Találatok a következő kifejezésre: Kihez-mihez lehet családon (20 db)

mi a hibaüzenet?
A kérdező hozzászólása: csak annyi hogy "az alkalmazás leáll mert hibát észlelt"

Kihez-mihez lehet fordulni családon belüli erőszakos bántalmazás miatt?

Sziasztok!Az eset nem velem történik (és tényleg nem).A legjobb barátn?m ott hagyta a férjét,mert italozott.Egy ideig fenyegette,hogy késsel leszúrja mégis összeszedte a bátorságát és elment.Tegnap este unka után várt ránk velem is kiordibálta magát aztán nekiesett a barátn?mnek er?sen lökdöste és a többi...kihívták a rend?rséget aki ugye per pilla kihúz a sz..-ból,de komolyan tenni csak akkor tud,ha már vér folyik.

Legjobb válasz: Köszönöm a segítséget.:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.:)
Gyámhivatal vagy a Családsegitö központ.
Utolsónak: A családsegítõ - már elnézést - , de lóf*szt nem segít.Mi elmentünk egyszer hozzájuk, hogy segítséget kérjünk édesanyám élettársához, aki szinte minden pénzünket eljátékgépezte, utána meg követelõzött, fenyegetett minket(nagyon durván), és azt merték mondani, hogy beszélni kell az érintett háziorvosával, aki majd - az érintett beleegyezésével - kezelést JAVASOLHAT. Úristen! Azok ott a családsegítõnél csak ülnek a seggükön, és semmit sem csinálnak.Se családlátogatás, se önkéntesek bevonása, se elbeszélgetés, de még részvét se nagyon látszik rajtuk. Szerintem nem is emberek.
nekem hírtelen csak egy egyesülez jutott eszembe: http://www.nane.hu/ Õk épp a családon belüli erõszak ellen alakultak, hogy a rászorulókat segítsék. Talán velük vedd fel a kapcsolatot, õk tudnak tanácsot adni.

Problém: a páromat a mamája nevelte, mivel a családtól elvette, hogy ő nevelje. A család úgy él, hogy amit keres megy a közösbe, és abból gazdálkodnak, mama megmondja mit lehet venni, és ki mit csináljon. Normális ez? Mit tehetnék?

Párom 20 éves, és a mamája mellett kell aludnia. Van 2 nagybátyja, akik a szomszédos szobában laknak, és nekik sem lehetett párjuk, mert a mama fenyegetőzött, és elmart mindenkit. Mivel a mama látta rajtam, . Hogy jól megvagyunk az unokájával, így mindenbe belekötött, és azt mondta a lánynak, hogy ha engem választ akkor többet nem mehet haza, és neki még nem kell szerelmesnek lenni. Most a lány nincs velem, mert nem akarja, hogy otthon veszekedés legyen. Én 28 leszek, és azt is megkaptam, hogy idős vagyok a lányhoz. Vélemény? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Én a helyedben ilyen idióta, barom családba nem házasodnék.

Én a helyedben ilyen idióta, barom családba nem házasodnék.
Én ebbõl azt vágtam le hogy a vénasszony tiszta bolond. Ne hogy már az unokája pénzét õ tegye le a családi kasszába mit képzel magáról azt kéne vele megértetni hogy 20 éves az unokája nem 10 meg mi az a 8 év szüleim között 10 év van és már vagy 20 éve vannak együtt én vagyok 16 éves.
Fognám a lányt és lelépnék vele. Ez a nénike olyan mint egy diktátor..
Anyám... az öregasszony és az egész család idióta. Mi a bánatért hallgatnak a nagymamára ennyi idõsen? Idõs nem vagy hozzá én 17 vagyok barátom 24 és már egy jó ideje megvgyunk.
Konkrétan ha 20 éves a lány, akkor semmi köze hozzá.
Nõvéremnek a régi párja ugyan ilyen volt...Ott hagyta a nõvérem õt és jól is járt, mert azóta megtalálta az igazit és nagyon boldogok :) Ne házasodj ilyen családba...Hogyha nem képesek talpra állni és a nagymama irányít, akkor ott komoly gondok vannak.
A kérdező hozzászólása: szeretem nagyon ezt a lányt...sok csalódás ért már az életben, és igaz eleinte bizalmatlan voltam vele, de beleszerettem, és harmonikus kapcsolatban voltunk..soha nem volt még ilyen párom mint õ...
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy én mondtam a lánynak, hogy költözzünk össze..és a családja csak elfogadja a döntését, mert akkor mennyire szeretik, ha nem mehetne emiatt haza..mert úgy cselekedett, ahogy õ akar...én persze már az elején biztosítottam afelõl, hogy a családja nálam nem n negatív, mert õt szeretem..így ennél fogva soha nem beszéltem a családja ellen...

