Találatok a következő kifejezésre: Kihez forduljak ha (65 db)

Kihez forduljak, ha lejárt a Magyar Államkincstár által kiadott hatósági igazolványom?

2010-ben küldtek egy utazási kedvezményre feljogosító kártyát, ami most, a 18. életévemet betöltõ napon lejárt. A kérdés az, hogy mi ilyenkor a teendõ, mert persze jó lenne továbbra is birtokolni egy ilyet. Kihez forduljak? Az igazat megvallva, már nem emlékszek, hogy hogyan került hozzám, mit igényeltem meg...

Legjobb válasz:
AHatósági igazolványról a Ket{2004. évi CXL. törvény} [link] Hatósági igazolvány 85. § (1)471 A hatóság - jogszabályban meghatározott esetben és adattartalommal - az ügyfél adatainak vagy jogainak rendszeres igazolására hatósági igazolványt ad ki. (2)472 (3) A hatósági igazolványt a bejegyzett adatok és jogok igazolására - az ellenkezõ bizonyításáig - mindenki köteles elfogadni, ezekre nézve az ügyfél más bizonyításra nem kötelezhetõ. Az ellenkezõ bizonyítására megfelelõen irányadók a 83. § (5)-(7) bekezdésében foglaltak. (4) Ha a hatósági igazolvány ellenõrzésére jogosult hatóság vagy hivatalos személy megállapítja, hogy a hatósági igazolvány vagy az abba tett bejegyzés hamis, illetve valótlan, a hatósági igazolványt átvételi elismervény kiállítása mellett a további eljárás céljából elveszi. Hatósági nyilvántartás 86. §473 (1)474 A hatóság a törvényben meghatározott adatokról közhiteles hatósági nyilvántartást vezet. E törvény hatósági nyilvántartásra vonatkozó rendelkezései tekintetében hatósági nyilvántartás alatt közhiteles hatósági nyilvántartást kell érteni. (1a)475 A hatósági nyilvántartás közhitelessége alapján az ellenkezõ bizonyításáig vélelmezni kell annak jóhiszemûségét, aki a hatósági nyilvántartásban szereplõ adatokban bízva szerez jogot. Összegezve: a MÁK az ügyfél kérésére Hatósági bizonyítványt állít ki.: Hatósági bizonyítvány 83. § (1)465 A hatóság a jogszabályban meghatározott esetekben, valamint az egyébként hatáskörébe tartozó eljáráshoz kapcsolódóan az ügyfél kérelmére tény, állapot vagy egyéb adat igazolására hatósági bizonyítványt ad ki. E törvény hatósági bizonyítványra vonatkozó szabályait kell alkalmazni a hatóság által kiadott minden olyan okiratra, amelyet jogszabály nem hatósági bizonyítványként nevesít, de a hatósági bizonyítvány e törvényben meghatározott feltételeinek megfelel Következésképp ennek idõtartama alatt (H.Bizonyítvány) az igazolvány cseréje is hivatalból történik, akár a támogatás folyósítása, és annak összege , mértéke is.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AHatósági igazolványról a Ket{2004. évi CXL. törvény} [link] Hatósági igazolvány 85. § (1)471 A hatóság - jogszabályban meghatározott esetben és adattartalommal - az ügyfél adatainak vagy jogainak rendszeres igazolására hatósági igazolványt ad ki. (2)472 (3) A hatósági igazolványt a bejegyzett adatok és jogok igazolására - az ellenkezõ bizonyításáig - mindenki köteles elfogadni, ezekre nézve az ügyfél más bizonyításra nem kötelezhetõ. Az ellenkezõ bizonyítására megfelelõen irányadók a 83. § (5)-(7) bekezdésében foglaltak. (4) Ha a hatósági igazolvány ellenõrzésére jogosult hatóság vagy hivatalos személy megállapítja, hogy a hatósági igazolvány vagy az abba tett bejegyzés hamis, illetve valótlan, a