Találatok a következő kifejezésre: Kik vannak hátrányban: az egykék, (1 db)

Kik vannak nagyobb hátrányban: az egykék, vagy a nagycsaládosok?

Anyagilag gondolom az egykék, érzelmileg pedig a nagycsaládosok kapnak többet... Vagy mégsem?

Legjobb válasz: közösségi értelemben, alkalmazkodás/beilleszkedés szempontjából egyértelmûen az egykék vannak hátrányban. Anyagi értelemben viszont egyértelmûen õk a nyerõbbek. Érzelmileg a dolog messze nem egyértelmû. Egyrészt az egykére a teljes figyelem irányul, másrészt viszont a teljes hülyeség, érdektelenség is. (nem csak jó szülõk vannak) A nagycsaládosoknál ezzel szemben egyrészt többirányból jönnek az érzelmek, másrészt többfelé is oszlanak. Kiegyensúlyozottabbnak mondanám. De, hogy ténylegesen milyen, az az adott családtól függ.

közösségi értelemben, alkalmazkodás/beilleszkedés szempontjából egyértelmûen az egykék vannak hátrányban. Anyagi értelemben viszont egyértelmûen õk a nyerõbbek. Érzelmileg a dolog messze nem egyértelmû. Egyrészt az egykére a teljes figyelem irányul, másrészt viszont a teljes hülyeség, érdektelenség is. (nem csak jó szülõk vannak) A nagycsaládosoknál ezzel szemben egyrészt többirányból jönnek az érzelmek, másrészt többfelé is oszlanak. Kiegyensúlyozottabbnak mondanám. De, hogy ténylegesen milyen, az az adott családtól függ.
Az egykék mindenképp hátrányban vannk. Az egykék valójában mindig is arra vágynak hogy legyen testvérük. Akinek van több testvére az pedig nem gondolja azt, hogy minek is van . Tehát egy testvér szükséges az egészséges fejlõdéshez.
Én idõnként úgy érzem jobb lenne ha nem lenne testvérem, mert nagyon különbözõek vagyunk, máskor nem zavar, hogy van. De azthiszem tényleg jó ha van a családban olyan aki nem "áll felette" az embernek és még esetleg hasonló életkorú is.
Hát én nem tudom...Kicsit durva, hogy a nagycsaládosokat istenitik szeritnem..Ismerek egy nagycsaládos anyukát és az õ gyerekei a nyáron kb.7 táborba megy..És milyen rossz nekik...És valamelyik 2 gyerekes ill. egyke család meg nem jut el sehova..Szerintem az egykéknek rosszabb mint a nagycsaládosoknak anyagilag..
Mégsem! Az egyke csak akkor élvezhet anyagi elõnyt, ha egy szülõ neveli.., de ha apa-anya is van, akkor nem az egyke: Pl a családi pótlék! Az elsõ gyerek 12000ft-ot ér , a második már pár ezerrel többet..és így tovább! Pedig a családipótlék, ha a fûtésre gondolunk, mert mondjuk a gyerekek melegségét fizetnénk abból..mindegy mennyi gyerek van, mert a távfûtés így is úgy is mûködik. Viszont nézzükk más szempontból: Ha egyke gyerekem van, akkor csak egy gyermek jövõjérõl kell gondoskodni..lakás is kell majd neki, meg iskola, ..stb, ha viszont két gyerekem van, akkornehezebb mindkettõnek ugyanazt megszerezni, mintha csak egy lenne..három esetén pedig még nehezebb. Érzelmileg nemfeltétlen hogy a nagycsaládosoknak több van ez mind a családtagjaitól függ ..kis családban is lehet nagy ragaszkodás, ha erre gondoltál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Zavarna ha párod még az exel együtt dolgozna?

Arra értem, hogy a páromnak, a volt párja segít mindenben. Közös üzletük volt, nem sikerült még mindent lezárniuk válás után, de az új üzletében is segítségét kéri. Én ezt már nagyon megalázónak érzem.

16

Hány évesen szültél, milyen háttérrel vártad/vártátok a gyermeked érkezését?

Sziasztok!

A párommal beszélgettünk a gyermekvállalásról, és szeretném kicsit körbejárni a témát. Kiváncsi lettem, hogy mások/ti mikor, milyen körülmények mellett vágtatok bele.
-Ti hány évesek voltatok amikor belevágtatok a baba projektbe? A "háttér" alatt azt értem, hogy milyen körülmények között vállaltatok gyereket? (Pl. mindketten dolgoztatok a pároddal/férjeddel; volt-e saját lakás; stb.)

Köszönöm a válaszokat!
23/N

28

A férjem szeretne egy második gyereket, de nem tudom elhatározni magam. Minden férfi arra vágyik, hogy legyen egy fia is?

