Találatok a következő kifejezésre: Kihez kell fordulnom, ha (50 db)

motorinditót kell venni, ami megakadályozza a nagy áramfeltételt...
Akár lehet venni bármit is. De teljesen felesleges, hiszen 32 A-ig "ingyen" van az áram. Most valószínûleg csak egy 10 A-es megszakító van a villanyórában. Tessék bemenni az áramszolgáltatóhoz, és kérni teljesítménynövelést. (Természetesen nem árt azért megnézetni a rendszert, hogy mégis milyen állapotban van.)
Fognak örülni az alattad lakók!Náluk is tudsz "biztosítékot" cserélni?
jah és ha majd fizetsz 10.000, -ft kiszállási dijat az áramszolgáltatótól...

Pontosan milyen a "csomó" a mellben? Kihez kell fordulni, ha ilyet találok a mellemben?

Problémám az, hogy nekem az egész mellem (mindkett?), olyan mintha egy nagy csomóból állna, azaz az egészben van valami kemény "izé", de persze nem úgy mint egy tömör labda, hanem mondjuk a mell térfogatának 80%-a... gondolom ez daganat... :( milyen orvoshoz kell menni vizsgálatra? Aki tud, kérem segítsen :(

Legjobb válasz: Mindkettõben csomó? Sztem erre nagyon kicsi az esély! Talán a tejmirigyek duzzadtak meg, az mindkét mellben megtalálható. Ha menstruáció elõtt vagy közvetlenül, akkor a csomó-érzet valószínûleg a hormonális változások számlájára írható. Vmi azt súgja, nincs nagy bajod! :) Szóval, elõször is nyugodj meg, másod sorban meg keress fel egy nõgyógyászt, a biztonság kedvéért! Õ megvizsgál, és ha kell, ad beutalót szûrésre!

Mindkettõben csomó? Sztem erre nagyon kicsi az esély! Talán a tejmirigyek duzzadtak meg, az mindkét mellben megtalálható. Ha menstruáció elõtt vagy közvetlenül, akkor a csomó-érzet valószínûleg a hormonális változások számlájára írható. Vmi azt súgja, nincs nagy bajod! :) Szóval, elõször is nyugodj meg, másod sorban meg keress fel egy nõgyógyászt, a biztonság kedvéért! Õ megvizsgál, és ha kell, ad beutalót szûrésre!
Amit csomónak vélsz az valószínûleg a mell mirigyállománya. :) )) Nõgyógyászhoz látogass el elõször is. A nõgyógyászati vizsgálatnak elengedhetetlen része az emlõk vizsgálata. Az orvos áttapintja mindkét mell mirigyállományát, a bimbók körüli területet és végezetül a hónalji nyirokcsomókat is. A mozdulatokat célszerû megfigyelni, és egy-két havonta saját magadon elvégezni ezt a tapintásos vizsgálatot. Ha bármi kétségeset talál akkor elküld mammográfiára. A hagyományos röntgenfelvételektõl eltérõ fizikai paraméterekkel és fotótechnikával készül az emlõ röntgenfelvétele, a mammográfia. Emiatt alkalmas arra, hogy a lágyrészek finom szerkezeti eltéréseit kimutassa. Lényeg: Ne parázz, valószínûleg teljesen egészséges a melled, de rendszeresen tessék menni szûrõvizsgálatra.
szia!Elõször is ne idegeskedj!Nekem is van egy csomó a mellembe----még én se tudom mi ez---de a nõgyógyászomhoz megyek majd 13-án!Azért csak akkor, mert akkora kaptam idõpontot!Remélem nem lesz gáz!Õ megvizsgál, megnyomkod, és õ érezni fogja milyen az állaga és mekkora!Ebbõl meg tudja állapítani hogy szükség lesz e mammográfiára és ha kell ír fel gyógyszert!Ne izgulj azzal csak rontasz a helyzeteden!Szórítok neked!De te is nekem!Szükség lesz rá!Elõre is köszi és sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Minden választ nagyon szépen KÖSZÖNÖK!!!!!! Kicsit megnyugodtan, bár azért nem teljesen :(. Az uccsó válaszadónak én is drukkolok !!! Mégegyszer köszönöm!!! További szép és egészséges napot!
A csomoval ne foglalkozz úgy, hogy ez egy daganat, mert akkor ezt "programozod" magadnak. Foltetlenul menj el egy nogyogyaszhoz es kerd meg, hogy vizsgalja meg a melledet. Ha szukseges elkuld mammografiara, ott pontosan megmodjak mi a bajod, es milyen kezelesre vam szukseged (ha egyatalan van). Semmi esetre sem hanyagold el ezt a problemat. Sok sikert!
16 éves vagyok. és én is találtam a bal mellembe egy csomót:S fáj és kemény..nagyon félek hogy valami komoly bajom wan:/ szurkolok nektek ti is nekem
mi lett?

