Találatok a következő kifejezésre: Kiderült, hogy vagyok, (339 db)

Mire kiderült, hogy terhes vagyok eltelt 4 hónap. Boldog vagyok de mégis félek. Lehet baj? !

már régota terveztük a babát.én szedtem is az elevitet és közben éltem az életem,munka,stressz,dohányzás.minden ment a maga modján jól éreztem magam és a menszi is megjött.nem olyan rég rosszul lettem nagyon nagyon fájt a hasam azt hittem,hogy felfáztam elmentem a n?-dokihoz jól megviszgált és kiderült már 4-hónapos terhes vagyok.nagyon örültem de féltem is mert én végig dolgoztam cigiztem és stresszeltem ez a 4-hónapot.el is dobtam a cigit de azért agodom nehogy valami baja legyen a babának.persze hozzá teszem ez mind akaratomon kivül történt én nem tudtam,hogy terhes vagyok.de abban bizom szedtem az elevitet és talán az egy kicsit védte a babát+rengeteg gyümölcs.mit tegyek??????,

Legjobb válasz: Nyugi, szerintem nem lesz semmi baj, a hugicám végig dohányzott terhessége alatt, és egészséges lett a babája, NEHOGY FÉLREÉRTSE VALAKI, ÉS NEM A CIGI MELLETT KAMPÁNYOLOK, csak leírtam amit tudok. Az ultrahangon kiderült volna, ha a babádnak valami baja lenne... Nem eszik azért olyan forrón a kását, én 5 hetes voltam amikor kiderült, hogy babát várunk, és pont akkor voltam nyaralni egy baráti társasággal a Balcsin... gondolhatod mennyire éltünk önmegtartóztató életet, én is rettegtem, hogy nehogy valami baja legyen a Babámnak, de hál Istennek nem lett semmi gond!!! Mégegyszer nem lennék ilyen felelõtlen!!!

Nyugi, szerintem nem lesz semmi baj, a hugicám végig dohányzott terhessége alatt, és egészséges lett a babája, NEHOGY FÉLREÉRTSE VALAKI, ÉS NEM A CIGI MELLETT KAMPÁNYOLOK, csak leírtam amit tudok. Az ultrahangon kiderült volna, ha a babádnak valami baja lenne... Nem eszik azért olyan forrón a kását, én 5 hetes voltam amikor kiderült, hogy babát várunk, és pont akkor voltam nyaralni egy baráti társasággal a Balcsin... gondolhatod mennyire éltünk önmegtartóztató életet, én is rettegtem, hogy nehogy valami baja legyen a Babámnak, de hál Istennek nem lett semmi gond!!! Mégegyszer nem lennék ilyen felelõtlen!!!
4 hónapig semmit nem vettél észre? Ezt olyan fura hallani, már lassan a hasad is növekedni kezd.... De azért gratula, és szerintem ne idegeskedj, doki biztos megnézte a babát és minden rendben van vele. Akkor neked most felgyorsulnak az események, csak 5 hónap és megszületik a babád:)
Elõször is nyugi! Gratula a babához. Ezek után rengeteg vizsgálaton fogsz átesni, ahol megtudják állapítani, hogy minden rendben van e a kicsivel. Ha elmondtad a dokidnak hogy cigiztél a 4 hónap alatt, akkor biztosan felvilágosított a lehetséges szövõdményekrõl. Én úgy tudom, hogy ha észre vesznek valami rendellenességet, akkor a 20. hétig megszülettetik veled a babát, persze ha bele egyezel.
Szia! A stressz szerintem mindenki életében kisebb-nagyobb mértékben jelen van. Nyilván nem volt szerencsés cigizni, de ezen már nem tudsz visszamenõleg változtatni, azzal, hogy most letetted, sokat tettél az ügy érdekében. A fejlõdési rendellenességek szempontjából igazából az elsõ három hónap számít, ebbõl a szempontból valóban nem volt szerencsés a cigi. A komoly rendellenességek kialakulásához általában sok tényezõ együtt hatása szükséges, ennek csak egyik eleme a cigi. Nyilván okoz lelkiismeret furdalást a dolog, de csak abban tudsz reménykedni, hogy nem okoztál jóvá tehetlen károkat.
Sokan fogjak biztosan azt irni, hogy ne izgulj, mert most mar tudod, hogy babat varsz, es probaljad meg a lehetö legoptimalisabb körülmenyeket megteremteni neki... de a dohanyzason tul a sorok mögött en meg mast is erzek... Remelem nincs igazam, es "csak" a dohanyzas az aggodalmad alapja. Erdekelne, hogy az orvosoddal megtudtad-e ezt beszelni, ha igen, akkor ö mit mondott neked. Valamint az is erdekelne, hogy a mensid teljesen normalis "mennyisegu /minösegü" volt negy honapig? Varom valaszodat, szia :)
Nagyon sokan járnak így, ne aggódj, és ne vedd magadra a rosszindulatú válaszokat. Mostantól CSAK A BABA ÉS CSAK TE, ha nehéz, pörgõs munkád van, én azt ajánlanám, hogy inkább fejezd be ha teheted, és pihenj sokat, fedezd fel a babót, mert már tényleg izeg-mozog a pociban, élvezd a terhességed hátralévõ 5 hónapját.
na az en ismerosom is pont tegnap tudta meg, h. terhes, 3 honaposan ment el eloszor dokihoz, azt mondta, h. menstrualt egyszer.azt nem hiszem el, h. valaki nem veszi eszre h. terhes es h.normalisan verzik. a verzes biztosan mas mint egyebkent. ilyen modon akkor enis mondhatnam h. 13 hetes helyett 25 hetes vagyok
Elõször is gratulálok!! Ez lehetett ám a meglepetés!! Szerintem ne aggódj, ne stresszeld magad már, azzal jobban ártasz magadnak és a kicsinek is! Nekem a sógornõm nagy dohányos, nekik is egészséges baba született! De az orvosod biztos tudja mit kell vizsgálni most, mivelhogy a 12.heti uh-ról lemaradtál...Most már nyugi, pihenj, amennyire tudsz, és ha vigyázol, nem lesz baj, szerintem!
A kérdező hozzászólása: igen nem vettem észre.nagyon jó volt a menszim és jól is éreztem magam.én nem értem rá magam figyelni rengeteget dolgoztam.és nem nõvekedet a hasam mert alapbol kövér vagyok pláne a hasam jó zsiros sajnos.lehet, hogy voltak jelek de én semmit nem éreztem.
Nahát!4 hónaposan már mozog egy bébi! Mindenesetre szívböl gratulálok és sok boldogságot Neked! Az összes elöttem szólóval egyetértek..Még annyit tennék hozzá, hogy próbálj meg pozitivan gondolkozni:nem lehet semmi baj!Bízz ebben és mostmár a Babád legyen az elsö helyen, mind az életviteleddel és életmódoddal kapcsolatban. Becsüld meg, hogy ekkora ajándékot kaptál! :)
Szia! Nekem van egy ismerõsöm aki hasonlóan járt csak õ nem dohányzott hanem fogamzásgátlót szedett. Õ is kb. 3-4hónapos volt amikor valami panasszal dokihoz ment és kiderült, hogy terhes. Ez már vagy 6 éve volt, gyönyörû szép, egészséges kisfia született.
Nekem az anyukám már 12 hetes terhes volt amikor rájött, hogy lesz egy kistesónk. Pedig szült már 2 gyereket szóval nagyon is tudta mi az, hogy terhesnek lenni. És mégis...egyébként akkor én 12 éves voltam bátyám meg 14.