Van egy tündéri hatéves lányunk.A férjem egyre többször pedzegeti,hogy kéne tesó.Mindig nagy családra vágytam,de annyi nehézséggel kellett megküzdenem a lányunkkal,hogy nem merek belevágni.Nagy önzőség,tudom,de félek,hogy gond lesz a kicsivel.Az első gyerekünknél évekig az lebegett a fejünk fölött,hogy autista,meg viselkedési zavarai vannak,de a sok fejlesztés hatására nagyon szépen javult,és kiderült,hogy egy nagyon késő érő típus. A férjem családjában nagyon gyakori különböző neurológiai probléma,ezek után csodálom,hogy egészséges a lányunk.Az autizmust nem tudják szűrni,félek,hogy az lenne.
Sajnálom a férjemet,hogy szerintem nem lesz fia,legalábbis tőlem nem.Félek,hogy örök tüske lesz a szívében.

5

Vennétek drága ajándékot a párotoknak, ha tudnátok h ő nem áll olyan jól anyagilag és esetleg ez bántaná?

Ha átszámolom kb 6 órát dolgozom azért a pénzért, amit ráköltenék. Elég sok megtakarításom is van, mert nagyon jól keresek. Õ ezért a pénzért a dupláját dolgozza, és épp nem áll valami fényesen.
Nem akarom h azt érezze, h neki is sok pénzt kell kiadnia mikor nekem lesz a szülinapom. Én szívesen költök rá, de tudjuk milyen önérzetesek tudnak lenni a férfiak és nem akarom h megalázónak érezze h ő ennyit kap, mikor nem tud ennyit adni. Részemről semmi probléma nem lenne ha nem is költene rám csak csinálnánk vmit közösen és mondtam is neki, de nem tudom h esne mégis. Szerintetek? 1 éve járunk és nem élünk együtt

17

15 éves vagyok és terhes ha megakarom tartani akkor anyám beleszólhat vagy dönthet helyettem? A barátomat eltilthatja tőlem vagy feljelentheti?

3hónap múlva leszek 16 éves
és a babát elvetetni vagy örökbe adni nem akarom
a háttér megvan a kisbabához,tudom hogy nagy felelősség,de magántanuló lennék vagy estin leraknám a sulit ti mit ajánlotok?

37

A párom anyja ma öt éve, hogy meghalt ezért a párom leitta magát. Kb két órája kiment a temetőbe és azóta még nem ért haza. Nem szabad lett volna elengednem de nem gondoltam, hogy ez lesz. Mit tegyek, kinek szóljak?

17

A gyerektartás megállapításánál figyelembe veszik, hogy az apának jelentős adósságai vannak?

Havi 300 ezer a jelenlegi tiszta bevétele, és így is csak 15 ezer Ft-ot küld a gyerekre. Nem hajlandó bíróságon kívül megegyezni az új barátnő miatt. Arra hivatkozik, hogy nem tud többet fizetni, mert kölcsönt fizet, és elvárja, hogy ne is emeltessek hivatalosan.

37

Követelhet a vér szerinti apa láthatást akkor is, ha hivatalosan nem ő az apja a gyereknek?

Amikor terhes lettem, a gyerekem biológiai apja elhagyott, mert neki nem kellett a gyerek. Én nem is tartottam vissza, a kicsi anyakönyvi kivonatába először semmi nem lett beírva az apa nevéhez, majd 2,5 éves volt, mikor az akkori párom (ma már férjem) elismerte az apaságot, annak tudatában, hogy valójában nem ő a gyerek apja. Most a vér szerinti apa előkerült és követeli, hogy legyen láthatás, mert joga van megismerni a fiát. A fiunk nem akar vele találkozni és mi sem akarjuk vele tartani a kapcsolatot. Fordulhat ezzel a kérésével a bírósághoz? Megítélhetnek neki láthatást?

25

Hagyatéki tárgyaláson mit kell tennem, hogy ne én örököljek, hanem valamelyik testvérem?

21

Kit illet (erkölcsileg) ilyenkor a ház?

Adott egy ház, amit anno a szülők vettek meg a fiuknak. Ugyanúgy a testvére is kapott egyet, ő benne él a családjával. Az említett fiú elhagyta az első családját egy fiatal lány kedvéért, az akkor még kisfia és az anyja maradt benne a nagyszülők kérésére. Az anya közben férjhez ment, természetesen elköltöztek, a házba albérlők költöztek, azt kapta meg az unoka gyerektartás helyett a nagyszülőktől, mert hiába keres az apa sokat, minimálra van bejelentve abból fizette a kötelező gyt-t, a gyerekkel amúgy nem törődött semmit. A gyerek közben felnőtt. A nagyszülők felajánlották, hogy költözzön a házba, legyen az övé, mert az apa vagyona úgyis a másik gyereke nevén van, nem örökölne semmit. Az apa ezt meghallotta, kiakadt, hogy az az ő háza, a testvére is kapott ugyanúgy, neki is jár. Az ő nevén van amúgy, szerinte rendes hogy eddig is engedett a szülei hóbortjának, és a gyereke maradt benne/kapta a pénzt utána. Igaza van az apának? Az ő háza? Ha a testvérének járt neki is?

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!