

7

Kérdésem: mit lehet tudni erröl a képröl. úgy tünik, mint ha a 2. vh elött készült volna, ez esetben, horthy korszak vagy nyilas? Ha valamelyike, milyen egyéb információ van róla, de az is lehet hogy ez egy új, réginek tünö kep? !

http://img46.imagevenue.com/img.php?image=952322206_hman_122..

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!