Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak a (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki számít sátánistának?

Most ahogy olvasgatam - inkább átfutottam - konkrétan valami sátánista tréninget, nem tűnnek túl rossz embereknek, inkább csak spirutálisan nyitottabbaknak.
Õk csinálnak akármilyen rituális áldozatokat? (ezt elvetem)
Illetve csak, hogy tisztázzuk: mások befolyásolását mágikus úton szintén elvetem.

Én beláttom, hogy miért van szükség, negatív és pozitív lényekre/dolgokra az Univerzumban.(amit én nem értek az a nagy miért? hogy mi értelme úgy az egésznek, de ez nem is igazán tartozik a kérdéshez)

11

A szellemidézésnél miért kell lekapcsolni a villanyt? Miért este kell csinálni?

8

Milyen Démont érdemes megidézni elsőnek, egy kezdő Papnőnek?

Úgy érzem életem egy fontos új szakaszába lépett. Már az okkultizmus csínyát-bínyát megismertem, igaz, hogy csupán autódidaktaként (mivel nem találtam olyan csoportot amit vezethetnék), de így is magaménak tudhatom a mágikus ismeretek fortélyait.

Most a cél az, hogy kezdetnek megidézzek egy olyan Démont, akin elsajátíthatom az asztrállényeken való uralkodást és aki segít a hétköznapokon átsegíteni.

Még nem idéztem meg Démont, csupán alacsony szintű asztrállényt.

Akinek átjött a kérdés mondanivalója és képesek spirituális tapasztalataik által segíteni azok kérem osszák meg tudásukat itt, aki szégyenlős lehet privit is írni. Köszönöm ! :-)

49

Van itt olyan, aki csinált szerelmi kötést és tényleg működött neki?

7

Mágia, hogy késztetést érezzen és kilépjen a kapcsolatból végleg. Módszerek? Praktikák?

Segítséget szeretnék kérni.
Lényegében annyi a történet, hogy szerelmes vagyok. És akibe szerelmes vagyok szintén szerelmes belém. Van egy élettársa akit nem akar megbántani és nem tud sehogy kilépni a kapcsolatból. Az élettársnak kéne végleg kilépni örökre. Elköltözni és élni a maga életét "önakaratából" Erre kéne rásegítés, mágia, hogy önszántából lépjen ki ebből a számukra unalmas és jelentéktelen kapcsolatból, amiben nem boldogok. Én boldog szeretnék lenni, azzal akit szeretek és Õ is velem. Tehát milyen módszer létezik arra,hogy valaki önszántából végleg kilépjen egy párkapcsolatból???
Aki szkeptikus a témával kapcsolatban ne írjon!!
Minden hasznos válszat megköszönök, és felpontozok! :)
Konkrét segítséget szeretnék, olyan varázslatot ami gyorsan hat és végleges!

9

Mágiával valóban meglehet változtatni emberek életét?

Sziasztok!
Félreértések miatt közlöm nem foglalkozom ilyenekkel ... nem is szeretnék csak sokszor hallottam, hogy ha vizualizálsz embereket meg nem tudom még vannak ilyen meditációs módszerek (nekem amúgy ezeket egy ismerősöm mesélte), hogy lehet másokat befolyásolni érzelmeket stb.
Ti hisztek ezekben? csak szimplán a vélemények érdekelnek :) köszönöm előre is

34

Hogyan csinálják az utaztatást?

8

Ha valakinek rosszat kívánunk az még nem számít átkozásnak? Szerintetek ha rosszat kívánunk másnak megtörténik? Ti kívántatok már rosszat másnak úgy, hogy meg is történt vele?

4

Egyszer elkezdtem a wicca-t, de egy idő után leálltam vele. (? )

Csináltam mindent amit egy kezdő wiccahívő szeretne, teljesen megszállott voltam. Pár hónappal ezelőtt elkezdtem folyamatosan abbahagyni, már a napokban szinte egyáltalán nem foglalkozok vele. Ez nem azt jelenti, hogy már nem hiszek benne, vagy a véleményem változott, mert a "szabályokat" még mindig követem, csak valamiért leragadtam. Újra akarom próbálni. Arról a szintről fogom kezdeni, ahol abbahagytam, vagy elölről? Legyetek szívesek ne írni olyan válaszokat, ahol szidjátok ezt az egészet, meg bármi hozzáhasonlót is. Tényleg fontos lenne. Ha valaki el tudna látni még plusszba néhány jó tanáccsal, ami kapcsolódik is ide, azt nagyon megköszönném. Az ilyet jó lenne, ha üzenetben küldenétek, mert utána a szkeptikusok meg csak zaklatni fognak. köszönök minden értelmes választ, kivéve az olyat és hozzáhasonlóit, hogy "értelmetlen kérdésre nem lehet értelmes választ adni." :)

9

Mágiával foglalkozó személyek?

Sziasztok!
Olyan személyekkel szeretnék ismerkedni akikkel tudnék beszélgetni mágiáról, személyes tapasztalatokról , tehát akiket valóban foglalkoztat ez a téma :)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!