hatósági igazolványt átvételi elismervény kiállítása mellett a további eljárás céljából elveszi. Hatósági nyilvántartás 86. §473 (1)474 A hatóság a törvényben meghatározott adatokról közhiteles hatósági nyilvántartást vezet. E törvény hatósági nyilvántartásra vonatkozó rendelkezései tekintetében hatósági nyilvántartás alatt közhiteles hatósági nyilvántartást kell érteni. (1a)475 A hatósági nyilvántartás közhitelessége alapján az ellenkezõ bizonyításáig vélelmezni kell annak jóhiszemûségét, aki a hatósági nyilvántartásban szereplõ adatokban bízva szerez jogot. Összegezve: a MÁK az ügyfél kérésére Hatósági bizonyítványt állít ki.: Hatósági bizonyítvány 83. § (1)465 A hatóság a jogszabályban meghatározott esetekben, valamint az egyébként hatáskörébe tartozó eljáráshoz kapcsolódóan az ügyfél kérelmére tény, állapot vagy egyéb adat igazolására hatósági bizonyítványt ad ki. E törvény hatósági bizonyítványra vonatkozó szabályait kell alkalmazni a hatóság által kiadott minden olyan okiratra, amelyet jogszabály nem hatósági bizonyítványként nevesít, de a hatósági bizonyítvány e törvényben meghatározott feltételeinek megfelel Következésképp ennek idõtartama alatt (H.Bizonyítvány) az igazolvány cseréje is hivatalból történik, akár a támogatás folyósítása, és annak összege , mértéke is.
továbbá: {141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet} [link] 19. §63 A fogyatékossági támogatás megállapítása esetén a) a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekrõl szóló kormányrendelet szerinti utazási kedvezmény igénybevétele és b) a jogszabályban maghatározott adókedvezmény megállapítása céljából a fogyatékossági támogatást megállapító határozattal egyidejûleg hatósági igazolványt kell kiadni. A hatósági igazolvány tartalmazza a jogosult nevét, lakcímét, a kiállítás alapjául szolgáló tényt a fogyatékosság jellegének megjelölésével, a hatósági igazolvány által igazolt jogot és az igazolvány hatályát. A hatósági igazolvány a felülvizsgálat idõpontjáig, de legfeljebb 5 évig hatályos. Ha a fogyatékossági támogatásra jogosult személy állapota végleges, a hatósági igazolványt - a 6. § (1) bekezdése szerinti szakkérdés vizsgálata nélkül - további 5 éves idõtartamra ki kell adni.
Jelenleg kérni kell. Célszerû a lejárat elõtt 60 nappal.. semmi nem kell csak a régi hatósági szkennelve és e-mailben a területi MÁK családtámogatási osztályára megküldeni vagy postai úton elküldeni kb 30-60 nap az átfutás. eddig automatikusnak tudtam. Mindent kérni kell még akkor is, ha véglegesített az az NRSZH hivatalosan 30 nap (Ket) egyébként illetékmentes és továbbra is 5 évre adják továbbra is.Én is megjártam , bár 5 évig nem használtam sose most se tudom mire.. és mikor fogom Pesten, nagyvárosokban ez "kényelmes", mert ingyenes a helyi közlekedés, a + 1 fõ kísérõnek is !! helyközi egységesen 10% költség de a pótdíjak nem ingyenesek- lásd az alábbi linken (fogyatékkal élõ személyek címszó alatt): [link]
HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY CSERE: 2017 jan 1- tõl: is :továbbra is kérni kell . Célszerû a lejárat elõtt 60 nappal.. semmi nem kell csak a régi hatósági szkennelve és e-mailben, (vagy postán) a területileg illetékes Kormányhivatal családtámogatási osztályára megküldeni -