Kihez kell fordulni, ha nem tartják be a Tanulmányi és vizsgaszabályzatot és akkorra írják ki a vizsgaidőpontokat, amihez nekik kedvük van?

Az oktatásért felelős főember pedig mellébeszél, azt mondja, hogy a szabályok szerint rendben vannak a vizsgaidőpont kiírások.

Legjobb válasz: És pedig pontosan le van írva, hogy rosszul csinálták a vizsgaidõpontok kiírását, a szabályzatot bemásoltuk nekik, ahol világosan le van írva, de akkor sem változtatnak...

A kérdező hozzászólása: És pedig pontosan le van írva, hogy rosszul csinálták a vizsgaidõpontok kiírását, a szabályzatot bemásoltuk nekik, ahol világosan le van írva, de akkor sem változtatnak...
A kérdező hozzászólása: azaz ha utál az az 1 tanár, általában a tszkvezetõ, akkor megbuktat megint és mehetek bárhova panaszkodni rá, hogy rossz idõben tartotta a vizsgáját...
Ha tavaly megbuktál, az még csak egy alkalom. Egyébként ezt hívják szigorlatnak. De kérheted, hogy bizottság elõtt vizsgázz, vagyis kijelölnek még legalább egy tanárt, aki jártas az adott tárgyban és azt felügyeli, hogy a tudásodat értékeljék. Valamint, ha már tavaly megbuktál, ott volt az egész nyár, sejthetted, hogy idén sem lesz másképp. Idõben el kellett volna kezdeni tanulni, s nem most, vizsgaidõszak elõtt pár nappal kell elkezdeni sírni. De még mielõtt kirúgnának, ott a dékáni méltányossági kérelem és egyebek...
A kérdező hozzászólása: már két alkalom veszett, mert írásbeli nem sikerült, utána igen, de a szóbeli nem, mert azt kérdezte, ami direkt ki volt emelve a felkészülési anyagból, hogy nem kell. tréfásan megjegyezte, amikor azt mondtam, hogy az nem volt feladva, hogy: nem olvastad el végig a könyvet? és a másik tanár már nem kérdezhetett semmit, õ döntötte el egyedül, hogy nem vizsgázhatok tovább. nagyon igazságtalan volt velem.
A kérdező hozzászólása: nyáron keményen dolgoztam. idõm nem volt erre. nálunk csak akkor lehet kérni új bizottságot, ha kétszer ugyanaz buktatott meg. ezt is jól kijátsszák, mert az írásbelit nem tudod, hogy ki javította, ezért harmadszorra is megbuktathat ugyanaz a tanár.
A kérdező hozzászólása: és nem lehet tudni, hogy õ fog-e megint vizsgáztatni elõre, mert hiába írják ki a vizsgáztató nevét, amikor felvesszük a vizsgaidõpontot, mégis más jön be szinte mindig.
A kérdező hozzászólása: és nincsenek semmilyen kérdések: minden, ami eddig vizsgaanyag volt, az a vizsga. ha megbukik valaki, nem tudja, mibõl és hogyan készüljön legközelebbre, mert õk állapítanak meg mindent.
A kérdező hozzászólása: a kötelezõ szakirodalom pedig 4500 oldal.
A kérdező hozzászólása: és pontosan kikérdezik a képleteket, hiba nem lehet, mert megbuktatnak ezért is, egy képlet pedig 1 sornyi hosszú is lehet, de nem lehet tudni, hogy melyik képletek kellenek és melyek nem. a bizonytalanság a legszörnyûbb, hogy nekik bármit lehet.
A kérdező hozzászólása: és igen, 2 tanár vizsgáztat majd megint, de ha az elsõ megbuktat, akkor a másik már nem kérdezhet.
