Találatok a következő kifejezésre: Kik egy általánosan megbecsült (1 db)

Kik egy társadalom általánosan megbecsült tagjai? Pl. nálunk most Magyaroszágon?

Gondolok itt arra, hogy pl t?zoltók, áplón?k, pedagógusok stb. Csak így általánosságban nevek nélkül. S még egy kérdés miért becsüljük ?ket?

Legjobb válasz: nincsenek. mivel itt álatalában nem becsüljük meg a munkát így azokat sem becsüljük akik értünk dolgoznak. Mint ahogy az általad említett példák sem állnak köztiszteletben.

nincsenek. mivel itt álatalában nem becsüljük meg a munkát így azokat sem becsüljük akik értünk dolgoznak. Mint ahogy az általad említett példák sem állnak köztiszteletben.
A lelkészeket, lelkipásztorokat, papokat szemtõl szembe általában nagyon tisztelettudóan szólítják meg, és megbecsülik. (Néha túlságosan is. Van ahol akkor is ragaszkodnak a tisztelendõ úrhoz, stb. ha megmondod a keresztneved, és kéred, hogy azon szólítsanak.) De a hátuk mögött (vagy névtelenül a neten) meg sokkal többen anyázzák õket, és olyan dolgokkal vádolják, (pénzhajhászás, pedofília, stb.) ami egyáltalán nem jellemzõ mindenkire, bár pár emberre kétségtelenül. Szóval ez pl. egy ambivalensen megítélt foglalkozás. 1 teológus, akinek már jutott ki mindkettõbõl
jó neked, h. hallottál róla...én5féle híradót néztem és rádiót halgattam és sehol nem volt. Biztos rossz csatornákat hallgattam....
én halottam az avatásról több helyen is. Aznap majd egésznap rádió volt a fejemen és váltogattam a csatornákat, mert sehol sem volt jó a mûsor. így aztán halottam egy csomó hírmûsort is és mindegyikben benne volt. sõt igazság szerint, hosszabban is beszéltek róla szerintem, mint a másik "buliról"... bár csak lehet, hogy engem ez érdekelt, a másik meg nem...
A két egy idõben zajló programból a bulvárosabb kapott nagyobb reklámot. Sajnos ez van általában. Nevezhetjük degeneráltságnak is. Korábban is tapasztaltam ilyet: Zámbó Jimmy mikor meghalt, tele volt vele a sajtó, rá nem sokkal Sinkovits Imre, a nemzet színésze is meghalt, és még mindig Zámbó jimmyvel volt tele a sajtó. De nemzetközi szinten ugyanez volt tapasztalható, amikor meghalt Diana hercegnõ és nem sokkal utána kalkuttai Teréz anya. A megbecsülés tehát már bulvárosodás kérdése is.
Örülök az elõzõ hozzászólónak (kár, hogy nem az én kedvesem -OFF, OFF, OFF). Ébredjünk már emberek, ennyire degeneráltal vagyunk!!!
Ez egy igen jó kérdés... Én már ezen az oldalon többször is elmeséltem, h.amikor volt a buzifelvonulás, akkor avattak a Hõsök terén 690 tûzoltót. Elvárható lett vna, h. legalább egy fél mondatot mondjanak errõl a tv-ben, de nem mondtak, mert mindenhol a buzikról volt szó. Ennyit a megbecsülésrõl.... Sztem õket igenis meg kell becsülni, mert ha kell meghalnak tökvadidegen emberekért...És még egy fél perc erejéig sem méltatták õket...Ennyit a Magyar társadalomról. Azért mondom ezt el, többször, h.mindenki észrevegye végre, mennyire elferdült az emberek értékrendje.(tisztelet a kivételnek) Sajnos ez engem személyesen érintett, mert a melegek miatt nem értem oda a võlegényem tisztavatására, mert miattuk lezárták a fél várost... szal ennyit arról h. kiket mennyire becsülnek meg....
Érdekes a felvetés, de az is egy szempont, hogy miért legyen megbecsült egy szakma, ha a szakmán belül se becsülik meg egymást, sõt (itt most konkrétan eszembe jutott a mûvészet klasszikus zenei ága).
nem kell összeadnom, a kedvesem ápolónõ. Mondjak még valamit?
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezt a világot éljük. a saját börömön érzem. Nem elég, hogy nem keresek a hivatásommmal, de mindenki azt hiszi a szakmunkám ingyen van. Pedig elvileg divat a hivatásom és jól keresõ. Ezt add össze!
Magyarországon igazán nagy becsülete a drogosoknak, ingyenélõknek, köztörvényes bûnözõknek van, ezen kívül a fehérgalléros bûnözõknek, illetve politikusoknak (ez utóbbi kettõt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól), illetve fiatalabbak körében az alkoholistáknak, iskolakerülõknek, tolvajoknak. Említésre érdemesek még a pornócsillagok, a BigBrotherben idétlenkedõ alulinformáltak, a képernyõre kerülõ félcédulások és alapvetõen mindenki, aki valami különlegeset tud, például tíz méter távolságra köpni, vagy akármilyen témáról gyújtó hangú, ám értelmetlen beszédet tartani. A tanárok, mérnökök, orvosok, szakmunkások, tudósok, komoly szakemberek, parasztok, gondolkodók, írók-költõk, színészek az égvilágon semmilyen megbecsülésre sem számíthatnak a társadalom részérõl, hiszen az õ tudásuk manapság majdhogynem felesleges.
az, hogy te kit tisztelsz az egyéni adottság. Nem anyagi megbecsülésrõl beszéltem, te társadalmi megbecsülést kérdeztél, az meg nincs. mellékesen megjegyezném, hogy olyan társadalomban élünk, ahol a megbecsülésre érdemes szakmák (elvileg érdemes) egyik jellemzõje, hogy nem jár együtt vele anyagi megbecsülés, hogy finoman fogalmazzak ezért részben gyüjtõhelyek olyan emberek számára (és most nagyon nagy tisztelet a vitélnek, mert én is ismerek jónéhányat és még így is ez a véleményem) akik máshol nem tudnak/akarnak boldogulni és a munkájuk minõsége is ennek megfelelõ. Így aztán a szakmák kivívni sem tudják amegbecsülést mert emberállományuk (legalábbis egy része) miatt nem is érdemesek rá. A folyamat persze innentõl öngerjesztõ. jónak nem jó, de ez van.
A kérdező hozzászólása: De nem értek teljesen egyet veled. Mert nem kell ahhoz anyagi, megbecsülés pl hogy tiszteljem a mentõsöket a munkájukért.
A kérdező hozzászólása: S ez így jó?
Szerintem nem annak kellene befolyásolnia egy ember pályaválasztását, hogy megbecsülik-e a munkáját! Persze senki sem akar éhen halni, de ha nem is becsülik meg, tud-e egy elhivatott ember boldogságot találni a munkájában valahol más területen, ha a szíve mindig egy és ugyanazon tevékenység felé húzza ?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Helyes annak a használata, hogy: "kéne-e"?