Van egy csaló, aki elõre utalással csalja ki a pénzt emberektõl, mit lehet csinálni?

Az a lényeg, h az apródon árul, és kicsalja az emberek pénzét elõreutalással, de a lényeg, hogy egy hajléktalan nevén van a számla! Hogy lehetne megbuktatni? Vagy ilyenkor nem lehet csinálni semmit?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag semmit.

Gyakorlatilag semmit.
A kérdező hozzászólása: Hát hiába van megadva a neve, meg a számlaszáma, ha hajléktalan nevére van csinálva a számla!! Mi alapján lehetne lebuktatni?
Tehet feljelentést de a rendõrök le se szarrják.:) Tapasztalat.
21.34 vaterán voltak pozitív visszajelzései? tehetsz feljelentést. a bankszámlának kell hogy legyen egy tulajdonosa aki felvette a pénzt...
A kérdező hozzászólása: És ha a vaterán keresztül árult, akkor se tudok semmit csinálni? Csak a csövest ültetik le, vagy hogy tudok csinálni valamit?
Feljelentheted.A rendörség ül rajta pár hónapig, aztán lezárják az ügyet.
SOHA NEM UTALUNK elõre! Ez a megoldás!
Olyan jól kiépült adok-veszek oldalak vannak regisztrációhoz kötve, fel-lepontozással, nem tudom miért kell az ismeretlenbe fejest ugrani! Ez már a "fellépés után ki lesztek fizetve" kategória.
De, lehet. Csak nem neked, hanem a rendõrségnek :)
A kérdező hozzászólása: Olyat nem lehet csinálni, hogy megnézni, ki veszi le a kártyáról a pénzt, vagy hogy hol vásárol vele?
hát át lehet venni személyesen. vagy lehet tenni feljelentést.
ÍJ, kicsit sajnállak is, de azt mondom, hogy megérdemelted. Ez az interneten keresztüli vásárolgatás a csalók melegágya. Elképesztõ, hogy mindig vannak balekok, akiket be lehet húzni még. Hihetetlen. [link]
Semmit, neki is meg kell élnie valamibõl. Most épp a h*lyékbõl él meg, feltételezhetõen elég jól.
Semmit, ezért kell postai utánvétellel vásárolni vagy személyesen.
19.03 akkor semmi alapján

Társkeresőn egy csalóval ismerkedtem egy éve. Szép történetre hivatkozva pénzt csalt ki tőlem. Most van hogy meg kellene adnia de nem reagál persze semmire. De van egy k nő is akivel felvettem a kapcsolatot aki ugyanígy járt vele. Mit lehet tenni?

Tudom a nevét a lakhelyét az autója rendszámát és azt hogy statisztál filmekben és Salgótarjánból költözött ide

Legjobb válasz: Amíg akad olyan ostoba ember, aki ad neki, addig ezt fogja csinálni.

