Találatok a következő kifejezésre: Kik egy általánosan megbecsült (1 db)

Kik egy társadalom általánosan megbecsült tagjai? Pl. nálunk most Magyaroszágon?

Gondolok itt arra, hogy pl t?zoltók, áplón?k, pedagógusok stb. Csak így általánosságban nevek nélkül. S még egy kérdés miért becsüljük ?ket?

Legjobb válasz: nincsenek. mivel itt álatalában nem becsüljük meg a munkát így azokat sem becsüljük akik értünk dolgoznak. Mint ahogy az általad említett példák sem állnak köztiszteletben.

nincsenek. mivel itt álatalában nem becsüljük meg a munkát így azokat sem becsüljük akik értünk dolgoznak. Mint ahogy az általad említett példák sem állnak köztiszteletben.
A lelkészeket, lelkipásztorokat, papokat szemtõl szembe általában nagyon tisztelettudóan szólítják meg, és megbecsülik. (Néha túlságosan is. Van ahol akkor is ragaszkodnak a tisztelendõ úrhoz, stb. ha megmondod a keresztneved, és kéred, hogy azon szólítsanak.) De a hátuk mögött (vagy névtelenül a neten) meg sokkal többen anyázzák õket, és olyan dolgokkal vádolják, (pénzhajhászás, pedofília, stb.) ami egyáltalán nem jellemzõ mindenkire, bár pár emberre kétségtelenül. Szóval ez pl. egy ambivalensen megítélt foglalkozás. 1 teológus, akinek már jutott ki mindkettõbõl
jó neked, h. hallottál róla...én5féle híradót néztem és rádiót halgattam és sehol nem volt. Biztos rossz csatornákat hallgattam....
én halottam az avatásról több helyen is. Aznap majd egésznap rádió volt a fejemen és váltogattam a csatornákat, mert sehol sem volt jó a mûsor. így aztán halottam egy csomó hírmûsort is és mindegyikben benne volt. sõt igazság szerint, hosszabban is beszéltek róla szerintem, mint a másik "buliról"... bár csak lehet, hogy engem ez érdekelt, a másik meg nem...
A két egy idõben zajló programból a bulvárosabb kapott nagyobb reklámot. Sajnos ez van általában. Nevezhetjük degeneráltságnak is. Korábban is tapasztaltam ilyet: Zámbó Jimmy mikor meghalt, tele volt vele a sajtó, rá nem sokkal Sinkovits Imre, a nemzet színésze is meghalt, és még mindig Zámbó jimmyvel volt tele a sajtó. De nemzetközi szinten ugyanez volt tapasztalható, amikor meghalt Diana hercegnõ és nem sokkal utána kalkuttai Teréz anya. A megbecsülés tehát már bulvárosodás kérdése is.
Örülök az elõzõ hozzászólónak (kár, hogy nem az én kedvesem -OFF, OFF, OFF). Ébredjünk már emberek, ennyire degeneráltal vagyunk!!!
Ez egy igen jó kérdés... Én már ezen az oldalon többször is elmeséltem, h.amikor volt a buzifelvonulás, akkor avattak a Hõsök terén 690 tûzoltót. Elvárható lett vna, h. legalább egy fél mondatot mondjanak errõl a tv-ben, de nem mondtak, mert mindenhol a buzikról volt szó. Ennyit a megbecsülésrõl.... Sztem õket igenis meg kell becsülni, mert ha kell meghalnak tökvadidegen emberekért...És még egy fél perc erejéig sem méltatták õket...Ennyit a Magyar társadalomról. Azért mondom ezt el, többször, h.mindenki észrevegye végre, mennyire elferdült az emberek értékrendje.(tisztelet a kivételnek) Sajnos ez engem személyesen érintett, mert a melegek miatt nem értem oda a võlegényem tisztavatására, mert miattuk lezárták a fél várost... szal ennyit arról h. kiket mennyire becsülnek meg....