A kérdező hozzászólása: már tavaly megbuktattak, ezért most már csak 1 lehetõségem maradt. ha ez nem sikerül, újra kell felvételizni, ami ugye ezek után már lehetetlen, hogy újra tanuljam a felvételi anyagát, aztán elfogadtatni a tantárgyakat és akkor megint 3 vizsga lehet. ezzel elveszett a diplomám, ha nem sikerül most. nem értem, hogy kérhetnek 2 éves tananyagot egy idõpontban egyszerre és õk állapítják meg, hogy a többezer oldalas könyvek alapján bármit kérdezhetnek? ha megbukok, hogyan javítsam ki, hiszen ez egy szerencsejáték csak?
Ha úgy érzed, hogy amiatt kapsz rossz jegyet, mert pikkel rád a tanár, kérheted, hogy bizottság elõtt javítózz. De, ha jól értem, ez egy szigorlat, tehát minimum két tanár fog vizsgáztatni. Valamint az egyetem egyetem, ezért a tanár nem köteles érinteni az elõadásokon a tananyag minden pontját, elég, ha utal rá. Vicces is lenne néhány óra alatt leadni több száz, vagy épp több ezer oldalnyi anyagot, tehát azon vitatkozni, hogy leadták-e, felesleges. A kérdés az, hogy a kötelezõ szakirodalomban benne van-e. Egyébként én a helyedben akkor kezdenék el pattogni, ha már megbuktál, hogy legyen javítóvizsga.
Ez a bürokrácia. Egyébként mikor és hogyan írták ki a vizsgaidõpontokat?
A kérdező hozzászólása: az a lényeg, hogy ez a bizonyos vizsga nem a rendes vizsgaidõszakba tartozik és õk mégis akkor akarják tartani, amikor még sok-sok más vizsgánk is van. nem tudunk ellenük tenni semmit. retteghetünk így a bukástól, mert nem tudunk fizikailag sem felkészülni...
Az oktatásért felelõs fõember az oktatási dékánhelyettes? Ha igen, akkor a dékánnak panaszold el, bár valószínûleg évek óta így van és senkit se érdekel.
A kérdező hozzászólása: azzal takaródzik az oktatási dékán, hogy névtelenül írtam hozzá a levelemet, ezért õ nem köteles intézkedni. Ha megmondanám a nevem, rosszul járhatok könnyen. Mit lehet tenni ilyen esetben?
A kérdező hozzászólása: igen, egyébként évek óta így van. sokan meg is szoktak bukni emiatt és fél évet halasztaniuk kell.
Név nélkül tényleg a kutyát sem érdekli. Rendes fellebbezés kell hozzá nálunk is, névvel, eha-kóddal, stb. Bár felénk a tanárok normálisak. Igaz volt, hogy betojtunk, mert egyetlen vizsgát hirdettek meg elsõ hétre, de miután voltak néhányan, akik megbuktak (és jelezték, hogy javítani akarnak), további két vizsgaidõpontot is feltettek januárra.
A kérdező hozzászólása: de mi van, ha megmérgesednek a vizsgáztatók, mert bepanaszoltuk õket, nekik nem tetszik bármilyen változtatás az "életmódjukon", õk a kiskirályok nálunk?
A kérdező hozzászólása: és ez a vizsga egy komplex 3 részbõl: írásbeli, szóbeli, szóbeli-bõl áll, ami a kétéves képzés valamennyi vizsgájának anyagát kéri számon, akármit kérdezhetnek. aztán vitatkozgathatunk, hogy azt leadták-e vagy sem...
Nézd, nekem is volt jó néhány szigorlatom. 4500 oldal nem is olyan sok... Egyébként biztos van, akinek sikerült, tehát nem lehetetlen. De, ha változatlanul panaszkodni akarsz valakinek, akkor ott az oktatási dékánhelyettes, illetve a dékán. Mindkettõ csak akkor fog foglalkozni a problémáddal, ha névvel keresed fel, vagy személyesen. Esetleg keress fel egy HÖK-ös jogi képviselõt. A könyveket meg olvasd el végig. Ja, és munka mellett is lehet tanulni, én úgy végeztem el az egyetemet - egyéni tanrenden. Szóval hajrá!

