Találatok a következő kifejezésre: Kiderült, hogy vagyok, így (22 db)

Ma kiderült, hogy mindenre alergiás vagyok. Hogy lehet így élni? Lehet ezt gyógyítani?

Az alergiteszt 80%-a pozitív lett. Nem sokminden van amire ne lennék alergiás. Mit tegyek?A gumitól kezdve,a kozmetikumok, tartósítók, textilia, hús, zöldégek, méz, minden, minden!Borzasztó.Tudtok segíteni abban, hogy természetes alapú termékeket hol lehet beszerezni?

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget írni, de az egyik barátnõmrõl is kiderült, hogy egy csomó ételre meg összetevõre allergiás. Csak annyit vettünk észre, hogy egyik napról a másikra fura tízóraikat hozott a suliba, szóját husi helyett, megy ilyesmiket. Mellõznie kellett azokat a dolgokat, amikre allergiás, és egy idõ után teljesen helyrejött! Szóval kitartás neked is! :)

Nem akarok hülyeséget írni, de az egyik barátnõmrõl is kiderült, hogy egy csomó ételre meg összetevõre allergiás. Csak annyit vettünk észre, hogy egyik napról a másikra fura tízóraikat hozott a suliba, szóját husi helyett, megy ilyesmiket. Mellõznie kellett azokat a dolgokat, amikre allergiás, és egy idõ után teljesen helyrejött! Szóval kitartás neked is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi netek, igyekszek mindent betarani. Csak azt nem tudom, hogy mibe öltözzek mert a textilekre is alergiás vagyok. Egyszerû, meztelenül fogok járni és csak vizet iszom, mertt arra asszem nem vagyok az. :) )
Még egyre figyelj: szokták ajánlani ilyenkor a mosószappant. Csakhogy az olyan durva, hogy egy idõ után kiszárítja a bõröd. Vagy kenegeted állandóan - vagy jó drágán szerzel olyan szappant, ami neked jó (vannak mézes szappanok is, vigyázz). Ha rendesen csinálod, egy idõ után tényleg enyhülni fog az érzékenység is. Vagyis nemcsak hogy nem lesz pl. kiütésed - de ÓVATOSAN használhatsz néhány dolgot, amire egyébként allergiás lennél.

28 hetes kismami vagyok és nagyon nehezen jutok ellegendő levegőhöz! Volt egy autóbelesetem, és késöbb kiderült, hogy inhalációs sprayt kell használonom, de attól sem vagyok jobban! Mi tegyek, hogy elegendő levegőhöz jussak én? Babának így nem ártok?

Legjobb válasz: Ha a babától nem kapsz elég levegõt, az "normális", mert kezdi nyomni a belsõ szerveidet. Nekem is így volt. De ha úgy érzed, hogy nem ez a gond, ha tényleg nagyon nehezen kapsz levegõt, akkor inkább kérdezd meg az orvosodat.

Ha a babától nem kapsz elég levegõt, az "normális", mert kezdi nyomni a belsõ szerveidet. Nekem is így volt. De ha úgy érzed, hogy nem ez a gond, ha tényleg nagyon nehezen kapsz levegõt, akkor inkább kérdezd meg az orvosodat.

Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. Bizonytalan vagyok:félek a felelősségtől, szüléstől, az anyagi részétől, mindentől, nem vagyok biztos a barátomban sem, és valahogy nem érzem magamban az anyai ösztönöket. Szabad így gyermeket vállalni?

28éves vagyok,de lehet még várnom kellene addig amíg teljes szívemb?l akarom majd?Nem értem miért nem bukkantak fel még ezek az anyai ösztönök,vagy ezek id?közben jönnek?

Legjobb válasz: De jó hogy érkezett válasz:)A barátomban az anyagi helyzete miatt nem vagyok biztos,õ bizonygatja hogy idõvel jobb lesz,és nagyon akarja ezt a gyereket,de nekem ez kevés,ez nem biztosíték...Én is azt mondtam neki,hogy biztonság az kell,erre azt mondta hogy õ nem csípi azokat a nõket akik ezt emlegetik,mert nem a férfinak kell mindent megoldani,hanem a nõnek ugyanúgy,és ha vki biztonságot akar,keressen lóvés pasit.Ezektõl a mondatoktól teljesen el vagyok bizonytalanodva,szerintem az lenne a normális ha a férfi azt mondaná ilyenkor,hogy mindent megtesz értem meg a gyerekért.Nincs is pénze,de úgy akar beállítani mintha le akarnám huzigálni.