Érdekes a felvetés, de az is egy szempont, hogy miért legyen megbecsült egy szakma, ha a szakmán belül se becsülik meg egymást, sõt (itt most konkrétan eszembe jutott a mûvészet klasszikus zenei ága).
nem kell összeadnom, a kedvesem ápolónõ. Mondjak még valamit?
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezt a világot éljük. a saját börömön érzem. Nem elég, hogy nem keresek a hivatásommmal, de mindenki azt hiszi a szakmunkám ingyen van. Pedig elvileg divat a hivatásom és jól keresõ. Ezt add össze!
Magyarországon igazán nagy becsülete a drogosoknak, ingyenélõknek, köztörvényes bûnözõknek van, ezen kívül a fehérgalléros bûnözõknek, illetve politikusoknak (ez utóbbi kettõt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól), illetve fiatalabbak körében az alkoholistáknak, iskolakerülõknek, tolvajoknak. Említésre érdemesek még a pornócsillagok, a BigBrotherben idétlenkedõ alulinformáltak, a képernyõre kerülõ félcédulások és alapvetõen mindenki, aki valami különlegeset tud, például tíz méter távolságra köpni, vagy akármilyen témáról gyújtó hangú, ám értelmetlen beszédet tartani. A tanárok, mérnökök, orvosok, szakmunkások, tudósok, komoly szakemberek, parasztok, gondolkodók, írók-költõk, színészek az égvilágon semmilyen megbecsülésre sem számíthatnak a társadalom részérõl, hiszen az õ tudásuk manapság majdhogynem felesleges.
az, hogy te kit tisztelsz az egyéni adottság. Nem anyagi megbecsülésrõl beszéltem, te társadalmi megbecsülést kérdeztél, az meg nincs. mellékesen megjegyezném, hogy olyan társadalomban élünk, ahol a megbecsülésre érdemes szakmák (elvileg érdemes) egyik jellemzõje, hogy nem jár együtt vele anyagi megbecsülés, hogy finoman fogalmazzak ezért részben gyüjtõhelyek olyan emberek számára (és most nagyon nagy tisztelet a vitélnek, mert én is ismerek jónéhányat és még így is ez a véleményem) akik máshol nem tudnak/akarnak boldogulni és a munkájuk minõsége is ennek megfelelõ. Így aztán a szakmák kivívni sem tudják amegbecsülést mert emberállományuk (legalábbis egy része) miatt nem is érdemesek rá. A folyamat persze innentõl öngerjesztõ. jónak nem jó, de ez van.
A kérdező hozzászólása: De nem értek teljesen egyet veled. Mert nem kell ahhoz anyagi, megbecsülés pl hogy tiszteljem a mentõsöket a munkájukért.
A kérdező hozzászólása: S ez így jó?
Szerintem nem annak kellene befolyásolnia egy ember pályaválasztását, hogy megbecsülik-e a munkáját! Persze senki sem akar éhen halni, de ha nem is becsülik meg, tud-e egy elhivatott ember boldogságot találni a munkájában valahol más területen, ha a szíve mindig egy és ugyanazon tevékenység felé húzza ?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen őrültségeket csináltatok életetekben (tinikor)?

