Találatok a következő kifejezésre: Kiket, mi bélyegeztek (1 db)

Kiket, mi alapján bélyegeztek boszorkánynak a középkorban?

Legjobb válasz: Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.

Bárkit, akit egy közösség valamiért a szájára vett: Magányosan élõ nõket. Nõket, akiknek több szeretõjük volt. Fogyatékosokat. Epilepsziásokat. Tulajdonképpen nem voltak rögzített követelmények, ha a faluban történt valami furcsa, például egy tehénnek begyulladt a tõgye, hamarost meg is találták, ki volt az, aki szemmel verte.
a válasz kissé bonyolultabb, mint az elõzõ válaszolóé, de nagy vonalakban helyes. némi pontosítás: igaz, hogy boszorkánysággal inkább nõket vádoltak, mint férfiakat, de az utóbbi sem volt ritka. az epilepsziásokat ritkán tekintették boszorkánynak, sokkal inkább "szent betegség"- nek tekintették, akik akár köztiszteletben is állhattak a közzösségen belül.
Hallottam olyat is hogy akin anyajegyet találtak, elítélhették mert azt mondták rá hogy boszorkány.
Egyszerûen röviden fogalmazva azokat tartották boszorkányoknak akiken fura vagy különös anyajegy volt, vagy éppen valakit átkozott pl ilyenekkel hogy "A pusztulat vigyen el téged" a mai világban gyakran átkozzák egymást ilyen szavakkal az emberek de régebben aki kiejtett ijen dolgokat a szályán boszorkánysággal vádoltak meg.vagy ha még volt feketemacskái is, meg ha meglátták hogy csalánt gyûjt a temtõben meg ilyenek.
HARMADIK VÁLASZOLO: sztem a közép korba is volt mindenkin anyajegy, akkor mindenkit elitéltek? :S......
sokakat néha ok nélkül néha tényleg vllt fura dolog...de akár azért is mert szebb kenyereket sütött mint mások...
A leszbikusokat is boszorkányoknak mondták akkoriban.
Annyit tennék hozzá, hogy a boszorkányüldözés a középkorban ritka volt. Legjellemzõbb a kora újkorban. Egyébként a többi válaszoló megválaszolta az alapkérdést.
Arberdeeni boszorkányok: Boszorkányok csoportja Skócia északkeleti részén , akiket az arberdeeni esküdszék 1596-97 ben ítélt el.A boszorkányok úgynevezett boszorkánygyülekezetekbe tömörültek.Egy ilyen gyülekezet 13 fõbõl állt, ahol minden tagnak megvolt a saját feladata a mágikus mûvészeteken.Az egyik vádlott, Helen Rogil ólomból és viaszból készítette áldozatainak apró mását, egy másik, Isobel Ogg állítólag vihart tudott támasztani bûbájok segítségével. Mire a boszorkányper 1957 áprilisában befejezõdött, huszonnégy embert, huszonhárom nõt és egy férfit találtak bûnösnek.A boszorkányság vádjával kivégezték õket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ma reggel az udvarunkon a következő tárgyakat találtuk a betonon a kapu előtt: egy ág száraz levelekkel, egy fűcsomó, egy terhességi teszt, egy kés, és 220 forint egymás mellé, szépen elhelyezve. Ez vajon mit jelenthet?

Valószínű, hogy nem véletlenül került oda.. Kicsit para belegondolni, hogy ki tette oda és miért...És hogy ezért éjszaka bemászott a kapun. Szóltunk a rendőrségen, és kiderült, hogy a környéken ez nem az első eset, már több háznál is felfigyeltek hasonló dologra. Van valami ötletetek, hogy mit jelenthet? Próbáltam utána nézni, de nem találtam semmit.

10

Mit jelent vallási értelemben, ha valaki a patakban rendszeresen kővet forgat (kővet most)?

Ez valami babona vagy átoknak számit?

4

Energiagömb létrehozása?

Hogy lehet energiagömböt csinálni és hogy lehet belőle kardot vagy más tárgyat csinálni? Kezdő vagyok ha valaki leírná részletesen hogy lehet ilyet csinálni akkor megköszönném.

12

Alföldi valamiféle mágiát bocsájtott rám?

folyamatosan az István a király dalszövegei benne vannak a felyemben mióta megnéztem a darabot, egyszerűen nemtudom őket kiverni, hiába gondolok más dalokra mindig ugyanoda jutok, mit lehet ilyenkor tenni?

7

Lady Gagát megbüntette Isten? Nem féltek Sátánisták, hogy az Õ sorsára juttok?

Lady Gaga hírhedt Sátánista
Sátán miért nem védte meg ? Nem volt rá képes ? Isten bűntette meg ? Hogyan tőrténhetett ez? Felmerül benned, hogy nem a Sátán a legnagyobb hatalom ?

47

Ha létezik esőtánc, akkor van anti-esőtánc is?

5

Spirituális sátánizmus, és mágia, nem értem!?

Nekem egy egyszerű kérdésem lenne ! Ha tényleg létezik az aura,és energiák, csakrák, és hasonló dolgok, akkor mi a szerepük ? És még egy zavaró dolog lenne...
a legtöbb spirituális sátánista gyerek, 14-17 éves, aki provokatív kérdéseket tesz fel a spirituális sátánizmussalkapcsolatban, hogy aztán "jól megmondhassák,hogy mi a spirituális sátánizmus :D " .
De csak mondják a véleményüket mint a keresztény papok...
Maga az elv, hogy fejlődni kell,
és előrébb jutni, és idővel magasabb szintre juthatunk,
ez mind tetszik, sőt én még egyházgyűlölő is vagyok,
tehát tetszik a spirituális sátánizmus.
De nem világos, ha tegyük fel nem létezne aura,
és semmi ilyesmi, csak anyagi világ, akkor mivel lenne másabb az a világ,mintha létezik spirituális világ ?
Tehát bárkire hat egyáltalán az aura ?
Nem igazán tudom, hogy a tudomány és a spiritualitás hogyan függ össze, mert vagy a tudomány igaz,
vagy a tudomány és a spiritualitás is,tehát a tudomány az elsődleges.
Nem provokatív kérdéseknek szánom, én csak egyszerűen kíváncsi vagyok,
hozzáteszem nagyon rég óta érdekel a Spirituális Sátánizmus. Próbáltam is a meditációkat.

31

Hogyan tudnék mágiát tanulni?

ROXFORTOS BARMOK KÍMÉLJENEK

9

Alakváltás, mit gondoltok róla?

Jöhet minden vélemény, de a szkeptikusokat megkérném arra, hogy kultúráltan osszák meg a véleményüket.

12

Van itt Sátánista Budapesten aki tanítana egy kezdőt?

Vagy ha nem is tanítani, akkor csak szimplán eszmecseréket folytatni, esetleg beszélni tapasztalatainkról.

51

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!