A kérdező hozzászólása: De jó hogy érkezett válasz:) A barátomban az anyagi helyzete miatt nem vagyok biztos, õ bizonygatja hogy idõvel jobb lesz, és nagyon akarja ezt a gyereket, de nekem ez kevés, ez nem biztosíték...Én is azt mondtam neki, hogy biztonság az kell, erre azt mondta hogy õ nem csípi azokat a nõket akik ezt emlegetik, mert nem a férfinak kell mindent megoldani, hanem a nõnek ugyanúgy, és ha vki biztonságot akar, keressen lóvés pasit.Ezektõl a mondatoktól teljesen el vagyok bizonytalanodva, szerintem az lenne a normális ha a férfi azt mondaná ilyenkor, hogy mindent megtesz értem meg a gyerekért.Nincs is pénze, de úgy akar beállítani mintha le akarnám huzigálni.
Ne hagyd, hogy befolyásolja az életedet, nincs joga hozzá! Amúgy aterheseket védi a munkajog, nem lehet terhesen kirúgni senkit! A helyedben megtartanám a kisbabát. Õ nem tehet róla, hogy nincs még megfelelõ környezet, joga van az élethez. Mindenki tart a felelõsségtõl... Drukkolok nektek! A gyerek áldás!
Nem Te nem vagy érett az anyaságra, hanem a párod -függetlenül attól, hogy õ szeretné jobban a gyereket. Teljesen jól állsz a kérdéshez, hiszen felméred, hogy ez egész életre szóló döntés. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy pontosan látod, mi a hiba a kapcsolatotokban, azt viszont csak Te tudod, hogy mindez orvosolható-e. Sajnos nincs igaza a párodna, hiszen ha Te otthon maradsz a babával, neki kell a családot fenntartani, biztosítani, hogy a gyerkõcnek ha mást nem is az alapvetõ dolgokat - itt inkább az anyagiakra gondolok - Mi sem vagyunk elengedve anyagilag, éppen babát várok, picit korábban is jött mint terveztük, de sosem mondott ilyet a párom, most inkább maszekol, hogy nekünk jobb legyen. Ha úgy érzed, hogy nem Õ az a férfi, akivel eltudod képzelni az életed, akinek gyereket szülnél, hanem csak egyszerûen elvagytok, akkor tényleg komolyan mérlegelj. Kitartást és sok erõt a jövõben!
szia kedves. ha nem vagy biztos a barátodban akkor ne vállalj gyereket. egyedûl nagyon nehéz. biztos vannak majd akik segítenek, de gondolj bele a babának apa kell. neked meg társ. babával ismerkedni nagyon nehéz. nekem volt egyedûlálló anya barátnõm. és nagyon sokat szenvedett. jól gondold meg. és még az anyagiakról nem is beszéltem! csak biztos háttérrel szabad babát vállalni. csóközön
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezeket a megnyugtató szavakat:) Teljesen igazad van, sokan nem mernek belevágni a gyerektémába, mert mindig a megfelelõ idõre vágnak.Ezen most elgondolkoztam, és teljesen másképp látom a dolgot.Viszont az életemmel van 1kis bibi, amit eleinte szerencsének tituláltam, de aztán rájöttem hogy megakadályoz mindenben, és ezt meg kellene oldanom, fogalmam sincs hogy fogom.Anyagilag függök valakitõl, akinek képletesen dolgozom, de úgy viselkedik mint egy apa, vagy nem is tudom hogy nevezzem, és sakk-matt helyzetbe állított mikor megtudta hogy terhes vagyok, elõször úgy volt hogy nem kapok ezentúl pénzt, aztán azt mondta hogy segít ha esetleg megtartanám, de csak nekem, mert a barátomra nagyon mérges hogy gyereket akar, de nem rendelkezik megfelelõ anyagiakkal.Nagyon furi egy helyzet ez, hiszen ebbõl a fizetésbõl élek egyedül, tudja hogy szükségem van erre a pénzre, és ez olyan kiszolgáltatottságféle, amit mindig is utáltam, és már régóta tudom hogy másba kellene kezdenem, viszont egy átlagfizetéssel még az albérletemet se tudom kifizetni.Nem akar tõlem semmit az illetõ, csak úgy érzi, hogy mivel segített ezzel a munkával, befolyásolhatja az életemet.Nekem ez lenne az elsõ feladatom amit meg kellene oldanom, mert ez így nem állapot, ez az egyik nagy dolog amiért nem tudok dönteni, és ez elég borzasztó:( Pedig valamiért azt érzem hogy meg kellene tartanom, de mégis a külsõ körülmények ellenem vannak valamiért.....
Az elõzõ vagyok. Még valami, nehogy azt hidd, hogy semmit nem akar tõled! Vigyázz az apafigurával! Lehet, hogy anyagilag segít, de az ujja köré csavar, függésbe kerültél/kerültetek tõle. Én megszakítanám a kapcsolatot... ha van rá mód.
Valamiért úgy érzem Téged nem védene a munkajod, de javíts ki ha tévedek! Ezt nagyon sajnálom! Csodálatos dolog a baba, sok embert megkérdezhetsz mérlegelhetsz, de 50-50 % lesz a vége. A helyedben megkeresném a családsegítõt, õk tudnak neked segíteni, hogy anyagilag mire számíthatsz, ha úgy érzed egyedül vágsz neki. Azokat az embereket akikrõl írtál, pedig csak Te ismered, nehéz így véleményt alkotni bárkirõl - ettõl függetlenül kb sejtem milyen heyzetbe kerültél - mindenestre, ha változtatni akarsz az életeden, remek lehetõséget kaptál. Legyél erõs, és Magad és a Babád most az elsõ!
A kérdező hozzászólása: 12:01 Feketén dolgozom, így sok szavam nem lehet a pénzzel kapcsolatban.Még mindig nem tudtam dönteni, van rá még 1hetem, persze sokkal könnyebb lenne ha érezném hogy a barátom mellettem áll, de ezzel kapcsolatban most inkább civakodunk.Köszönöm szépen a hozzászólásokat, megpróbálok helyes döntést hozni:) ))

