Találatok a következő kifejezésre: Kik szoktak menyasszonyi (4 db)

Kit szoktak tanunak hivni? Menyasszony tanuja lehet a legjobb barátja /fiu/?

Legjobb válasz: Testvéreket szoktak gyakran megkérni (ha van)... fiú barát... hát, ha a võlegényt nem zavarja, akkor szerintem nyugodtan lehet, bár elég furán veszi ki magát, de ha õ a menyasszony leges egjobb barátja, akkor nincs mit tenni... :) Ha valaha volt valami a menyasszony és a tanu között, akkor viszont szerintem kifejezetten rossz ötlet, lehetnek akármilyen legjobb barátok, nem illik...

Testvéreket szoktak gyakran megkérni (ha van)... fiú barát... hát, ha a võlegényt nem zavarja, akkor szerintem nyugodtan lehet, bár elég furán veszi ki magát, de ha õ a menyasszony leges egjobb barátja, akkor nincs mit tenni... :) Ha valaha volt valami a menyasszony és a tanu között, akkor viszont szerintem kifejezetten rossz ötlet, lehetnek akármilyen legjobb barátok, nem illik...
Szerintem ez a személytõl függ. Vannak szokások, de ezt nem hiszem, hogy sokan betartják. Hallottam, hogy van, aki a keresztszülõjét kéri fel. Én (lány vagyok) az egyik barátnõmet kértem fel.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :)
Nekem a legjobb barátnõm volt a tanum, igaz a családban pár régi gondolkodásu rokon rosszallóan megjegyezte de nem érdekelt. Szerintem semmi gond azzal ha egy fiú barátod lesz a tanu ha a férjed se bánja. Én inkább a keresztelõre kérnék fel mindenképp testvért, mert ki tudja mi lesz a régi jó barátokkal ha a gyerek felnõ, talán el is felejtik hogy keresztszülõk.
Persze lehet, attól függ nálatok hogy szokás. Nálunk a családban a keresztszülõk a tanúk, Õk a násznagyok.
Nekem a legjobb barátnõm lesz. Ne azt nézd, hogy mi a szokás. Hanem azt kérd fel, akit szívesen látsz magad mellett ilyen szerepben.
nálunk is a keresztszülõk voltak a tanúk... legjobb barátot inkább leendõ gyermekünk keresztszülõjének tudnám elképzelni...
Bárki lehet tanú. Nincs kötve max. szokáshoz, ami meg már a ti dolgotok, hogy engedtek a hagyománynak vagy nem. Ez a ti napotok, tehát nektek kell dönteni. Anyukámnak például a keresztapja volt az esküvõi tanúja (függetlenül attól, hogy egy öccse is van, aki akkor már nagykorú volt, mégse a tesót választotta), apámnak meg az egyik bátyja. De voltam már olyan esküvõn, ahol nem is rokon volt a tanú, hanem 1-1 jó barát. Ez csak a ti döntésetek, és akkor lesz jó, ha úgy lesz, ahogy ti szeretnétek, és nem valami "szokásnak" tesztek eleget pusztán "illembõl".
Lehet, ez a szokástól függ. Pl nálunk a keresztszülöket szokás, de én a nagynénémet értem fel. sokszor testvér vagy egy unokatestvér, legjobb barát. Azért egy lánynál ha ´fiu barát akkor nagyon jóba kell lennie a völegénnyel mert sok vitát szíthat.
szia szerintem jobb a békesség kedvéért, ha családtagot kérsz fel.Nekem a húgom volt a tanúm, nem tudom, hogy neked van e testvéred, de a legjobb barát tanúként félreérthetõ
Én pontosan a félreértések elkerülése végett kértem fel a legjobb barátnõmet (lány vagyok) tanúmnak! :9
Nálunk az én tanúm az unokatestvérem volt, a férjem tanúja pedig a legjobb barátja.

A völegényt és a menyasszonyt ki szokta kisérni?

Mi arra gondoltunk a párommal h engem a bátyám és a páromat az én barátnöm kiséri.vagy amugy teljesen mindegy?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, ezt ti döntitek el. Az öcsém feleségét az anyakönyvvezetõnél a kisöccse, az egyházi szertartáson meg az édesapja kísérte, az öcsémet meg az elõbbin a menyasszony húga, az utóbbin a menyasszony barátnõje. Szóval ahogy ti akarjátok, erre nincsenek szabályok.