Kihez forduljak, ha nem akar fizetni a munkáltatóm?

Elõre is bocsi, de nem vagyok jártas jogi ügyekben, gondoltam hátha itt valaki.:)

Legjobb válasz: Akkor sajnos még 10-ig legálisan húzzák az idõt. De ha akkor sem kapod meg, elõször szerintem elegendõ annyit tenned, hogy többé nem kedvesen társalogsz velük, hanem bekeményítesz. Határozott hangnemben közöld, hogy nem érdekelnek a kifogások, megdolgoztál a pénzedért, és ha tovább húzzák az idõt, megteszed a KELLÕ lépéseket. Ha megkérdezik, hogy mi lenne az, ne mondj semmit, csak mosolyogj. Az ilyentõl berezelnek, félnek, hogy belekeversz egy ügyvédet, vagy hatóságot. Nem kell velük jópofizni, vagy leállni bármirõl is vitatkozni. A fizetés jár neked, nem neked kellene emiatt kellemetlenül érezned magad.

Akkor sajnos még 10-ig legálisan húzzák az idõt. De ha akkor sem kapod meg, elõször szerintem elegendõ annyit tenned, hogy többé nem kedvesen társalogsz velük, hanem bekeményítesz. Határozott hangnemben közöld, hogy nem érdekelnek a kifogások, megdolgoztál a pénzedért, és ha tovább húzzák az idõt, megteszed a KELLÕ lépéseket. Ha megkérdezik, hogy mi lenne az, ne mondj semmit, csak mosolyogj. Az ilyentõl berezelnek, félnek, hogy belekeversz egy ügyvédet, vagy hatóságot. Nem kell velük jópofizni, vagy leállni bármirõl is vitatkozni. A fizetés jár neked, nem neked kellene emiatt kellemetlenül érezned magad.
# 10-ból 9 cégnél aki így "bekeményít" és fenyegetõzik azt még próbaidõ alatt kivágják, mint macskát szarni. És akkor boldog lehet, mert kilépés napján megkapja majd - az utolsó - bérét. Ami jár az valóban jár, de ésszel kell kérni. Nyilván a bérszámfejtõknek is van egy fõnöke (ha kis cég akkor akár ugyan az, mint neked), nála kell kilincselni és elmesélni a történetet.
Lehet, de sokszor aki hagyja magát, azt több hónapig is etetik, mielõtt kivágnák, és akkor már nem egyhavi bérért dolgozott hiába.
Aki hivatalosan van alkalmazva annak nem kell tartania attól, hogy nem fizetik ki, ugyanis ez egy lehetetlen helyzet, mert az állam garantálja a munkabéreket. Viszont egy ilyen patáliával simán kirúgatja magát a kérdezõ, azzal nem rosszabbul jár, mint, hogy 10 napot késett a fizuja...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, én is azért nem merek fenyegetõzni, mert félek, hogy kirúghatnak érte, de abban valóban igaza van az elsõ válaszolónak, hogy aki kedves hangnemben társalog, az nem fog elérni semmit. Mindegy, a mai nap délelõttöt még megvárom, délutántól pedig jön a keményebb hangszín.:)
Na, megjott a lové?
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem.:( Azt mondta ma a bérszámfejtõ, hogy elküldte az utalási listát, de ez bonyolult, mert még vagy 3 különbözõ helyen kell aláírni, mire végre pénz lesz belõle. Felhívtam azt is, aki az utalásért felelõs, õ azzal biztatott, hogy legkésõbb jövõhét szerda. Amúgy egy nagyon kedves nõ volt, és mondta, teljesen egyetért velem, meg hogy vele is pepitában ugyanezt eljátszották, mikor idekerült. Az a baj, hogy hozzánk minden jött-mentet felvesznek elõképzettség nélkül a humán osztályra (is), akiknek fogalmuk sincs a munkájukról. Mindegy, ma már mindenki azt mondta, nyélben van a dolog, csak az aláírásokra várunk. Legalább több papírt már nem kell pótolnom. De nagyon szánalmas ez az egész!

Kihez forduljak ha nyári munkára akarok menni?

16 leszek szeptemberbe, most elösször mennék szóval még semmit nem tudok hogy hogy van.. ha vendéglátás idegenforgalmat tanulhatok attol még mehetek pl tescoba vmit dolgozni vagy nem? jegyeimet nézik? vagy hogy megy ez?? és kihez kell egyáltalán fordulnom azzal hogy én diákmunkára akarok menni nyáron???

Legjobb válasz: Leginkább a Google-höz kell fordulnod és beütnöd, hogy diákmunka vagy diákszövetkezet. Aztán ott jelentkezel a munkára, ha tudsz. 15 évesen bár lehet dolgozni, elég kevés munkát hirdetnek meg ilyen korúaknak. Mehetsz Tescoba, nem nézik mit tanulsz ( kivéve, ha tényleg olyan embert várnak, aki ért is hozzá valamennyire, de az ritka), a jegyeidet pláne nem nézik.

Leginkább a Google-höz kell fordulnod és beütnöd, hogy diákmunka vagy diákszövetkezet. Aztán ott jelentkezel a munkára, ha tudsz. 15 évesen bár lehet dolgozni, elég kevés munkát hirdetnek meg ilyen korúaknak. Mehetsz Tescoba, nem nézik mit tanulsz ( kivéve, ha tényleg olyan embert várnak, aki ért is hozzá valamennyire, de az ritka), a jegyeidet pláne nem nézik.