Csak szívesen elolvasnék néhány sztorit. Lehet vicces,lesújtó, mindegy.
Pl ihletképpen: egy ismerősöm elég durván kicsapongó életet folytatott kamaszkorában. 16 évesen összejött egy harmincas fazonnal,akihez oda is költözött,drogozott,cigizett,piált,börtönben is volt,sajnos egy abortuszon is túlesett. Hozzátenném hogy normális felnőtt ember lett belőle,és nem a szülei hibája volt,közeli kapcsolatban vagyok velük......
Na szóval,bármilyen sztorit szívesen fogadok,ennél részletesebben.Lógás a suliból,bármi. :)

1

Szerintetek rendeljek neki pólót?

Sziasztok!

Idén mi diáknapozunk, így lesz saját pólónk is. A párom nem ebben a városban lakik, így nem tud jönni erre az eseményre. A korát illetően jó pár év van közöttünk..(ezt csak azért írom, mert ő már nem a diáknapozós korát éli).
A szokásokat illetően mindenki egyénileg dönti el, hogy akar-e adni másnak vagy sem. Természetesen alsóbb éves ismerősnek vagy a barátodnak, aki odajár, annak adsz. Én egy barátnőmnek adok, de a páromnak adjak vagy se?
Esetleg kérdezzem meg, hogy szeretne-e vagy legyen meglepi?

Előre is köszi a normális válaszokat!

18/L

0

Szerintetek ez a vers megfelel egy versmondó versenyre? 14/L

Bódás János
Valahol ki van jelölve helyed…

Azért van síró, hogy vigasztald,
az éhező, hogy teríts neki asztalt.
Azért van seb, hogy bekösse kezed,
vak, elhagyott azért van, hogy vezesd.
Azért van annyi árva, üldözött,
hogy oltalmat nyerjen karjaid között.
Azért roskadnak mások lábai,
hogy terhüket te segíts hordani.
Az irgalmat kínok fakasztják.
Mélység felett van csak magasság.
Hogyha más gyötrődik, szenved – azért van,
hogy te befogadd szívedbe boldogan.
Megmutattad néha legalább,
hogy lelked által enyhült, szépült a világ?
Vagy tán kezedtől támadt foltra folt
ott is, ahol eddig minden tiszta volt?

Mi vagy?
Vigasznak, írnak szántak,
menedéknek, oszlopnak, szárnynak.
Valahol rég… siess… keresd,
Ki van jelölve a helyed.

Csak ott leszel az, aminek Isten szánt,
másként céltalan lesz az életed,
s a sors ekéje bármily mélyen szánt,
mag leszel, mely kőre esett.
Elkallódott levél leszel,
mely a címzetthez nem jut el.
Gyógyszer, mely kárba veszett,
mit sohasem kap meg a beteg.
Rúd leszel, de zászlótalan,
kalász leszel, de magtalan.
Cserép, melyben nem virít virág,
s nem veszi hasznát
sem az ég, sem a világ.

1

Miért ennyire morálisan nulla a magyar társadalom?

Nem törődik senki sem a másikkal,tesznek a közösségre,sőt,sokan büszkék is erre.Mi a franc van velünk?

3

Mi annak az újra lezárható, műanyag tasaknak a neve? (lent)

Tudjátok, amiben plusz gombokat adnak a farmerhez... Én drogos zacsinak hívom őket. :D Van valami speciális nevük? És hol lehet olyat kapni?

1

Melyik volt a gyakorikerdesek.hu-n a legelső kérdés?

0

Steampunk- mit kell tudni róla?

Nagyon érdekel a téma, meg tetszik az egész világ, de annyira nem ismerem. Viszont lesz hétvégén egy rendezvény, (apropó- ki jön? :D) amire nagyon szeretnék elmenni, viszont nem szeretnék úgy, hogy alig tudok róla valamit.

4

Középkori magyar királyaink mind egész arcos szakállat viseltek? Kifejezett ez valamit?

ha belegondoltok a meséktől kezdve a legtöbb megfilmesítésig ilyen teljes arcot elfedő szakállal ábrázolják a királyokat (kivéve Mátyás királyt de ő már későbbi korszak, a korai időszakról beszélek inkább) megnéztem, tényleg már a koronázási paláston is így van ábrázolva István király is. ez általános volt hogy ilyet kell hordani valamit kifejezett ez vagy volt már akkor is aki kör vagy kecskeszakállt viselt?

1

Miért nem tudnak egyesek egy érthető kérdésre releváns választ adni?

4

Milyen lehet egy olasz család?

Milyen lehet egy olasz családban élni? Milyenek a családi összejövetelek? Milyen a hangulat? Szokások? Mi az amit fontosnak tartanak és mi az amit nem? Stb? Minden érdekelne ami igy jellemző rájuk általánosságban.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!