Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tényleg megátkozhatnak valakit főleg babákat?

7

Miért van az ha holló vagyok 3000 es a pingem és csak az eget látom +nem én irányítom magam?

5

Furcsa dolgok elásva a temetőben. Mik ezek?

Nem hiszek az ilyesmikben: ezért kérnék véleményt az ügyről. Családtagjaim sírjánál történt az eset. Szüleim elég gyaktan mennek a temetőbe, rendezik a sírokat. Már vagy három éve történt az eslő eset. A földben különböző dolgokat találtak. Valaki betúrta, valami oknál fogva. Friss tojásokat (több is egymás mellett) valamint ami a legfurcsább: szövetdarab bacsomagolva. (összekötve precízen) Amiért a szüleim sem hisznek az ilyesmiben: szépen kiszedték és megnézték, hogy mi van a csomagban: egy kis vászondarab volt. Eldobták az egészet. De a következő héten újból találtak. és újból s így megy ez már 3 éve. Ki foglalkozhat az ilyen dolgokkal? Az interneten nem találtam kézenfekvő magyarazátakot: talán valami rontás lehet? Vagy valaki a problémáit ezzel a kis csomagokkal át akarja ruházni a halottakra? Megjegyzem, hogy több sírban is találtak ilyesmit. Az egyik ismerősöm megpróbálta elégetni (hallottuk valakitől, hogy el kell égetni) és nem égett el. Ortodox lakta vidéken lakom. (ha számít) Aki ért az ilyenekhez várom a megjegyzéseket! Köszönöm (a csomagok apró méretüek kb ping pong labda nagyságuak, csomagolásának színe fehér)

22

Szerintetek véletelen találta ki a jósnő a rokonom nevét? Meg egy csomo dolgot jósolt ami meg is történt. Veletek volt már hasonló?

6

Sátániaták ti hogyan csináljátok?

Hogyan vettek keresztet? Hogyan kell a sátánhoz imádkozni?

5

Lauren Marbe indigó lány?

Lauren Marbe egy Essexi tini 161 I.Q-ja can a Mensa tesztje alapján, ezzel überelte Einstent. Nagyon helyes pofija és bájos külleme van, amivel szép testalkat és kisugárzó báj is társul.

Egyszóval tökéletes ! Mary Poppins újratöltve. Teljesen egyezik az indigó leírásával. Vajon ugyanolyan cserebogár, megnemértett, kiközösített gyerek lesz mint a társai ? Vagy beváltja a karmáját és előbbreviszi az emberiséget valamilyen találmánnyal pl az ózonrétegvédő sugáral?


27

Az Akashába és a sors könyvébe minden megvan írva. Minek tenni bármit is? Minden megy magátol.

26

Mit tehetek, hogy valaki megváltozzon?

arátom aktívan foglalkozik a boszorkánysággal,mágiával,engem pedig egyre jobban kezd zavarni a dolog

próbáltam megérteni,hogy miben hisz,átolvastam interneten,de számomra semmi értelme az egésznek,mese habbal.megbeszélni nem tudjuk, amint felteszek egy szkeptikus kérdést,megsértődik.

zavar,hogy az életének ezen részét nem tudja megbeszélni velem,mert nem értem.
zavar,hogy éjszakánként kimegy az erdő közepére szertartásokat tartani,veszélyeztetve ezzel a saját testi épségét.
újabban pedig a drogok felé kezdett hajlani,mert a hallucinogén anyagok segítik a kapcsolatfelvételt a természetfelettivel.

mit tudnék tenni?

4

Veres Krisztina papnőről vélemény?

A honlapja: www.vereskrisztina.com
Igénybe vette valaki a szolgáltatásait? Lehet bízni benne?

13

Lehet a holtak _"szemével"/szemszögéből látni a dolgokat? Bővebben lent

Sziasztok először is nem poénkodásból írok ide és nem azért mert bevagyok állva...túl vagyok 20on...mindennek az a lényege, hogy bárhol vagyok és ha erősen koncentrálok akkor olyan szemszögből látom a dolgokat mintha ott lennék,még magamat is...volt , hogy a buszpályaudvaron már a buszon ültem, és csak meredtem magam elé,aztán előttünk pár méterrel a kisebbség elkezdett verekedni,jött rendőrség, mentő meg aminek kellett...és annyira látni akartam, hogy mi folyik ott,hogy egyszercsak olyan kép volt a fejemben mintha ott állnék és így teljesen láttam mi történik az amúgy tőlem beláthatatlan részen...és azóta ha így erősen koncentrálok látom a körülöttem lévő dolgokat de úgy, mintha vki állna mögöttem és azt látnám amit ő...eleinte nem tulajdonítottam nagy értelmet ennek, de egyre furcsább de tetszik :) sokszor amikor buszozok hazafelé az autók indexlámpáit szoktam nézni, és ha nagyon koncentrálok szinte betudom folyásolni hogy egyszerre villogjon az egymás mögött álló 3-4 autó index lámpája aztán pedig külön-külön...és minél többször koncentrálok annál kevesebb idő alatt sikerül...ezek mitől lehetnek?jó tudom most totál lököttnek néznek egyesek , lehet az vagyok nem tagadom de ezeket így felfedeztem magamban és érdekel, hogy mik lehetnek ezek :d válaszokat előre is köszönöm, poénkodóknak megy a minusz...

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!