Találatok a következő kifejezésre: Kik harcolnak miért (8 db)

Mi történik Gázában? Ki harcol ki ellen, és miért?

Legjobb válasz: A palesztinok harcolnak a zsidók ellen...azt azonban nem tudom miért. http://www.kuruc.info/r/7/32901/

A palesztinok harcolnak a zsidók ellen...azt azonban nem tudom miért. http://www.kuruc.info/r/7/32901/
Izrael elhatározta, hogy megsemmisíti a maradék Palesztínát. A Föld egyik terrorállama a nemzetközi közösség hallgatag, jóváhagyó beleegyezésével rombol, bombáz, gyilkolászik. Mindenkit aki él és mozog. A Hamasz demokratikus választásokon gyõzött pár éve, nyugati megigyelõk settenkedtek a szavazófülkék mögött. Most ezt a kormányt kívánja Izrael tömegmészárlásos puccs útján eltávolítanil.
Izrael harcol Palesztina ellen. Annyiban csatlakozok az elõttem szólóhoz, hogy gusztustalan és annak minden formájában elítélendõ módon próbálják kiírtani a Gázai övezetbõl az ott élõ palesztinokat. Egyébként tipikusan zsidó-arab ellentétrõl van szó (Izrael egy 1960-ban létrehozott zsidó állam. Palesztina pedig ugye arab és õket nagyon nem komálják a zsidók.) Tehát az a nép (izraeli) aki az egész világon a vallási üldöztetés miatt ágál és dobálózik a holokauszt kifejezéssel, az végzi teljesen nyíltan a valódi népírtást Palesztinában.

Miért harcolnak Afganisztánban, meg ilyen helyeken? És kivel harcolnak? A területre mennek, vagy más dologra? Nem vagyok ezzel tisztában.

Legjobb válasz: Olaj? Az új fegyvereket élesben is ki kell próbálni, nem csak lõtéren.

Olaj? Az új fegyvereket élesben is ki kell próbálni, nem csak lõtéren.
Afganisztánban az ópiumüzlet ellenõrzéséért folyik a harc. Már a Szovjetúnió(pontosabban a KGB)is rá akarta tenni a kezét az ópiumra, mivel ezáltal óriási bevételekre tehetett volna szert. A mindenkori titkosszolgálatok mûködtetik a kábítószerek eladását a világon. Irtózatos pénzeket jelent, amit külön titkos akcióikra tudnak felhasználni, amelyekre nem kapnának hivatalosan engedélyt.

Szíriában kik harcolnak kik ellen és miért?

Kik a jók és a rosszak ebben a harcban? És mi az az FSA? Több liveleak videóban is láttam ezt, hogy FSA, meg volt még 1, de nem jut eszembe. Általában akik csinálják a harcolós videókat, hogy kilőnek egy tankot, azok kiabálnak mindig, hogy Allah Akbar stb. Õk a jók, vagy ők a rosszak?

Legjobb válasz: Kérdezõ nincs ilyen hogy ki a jó és ki a rossz. Olyan van, hogy Amerikának kit van érdeke támogatni. És mivel Szíria most épp politikailag Amerika érdekeinek az útjában áll a közel keleten, ezért Amerika támogatja, és egyesek szerint megszervezi az ottani ellenállást, hogy káoszt csináljon, aztán közbeléphessen. Elég vicces egyébként, hogy ezek az "allah akbaros" ellenállók egy mecsetet is megtámadtak, vagy fél éve ha jól emlékszem. Ebbõl is látszik, mennyire nagy szabadságharcosok õk... ha tényleg muszlimok akkor miért támadnak meg egy mecsetet?

