Találatok a következő kifejezésre: Kik vannak hátrányban: az egykék, (1 db)

Kik vannak nagyobb hátrányban: az egykék, vagy a nagycsaládosok?

Anyagilag gondolom az egykék, érzelmileg pedig a nagycsaládosok kapnak többet... Vagy mégsem?

Legjobb válasz: közösségi értelemben, alkalmazkodás/beilleszkedés szempontjából egyértelmûen az egykék vannak hátrányban. Anyagi értelemben viszont egyértelmûen õk a nyerõbbek. Érzelmileg a dolog messze nem egyértelmû. Egyrészt az egykére a teljes figyelem irányul, másrészt viszont a teljes hülyeség, érdektelenség is. (nem csak jó szülõk vannak) A nagycsaládosoknál ezzel szemben egyrészt többirányból jönnek az érzelmek, másrészt többfelé is oszlanak. Kiegyensúlyozottabbnak mondanám. De, hogy ténylegesen milyen, az az adott családtól függ.

közösségi értelemben, alkalmazkodás/beilleszkedés szempontjából egyértelmûen az egykék vannak hátrányban. Anyagi értelemben viszont egyértelmûen õk a nyerõbbek. Érzelmileg a dolog messze nem egyértelmû. Egyrészt az egykére a teljes figyelem irányul, másrészt viszont a teljes hülyeség, érdektelenség is. (nem csak jó szülõk vannak) A nagycsaládosoknál ezzel szemben egyrészt többirányból jönnek az érzelmek, másrészt többfelé is oszlanak. Kiegyensúlyozottabbnak mondanám. De, hogy ténylegesen milyen, az az adott családtól függ.
Az egykék mindenképp hátrányban vannk. Az egykék valójában mindig is arra vágynak hogy legyen testvérük. Akinek van több testvére az pedig nem gondolja azt, hogy minek is van . Tehát egy testvér szükséges az egészséges fejlõdéshez.
Én idõnként úgy érzem jobb lenne ha nem lenne testvérem, mert nagyon különbözõek vagyunk, máskor nem zavar, hogy van. De azthiszem tényleg jó ha van a családban olyan aki nem "áll felette" az embernek és még esetleg hasonló életkorú is.
Hát én nem tudom...Kicsit durva, hogy a nagycsaládosokat istenitik szeritnem..Ismerek egy nagycsaládos anyukát és az õ gyerekei a nyáron kb.7 táborba megy..És milyen rossz nekik...És valamelyik 2 gyerekes ill. egyke család meg nem jut el sehova..Szerintem az egykéknek rosszabb mint a nagycsaládosoknak anyagilag..
Mégsem! Az egyke csak akkor élvezhet anyagi elõnyt, ha egy szülõ neveli.., de ha apa-anya is van, akkor nem az egyke: Pl a családi pótlék! Az elsõ gyerek 12000ft-ot ér , a második már pár ezerrel többet..és így tovább! Pedig a családipótlék, ha a fûtésre gondolunk, mert mondjuk a gyerekek melegségét fizetnénk abból..mindegy mennyi gyerek van, mert a távfûtés így is úgy is mûködik. Viszont nézzükk más szempontból: Ha egyke gyerekem van, akkor csak egy gyermek jövõjérõl kell gondoskodni..lakás is kell majd neki, meg iskola, ..stb, ha viszont két gyerekem van, akkornehezebb mindkettõnek ugyanazt megszerezni, mintha csak egy lenne..három esetén pedig még nehezebb. Érzelmileg nemfeltétlen hogy a nagycsaládosoknak több van ez mind a családtagjaitól függ ..kis családban is lehet nagy ragaszkodás, ha erre gondoltál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Családi pótléknál kell bizonyítani, hogy egyedülálló vagyok?

5

Hogyan jöhetnék rá mit akar, házas pasi?

arátkozni akar velem ,vagy többet akar,milyen jelekből viselekdésből tudhatnám meg? Én 20éves vagyok Õ meg 35éves

24

Ismertek olyan nőket, akik háztartásbeliek voltak aztán elváltak vagy a férjük meghalt? Mi lett a nőkkel? Hogyan, miből éltek meg és tartották el a gyerekeiket?

10

Került már családtagod komolyabb összeütközésbe a törvénnyel? Esetleg van olyan rokonod aki börtönbe is került? Milyen okból?

Nekem a nagymamám kapott 1 év felfüggesztett börtönbüntetést 85 éves korában mert közfeladatot ellátó személyre támadt, ezen kívül a nagyszülőkig visszamenőleg egyik rokonom sem került összetűzésbe a törvénnyel.

13

Mit tehetek a párom volt feleségével?