Én nem igazán vagyok oda a társkeresõért. Azt ajánlom ne ott ismerkedj. Ez sokkakkal elõfordúl. És még mondhatnák jó pár dolgot hogy miért nem kellene társkeresöznöd de te tod.
Amíg akad olyan ostoba ember, aki ad neki, addig ezt fogja csinálni.
Azt elárulod mennyi pénzt csalt ki tõled?
Nem tudsz mit csinálni.
"Tudom a nevét a lakhelyét az autója rendszámát és azt hogy statisztál filmekben és Salgótarjánból költözött ide" Ebben miért vagy biztos, hogy ezek az infók helytállóak? Mikor azt sem tudtad h csaló volt? Egyébként ha naiv akarsz lenni, ennél még az ezotéria is veszélytelenebb.
Én is így jártam. Semmit nem fog senki csinálni. Hideg vizet ihatsz a pénzedre. Örülj, hogy nem a lakásod (ha van) lett oda! Semmire nem mész sem a rendszámmal, sem a lakhellyel. Én is próbáltam itt-ott feljelenteni, aztán hagytam a fenébe az egészet. A legszebb, hogy az utódom semmit nem tud róla. Iszonyat hatalmasat fog koppanni. Ismerõsök ismerõsei szóltak, hogy megvan a következõ "áldozat".
Örülj neki, hogy ilyen szerencsésen megúsztad, egy jó kis AIDS, vagy nemibaj nélkül!
Megszívtad!
Mutass statisztikai adatokat, és akkor elhiszem!:p
Vannak maszek behajtók, akik nem kesztyûs kézzel bánnak az emberekkel. Ha nagyon sok pénzt adtál neki kölcsön, fordulj egy ilyenhez. Ne félj lerendezi, csak egy kicsit sokba kerül, de megéri. Ha meg tudható a következõ áldozat keresd fel személyesen és meséld el neki hogyan jártál. Ha szerelmes úgysem hiszi el, de arra biztasd, hogy ne adjon neki kölcsön. Sõt ha a srác bizonygatja, hogy szereti, akkor a csaj kérjen tõle és akkor kibújik a szög a zsákból. A pasi pillanatok alatt le fog lépni.
""""Vannak maszek behajtók, akik nem kesztyûs kézzel bánnak az emberekkel. Ha nagyon sok pénzt adtál neki kölcsön, fordulj egy ilyenhez. Ne félj lerendezi, csak egy kicsit sokba kerül, de megéri. """" Ha megbízol valakit, hogy verje ki a pénzt, akkor majd te jársz rosszul. Mert ez ónbíráskodás, és kb 4 éve ezért már sitt jár. 5-15 évig. És nem a behajtó kapja a hûvös szobát hanem a megrendelõ. Úgyhogy ne halgas baromságot.
Egy barátnõm szintén internetes társkeresõn kapta be a horgot. Az övé annyiból cifrább, egy külföldi pasi verte át, aki gazdag amerikai srác bõrébe bújt. Összeismerkedtek a neten át, levette a nõt a lábáról, majd egy megható mese keretében jókora összeget kért tõle, a hülye meg átutalta. Egyébként személyesen még csak nem is találkoztak! A büdös életbe nem látja viszont a pénzét. Aztán utánajárt és kiderült, hogy ez valami afrikai bûnbanda, akik más emberek neve és képe mögött szélhámoskodnak. Mások is így jártak velük, mint késõbb megtudta. Nem is tudom, melyik ország követségén próbálkozott, persze sikertelenül. Szóval tényleg nem értem, hogy lehetnek ennyire meggondolatlanok az emberek, fõleg a nõk, merthogy az õ érzelmeikre könnyebb hatni. Hogy lehet bízni egy vadidegben? És pénzt adni neki?
Én 100ezerért megoldom a bajodat. Bízhatsz bennem, elvégre az interneten is fent vagyok... Amúgy ha nincs semmilyen papír, ami bizonyítja, hogy kölcsönadtál neki, akkor hivatalosan semmit sem tehetsz. Jut eszembe, ha van kedved, akkor leírhatod a sztorid, mert érdekelne, hogy mégis hogyan lehet egy vadidegennek elérnie azt, hogy valaki jelentõsebb összeget utaljon neki. Régen még az volt a "divat", hogy egy feltöltõkártyára húzták le az illetõt ("Úgy felhívnálak, de pont nincs pénz a telómon és nincs bolt a közelben"), kíváncsi vagyok, hogy manapság mi a trendi.
Én is küldtem már olyan valakinek pénzt akit az interneten ismertem meg, azzal a különbséggel, hogy tõlem nem csalták ki, hanem önszántamból adtam és nem kölcsön, hanem ajándékba.(30-40 ezer Ft-ot)