Kérdezõ nincs ilyen hogy ki a jó és ki a rossz. Olyan van, hogy Amerikának kit van érdeke támogatni. És mivel Szíria most épp politikailag Amerika érdekeinek az útjában áll a közel keleten, ezért Amerika támogatja, és egyesek szerint megszervezi az ottani ellenállást, hogy káoszt csináljon, aztán közbeléphessen. Elég vicces egyébként, hogy ezek az "allah akbaros" ellenállók egy mecsetet is megtámadtak, vagy fél éve ha jól emlékszem. Ebbõl is látszik, mennyire nagy szabadságharcosok õk... ha tényleg muszlimok akkor miért támadnak meg egy mecsetet?
FSA=Free Syrian Army. Õk azok, akik a jelenlegi kormány ellen lázadnak. Õk terroristák, az USa támogatja õket a lázadásban. A kormány fellép ellenük(amennyire tud). Ez van jelenleg. Hogy az USA beavatkozik-e közvetlenül azt még nem tudjuk, de ha igen akkor nagy szívás lesz...
Nem vagyok teljesen képben a Szíriai dolgokról, de azt tudom hogy a barmok kémiai fegyverekkel is gyilkolják a SAJÁT népüket... Egyébként meg nincs olyan hogy jó és rossz... Célok és eszközök vannak. Lásd Star Wars! Az emberek rámondanák a sithekre hogy gonoszak... Nem és nem. Õk a sötét oldalon állnak. Az persze más dolog hogy szimpatikusak-e...
#9 A vegyifegyvert speciel nem a kormány vetette be, hanem az amcsik, amolyan casus belliként. http://web.archive.org/web/20130129213824/http://www.dailyma..
A zsidók harcolnak amerikai segítséggel az arabok ellen, h a nem zsidóbarát vezetést eltávolítsák. Az egyéni megítélés kérdése, h ki a jó és ki a rossz, szvsz egy háborúban általában a megszállók a rosszak.
Kik a jók és a rosszak ebben a harcban? A történelmet a gyõztesek írják, tehát, hogy ki a jó, az majd akkor dõl el, amikor véget érnek a harcok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy meglepõ, hogy szinte csak olyan videókat látni a Liveleak.com-on, ahol a lázadók helikoptereket meg tankokat lõnek ki. Olyan, mintha a hadsereg vesztésre állna a lázadókkal szemben.
Meglehet, most nincs idõm átolvasni. Bármi is történjen, az ártatlanok fogják igazán megszívni ezt a hatalmi harcot.
Azért megmosolyogtató, hogy pár hónapja, amikor még nem voltak harcok (1 éve kb.) megkérdeztek a Kossuth rádióból egy lányt, aki ott tanul kint, hogy milyen a hangulat és azt nyilatkozta, hogy össze sem lehet hasonlítani a Líbiai helyzettel, nem lesz komolyabb összetûzés mert az emberek szeretik az elnököt és amúgy sem olyan keménykezû diktátor....Kíváncsi vagyok, hogy azóta a lány melyik tömegsírban lehet.
A terrorista a másik oldalon, szabadságharcos...és fordítva! Neked kell eldönteni hol állsz, és ki neked a "jó"!
Visszakérdeznék. Az USA az jó vagy rossz, és miért?
A kérdező hozzászólása: Hát nyilván a tankos katonák a jók akkor, nem? De akkor miért õket akarja bombázni Amerika, miért nem a lázadókat? Vagy ezt most nem értem, bonyolult ._.
Szerintem egyik sem jo. Mindegyik oldal (es sok oldal van, nem csak ketto) a sajat egyeni vagy szuk csoportjanak ez erdekeit nezi.

Kik harcolnak Sziriában és miért?

Legjobb válasz: Az arabok. És hogy miért? Olajat tettek a tûzre.

Az arabok. És hogy miért? Olajat tettek a tûzre.
Szíriában már nem túlzás arról beszélni, hogy mindenki harcol mindenki ellen. Elõször is vannak a kormány erõk, és a kormány támogatói. Ezek ellen küzdenek a felkelõk, akik az Aszad-rendszert próbálják megbuktatni, bár eddig nem értek el nagy sikereket. Itt érdemes tudni, hogy az USA, EU, és az arab országok többsége a felkelõket támogatja, míg Irán és Oroszország az Aszad-rendszert. Aztán vallási ellentétek miatt harcolnak egymással a szunniták és az alaviták. (megjegyzés: a szunniták jóval többen vannak) De nem elhanyagolható a siíta-szunnita közötti harciaskodás sem. Aztán nemzetiségi ellentét, ugyanis Szíriában kurdok is élnek, többek között õk (is) próbálják kiprovokálni Törökországtól a szíriai beavatkozást, hogy vége legyen a konfliktusnak. Elég bonyolult a szíriai konfliktus, de nagy vonalakban kb errõl szól. Az már más kérdés, hogy a konfliktus átterjedt valamilyen szinten pl Libanonra is. Ez a polgárháború már 2 éve megy, senki sem tudja, mi lesz a vége. Ahhoz, hogy véget vessenek ennek a borzalmas állapotnak, meg kellene szállni az országot, azt viszont sem a Nyugat, sem az arab országok nem akarják, mert egyrészt baromi nehéz lenne, másrészt bizonytalanság keletkezne, hogy mi lenne a megszállás és a polgárháború után. Oroszország azért támogatja az Aszad-rendszert, mert Tartusban van az egyik legjelentõsebb orosz Földközi-tengeri támaszpont. (Tartus és a tengerpart környékén egyébként az alaviták vannak többségben, Aszad is alavita)

Szíriában kik harcolnak, és miért?