Most 20 éves vagyok, és 13 évesen hormon kezelést kaptam, 5 éven át. Túl alacsony voltam. Mondták azt is, hogy nincs petefészkem, de végül kiderült, hogy mégis van. Lehet ettől babám?

(most 160cm vaok)

Legjobb válasz: Én is 160 cm magas vagyok, de a gyerekvállalás nem testmagasság kérdése. Ettõl még lehet gyereked. Ha kiderült, hogy mégiscsak van petefészked, és semmi egyéb problémád nincs, akkor bizonyára meg fogod tudni, hogy milyen anyának lenni, ne aggódj!

Én is 160 cm magas vagyok, de a gyerekvállalás nem testmagasság kérdése. Ettõl még lehet gyereked. Ha kiderült, hogy mégiscsak van petefészked, és semmi egyéb problémád nincs, akkor bizonyára meg fogod tudni, hogy milyen anyának lenni, ne aggódj!
Szia! Szerintem az lenne a legjobb ha felkeresnél egy nõgyogyászt. Kérhetnél egy vér vizsgálatot is amibõl kiderülhet hogy a hormonjaid jól mûködnek-e. És ne aggodj biztosan meg fogod tudni, hogy milyen anyának lenni.
Én 11 évesen megálltam a növésben, 156 cm vagyok, de nem magasság függvénye a terhesség. Menj el dokihoz, kivizsgál, és majd õ válaszol a kérdéseidre. Ha van mûködõképes petefészked, akkor lehet babád.

Ma kiderült, hogy mindenre alergiás vagyok. Hogy lehet így élni? Lehet ezt gyógyítani?

Az alergiteszt 80%-a pozitív lett. Nem sokminden van amire ne lennék alergiás. Mit tegyek?A gumitól kezdve,a kozmetikumok, tartósítók, textilia, hús, zöldégek, méz, minden, minden!Borzasztó.Tudtok segíteni abban, hogy természetes alapú termékeket hol lehet beszerezni?

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget írni, de az egyik barátnõmrõl is kiderült, hogy egy csomó ételre meg összetevõre allergiás. Csak annyit vettünk észre, hogy egyik napról a másikra fura tízóraikat hozott a suliba, szóját husi helyett, megy ilyesmiket. Mellõznie kellett azokat a dolgokat, amikre allergiás, és egy idõ után teljesen helyrejött! Szóval kitartás neked is! :)

Nem akarok hülyeséget írni, de az egyik barátnõmrõl is kiderült, hogy egy csomó ételre meg összetevõre allergiás. Csak annyit vettünk észre, hogy egyik napról a másikra fura tízóraikat hozott a suliba, szóját husi helyett, megy ilyesmiket. Mellõznie kellett azokat a dolgokat, amikre allergiás, és egy idõ után teljesen helyrejött! Szóval kitartás neked is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi netek, igyekszek mindent betarani. Csak azt nem tudom, hogy mibe öltözzek mert a textilekre is alergiás vagyok. Egyszerû, meztelenül fogok járni és csak vizet iszom, mertt arra asszem nem vagyok az. :) )
Még egyre figyelj: szokták ajánlani ilyenkor a mosószappant. Csakhogy az olyan durva, hogy egy idõ után kiszárítja a bõröd. Vagy kenegeted állandóan - vagy jó drágán szerzel olyan szappant, ami neked jó (vannak mézes szappanok is, vigyázz). Ha rendesen csinálod, egy idõ után tényleg enyhülni fog az érzékenység is. Vagyis nemcsak hogy nem lesz pl. kiütésed - de ÓVATOSAN használhatsz néhány dolgot, amire egyébként allergiás lennél.
Beszélj vele errõl és hamar kiderülnek a szándékai.
A szülés napján kell, hogy legyen élõ munkaviszonyod, vagy legalább munkanélküli ellátásban részesülj.
Szülés napján kell fennállni a jogviszonynak ezekhez.
Elsõ hülyeséget írt. Születés pillanatában is élõ munkaiszonynak kell lennie, így csak gyes-re leszel jogosult.
A szülést megelõzõ két évben kell 365 biztosított napnak lenni. Ha a szülés idején nem vagy biztosított, csak GYES-re leszel jogosult, sem TGYÁS-t, sem GYED-et nem igényelhetsz. Ha van lehetõséged elmenni dolgozni, menj el. Másik lehetõség: ha a szülés elõtt 28 nappal elmész munkanélküli segélyre, majd a szülés után lemondod és igényelheted a TGYÁS-t, annak lejárta után igénybe kell venni 1-2 napra újra az álláskeresési támogatást, majd igényelni a GYED-et. Ezt nem árt pontosan kiszámolni, hogy a TGYÁS lejárta után is legyen pár napod, amivel gazdálkodhatsz. (De szerintem a Munkaügyi Központban adnak ehhez segítséget.) Ha viszont ezt választod, akkor amíg nem tudsz munkanélkülire menni, addig magadnak kell fizetned a TB-t, hogy biztostott legyél. Ebben a NAV tud segíteni.
jogosult vagy rá. 1 év munkaviszony után. mindegy mikor derült ki, jogosult vagy. :)
Nem a szülés napján!!! Akkor jár a tgyás, ha a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül valaki. Ha megszûnik a mviszony, 90 nap álláskeresési(ez alatt is biztosított, majd innentõl ketyeg a 42 nap. Ha ezen túl szül, tgyásra nem jogosult, de ha megvan két éven belül a 365 nap biztosított idõszak. Gyed akkor is járhat, ha valaki tgyásra nem jogosult.
Terhességi-gyermekágyi segélyhez, valamint a GYED-hez kell biztosítási jogviszony az ellátásra jogosultságkor. Ha ilyen módon leszel jogosult thgy-ra, akkor automatikusan jár a GYED is. A thgy-ra ezen felül még akkor is jogosult vagy, ha a "munkaviszonyod" megszünését követõ 42. napig megszülsz. Ez a passzív jogú thgy. Ha erre leszel csak jogosult, akkor GYED már nem jár automatikusan. A thgy-t a szülés várható ideje elõtt 4 héttel már igénybe lehet venni. Az a lényeg, hogy legalább vagy a szülés elõtt igénybe vett thgy. kezdõnapján legyen valamilyen biztosítási jogviszonyod, vagy a szülés napján, ha akkortól igényelnéd a thgy-t. Ha a thgy. ideje alatt szünne meg a "biztosítottságod", attól még a GYED-re továbbra is jogosult vagy. Biztosítási jogviszony az álláskeresési járadék folyósításának ideje is.

