Találatok a következő kifejezésre: Kihez fordulhatok problémával pszichologus Nagykanizsán (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy érhetném el hogy a családom komolyan vegye a súlyosbodó depressziómat és segítsenek?

Évek óta súlyosbodó problémáim vannak de nem kaptam segítséget eddig, mivel ők nem is veszik komolyan.
Hiába beszéltem velük erről ezerszer, egyre elkeseredettebb vagyok. Hogy tudnám megértetni velük hogy sokkal nagyobb a baj mint gondolják?

11

Segitseeeeeg! Mit csinaljak?

Tudniillik,klausztrofobias vagyok.....ami miatt nehezen alszok.
Ami ahhoz vezet,hogy nem birok annyira tanulasra koncentralni. :(((
Pedig szerintem szinkittuno is lehetnek. ...:(((
Mit csinaljak?
15/L

7

Miért nem tartanak bennt a pszichiátrián? (bőv. Lenn)

Kevert szorongásos depressziós zavarom van, be is akarok kerülni de a dili dokim nem látja indokoltnak.. Pedig egyszer már volt róla szó csak akkor nem vállaltam, most abban a tudatban van hogy javultam és hogy jók a gyógyszerek ezért hathónapi javaslatot is ad és addig tájára sem kell mennem. Viszont ez idő alatt annyi minden lejátszódik, volt 8 öngyilkossági kísérletem. Egyszer a vonat alól is kiszedtek, a hangulatom gyakran változó. Neurológus szerint bipoláris, a kedélyjavító semmit nem használ meg még másikat is próbáltam attól meg elvitt a mentő. Azóta magamtól szedek Rivotril-t is a másik nyugtatóval meg erre még Tegretol-t szintén magam szakállára mert ők nem írnak! Ha megyek kontrollra akkor valahogy el sem tudom mondani a dokinak mi a problémám, olyankor lefagyok.. A sok nyugtatótól annyira tompa vagyok nem tudok egy mondatot rendesen megfogalmazni! Erre kiengednek szenvedni és már egyre rosszabbúl érzem magam, még jó hogy néha neurológiára el tudok jutni ott sokat segítettek már, de az ottani doki is mondta hogy váltsak kezelőt! Képtelen vagyok folytatni, nem megy mert feledékeny vagyok. Mit tegyek?

11

Önbizalomhiányos vagyok. Mit tegyek ellene?

17 évesen nincs elég önbizalmam tul.képp semmihez. A gondjaimat tetézi, hogy 1 éve külföldön élek... A nyelv használata nem okoz gondot de otthon sem mertem kezdeményezni. Mit tegyek? :D

4

Pánikroham lehetett?

Órán voltam, és az utolsó 5 percben nagyon erősen el kezdett fájni a hasam, aztán mentünk volna a következő teremben, de akkor már alig kaptam levegőt, remegtem és hirtelen rámjött az érzés, hogy sírnom kell. Az oszálytársaim próbáltak nyugtatgatni, de olyan érzés volt, mintha nem is lennék igazán ott, és csak látom az eseményeket, de nagyon nem fogom fel, és nem is tudok mit tenni ellene. Nem igazán volt meg ilyen, úgyhogy nem tudom, mit tehetnék. Előre is köszönöm!

2

HOVA tablettából 8 db megárt?

9

2%-os alkohol pszichiátriai szerek szedése mellett okozhat-e komoly rendellenességet, tüneteket, tehát mennyire veszélyes együtt?

Tudom,az alkohol és a gyógyszer kiszámíthatatlan mellékhatásokat okoz(hat),de arra vagyok kíváncsi hány % alkohol az ami még különösebb gond nélkül fogyasztaható a szerekkel.

4

Hány Xanax jelent már, , túladagolást"?

7

Túl sokat gondolkodom (álltalában a halálon), mit tegyek?

14 éves leszek nem sokára. Mondhatni, nem volt könnyű gyerekkorom, de van akinek rosszabb. Édesapám 4 éves koromban költözött el, 8 éves koromban meghalt.
Az a bajom, hogy ezzel idáig együtt tudtam élni. Most már nem. Foghatjuk a kamaszkorra, de túl sokat gondolkodok. Mindenről. A baj az, hogy Apáról szinte semmit sem tudok, csak egy két apró tárgyam és persze ezer emlékem van tőle. Nem tudom mit tegyek, mostanában nagyon szétszórt lettem, máshol járnak a gondolataim. Még el sem kezdòdött a suli, már elhagytam egy-két dolgom. A szobámban rendetlenség van, soha sem voltam renszerető, de mostmár sokkal rosszabb. A tanulmányi átlagom mindig jó volt, most is az, de ezt csak a szerencsémnek köszönhetem, amit tanulok, nem marad benn a fejemben. Iskolai jegyzeteim egyre romlanak, gyakrabban kell elkérnem mások jegyzeteit.
És ez zavar.
Olyan mintha filmről nézném az életet. Nyáron volt egy halálközeli élményem (majdnem belefulladtam egy tóba), és ott is. Ott voltam a viz alatt, nem láttam semmit és az agyam máshol járt. Pedig ott tényleg ott kellett volna lenni.
Legfőképpen a halálról gondolkodom, hogy amig nem a közelünkben történik, milyen könnyen kezeljük. Halljuk a hiradóban, hogy meghalt egy ember, kit érdekel. A könyvekben százasával halnak meg a kedvenc szereplőink. Senkit nem érdekel, csak fikció. De ugyanakkor, ha ez velünk történik, vagy a közelünkben lévőkkel, teljesen más. És nem arról beszélek, hogy körbe lennénk véve varázslókkal, félistenekkel, vagy ilyesmi. Csak az, hogy azok a háborúk léteznek. Ezrek halnak meg darab földekért, jelentéktelen dolgokért. A történelem ilyen-nem véletlen, hogy nem a kedvenc tantárgyam.
De leginkább azon gondolkodom, hogy milyen érzés a halál, vajonn tudja-e hog meghalt, tud-e rólunk bármit. Elítélhetnek a különböző vallások: én semmiben sem hiszek. Nem tudom miben higgyek.
De most nem is vallásról van szó, hanem arról, hogy mit tegyek, hogy ne gondolkozzak. Ez az egész lehet, hogy azért van, mert ekezdtem kutatni Apa után,lehet hogy nem. De mit tegyek?

Köszönöm, ha elolvastad kisregényterjedelmű történetem, ha tudsz, légyszíves segíts! Köszönöm :)

6

Tudnátok segíteni?

14 éves lány vagyok és egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel. Ha iskolába megyek és elkezdődik az óra, a felénél kb. vagy elkezd fájni a gyomrom vagy iszonyatosan hányingerem van. Amikor pedig kicsöngetnek kimegyek a levegőre egyből jobb lesz, de ez minden órán így van kb. 3 hete. Tudnátok segíteni, hogy győzzem le a szorongást?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!