Találatok a következő kifejezésre: Kik vannak hátrányban: az egykék, (1 db)

Kik vannak nagyobb hátrányban: az egykék, vagy a nagycsaládosok?

Anyagilag gondolom az egykék, érzelmileg pedig a nagycsaládosok kapnak többet... Vagy mégsem?

Legjobb válasz: közösségi értelemben, alkalmazkodás/beilleszkedés szempontjából egyértelmûen az egykék vannak hátrányban. Anyagi értelemben viszont egyértelmûen õk a nyerõbbek. Érzelmileg a dolog messze nem egyértelmû. Egyrészt az egykére a teljes figyelem irányul, másrészt viszont a teljes hülyeség, érdektelenség is. (nem csak jó szülõk vannak) A nagycsaládosoknál ezzel szemben egyrészt többirányból jönnek az érzelmek, másrészt többfelé is oszlanak. Kiegyensúlyozottabbnak mondanám. De, hogy ténylegesen milyen, az az adott családtól függ.

közösségi értelemben, alkalmazkodás/beilleszkedés szempontjából egyértelmûen az egykék vannak hátrányban. Anyagi értelemben viszont egyértelmûen õk a nyerõbbek. Érzelmileg a dolog messze nem egyértelmû. Egyrészt az egykére a teljes figyelem irányul, másrészt viszont a teljes hülyeség, érdektelenség is. (nem csak jó szülõk vannak) A nagycsaládosoknál ezzel szemben egyrészt többirányból jönnek az érzelmek, másrészt többfelé is oszlanak. Kiegyensúlyozottabbnak mondanám. De, hogy ténylegesen milyen, az az adott családtól függ.
Az egykék mindenképp hátrányban vannk. Az egykék valójában mindig is arra vágynak hogy legyen testvérük. Akinek van több testvére az pedig nem gondolja azt, hogy minek is van . Tehát egy testvér szükséges az egészséges fejlõdéshez.
Én idõnként úgy érzem jobb lenne ha nem lenne testvérem, mert nagyon különbözõek vagyunk, máskor nem zavar, hogy van. De azthiszem tényleg jó ha van a családban olyan aki nem "áll felette" az embernek és még esetleg hasonló életkorú is.
Hát én nem tudom...Kicsit durva, hogy a nagycsaládosokat istenitik szeritnem..Ismerek egy nagycsaládos anyukát és az õ gyerekei a nyáron kb.7 táborba megy..És milyen rossz nekik...És valamelyik 2 gyerekes ill. egyke család meg nem jut el sehova..Szerintem az egykéknek rosszabb mint a nagycsaládosoknak anyagilag..
Mégsem! Az egyke csak akkor élvezhet anyagi elõnyt, ha egy szülõ neveli.., de ha apa-anya is van, akkor nem az egyke: Pl a családi pótlék! Az elsõ gyerek 12000ft-ot ér , a második már pár ezerrel többet..és így tovább! Pedig a családipótlék, ha a fûtésre gondolunk, mert mondjuk a gyerekek melegségét fizetnénk abból..mindegy mennyi gyerek van, mert a távfûtés így is úgy is mûködik. Viszont nézzükk más szempontból: Ha egyke gyerekem van, akkor csak egy gyermek jövõjérõl kell gondoskodni..lakás is kell majd neki, meg iskola, ..stb, ha viszont két gyerekem van, akkornehezebb mindkettõnek ugyanazt megszerezni, mintha csak egy lenne..három esetén pedig még nehezebb. Érzelmileg nemfeltétlen hogy a nagycsaládosoknak több van ez mind a családtagjaitól függ ..kis családban is lehet nagy ragaszkodás, ha erre gondoltál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért baj az a szülőnek, ha a gyerekük nem korán kelős típus?

A gyerek felkel, ha muszáj(ha menni kell valahova mondjuk 8ra).
De a gyerek az bagolytípus, aki nem örül a későn kelésének az pacsirta típus.

9

A Dőri Dorka béna név?

10

Mennyire tettem azzal rosszat, hogy a menyemre rászóltam, hogy ne kiabáljon a kicsivel /főleg nálunk/ és ne erőltesse az ennivalót, ha már szinte öklöndözik tőle?