Kiderült, hogy kb.4 hetes terhes vagyok. A vizsgálat után pár óra múlva kicsit barnáztam. De tényleg csak picit. Pár nappal utána megint. Olyan tejeskávé színű, és most is csak pici van. Ez rosszat jelent? Más is volt már így?

Legjobb válasz: Én a helyedben felkeresném a dokit, mert biztosan csak õ tudja megállapítani, hogy mi miatt barnáztál több nap eltéréssel. Lehet, hogy ún. magzatmegtartó gyógyszerre van szükséged, de lehet, hogy tényleg nincs semmi baj. Tapasztalatból mondom/írom a fentieket, sajnos én már veszítettem így el babát (szintén csak kicsit barnáztam, amire elõször azt hittem, hogy "ez még belefér").

Én a helyedben felkeresném a dokit, mert biztosan csak õ tudja megállapítani, hogy mi miatt barnáztál több nap eltéréssel. Lehet, hogy ún. magzatmegtartó gyógyszerre van szükséged, de lehet, hogy tényleg nincs semmi baj. Tapasztalatból mondom/írom a fentieket, sajnos én már veszítettem így el babát (szintén csak kicsit barnáztam, amire elõször azt hittem, hogy "ez még belefér").
bIZTOS A VIZGÁLATTÓL
Én mindegyikkel(4) véreztem valamennyire a terhesség elején. Kerüld a forró fürdõt, és a házaséletet is mellõzzétek most egy kicsit. Nem lesz semmi gond, de ha élénkpirosra vált, vagy görcsölsz, akkor azonnal menj be a legközelebbi szülészetre. Amúgy a barnázás elég gyakori a terhesség elején.
Szia! Az elsõ vizsgálat után én is ugyanígy jártam, de szerencsére elmúlt. Vettek le citológiát? Mert ha igen, akkor szinte tuti, hogy attól, mert vérzékenyebb a méhszáj. Nyugi, nem lesz semmi gond! :)
A kérdező hozzászólása: Igen vettek mintát. Most már próbálok megnyugodni. Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok. 1 év után sikerült, nagyon elkeserednék, ha baj lenne.
Semmit ha szeret megérti. meg csak akkor jön össze veled ha nen vagy szûz meg nem korai egy kicsit?
Mondd meg neki, hogy szûz vagy és minimum 3hónapot akarsz várni.
Elég nagy hülyeséget csináltál... Egy kapcsolat alapja a bizalom... ha te ebben hazudtál és erre épül majd a kapcsolat(mert azt mondtad hogy ezért össze is jönne veled) akkor eléggé el van ítélve már most. Azt tanácsolom hogy ha tényleg szerelmes vagy belé akkor szédítsd meg/érd el hogy Õ is beléd szeressen. És utána feküdj le vele csak. De mielõtt megteszed muszáj leszel bevallani hogy szûz vagy... Meg ha tudja hogy az vagy akkor jobban odafigyel(talán) mint ha azt hiszi hogy nem vagy az.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta nem szeretne nekem az elsõ lenni mert velük lassan kell csinálni így azt mondtam neki hogy nem vagyok már az
14 évesen kár szexelned, ennyi idõsen még nem tudod megállapítani, hogy kivel érdemes, lesz e jövõje egy kapcsolatnak, Ne legyen ez az elsõ a 20 csávóból aki végigmegy rajtad 30 éves korod elõtt...
na a srác kijelentéséböl ítélve nem azért jön veled össze mert szeret ha neki nem kell szûz lány akkor nem szeret könyörgöm ne legyél ilyen naiv... :( ha szeretek valakit nem azzal törõdk hogy lassan kell e csinálni sõtt ha tényleg szeretem örömmel csinálom úgy hogy neki a legjobb legyen akit te kifogtál ennek az ellentéte szóval légyszíves ezt jól gondold meg... 16/F
menekülj. most majd jól vadul fog megrakni, te meg majd sikíthatsz a hülyeséged miatt.
Dugasd meg magad velem és már meg is oldódott a problémád.