Kiderült, hogy kislányom fog születni, egész életemben kisfiúra vágytam és most nehéz ezt az egészet feldolgoznom pedig tudtam benne lehet a pakliban, hogy dolgozzam fel ezt? Tudom másnak meg se adatik, de akkora vágyam volt.

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Az ember persze elképzeli, hogy milyen nemû kisbabája lesz, de ennek ellenére még sem mi döntjük el, hogy fiú vagy lány babánk lesz-e. Világ életemben kislányos anyuka akartam lenni, és az elsõ terhességem után egy gyönyörû kisfiú édesanyja lettem. Hidd el, ugyanúgy fogod szeretni a kicsikédet attól, hogy nem kisfiúnak születik! Van még hátra 20 heted kb (feltételezem, hogy 18-20 hetes terhes vagy, ha most tudtad meg a baba nemét). Innentõl kezdve tudatosan fel tudsz arra készülni, hogy kislányod lesz. Szeresd a pocidban lakó kislányt, mert érzi, ha te nem vagy boldog! A második terhességemnél már úgy gondoltam, hogy nekem csak kisfiam lehet! (Látod mekkorát fordult a gondolkodásom?) Megtudtam, hogy kislányom lesz. :) Õt is imádom! Van 2 gyönyörû, egészséges kisgyerekem, és nem cserélném el egyiküket sem másra! Boldog babavárást! Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz megbírkózni a tudattal, hogy kislányt hordasz a szíved alatt, kérj segítséget!