Kihez forduljak, ha a 18 hónapos gyerekem nem hajlandó megenni szinte semmilyen főtt ételt?

Hiába erőltetem, alig eszik pár féle ételt. Amit itthon főzünk, azt nem eszi meg, és már teljesen kétségbe vagyok esve hogy mi lesz ha beadom az óvodába akkor ott hogyan fog enni? Nem csak az ovi miatt hanem amúgy is. Virslit eszik, vajas kenyeret, néha felvágottat, üveges bébikajából a cukkinit, gyümölcsöt mikor hogy, a krémtúró az persze jöhet... Segítsetek kérlek! 24 éves tapasztalatlan anyuka

Legjobb válasz: Ne erõltesd egyáltalán. De ne adj neki helyette mást. Ha éhes lesz enni fog. Például legyen az a szabály, hogy csak akkor kap édességet ha evett elõtte rendesen.

Ne erõltesd egyáltalán. De ne adj neki helyette mást. Ha éhes lesz enni fog. Például legyen az a szabály, hogy csak akkor kap édességet ha evett elõtte rendesen.
superdadához!
Nézz meg egy pár részt a szuper dadából. Nálunk ha valamihez nem fûlik a kisasszony foga, akkor elkezdem enni én, na akkor már kell neki is. Ne hagyd, hogy az legyen amit õ akar, mert akkor borzasztó nehéz helyzetbe kerülsz! Ha nem akar valamit megenni, ne erõltesd, de ne is adj neki mást! Az oviban egymást ösztönzik a gyerekek, ne aggódj enni fog!
Hagyd békén, nem marad így. Ne is legyen téma, ne erõlködj. Tedd ki neki a kaját, te is ülj le enni, aztán majd megjön a kedve. Az ovi meg még baromi messze van.
az en lanyom se egy nagy evo, de betartom a napi 5-szori etkezest. Ezt ugy ertem, hogy csak evesidoben ehet, semmi nasi kozben. Olyan van hogy nem ehes meg, akkor fel ora mulva ujra probalom. Mar maga eszik? Vagy probalkozik vele? Nalunk nagy attorest hozott az, hogy ele van rakva, csipegethet amit akar. Kapott villat meg kanalat, bar ezek meg csak disznek vannak elo, nem hasznalja. Nem szabad eroltetni, mert mar eleve undorral fog ulni az asztalhoz. Es ha valamit nem eszik meg nincs mas. Nagyon latvanyevo, igy probalom megtalalni azt ami neki tetszene. Pl. kivalogatom a repat, borsot, tesztat egy kupacba, vagy csikokba rendezem. Probalom gusztusosan teriteni, ami egy gyereknel mast jelent mint egy felnottnel. Kiflit csak ugy eszi meg ha golyocskat gyurok belole. Paprikat karikara vagva. Mindig elmondom, hogy mit eszik, hogy legkozelebb tudja mi var ra, esetleg ha kozben valami kedvence valik, akkor mar elore izgstottan varja.

Kihez forduljak, ha étkezési zavaraim, öngyilkos gondolataim vannak, emellett szorongó vagyok?

Nincs nagyon pénzem, kiskorú vagyok, és aszüleimhez inkább nem fordulnék több okból se.

Legjobb válasz: Háziorvos/gyerekorvos elsõ körben. Utána pszichológus/pszichiáter. Esetleg, ha a környéketeken van ifjúsági mentális gondozó, akkor oda. Ezek ingyenesek, nem kell hozzá pénz.

