Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak a (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha tudom ki átkozott el, hogyan lehet visszaküldeni rá, hogy rólam lekerüljön?

unatkozó háziasszonyok és [email protected]@@k kíméljenek a válaszokkal. (bár gondolom kiéhezve várják az ilyen kérdéseket...)

9

Képes egyember ráhangolódni egy másik ember agyhullámaira?

Arra gondolok, hogy alfában vagy meditálás során, képes e egy ember rákapcsolódni egy másik ember agyára, akár jelen van az illető akár távolabb van.

4

Lehet azért nem értjük a spirituálisat mert agyunknak csak 2%-át használjuk?

Sokat gondolkoztam azon, hogy miért van az hogy sokan értetlenek a mágikus dolgokkal és úgy a spiritualizmussal, aztán rájöttem hogy hogyan is lehet elvárni, amikor agyunknak csak a 2%-át használjuk.

Nagyon értelmes az ember így is sokat elértünk ezen a bolygón, bár még sok feltáratlan terület van (asztrológia, jövőbelátás, ufólógia stb) Szerintem ha legalább a 98%-át használnánk agyunknak nem is lenne olyan probléma amit ne tudnánk megoldani. A telekinézis és a telepátia mindennapos dolgok lennének mint a Lacarta interjúban elhangzott a Reptoid szociológustól, akik többet kihasználnak agyuknak. Szerintem az idegenek kb 80%-át használják az agyuknak. Valahogyan rá kellene jönni hogyan használjuk ki a többit. Mit gondolsz ?

57

Mit tennétek, ha olyan személytől kapnátok kabalát, akit nem kedveltek?

Ismerőseimmel megyek csapatversenyre hétfőn, és egy közös ismerősünktől kaptunk ilyen kis szerencsehozó tárgyakat. Viszont én az illetőt nagyon nem kedvelem, és szerintem az érzés kölcsönös, csak a többiekkel van jóban. Kidobni nem akarom - azt hiszem, az balszerencsét hozna, ráadásul a többiek már mondták, hogy vigyük a kabalákat a versenyre -, de a közelemben sem akarom tartani. Így egyelőre kitettem az erkélyre.:)
Szerintetek mit kéne tennem vele?

5

Honnan tudnám letölteni ingyen Matthias Mala: Fehér Mágia c. könyvét?

3

Ismer valaki működő Szerelmi kötést?

Van aki már kipróbálta otthon? Mennyi idő múlva hat? És persze mennyi ideig tart? Aki nem hisz benne vagy le akar beszélni róla, kérem ne írjon!!!

12

Létezik az átok?

elsősorban tapasztalatokat várok:)

7

Mi a véleményetek a spirituális sátánizmusról?

Ugye milyen jó?:)

53

Fehér fonál jobb csuklón mit jelent?

Láttam ma egy elég helyes pasit egy szupermarketben, és ilyen fehér fonál volt a jobb csuklóján.
Van ennek vmi jelentése, úgy mint pl a bal oldalon a piros fonálnak?
Előre is köszönöm:))
20l

15

Van egy fiú aki nagyon tetszik, van valami extra csiribicsiribá amivel el tudom csábítani?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!