Én is fiús anyukának gondoltam magam világ életemben, igazából remélem ha van követekzõ élet fiú leszek mert szerintem nekünk annyit kell szenvedni minden hónapban + a szülések a család összetartása de dolgozz mint egy férfi na mindegy szóval én pasi leszek majd:) A hasam is csúcsosan nõtt a 19. hétig mindneki váltig állította hogy fiú lesz, teljesen beleéltem magam, erre feküdtem az ultrahangon és közölték, hogy kislány meg se tudtam mukkani sokkot kaptam, és utólag már nagyon szégyellem magam érte.(!) nme mondtam senkinek de kellett pár hét hogy átvariáljam a gondolataim és megszokjam hogy kislányom lesz, azóta 2 éves és oda nem adnám 100 fiúért se, sõõt remélem a kistesója is kislány lesz annyira aranyos kis bújós, nem igaz, hogy apásak õ nagyon anyás kis nyugodt segít nekem mindenben a fiúk a környezetemben meg csak verekednek, bátnják a többieket, durvák ugrálnak mindenhonna tombolnak ááááá(persze biztos vannak kivételek csak én nem látok ilyet), nekem nagyon megváltozott a véleményem már nem akarok kisfiús anyuka lenni:)
Sajnálom, de nagyon is egyet értek a 3. válaszolóval. Az a szegény picike igazán nem tehet róla, hogy kislány! Borzasztó, ha ezért nem tudnak egy gyereket szeretni, mert nem olyan nemû, mint akarták. Bár remélem te nem így leszel vele, és amint a kezedben tartod, elszáll az összes ilyen gondolatod. A te kisbabád, belõled van, nem értem, mi lehet ennél fontosabb? Én azon aggódnék, hogy minden rendben legyen vele, egészséges legyen, és boldog. Tudod szerintem az az igazi tragédia, ha valakinek egyáltalán nem adatik meg a gyermekáldás, vagy beteg, sérült gyermeke születik. Szerintem nekik mindegy lenne milyen nemû. Én kislányos anyukának képzeltem magam el mindig, de ha fiam lesz az sem lesz baj, ugyanúgy szeretni fogom, mindkét nemnek megvannak a maga "elõnyei". A szüleim mindkét gyereküknél fiút akartak, de én is és a húgom is lányok lettünk, és ma már mindketten azt mondják, hogy milyen jó, hogy nem fiúk vagyunk.
Tõled megkérdezték hogy minek akarsz születni? A kínaiak jutnak eszembe ahol az 1 gyerekes szabály miatt lány magzatok millióit vetették el...most meg külföldrõl lopkodnak maguknak asszonyt mert mindenhol csak férfiak vannak. A lényeg hogy amint megszületik és ránézel remélhetõleg nagyon megbánod hogy így gondolkodtál. De addig is szállj magadba és kicsit gondold magad a gyermeked helyébe akinek szüksége van rád és nem õ tehet róla hogy lány lett.
A barátnõm is így volt...2 napig sírt.Ma már kis csoportos ovis a kis csaj, és el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet egy fiúcskával.Szeretnének még gyereket, de azt mondja, nem fogja bánni, ha megint kislány lesz.Nekem 2 fiam van, a 3. baba a pocakomban, és baromira mindegy, hogy kisfiú lesz, vagy kislány.A férjem nagyon szeretne lányt, de nekem mindegy.Kicsit nézz magadba, és gondold végig, hogy milyen szerencsés vagy!
Gyermeket vágyj, ne fiút vagy lányt! Te már az anyukája vagy, felelõsséggel tartozol érte, és azért, hogy mit közvetítesz felé... A késõbbiekben érezni fogja azt, hogy már ezt az "elvárásodat" sem tudta teljesíteni, ez remek talaja mindenféle teljesítményszorongásnak. Nézz szét a teherbeesés rovatban - lesz egy kis manótok, akinek te leszel a mindene, igen, ez másnak valóban nem adatik meg. Felnõtt emberek vagyunk könyörgöm, ne játszóbabára vágyjunk, ha gyermekvállalást tervezünk...! Ha máshogy nem megy egyébként, keress fel pszichológust, de remélem hamar múlik ez a rossz érzésed. És azért gratulálok a picihez! :) 31 hetes kismama
Én is így voltam; mondjuk elég korán "belenyugodtam". Az meg sem fordult a fejemben, hogy lenne mit feldolgoznom.... Ha egyedül nem megy, tényleg menj orvoshoz, nehogy a babád lássa kárát. A család mit szólt? Nálunk rajtam kívül mindenki lányt szeretett volna, jó volt látni rajtuk mennyire örülnek, hogy lányunk lesz :-))
Kedves Kérdezõ! Az ember persze elképzeli, hogy milyen nemû kisbabája lesz, de ennek ellenére még sem mi döntjük el, hogy fiú vagy lány babánk lesz-e. Világ életemben kislányos anyuka akartam lenni, és az elsõ terhességem után egy gyönyörû kisfiú édesanyja lettem. Hidd el, ugyanúgy fogod szeretni a kicsikédet attól, hogy nem kisfiúnak születik! Van még hátra 20 heted kb (feltételezem, hogy 18-20 hetes terhes vagy, ha most tudtad meg a baba nemét). Innentõl kezdve tudatosan fel tudsz arra készülni, hogy kislányod lesz. Szeresd a pocidban lakó kislányt, mert érzi, ha te nem vagy boldog! A második terhességemnél már úgy gondoltam, hogy nekem csak kisfiam lehet! (Látod mekkorát fordult a gondolkodásom?) Megtudtam, hogy kislányom lesz. :) Õt is imádom! Van 2 gyönyörû, egészséges kisgyerekem, és nem cserélném el egyiküket sem másra! Boldog babavárást! Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz megbírkózni a tudattal, hogy kislányt hordasz a szíved alatt, kérj segítséget!
Gondolj arra, hogy oka van, hogy kislányod születik! Talán az, hogy õ lesz az, aki világra hozza a régóta vágyott kisfiút, csak már az unokádként... :) (nyilván ez ilyenkor még nagyon távoli, de ki tudja? :) ) És igen, ha ennyire nehezen viseled, kérd szakember segítségét, nehogy a gyermeked lássa kárát, érezze, hogy nem õt akartad...!
Az unokatestvérem ugyanígy volt, a kislánya 1 éves koráig nem ért a gyerekhez, még egy ujjal sem, a nagymama nevelte. Kérj segítséget szakembertõl, hogy fel tudd dolgozni, ha megszületik, már más szemmel fogsz rá nézni. Esetleg a kistesó fiú lesz:)
Szerintem ez már a pszichés betegség kategória, ha valaki ennyire nem tudja elfogadni a gyermek nemét. Ezért lenne érdemes felkeresni egy szakembert, aki segítene. Nekem mindegy volt, hogy fú, vagy lány, 5 évig vártunk rá, lényeg az egészség.
Kedves Utolsó! Írtam privit, és megéltem már egyet-mást... Remélem, válaszolsz rá.
Imádni fogjátok, fõleg a férjed, a kislányok annyira apásak! Az én férjem kislányra vágyott, meg is érkezett hozzánk, és õ az édesapja szeme fénye. Kölcsönös a rajongás közöttük, ezt mint édesanyának, a legnagyobb öröm látni. :-) Ahogy felébred reggel, és egybõl suttogja, hogy "apa-apa". Imádjuk!!! :-) (másfél éves)
Jaj, bocsi, most olvastam a többit is, pontosabban leginkább a kérdezõ kommentjeit... Örülök, hogy már meg is oldódott a dolog.:) Utolsó voltam.
03.10 12.00-s hozzászólónak: egy Down-baba nem a sors büntetése, ahogy más beteg baba születése sem... Nem olvastam végig a válaszokat, itt hagytam abba. Kedves kérdezõ, szerintem is szakemberre lenne szükséged, hidd el, tényleg mindegy, milyen nemû az a baba, hiszen Téged választott, Te vagy az Anyukája. Fogadd el, hogy kislány, és szeresd. Ha nem megy, akkor pedig szakember, még a szülés elõtt!!!!
Én biztos vagyok benne, hogy a férjed is és Te is bele fogtok szerelmesedni a születendõ gyermeketekbe! Hidd el, hogy abban a pillanatban, hogy a karjaidban tartod, már nem fog számítani a neme! Szeressétek feltétel nélkül ezt a pici lányt! Szüksége van rá! Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedvességet! Az egyszer biztos hogy a fogalmazásom nem volt túl jó, de azért mert hirtelen felindulásból írtam gondolkodás nélkül.. Ahogy telnek a napok egyre jobban tudok örülni és bár kicsit még ott motoszkál bennem hogy fiút akarok, de már nem annyira mert leginkább azért akartam hogy a Férjem is örüljön és nálunk az is probléma volt hogy õ is elkeseredett.. Azóta megbeszéltünk mindent és sajnálja õ is hogy így reagált.. Szégyeljük ezt az egészet, de bízunk benne lehet majd még másik gyermekünk és talán akkor kaphatunk egy kisfiút.. bár lehet mire oda jutunk már annyira fogjuk szeretni a kislányunkat hogy ez nem fog gondot okozni. Köszönöm még egyszer a támogatást és megértést, nagyon sokat jelentett!
Én vagyok azok az "egyesek" akik beírtak sumergo-nak és vállalom mert szerintem megérdemelte. Attól még hogy egy kérdés "irritáló" még nem kötelezõ rá olyan stílusban válaszolni, ez csak õt minõsíti. De õ minden provokatívabb, kényesebb témát feszegetõ kérdéshez így ír és erre semmi szükség. El lehet a véleményét személyeskedés, sértegetés, támadó hangnem nélkül is mondani, de neki ez nem megy.
Ja és én is átéltem sok mindent, de ez nem jogosít fel a minõsíthetetlen, primitív stílusra.