Teljesen mindegy, ezt ti döntitek el. Az öcsém feleségét az anyakönyvvezetõnél a kisöccse, az egyházi szertartáson meg az édesapja kísérte, az öcsémet meg az elõbbin a menyasszony húga, az utóbbin a menyasszony barátnõje. Szóval ahogy ti akarjátok, erre nincsenek szabályok.
Általában a menyasszonyt az apukája, a võlegényt az anyukája kíséri. De persze ahogy Ti akarjátok!
A võlegényt az elsõ koszorúslány kíséri. Aki lehet a võlegény testvére, vagy a menyasszonyé, de ha nincs testvér akkor barátnõ, vagy legközelebbi unokahúg akkor korban is ott van. Vagyis hát a legidõsebb koszorúslány aki majd következik a sorban ami a házasságot illeti. Ugyan így a menyasszony esetében is az a fiú aki vagy testvér vagy barát. Az esküvõi szertartás után pedig õk lesznek egymás párjai. Elsõ võfély és koszorúslány. Ált a katolikus egyházi esküvõn szokás a menyasszonyt az apukája a võlegényt az anyukája kísérje.

Kik szoktak a menyasszonyi asztalnál ülni?

Legjobb válasz: Általában kérhetõ, hogy a fõasztal mérete mekkora legyen. Kb. így szokás: - ifjú pár középen (2 fõ) - 2-2 oldalról az örömszülõk (4 fõ) - 2-2 oldalról a tanúk a kisérõikkel (4 fõ) - általában párok következnek ezután, de már szabadon választható, hogy ki, pl. nagyszülõk, testvérek, stb.

Általában kérhetõ, hogy a fõasztal mérete mekkora legyen. Kb. így szokás: - ifjú pár középen (2 fõ) - 2-2 oldalról az örömszülõk (4 fõ) - 2-2 oldalról a tanúk a kisérõikkel (4 fõ) - általában párok következnek ezután, de már szabadon választható, hogy ki, pl. nagyszülõk, testvérek, stb.
Én idén 3 esküvõn is voltam és a következõképpen ültünk: örömanya, örömapa, tanú párja, férj tanúja, férj, feleség, feleség tanúja, tanú párja, örömanya, örömapa. De természetesen ha még van hely a fõasztalnál, a szülõk mllett a testvérek ülnek!
ahogy az elsõ mondja! Meg van 1 hülye kérdésem: ha 1 esküvõn a szülõk az örömapa meg örömanya, akkor a menyasszony az örömlány?:D


Mivel váltsa ki a vőlegény a menyasszonyt a menyecsketánckor történt ellopásakor? Milyen feladatokat szoktak adni?

Legjobb válasz: kérdésekre válaszolni - helyes válasznál nem kell inni, helytelennél rövidet (rövides poharakba lehet kólát (jéger) és vizet(vodka-pálinka) is tölteni, hogy ne legyen hamar sok neki :) ) héliumos lufiból levegõzni, és úgy énekelni

kérdésekre válaszolni - helyes válasznál nem kell inni, helytelennél rövidet (rövides poharakba lehet kólát (jéger) és vizet(vodka-pálinka) is tölteni, hogy ne legyen hamar sok neki :) ) héliumos lufiból levegõzni, és úgy énekelni
A legutóbbi lagzin ahol voltam énekelnie és táncolnia kellett a võlegénynek, jelentõs mennyiségû házipálinka elfogyasztása közben.
batyam kulonfele feladatokat kellett ellatnia, de a legerdekesebb az volt, amikor leterdelve a mennyasszony ele, szerelmet kellett vallania. tudni kell, hogy o nem a szavak embere, szoval eleg nagy kihivas volt ez szamara. remegett is rendesen a hangja :P mindenki meghatodott.
Én egyetlen ilyen esküvõn voltam, ott tapogatással, bekötött szemmel meg kellett állapítania, melyik a menyasszony lába (vagy 10-15 embert végig kellett tapogatnia, poénból volt ott srác is a sorban), és ha rossz lányra mondja, hogy az õ lába az igazi, akkor innia kell. A mi srácunk egy hibával ért célba :D. (de az egyik srácot név szerint be tudta azonosítani :P)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!