Találatok a következő kifejezésre: Kihez kell fordulnom, (130 db)

Kihez kell fordulni akkor ha a társasházunkba bajok vannak a dugulássokkal és az építtető éa akik csinálták a rendszert nem csinálnak semmit pedig garanciás még?

már 3* lett híva a dugulás elhárítók 2 hónap alatt.

Legjobb válasz: Elõször is ha nem te vagy a társasházban a közösképviselõ, aki a eme dolgok elintézésével van megbízva, akkor hozzá kell fordulni. Ha te vagy, akkor elég baj, hogy ezekkel a dolgokkal nem vagy tisztában, hogy lettél te a közös képviselõ?! Ez gáz! Nem biztos, hogy az építtetõhöz kell fordulni, hanem a kivitelezõhöz, amit természetesen az építtetõ, vagy az építést végzõ cég tud megmondani, hogy ki is volt. Ha ez nincs,mert,mint szokták,felszámolták magukat, akkor bíróságon keresztül az építtetõhöz, vagy az építõhöz kell fordulni.De mire ennek vége lesz,addig elönt a szar benneteket, ezért javaslom, hogy legyen egy lakógyûlés, elõzetesen mérd fel aköltségeket, és szedjetek össze annyi pénzt, ami fedezi a javítást, csináltassátok meg, utána számlákkal lehet a bírósághoz fordulni, vagy a biztosítóhoz, mivel lenni kell házbiztosításnak is.

Elõször is ha nem te vagy a társasházban a közösképviselõ, aki a eme dolgok elintézésével van megbízva, akkor hozzá kell fordulni. Ha te vagy, akkor elég baj, hogy ezekkel a dolgokkal nem vagy tisztában, hogy lettél te a közös képviselõ?! Ez gáz! Nem biztos, hogy az építtetõhöz kell fordulni, hanem a kivitelezõhöz, amit természetesen az építtetõ, vagy az építést végzõ cég tud megmondani, hogy ki is volt. Ha ez nincs, mert, mint szokták, felszámolták magukat, akkor bíróságon keresztül az építtetõhöz, vagy az építõhöz kell fordulni.De mire ennek vége lesz, addig elönt a szar benneteket, ezért javaslom, hogy legyen egy lakógyûlés, elõzetesen mérd fel aköltségeket, és szedjetek össze annyi pénzt, ami fedezi a javítást, csináltassátok meg, utána számlákkal lehet a bírósághoz fordulni, vagy a biztosítóhoz, mivel lenni kell házbiztosításnak is.
szakemberhez! no, nem aki úgy hírdeti magát, hanem ért is hozzá!
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy az építtetõ mutogatott a vizesekre akik csinálták a vizes mutogatott az építtetõre . csak eggyik se volt hajlandó kijönni megnézni csak akkor mikor perrel fenyegettük õket .és annyi volt a válasz meg kell tanulni mosogatni és nem dugul el .
akkor csak Neked megsúgom a tutit...kérj kamerás vizsgálatot képrögzítéssel...mint bizonyíték...nem olcsó, de azonnal behajtható azon, aki a hunyó...láttam már rengeteg rosszul kivitelezett elfolyót/lefolyót...lehet, hogy újra kell csinálniuk mindent..most már szakszerûen...
mûszaki ellenõri napló volt-e? akármilyen munkalap....ki készítette, mikor, stb... egyszerûbb a kamera...van olyan maszek, nem is egy...
A kérdező hozzászólása: most a napló után járok hogy van e . elakartam kérni a tervrajzot és azt mondták hogy nem volt . de csak hasrautésbõl nem lehet megcsinálni . már én is a kamerán gondolkoztam
meglátod, ha csak maszatolnak, ott nagy a gond...most kell lendületbõl végleg lerendezni, mert ha nem, akkor állandóan ismétlõdõ õrület lesz az egészbõl.... a háromszori hívás az nagyon sok 3 hónap alatt...egy élet alatt is sok... ha jó a kivitelezés, akkor soha nem akadhat el a csövekben semmi...ha nem, akkor dugulás..
A kérdező hozzászólása: na a társasház lakóinak kellet hanem nem kapot levegõt a rendszer és nem folyt le . és ezt a nagy mesterek nem tudtak rájönni

A tgyás, a gyes a gyed mikortól jár? Kihez kell fordulni az iratokért? J. N. SZ. Megyében. Május végén szülök.