Áruld már el mennyi pénzt csalt ki tõled, hogy tudjuk mennyire "komoly" ez a dolog?
Melyik társkeresõt részesítik elõnybe? Mert akkor oda nem "járnék".
FIGYELJ! HA REMÉNYKEDSZ ÉS VAN BENNED ANNYI, HOGY MÁSNAK NEM AKARSZ ROSSZAT AKKOR MENJ BE A RENDÕRSÉGRE ÉS JELENTSD FEL!!!! ÉRDEMES ÍGY TENNED! HA A VÁLASZADÓK TÖBBSÉGE LEGALÁBB AZT A BIZONYOS ÚJSÁGOT OLVASNÁ AMIBEN RENDÕR SZTORIK VANNAK, AKKOR MÁR RÉGEN EZT MONDTÁK VOLNA NEKED!!! ÉN MEG TUDOM NAGYON JÓL, HOGY MIT TANÁCSOLOK!!!! AZ ILYEN FÉRGET FEL KELL JELENTENI!!!! NEM KELL NEKED TUDNI PONTOSAN A BTK IDE VONATKOZÓ §-AIT, MAJD AZT AZ ÜGYÉSZSÉG ÉS A NYOMOZÓHATÓSÁG MEGÁLLAPÍTJA! DE ELSÕ KÖRBEN CSALÁSNAK MINÕSÜL EZ A DOLOG ÉS HA MEGFOGJÁK AZ EMBERT AKKOR LESZNEK NEKI BÕVEN MINÕSÍTÕ KÖRÜLMÉNYEI!!!! AKI MEG OLYAN OKOS, HOGY AZT MONDJA, HOGY KELL PAPÍR ARRÓL, HOGY KÖLCSÖN ADTÁL: OLVASNI KELL A PTK.-T ÉS BENNE TALÁLHATÓ A SZÓBELI SZERZÕDÉS ÉS MEGÁLLAPODÁS... STB STB STB.... MINDENKI AKI ÍGY JÁR MIHAMARABB JELENTSE FEL AZ ELKÖVETÕT ÉS LEHETÕLEG FÉNYKÉPET IS MELLÉKELJEN VAGY LEGALÁBB VALAMI NAGYON JÓ SZEMÉLYLEÍRÁST ÉS EGYÉB HASZNOS ADATOKAT!!!!
Nekem sose jutott eszembe hogy az interneten ismerkedjek, és szerintem ez a normális!
Hát a való életben közel sem olyan gyakran ahogy mondod!
Ha nincs pappírod róla hogy pénzt adtál neki akkor hideg vizet ihatsz rá. Mert ha lehetne pappír nélkül akkor így bárkire rámondhatja az ember hogy tartozik neki. Szerintem írd a tanulópénz számlájára.
"Tudom a nevét a lakhelyét az autója rendszámát és azt hogy statisztál filmekben és Salgótarjánból költözött ide" Publikáld! Most!
"Tudom a nevét a lakhelyét az autója rendszámát és azt hogy statisztál filmekben és Salgótarjánból költözött ide" Írd ki ide meg minél több fórumra, hogy más ne járjon így.
A kérdező hozzászólása: Köszike a hozzászólásokat! Igen a neten mindenhol közzéteszem a nevét!!!Tehát itt is CSÁNYI CSABA megtalálható a közösségi portálokon statisztál filmekben most is, RTL Klub a VV4-ben is benn volt a közönségben
De sok Csányi Csaba van, legalább az életkorát írd még hozzá, mert így nem lehet tudni, hogy melyikük az.
Semmit nem tudsz, te voltál hülye, már bocs. :S ... Minek adtál, minek adsz pénzt idegeneknek? Istenem, annyira buta emberek vannak. :((
ahol tudod tedd közzé, jáasd le mást nem tudsz sajnos, add meg ide is az adatait, ne csak a nevét az semmi
Egyébként meg miért vagy benne biztos, hogy azon adatok bármelyike amit megadott magáról, az valós?! Lehet hogy egy általa ismert személy adatait használta fel. Ha csak nem láttad élõben, nem lehetsz biztos a dologban. Egyébként meg buta vagy nagyon már ne is haragudj, az ilyen emberek meg is érdemlik, hogy megfizessék a tanulópénzt, ha egyáltalán tanulnak valamit is az esetbõl. Már eleve az, hogy normális ember nem a neten ismerkedik szerintem. Az interneten megismert idegennek meg pénzt utalni orbitális baromság, eleve, egy általam ismert személynek sem adok kölcsön pénzt szívesen, ha csak nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy vissza fogja adni. Csak gratulálni tudok. Egyébként meg nem fogod tudni feljelenteni, de nyugodtan meg csak be a rendõrségre, max. jól kinevetnek.
Ezt kikérem a magam és a több százezer ember nevében, (akik igenis ismerkednek az interneten), hogy normális ember nem a neten ismerkedik!Mennyivel különb dolog egy lepattant szórakozóhelyen, vagy kocsmában ismerkedni?Miért, a való életben nem fordulna elõ senkivel, hogy pénzt csalnának ki tõle , vagy meglopnák, becsapnák?
Igen fel kell jelenteni. Egy bünözönek álltalában nem ez az egy büntette van hanem sok.

