Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pár éve csináltattam egy szerelmi kötést. Itt mindenki azt írja, hogy működik, meg veszélyes, akkor most ezzel mi van?

Eszembe jutott ma ez a dolog.Nem vált be ez akkor,nem jöttünk össze újra,de még csak nem is beszéltünk,azóta se tudom mi van vele.Nem érzek iránta semmit,nem is érdekel,és azóta nem is hiszek ebben.Pedig nagyon rajta voltam a témán akkor,hogyhogy nem jött össze?Pedig nem egy kezd? tagnál voltam.Az oldás se érdekelt,nem is csináltattam meg.Azt is mindig sokan írják,hogy ennek következményei vannak kés?bb.De így hogy nem lett semmi,mi lenne a következménye?

15

Házilag alkímiai módszerekkel, hogyan állítható elő ARANY?

A háztartásnak egy kis aranyra lenne szüksége. Célom az hogy a szent Alkímiai módszerek alkalmazásával, aranyat állítsak el? !

48

Mire való a mágus sisak? Neked miért van és milyen sapkád van, miért pont olyan?

http://kep.csakcsajoknak.hu:8080/pict/kep/cikkgaleria/kicsi/..

4

SZERELMI KÖTÉSSEL kapcsolatos tapasztalatok vkinél?

Valódi kötés,amit te magad is végezhetsz otthon,de jó pénzért jósok/mágusok (vagymik) is megcsinálják.Nem kell feltétlenül mindkét félnek tudnia róla,de mivel tényleg használ,nagyon veszélyes...van,akik szerint ez egy rontás,több negatív tapasztalatot is olvastam (pl. h kiszerettek egymásból a felek,de nem tudtak szabadulni egymástól,mert össze voltak kötve).Kérlek,ha volt bármi közötök is ehhez,írjátok meg kommentben!Nagyon elgondolkoztam rajta...

11

Hol kérhetek ördögűzést?

11

Van olyan varázslat vagy valami, aminek a segítségével megtudhatom, hogy tetszem-e neki?

Nem is igazán az érdekel, hogy kapok-e eredményt, csak szívesen megcsinálnám, hátha mégis történne valami (:

10

Az alábbi szerelmi kötéssel próbálkoztam, volt már, akinek bevált? (Tudom, nem etikus, blablabla, érdemi válaszokat szeretnék. )

"Szerelmi varázslat

35

Van mágia tanfolyam tábor valamilyen keretében? Illetve van mágia tábor?

4

Tudtok olyan chat oldalt, ahol Wicca vallásúak tudnak egymással chatelni?

Lassan két éve ismerkedek a Wicca-val, szeretnék több embert is megismerni aki ismeretes a témában, hogy minél többet tanulhassak.

5

Ha megcsinálom a csók varázslatot és az illető megcsókol, akkor utána fog érezni vmit irántam? Vagy kész, ennyi volt?

csak értelmes válaszokat várnék, köszönöm

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!