Ha most vagyok 18 hetes ikerterhes (lombik) és kiderült, hogy a férjemnek 4 hete szeretője van akkor megtartsam így a babákat?

Legjobb válasz: Én megtartanám és egyedül nevelném fel, illetve keresnék egy tisztességes férjet. Ez viszont én vagyok. Neked kell tudni, hogy mi a fontosabb az életedben és lenne rá erõd, pénzed egyedül nevelni õket.

Férjet kiteszed, mint macskát [email protected], babákat megtartod, nem lesz egyszerû, de túléled, és áldod majd az eszed, hogy a 2 babát nem dobtad el egy ilyen [email protected] alak miatt. (nem vagyok egyébként abortusz ellenes, és ikreim is vannak:) )
Gondolom sokat küzdöttetek, hogy a gyerekek megfoganjanak. Biztosan feladnád ezt? A férjed biztos félrelépett?
Én megtartanám és egyedül nevelném fel, illetve keresnék egy tisztességes férjet. Ez viszont én vagyok. Neked kell tudni, hogy mi a fontosabb az életedben és lenne rá erõd, pénzed egyedül nevelni õket.
Én mindenképp megtartanám, ha adottak lennének az anyagi körülmények.
Szerintem igen. Gondolom, keményen küzdöttél értük, és most õk jönnek is. Erõt fognak adni életed minden percében, akár együtt maradtok a férjeddel, akár nem. A férjed is válni akar? Vagy megbánta? Akarsz egyáltalán esélyt adni neki? Az elsõ egy-két év betonkemény lesz egyedül, ikrekkel, aztán egyre könnyebb. Gondolom, segítséget fogsz kapni a családodtól, egy jó nagymama-nagypapa páros kincset ér. Ha belegondolsz: sok pár válik el úgy, hogy a nõ ott marad két gyerekkel, és õket sem adják vissza a gólyának...
tuti hogy szeretõje van?ez 100%?
Most ezt mi mondjuk meg neked???
Szia! a gyerekét a nõ maganak szüli nem a férjének, parjanak, 2-6 év múlva is megcsalhat. és ugyanugy ha most szakitotok a következö is ezt fogja csinalni, ilyenek sajnos a férfiak.
ja, bocs - most esik le, hogy lombik. Akkor az a kategória, mint a 35 év feletti - kicsi az esély, hogy máskor összejöhet. Ebben a helyzetben tartsd meg. De valami segítség akkor is kelleni fog! Legalább az édesanyád közelébe kellene költözz.
Az állami támogatást nem fizettetik vissza veletek ilyen esetben? Ráadásul én úgy tudom, hogy ha valakinek abortusza (nem miss.ab) volt az többé nem vehet részt a programban (vagy ez hülyeség?) Én biztos nem vetetném el õket, fõleg ha már ennyi mindnet megtettél, hogy legyenek. A férjedet meg hagy ne minõsítsem...
szerintem nem ilyen egyszerû ez, hogy a férjem megcsalt és elmegyek abortuszra...fõleg lombik után... Ha neked a férjed a feltétele a gyerekek vállalásának, akkor vetesd el! Te akartad õket, erre most hogy a férjed megcsalt kidobnád õket? Tudod ez nem olyan, hogy visszaviszem a boltba, mert nem kell!
Tarsd meg a babakat, igen.
Nézd, neked kell tudnod, elég erós vagy-e egyedül küzdeni! Még egy normális kapcsolatban is nehéz a gyerekvállalás, hát még a te esetedben!:( Nagyon-nagyon sajnálom ami történt veled, remélem, a mocskos nószemély visszakapja az élettõl, hogy szétszakított egy 4 tagú családot! Undorító:(((
A mocskos noszemely? En inkabb azt latom, hogy a pasiban nincsen gerinc. Honnan tudod, hogy a masik no tudja, hogy hazas? Hagyjuk mar ezt...
A bunkó, de legalább elmondta...
Ha szeretnél gyereket, akkor tartsd meg õket. Anyám négyünket nevelte fel egyedül, mert az apám volt oly kedves és lelépett (késõbb még a házunkból is kiûztek, mert az õ nevén volt, nem anyámén). Elég gyatra körülmények között, de felnõttünk, felnevelt minket. Szóval ha szeretnél gyereket, akkor tartsd meg õket. Nem tudom hány éves vagy, de ha olyan korba, hogy már kérdéses hogy leszel-e még terhes, akkor szerintem nem vetesd el õket.
Le leszek pontozva, de én nem tartanám meg Õket. Természetesen nekem mindig az volt a vágyam, hogy rendes családom lehessen, hogy az összes gyermekemnek ugyan az legyen az apja, hogy házasság után szülessenek és a többi. Tudom jól, ember tervez, Isten végez, de nem tudnám úgy várni, megszülni és felnevelni Õket, hogy egyedül vagyok. Így még a késõbbiekben lenne lehetõségem, hogy olyannal lehessen közös gyermekünk, akivel szeretjük egymást és legalább még akkor azt hisszük, hogy örökké együtt maradunk, amíg a gyerekeinket várjuk.