Legjobb válasz: Ha volt munkáltatód, akkor elõször velük beszélj. Nekem nem kifizetõhely a munkáltatóm, de nekem õk intéztek mindent. Az OEP honlapról lehet letölteni a szükséges dokumentumokat. Én letöltöttem, kitöltöttem, elküldtem a munkahelyemnek és a jövedelemigazolásommal együtt õk továbbítottak mindent az OEP-nek. Én a tgyást a szülés napjától igényeltem. Október 26-án adtam le a papírokat, és nov. 9-én már megkaptam a pénzt. Ha a munkáltatód nem vállalja az intézkedést, akkor ki kell tölteniük azt ami rájuk vonatkozik, és akkor te tudod elküldeni az OEP-nek a papírokat. A tgyás-hoz ezek kellenek (én ilyen néven találtam meg az OEP honlapján): THGYS_NYILATK2007-1 FOGLALKOZTATTÓI IGAZOLÁS OK_090813.-2 POTLAP_FOGLALKOZTATOI_IGAZOLASHOZ TGYÁS KPE_50-1_NEMMINTA Ami pedig még kell, az a sok-sok személyes iratod (személyi, TAJ, adószám, lakcímkártya, baba TAJ, baba lakcím-kártya, baba anyakönyvi kivonat...azt hiszem ezek, de nézz utána hátha kell még valami). Az anyasági támogatást se felejtsd el igényelni majd, azt a MÁK-tól kell kérni!

Ha volt munkáltatód, akkor elõször velük beszélj. Nekem nem kifizetõhely a munkáltatóm, de nekem õk intéztek mindent. Az OEP honlapról lehet letölteni a szükséges dokumentumokat. Én letöltöttem, kitöltöttem, elküldtem a munkahelyemnek és a jövedelemigazolásommal együtt õk továbbítottak mindent az OEP-nek. Én a tgyást a szülés napjától igényeltem. Október 26-án adtam le a papírokat, és nov. 9-én már megkaptam a pénzt. Ha a munkáltatód nem vállalja az intézkedést, akkor ki kell tölteniük azt ami rájuk vonatkozik, és akkor te tudod elküldeni az OEP-nek a papírokat. A tgyás-hoz ezek kellenek (én ilyen néven találtam meg az OEP honlapján): THGYS_NYILATK2007-1 FOGLALKOZTATTÓI IGAZOLÁS OK_090813.-2 POTLAP_FOGLALKOZTATOI_IGAZOLASHOZ TGYÁS KPE_50-1_NEMMINTA Ami pedig még kell, az a sok-sok személyes iratod (személyi, TAJ, adószám, lakcímkártya, baba TAJ, baba lakcím-kártya, baba anyakönyvi kivonat...azt hiszem ezek, de nézz utána hátha kell még valami). Az anyasági támogatást se felejtsd el igényelni majd, azt a MÁK-tól kell kérni!

Szülés után 2 évvel, még mindig nem kívánom a szexet. Kihez kell fordulni ilyen esetben, tudnak ezen egyáltalán segíteni?

Ha volt már valaki ilyen szituban, kérem írja le, mi történt, ki vagy mi (milyen orvos) segített rajta?! Szülés el?tt nagy hassal, meg szülés után közvetlen még iszonyúan kívántam a szexet, ami szintén abnormális. Normális embernek kórházból hazajövet (igaz császár volt), nem a szex az els? gondolata, de nekem az volt. Azóta viszont nulla. Vártam, hátha visszaáll ami felborult, de sajnos nem. Szedtem is fogamzásgátlót, meg volt, hogy nem, de mindegy, a helyzet ugyanaz volt. Van erre segítség, kihez kéne fordulni? Ráadásul külföldön élek, így pszichológushoz itt nem szeretnék menni.

Legjobb válasz: Szia! pedig szexuálpszichológushoz kéne fordulnod ezzel a problémával. Nem tudom ahol élsz mennyire elérhetõ ilyen, de itt van olyan kórház ahol rendes SZTK rendelés keretében van ilyen rendelés is. Biztos hogy van rá segítség, de elõbb az okot kéne feltárni, az meg szerintem pszichológus dolga, de megkérdezheted a nõgyógyász véleményét is.

Szia! pedig szexuálpszichológushoz kéne fordulnod ezzel a problémával. Nem tudom ahol élsz mennyire elérhetõ ilyen, de itt van olyan kórház ahol rendes SZTK rendelés keretében van ilyen rendelés is. Biztos hogy van rá segítség, de elõbb az okot kéne feltárni, az meg szerintem pszichológus dolga, de megkérdezheted a nõgyógyász véleményét is.
szerintem elõször az Aviva tornát próbáld meg, ami - bár ez nem igazán köztudott - de nagyon is alkalmas a libidó helyreállítására is!! olvasd el ezt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Parkapc..

Felvettünk egy demót, ki fogjuk adni CD-n és pénzért fogjuk árulni. Az egyik szám elejére és végére be akarjuk vágni a Fűrészből a főszereplő egyik mondatát, és ki szeretném deríteni, hogy ezt szabad-e. Kihez kell fordulnom ez esetben?

A rendez?höz/stúdióhoz/forgalmazóhoz/esetleg valaki máshoz?