Utolsónak. Minden ember más éa más. Vannak szókimondó õszinte emberek és vannak akik más stílusban beszélnek és gondolkodnak ettõl még egyáltalán nem biztos, hogy Õ egy galád rossz ember. Sõt nekem Õ sokkal szimpatikusabb, nem nyálaskodik "jófiúskodik" Ha Neked ilyen a stílusod az is elfogadható, de nehogy már te mondd meg mi a korrekt hozzászólás, egy ilyen irritáló egyeseket fájdalmasan érintõ kérdésre.
Akkor idézném sumergo válaszát: "Nem tudom, szerintem te acsarkodsz, de gondolj amit akarsz, Te szerencsétlen [email protected]!" Már boccs de ez nem szókimondás meg õszinteség hanem bunkó sértegetés. Nem ismered azt aki ott ül a másik gép elõtt, milyen alapon írnál róla ilyeneket? Azért hátrább az agarakkal, adjuk meg a minimális tiszteletet a másiknak, bármilyen nehéz sorsúak is vagyunk...
Akkor kezdjük csak boncolgatni ki kezdte a "szemét" beírást."acsarogni" Holott egyáltalán nem acsargott akkor még. A 19 hetes kismama aki elkezdte egy olyan szóval amit azért nem érdemelt meg Sumergo, mert Õ vagy soha vagy csak 7 év után lehetett 19 hetes kismama. Ezek után a hülyézés a legkevesebb amit a kedves szavakat beíró "kismama" megérdemelt. És ez vsz. csak az én véleményem, mert én ugye annak a pártját fogom aki megszenvedett, és nem annak aki nyarvog.
Látom te elfogult vagy ebben a dologban szóval fölösleges veled "vitázni". Én nem állok senki pártján hanem objektíven nézem a válaszokat és ezért szúrt szemet sumergo stílusa. (nem csak ennél az egy kérdésnél). Lehet hogy nehezen jött össze neki a baba, éppen ezért annak kellene inkább örülnie és nem másokat sértegetni arctalanul egy nyilvános fórumon.
Ismét jelzem nem Õ kezdte a sértegetõ szavakat. Nem Õ írta "acsarogsz" és hasonló kedves szavakat. Õ a saját érzéseit írta ki egy ilyen a többséget irritáló kérdére.Valószínüleg más is érzett már babaváráskor mint a kérdezõ és azoknak ez természetes gondolkodás. Persze ha az ember a szíve mélyére néz vágyik vagy lány vagy fiú babára, de ennyire kevesen esnek át ló túloldalára. Érdekes, én nem attól rettegtem, hogy fiú vagy lány lesz, hanem, hogy egészséges legyen. Persze minden ember más és más.
Na, hogy állsz a témával?
Kedves Mindenki! A lényeg, hogy a kérdés megoldódni látszik, részemrõl ezért nem kívánom ezt tovább görgetni. :) Azt, hogy ki a szerencsétlen, ki a szûk agyú, a stílus úgy is megmutatja. Kedves kérdezõ! Jó egészséget, és könnyû pocakosságot Neked a kis hercegnõddel :) Meglátod, milyen jó is lesz...
Kedves sumergo! Szerintem neked valamiféle kezelésre volna szükséged, mert itt a gyereknevelés témakörökben olyan passzív-agresszív stílusban nyilvánulsz meg rendszeresen hogy az már ijesztõ. Nem tudom milyen elfojtott problémáid vannak a témával kapcsolatban de szerintem a saját életedben kéne rendet raknod elsõsorban.
Nem tudom, szerintem te acsarkodsz, de gondolj amit akarsz, Te szerencsétlen [email protected]! Azt írtam pontosan, hogy SOHA (gyengébbek kedvéért a 7 év elején SEM) nem volt ilyen, vagy olyan nemmel kapcsolatos kívánságom. Az lehet, hogy van egy-két ember, akinek ez számít, biztosan kérdeztek is már ilyet, de nyilván az, akinek mindegy, csak egészséges legyen nem fog feltenni ezzel kapcsolatosan kérdést, mert nincs ilyen jellegû problémája! Remélem sikerült beletuszkolni a szûk agyadba, a szûk látókörödön keresztül!
Ne haragudjatok, de ezek komoly kérdések? Én azzal nyugtatom magam, hogy csak kamu ez is, meg a pár nappal ezelõtti hasonló jellegû kérdés is. Bocs, de én nem hiszem el, hogy egy babát váró nõ számára az ekkora sokkot jelenthet, hogy más nemû babája lesz, mint amilyet elképzelt magának. A legtöbb nõ végigaggódja a terhességét, fél a vetéléstõl, koraszüléstõl, köldökzsinór-problémáktól, rendellenességektõl. De, hogy azon siránkozzon, hogy fiú vagy lány???? Nevetséges ...
Ezek az emberek, ilyen gondolkodással, véleményem szerint még maguk is gyerekek és egyáltalán nem való nekik a felelõsség, ami a gyermekvállalással jár.Kár, hogy nem csak annak adatik ez meg aki megérett rá. Remélem egy pár nap múlva másképpen fogod ezt látni és örülni fogsz a kislányodnak.. 38hkm
Szerintem is ez már kamu kérdés. Egyik nap azért akar az anyuka bedilizni mert fia lesz, a másik meg azért mert lánya lesz. Pfff Az ilyenek inkább fogadjanak örökbe, az a tuti.
Szerintem az ilyennek nem is való gyerek. Aki meg nagyon szeretne és tök mind1 lenne neki fiú vagy lány annak meg nem adatik meg. :( Ez szomorú szerintem. 35hkm.
Majd a következõ fiú lesz.Nekem 2 lány után 2 fiam született. Ne add fel!!!!!
"Az unokatestvérem ugyanígy volt, a kislánya 1 éves koráig nem ért a gyerekhez, még egy ujjal sem, a nagymama nevelte. Kérj segítséget szakembertõl, hogy fel tudd dolgozni, ha megszületik, már más szemmel fogsz rá nézni. Esetleg a kistesó fiú lesz:) " Ezért nem tudom miért kellett lepontozni, mert azt javasoltam, hogy kérjen segítséget egy szakembertõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, már máshogy látom az egészet.. Azért sokkolódtam le mert valahogy annyira elképzeltem hogy csak kisfiú lehet, nagy hülye voltam nem kellett volna bele élnem magam.. Remélem az Istennek ezzel szándéka van. Mindent nagyon köszönök fõleg a megértést.
Ha 7 évig szenvedtél volna, hogy legyen babád, akkor tudnád mi az amikor túl kell lenned a nagy csalódásokon. Most a semmin emészted magad. Egyetértek a 3. válaszolóval. A baba érdekében remélem, hogy megváltozik a véleményed, neki szeretetre van szüksége, és nem egy csalódott anyára!
Mindig is kislány volt az álmom, de az elsõ perctõl fogva biztos voltam benne, hogy fiam lesz. Aztán a 20. hét körüli uh-n azt mondta a doki, hogy úgy tûnik lány. Hát egész csalódott voltam, mert nem úgy éreztem. De csak fiam lett. Nem mondom a mai napg nézegetem a kislányokat, hogy hmm. DE semmi pénzért nem cserélném el a fiam. Imádom!4 Szerintem ha megszületik és a kezedbe adják már eszedbe se fog jutni, hogy te mást szerettél volna.
Nálam forditva volt.A pérom is és én is, sõtt az egész szalád kislányt várt, meg sem fordult a fejünkben hogy esetleg kisfiú is lehet!A 13. héten mondta meg a doki hogy kisfiút várok.Azóta bûntudatom van, hogy amiatt hogy nem gondoltam a fiamra...., de meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg nem fogom szertni!Már 3 éves, de ha eszembe jut mennyire lányt akartunk még ma is elszégyellem magam.Szerintem képzeld el, hogy mi mindenre szeretnéd majd megtanitani a pici hercegnõdet, tervezgesd milyen lesz ha már a karjaidban tarthatod...de semmi képpen se akarj feldolgozni semmit.Még lehet fiad, de most a lányodra koncentrálj mert neki van szüksége rá hogy szeresd teljes ziveddel!!!!Meglátod menni fog
A kérdező hozzászólása: Dinike! Köszönöm a válaszod, nagyon kedves vagy és remélem igazad van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megértést, Én se tudom igazán megmondani miért ijedtem be ennyire és miért csalódtam.. de ahogy telnek a napok egyre inkább el tudom fogadni ezt az egészet és tudok örülni. Sajnálom, ha néhány embert kiakasztottam de amikor ez a kérdés felmerült bennem pontosan így éreztem ahogy leírtam és azt hittem most megállt a világ hiszen én nem erre számítottam.
Utolsó, nagyon tévedsz! Mindig is csak egy egészséges kisbabára vágytam. 7 éven keresztül kellett havonta feldolgoznom a csalódást, hogy nem sikerült. Soha, egy percig sem válogattam, hogy ilyen, vagy olyan nemû legyen! Szerintem ezzel a legtöbben így vannak, hogy mindegy milyen. Ne akard elhitetni, hogy a legtöbben egyiket képzelik el, mert nem így van. Azonban ha mégis egyik irányba is húz a szíve anyukának, akkor sem tragédiaként, feldolgozandó dologként élik meg, ha más nemû lesz. Amit fel kell dolgozni, az egész más! Ez volt a durva a kérdésben, ezért írtunk példákat, hogy azért vannak ennél nagyságrendekkel nagyobb problémák! Mert ez nem az!!!Újra le lehet pontozni!
A 3. válaszoló korrekten megírta. Nem kívánom, és soha ne történjen veled, de akkor mit szólnál mikor megszületik és egy sérült mondjuk Down szindrómás kisfiút nyomnak a szülõágyon a kezedbe. Azt hiszem az lenne az igazi szörnyûség akkor ráébrednél mindegy mi, csak egészséges baba legyen. Mert a sors rohadtul tud büntetni. Vagy ha tíz éve babára vágynál és nem ad a sors. Akkor is így gondolkodnál? Az pici lélek aki benned növekszik minden rezdülésed érzi. Ne csodálkozz ha Õ is egy lelkileg sérült ember lesz. Én a koraszülött osztályokat látom el mûszerekkel, lélegeztetõkkel mondjuk oda is szívesen bevinnélek. Írj ha vállalod, és talán segít, hogy elgondolkodj.