Nem vagyok tisztában a külpolitikával, a világnak ez a része sohasem érdekelt. Most azonban úgy alakult az életem, hogy tudnom kellene az ott folyó harcok miértjérõl. Segítenétek?

Legjobb válasz: A nyugati blokknak, fõképpen az USA-nak nem tetszett, hogy Szíria oroszbarát politikát folytat, ezért kirobbantottak egy forradalmat. Kezdve attól, hogy mesterlövészek a tüntetõk közé lõttek, ezzel a kormányra kenve a gyilkosságokat, fegyverek és egyéb ellátmányok szállításáig. Az elején valóban volt egy nyugatbarát ellenzék, de ezek felett teljesen átvették az irányítást a különbözõ terrorista csoportok (Al-Kaida, Az Iraki és Levantei Iszlám Állam, stb). Az oroszok nem hagyták az amerikaiakat beavatkozni a polgárháborúba, így mindketten csak különbözõ szállítmányokkal segítik a két oldalt. Mostanra Asszad gyõzelme tûnik valószínûnek, elõször a polgárháború folyamán billent az egyensúly az egyik oldalra.

A nyugati blokknak, fõképpen az USA-nak nem tetszett, hogy Szíria oroszbarát politikát folytat, ezért kirobbantottak egy forradalmat. Kezdve attól, hogy mesterlövészek a tüntetõk közé lõttek, ezzel a kormányra kenve a gyilkosságokat, fegyverek és egyéb ellátmányok szállításáig. Az elején valóban volt egy nyugatbarát ellenzék, de ezek felett teljesen átvették az irányítást a különbözõ terrorista csoportok (Al-Kaida, Az Iraki és Levantei Iszlám Állam, stb). Az oroszok nem hagyták az amerikaiakat beavatkozni a polgárháborúba, így mindketten csak különbözõ szállítmányokkal segítik a két oldalt. Mostanra Asszad gyõzelme tûnik valószínûnek, elõször a polgárháború folyamán billent az egyensúly az egyik oldalra.
Ja még annyit, hogy a lakosság egyre inkább Asszad mellet van, mert a "felkelõk (akik többsége voltaképpen külföldi zsoldos vagy fanatikus iszlám szélsõséges)" sorozatosan kegyetlenkedéseket követnek el a lakossággal szemben(más vallásúak gyilkolása, szervkereskedelem stb) . Már az is kiderült hogy vegyi fegyvert is õk vetettek be, hogy erre hivatkozva Amerika katonailag beavatkozhasson.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tartalmas és hasznos választ. Sajnálom, hogy válaszonként csak egy zöldet lehet nyomni.
[link] Ezen az oldalon beírva a Szíria szót keresõnek sok anyagot találhatsz.

A Cod MW 2 ben a The enemy of my enemy kuldetesnel makarov ki ellen harcol es miert?

Nem ertem mi mind a ket felet lojuk de miert ? Most mar harman vagyunk ellenfelek Mi(Price -ek) makarov es az ismertlen ellenseg?

Legjobb válasz: hát te nem vagy einstein szerinted attól hogy Makarov ad egy kis infót attól szerinted barátok ? Ha a Yakuza beköpi a zsaruknál a triádot akkor a yakuzák barátok ? Ugyan ez a logika . Ugyanúgy megakarják ölni egymást mint a huzat csak Shepard az elsõ akinek halnia kell .

hát te nem vagy einstein szerinted attól hogy Makarov ad egy kis infót attól szerinted barátok ? Ha a Yakuza beköpi a zsaruknál a triádot akkor a yakuzák barátok ? Ugyan ez a logika . Ugyanúgy megakarják ölni egymást mint a huzat csak Shepard az elsõ akinek halnia kell .
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondatam hogy baratok vagyunk hanem hogy harman egymas ellen vagyunk csak nem tom ki a harmadik ellenseg.
Ezt én is szeretném tudni.
Én se tudom pontosan de nagyjából igen. Az elején ugye ott magyaráz a Prophet, és nekünk adja a ruhát. Aztán menekülünk, és próbálgatjuk mit tud. Azok a katonák egy C.E.L.L. nevû szervezet tagjai. Õk azért bántanak, mert meg akarják szerezni a nanoruhát. Nem tudják hogy mi nem Prophet vagyunk, hanem Alcatraz. Aztán megjelennek az alienek, és végülis mindenki mindenki ellen van. Az eleje kb ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszi :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!