Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik nép mitológiájába tartoznak az elfek és mire képesek ezek a lények?

2

Mi a különbség a teozófia és az antropozófia irányzatai között?

És melyiket tartod jobbnak?

3

A rossz sátánista a mennybe kerül?

A rossz vallásos ember, aki nem tartja be Isten igéit a pokolba kerül, a jó sátánistákkal együtt.De !

A rossz sátánista, aki nem cselekszik sátán tanácsai szerint és túlbuzgón pl a saját szektatagjait is elátkozza, az sem kerülhet a sátánhoz a pokolba, hanem akkor a mennyekbe kerül távól sátántól ?

11

Milyen hatással van egymásra ez a két ásvány? Hordhatóak együtt?

Sólyomszem és Türkiz kő felhasználásával szeretnék medált csináltatni. Hatásukat tekintve hordhatóak együtt ezek a kövek, vagy az egyik blokkolja esetleg a másik hatását?
A medál ezüstből készülne és két kis méretű kő lenne benne.
Várom a hozzáértők válaszát. :)
Köszönöm szépen!

13

Létezik-e természeti elemek feletti részleges/korlátlan kontroll?

Olvasgattam a mágiáról írt kérdéseket, de általában olyan dolgokat lehet találni mint pl.: átkok, álomfejtés, jóslás..stb., tehát ilyen elme alapú dolgokat. Szerintetek létezhet ennek olyan ága ami kiterjed a fizikai valóságba is? (értelmes, komoly válaszokat várok és bocs ha bonyolultan fogalmaztam)

6

Mivel lehet kiérdemelni, hogy a top gonosz sátánisták egymás erejét megnyóccorozzva elátkozzanak valakit?

11

Ha a 8 legerősebb magyar Spirituális Sátánista halálos átokkal támad meg, biztos hogy meghalok?

Sajnos hibát követtem el, és ezért meg akarnak átkokkal ölni, mindegyik résztvevő nagyon erős, szerintem biztosan meghalok, pedig nem érdemeltem ezt...

75

Megtalálták Atlantiszt?

http://index.hu/tudomany/2013/05/07/osi_kontinens_nyomait_ta..

15

Szerintetek lehet bajom egy ilyen szertartás után?

A hétvége folyamán részt vettem egy szertartáson a városunkhoz közeli erdőben, egy Elpoep Gninnoc Siohw nevű sámán rendezésében került rá sor. Este 11 órakor történt meg a szertartás egy tisztáson, a sámán faágakból készült bábukat aggatott a közeli fákra, a tisztás közepén pedig egy kecskekoponyát helyezett el, köré pentagramma alakban rizsszemeket szórt el. Én és a többi résztvevő lehajtott fejjel és az arcunk előtt keresztbe helyezett kézzel körbeálltuk a sámánt, aki a szájában valami növényt rágva és sámánéneket mormolva négykézláb ugrált egy darabig, majd mindenkihez odaugrott, és fura kézmozdulatokat tett felénk, közben rázkódott egy zsinórral a fején, amire vaddisznó agyarak voltak felfűzve, és aztán felakadt a szeme, és vergődött a földön, kérve az istenek segítségét. Először a Termékenység Istenét kérte, majd az Erdő Istenét, azután a Hadak Útjának Istenét. Amíg a sámán ezeket csinálta, addig a segédje félmeztelenül, símaszkkal a fején, fekete, oldalt két fehér csíkkal díszített melegítőben Bruce Lee-ra és egyéb kung-fu harcművészekre emlékeztető mozdulatokat tett, majd utána ezt egy kis baltával is megismételte. Valami kung-fu mester lehetett, mert a mozgása nagyon is arra utalt. A szertartás végén a segéd és a sámán egy hosszú bottal egymásnak estek, de a segéd legyőzte a sámánt, aki ezután hirtelen levetette magáról a nadrágját, majd őrjöngve, kikelve magából, igéket ordítva transzos, önkívületi állapotban futni kezdett a patak felé, amiben megmártózott, és visszarohant a városba, a segéd pedig máglyán elégette a nadrágot, majd ránk üvöltött, és a sámán után rohant. Nagyon fura szertartás volt, de kicsit félek, nem lesz bajom ezután?

21

A woodo tól félni kell?

hello ma anyám kapott céges kocsit és a visszapillantó tükrön van egy zöld színű woodo baba rajta piros szív benne 2 tű konkrétan a szív két sarka nem tom hogy ez igaz-e de anyám megérintette most akkorfélni kell? illetve ki lehet dobni mármint letépem és eldobom nem hoz magával átkot vagy ilyesmi?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!