Találatok a következő kifejezésre: Kihez fordulhatok problémával pszichologus Nagykanizsán (1 db)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek ez mitol van, es mit lehet (ne) tenni ellene? (Pszicho dokit ne javasoljatok nem jott be. )

Egyik heten minden rendben vidam vagyok,boldog..A masik hetet meg vegigzokogom...kulonosebb nagy dramai tortenesek nelkul..egyszeruen mindenre jobban erzekeny vagyok...Gyakran eljatszadozom a gondolattal,h milyen erzes ha valaki(allat,ember)aki fontos neked meghal..h az milyen erzes...nem ertem magamat sem...

8

Mitől jött elő hirtelen a klausztrofóbia? Hogyan lehet rajta segíteni?

Egy kicsi klausztrofóbiám mindig volt,de ez csak annyiban nyilvánult meg hogy kicsi koromban nem bírtam ha a fejemre tesznek pl. egy takarót/párnát vagy ha medencében játszottunk és lenyomták a fejem a víz alá.
De kb. egy 5-6 hónapja hirtelen elég erősen előjött.Ha buszon/villamoson/trolin nagy a tömeg,már teljesen bepánikolok és szinte alig kapok levegőt.A szűk vagy alacsony helyeken (pl. pincék,mélygarázsok,)liftekben ott is ugyanez van. Vagy ha bent vagyok a házba és nem találom a kulcsom akkor is bepánikolok hogy nem fogok levegőt kapni.Vagy ha autóban/buszon ülök és az ablakon valamiért nem lehet kilátni (párás/poros stb..) akkor is rámjön ez a pánikroham.Mitől jöhetett ez elő ennyire meg hogyan lehetne rajta segíteni?

2

Ha lelki beteg vagyok kiválthat fizikai tünetet?

pl:migrén,köhögés,orfojás,levertség,gyengeség

4

Hipnozissal kigyogyitható a pánik betegség? Van valakinek tapasztalata hipnozissal kapcsolatban?

3

"Agytekervények" megmozgatására jó gyakorlatok, ötletek?

lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg a kérdésemet, de arra gondolok, hogy mit csinálhatnék, ha már kb három éve "alig használtam" az eszemet :)
külföldön éltünk, csak takarítani jártam el otthonról meg bevásárolni. tanultam a nyelvet ott de nem intenzíven csak otthon magamtól. és nem volt meg az a napi gondolkodásom mint itthon anno, mivel pl akkoriban irodában dolgoztam, banki ügyeket és hasonlókat végeztem tehát kellett koncentrálni, figyelni, agyalni, több dologra összepontosítani. viszont kint semmi ilyesmit nem csináltam. hogyan lehetnék újra a régi? olvassak sok könyvet? és még? keresztrejtvény, valami jó tanfolyam, és még? köszönöm előre is a segítséget...

2

Érdemes e élni így?

Sokszor bezavarodik az agyam,nem tudok senkivel sem szinte beszélgetni,sokszor jár az a fejemben hogyan leszek majd öngyilkos (mert szerintem ez a legszebb halál) a természetes az unalmas főleg ha egy betegség nyír ki.
Ebben van valami szép. De még élni szeretnék és terveim vannak. CSak az élet nem akarja. Nem kapok munkát keresek nap mint nap és vissza sem hívnak sok helyről ha meg hívnak akkor go interjú oké sok év elment az életemből a semmire mert "állott volt a vérem" és betegségeim lettek.
Nah most intetjún csak bántanak a rosszat nézik bennem és arra "támadnak rá" a sárba tipornak és rossznak gondolnak egy semminek. Olyanokat kérdeznek,hogy voltam e büntetve mintha bűnözőnek néznének. Lehet a sok év kihagyás miatt.
:( én akarok dolgokat és nem hagyom,hogy más megállítson,de az élet nem így akarja sokszor,ennyire gonosz a mai világ? Beteg világ ez úgy vélem egyre több beteg emberrel. Az interjúk meg mind ugyanolyanok ugyanúgy a sárba tipornak és bántanak! Mi lesz így? Munka nélkül nincs élet ez ad erőt sokszor és a tervek,vágyak stb.
De hiába van érettségim nagyon kevés a munka amik vannak sem túl jók,de jelentkezem rá ez eddig oké is csak sokan jelentkeznek és sokszor a legjobbakat veszik fel.
Mi lesz így? már csak 10 percre látok előre tovább nem akarok mert félek tőle.
Utálom,hogy ilyen ez a világ.

10

Egyre többet gondolok az öngyilkosságra mit csináljak?