A hétvégén történt nálunk az eset,ami már többször is előfordult, ha nagyon szépen csak megkértük, kapta magát felugrott és azonnal hazarohant,de ugy becsapta az ajtót,alig tértünk magunkhoz.Arról nem is beszélve,hogy minket, a nagyszülőkről állandóan kritizál, mármint a személyünket, a viselkedésünket /pedig nem iszünk, nem dohányzunk, nagyon szépen harmónikus életet élünk már 40 éve/. Nem érzi magát családtagnak nálunk, pedig semmi kivételt nem teszünk vele, talán mondhatnánk azt is hogy ki van nagyon kimélve. A fiunk szavából kivéve, még ő várja el, hogy mi kérjünk bocsánatot tőle. Két éves a kis unokánk,de ugy kezeli, mintha már mindent ugy kellene tudnia,mint egy nagy gyermeknek.Mi lakótelepen élünk, soha nem veszekszünk, nagyon restelljük,hogy neki ilyen a viselkedése. Miért teheti ezt velünk, hol hibáztunk?

19

Ti mit tennétek a helyemben?

Lehet, hogy várandós vagyok, de nem tudom, mit tegyek. Van 2 gyermekem már, akik már nagyobbacskák, viszont a nagyobbik gyerek sűrűn beteg. Eddig ezért nem igazán tudtam dolgozni. Most is állást keresek. Most ért el abba a korba, hogy talán pár órára, míg valaki haza nem ér, egyedül lehet hagyni betegen is. Persze csak akkor, ha nem olyan súlyos. A kisebbik gyerekkel ilyen gond szerencsére nincs. A férjem dolgozik, szereti is a munkáját, bár nem keres túl sokat, de megélünk. Ha várandós vagyok, akkor most csak a gyes lesz, más nem. Örülnék is neki, mert már 7 éve próbálkoztunk, (bár mostanában nem annyira az anyagi helyzet miatt) de nem jött össze a gyermek. Mivel nem jött össze, nem is védekeztünk, eszünkbe sem jutott. Meg nem is örülnék, mert nem valami fényesen állunk, bár azért nem jutnánk koldusbotra, nem éheznénk szerintem meg tudnánk oldani, bár nagyon nehéz lenne. Kissé bizonytalan most minden téren a helyzetünk. De ahogy a férjem mondta, a meglévő kettő gyerkőcöt sem dobtuk el, mert egy kicsit nehéz. Na jó, de itt van választási lehetőség. Közben szeretném is a babát. Nem is tudom mikor könnyebbülnék meg igazán, ha lenne baba, vagy ha nem. 1 éve örömtáncot jártam volna, na de most.... Ti mit gondoltok?

13

Ti mennyi idő után költöztetek össze a párotokkal?

Mi lassan 4 éve vagyunk együtt én 25 ő 28 éves. Egyikőnk sem akar a másik családjához menni..és épp közös otthonra gyűjtünk. Elég sok barátunk úgy fejest ugrik ebbe a dologba..és 2-3 hónap után egymáshoz pakolnak...baj hogy mi ennyit agyalunk? És spórolunk egy közös házra (családi ház nem lakás és nem is albérlet) csak érdeklődnék ki mennyi idő után szánta rá magát h összeköltözzenek. Mindkettőnk családja kedves, aranyos...csak kevés itt-is ott is a hely és a pénz + 1 főnek.És nem is sürgetnek bennünket h menjünk már otthonról.
ja és nekem ő az első szerelmem, ha ez számít vmit.

37

"Úgy rontod el az életed, ahogy akarod. " Ti mit gondoltok, ehhez a mondathoz milyen érzelmek párosulnak általában?

Aki mondta, annak a szemszögéből.

11

Észrevetttek hogy akik együtt alusznak azok elkezdenek nagyon ragaszkodni egymashoz akkornis ha elötte mondjuk nem voltak szerelmesek?

7

Minap az egyik lakótársam vitába került velem, ő kötött belém, és felemelt hangon közölte, hogy "itt semmihez sincs jogom"vegyem tudomásul. Erre szeretnék választ kapni, hogy igaza van, vagy nincs igaza?

Egy társasházban lakom az élettársammal, én költöztem oda kb.5 éve, és be vagyok jelentkezve., Mivel mindig kertes házban laktam. Ezt nem tudom.

4

Elhíztam. Szexuálisan nem kellek a férjemnek. Érdemes?

Mindig volt rajtam 4-5 kiló plusz, nem foglalkoztam vele. Volt egy szörnyű balesetünk a férjemmel, aminek következtében 20 kilót híztam. Azóta férjem nem kíván. Két évig feküdtem, nem tudok mozogni, férjem nem kíván szexuálisan. Mit tehetnék?

11

Hogyan mondjátok el?

Hogyan mondjátok el egy kislánynak majd a jövőben ,hogy meghalt az anyukája? (Most még elég kicsi, 12 hónapos, de már ezen agyalok)

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!