Legjobb válasz: A forgalmazótól kellene megkérdezni, hogy kinél vannak a szerzõi jogok és attól kell írásos engedélyt kérni.

A forgalmazótól kellene megkérdezni, hogy kinél vannak a szerzõi jogok és attól kell írásos engedélyt kérni.

Fotót hogyan lehet levédetni, és kihez kell fordulni?

Legjobb válasz: Kell egy kiadó.. Vagy neked kell kiadnod a saját fotódat és ahol megjelenteted oda ki kell írni hogy az a te engedélyed nélkül nem másolható, nem felhasználható. És már védve is van a szerzõi jog által..

Kell egy kiadó.. Vagy neked kell kiadnod a saját fotódat és ahol megjelenteted oda ki kell írni hogy az a te engedélyed nélkül nem másolható, nem felhasználható. És már védve is van a szerzõi jog által..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Írjatok még, aki tudja! Köszi.

Ha egy portálra különböző meséket (Spongya Bob) teszek online lejátszásra akkor kihez kell fordulnom a jogi kérdésekben? Hogyan számítják ki a jogdíjat?

Legjobb válasz: Mivel ezeknek a meséknek nem közös a jogkezelése, így a mesét gyártót kell megkeresned, velük kell szerzõdést kötnöd és megfizetned a továbbítás nem kevés költségét. Persze, ha jogkövetõ magatartást akarsz tanúsítani. Ha nincs meg a jogtulajdonos engedélye a továbbításra, akkor igen magas jogdíj-büntetésre számíthatsz.

Mivel ezeknek a meséknek nem közös a jogkezelése, így a mesét gyártót kell megkeresned, velük kell szerzõdést kötnöd és megfizetned a továbbítás nem kevés költségét. Persze, ha jogkövetõ magatartást akarsz tanúsítani. Ha nincs meg a jogtulajdonos engedélye a továbbításra, akkor igen magas jogdíj-büntetésre számíthatsz.

Táplálkozási problémákkal kihez kell fordulni?

Sokaknak lehet, hogy hülyén fog hangzani, de nem igazán tudok enni. Még akkor sem megyek ki, akár egy szendvicset, akár valami mást készíteni, mikor már nagyon éhes vagyok. Akinek normális a táplálkozási menete, annak ez elég furcsán hangzik, nekem viszont ilyen gondom van. Talán tud valaki tanácsot adni, hogy ilyen problémával hova kell menni. Ha esetleg Baranya megyében tud valaki ajánlani valami orvost, vagy akihez ilyennel el lehet menni, azt is megköszönném!

Legjobb válasz: Most igy nem derult ki, hogy az etvagytalansag az oka, vagy a lustasag? Ebben igazabol egy orvos nem fog segiteni, tehat neked kell valtoztatnod az etkezesi szokasodon, kezd ugy, mint egy csecsemo, tehat 5-or etkezzel.

Most igy nem derult ki, hogy az etvagytalansag az oka, vagy a lustasag? Ebben igazabol egy orvos nem fog segiteni, tehat neked kell valtoztatnod az etkezesi szokasodon, kezd ugy, mint egy csecsemo, tehat 5-or etkezzel.
A kérdező hozzászólása: Most igy nem derult ki, hogy az etvagytalansag az oka, vagy a lustasag? Ebben igazabol egy orvos nem fog segiteni, tehat neked kell valtoztatnod az etkezesi szokasodon, kezd ugy, mint egy csecsemo, tehat 5-or etkezzel. Éhesnek éhes vagyok, de nem megy le a torkomon, nem tudom leerõltetni. Márpedig ha valaki nem kíván valamit, akkor nem is fogja megenni. Szerintem. Napi 5? Örülök, ha egyszer tudok enni.. A napi ajánlott kalóriabevitelnek talán a negyede sincs meg. Márpedig nekem még több is kéne, mint amennyi a szinten tartáshoz kell, mert eléggé le is vagyok fogyva. ( 168/43 )
A kérdező hozzászólása: Bocs, a Tiéd is ment. :)
Szólj valakinek a környezetedben szerintem. De semmit nem kívánsz? Mindig ilyen vékony voltál? Volt valamilyen más étkezési rendellenességed?
A kérdező hozzászólása: Van, amit igen, csak ritkán. Nem, nem voltam mindig ilyen vékony, normál testalkatom volt. Soha nem is hittem magamról azt, hogy kövér vagyok ( nem is voltam ), szóval még csak ilyen pszichés képzelgések se voltak, hogy nekem le kéne fogynom. Pár éve van ez, hogy nem eszek, csak nagyon keveset, más nem volt.
Menj el egy orvosi kivizsgalasra, igy kilehet zarni azt, hogy valamilyen szervi elvaltozas az okozoja. Aztan kezdjel el rendszeresen mozogni, s az orvos valoszinuleg, hogy vitamin kurat fog javasolni, s igy mar lassan, de azert kifog alakulni az, hogy rendszeresen es egeszsegesen etkezzel. Nem idegeskedsz, szorongsz, felsz stb. ezek is okozhatjak ezt, hogy etvagytalan vagy!
A kérdező hozzászólása: Elvileg szervi elváltozás nincs, voltam már pár vizsgálaton. Mozogni is mozgok. A vitaminnal sajnos úgy vagyok, hogy néha beszedem, néha nem. ( de inkább az utóbbi ) Idegesség elég sok van, és a többi is.. Tudom, hogy ezek eléggé befolyásolják a dolgot. De azt azért nem hiszem el, hogy a világon semmi nem jön fel rám..