egyedül pláne ikergyerekeket felnevelni nem fogsz tudni - csak segítséggel. láthatóan a férjed erre alkalmatlan. vagy nem akart még gyereket, és azért van szeretõje, vagy akart, de nem tudja eldönteni kitõl - akkor meg felelõtlen. ha idõ kell neki, hogy átgondolja, miközben szerelmes - akkor jó eséllyel az idõ csak azért kell, mert a gyerekek miatt maradna. de ez nem lesz hosszú életû házasság. pláne amikor majd megszületnek, és még jobban a háttérbe szorul, mint férj Nálad - bár nem hiszem, hogy tudnál rá úgy tekinteni, mint eddig. a gyerekek miatt nem fogtok együtt maradni. viszont, ha még fiatal vagy, és lehetsz még egy szeretõ férj mellett anya - szerintem ne tartsd meg. (persze, ha már 35 felett vagy (már bocs), akkor érdemes elgondolkodni a megtartásukon, mert nagy a kockázata annak, ha elveteted, nem lehet többet saját - de tudd akkor is, hogy egyedül nem fog menni. Persze lehetne egy olyan forgatókönyv, hogy elmúlik a lángolása a másik iránt, és visszatalál hozzád - de erre nem látok sem nagy esélyt, arra meg végképp nem, hogy Te tudnál benne bízni még egyszer...
Hát én otthagynám az ilyet, de a babákat megtartanám, nem vagyok abortusz ellenes, de ez nem az a kategória. Késõbb rájuk tudsz majd támaszkodni, minden apró mosolyért, tipegésért, pusziért áldani fogod, hogy nem vetetted el õket.
Érdekes egy lelkivilága van a férjednek! Együtt küzdötök azért, hogy gyereketek legyen, és õ közben véletlenül szerelembe esik. Fúj! Erre nem tudok mit mondani. A helyedben megmondanám neki, hogy azt is felejtse el, hogy valaha ismertük egymást. Azon viszont nem gondolkoznék, hogy a babákat megtartsam-e. Két kis csoda fejlõdik benned, akikért küzdöttél. Ne dobd el õket magadtól.
A kérdező hozzászólása: 8 hetes , nem 18 .
A kérdező hozzászólása: Biztos , hogy szeretõje van, tegnap este ünnepi vacsorát készítettem a házassági évfordulonkra és õ pedig kedvetlen volt, faggattam , mire kinyögte , hogy kb 1 hónapja nagyon szerelmes lett és idõt kér, hogy átgondolja mi legyen velünk.
Már válaszoltam, miszerint megtartanám, de nem mindegy, hogy szeretõje van (azaz csal téged) vagy szerelmes lett (nem létesít szexuális kapcsolatot, se semmi egyebet az illetõvel.)
A kérdező hozzászólása: Létesítettek szexuális kapcsolatot is.
Neked kell eldöntened, hogy megtarts e vagy sem. Ha nagyon vágysz rá, akkor igen, de gondold át, hogy egyedül menni fog e.
Az a gond hogy pont azt kéri ami neked most nincs, idõt, neked most kellene tudnod hogy mi lessz hogy dönthess.Ha úgy gondolod hogy visszafogadnád akkor adj neki mondjuk 1-2nap gondolkodási idõt, ha ezalatt nem ad választ akkor dönts egyedül, és akkor már ne is fogadd vissza többé, függetlenül attól hogy megtartotad a piciket vagy sem. Azt nem mondta hogy történt-e köztük valami vagy csak szimplán szerelmes? Velem is megesett ez, azt hittem szerelmes vagyok(semmi nem történt, még csók se), férjemmel leültünk megbeszéltük egy napot kaptam hogy válasszak, vagy egy napom rá.Férjemet választottam és azóta boldogan élünk. Gondolom sokat küzdötetek a babákért, nem lehet hogy ez miatt romlott meg köztetek a viszony?Mi 4évig próbálkoztunk, nehéz volt.
utolsó vagyok, már látom hogy lefeküdtek, sajnálom.
Szeretnéd ezeket a babákat vagy nem? Mert ha igen, akkor ez teljesen független attól, hogy mi van a férjeddel. Kivéve nyilván, ha ebbõl anyagi okok is származnak, mert egyedül nem mindenki tud felnevelni egybõl két gyereket. De amúgy azért nem értem a kérdést, mert ha én szülök 2 gyereket és a férjem utána félrelép, elhagy, akkor mondjak le a két gyerekrõl? Dehogy mondanék le ezért róluk! Az utolsó körmöm szakadtáig is harcolnék értük. De egyébként lombikos terhességet egyáltalán el lehet csak úgy vetetni? Mármint anyagi következmények nélkül? Mert megfordult a fejemben, hogy azért ez nem olyan olcsó mulatság, hogy valaki csak úgy ha már összejött, akkor eldobja magától. De lehet ez csak az én gondolatomban merült fel.
A pasit kidobnám a francba, még õ akar gondolkodni, hogy most mi legyen??Még mit nem!Én pedig a babáimból merítenék erõt, akikért sokat küzdöttem, és most itt vannak! Anyagi körülmények adottak?
Utolsó vagyok. Ha nem lehet ezután majd gyereked, vagy nem vehetsz többet részt a programban az abortusz miatt, akkor ne mondj le róluk. Ebben az esetben én is megtartanám Õket.