16 éves lány vagyok és terhes. A barátommal mindenképp megszeretnénk tartani a picit, hisz dolgozik, meglenne a picúrka helye. Egy dologtól azonban félünk. Apukámtól. Apukám anno anyukámat is megverte mikor kiderült, hogy terhes. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: honnan gondolod,hogy terhes vagy? csak azert mert kesik,az meg nem biztos hogy terhes vagy? vagy esetleg csinaltal mar tesztet,es pozitiv lett,vagy voltal dokinal?

honnan gondolod, hogy terhes vagy? csak azert mert kesik, az meg nem biztos hogy terhes vagy? vagy esetleg csinaltal mar tesztet, es pozitiv lett, vagy voltal dokinal?
apád megverte anyudat , mert terhes? akkor vagy állat , vagy nem az övé volt a gyerek! költözzél el apádtól aztán már nincsen semmilyen jog alapja , hogy meg verjen , de egyébként semmiképen nincsen!( ez kamu kérdés)
Hát szerintem mondjátok el, hogy babát vársz, de a párod is legyen ott! Úgy biztos, hogy nem fog elfajulni a dolog. Hiszen gondolom úgyis megvédene. Szüleiddel laksz? Elváltak a szüleid?
Nem tudom mivel lehet jobb egy rossz ci...t eltartani:S Kedves Kérdezõ!Az ilyen "agyon iskolázottakkal" ne foglalkozz.Érettebb vagy a korodnál.A párod is legyen ott, meg ha lehet az apukája is és akkor mondd el apukádnak.De tényleg nem túl jó, hogy félsz tõle, hogy téged is megver.Sok sikert kívánok nektek!!E.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen :) Csak pozitívan állok a dolgokhoz, letudunk gyûrni minden elõttünk álló akadályt :) )) Apukám meg majd csak elfogadja :) Egyébként is... Hiába nem állna mellettem most, biztos vagyok benne hogy õ lenne az elsõ, aki jönne megnézni az unokáját :)
gondoljátok ti , ha valakinek errõl az adó fizetõk pénze jön le akkor õ már életében egy lukas garast is be rakott a közösbe! a kérdezõ nem azt írta hogy vele volt terhes az anyja mikor megverte!
Én azt ajánlom hogy házasodjatok össze és nagykorúsítani fognak de csak akkor ha tényleg terhes vagy orvosi papír bizonyítja akkor mond el az édesapádnak lehetõleg akkor amikor ott van a mostoha "anya" is! akkor biztos nem fog bántani biztos nagyon nehéz sõt még nehéz is lesz! hisz tanköteles vagy mi lesz a sulival? ezért kell összeházasodjatok és nagykorúsítanak és akkor ugye nem leszel már tanköteles! most még nem bánod ezt az egészed de 2-3 év múlva bánni fogod! nem a gyereket hanem hogy igy alakult az életed! mindenképpen menj el a dokihoz és ha már 100% hogy terhes vagy akkor mond el az édesapádnak! Én is gyereket várok és nekem is sulimnak vége lett mert nem tudtam teljesíteni a követelményeket csak az a különbség hogy én 20 éves leszek! anyukám nehezen fogadta el de 1 hét alatt megenyhült belegondolt hogy csak a gyereke vagyok és mellettem kell álljon igaz nem vele élek már 4 éve hanem a párommal igy ennyivel is könnyebb helyzetbe vagyok! sok sikert és majd irj ha voltál dokinál és mi az eredményed!
Az én Anyukám is 16 évesen szült engem és soha nem bánta meg a döntését! Ennek már 29 éve..... Természetesen ma már más világot élünk! Véleményem szerint még tanulnod kéne, leérettségizni stb., meg bulizni, tapasztalatokat szerezni! Szülhetsz még gyermeket 10 év múlva is, de tinédzser éveidet nem pótolhatod! Éld ki magad, találd meg az Igazit, éljetek boldogan, aztán jöhet a gyermek is! Kívánom, hogy jó döntést hozz..... Ha biztos vagy magadban, akkor nincs kitõl, nincs mitõl félned!
Remélem minden jól alakul.Azért majd írd meg mi lesz a sulival, meg a dokinál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) A sulival kapcsolatosan úgy szeretném hogy vagy magántanulókét, vagy abbahagyom, és amint a pici ovis lesz, akkor elvégzem a szakmát, ugyanis ígyis-úgyis szakmát akartam letenni
majd mond el mi lett az orvosnál :-)
Szia! Voltál dokinál? Minden rendben? Elmondtad otthon?
16 évesen gyerek úristen...
A kérdező hozzászólása: De még a leendõ gyereked lehet fiatalon szülõ :) És hidd el, segíteni fogsz Neki.... ;)
A kérdező hozzászólása: Elmondanám, hogy védekeztünk óvszerrel!!! Apukámmal pedig azért éltem, mert anyukám utáni barátnõjénél úgy tûnt megváltozott:( Költöznék én páromhoz, de nemlehet még, talán majd elõször a gyámhatóágon szólunk, lehet hogy ez lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Igen, érettnek érzem magam, hisz van egy 1 éves húgom anyukám felõl, akinek ott voltam végig :) Háát megoldjuk valahogy párommal, az biztos :) Remélem! :)
A kérdező hozzászólása: Egy rossz döntés végett apukámmal élek. Anyukám támogatna mindenben. Apukámtól félek, meg persze attól is hogy nehogy feljelentést tegyen párom ellen apukám.
Hát nem lennék a helyedben, nem egyszerûnek tûnik. Miért nem beszélsz elõször anyukáddal hátha õ tudná hatást gyakorolni apukádra. Viszont nem tudom, hogy ez hogy is mûködik, ha elköltöznél a párodhoz, apud tudna esetleg tenni ellene valamit?
A kérdező hozzászólása: Nincs ilyen hogy kamu kérdés. Igen megverte, csak sajnos aztán 3 éve idecsábitott hogy jobb lesz. Azóta van felesége és gyereke, ha baja van velem üvölt, a felesége elõtt játssza a minta apukát. Anyukámhoz nem költözhetek mert nincs elég hely :S Így csak párom segítségében bízhatok.
A kérdező hozzászólása: A legnagyobb baj, hogy anyukám fél apukámtól. Amikor lekellett mondani a házrészérõl anyukámnak, apukám pont azért verte meg, hogy lemondjon róla, csak buta és fiatal volt anyukám, és nem jelentette fel egybõl apukámat.
A kérdező hozzászólása: Viszont annak örülök, hogy párom apukája segít minket, és nagyon jól tud magyarázni, elhitetni emberekkel dolgokat, tehát most felmerült bennem, hogy õ is jelen lehetne, mikor elmondjuk itthon, hogy terhes vagyok.
nem valaszoltad meg, hogy honnan gondolod, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Onnan, hogy csináltam tesztet. Jövõhéten megyek orvoshoz is!
Szerintem is legyen ott a párod egyrészt, másrészt 16 éves kortól pl. házasodni is lehet, szóval lehet hogy elköltözni is elköltözhetnél, csak kellene hozzá valamilyen papír.
A gyereknevelés nagyon komoly felelõsséggel, és rengeteg lemondással, feladattal járó, áldozatos munka, nem csak öröm. 16 évesen érettnek érzed magad arra, hogy felnevelj egy másik embert?
bennem ilyen kérdések merülnek fel... Ha tudod h apukád megverte anyukádat egyáltalán milyen inditatásból költöztél hozzá? Anyukád hogy engedhette hogy oda költözz? eleve ha felmerül benned hogy apukád megver téged úgy hogy tudja a pocakodba egy kisbaba van miért vagy még ott? hogy mit tehetnél??? szerintem költözz a barátodhoz!
Mi a helyzet?