1 hónap múlva lejár a GYED-em. Kihez kell fordulnom, hogy GYES-t kapjak jövőre? A munkáltatóm küldi ki a papírokat, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Nekem be kell menni gyed lejárta elõtt 1 hónappal a munkáltatómhoz, és megcsináljuk a papírokat, és postázom elfele.

Nekem be kell menni gyed lejárta elõtt 1 hónappal a munkáltatómhoz, és megcsináljuk a papírokat, és postázom elfele.
A gyest már nem a munkáltatónak kell intéznie. neked kell megigényelni a MÁK-tól a honlapjukon fent van a nyomtatvány. A munkáltatónak semmi köze hozzá. Amikor megjön a határozat a MÁK-tól, abból kell egy pld. a cégnek.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor nem kell mennem sehova, majd küldik a papírokat. remélem.... Köszi a válaszokat!
Mármint, töltsd le a MÁK-ról és add fel postán, vagy vidd be, semmilyen papírra ne várj, ehhez a munáltatónak semmi köze. A MÁK meg nem fog téged figyelmeztetni, hogy hahó, igényeljél már tõlük gyest...
NEM KÜLDIK KI A PAPÍROKAT! Neked kell bemenned érte, vagy a netrõl letölteni, kinyomtatni, kitölteni, elsétálni a postára, és feladni!!!
A kérdező hozzászólása: Hát sziasztok! Bocsika, hogy csak most válaszolok. Közben érdekes módon a posta MA hozott nekem egy levélkét, amiben a GYESHEZ való kérelmemet tudom igényelni. És! Ezt a munkáltatóm küldte ki...Ha tudom, akkor nem írtam volna ki ezt a kérdést ma délelõtt... Azért köszi a válaszokat! Mily' érdekes ez tényleg, nem?
motorinditót kell venni, ami megakadályozza a nagy áramfeltételt...
Akár lehet venni bármit is. De teljesen felesleges, hiszen 32 A-ig "ingyen" van az áram. Most valószínûleg csak egy 10 A-es megszakító van a villanyórában. Tessék bemenni az áramszolgáltatóhoz, és kérni teljesítménynövelést. (Természetesen nem árt azért megnézetni a rendszert, hogy mégis milyen állapotban van.)
Fognak örülni az alattad lakók!Náluk is tudsz "biztosítékot" cserélni?
jah és ha majd fizetsz 10.000, -ft kiszállási dijat az áramszolgáltatótól...

Ha ki szeretném rúgatni az egyetemen az egyik oktatót, kihez kell fordulnom?

A dékánhoz?

Legjobb válasz: Hát miattad senkit nem fognak kirúgni, abban biztos lehetsz... Megszoksz vagy megszöksz. Téged hamarabb rúgnak ki!

Hát miattad senkit nem fognak kirúgni, abban biztos lehetsz... Megszoksz vagy megszöksz. Téged hamarabb rúgnak ki!
Már milyen problémád vagy panaszod van az oktató ellen? Attól függ hogy milyen fórumhoz fordulhatsz. De az hogy te valahova fordulsz a problémáddal az nem azt jelenti hogy õt kirúgják. pl. ha tanulmányi okokból vagy rá berágva akkor biztos hogy magadat alatt vágod a fát. Ha egyéb okod van rá..az is sokféle ügy lehet. tudni kellene miért tervezed egy ember életét tönkretenni..jogos-e a sérelmed vagy sem.
ha tényleg nagy probléma van vele, akkor jobb, ha többen összefogtok, és úgy mentek, akkor megvizsgálják, és ideiglenesen fel is függesztik De ha csak az a bajod, h sose sikerül nála a vizsga, akkor tényleg csak magadnak ártasz, ha bemész reklamálni
így hirtelen vicces a kérdés!:D szerintem egy egyetemi oktatót becsülnek annyira akihez majd fordul majd, hogy nem azonnal rúgják ki, kivéve az ilyen nemi zaklatás, de akirúgása még akkor sem biztos:P
Miért mit csinált?
A Fideszhez. Õk rúgatnak ki valakit a legsimábban. Jól benyalsz pár embernek, és már el is intézted. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!