Munkanélküli vagyok március 4-én megszünt a munkanélküli segélyem, azóta fizetem magam után a tb. -t, most kiderült hogy terhes vagyok, így mi jár, vagy megkérjek egy rokonomat jelentsen be szülés előtt, de azt is 1 vagy 2 hónappal előtte?

Kérlek adjatok tanácsot.

Legjobb válasz: GYES és családi pótlék.Az,ha valaki bejelent 1-2 hónapra nagyon necces,mert rászállt erre a TB,pont a csalások miatt.Keményen megbüntetnek Téged,és a munkaadót is.

GYES és családi pótlék.Az, ha valaki bejelent 1-2 hónapra nagyon necces, mert rászállt erre a TB, pont a csalások miatt.Keményen megbüntetnek Téged, és a munkaadót is.
Gyest kaphatsz és családi pótlékot is, mert ezek alanyi jogon járnak. Ez kb. 38 000 Ft. És amikor megszületik a kicsi, ezután nem kell már a tb-t sem magad után fizetni. De mondjuk azt sem értem, hogy miért fizeted, ha munkanélküli vagy, nincs jövedelmed és regisztrálva vagy a Munkaügyi Központban, akkor a Polgármesteri Hivatalban igényelheted, hogy szociális alapon ne kelljen tb-t fizetned. Mondjuk ennek is vannak feltételei, de meg lehet próbálni, mert azért annak a 6000 párszáz forintnak biztos lenne jobb helye is így, hogy jön a baba. Ha be is jelentenek, kell majd egy kellõ számú biztosítási jogviszonyban töltött nappal rendelkezned, hogy gyed-et kaphass. Ha nincs meg, akkor nem kapsz gyedet, hiába jelentettek be.
Ha jól tudom, gyedet csak akkor kaphatnál, ha folyamatos lenne a munkaviszonyod, ha most jelentene be is már lenne több mint 2 hónap biztosítás nélküli idõd. Így sajnos azt nem kaphatsz, hiába jelentenek be az utolsó hónapokra... :( Javítsatok ki, ha rosszul tudom!!
Elmész tartósan álláskeresõk támogatására, ha több mint 3hónapja munkanélkülinek vagy bejelentve, s kapsz segélyt havi 22800ft-ot amivel együtt tb-d is lesz.Kérdéses megkapod-e, ha párodnak van bevétele.
A kérdező hozzászólása: köszönöm amiket írtatok, párom fizetése után nem kaptam semmit, pedig vagyunk rá 4-en egy jan.-ban volt 5éves kislányom és egy szept. mult 3éves kisfiam , nem vettek vissza a munkahelyemre meg a fiamat se vették fel bölcsibe nem tudtam volna kire hagyni. Most meg úgy alakult hogy 6-7hetes terhes vagyok , de így hogy nem kapok semmit nem tudom hogy be merjem -e vállalni a babát. Lenne egy munkaközvetítõ álltal felajánlott napi pár órás munka havi 25e ért , már arra gondoltam elfogadom , idõseket kellene ápolni... ezt akkor tudnám csinálni mikor párom itthon van (Õ 3 mûszakba dolgozik) mi a véleményetek?
Fú, szegény, nem vagytok egyszerû helyzetben. Az utolsó arra gondolt, hogyha a férjed fizetése kevés (vagyis az 1 fõre esõ fizetésetek), talán lehetne az önkormányzatnál valamiféle álláskeresési segélyt igényelned, akkor nem kellene a tb-t sem fizetned és legalább bejönne egy kis pénz. De a babázás alatt csak a gyes és a családi pótlék jön majd, azzal tudsz csak számolni, az a 37ezer körüli a babára, + a családi a másik kettõ gyerkõcre. Tanácsot én nem tudnék adni, Ti tudjátok, férjed mennyit keres, el tudnátok-e tartani a 3. babát is. Kívánom, hogy jó döntést hozzatok!!