Mit lehet tenni, hogy édesanyám be készítse ki a családot? Hova lehet fordulni?

Édesanyámról tudni kell, hogy nagyon rossz gyerekkora volt, sokan voltak testvérek és állandó üvöltözésbe éltek, anyu amióta az eszemet tudom minden nap szinte egész nap torka szakadtából üvöltözik, nem képes kordában tartani magát, nincs egy nyugodt napja, folyamatosan káromkodik szidalmaz mindenkit, nagyon durva a helyzet örök életében ilyen volt, és sajnos nem látja be. Nincs tudatában annak, hogy éppen miket mond, nagyon ideges természet, állandóan hangosan fújtat, a gond az, hogy magunkhoz kellett vennünk három éve, mivel nincs munkája, nincs semmilyen jövedelme sem ezért saját magát eltartani képtelen lenne, nincs lakása semmije. Napi három doboz cigit szív egyiket a másik után. Az a baj nem bírjuk kikészít mindenkit engem a férjemet és a gyermekeimet is, egy három és fél éves és egy két és fél éves gyermekem van, és heteken belül születik a harmadik babánk. A szomszédok már többször szóltak, hogy nem bírják elviselni amit művel tőle hangos az egész utca. Sajnos a gyerekekkel is nagyon csúnyán viselkedik elmondja őket mindennek, Pl: kinyírlak benneteket, a k... anyátokat, dögöljetek meg. Tegnap 15 percre mentünk el a férjemmel hazajöttünk a szomszéd azzal fogadott, hogy ebben a 15 perceben olyanokat ordított a gyerekekkel megállás nélkül, hogy már majdnem átjött és felpofozta. Nem merünk sehová elmenni ha elmegyünk a boltba bevásárolni, hazajövünk ordít, hogy hol a k.... anyátokba voltatok eddig egész nap a kölykeitekre kell vigyáznom nem lehet bírni velük ezek bolondok.Soha sehová nem megyünk a férjemmel kettesbe a bolton kívül, mert nem merjük a gyerekeket rábízni, azt mondja a gyerekek állandóan a nyakán vannak, futkos utánuk, a férjemen is látszik, hogy nem bírja már és ő is ideges ahogy én is, tönkre tesz minket. Attól félek mi lesz ha egyszer a védőnő pont jönne és meghallaná mi megy itt, még a gyermekeimet is elvennék anyám miatt, apukámmal beszélgettem sokat ő azt mondja beteg ember anyu, de nem ismeri be, ő is sokszor kérte, hogy menjen el vizsgáltassa ki magát, ő is mondta mindig ilyen volt. De hogyan tegyem ki az utcára nem tehetem. barátja nincs mg halt 4 éve agyvérzésbe, utána a mamával élt de a mama 5 hónap után elhunyt, ő velük is így viselkedett, idős nénihez is odaköltözött, hogy gondozza, de a nénivel is így viselkedett és kitették anyut. Mindenki azt mondja rossz rá nézni mert teljesen negatív kisugárzása van, barátnőim ismerősök nem járnak hozzánk meg mondták kerek perec, hogy anyám miatt. Ti mit tennétek? Beszélni nem lehet vele, megsértődik és ordít egész éjjel nem beszél hozzánk órákon át, de mindennek elmond minket, sokszor próbáltunk leülni vele beszélni, de lehetetlen. Háztartásba sem segít be.

Legjobb válasz: Nem értelek, neked a gyerekeket kellene az elsö helyre tenni, az ö érdeküket nézni. Anyádnak meg kell mondani, hogy VAGY elmegy orvoshoz, kivizsgáltatja és kezelteti magát, VAGY elkölzik töletek - hogy hová, az nem a ti dolgotok. Esetleg kerestek egy kis, olcsóbb albérletet, amit addig fizettek, amig normálsian viselkedik. Természetesen ha erre nem hajlandó, akkor tényleg ki kell rakni, mert igy egyrészt a házasságod tönkremegy, a gyerekeid életét teszitek tönkre ezzel (IGEN, NEMCSAK anyád, hanem TE is, mert türöd ezt a helyzetet). Szerencsétek van, hogy eddig senki nem jelentett fel benneteket a gyerekek veszélyeztetése miatt, és nem vették el töletek öket. Ha egyátlalán nem akar orvoshoz menni, akkor AMIKOR éppen örjöng, hivd ki az orvost, akkor azonnal elviszik.