Háziorvos/gyerekorvos elsõ körben. Utána pszichológus/pszichiáter. Esetleg, ha a környéketeken van ifjúsági mentális gondozó, akkor oda. Ezek ingyenesek, nem kell hozzá pénz.
Másokhoz akikben bízol. Legyen ez bárki. Vagy szak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, háziorvosnak mit kéne mondanom? mert eleve mindig izgulok mikor megyek hozzá, nem akarom , hogy ezentúl még õrültnek is higgyen
Gondolom, hogy baromi nehéz lehet ezt elmondani egy háziorvosnak, fõleg ha nem jó vele a kapcsolatod. Mégis ez lenne a járható út, mert õ tovább tudna küldeni pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Azt sajnos nem tudom, hogy beutaló nélkül el tudnál-e menni egy gyermekpszichiátriai rendelésre (nem befekvõsre gondolok!). Hívd fel a kórházat és kérdezd meg õket, vagy nézz utána az interneten.
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? Nagyon sajálom, ha úgy érzed, hogy a Szüleidhez nem fordulhatsz segítségért. Szerintem is jó ötlet lenne a háziorvossal beszélned, õ tudja, hogy hova tud ingyenes pszicológiai tanácsadásra küldeni Téged. Mit gondolsz, az osztályfõnököddel, vagy bármelyik tanároddal, akit kedvelsz, tudnál beszélgetni arról, hogy milyen helyzetben vagy? Akár az õ segítségükkel, akár önállóan kideríthetnéd, hogy van-e nálatok iskolapszichológus. Ha igen, hozzá fordulhatsz Te magad is, nem csak a pedagógusok ajánlására. Nekik is, és az orvosoknak is titoktartási kötelezettségük van. Nem ítélkeznek, nem kritizálnak, nyugodtan elmondhatsz nekik bármit õszintén - minél õszintébb vagy hozzájuk, annál többet tudnak segíteni. Gondolj csak bele, hogy az orvos is és a pszichológus is azért választotta ezt a hivatást, ezt az életfeladatot, mert segíteni szeretne másoknak. Nekik az a természetes, hogy nap mint nap olyan emberekkel találkoznak, akiknek valamilyen testi-lelki panaszuk van, és annak örülnek, ha tudnak nekik segíteni!! Abban is biztos lehetsz, hogy egy kiskorúval meg különösen megértõek és kedvesek! :-) Szerintem okos és értelmes vagy, hogy felismerted, hogy segítségre van szükséged, azután pedig ügyes és talpraesett voltál, hogy tanácsot, segítséget kértél felnõttektõl ezen az oldalon. Biztos vagyok abban, hogy megvan benned a bátorság is ahhoz, hogy akár a háziorvosodhoz, akár egyik tanárodhoz, akár (ha van) az iskolapszichológushoz fordulj segítségért. Én hiszek benne, hogy ha Te megteszed az elsõ lépest, onnan már egyre könnyebb lesz! :-) Szorítok Neked, és örülnék, ha írnál majd, hogy mi újság van Veled! :-) Minden jót kívánok Neked, szeretettel: Vera
Szia! Még egy dolog eszembe jutott: nincsen Anyukádnak vagy Apukádnak olyan testvére, akivel jó a kapcsolatod, akiben megbízol, és akinek elmondhatnád ezeket a dolgokat? Vera

Kihez forduljak, ha a 15 hónapos fiam csak nagyon későn alszik el este és éjszaka se alszik jól?

Teljesen kikészülök már, próbáltam homeopátiás dolgot,az se hatott semmit. Minden este pörög 11-ig éjfélig... Napközben egy, vagy fél órát hagyom aludni. Éjszaka se alszik rendesen. Egyszer?en nem fárad el vagy nem tudom, de olyan szinten fáradt vagyok már. Más gyereke is van így? 15 hónap alatt sose aludt el 10-nél el?bb. Mit tegyek? Milyen szakemberhez forduljak? A gyerekorvosnak hiába mondom, nem érdekli.

Legjobb válasz: "Napközben egy, vagy fél órát hagyom aludni" akkor ne is csodálkozz, hogy nem alszik éjjel, túlfárad, nem tud pihenni a fáradtságtól. nagyon elrontod így az alvókáját, ráadásul az idegrendszere sem tud így fejlõdni! hagyd aludni!!! és csinálj egy jó napirendet amihez tartod magad! és akkor is ágyba kerül ha nem akar aludni! pár nap alatt rá fog állni