pl. Nem tudom, hogy játszanom kéne-e vagy sem.

3

Szerintetek mi a legszebb magyar szó, és miért?

4

Mi a véleményetek a zsidókról?

4

Mi a véleményetek a Nikolett vagy Melinda névről? Melyik tetszik jobban?

3

Hogyan lehetnék kreatívabb és kevésbé unalmas?

Nem a művészetekre gondolok. Hanem apró dolgokra.

Van egy barátom. Annyira szórakoztató. Mindig nevet, és sosem panaszkodik. Múltkor ültünk 1 padon, láttunk két lányt ahogy vihorásznak meg hülyéskednek, és akkor megszólalt hogy: hé, találjunk ki nekik egy forgatókönyvet. És akkor elkezdett beszélni mintha az egyik lány ezeket mondaná. És mondta hogy én meg szinkronizáljam a másikat. először hülyeségnek tartottam, de erősködött és a végén tök jót nevettünk.
Mindenféle apró dologgal feldobja az életem. Múltkor pl aranyos figurákat rajzolt a bevásárló listámra. Apróság, de mégis feldob.

Hogyan lehetnék én is ilyen? Olyan unalmasnak érzem magam mellette.

2

Lefújjam a naplóm hajlakkal?

Tollal vezetem, de anya szerint el fog mázolódni az évek folyamán. Néha látszik rajta ilyesmi. Esetleg ha lefújom hajlakkal, az fixálhatja annyira, hogy megakadályozza ezt a folyamatot?

2

Milyen magazinok vannak, amikbe lehet saját novellát beküldeni és fizetnek érte?

Én a Látképre vagy a Hihetetlenre emlékeztem, de most megnéztem, és nincs benne ilyesmi.

3

Melyek a biztonságosabb kertvárosi részek Budapest XIX. , XX. , XVIII. , X. , XVII. , esetleg a XVI. vagy XXIII. kerületeiben?

Ezen kerületek valamelyikébe szeretnénk költözni, kertvárosi részre, családi házba. A XIX., XVIII., XX. lenne a legjobb, de a többi is szóba jöhet. Elsődleges szempont a kulturált lakók és a közbiztonság, ne legyenek csendháborítók, betörések stb. Kérlek, hogy konkrét részeket írjatok az említett kerületeken belül!

4

Az ARC kiállítást éjszaka is meg lehet tekinteni? Ki van világítva?

1

Tudnák a japánok? (többi lent)

Ha egész nap napszemüvegben kapucnival a fejemen mászkálnék,kiszúrnák,hogy nem vagyok japán?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!