Nem értelek, neked a gyerekeket kellene az elsö helyre tenni, az ö érdeküket nézni. Anyádnak meg kell mondani, hogy VAGY elmegy orvoshoz, kivizsgáltatja és kezelteti magát, VAGY elkölzik töletek - hogy hová, az nem a ti dolgotok. Esetleg kerestek egy kis, olcsóbb albérletet, amit addig fizettek, amig normálsian viselkedik. Természetesen ha erre nem hajlandó, akkor tényleg ki kell rakni, mert igy egyrészt a házasságod tönkremegy, a gyerekeid életét teszitek tönkre ezzel (IGEN, NEMCSAK anyád, hanem TE is, mert türöd ezt a helyzetet). Szerencsétek van, hogy eddig senki nem jelentett fel benneteket a gyerekek veszélyeztetése miatt, és nem vették el töletek öket. Ha egyátlalán nem akar orvoshoz menni, akkor AMIKOR éppen örjöng, hivd ki az orvost, akkor azonnal elviszik.
TE NORMÁLIS VAGY? HAGYOD, HOGY A GYEREKEID ÍGY ÉLJENEK? Ez volt az elsõ gondolatom.
A férjedet nagyon becsüld meg, mert ilyen türelmes embert keveset találsz a földön. Én már kiraktam volna anyukát. Van egy bizonyos határa annak, hogy meddig segítek valakin és ez már bõven túl van azon a határon. Sajnos azonban mivel te a gyereke vagy, ezért nem rakhatod ki, kötelességed gondoskodni róla, ez benne van az új alaptörvényben (XVI. cikk). Elviheted orvoshoz és kérheted a cselekvõképesség hiányának megállapítását, de a leírás alapján ez esélytelen. A legtöbb, amit tehetsz, hogy valahogy ráveszed: önként vonuljon be egy otthonba.
Én bizony nem tûrném. Mit tanulnak ettõl a gyerekek? Ég a fejetek az egész utcában, mert mindenki hallja, hogy miket üvölt, a barátaitok át sem mennek miatta. Én megmondanám, hogy vagy elmegy orvoshoz, vagy csomagolhat. Tudom, hogy nehéz, mert mégis az anyukád, de ez nem állapot. Igazából én félteném is tõle a gyerekeim, nem hagynám egyedül õket olyannal, aki ilyeneket mond. Ha tényleg beteg, akkor honnan tudod, hogy mikor kattan nála el valami? Nem az ördögöt akarom a falra festeni, de túl sokat tûrtök. Én a helyedben beszélnék a háziorvossal, hogy mik a lehetõségek. Anyukádnak segítség kell, nektek meg nyugodt családi élet.
A kérdező hozzászólása: Gondolkodtam azon is, hogy felkeresem a háziorvosát és beszélek vele, valamit próbáljon tenni, arra is gondoltam, hogy készíttek hangfelvételeket a minden napjairól, mert ezt úgy sem hinné el egy kívül álló. Teljesen kétségbe vagyok esve nem tudom mit tegyek! Testvérei közül kettõ él, egyik elmebeteg gondozás alatt van, õ állítólag még baba korában fejre esett a babkocsiból súlyos agyi károsodás érte. A másik 80 éves õ volt õ az mind közül egyedül , , normális". A többiek mind meghaltak nagyon fiatalon többen rákba, alkoholisták voltak, és mind ilyen természetû 11-en voltak testvérek nagyon szegények is voltak. Hozzá tenném nem vagyunk romák hanem magyarok.
Ezt a kérdést egyszer már feltetted. Igaz nem pont így, de ez lényegtelen.Nem kell eltûrnöd a vislekedését.Te megpróbáltál segíteni neki, de ha õ minimálisan sem tud alkalmazkodni, meg viselkedni akkor ki kell rakni. Tudom hogy az édesanyád, de akkor sem viselkedhet így.Add be otthonba.Nem tudsz mást tenni. Ha kap egy kis nyugdíjat akkor az simáne lég az ottani ellátásra, esetleg ha pótolsz bele valamennyit, akkor is jobban jársz.Pláne ha ti álljátok mindenét, 3doboz cigi naponta..stbstb. Annyiból kijön az otthon is.Akkor majd elgondolkozik hogy tõletek emnnyit kapott, és hogy mennyivel jobb most ott bent..
A kérdező hozzászólása: 58 éves még nem nyugdíjas messze még a nyugdíj! :(
rakjátok ki.. attól még, hogy az anyád, nem kötelességed mindent eltûrni
Aztarohadt.... [email protected]ám a [email protected], milyen anya/nagymama az ilyen? Hát rendesen félteném tõle a gyerekeimet, hogy kicsinálja õket lelkileg tuti, aztán meg ki tudja...lehet bántaná is õket. Akinek ennyire nincs önuralma... Isten mentsen egy ilyen embertõl! Undorító! Én kiraknám azt oldja meg az életét, azért mert nem tud normális állást keresni magának, meg mindenki utálja, ne [email protected] már el még 5 ember életét! Csak kizsigerel titeket, anyagilag és idegileg is tönkretesz, nem hiszem el, hogy van olyan ember, amelyik ezt tûri...

Van egy nagy problémám ki tud segiteni, család vagyunk 3gyerekkel albérletben sajnos mindketten aktiv bár listán szeretnénk lakást vásárolni de ilyen feltételekkel mit lehet csinálni? Tanácsokat várok

Legjobb válasz: Aktív bárosoknak nem adnak hitelt, ezt gondolom Ti is tudjátok. Ki kell fizetni a tartozást, akkor átkerültök passzív státuszba 5 év idõtartamra, ez alatt néhány bank ad már hitelt. Nyilván kell fedezetbe bevonható ingatlan is, meg önerõ, ha ezek nincsenek (gondolom nincs önerõtök, hiszen akkor nem lennétek aktív bárosok) akkor esélytelen hitelbõl lakáshoz jutni.

