Találatok a következő kifejezésre: Kijött 1 pattanásom (4 db)

Kiütés terhesen? Tegnapelőtt megettem 3 kiwit, és tegnapra kijött 1 pattanás nagyságú, kemény, viszkető, fájó kiütés a bal kézfejemre.

Legjobb válasz: Tegnap elõtt megettem 3 kiwit, és tegnapra kijött 1 pattanás nagyságú, kemény, viszketõ, fájó kiütés a bal kézfejemre. Direkt emiatt nem ettem több kiwit, mert erre gyanakodtam, mivel eléggé allergén gyümölcs, csak úgy mint a szamóca. Mára errefel újra kijött egy (egyelõre ennyit vettem észre csak), szintén viszket, kemény, nagyságra is ugyanakkora és a jobb bokámon van elõl. Szóval lehetséges hogy terhesen az ember szervezete allergiássá/érzékennyé válik olyan dologra, ami addig (terhesség elõtt) nem okoz gondot? Volt már valakinek hasonló? Természetesen fogom figyelgetni, és ha továbbra is jön még ki minimum néhány, akkor megkérdem a védõnõt, hogy érdemes-e orvoshoz menni vele.

A kérdező hozzászólása: Tegnap elõtt megettem 3 kiwit, és tegnapra kijött 1 pattanás nagyságú, kemény, viszketõ, fájó kiütés a bal kézfejemre. Direkt emiatt nem ettem több kiwit, mert erre gyanakodtam, mivel eléggé allergén gyümölcs, csak úgy mint a szamóca. Mára errefel újra kijött egy (egyelõre ennyit vettem észre csak), szintén viszket, kemény, nagyságra is ugyanakkora és a jobb bokámon van elõl. Szóval lehetséges hogy terhesen az ember szervezete allergiássá/érzékennyé válik olyan dologra, ami addig (terhesség elõtt) nem okoz gondot? Volt már valakinek hasonló? Természetesen fogom figyelgetni, és ha továbbra is jön még ki minimum néhány, akkor megkérdem a védõnõt, hogy érdemes-e orvoshoz menni vele.
A kérdező hozzászólása: Szia! Elmennék dokihoz, de szerintem kiröhögnek, ha két darab kiütés miatt elmegyek. Érdemesebb lenne várni picit, hogy jön-e még ki újabb pötty, mert ha nem, akkor felesleges lenne, nem?
Szia! Igen, ilyenkor érzékenyebb a szervezet. Nekem antibiotikumra jöttek elõ kiütések (a bokámtól a bikini vonalig, kb.1000 db....). Elsõ körben szerintem próbáld ki a calcium sandoz pezsgõtabit (a dokik szerint ez a legjobb, de persze ha más gyártóé van neked otthon, az is jó). De fontos, hogy ha szedsz magnéziumot is, akkor csak utána 3 órával idd meg a calciumot, és utána 3 óráig ne vedd be az újabb Mg-t. 1 nap elég 1 pezsgõtabi, ha lehet, ne igyál többet. Ha 2-3 nap alatt nem enyhül, akkor feltétlen menj el dokihoz! Jó babavárást!
Szia! Lehet, hogy allergiás lettél bizonyos dolgokra terhesség alatt. Én az eperre voltam, de csak akkor jött ki, amikor már napok óta 1-1 kg-ot megettem belõle. (mármint minden nap kb 1 kg) A hasam tiszta csalánkiútéses lett, szét vakartam, és ennek köszönhetõen iszonyatosan szétrepedt a bõröm. Szerintem menj el bõrgyógyihoz, tök jó krémeket adnak rá. Nekem is hamarabb el kellett volna mennem. Most már bánhatom!:(
Szia! Nem fognak kinevetni! Amikor bent feküdtem a kórházba a kislányommal behoztak egy kismamát, akinek kiütései voltak. Semmi egyéb tünet, de azt mondta az orvos, hogy minden ilyesmit komolyan kell venni, mert hatással lehet a babára. Nem akarlak megijeszteni, csak azért írtam, hogy ha aggódsz, nyugodtan menj orvoshoz. Inkább nézzenek meg feleslegesen, minthogy bármi baj legyen. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Ma kértem idõpontot, mert újabb két kiütés jött ki, viszketõ, fájó! Egy a bal könyökömhöz közel, a másik meg ma reggelre a bal combom belsõ oldalán. Lehet van több is, csak még nem láttam.