Kiderült hogy terhes vagyok. A dokin és a védőnőn kivűl van más tennivalóm? Mit vegyek vagy mit igyak?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz addig várni, akkor folsavat kezdj el szedni. És/vagy terhesvitamint. A folsav a legfontosabb az elsõ 12 hétben.

Ha nem akarsz addig várni, akkor folsavat kezdj el szedni. És/vagy terhesvitamint. A folsav a legfontosabb az elsõ 12 hétben.
húha! :D elõször is gratulálok! sok helyre kell majd menned, védõnõd elmondja :)
Valóban sok helyre kell menni, ennek van egy protokollja, amit az orvostól és a védõnõtõl fogsz megtudni. Menned kell pl. 12 hetesen ultrahangra és vérvételre, ha ott minden ok, jön a 16. hetes AFP vérvétel, van akinek ultrahang is, majd a 18-20. heti ultrahang..stb. Az elsõ utad az orvoshoz vezessen! A mit egyek és igyak kérdést nem igen értem, szerintem nem kell semmin változtatni egyenlõre, kerülni kell az alkoholt és a koffeint. Egyébként én is gratulálok, minden jót Nektek!
És persze egyél/igyál egészséges dolgokat :)
Ja! A vitaminokat elfelejtettem. Az elsõ 12 héten különösen fontos, hogy szedj valami terhesvitamint, legalább folsavat, magnéziumot.
Gratulálok! Elõször a nõgyógyászhoz kell elmenned, aki csinál egy ultrahangot. Ha már látszik az életképes magzat akkor "leigazolja" a terhességet. Ekkor érdemes a védõnõt felkeresni aki kiadja a kiskönyvet. Õ majd elmondja (illetve a nõgyógyász is), hogy mik a következõ lépések. A 12. hét környékén lesz EKG, vérvétel, uh, el kell menni a fogorvoshoz is. Utána a 16. héten vérvétel (AFP) majd havonta nõdoki. Közben van egy cukor terheléses vérvétel, a védõnõhöz is el kell menned 1-2 havonta. Étel: a nyers tojáson és húson kívül talán még a lágy sajtoktól (camamber) kell tartózkodni. Ital: alkohol kizárva, nem jó a tonic és a cola a kinin ill. a koffein miatt. Szedjél terhes vitamint legalább a terhességed elején. Nagyjából ennyi azt hiszem :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. a nõdokim segitett teherbe esnem, mert 3 évre sikerült:( és szedem az elevitet 3 hónapja. de 1 hónapig nem lessz ittt a dokim, és nemtudom addig most mit tegyek?
semmi különöset ne tegyél. Továbbra is szedd az elevitet, sok gyümölcs és zöldség. Ha fájdolgálna a hasad kevés fizikai megterhelést vállalj, ne emelj nehezet, viszont mozogj rendszeresen. Ne egyél nyers húst, nyers tojást, penészes sajtot, belsõségeket, ne igyál koffein tartalmú italokat és alkoholt. Szerintem ennyi óvintézkedés bõven elég, sokak szerint még sok is :-) Ja! És ne aggódj sokat, inkább örülj, hogy végre sikerült! Minden jót!

Elmentem egy nőgyógyászhoz és mondtam neki hogy terhes-e vagyok nézze meg, meg szeretnék csináltatni rákszűrést, és először a rákszűrést csinálta meg. Utána vizsgált meg és kiderült hogy terhes vagyok! Nem okozott így kárt a babámban?

Legjobb válasz: Szia! Nem okozott kárt nyugi.Nekem is megcsinálta a rákszûrést de engem elõbb vizsgált és utánna.De a sorrend teljesen mindegy. Boldog babavárást!