Mit kell tennem, kihez kell fordulnom ha jármûvezetõ oktatót szeretnék váltani?

Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki oktatót vált. Az az igazság, hogy nem jövünk ki egymással (le akar húzni, át akar verni, kiabál és türelmetlen)Abban az autós iskolában ahol tanulok 2 oktató van. Autós iskolát nem szeretnék váltani, csak oktatót. Nem tudom, hogy ez hogy lehetséges. Hallottam már, hogy xy összeget kell kifizetnem. A mostani oktatómnak kifizettem 20tanórát (tehát 66ezer forintot)de ebbõl csak 15 órát vezetem le. a fenn maradó összeget vissza követelhetem, vagy az már elúszott? Ha egy gépjármû vezetõ oktató tudna a kérdéseimre válaszolni azt nagyon megköszönném. Vagy esetleg egy ügyfélszolgálatot ahol érdeklõdhetek....vagy bármi segítséget! Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Sok ilyen van!Menj be az iskolába és az irodán mond el, h szeretnéd ha a másik oktatóhoz mehetnél!Én is most járok és nálunk volt olyan aki átment!Sok sikert!

Sok ilyen van!Menj be az iskolába és az irodán mond el, h szeretnéd ha a másik oktatóhoz mehetnél!Én is most járok és nálunk volt olyan aki átment!Sok sikert!

Hogyan tudom bizonyítani és kihez kell fordulni ha a fogorvos elrontotta a fogam, de ő tagadja?

Legjobb válasz: Bocsi, hogy írok, de ez engem is érdekel! Hasonló cipõben járok, csak én még nem mentem el ahhoz a roh****dékhoz, és fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi a teendõ. Azóta vannak problémák a fogaimmal, mióta fogszabályzó miatt rendbe akartam tetetni. most pénzbe , idõbe és kínlódásba kerül minden, ahelyett, hogy pl. a pici gyerekemre költeném azt a pénzt!! (Egy pici felmaródást kb. fogbélig fúrt, a tömés 2 hónap múlva ki is esett, majd' elájultam, akkora volt, most meg egy másik tömött fogam gyulladt be, holott soha nem volt probléma, amíg agyon nem furkálta a fogaimat. Azt sem akarom, hogy büntetlenül megússzák az "ilyenek". Veled mi történt?

Bocsi, hogy írok, de ez engem is érdekel! Hasonló cipõben járok, csak én még nem mentem el ahhoz a roh****dékhoz, és fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi a teendõ. Azóta vannak problémák a fogaimmal, mióta fogszabályzó miatt rendbe akartam tetetni. most pénzbe , idõbe és kínlódásba kerül minden, ahelyett, hogy pl. a pici gyerekemre költeném azt a pénzt!! (Egy pici felmaródást kb. fogbélig fúrt, a tömés 2 hónap múlva ki is esett, majd' elájultam, akkora volt, most meg egy másik tömött fogam gyulladt be, holott soha nem volt probléma, amíg agyon nem furkálta a fogaimat. Azt sem akarom, hogy büntetlenül megússzák az "ilyenek". Veled mi történt?
A kérdező hozzászólása: Velem szerencsére kisebb dolog történt. Az egyik fogamat tömte be de a fúráskor valahogy néha megcsúszott a fúrója és a mellette lévõ fogamat is kissé kidekorálta hátulról. Ezt csak azután éreztem miután otthon elmúlt az érzéstelenítés. Visszamentem, de õ azt mondta hogy az már ott volt. És most érzékenyebb az a fogam is és tartok tõle hogy hamarabb el is fog romlani :(

