Találatok a következő kifejezésre: Kik egy általánosan megbecsült (1 db)

Kik egy társadalom általánosan megbecsült tagjai? Pl. nálunk most Magyaroszágon?

Gondolok itt arra, hogy pl t?zoltók, áplón?k, pedagógusok stb. Csak így általánosságban nevek nélkül. S még egy kérdés miért becsüljük ?ket?

Legjobb válasz: nincsenek. mivel itt álatalában nem becsüljük meg a munkát így azokat sem becsüljük akik értünk dolgoznak. Mint ahogy az általad említett példák sem állnak köztiszteletben.

nincsenek. mivel itt álatalában nem becsüljük meg a munkát így azokat sem becsüljük akik értünk dolgoznak. Mint ahogy az általad említett példák sem állnak köztiszteletben.
A lelkészeket, lelkipásztorokat, papokat szemtõl szembe általában nagyon tisztelettudóan szólítják meg, és megbecsülik. (Néha túlságosan is. Van ahol akkor is ragaszkodnak a tisztelendõ úrhoz, stb. ha megmondod a keresztneved, és kéred, hogy azon szólítsanak.) De a hátuk mögött (vagy névtelenül a neten) meg sokkal többen anyázzák õket, és olyan dolgokkal vádolják, (pénzhajhászás, pedofília, stb.) ami egyáltalán nem jellemzõ mindenkire, bár pár emberre kétségtelenül. Szóval ez pl. egy ambivalensen megítélt foglalkozás. 1 teológus, akinek már jutott ki mindkettõbõl
jó neked, h. hallottál róla...én5féle híradót néztem és rádiót halgattam és sehol nem volt. Biztos rossz csatornákat hallgattam....
én halottam az avatásról több helyen is. Aznap majd egésznap rádió volt a fejemen és váltogattam a csatornákat, mert sehol sem volt jó a mûsor. így aztán halottam egy csomó hírmûsort is és mindegyikben benne volt. sõt igazság szerint, hosszabban is beszéltek róla szerintem, mint a másik "buliról"... bár csak lehet, hogy engem ez érdekelt, a másik meg nem...
A két egy idõben zajló programból a bulvárosabb kapott nagyobb reklámot. Sajnos ez van általában. Nevezhetjük degeneráltságnak is. Korábban is tapasztaltam ilyet: Zámbó Jimmy mikor meghalt, tele volt vele a sajtó, rá nem sokkal Sinkovits Imre, a nemzet színésze is meghalt, és még mindig Zámbó jimmyvel volt tele a sajtó. De nemzetközi szinten ugyanez volt tapasztalható, amikor meghalt Diana hercegnõ és nem sokkal utána kalkuttai Teréz anya. A megbecsülés tehát már bulvárosodás kérdése is.
Örülök az elõzõ hozzászólónak (kár, hogy nem az én kedvesem -OFF, OFF, OFF). Ébredjünk már emberek, ennyire degeneráltal vagyunk!!!
Ez egy igen jó kérdés... Én már ezen az oldalon többször is elmeséltem, h.amikor volt a buzifelvonulás, akkor avattak a Hõsök terén 690 tûzoltót. Elvárható lett vna, h. legalább egy fél mondatot mondjanak errõl a tv-ben, de nem mondtak, mert mindenhol a buzikról volt szó. Ennyit a megbecsülésrõl.... Sztem õket igenis meg kell becsülni, mert ha kell meghalnak tökvadidegen emberekért...És még egy fél perc erejéig sem méltatták õket...Ennyit a Magyar társadalomról. Azért mondom ezt el, többször, h.mindenki észrevegye végre, mennyire elferdült az emberek értékrendje.(tisztelet a kivételnek) Sajnos ez engem személyesen érintett, mert a melegek miatt nem értem oda a võlegényem tisztavatására, mert miattuk lezárták a fél várost... szal ennyit arról h. kiket mennyire becsülnek meg....
Érdekes a felvetés, de az is egy szempont, hogy miért legyen megbecsült egy szakma, ha a szakmán belül se becsülik meg egymást, sõt (itt most konkrétan eszembe jutott a mûvészet klasszikus zenei ága).
nem kell összeadnom, a kedvesem ápolónõ. Mondjak még valamit?
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezt a világot éljük. a saját börömön érzem. Nem elég, hogy nem keresek a hivatásommmal, de mindenki azt hiszi a szakmunkám ingyen van. Pedig elvileg divat a hivatásom és jól keresõ. Ezt add össze!
Magyarországon igazán nagy becsülete a drogosoknak, ingyenélõknek, köztörvényes bûnözõknek van, ezen kívül a fehérgalléros bûnözõknek, illetve politikusoknak (ez utóbbi kettõt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól), illetve fiatalabbak körében az alkoholistáknak, iskolakerülõknek, tolvajoknak. Említésre érdemesek még a pornócsillagok, a BigBrotherben idétlenkedõ alulinformáltak, a képernyõre kerülõ félcédulások és alapvetõen mindenki, aki valami különlegeset tud, például tíz méter távolságra köpni, vagy akármilyen témáról gyújtó hangú, ám értelmetlen beszédet tartani. A tanárok, mérnökök, orvosok, szakmunkások, tudósok, komoly szakemberek, parasztok, gondolkodók, írók-költõk, színészek az égvilágon semmilyen megbecsülésre sem számíthatnak a társadalom részérõl, hiszen az õ tudásuk manapság majdhogynem felesleges.
az, hogy te kit tisztelsz az egyéni adottság. Nem anyagi megbecsülésrõl beszéltem, te társadalmi megbecsülést kérdeztél, az meg nincs. mellékesen megjegyezném, hogy olyan társadalomban élünk, ahol a megbecsülésre érdemes szakmák (elvileg érdemes) egyik jellemzõje, hogy nem jár együtt vele anyagi megbecsülés, hogy finoman fogalmazzak ezért részben gyüjtõhelyek olyan emberek számára (és most nagyon nagy tisztelet a vitélnek, mert én is ismerek jónéhányat és még így is ez a véleményem) akik máshol nem tudnak/akarnak boldogulni és a munkájuk minõsége is ennek megfelelõ. Így aztán a szakmák kivívni sem tudják amegbecsülést mert emberállományuk (legalábbis egy része) miatt nem is érdemesek rá. A folyamat persze innentõl öngerjesztõ. jónak nem jó, de ez van.
A kérdező hozzászólása: De nem értek teljesen egyet veled. Mert nem kell ahhoz anyagi, megbecsülés pl hogy tiszteljem a mentõsöket a munkájukért.
A kérdező hozzászólása: S ez így jó?
Szerintem nem annak kellene befolyásolnia egy ember pályaválasztását, hogy megbecsülik-e a munkáját! Persze senki sem akar éhen halni, de ha nem is becsülik meg, tud-e egy elhivatott ember boldogságot találni a munkájában valahol más területen, ha a szíve mindig egy és ugyanazon tevékenység felé húzza ?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol a fr. Ncba van Budapesten csomagmegőrző?

