Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak a középkorban (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen áldozatokat szoktál bemutatni a sátánnak?

Gondolok itt akár a spirituális sátánizmusra akár a lightosabb feketemisére

22

Szabó Anna jósnő/mágusról hallott valaki valamit? Privátban is várom a véleményeket.

2

Milyen démonidézési rekordjaid vanak?

Számszerint mennyi amennyit megidéztél a legnagyobb számban és mik voltak a legnagyobb démonok?

10

Szkeptikusok erről mit gondoltok?

Ha megnézed a nagy Sámánokat,Táltosokat,Tibeti Buddhistákat, egésznap meditáló Shaolin kung-fusokat,Bölcs tudósokat,ezotvseket az Enigma műsorának duci műsorvezetőnőjét, egyszerűen mindenki ugyanazt mondja az élet értelméről keletkezéséről : Isten öröktől fogva van, Õ termemtett mindenkit, a lélek halhatatlan és mind egy egész részei vagyunk, ezért nem szabad bántani senkit pl sátánistáknak sem. Mi vonzuk be a sorsot, azt kapjuk amit adunk.

Nem gondoljátok, hogy ha mindenki ezt mondja. Minden szent, bölcs ember, akkor nem tévedhet mindenki alapon igazuk lehet ?

24

Mit kell tenni egy sátánistának ha valaki szánt szándékkal iriggyé teszi?

9

Ha egy felsőbbrendű személynek feltehetnél egy kérdést mit kérdeznél? És mi lenne a legnagyobb ár amit feláldoznál a válaszért?

7

A hétköznapi tárgyakban : szék, asztal, szekrény, szemeteskuka vagy szelektív hulladékgyűjtő ugyanúgy megjelenik benne Sátán?

A keresztyének zerint Isten minden tárgyban, de akár növényben is pl csipkebokorban megjelenhet és Szent sátánizmus szerint Sátán egylényegű, egyenő Istennel, akkor ugyanúgy megtalálom azokban a tárgyakban ami körülvesz ?

8

Mi a Sátánizmus?

Félre ne értsen senki, alap szinten talán tisztában vagyok vele, de úgy hallom sok félrevezető információ van elfogadva a vallással kapcsolatban. Mi a lényege? Sátánisták számára mit jelent Sátánistának lenni? Komoly válaszokat szeretnék, szerintem nincsen abban semmi rossz, ha többet szeretnék megtudni egy vallásról, maguk a hívők által. Attól, hogy én nem vagyok az, és nem is szeretnék, érdekelhet.

5

Milyen színű gyertyát használjak ehhez?

A párkapcsolatom helyrehozásáért imádkoznék, van is hozzá szövegem, de nem tudom milyen gyertyát használjak. Fehéret vagy pirosat? Általában fehéret szoktam ha valami miatt imádkozom, meg zöldet...de ebben az esetben lehet e pirosat használni, és ha igen , nem e ártok vele??? Nem akarom magunkat megmágiázni,csak segítséget szeretnék kérni a felsőbb erőktől...köszi

9

A sátánisták istennek tartják sátánt?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!