Kihez kell fordulni, ha egy törvénynek ellentmondó kormányrendeletet észleltem?

Úgy tudom, hogy a jogszabályok hierarchiája a következő fentről lefele: alkotmány, törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet, önkormányzati rendelet. Az új Szabálysértési törvény szerint kutya nem kóborolhat az utcán felügyelet nélkül, valamint szájkosár és póráz a tömegközlekedési eszközökre kell. "2012. évi II. tv. 193. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja, b) természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen - a vadászkutya kivételével - póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja, c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - szállítja, d) élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - beenged, illetőleg bevisz, szabálysértést követ el. (2) Aki harapós kutyáját nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelő figyelmeztető táblát, szabálysértést követ el. (3) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot." A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésbõl tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról pedig így ír: "17. § (1) Belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes" Tehát szerintem itt fenn áll az a tényállás, hogy a magasabb rendű törvény nem ír elő belterület közterületén kötelező pórázhasználatot, viszont az alacsonyabb kormányrendelet pedig igen...és tudomásom szerint ilyenkor az alacsonyabb rendű jogszabályt, tehát a kormányrendeletet kell semmisnek tekinteni... Jól gondolom? Kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik BIZTOSAN JÁRTASAK A DOLOGBAN! Köszönöm

Legjobb válasz: "magasabb rendû törvény nem ír elõ belterület közterületén kötelezõ pórázhasználatot, viszont az alacsonyabb kormányrendelet pedig igen...és tudomásom szerint ilyenkor az alacsonyabb rendû jogszabályt, tehát a kormányrendeletet kell semmisnek tekinteni" Ezzel a helytelen logikával szinte az összes jogszabályt meg kéne semmisíteni,mert az Alaptörvény nem tartalmazza pl. hogy hány nap az ügyintézi határidõ egy hatósági eljárásban. Egyébként nem mond ellent a kormányrendelet,tudod a törvények nagy része keretszabályozást tartalmaz,az apróbb részletek pedig kormány,miniszteri rendeletekben vannak.

"magasabb rendû törvény nem ír elõ belterület közterületén kötelezõ pórázhasználatot, viszont az alacsonyabb kormányrendelet pedig igen...és tudomásom szerint ilyenkor az alacsonyabb rendû jogszabályt, tehát a kormányrendeletet kell semmisnek tekinteni" Ezzel a helytelen logikával szinte az összes jogszabályt meg kéne semmisíteni, mert az Alaptörvény nem tartalmazza pl. hogy hány nap az ügyintézi határidõ egy hatósági eljárásban. Egyébként nem mond ellent a kormányrendelet, tudod a törvények nagy része keretszabályozást tartalmaz, az apróbb részletek pedig kormány, miniszteri rendeletekben vannak.
Nem fedi egymást a két dolog. Az egyik (tv.) arról szól, hogy nem engedheted szabadon kóborolni a kutyádat. A másik (rendelet) pedig arról szól, hogy mit kell csinálnod a kutyáddal, ha te magad viszed ki a közterületre. Tehát nem írja felül az egyik a másikat. A felülírás az lenne, ha a tv kimondja, hogy szombaton piros zoknit kell viselned, a rendeletben pedig az lenne rögzítve, hogy szombaton kék zoknit kell húznod.
Alkotmánybíróság
A "speciális" lerontja az "általánost" Azaz a speciális jogszabály az, amely pontosan meghatározza a követendõ lóeljárást, az általános "csak" nagyvonalakban fogalmaz.