Normális, biztonságos, záras? Szombaton repülnöm kell, de előtte egész nap dolgom van Pesten, hová tudnám lerakni a bőröndöt hogy ne kelljen magam után vonszolni mindenhová?:( Esetleg a Népliget autóbuszállomáson van ilyen lehetőség? Vagy Köki terminál, Örsnél vagy a reptéren?? Vagy bárhol?

2

Fiúk! Ha egy lány tökön rúg visszaüttök neki? Főleg ha nem tartjátok jogosnak.

Férfiatlannak tartják ha nőre kezetemelsz,de nem lehet hogy az a férfiatlan ha hagyod hogy minden következmény nélkül megtegye a nő?

ha "nem ütsz vissza" a válaszod,írd mellé hogy miért.

11

Honnan lehet speciális kártyát rendelni?

Társasjátékhoz szeretnék saját ötletű kártyákat csináltatni, amit itthon gépen megcsinálnék photoshoppal. Hol vállalják, hogy az elküldött képeket kinyomtatják(?) kártyaként?

4

Szerintetek a halál dátuma előre megvan szabva, vagy mindenki maga alakítja (pl. :öngyilkosság, figyelmetlenségekből adódó balesetek)?

3

Kamasz fiúk, mikor mondjátok azt valakire, hogy gyökér, nyomorék?

Mert engem az iskolában sokan annak tartanak, meg az általános iskolában is így volt, ezért kérdezem, mikor mondjátok valakire azt?

4

Milyen emberekre mondjuk, hogy tisztán érző és/vagy tisztán látó?

Ezek az emberek jósok vagy csupán jó emberismerők?

1

Könyvekből miket lehet megtanulni? Nem sulis könyvre gondolok hanem amiket szórakozásból olvasunk.

3

Valaki valamit a Locke (Tom Hardy, 2013) c. filmmel kapcsolatban tudna hasznos infot adni?

Kivancsi lennek a masfel oras kisfilmre,hozzaszolasok es par cikk alapjan Tom Hardy zsenialisat alakit.
Koszi elore is az ertelmes valaszokat

0

Mi annak az oldalnak a linkje? Ma volt a híradóban. A Recski munkatábort mutatja be.

1

Az ismerősömnek önértékelési problémái lehetnek?

Van egy ismerősöm, aki folyton bántó megjegyzéseket tesz másokra. Megszólja a testalkatukat, végzettségüket, szinte bármit, amit csinálnak, csinálunk. Előfordult, hogy elmeséltem azt, mivel szoktam foglalkozni mostanában és ő egyből degradáló megjegyzéseket tett rám, próbált kevesebbnek feltüntetni az ismerőseink előtt. Õ persze a legjobb közülünk, mivel informatikát tanul és kb. ennyi az összes dolog, amit szeret kihangsúlyozni. Mindenki más hlye, buta, haszontalan és szánalmas, szerinte.

Szerintetek valamiféle kisebbségi komplexusban szenvedhet?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!