Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy cél érdekében történő 2 mágia elkezdése az üti egymást, vagy nyugodtan lehet a kettőt egyszerre csinálni?

3

Tudtok ½papi½ varázslatokat? Mint pl állattá változás, v testcsere. Vagy bármi pajzs .

26

Tudtok nagyon profi woodo varázslót? Csak olyan irjon aki tényleg tud segiteni! Negativumra, észosztásra nincs szükségem!

5

Patrick Guérin?

Valakinek írta már azt hogy elhalasztott egy utat miattatok mert érezte hogy nagy szerencsétek lesz?Ha fizettek 9.550ft akkor 3héten belül milliók lesznek a számlámon.Mondjuk én nem hiszek benne de küldi a leveleket ha kell,ha nem.Most párizsban van és elhalasztotta miattam az utat mert valahova indult volna.

4

Ti hisztek a feketemágiában?

(?színtén)!!!!

8

Magas szintű boszorkány vagyok. Tudnátok ajánlani egy mestert, aki tovább fejlesztene?

33

Mit jelent a heartagram?

a pentagramot meg az ilyesmit vágom, de ennek mi a jelentése?

3

Hallottatok már a varázstükörről?

9

A sors idővel tényleg vissza üt arra aki bántott valakit?

Átkozódás nélkül/ Tudnátok erre esetleg példát mondani?

17

Írnátok mindenkire érvényes átkokat?

ilyenekre gondolok mint a bibliai eredend? b?n ..esetleg turáni átok ..stb

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!