Találatok a következő kifejezésre: Kificamodott a mit (5 db)

Reggel patika----krém, és térdvédõ gumi.
Fekete nadalyto-csalan fozetben kellene aztatni, vagy ezzel borogatni, de lehet kaposzta levelet is rarakni. Kloffoloval megveregeted a levelet, aztan felrakod a fajjo reszre, amire teszel egy felmelegitett torulkozot. Zsurlo teat es csalanteat fogyasszal belsoleg, s igy gyorsan fog elmulni. zsurlo-fekete szemesborsbol, kamilla, kakukkfubol tudsz kesziteni labfurdot, s ez is jo hatassal lesz az izuletre, az idegekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Térdvédõm az van, mert már jó párszor kificamodott mindkettõ, csak ugye ma sem tudtam pihentetni, mert egész nap takarítanom kellett, másrészt meg holnap reggel indulunk Pestre és csak hajnalban érünk haza. Tehát igénybe lesz véve:( 17/L

Kificamodott a bokám, mit tehetek ellene?

Tegnap lecsusztam a csigalépcs?r?l, és kificamodott a bokám, nagyon fájt, anyukám bekötötte, hideg vizes kend?vel, este levettük rola. Aztán ma ugy kelltem, hogy alig birok ráállni, ezért anyu megin hideg borogatást rakott rá. Mit tehetek, hogy hamarabb múljon el??? Vagy elég ez a hideg vizes ruha????

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, nekem 4 éve ficamodott ki a bokám, de 2-3 évig utána mindig éreztem, ha jött a rossz idõ :-( Ez sajnos egy ilyen dolog. Lassan múlik. Hideg vizes borogatás, felpolcolás (minél magasabbra), fáslizni mindenképp fáslizd legalább 3-4 hétig. Ha kezd helyre jönni (kb. 3 hét múlva), kezdd el mozgatni, nehogy bekössön az izom, mert akkor csak orvos tudja újra használhatóvá tenni egy nem túl kellemes eljárással. Ja, és kend Fastum géllel. Az izomhúzódásokra való, és nagyon jó. Recept nélkül lehet kapni gyógyszertárban, kb. 900-1000 Ft.

Nem akarlak elkeseríteni, nekem 4 éve ficamodott ki a bokám, de 2-3 évig utána mindig éreztem, ha jött a rossz idõ :-( Ez sajnos egy ilyen dolog. Lassan múlik. Hideg vizes borogatás, felpolcolás (minél magasabbra), fáslizni mindenképp fáslizd legalább 3-4 hétig. Ha kezd helyre jönni (kb. 3 hét múlva), kezdd el mozgatni, nehogy bekössön az izom, mert akkor csak orvos tudja újra használhatóvá tenni egy nem túl kellemes eljárással. Ja, és kend Fastum géllel. Az izomhúzódásokra való, és nagyon jó. Recept nélkül lehet kapni gyógyszertárban, kb. 900-1000 Ft.

14 éves vagyok, kificamodott a bokám és holnap mennék el itthonról. A jegelésen kívűl mit csináljak még vele?

Legjobb válasz: Útmutató: 1.Állapítsd meg melyik lábadon ficamodott ki a bokád. 2.Ha megvan örülj. 3.Fejezd be a jegelést 4.Szerezz fûrészt 5.Vágd le a lábad (azt amelyiken nem mûködik rendesen) 6.Ha másikat vágtad le,pech 7.Menj holnap el egy lábbal otthonról. 8.A levágott lábat rakd a hûtõbe

Útmutató: 1.Állapítsd meg melyik lábadon ficamodott ki a bokád. 2.Ha megvan örülj. 3.Fejezd be a jegelést 4.Szerezz fûrészt 5.Vágd le a lábad (azt amelyiken nem mûködik rendesen) 6.Ha másikat vágtad le, pech 7.Menj holnap el egy lábbal otthonról. 8.A levágott lábat rakd a hûtõbe
Utóirat: Kit érdekel, hogy 14 éves vagy? ;)
Hogyan történt?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen 1. ... azrt írtam hogy 14 vagyok mert egy 82 éves embernek nem biztos hogy ugyanazt kéne csinálni mint egy 14nek ;)) ha már itt tartunk... egyébként meg befásliztam és haza is értem de köszi a "válaszod" ...
Miért nem válaszolsz a kérdésemre kérdezõ?


Félreléptem, nem tudom eldönteni, hogy kificamodott a bokám, vagy elrepedt a csont. Mik a tünetek?

Legjobb válasz: A bármelyik megtörtént volna, nem tudnál ráállni a fájdalomtól.

A bármelyik megtörtént volna, nem tudnál ráállni a fájdalomtól.
nekem egyszer kificamodott a bokám és nem tudtam rá állni
Ha hirtleen oldalra bicsaklott a bokád, attólm ég nem kell rögtön minden törésre gondolni. Ha nem színezõdött el, vagy csak minimálisan, akkor borogasd pár napig hideg ecetes borogatással, az lehúzza a duzzanatot és és pihentesd. Ha mondjuk 2-3 nap múlva se bírsz ráállni és nagyon elszinezõdik, akkor orvos.
A kérdező hozzászólása: Hát kell valhogy közlekedjek a lakásban a legfontosabbak miatt, mert egyedül vagyok a kislányommal (másféléves). Nem a fájós lábamra állok és ha nehezen is, de valahogy haladok. Köszi a válaszokat, megnyugtattatok, hogy esetleg nem ennyire súlyos a dolog, habár fel van dagadva, és fáj.
Mondom, hideg viizes-ecetes borogatás, csodkáat tehet. A lurkót ebéd után dugd aludni, közben borogasd a bokádat ezerrel.
Mindenképpen röntgen, mielõtt nagyobb bajt csinálsz. A barátnõm ugyanígy járt, állította, hogy csak megrándult, mert már volt neki ilyen, nem nagy ügy. 1 hét múlva nem bírt lábraállni, el volt repedva a csont, sínbe tették neki, hetekig táppénz.
nekem így szakadt el részlegesen a bokaszalagom, annyi különbséggel hogy nekem ugrás után fordult alá a bokám, nekem is nagyon be volt dagadva, de nehézkesen tudtam járni rajta, nagyon remélem hogy Te nem jártál így, de egy röntgen tényleg jó lenne:)
Röntgen. Nem vesztesz vele semmit. Ha nincs semmi komoly baj, megnyugszol és nem parázol rajta folyamatosan. Ha meg gond van, akkor minél elõbb orvosi ellátás szükséges a normális gyógyuláshoz.
Nincs különbség, a ficam és a repedés egyaránt orvosi ellátást igényel, nincs vele barkácsolnivalód. Ha csak megrándult, azaz tudsz rajta járni jelentõs fájdalom nélkül, és nincs nagyobb duzzanat vagy lilulás, akkor jegeld és pihentesd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!