Valaki segitsen! Egy éve vagyok együtt a barátommal eddig minden jol ment de az utóbbi két hétben csak veszekszünk! Két napja kiderült hogy tetszik neki az egyik barátnőm! De a lánynak nem jön be! Azt mondja szeret! Hidjek neki? vagy szakitsak?

Legjobb válasz: hát ha már más lány is megtetszett neki akkor ott már komoly gondok vannak.vagy megszokásból van veled,vagy össze van zavarodva.bár én a te helyedben biztos nem örülnék neki ha kijelentené hogy a bnõd nagyon tetszik.biztos kiadnám az útját pedig lassan 3 éve vagyunk együtt,de biztos ezt tenném.amúgy hány évesek vagytok?lehet hogy még élni akar tapasztalatot szerezni mással is kipróbálni.beszélj vele.

hát ha már más lány is megtetszett neki akkor ott már komoly gondok vannak.vagy megszokásból van veled, vagy össze van zavarodva.bár én a te helyedben biztos nem örülnék neki ha kijelentené hogy a bnõd nagyon tetszik.biztos kiadnám az útját pedig lassan 3 éve vagyunk együtt, de biztos ezt tenném.amúgy hány évesek vagytok?lehet hogy még élni akar tapasztalatot szerezni mással is kipróbálni.beszélj vele.
Szerintem már nem szeret. Én is így voltam ezzel veszekedés mindig más fiuk tetszetek neki stb. volt akinek nem tetszett de mégis... Am késõbb kiderült hogy meg is csalt de ez már lényegtelen. Az én helyembe repülne...:S
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és persze várok továbbiakat!én 18 õ pedig 17.beszéltünk errõl és azt mondja hogy szeret és nem hagyna el!de nincs abba semmi ha tetszenek neki más lányok is!és nem tudom mi lesz de azt tudom hogy nagyon szeretem és nem akarom elvesziteni mert fontos nekem!!

Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. Bizonytalan vagyok:félek a felelősségtől, szüléstől, az anyagi részétől, mindentől, nem vagyok biztos a barátomban sem, és valahogy nem érzem magamban az anyai ösztönöket. Szabad így gyermeket vállalni?

28éves vagyok,de lehet még várnom kellene addig amíg teljes szívemb?l akarom majd?Nem értem miért nem bukkantak fel még ezek az anyai ösztönök,vagy ezek id?közben jönnek?

Legjobb válasz: De jó hogy érkezett válasz:)A barátomban az anyagi helyzete miatt nem vagyok biztos,õ bizonygatja hogy idõvel jobb lesz,és nagyon akarja ezt a gyereket,de nekem ez kevés,ez nem biztosíték...Én is azt mondtam neki,hogy biztonság az kell,erre azt mondta hogy õ nem csípi azokat a nõket akik ezt emlegetik,mert nem a férfinak kell mindent megoldani,hanem a nõnek ugyanúgy,és ha vki biztonságot akar,keressen lóvés pasit.Ezektõl a mondatoktól teljesen el vagyok bizonytalanodva,szerintem az lenne a normális ha a férfi azt mondaná ilyenkor,hogy mindent megtesz értem meg a gyerekért.Nincs is pénze,de úgy akar beállítani mintha le akarnám huzigálni.