Kihez kell fordulni, ha a szomszéd folyamatosan kizárja a kutyáját az erkélyre?

Egy belső udvaros házról van szó, több ház is nyílik ide. A gond az, hogy egy 4. emeleti lakó minden nap kizárja a kutyáját az erkélyre, amíg dolgozni megy. Tehát 2 négyzetméterről beszélünk, amin a kutya végül is él, nem tudom, hogy rak-e legalább ki neki ételt-italt, de az, hogy ott végzi a dolgát, az is biztos. Gyönyörű gazda az ilyen, mondhatom. A kutya persze folyamatosan stresszeli magát, amint kiteszi a nő reggel, elkezd nyüszögni és sírdogálni, és órák múlva sem nyugszik meg. A terasz fala betonból van, és kis testű kutyáról van szó, de a teraszon cuccok is vannak, amire felugorhat vagy kiugorhat egyszerűen, ha bepánikol. A teraszkerítés alján van egy vékony kis hely, amin keresztül látszik, hogy milyen magasan van a kutya, de láttam én már emeletről kiguró kutyát :(... De ha fel is fogná, hogy nagyon magasan van, pont az is stresszben tarthatja. Nem álltam meg és átmentem beszélni a nővel. Természetesen ő nem tud mit csinálni vele, nem érdekli, ő dolgozik, és amúgy is, a lakásban is ugyan ezt csinálja. Szerény érdeklődésemre, hogy ugyan akkor miért nem a lakásban van legalább, nem adott semmilyen választ. (Gondolom félti a bútort, vagy hogy oda piszkít valahova.) Nem tudom, hogy a rossz idő közeledtével mi lesz szerencsétlen állattal, esőben, hóban is kint kell-e szenvednie, nagyon sajnálom szegényt. Ami még persze hozzátesz az ügyhöz, hogy amellett, hogy a szívem szakad meg a kutyáért, rettentően zavaró is, amit művel. Én például diplomát írnék, de sajnos elég nehéz egy folyamatosan nyüszítő hang mellett figyelni. Mivel, ha a nő otthon is van, nem engedi be rögtön a kutyust. :S Sajnos nem hiszem, hogy sok mindent lehet tenni a nő ellen, max kaphat egy figyelmeztetést, de nem hiszem, hogy betartaná. Nem tűnik úgy, mintha bántaná a kutyát, valószínűleg kap enni-inni, és szerintem bent alhat, mert éjjel még nem hallottam. De az, hogy egész nap ki van zárva, és bármelyik pillanatban bekövetkezhet a baj, hogy kiugrik, elég veszélyes helyzet. Sokan alábecsülik a kis testű kutyákat, de bizony helyből is tudnak szép nagyot ugrani (hát még ha van egy-két dolog is a teraszon, amire fel tudnak kapaszkodni). Szóval akinek van hasonló tapasztalata, az kérem, segítsen, hogy kihez kell ilyenkor fordulni. Állatvédő szervezethez? Vagy ez csendháborítás kategória és a rendőrséghez kéne fordulni? Nem szeretném, hogy a nő esetleg bedühödve rajta, szegény kutyán töltse ki a mérgét, de valamit muszáj lesz tenni, mert a kutya előbb-utóbb keresni fog egy másik lehetőséget a teraszról menekülni...:S

Legjobb válasz: Szomorú, de szerintem nem lehet rajta fogást találni. Állatmentõknek millió ennél rosszabb ügyük van, éhezõ, bántalmazott, láncos kutyákkal kapcsolatban, ez nem igazán az az eset, amiben tudnának intézkedni. Ha fagyban is kinn lesz a kutya és rövidszõrû, akkor érné meg szólni valakinek. A csendháborítás nem tudom, hogyan mûködik, de sanszos, hogy a kutya nem elég hangos hozzá, utána kellene nézni. Ha tartósan kinn tartaná a kutyát az erkélyen, akkor rá lehetne fogni, hogy túl kicsi a terület (kistestû kutyának minimum 10 négyzetmétert ír elõ a törvény), de így nem, viszont talán meg tudod ijeszteni vele, hátha nem néz utána.

