Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent ha valakinek a szekrénye mögé tesznek egy kis üveg szentelt vizet, vagy valamit? Átok vagy mi?

4

Ez gyilkosságnak számít, és ha igen büntethető érte az egyén?

Egy ismerősöm szent meggyőződése, hogy olyan átkot küld az ex pasijára, aki abba biztosan belehal. Állítása szerint ha ezt elvégzi akkor az exe ebbe belefog halni.

Kérdésem a következő.
Ha valaki úgymond azért hal meg mert valaki megátkozta az gyilkosság? És ha igen elhiszi ezt valaki, hogy azért halt meg xy mert cz átkot küldött rá?
Ebben nem hívő emberek kíméljenek, fontos, köszönöm.

13

Természettudományos vizsgálati módszerrel igazolható vagy cáfólható Isten és Sátán létezése?

13

Csak szerintem furcsa, hogy egy boszorkány kovenben a mesterrel együtt 13-an vannak?

Szóval a mester nélkül 12 tag van és Jézusnak 12 apostola volt...

1

Ki tudja ki az a galen?

tudtomal valami hippi,

6

Tudtok olyan ma is létező társaságot akik Mágia és okkultizmus terén mozgolódnak?

Mint pl.: A Szabadkőművesek

Lehetőleg ebben a témában jártasabb ember válaszoljon ! Ha kérhetem.

8

Franz Bardon tanításai, gyakorlatai mennyire hitelesek?

Sok spirituális tanítást olvastam már, de most komolyabban el szeretnék kezdeni egy rendszert gyakorolni. Nem pedig csak olvasgatni róla... Napi 1-2 órám van a gyakorlatokra, de nem szeretnék olyan rendszert gyakorolni, aminek végül nincs eredménye, vagy alig van...
Franz Bardon gyakorlatai által komolyabb szintekre el lehet jutni? Vagy kinek a könyvét, gyakorlatait tudnátok ajánlani?

6

A legutóbbi teliholdról azt hallottam hogy a legerősebb volt az idén. Ezt a Szentiván-éjjellel való egybeeséssel lehet magyarázni? Szentiván-éjkor egyébként mit lehet csinálni?

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

6

Sátánnek minek kell a lelkünk?

Világ második legnagyob hatalma Isten után, mit kezd a lelkeinkel halálunk után ? Miért harcol érte? Közbe a kormányok meg tojnak az emberre és nem láttyák a lélekbe levő hasznosítható potencijált?

17

Te kinek szánod, adtad el a lelked Istennek vagy Sátánnak?

és miér?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!