Pár éve egy menő, életvidám srác voltam. jól ment a tanulás, szerettem a családomat tényleg nem panaszkodhatok mert remek életem volt. Aztán megismerkedtem egy lánnyal akibe még most 3 év után is szerelmes vagyok reménytelenül. Kb másfél éve szerelmet vallottam neki de visszautasított hogy én csak a barátja vagyok. De tényleg keresett is meg kérdezte hogy jól vagyoke stb... Azonban én összeroppantam a visszutasítástól! Fokozatosan kezdtem kerülni a barátaimat, alig járok emberek közé és még a családomtól is elköltöztem mert nem vagyok képes elviselni a boldogságukat. Egyedül akarok lenni folyton rossz kedvem van és alig alszok éjszaka. Csak arra a lányra gondolok akit szeretek, de kb fél éve van már barátja. Azóta az öngyilkossággal játszok.

28

Komoly baj van, ha egyáltalán nem emlékszem az iskolára, ahová 40 éve jártam? Pedig a nevemre van kiállítva a bizonyítvány.

Létezik olyan, hogy nem emlékszem évekre? Megtaláltam a szakmunkásbizonyítványt, én abban a szakmában sosem dolgoztam, és nem emlékszem rá. Mások állítják, hogy oda jártam. Lehet, hogy csak megtréfáltak?

6

Lehetséges zseninek születni?

Olyan szinten vagyok hogy azt keresem mihez nem értek!
Első próbálkozásra minden megy tanulás nélkül! Pl: Varrás, körömfestés, hangszerek improvizált vagy hallás utáni megszólaltatása szépen, nyomtatott áramkörök szerelés, ház építés, kemence építés, belső égésű motorok technológiai fejlesztése, quantum fizikai törvények ismerete, igen jártas vagyok ezoterikában, történelemben kr.u.800-ig,
Ovodába úgy mentem hogy írni, olvasni, számolni, tudok, tanulás nélkül minden nyelvet megértek,És számát meg nem határozható területen jeleskedek!
______
Keresem mi az amihez nem értek ha esetleg tudsz ötletet nyitott vagyok rá!

9

Van kiút? Vagy csak a halál a megoldás?

Úgy gondolom depressziós/pánik beteg vagyok.
Csoda,hogy ezt leírom de valamilyen szinten érdekel,hogy mit gondoltok erről.
16 éves vagyok,46 kiló,157 cm.
elég sok mindenen keresztül mentem amin kevés velem egykorú. Nagyjából rendbe jött az életem..de én belül nem. Sokan azt hiszik,hogy már mennyivel jobban vagyok...de ez nem így van inkább csak megtanultam elrejteni,hogy rosszul vagyok és azt mutatni,hogy minden rendben. De mostanában megint egyre rosszabb és már egyre kevésbé tudom ezt mutatni. Nagyon nagyon sokat gondolkozom. Mindent túl gondolok...addig gondolkozom míg el nem jutok arra a szintre,hogy utálom magam kívül belül. utálom az összes embert. miért élek egyáltalán?
Minden nap egy kín szenvedés. Nem tudom elmagyarázni ezt a fajta fájdalmat. Sokszor jön rám sírógöcs ez azzal társul,hogy alig kapok levegőt, reszketek,úgy érzem nem bírom összeesek, úgy érzem most adja fel a lelkem a testemmel a küzdelmet és meghalok. Meg akarok.....Mikor épp úgymond jobban vagyok át tudom gondolni az egészet ami bennem van és érdeklődöm,hogy hogy lehetne rendbe hozni. De a másik percbe már úgy gondolom sehogy. Ocsmánynak és kövérnek látom magam. Az emberek mind hazugok és nem lehet senkiben megbízni,mert mindenikek saját maga az első...ami ha úgy vesszük természetes. Egyedül a családom érdekli/érdekelné mi van velem...de szüleimnek is rengeteg gondjuk van,alig vannak itthon hiába szeretnének nem tudnak ezzel a szörnyű "fájdalmammal" foglalkozni . Minden pillanatba azon jár az agyam,hogy nem bírom tovább. amúgy is minek éljek a végén úgyis meghalunk....Legalább nem kell tovább szenvednem ebben a szörnyű világban.a sok rossz lelketlen ember között. Mikor rájönnek ezek a sírógörcsök,nem lehet elmagyarázni hogy konkrétan mi,de annyira fáj. Nem is tudom ezt miért írom le,hisz úgysem tudtok segíteni...a válaszadónak is feltételezem megvan a saját problémája. igazából ez csak kíváncsiság,hogy legalább mielőtt meghalok tudjam,hogy mások ezzel,hogy vannak. Szörnyű ez az érzés,hogy ahányszor elmegy mellettem pl. egy kocsi csak az a pici félelem tart vissza,hogy elé vessem magam..de lassan a fájdalom ami miatt megakarok halni sokkal nagyobb lesz mint az a pici félelem. Talán 2 ember van aki miatt még élek..a húgom és anyum..mert tudom ,hogy ők is tönkremennének ha meghalnék. És ezzel úgymond az ő életük is elvenném nem csak az enyém. És ahhoz semmi jogom,hogy mást is megfosszak az életétől. Csak már annyira fáj,hogy nehéz arra gondolni,hogy értük éljek.csak arra tudok,hogy nem bírom tovább ezeket az érzéseket.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!