Szomorú, de szerintem nem lehet rajta fogást találni. Állatmentõknek millió ennél rosszabb ügyük van, éhezõ, bántalmazott, láncos kutyákkal kapcsolatban, ez nem igazán az az eset, amiben tudnának intézkedni. Ha fagyban is kinn lesz a kutya és rövidszõrû, akkor érné meg szólni valakinek. A csendháborítás nem tudom, hogyan mûködik, de sanszos, hogy a kutya nem elég hangos hozzá, utána kellene nézni. Ha tartósan kinn tartaná a kutyát az erkélyen, akkor rá lehetne fogni, hogy túl kicsi a terület (kistestû kutyának minimum 10 négyzetmétert ír elõ a törvény), de így nem, viszont talán meg tudod ijeszteni vele, hátha nem néz utána.
Gondolom, a nyüszítés-ugatás zavarja a többi szomszédot is. Meg gondolom, sajnálják õk is a kutyát. Fõképp az elsõ indok miatt kéne szólni a közös képviselõnek vagy gondnoknak az ügyben, hogy beszéljen a gazdával. Sajnos, egyébként ez nem egyedi eset. Én lakótelepen lakom és nálunk is elõfordult, hogy egyes gazdik kizárták az erkélyre a kölyök- vagy felnõtt kutyájukat, tökmindegy, milyen idõ volt, aztán szegény ott ugatott, sírt hosszú órákig. Sõt, volt egy kis pincsi, amelyet életvitelszerûen kinn tartottak és csak sétálni vittek le.

Most kihez kell fordulni, ha Gyessel kapcsolatosan akarok érdeklõdni? OEP vagy már Államkincstár?

Úgy néz ki nem adom be a lányomat bölcsibe, mert Anyukám el tudná vállalni, és Õ menne GYES-re. Akkor is elmehet GYES-re a nagyszülõ, ha a gyereket beadom fél napra bölcsibe? Illetve az a tb szempontjából ellátást jelent Anyunak és beleszámít a munkával töltött éveibe? Ezt szeretném megkérdezni valahol, csak nem tudom hol induljak neki.

Legjobb válasz: A MÁK-ot hívd, a GYES-t õk folyósítják.

A MÁK-ot hívd, a GYES-t õk folyósítják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
"Akkor is elmehet GYES-re a nagyszülõ, ha a gyereket beadom fél napra bölcsibe?" Ez biztos, hogy nem, mivel ez az egyik fõ feltétel. "Illetve az a tb szempontjából ellátást jelent Anyunak és beleszámít a munkával töltött éveibe?" Tudtommal csak nyugdíjas nagyszülõ mehet gyes-re, de ha nem akkor biztos, hisz a gyesbõl az egyetlen amit vonnak az a nyugdíjjárulék.
nem járhat bölcsibe
Ha nem dolgozik bölcsi mellett 6 óránál többet, akkor mehet a nagyszülõ is gyesre vagy te. Viszont az lesz biztosított akinek folyósítják. Mák-nál érdeklõdj.
viszont nem biztos hogy beveszik a gyereket bölcsibe.

Kihez kell fordulni, ha nem kaptam meg a gyermektartásdíjat?

Tobb mint egy honapja valtam el a volt ferjemtol, munkahelyén a fizetésébol kellene levonniuk a gyermektartásdíjat és a bankszámlámra utalni. Birosagon ugy egyeztem meg, hogy csak a novemberi honaptol kezdodoen, de eddig nem kaptam semmit. Birosagrol a vézgést sem kaptam még meg póstán. Mi tévo legyek ilyen esetben?