A kérdező hozzászólása: De jó hogy érkezett válasz:) A barátomban az anyagi helyzete miatt nem vagyok biztos, õ bizonygatja hogy idõvel jobb lesz, és nagyon akarja ezt a gyereket, de nekem ez kevés, ez nem biztosíték...Én is azt mondtam neki, hogy biztonság az kell, erre azt mondta hogy õ nem csípi azokat a nõket akik ezt emlegetik, mert nem a férfinak kell mindent megoldani, hanem a nõnek ugyanúgy, és ha vki biztonságot akar, keressen lóvés pasit.Ezektõl a mondatoktól teljesen el vagyok bizonytalanodva, szerintem az lenne a normális ha a férfi azt mondaná ilyenkor, hogy mindent megtesz értem meg a gyerekért.Nincs is pénze, de úgy akar beállítani mintha le akarnám huzigálni.
Ne hagyd, hogy befolyásolja az életedet, nincs joga hozzá! Amúgy aterheseket védi a munkajog, nem lehet terhesen kirúgni senkit! A helyedben megtartanám a kisbabát. Õ nem tehet róla, hogy nincs még megfelelõ környezet, joga van az élethez. Mindenki tart a felelõsségtõl... Drukkolok nektek! A gyerek áldás!
Nem Te nem vagy érett az anyaságra, hanem a párod -függetlenül attól, hogy õ szeretné jobban a gyereket. Teljesen jól állsz a kérdéshez, hiszen felméred, hogy ez egész életre szóló döntés. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy pontosan látod, mi a hiba a kapcsolatotokban, azt viszont csak Te tudod, hogy mindez orvosolható-e. Sajnos nincs igaza a párodna, hiszen ha Te otthon maradsz a babával, neki kell a családot fenntartani, biztosítani, hogy a gyerkõcnek ha mást nem is az alapvetõ dolgokat - itt inkább az anyagiakra gondolok - Mi sem vagyunk elengedve anyagilag, éppen babát várok, picit korábban is jött mint terveztük, de sosem mondott ilyet a párom, most inkább maszekol, hogy nekünk jobb legyen. Ha úgy érzed, hogy nem Õ az a férfi, akivel eltudod képzelni az életed, akinek gyereket szülnél, hanem csak egyszerûen elvagytok, akkor tényleg komolyan mérlegelj. Kitartást és sok erõt a jövõben!
szia kedves. ha nem vagy biztos a barátodban akkor ne vállalj gyereket. egyedûl nagyon nehéz. biztos vannak majd akik segítenek, de gondolj bele a babának apa kell. neked meg társ. babával ismerkedni nagyon nehéz. nekem volt egyedûlálló anya barátnõm. és nagyon sokat szenvedett. jól gondold meg. és még az anyagiakról nem is beszéltem! csak biztos háttérrel szabad babát vállalni. csóközön
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezeket a megnyugtató szavakat:) Teljesen igazad van, sokan nem mernek belevágni a gyerektémába, mert mindig a megfelelõ idõre vágnak.Ezen most elgondolkoztam, és teljesen másképp látom a dolgot.Viszont az életemmel van 1kis bibi, amit eleinte szerencsének tituláltam, de aztán rájöttem hogy megakadályoz mindenben, és ezt meg kellene oldanom, fogalmam sincs hogy fogom.Anyagilag függök valakitõl, akinek képletesen dolgozom, de úgy viselkedik mint egy apa, vagy nem is tudom hogy nevezzem, és sakk-matt helyzetbe állított mikor megtudta hogy terhes vagyok, elõször úgy volt hogy nem kapok ezentúl pénzt, aztán azt mondta hogy segít ha esetleg megtartanám, de csak nekem, mert a barátomra nagyon mérges hogy gyereket akar, de nem rendelkezik megfelelõ anyagiakkal.Nagyon furi egy helyzet ez, hiszen ebbõl a fizetésbõl élek egyedül, tudja hogy szükségem van erre a pénzre, és ez olyan kiszolgáltatottságféle, amit mindig is utáltam, és már régóta tudom hogy másba kellene kezdenem, viszont egy átlagfizetéssel még az albérletemet se tudom kifizetni.Nem akar tõlem semmit az illetõ, csak úgy érzi, hogy mivel segített ezzel a munkával, befolyásolhatja az életemet.Nekem ez lenne az elsõ feladatom amit meg kellene oldanom, mert ez így nem állapot, ez az egyik nagy dolog amiért nem tudok dönteni, és ez elég borzasztó:( Pedig valamiért azt érzem hogy meg kellene tartanom, de mégis a külsõ körülmények ellenem vannak valamiért.....
Az elõzõ vagyok. Még valami, nehogy azt hidd, hogy semmit nem akar tõled! Vigyázz az apafigurával! Lehet, hogy anyagilag segít, de az ujja köré csavar, függésbe kerültél/kerültetek tõle. Én megszakítanám a kapcsolatot... ha van rá mód.
Valamiért úgy érzem Téged nem védene a munkajod, de javíts ki ha tévedek! Ezt nagyon sajnálom! Csodálatos dolog a baba, sok embert megkérdezhetsz mérlegelhetsz, de 50-50 % lesz a vége. A helyedben megkeresném a családsegítõt, õk tudnak neked segíteni, hogy anyagilag mire számíthatsz, ha úgy érzed egyedül vágsz neki. Azokat az embereket akikrõl írtál, pedig csak Te ismered, nehéz így véleményt alkotni bárkirõl - ettõl függetlenül kb sejtem milyen heyzetbe kerültél - mindenestre, ha változtatni akarsz az életeden, remek lehetõséget kaptál. Legyél erõs, és Magad és a Babád most az elsõ!
A kérdező hozzászólása: 12:01 Feketén dolgozom, így sok szavam nem lehet a pénzzel kapcsolatban.Még mindig nem tudtam dönteni, van rá még 1hetem, persze sokkal könnyebb lenne ha érezném hogy a barátom mellettem áll, de ezzel kapcsolatban most inkább civakodunk.Köszönöm szépen a hozzászólásokat, megpróbálok helyes döntést hozni:) ))

Hipochonder vagyok kitaláltam ha testvérem fog születni meg fogok halni és most kiderült hogy apukám felesége (nem az anyukám) terhes. Ez előjele annak hogy rákos leszek vagy azért van hogy ennyire hülyeségeket találok ki mert nagyon félek tőle?

meg a csillag jegyem szobrát a rákot és attól félweka legjobban

Legjobb válasz: Ha bemagyarázod magadnak hogy beteg vagy elõbb utóbb az leszel. Szerintem hülyeség amit itt kitaláltál, felejtsd el, örülj hogy egészséges vagy. Valószínûleg nem attól leszel rákos hogy egy vadidegen ember terhes lesz.

Ha bemagyarázod magadnak hogy beteg vagy elõbb utóbb az leszel. Szerintem hülyeség amit itt kitaláltál, felejtsd el, örülj hogy egészséges vagy. Valószínûleg nem attól leszel rákos hogy egy vadidegen ember terhes lesz.
Nem, ez annak az elõjele, hogy hülye vagy :-)
Egyet értek az elõttem szólóval!:D Te tényleg nagyon hülye vagy!!!!!!
Attól hipochonder valaki, hogy nem tudja, hogy a betegsége nem is igazi, csak bebeszéli magának. Tehát ha te azt mondod magadról, hogy hipochonder vagy, az pont arra bizonyíték, hogy nem vagy az... Ez inkább valami feltûnési viszketegség, hogy te akarsz lenni a középpontban, ha máshogy nem megy, hát kitalálsz valamit. Méghozzá nagyon is az eszeddel, nem pedig lelki nyavalya miatt. Hisz határozottan tudod, hogy hülyeséget csinálsz...
Mért lennél rákos? Magyarázd már az összefüggést! Olyan kis butuska vagy! :)
...nem érdekli a téma! Nem válaszol!:D Csak figyelemfelkeltésbõl csinálja, kis buta!
hány éves vagy , hogy ilyen marhaságokat találgatsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!