Aktív bárosoknak nem adnak hitelt, ezt gondolom Ti is tudjátok. Ki kell fizetni a tartozást, akkor átkerültök passzív státuszba 5 év idõtartamra, ez alatt néhány bank ad már hitelt. Nyilván kell fedezetbe bevonható ingatlan is, meg önerõ, ha ezek nincsenek (gondolom nincs önerõtök, hiszen akkor nem lennétek aktív bárosok) akkor esélytelen hitelbõl lakáshoz jutni.
Ki kell ábrándítsalak, ilyen feltételekkel akkor tudtok csak lakást vásárolni, ha összespóroljátok valahogy az árát, hogy készpénzben fizethessetek, mert hitelt nem fogtok kapni. Ja és rögtön viszik is a lakást, ha aktív bárosok vagytok, mivel elõbb azt kell rendezni, hogy a vagyonotokat ne vihessék el.
csak kp-ra, és rögtön a gyerekek nevére, mert viszik..
A kérdező hozzászólása: az igaz hogy igy egy fix árban vagyunk de nem a mienk aki nem volt albérletben az nem tudja nem csinálhatsz szinte semmit a lakással de sajnos ez mellett nem lehet félre rakni mit szoltok osztrák hitelhez??
Én 3 éve albérletben kezdtem, tehát tudom mirõl beszélek és a példából kitûnik, hogy nincs olyan, hogy nem lehet félrerakni, mert a hitel annyival több, mint amennyit félre KÉNE rakni. De végül is az igaz, hogy ti választjátok kinek szeretnétek lakást venni, magatoknak vagy egy banknak.
Ha az alberlet melett nem tudtok felrerakni, akkor a hitelt sem tudjatok fizetni, mert kb. egy 40 ezres alberlethez hasonlo lakas 70 ezer/ho torlesztoreszletet jelent 10 evre. Azaz ha 30-at nem tudtok felretenni, akkor a hitelt nem tudnatok fizetni!
A saját lakás nem jár mindenkinek, ez van. Össze kell spórolni az árát, ez a megoldás.

Történt, hogy albérletbe beköltözött egy család, de mikor kiköltöztek rengeteg rezsitartozást hagytak maguk után. A víz kivételével (bár azt is ők használták) mind az ő nevükön volt. Viszont ők külföldre költöztek ki. Hogy lehet behajtani?

Azóta alig lehet őket elérni, viszont be akarják hajtani. Hozzátenném, hogy ez egy ismerősömmel történt meg, ha kell meg információ kérdezzetek, most én is csak kb ennyit tudok. Egyébként azért kérdezem én mivel engem is rettentően felháborít, hogy egyesek ezt így megtehetik... Remélem valaki tudna segíteni az ügyben, hogy mit lehetne ilyenkor tenni...

Legjobb válasz: ha az õ nevükön volt akkor majd behajtja a közmû-cég ... gondolom az a nagyobb probléma, hogy ezzel a tartozással, és nélkülük nem lehet most átiratni az órát

ha az õ nevükön volt akkor majd behajtja a közmû-cég ... gondolom az a nagyobb probléma, hogy ezzel a tartozással, és nélkülük nem lehet most átiratni az órát
Az elõzõ válasz hatalmas tévedés. A szolgáltatónak mindegy, hogy kinek a nevén van az óra, neki az a lényeg, hogy ki a lakás tulajdonosa. Ugyanis a tulajdonoson vasalja be a tartozást mindenképpen. Tudom, mert mikor régen kiadtam a lakást én is, ennek is utána kérdeztem a szolgáltatóknál.
A kérdező hozzászólása: jó is lenne ha csak annyi lenne a baj :) de az, hogy így máson hajtják be azt a százezres nagyságrendû(!!!) összeget az azért...
Nagy tévedés, hogy a tulajdonoson hajtják be más tartozását. Én tulajdonosa voltam egy lakásnak, amelyiken akkora tartozás volt mindenféle szolgáltató felé az elõzõ tulaj jóvoltából, hogy csak na. Mégsem én fizettem ki, és mégcsak bíróságra sem kellett mennem miatta. Polgári Törvénykönyv ilyet nem ismer. A tartozás azé, aki azt "felhalmozta", vagy más tartozásának kifizetését vállalta. Akár külön ügyvéd elõtti nyilatkozattal, akár egy adás-vételi szerzõdésben, akár a szolgáltatóval leszerzõdve. A tartozás azé, aki a szolgáltatóval le van szerzõdve, mint szolgáltatást fizetõ. Ha az "Õ nevükön" voltak a szolgáltatói szerzõdések, akkor az az Õ tartozásuk, a szolgáltató majd behajtja rajtuk, ahogy akarja, vagy tudja.
Utolsó! Nem ugyan az amit te írsz, és az albérlõ tartozása. Amit te írsz, ott is a tulajdonoson hajtották be a tartozást, te írtad. Csaképpen az elõzõn. Hisz a dátum alapján látható volt, hogy akkor még nem a tiéd volt a lakás, tehát nem a te tartozásod.
4: Ne keverjük a szezont a fazonnal! Más az elõzõ tulaj - új tulaj reláció és megint más a bérlõ - tulajdonos reláció. Az utóbbinál ha rendeltetésszerûen akarod használni a lakásodat, akkor szépen kifizeted nullásra az óráidat. A tartozást meg behajtod polgári perben. Többen hisznek az óra átírásban, de nem ment meg semmitõl. Jó szerzõdés kell, közokiratba foglalt. Ennyi.

