Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan ébresszem fel a bennem szunnyadó mágust?

16

Mijért ment Merlin Mágusasszony át az EZO TV-ből az Asztro TV-be?

Sokáig néztem az ezo tvben asztán eltűnt, mer Müller rózsa volt már helyette. Aszt hittem már nem látom, de szerencsére ismét feltűnt az asztró shówba :-) Miért váltott át?

18

Hogy találjak rá a másik felemre?

mi lesz ha úgy járok mint Brida, én "vele" maradtam volna nem mentem volna Lorens-sel...:s :$

11

Rózsaszín öltönyös szellemet fotóztak le véletlenül?

http://paranormal.hu/news.php?extend.917 képpel !

12

A mágiával meglehet bolondítani az embert?

Hogy visszahúzódó lesz, az iq-ja elromlik. Ha egy emberre, nagyon beképzelem, hogy bánt, akkor elképzelhető, hogy tényleg bír mágiával? Nem mutat testi bántalmat. Ha, olyan történik velem, lefekszek aludni, még nem aludtam el. De azt képzelem, hogy eldőlök valami, és mikor eldőlnék a dolog akkor hirtelen nyílik az ajtó, és bejön a házba az ember. Aztán, hirtelen felébredek, éber állapotba. Majd írok még.

18

Hogy kezdjem? Merre induljak?

Sziasztok! 17 éves fiú vagyok,jelenlegi szintem egyenlő a semmivel és pont ez lenne a kérdésem,hogy merre induljak el? Hogy kezdjek bele ebbe az egész dologba? Nagyon érdekel a téma, tulajdon képen mindent tudni szeretnék és mindent meg tanulni! (A szellem idézés és ezzel kapcsolatos dolgokat kivéve.) Várom a válaszokat és előre is köszi mindenkinek!

8

Az új otthonomban fura dolgok történnek. Mit tehetnék, hogy megszűnjenek?

Párommal kb. egy hónapja költöztünk össze az ő lakásába. Mióta itt lakom fura dolgok történnek. Először azt hittem, hogy képzelődöm, de aztán a párom is észre vette. Eleinte olyan érzésem volt, hogy valaki járkál a lakásban. Pár nap múlva felrobbant az égő az előszobában, majd a konyhában is. A konyhai robot elkezdett füstölni, a mosógép fura hangokat ad ki. Többször előfordult, hogy hozzá sem érek a pohárhoz, kiborul, leesnek dolgok, vagy nem találok valamit, pedig határozottan emlékszem hová tettem. Mikor egyedül vagyok itthon, gyakran érzem, mintha lenne itt valaki. A párom mikor haza jön, ingerült, nem találja a helyét, mintha menekülne itthonról, és én sem érzem jól magam a lakásban. Pár napja takarítás közben eszembe jutott olyan buta gondolat is, hogy "fuj, itt lakott az a nő".. Volt egy barátnője, aki pár éve itt lakott nála kb. 2 évig, de megcsalta a páromat, aki kihajította. Mikor megtudta a lány, hogy együtt vagyunk, zaklatott bennünket a Fb-on. Lehet, hogy elátkozott bennünket? Létezik ilyen? Mit csináljak? Segítsetek kérlek!!!!

8

Ki az aki bposzorkány közülletek?

kik azok akiktöl tanulhatnék?

4

Hogyan tudnék vmire (nem szerelem) mágikusan is ráerősíteni, hogy tényleg sikerüljön?

Gondolkoztam azon, h vmiféle főzetet csinálnék, vagy mantráznék gyertyákkal, de vki letudná pontosan írni hogy mit tegyek?

1

A fekete macska gyógyító erejű?

Például ha rajtad alszik, dorombol és gyógyító hullámokat bocsájt ki.

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!