Találatok a következő kifejezésre: Kihez fordulhatok problémával pszichologus (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan űzhető el a stressz?

Jóga ,pihenés ilyesmikre gondolok...

5

Szeretethiányos vagyok vagy mi a bajom?

Szóval, az lenne a problémám, hogy nem tudom miért, de nagyon szeretek 8-12 éves kislányokkal lenni(nem pedofília!!), csak olyan aranyosak és imádok velük beszélgetni meg ilyesmi...mintha az apjuk akarnék lenni..nem tudom miért van ez:S
Nagyon szeretnék mindig a középpontban lenni, viszont nem szeretek bulizni, felmenni a városba stb...elég zárkózott vagyok nehezen barátkozom. 18 leszek de még nem volt barátnőm, lehet ez a baj. Kiskoromban meghalt az apukám, nem tudom ez számít e.. Amugy egy művészlélek vagyok imádok rajzolni táncolni énekelni zenélni...
Nagyon nem értem magam, ezért szeretném, ha valaki Értelmes választ adna, hogy mi van velem... Másnál is van ilyen?
17/F

2

Tudom, hogy azt a betegséget (kleptománia), amiben szenvedek nem egyszerű meg érteni és kezelni, de már sok mindent kipróbáltam én nem javult semmit. Tudna-e valaki nekem segíteni vagy valami jó ötletet mondani, ami segíthet?

4

Valaki küzdött hasonló betegséggel?

Szorongásos-pánik betegségben szenvedek január 28 óta.
A nyáron barátnőmék költöztem és nyár közepe fele elmúlt az összes problémám.(orbáncfű tea fogyasztása mellet)
Most hogy újra megkezdődött a suli ismét jönnek a tüneteim kifele (mellkasi nyomás fájdalom, hátfájdalom, zavartság, fejfájás, gyomorfájdalom stb..) 19 éves vagyok és még nem akarok bekerülni a pszichiátriára. Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm a válaszokat!

2

25 évesen Pánikbetegség, deperszonalizáció felerősödése. Van ebből kiút?

Többször szerepelt ez a téma de úgy gondoltam muszáj írnom mert most estem nagyon kétségbe. Nagyon nem volt könnyű gyerekkorom alapból apum 10 éves koromba halt meg utána édesanyámmal nagymamámal laktam de anyum idegi alapon kikészült vagy ivott v gyógyszert kellett szednie és 11-12 évesen durva dolgokat tapsztaltam többször az ügyelet v mentő jött érte papírra kellett írni dolgokat különben egyszerűen nem jegyezte meg,nagymamám is meghalt. 13 éves koromban nevelőszülőkhöz kerültem ahol nagyon szigorúan fogtak időközben édesanyám is meghalt. A folyamatos megfelésnek meg az előzményeknek köszönhetően 20 éves koromban kijött egy durva pánikroham ügyelet kellett azt hittem szívinfarktus ekkor még nem tudtam mi van de az ügyelets orvos egyből rávágta h ez bizony pánikroham,innentől nagyon nehéz időszak jött ott volt a frontin nálam nem bírtam aludni se éjszakánként,nagyon sokat olvastam róla végül 2009 ben jött egy új suli társaságom lett kimozdultam elkezdtem ismerkedni és szép lassan helyrejött a dolog persze időnként előjött(szédülés,gyomorgörcs ájulás félelem stb) 2 éve egyedül költöztem a saját lakásomba mert időközben lett,utána se voltak problémák főiskolát kezdtem el sok ember vett körül viszont szép lassan egyedül maradtam a sulit abbahagytam nincs munkám se jelenleg. Februárban egyszercsak visszajött egy kirándulás közben a pánikroham onnantól kezdődött az egész előlről megint. Barátnőim nem igazán voltak augusztusban lett egy viszont 2 hónapig tartott de előtte is lepleznem kellett ezt a dolgot de kezdtem jobban lenni egy fokkal. Azonban a helyzet eldurvult elkedtem inni és bizony pár napja elkezdtek kijönni a deperszonalizáció jelei olyan mintha ez az egész nem is lennék és pörgetem magam ezen nagyon megijedtem félek h elvesztem az önkontrollt természtesen mikor valamennyire sikerül lenyugodnom a sírás elkezd kerülgetni most akarom rászánni magam pszichiátria rendelésre de félek h addig a kórházban fogok kikötni :// Minden féle ötletet elképzelést javaslatot szívesen fogadok.

2

Pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjek?

Egy korábbi diagnózis alapján depressziós vagyok, ez kiegészül még erős szorongással is. Pszichiáternél már voltam régebben, ő állapította meg a fentieket, és egy rakat gyógyszert akart felírni. Gyógyszert nem akarok szedni. Ezekben a betegségekben pszichológus is tud segíteni? Hallottam a kognitív terápia sikerességéről. Ilyen terápiára pszichológus vagy pszichiáter tud átirányítani?

1

Asperger szindromás lányként mire számíthatok a jövőben, illetve milyen téren fogok hátránnyal indulni?

Középfokú szóbeli nyelvvizsgám van angol nyelvből, úton vagyok a diploma felé, tudományos diákköri konferencia versenyre készülök, mely álláspályázatnál előny. Párkapcsolatom nincs, de majd szeretnék azt is és saját családot is. Szeretném tudni, hogy az aspergeresek közül a férfiak, vagy inkább a nők indulnak nagyobb hátránnyal az életben.
Értelmes válaszokat várok.

5

Evés nélkül meddig bírja valaki?

Ital nélkül csak pár napig ezt tudom,de evés nélkül úgy tudom tovább.

8

A "rossz lesz a jó"?

Ha ez a helyzet,hogy valaki tesz olyat maga ellen ami rossz,de számára "jó" lesz akkor az milyen betegség? Meg ha kitalál dolgokat rosszakat és abban él

3

Mi okozza az ilyen típusú hadarást?

Kommunikációs tréningen veszek részt és azt mondta az oktató: Kérdezd meg tőle hogy mennyi az idő!

Erről eszembe jutott hogy régen amikor 13-19 éves voltam nem tudtam senkitől megkérdezni hogy mennyi az idő mert:

már előtte ahogy készültem rá: görcsbe állt a gyomrom,
féltem, beparáztam, bizseregtek a kezeim,
a pontos szavakon gondolkoztam hogy mit fogok kérdezni,
felment az adrenalinszintem, légszomjam lett, mellkasi nyomást éreztem, és
a hangszálaim görcsöltek, a hadarásom felerősödött a 4 szeresére: Elnézést n xy kfekf jksdfjkffer lkfjkk jfkkk az időt? Kb ez jött ki...dadogni kezdtem, és a hangom sokkal magasabb lett mint egyébként és tízből kilencen nem értették hogy mit kérdezek: -Hogy micsodát? Mi a baj?
Mit mondtál n eharagudj? stb stb...

??

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!