Pénzt csal ki az emberekből - mit lehet tenni? Bővebben lent!

A bátyám megismert egy lányt és nekem túlságosan is gyanús a csaj. Mióta ismerik egymást sosem aludhatott ott nála férje van és gyereke (!) állítólag nem élnek együtt a férjével, de már bebizonyosodott hogy igen. Nagyon átb*ssza a bátyám fejét és nem hajlandó ezt észrevenni! Ami ennél is durvább: kitalálta a csaj hogy nincs pénze, meg hogy TERHES lett és el kell vetetni, stb, és a lényeg hogy már 90000 Ft-ot (!!!!!!)költött rá a bátyám!!!! Szerintem másokkal is ezt csinálja, és találtam is rá bizonyítékot, a bátyámat ez sem hatotta meg!!! Mit lehet tenni? Szerintetek fel lehet jelenteni??? megoldásokat várok ide, illetve privátban:S u.i.: tudom hogy hülye a bátyám, nem erre volnék kíváncsi. köszönöm

Legjobb válasz: Semmit nem lehet tenni, ha a bátyád önként csinált hülyét magából. Ez van.

Semmit nem lehet tenni, ha a bátyád önként csinált hülyét magából. Ez van.
Feljelenteni nem tudod, mert a bátyád önként és dalolva fizet. És a bátyádat se fogod egykönnyen meggyõzni. Szép kis tanulópénz lesz.
Szerintem mondj el mindent a szüleiteknek, aztán majd õk elõveszik a bátyádat.
Csak a tesóddal karöltve tudsz fellépni ellene. De ha rá tudod venni a tesódat, akkor kérjen tõle orvosi papírt, hogy valóban terhes. Ez egy manipulatív kis dög lehet, aki azt is megérdemelné, hogy úgy "véletlenül" elcsapja a kamion.
És mégis mi miatt jelentenéd fel? Mert a bátyád hülye és pénzt ad neki?
Én a helyében olyat vernék a fejére h elájulna. Lehetõleg úgy h ne lehessen látletet venni róla. Ezt elég lenne 1hétig mindennap megismételni és kisz*rná a pénzt. 18/F
Véleményem szerint vezesd rá némi testi fenyítéssel, hogy nem helyes, amit csinál. Ökölcsapás, fejberúgás militarista bakanccsal, tonfa stb. Ebbõl egész biztos érteni fog.
szerintem hagyd, hogy magától jöjjön rá de segíts neki benne! pl: kérj te is tõle pénzt vagy csináld ugyanazt amint azt nõ, csak feltûnõbben. magától kell rájönnie az a fontos. kér el tõle te is jósok pénzt aztán tedd félre mert ha leesik neki mit tettek vele akkor jól jön majd nemtudom, de én ezt a 90000-et soknak tartom és én azt valahogy vissza szeretném hozni, szal ha neten jáccol valahol akkor rendelj a mobiljáról játékpénzt! Sok sikert
legalább jónõ?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, remélem megoldódik.

Csalán csípés szerű hólyagok jöttek ki az ujjaimon. Mi lehet ez?

Szintelen,nagyon apró,s?r?,fényl? kiütés.

Legjobb válasz: Lehet, hogy az erõs napsugárzás okozza. Menj el a gyógyszertárba és ott ajánlanak rá krémeket.

Lehet, hogy az erõs napsugárzás okozza. Menj el a gyógyszertárba és ott ajánlanak rá krémeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!