"Napközben egy, vagy fél órát hagyom aludni" akkor ne is csodálkozz, hogy nem alszik éjjel, túlfárad, nem tud pihenni a fáradtságtól. nagyon elrontod így az alvókáját, ráadásul az idegrendszere sem tud így fejlõdni! hagyd aludni!!! és csinálj egy jó napirendet amihez tartod magad! és akkor is ágyba kerül ha nem akar aludni! pár nap alatt rá fog állni
A kérdező hozzászólása: Van neki rácsos ágya az én ágyam mellett. De még egyszer se aludt benne éjszaka, csak napközben ha elaludt a nagy ágyon, akkor beleraktam. Nem nagyon szeret benne lenni. Néha eljátszik benne , de megunja kis idõ múlva..
Így nehéz. Az én fiam külön alszik, de van hogy átjön hozzám aludni, ilyenkor nincs alvás, mozgolódik, forgolódik, akár este 11-ig is bohockódik ha hagyom. DE! Hagyom egy kicsit magamnál, és egy idõ után áviszem az ágyába és elalszik szépen. Nincs a tiédnek saját ágya?
A kérdező hozzászólása: Velem alszik, és cicizik még...
Az én fiam most 19 hónapos, még mindig 2-3 órát alszik nappal. Tényleg ne ébreszd fel a nappali alvásból. Mikor alszik? Ebéd után fektesd le, és ne késõbb mint 13 óra. Hagyd aludni. Este legkésõbb 20:30-kor kezd el a fürdetést, aztán etesd meg egy kis tejiatallal vagy amit iszik estére. Puszild meg és tedd be a kiságyba. Ordítani fog természetesen, de legyél Te az erõsebb, és mondogasd neki, hogy aludni kell, csititgasd. Vagy veled alszik? Altatni szoktad?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Megpróbálom ma. De ha nem válik be, akkor nem tudom. De már nagyon ki vagyok... Apás altatás... Ááá.. az apja alig van velünk... Állandóan dolgozik..
en is ugy gondolom , mint az elso valaszt ado tul faradt, az en gyerkem ennyi idosen napkozben meg simman aludt 3orat is.hagyd aludni napkozben neked is tobb idod lesz valamire amire kell a gyerek nelkul vagy pihizz te is.utana ujult erovel fog a jatszasba tobb energiaja lesz jatszasba fogni, igy jobban faraszthato is hisz van mibol.es az agy alvas kozben fejlodik legjobbanmeg sok minden mas is...
Nyilván nem alszik 11-ig, ha reggel 9-kor kel. Így is alszik éjszaka 10 órát. Az én lányom alszik 8 körül, de reggel 6-kor kel, mint ahogy én is.
probaltatok mar, hogy nem te altatod, hanem az apja? Sokszor bevalik... :)
A kérdező hozzászólása: 9-kor kel reggel... de én keltem akkor is... Azért tértem át erre, mert ha nem keltettem, elaludt akár 10-ig is és akkor késõbb volt a napközi alvás és akkor se aludt el este. Volt hogy nem keltettem fel, de akkor is ugyanez volt! :-( Napközben jövök-megyek vele kint az udvaron, idebent is állandóan pakol. Szóval pörög.. de nem fárad...
Reggel mikor kel fel?
Hogy alakult azóta az alvás? Figyelj az én kislányom most lesz 3 éves és még mindig rosszul alszik.Reggel én keltem 8 max fél9kor . Délben 1 körül alszik el és kb másfél -2 órát alszik. most volt egíy olyan idõszakunk kb 2 hete, hogy egy hétig 3 és fél órát aludt délben. Sajnos mai napig fél11kor alszik el este. Van ilyen gyerek. Én is mindent kipróbáltam, az nem igaz, hogy szoktatás kérdése.

Ha létezik olyan, hogy előző élet, akkor azokat az emlékeket elő is lehet hívni? Kihez forduljak ha ez érdekel?

és röviden kérlek leírná vki h mi az a parapsychológia?)

Legjobb válasz: Regressziós, azon belül is az elõzõ életekbe visszavezetõ hipnotizõr segítségére lesz szükséged. De nem mindenkit lehet hipnotizálni, vannak olyan emberek, akiknél egyfajta blokk van.