Legjobb válasz: Lehet, hogy még õk sem kapták meg.

Lehet, hogy még õk sem kapták meg.
Novemberi hónaptól - ha ez a novemberi fizetést jelenti, akkor csak december elején kapod meg. Ha novemberben már kapnod kell (tehát októberi fizetésbõl), akkor elvileg a napokban kellene megérkeznie. Mielõtt különféle hatóságokhoz rohangálnál, nem tudod felhívni a volt férjedet vagy a munkahelyét, és megkérdezni?
November hónapban. Még november közepe sincs! Majd dec. 1-én tudsz intézkedni!
November havi bért sok helyen csak december 5-10 között folyósítják.
A kérdező hozzászólása: Ugy volt megállapítva, hogy novemberi fizetésébol vonjak le. Lehetett volna mar a mult havibol is, de mondtam, hogy raer a kovetkezo honaptol kapnom, nem akartam bunko lenni a volt fermmel, bar masfel evig nem fizett a gyermekei után semmit és semmit sem vett nekik.
A novemberi fizetést decemberben kapja meg mindenki. A munkahely csak akkor vonhatja le, ha errõl kap Bírósági Határozatot.
Te mikor kapod/kaptad meg a novemberi fizetésedet?Nem decemberben?Általában a hónap elején van fizetés, abból vonják le a gyerektartást.Decemberben várhatod a novemberi gyerektartást, addig nyugi.
A novemberi fizetést a novemberben ledolgozott napok után fizetik. Mielött nincs vége a novembernek, nem tudják, hogy mennyit FOG dolgozni abban a hónapban. EZÉRT a novemberi fizetést csak decemberben fizetik ki és csak akkor tudják neked küldeni. Szóval várj szépen még legalább 2-3 hetet, és csak utána kezdj cirkuszolni.

Kihez kell fordulni ha a szomszéd illegálisan, nem megfelelő körülmények közt tart állatokat? Illetve ma vettük észre, hogy a kertünk tele van patkánnyal, és tőlük szöknek át.

Pár hete költöztek el. Tudni kell hogy a telkük közepén, a mi telkünk mellett vannak nekik óljaik, ahol kekcsét, kacsát tyúkot és hasonló állatokat tartottak. Szinte mindent elvitték, egyedül már csak a kecskéket látjuk. A néha idejöv? b?z, és a rengeteg légy szo-szo elment, de az hogy már patkányok is vannak..

Legjobb válasz: Rendorseg én ugy tom

Rendorseg én ugy tom
Sztem is.
Nem akarsz vagy akartok velük megegyezni vagy beszelni??
A kérdező hozzászólása: Beszélni nem lehet velük, mert eléggé "érdekes" emberek, ott tesznek alánk ahol tudnak. Köszi, akkor lehet az lesz belõle.. Bár nem tudom mit tudnának tenni :/
be kell jelenteni a jegyzõnél illetve a rendõrségen. És minél hamarabb tedd meg. Már többször volt Magyarországon, hogy halálra éheztette, szomjaztatta valaki a jószágait nemtörõdömségbõl. Akkor mindenki szidta a hatósági állatorvost, a szomszédokat, hogy miért nem vették észre. Te ne ess ebbe a hibába. A kecskék elõtt friss víznek kellene lennie, friss ételnek és a lakhelyüket takarítani kell. Nem tudom melyik környék ez, de a legközelebbi állatmenhelynek szólhatsz. Nekik van gyakorlatuk a feljelentésben, talán helyet is találnának nekik.
A bûz és a patkányok miatt az ÁNTSZ-nél is tehetsz feljelentést.
Szerintem is "álletvédõs megoldást" kellene találni, mert a rendõrség sz.rik az ilyesmire sajnos. Legalábbis nálunk abszolút nem törõdnek az ilyen kisebb prioritású ügyekkel...
ÖNKORMÁNYZAT, KÖRNYEZETVÉDELMI IRODA.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!