Nem kértem hogy fogadjon el, de legalább ne bántson!
A történet az hogy a páromnak van több boltja, és van mikor van időm és olyankor beugrok segíteni.
Így történt ez ma is, bent elvoltam, amikor az egyik kislány bejött, és elkezdtem vele beszélgetni, hogy van egyebek, amikor betoppant a volt feleség, aki nekem állt, mindenki előtt hogy hogyan merészelek a gyerekével egyáltalán szóba is állni. Nem szóltam semmit, kivéve annyit hogy én nem akarom bántani, csak jóba szeretnék lenni a lányokkal.
Egyébként is nagyon gyerek centrikus vagyok, piciktől nagyokig, mindig beszélek hozzájuk, ezt meg is szokták tőlem már mások. Nem vezérelt engem semmi féle rossz!
Na aztán a feleség ismét nekem állt, hogy egy ilyen rin gyó mint én, örüljek mert megtűrt személy vagyok a boltban.Nagyon fájt, de nem szóltam neki vissza, igazából köpni nyelni nem tudtam, persze itthon már kisírtam magam. Úgy érzem tönkre fog tenni,sajnos ők még egy háztartásban élnek, minden a nő nevén van, mivel a páromnak volt egy kis adó ügye, de nem is ez a lényeg.
Amíg nem költözik el, tudom mi sosem lehetünk egy pár, hisz ő még otthon telefonon sem tud beszélni, vagy épp miatta, vagy épp a csajok miatt.
A nő maga a hisztérika, és tudom hogy soha nem leszek első, mert vannak gyerekeik, és nekik egy összetartó kapocs. Mit tehetnék, lehet akadnak hibák hisz félig sírva írtam történetem, mert nagyon bántó volt ez a megalázás.

22

Mit tegyek? Úgy érzem kellemetlen helyzetbe fogom hozni magam?

Nem tudni milyen kapcsolatban vagyunk, bár történtek már dolgok közöttünk. Nyilván mondható járásnak.
Szóval a kiszemelt férfi, szeret enni, de nem tud főzni, ezért gyors kajákon él.
Én úgy döntöttem hogy különleges ételt fogok ma csinálni, és szívesen vinnék neki belőle.
Csak az a baj hogy ma nagyon sok dolga van. 1 órával ezelőtt beszéltünk telefonon azt mondta vissza hív csak sajnos ezt nem tette meg, és kicsit kellemetlennek érezném hogyha felhívnám ismét, hogy na találkozzunk már, és legfőképpen hogy oda állítok egy tál étellel.
Segítsetek hogyan tudnám ezt könnyen le rendezni, akár egy sms-el hogy ne hogy elmenjen ebédelni vagy bármi. :)

5

A férjem exe folyamatosan a gyerektartás összegén akar emeltetni és nem képes elfogadni, hogy nem fognak neki többet megítélni. Hogyan tudnánk ezt vele megértetni, hogy végre legyen egy kis nyugtunk?

A lányuk 8 éves és a férjem 20000Ft gyerektartást fizet. Az exe folyamatosan több és több pénzt akar, állandóan arra hivatkozik, hogy régen mennyivel több volt a férjem fizetése és nem hajlandó leállni.
A férjem most egészségügyi problémák miatt csak 4 órában dolgozik, így a netto bére havi 60000Ft. Ebből mégis mennyit kellene fizetnie?

33

30 évesen mennyire elítélendő, ha valaki orvosi egyetem elvégzésébe kezd?

Jelenleg csak fantáziálok az ötlettel. Mérnöki szakmát tanulok és úgy gondolom, hogy 30 éves koromra bőven le tudnék diplomázni és lehetnének kezdeti sikereim a szakmámban. Az orvosi mindig is vonzott, de valamiért a mérnökit választottam, mert jobban tetszett. Most 22 éves vagyok és még nagyon sokat kell tanulnom a jelenlegi szakmámban is.

Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire rossz ötlet? Esetlegesen őrültség? Vagy felesleges pénzkidobás? Volna értelme vagy haszna?

Ha esetleg házas lennék már abban az időszakban, akkor a házastárs mennyire nézné rossz szemmel, hogy azzal vagyok elfoglalva, hogy orvosira járjak? Gondolom elég időigényes és dolgozni sem tudnék annyira mellette, mind különben.

Megvetendő az ilyen elgondolás?
Ha igen, akkor meggyőznétek arról, hogy miért ne csináljam?

32

Névnapkor, születésnapkor az ünnepeltnek is kell adni ajándékot a többieknek? (bővebben lenn)

Rokonom szerint manapság névnapkor,születésnapkor (a közeli rokonoknak mondjuk nem de pl. az ismerősöknek,munkahelyi barátoknak,stb) neked is kell adnod ajándékot hiába te vagy az ünnepelt mert különben megsértődik,megsértődnek az emberek hogy te nem vettél nekik semmit.
Szerintetek?

9

Párom azt akarja, hogy menjünk ki Kanadába. De mi lesz ha nem találunk munkát? Amúgyis én félek a repüléstől. Mit tennétek a helyemben?

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!