"én már az elõzõ életemben sem hittem a reinkarnációban..."
#18:38 Nem, nem Daubner Béla az egyetlen. Ha megnézed a linkeket a válaszom végén, akkor láthatod, hogy azok MÁSOK lapjaira mutatnak. Daubner Bélán kívül mások is elvetik az "elõzõ életek" megismerésének lehetõségét. Azt pedig visszautasítom, hogy ráerõltetném valakire a véleményemet. Én LEÍRTAM amit gondolok a dologról, és MEGADTAM hozzá idézeteket, linkeket. Vádaskodás helyett inkább te is tedd ezt!
Én elõzõ életemben Birka Pásztor Jani voltam, biztosan tudom , emlékszem. De ez kit érdekel? Törõdj a mostani életeddel.
És ez a Daubner Béla az egyetlen szakértõ a világon? Tudok olyanról, aki elõzõ életében rabszolga volt. Orvos hipnotizálta, dokumentálták, de úgy látom, te is keveset láttál-olvastál a témában. Persze nem baj, ha nem vagy elég tájékozott, de akkor ne nyilatkozz úgy, mintha tudnád a valóságot. Jogod van nem hinni...persze, tedd azt, de ne akard másokra ráerõltetni a véleményed.
Miért lett törölve a válaszom ??? Én adtam az egyetlen normális választ, a többieké csak hülyeség!!! Vágd le a heréd és visszatér az emléked az összes életedbõl !!!!
"a regressziós hipnózis igenis mûködik" Valóban mûködik. Csakhogy nem az "elõzõ életekbe", hanem a saját múltadba, a gyerekkorodba, de EBBEN AZ ÉLETBEN visz vissza. Ne magyarázzuk bele azt, ami NINCS BENNE. "Daubner Béla sok évtizedes tapasztalata alapján azt mondja: aki hipnózisban „visszamegy elõzõ életébe”, arról mindig az derül ki, hogy király volt vagy úrhölgy – érdekes módon soha nem az, hogy cseléd vagy paraszt." http://www.birtalan.hu/balazs/terapia/regresszioshipnozis.htm http://pszichoblog.blogter.hu/352450/a_hipnozis_celja_hatasa..
"A hipnotizõr azt mondja, amit akar , nem tudod ellenõrizni." Gyakori érv, ezért készülnek hangfelvételek.
HA létezik elõzõ élet, akkor igen.
Elõ lehet, 2863 elõzõ életig visszamenõleg. A 2864.-kel már baj van, ott már kicsit tévedni szoktak. Úgyhogy csak ennyire kérdezz vissza, mert utána már nem tudják megmondani, hogy melyik cro-magnoni ágból is származol...
Már miért hazudna??? a telejósdában is igazat mondanak:D és még gerincmûtétet is tudnak csinalni azon keresztul:D:D
A hipnózis is csak csalás. A hipnotizõr azt mondja, amit akar , nem tudod ellenõrizni. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy lett volna elõzõ élet.
"nagy mennyiségû halucinogént" Ez hülyeség, nem sok fogalmad lehet a hipnózisról.
Regressziós, azon belül is az elõzõ életekbe visszavezetõ hipnotizõr segítségére lesz szükséged. De nem mindenkit lehet hipnotizálni, vannak olyan emberek, akiknél egyfajta blokk van.
Igen én nem is a hipnozisrol beszelek:) Ki mondta h arrol?
A lényeg h nagy mennyiségû halucinogént kell bevenni elötte!!!
Igen, léteznek elõzõ életek, igen, hitelesen dokumentáltak már rengeteget. Ajánlom nézz utána könyvekben, nagy irodalma van. Ja! Ha nem kóklerhez mész, sajnos elég drága, de a regressziós hipnózis igenis mûködik. Üdv!

Mit csináljak, kihez forduljak, ha a legjobb barátom drogfüggő, nagyon lefele halad, és NEM tud leállni, holott még csak 17 éves?

17 éves lány, metamfetamint fogyaszt. Menekül a valóságból, a családi élete nagyon rossz. Rossz, drogos társaságba keveredett, és gyenge/befolyásolható. Nem akarom elveszíteni:'(