SOS! 1 óra múlva randi és közvetlen a szám felett kijött egy pattanás? ! Ilyen rövid idő alatt már nem tudnám csillapítani a pirosságot?

eggel még semmi nyoma sem volt,most értem haza és látom h ott virít a szám felett közvetlen:/ próbáltam korrektorral elfedni de vmilyen szinten átüt a pirosság. de attól tartok ha esetleg csókra kerülne a sor,a korrektor lejönne és 100%osan ott virítana.

Legjobb válasz: Na ez azért durva hogy kiábrándulna belõle, meg gusztustalan! És ha már járni fognak x ideje? Akkor meg szakítani fog vele, vagy hogy képzeled? Beteg egy gondolkodásod van! :S Szerintem egy pici fogkrémet rá egy negyed órára, és utána mehet a korrektor. Remélem még olvasod :)

Na ez azért durva hogy kiábrándulna belõle, meg gusztustalan! És ha már járni fognak x ideje? Akkor meg szakítani fog vele, vagy hogy képzeled? Beteg egy gondolkodásod van! :S Szerintem egy pici fogkrémet rá egy negyed órára, és utána mehet a korrektor. Remélem még olvasod :)
Mondd le a randit, mit kell ezen ennyit agyalni? Én tuti kiábrándulnék egy olyan emberbõl, aki képes egy "ragyával" a száján megjelenni. Fúj! Ha a korrektor nem tünteti el, akkor ezen nem segít semmi, fõleg nem 1 óra alatt. Plusz ha le is kened meg minden, mi van ha nem pattanás, hanem herpesz és a nagy csókolózás vége, hogy a másikat megfertõzõd. Kedves gesztus lenne... :S
na mi lett veled meg a randival?

Kijött 1 -2 pattanásom. 18 napon vagyok clostit sszedtem. Lehet hogy már megint nemjött össze?

nemmindig de van mikor 1 pattanás kijön ha megakar jönni. de már az utlso honapokban már nemjött ki pattanás ha megjött. volt pém. jo lenne ha sikerülne mert már elég nehezen birom. a h?m 37.1 . pékor meg 36.9 volt szoval emelkedett akkor kicsit reménykedtem .de már néha menzis érzéseket érzek. megfog jönni vagy volt már ugy valaki hogy volt pattanása ugy mint menzi el?tt és mégis baba volt a dologban?

Legjobb válasz: Még nagyon korai erre gondolnod, és egyáltalán nincs veszve semmi. Tudom, könnyû mondani, de próbálj másra gondolni még két hétig! Nagyon szorítok, hogy bébi legyen!

Még nagyon korai erre gondolnod, és egyáltalán nincs veszve semmi. Tudom, könnyû mondani, de próbálj másra gondolni még két hétig! Nagyon szorítok, hogy bébi legyen!


Kinyomtam egy bőr alatti pattanást (mikor kijött, akkor repedés szerű hangot adott ki). Mára egy kb 1 cm átmérőjű piros folt jött ki a helyén, nem duzzadt de érintésre fáj. Ilyenkor mit lehet tenni hogy mihamarabb begyógyuljon?

Legjobb válasz: Vizezd be a kezed/ujjad és nyomj rá egy kis fokrémet. Azzal kend be (ez azért csak akkor ajánlott, ha otthon vagy, de ha indulsz majd valahova azért elõtte mosd le, mert félreérhetõ:D)

Vizezd be a kezed/ujjad és nyomj rá egy kis fokrémet. Azzal kend be (ez azért csak akkor ajánlott, ha otthon vagy, de ha indulsz majd valahova azért elõtte mosd le, mert félreérhetõ:D)
pardon, foGkrémet. kimaradt a g:)
Cickafarkos teával ecseteld vagy kamillával a fogkrém további gyulladást okozhat.
Ahhoz képest, hogy állítólag a fogkrém további gyulladást okoz, nekem be szokott jönni! Nem vagyok túl pattanásos típus, de ha 1 évben egyszer elõjön egy, akkor használ a fogkrém vízzel kevert formája!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!