Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek boszorkánynak (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lehetett az a tenyeremen?

Párom pár hónappal ezelőtt megfogta a tenyeremet, és pár percig így tartotta, eközben én bizsergést éreztem, s miután elengedte a tenyeremet, egy piros kerekített sarkú háromszög jelent meg rajta. Hozzáteszem régen foglalkozott mágiával, volt sok tanítványa is, de mikor kérdeztem mi ez a tenyeremen, csak annyit mondott, hogy nem mondhatja el nekem, csak annyit mondott, hogy megpecsételt engem Krisztus vérével, de számomra ez egy kicsit hihetetlennek tűnt. Nem értem mi lehet ez. Szüleim, akik nem hisznek az ilyesmiben azt mondták biztos piros filctollal rárajzolta a tenyeremre, hogy megvicceljen, de én nem találtam sehol sem piros filctollat, mert valóban úgy nézett ki mintha tollal lett volna odarajzolva, de nem volt a közelben sehol sem semmilyen toll, legalábbis nem emlékszek rá, na meg ha vicc lett volna, akkor azt utólag elmondta volna, mert a viccnek is úgy van értelme, ha kiderül a végén, hogy vicc, s akkor nevetnek rajta. Ha nagyon racionálisan akarok gondolkodni, akkor lehet talán valami bűvészmutatvány, amit már rég betanult, csak előttem akarja felvágni magát, vagy nem tudom... Egyébként aznap nem tudtam lemosni ezt a kezemről, csak másnap jött le... Kérlek, segítsetek mi lehetett ez, előre is köszi!

26/N

12

Mi lehet ez? Régóta tapasztalom ezt az "érzést", hogy egy konkrét helyzetben jön egy gondolat, hogy mit kell tennem.

Konkrét példának itt az első eset:9 évesen a szobámban voltam, öltöztem, édesanyám bejött, hogy menjek le vele a konyhába (emeletes házban lakunk), mondtam, hogy mindjárt. Õ elindult, és ekkor súgta valami, hogy szóljak neki, hogy vigyázzon, mert le fog esni a lépcsőn. Elhesegettem magamtól a gondolatot, mondván ez hülyeség. De három másodperc múlva hallottam, hogy leesett a lépcsőn. A nagyapám halálát is megéreztem. És azóta is folyamatosan jönnek ezek a sugallatok. Mi lehet ez?

7

Lefekvés után mielőtt még elaludnék, többször éreztem már olyat mintha valaki fogná a kezem és simogatna. Vki tapasztalt már ilyet?

5

A sorsfordító roma mágia tényleg működhet?

Aki nem tudná: Kártyával kell jósolni, 3-4 lapból mondják meg az illető jövőjét, és a negatív esemény bekövetkeztét jelentő lapot kicserélik egy kedvező lapra. Tehát a jövőben bekövetkező rossz eseményeket jóra fordítják. Ez egy ősi roma mágia. Tudom, hogy rengeteg a csaló, nem hiszek az Ezo TV-ben, se az Asztro Show-ban, de ha ezt egy igazi cigány jós csinálja, akkor működhet?

10

Valaki felvilágosítana a következő fogalmakról?

Először leszögezném: nincsenek terveim ezekhez.
Én hiszem, és szeretem az egy élő Istenünket és nem szeretném elveszíteni a kegyelmét.

Mi az a :
-Okkultizmus
-Fehér mágia
-Fekete mágia
-Karma
-Boszorkányság
-Mágusok
-Démonok

-És olyan alapvető dolgok, amiket illik tudni a mágiához kapcsolódóan.

UI.: Wikipedia-t Én is ismerem; saját definiálásokra vagyok kíváncsi.

Köszönöm.

18

Milyen babonákat ismertek? És melyekben hisztek?

19

Hogyan ébresszem fel a bennem lévő mágiát?

érzem hogy van bennem valami amit fel kell ébresztenem
segítenétek?
a nem értelmes válaszokat kérem mellőzni

12

Valakinek van linkje ehhez a könyvhöz?

Az egyetlen kikötés hogy vírusmentes legyen. A könyv "Doreen Valiente - Witchcraft for tomorrow" műve lenne.

2

Idézzek asztrál lényt társként?

Ez most nagyon komoly kérdés. Egy ideje üres az életem, a társam is elhagytott és nincsen ami kitőltené az űrt. Vannak szerencsére csetes barátaim, de egy hús vér kellene, aki mindíg velem van vagy legalábbis mint egy családtag elvan a lakásban.

Sokat olvastam a témában és azt találtam, hogy sok ember idézett ilyen lényt akivel jól elvan, beszélgetnek is és érzik egymás jelenlétét. Nem démonidézésre gondolta, hanem valami angyali lényre vagy valami jóindulatú ilyesmire.

Kérlek titeket adjatok tanácsot. Soha nem foglalkoztam ezzel a témával, azt sem tudom mi az a spiritualizmus és hogy mi fán terem az idézés, de utánozni tudok dolgokat. Mit javasoltok ?

15

Miért szeretem annyira a boszorkányokat, legendákat, meg minden misztikus dolgot?

:DD

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!