Legjobb válasz: a családja tud róla? mert ha nem, akkor esetleg szólj nekik

a családja tud róla? mert ha nem, akkor esetleg szólj nekik
Ha tényleg annyira rossz a családja, akkor beszéld rá, hogy beszéljen a gyámüggyel. (Valószínûleg ezt nem fogja megtenni semmi pénzért, ismerek olyan embert, akinek szintén rosszak az otthoni körülményei és semmi pénzért nem jelentené föl családtagját.. Érthetetlen, de sokan így mûködünk.) De szerintem még jobb lenne, hogy mivel már 17, amint nagykorú lesz (vagy miután leérettségizik) költözzön el. Mivel egyáltalán nem ismerem a helyzetet, ezt nem tudhatom mennyire megoldható, de ha tényleg ennyire rossz, akkor kell, hogy legyen rá mód! (Ehhez is lehet szakember segítségét kérni szerintem.)
A kérdező hozzászólása: Azóta mégjobban durvult a helyzet... :S
Tulajdonképpen arról van itt szó, hogy a leányzónak nagyon sok problémája akadt az életben és családi élete miatt majd az ebbõl következõ menekülés vágya ami a drogok világába vezette õt.Megtapasztalta hogy szer hatása alatt mindig jól érzi magát és ezért ebbe találja a menekülõ útvonalat.Majd ha bekerül ebbe az ördögi körbe a barátai is olyanok lesznek mint õ maga, problémás és drogos fiatalok.Azt javasolnám hogy elsõsorban attól a környezettõl segíts neki elszakadni amiben jelenleg van.Próbáld segíteni a gondjaiban hogy ne érezze hogy a menekülést kell választania.Amúgy ha kialakult nála a függõség akkor majd saját magától rájön a sok év fogyasztás alatt hogy tönkreteszi magát és rossz úton halad.

Mihez kezdjek most? Kihez forduljak, ha ilyen problémám van?

http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/szexualis-zava..

Legjobb válasz: Elsõre nekem az jutott eszembe, hogy annak kellene utánajárnod, "hogyan kerülhetsz belül egy klinika kapuin". Komoly dologról beszélsz, komoly tudású ember(ek) kell(enek) hozzá. Elég jók ahhoz a vasúti menetrendek, hogy vidéki egyetemi klinikára elutazz kezelésekre. Itt semmi perc alatt találtam neveket, telefonszámokat: http://www.szote.u-szeged.hu/aok/infoh.htm lehet, hogy ott van az is, akihez érdemes volna bejelentkezned.

Elsõre nekem az jutott eszembe, hogy annak kellene utánajárnod, "hogyan kerülhetsz belül egy klinika kapuin". Komoly dologról beszélsz, komoly tudású ember(ek) kell(enek) hozzá. Elég jók ahhoz a vasúti menetrendek, hogy vidéki egyetemi klinikára elutazz kezelésekre. Itt semmi perc alatt találtam neveket, telefonszámokat: http://www.szote.u-szeged.hu/aok/infoh.htm lehet, hogy ott van az is, akihez érdemes volna bejelentkezned.
Pasi vagy vagy lány? Ha pasi, akkor találni egy andrológust, õ foglalkozik a férfiak ilyen nyavajáival, ha nõ, akkor nõgyógyász. Ha nem is hozzájuk tartozik a panasz, õk majd megmondják, hogy hova kellene menni. Esetleg a háziorvos is segíthet a megfelelõ helyre eljutni...
Engem is érdekelne, hogy pasi vagy e vagy lány és hogy mennyi idõ alatt jött ez elõ? Beletetted a bogarat a fülembe, lehet, hogy nálunk is emiatt vannak gondok?
Agyi? Magyarán bolond vagy?:O Akkor pszichiátria
A kérdező hozzászólása: már voltam nõgyógyásznál ezzel a panasszal.. megmondtam neki, hogy nem pszichés eredetû, hanem agyi, mégis pszichológushoz küldött a hülye..
A kérdező hozzászólása: Szia 12:23-as! Írj priviben valamit és akkor tudok visszaírni e-mailben!

Mi okozta a kiütéseimet? Kihez forduljak ha az orvos sem tudja amit tudnia kéne?

Tizenhét éves srác vagyok és kiütések jelentek meg rajtam. Eleinte csak a karjaimon aztán a lábaimon és az egész felsõtestemen ütöttek ki. Elõtte pár nappal új ruhákat vettem és az elsõ felvetésem az volt, hogy amiatt lehet ( nem mostuk ki ). Aztán másnap az iskolában ebéd után erõs fájdalmat éreztem a gyomrom tájékán és az egészen haza érkeztemig fájt is. Két nap után fokozatosan beborítottak ezek a piros pöttyök, néhol telepeket alkottak. Érdekes mert nem hólyagosak csak néhol, fõleg a bokámnál és a csuklómnál. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet??? Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Bõrgyógyásznál voltál? Õ nem tudta megmondani, hogy mi az?

Bõrgyógyásznál voltál? Õ nem tudta megmondani, hogy mi az?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!