Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak a középkorban (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valahogyan el lehet érni varázslattal h ne legyünk annyira nehezek?

13

Mit jelent ez a kép? Mit jelentenek a csillag csúcsainál lévő kis jelek?

http://th06.deviantart.net/fs12/PRE/i/2006/277/7/1/Baphomet_..

2

Ha lehetne bármit kívánni a világon, egyetlen egy kívánságot. Mit kívánnátok?

Kíváncsi vagyok, hogy ki mit kívánna.

28

Sikerült valakinek reikivel vagy más mágikus módszerekkel többet mint 2% agyhasználatot elérni?

14

Miért ilyen vicces kedvűek a szkeptikusok?

Ebben a témakörben ugyebár egy igen nagy réteg a szkeptikusok, akik nem igazán...jó, legtöbbször egyáltalán nem 'hisznek' a természetfelettiben.

20

Hogy folytassam az idáig megtanult varázslatokat tovább fejleszteni? Mert eddig nagyon alacsony szinten vagyok- Továbbiak alul!?

(telekinézis, tárgy varázslás, energia gömb, mágnes gömb, csakráim-továbbfejlesztése, energia töltés-szívás, energia mozgatás táncolós módon, aura hatásai-kls?, belés?, t?z-víz-leveg? er?k használata)

20

Barátom woodoo átkot próbált ki, és pontosan az, amit átokként küldött, visszaszállt rá. Saját kis módszerével, , levette" magáról, de még mindig fél. Ezósok, tudnátok segíteni?

Hangsúlyoznám, hogy más megmentése érdekében küldött átkot, de valami nagyon rosszul sülhetett el... Én szkeptikus és objektív ember vagyok(Woodoo-val csak voltam), de szóról szóra az szállt vissza rá, amit átkozott. Ilyesmi szertartással ,,levette" magáról, de retteg még mindig. Namármost, itt a GYIK-en is regisztrálva van, de hiába próbálom rávenni, hogy írjon, kérdezzen már, nem hajlandó rá, és most én teszem meg helyette.

23

A görög mitológiában az Isteneknek egy amrózia nevű étel biztosítja a halhatatlanságot. A parlagfüvet a világ számos nyelvén ambróziának nevezik. Lehetséges hogy ez az örök élet kulcsa és itt hever elöttünk?

15

Ez mennyire tipikus okkultista trendi megjelenés?

Ilyen lány bejön az okkultiistáknak ? Mágusoknak ? Ez a lány is mágus ? Milyen jelképek vannak rá tetoválva ?

10

Mennyi idő mulva éri el a tudomány azt a szintet, hogy a mágiát megértsüke?

Már elég fejlett, a telepátiát meg a testre ragasztást tudja magyarázni, de pl a telekinézist még nem. Mikor jutunk el erre a fokra ? Már alig várom hogy az iskolában tananyag legyen !

30

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!