Szia! Nem okozott kárt nyugi.Nekem is megcsinálta a rákszûrést de engem elõbb vizsgált és utánna.De a sorrend teljesen mindegy. Boldog babavárást!
Valószínûleg nem 2 hetes terhes vagy, mert különben nem tudnád, hogy terhes vagy. Már legalább 4 hetesnek kell lennie a terhességnek, mert akkor mutatja ki a teszt. Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a 40 hetet. De ilyen korán sem jelent szerintem gondot a rákszûrés. Mert nem onnan vesz mintát ahol a baba van, mondhatni a közelében sincs.
Én úgy mentem, hogy csak 3napot késett, és a doki nem uht csinált, hanem manuálisan vizsgált elõször, csak utána nézte meg uhval is. A rákszûréstõl nem tudom miért kell félni, csak a méhszáj körüli nyálkából vesz mintát, soha meg sem éreztem, nem okoz semmi problémát a terhességnél, de ha esetlegesen nem derül ki az elején, hogy van valami bajod, akkor mit teszel?
Van olyan doki, aki az esetleges kártérési perek elkerülése miatt sokkal óvatosabb a kelleténél és nem csinál semmiféle manuális vizsgálatot és rákszûrést sem. Nekem is csináltak rákszûrést mind a 4 terhességem elején, egyszer sem volt miatta semmi problémám. Akár milyen fiatal is a terhesség, ha nincs semmi baja a babának, egy ilyen beavatkozástól nem mehet el. Tehát ha - ne adja Isten - mégis valami probléma adódna, nem a rákszûrés miatt. Gondolj bele, sokan hetekkel késõbb tudják meg, hogy babát várnak és közben emelgetnek, élik a szokásos életüket, együtt vannak a férjükkel.. ha így nézzük, ezek se veszélytelenek és mégis megmarad a babájuk.
Ha fölsértett volna valamit a dokid, akkor már lehet h barnázgatnál. De mivel nincs panaszod, (vagy legalábbis nem írtad, )ne aggódj. Kárt nem okozott. Én is úgy tudom, h csak akkor csinálnak rákszûrést terhesség alatt, ha épp soron következne a szûrés. Nekem pl. augusztusban volt rákszûrésem, és januárban derült ki h kismama vagyok. Ekkor azt mondta a dokim, h majd csak szülés utáni 6 hetes kontrollon csinál újat. Picit átlépjük az 1 évet, de azt mondta h az nem baj. 27+5heteske
Nekem is azt mondták nem lehet.24 hetes vagyok de eddig meg sem vizsgált csak uh volt, azt mondta a doki, jobb ilyenkor nem nyulkálni, mert ugye nagyobb a fertõzésveszély meg vérezhet is utána az ember.Nekem ennyit mondott, ha esetleg panaszom lenne.
Nekem azt mondák, hogy nem lehet. Most vagyok 31 hetes, eddig nem volt. De gondoloim baja nem lehet. Az elõzõ rákszûrésem 2008 februárban volt.
A terhesség alatt mindenképpen kötelezõ a rákszûrés, ezért elõbb-utóbb úgyis meg kellett volna csinálnia. Nekem is akkor csinálták meg, mikor elõször voltam. Akkor állapította meg a doki a terhességet. Nem ártott ezzel a babádnak.
Ha a doki tudta hogy lehet hogy terhes lehetsz és megcsinálta a rákszûrést jól tette. Ha nincs egy éven belüli eredményed mindenképp megcsinálják. És ez természetes is. Ha nem bízol a dokidban, válts. Sztem a legfontosabb hogy az ember a fogadott dokijában maximálisan megbízzon. A babádnak nagyon kevés dolog okozhat kárt. Az nõdoki vizsgálat biztos hogy nem
A kérdező hozzászólása: Akkor sem okoz kárt ha kb 2hetes terhes lehetek???Nagyon az elején vagyok, meg még nem volt babám és nagyon félek nehogy valami baj legyen, de nem lessz semmi gond ugye???
Szia!Nekem is csináltak rákszûrést akkor, mikor megállapították a terhességet.És nem lett semmi baj.Neked sem lesz, nyugi!
Nekem még nem lett volna aktuális a rákszûrésem, de a doki javasolta, hogy mielõbb csináljuk meg, mert késõbb már "nagyobb" terhes leszek. Õ érti a dolgát, én meg megbízom benne. Nem is véreztem a vizsgálat után, pedig korábban elõfordult. Szerintem jobb, hogy túl vagy rajta!
12.47!A rákszûréstõl nem tudom miért kell félni..." A rákszûrés nem csak kenetvételbõl áll!Hanem a méhet is megnyomkodják, nincs-e valami kóros elváltozás a méhednél.
Ha probléma mentes a terhesség, nyugodtan szoptathatsz, akár szülésig is.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. már azt hittem senki sem esett teherbe úgy hogy még szoptatta az elsõ babáját.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!