Találatok a következő kifejezésre: Kicsit bonyolult a (35 db)

Kicsit bonyolult a fogamzásgátlás, tudtok tippeket? Több kérdésem is lenne, bővebben lent részletezném.

A) 17 éves vagyok, a párommal már több, mint egy éve együtt vagyunk. Sajnos nem olyan egyszer? a fogamzásgátlás, mint ahogy annak kellene lennie. Az óvszeren található síkosítótól a párom allergiás, csúnya kiütései lesznek t?le, és amúgy sem bírja elviselni, hogy "van valami kett?nk között".

Legjobb válasz: nos. már majdnem felnõtt vagy 17 éves. nekik oltárira semmi közül ahhoz hogy szedsz-e fogamzásgátlót!!!! annak jobban örülnek majd ha ennyi idõsen terhes maradsz?? nem bírom az ilyen szülõket megérteni. neked pedig az a teendõd hogy kicsit önállósodsz, elmész egy nõgyógyászhoz, akár egy tiniambulanciára is, felíratod és szeded. nekik pedig errõl egyáltalán nem kell tudniuk. jól elteszed a tabit és kész! a spirál amúgy csak szült nõknél hazsnálható és nektek a fentieken kívül nincs más lehetõségetek. nõjj fel, nem vagy már gyerek!

nos. már majdnem felnõtt vagy 17 éves. nekik oltárira semmi közül ahhoz hogy szedsz-e fogamzásgátlót!!!! annak jobban örülnek majd ha ennyi idõsen terhes maradsz?? nem bírom az ilyen szülõket megérteni. neked pedig az a teendõd hogy kicsit önállósodsz, elmész egy nõgyógyászhoz, akár egy tiniambulanciára is, felíratod és szeded. nekik pedig errõl egyáltalán nem kell tudniuk. jól elteszed a tabit és kész! a spirál amúgy csak szült nõknél hazsnálható és nektek a fentieken kívül nincs más lehetõségetek. nõjj fel, nem vagy már gyerek!
Szerintem alkalmazd a "brute force" modszert. Mondd neki, hogy terhes vagy, aztan mikor kitombolta magat, megmondhatod neki, hogy meg nem, de mivel egy idiota, elobb-utobb az leszel, es valoszinu, hogy elobb. De akar meg is kerdezheted, hogy unokat akar ilyen koran, vagy csak igy akar ravenni arra, hogy ne szexelj?
és aztis elmondtad már anyukádnak h a párod az óvszerre allergiás, temeg az összes többire, és erre mitmondott? nemkérdezted még meg tõle, h akkor szerinte hogyan kéne megoldanotok a védekezést? mert elsem tudom képzelni h erre vajon mit mondana....hiszen télleg minden lehetõség kifújt.
A kérdező hozzászólása: Hogyne, dehogynem mondtam. Erre õk lezárták annyival, hogy ilyen fiatalon minek nem életet élni? Arról már nem szól a fáma, hogy õk is ilyenkor kezdték( mamám mondta, õ egyetért velem, de õ is "le van szarva") de errõl elfelejzkeztek. Párom és a párom szülei is próbáltak már hatni rájuk, de nem megy...
Esetleg próbálj meg anyukáddal elmenni a nõgyógyászhoz, hogy õ is hallja milyen a tabletta. MErt szerintem õk még le vannak maradva a régi kor tablettáinál, amikben nagyon sok hormon volt, és szõrösödtek, stb. De ezek a maiak már alacsony hormontartalmú, megbízható készítmények. Talán egy orvos meggyõzné, nem biztos, csak egy ötlet.
Igaza van az elõttem szólóknak... Menj el nõgyógyászhoz, a megszakítás tényleg nagyon kockázatos. Szerintem ne tablettát írass, hanem hüvelygyûrût, azt nem kell naponta szedni. Havonta kicseréled, ha ügyes vagy, le sem buksz vele.
Valószínûleg nem a síkosítóra allergiás, hanem magára a gumi anyagára, a latexra. Ajánlom a Durex Avanti óvszert, latex helyett poliuteránból vagy mibõl készül. Erõs, ennek ellenére igen vékony anyag, szinte nem is érezni, hogy "köztetek van". Ha írsz egy privit, megadom egy ismerõsöm e-mailjét, akinél lehet kapni ilyen óvszert.

Hogy tudnék igazán megfogni egy lányt? (kicsit bonyolult a helyzet)

Neten ismerkedtünk meg, ill ismerkedünk még mindig. Találkozni csak késõbb tudunk sajna és addig ugye szabad préda mindenkinek. Elég jól elvagyunk, már amennyire neten lehet. Valaki tudna tanácsolni valamit?

Legjobb válasz: e már bukott préda ha most nem tudtok találkozni csak késõbb akkor valószínû hogy máskor sem tudtok és ki tudja mikor lép félre

e már bukott préda ha most nem tudtok találkozni csak késõbb akkor valószínû hogy máskor sem tudtok és ki tudja mikor lép félre
Beszélj vele sokat és próbáld meg neten keresztül megnevetettni :) Ami elég nehéz de amíg nem találkoztok legalább tudni fogja, hogy jó arc vagy:D
A kérdező hozzászólása: Hát próbálkozom :) 1., nem az a gond, hogy nem akar, hanem, hogy nem tud. Nekem hétvége lenne jó, neki meg az nem jó 1-2 hétig.
Magamból kiindulva ne erõltesd a találkozást, inkább csak szépen lassan...:) Lehet azért mondta, hogy nem ér rá, mert még nem biztos abban, hogy valójában is találkozni akar veled...és ez érthetõ is a részérõl, hisz akárhogy nézzük idegen vagy a számára. Én is nehezen adom a fejem ilyesmire, kell, hogy egy bizonyos fokú bizalom kialakuljon mielõtt találkozom így valakivel. De ettõl függetlenül nyugodj meg, ha nem lennél neki szimpatikus akkor nem beszélgetne veled, szóval szerintem most még a legtöbb amit tehetsz az az, hogy önmagadat adod, figyelmes vagy vele, érdeklõdõ, de nem tolakodó, és a legfontosabb, hogy még csak véletlenül sem szabad jogot formálnod arra, hogy õ már hozzád tartozik! Még nem...de ha így folytatod tovább ez hamarosan megváltozhat...:) Legyél ügyes! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat és megfogadom a tanácsodat :)

Hízás, de hogyan is? Komoly tanácsra lenne szükségem, kicsit bonyolult a helyzet, bővebben lent

Anorexiás vagyok, jelenleg 40 kg.Muszáj híznom különben visszaküldenek a kórházba, amit én nagyon el szeretnék kerülni.A kérdés maga az lenne, hogy mi legyen az étrendem (mikből álljon, hány kcal stb.), ami egészséges lenne?(a zsíroskenyeres mekis ötletek kíméljenek, még nem vagyok képes ilyeneket enni).Plusz napi 2x 300 kcal-os tápszert kell innom. Ami pedig megnehezíti az egészet, hogy nem sportolhatok.Akkor mindenképp csak zsír fog feljönni és ha igen, akkor azt utána milyen nehéz lesz izommá alakítani? Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni.:) 17L

Legjobb válasz: Sztem te már izomból is fogytál már (hacsaknem 140centi magas vagy), és le is vagy gyengülve, szal egy része (talán 5-10 kiló) vszeg eleve izom lesz újra, és nem csak zsír, hogy visszanyerd az erõdet.

Sztem te már izomból is fogytál már (hacsaknem 140centi magas vagy), és le is vagy gyengülve, szal egy része (talán 5-10 kiló) vszeg eleve izom lesz újra, és nem csak zsír, hogy visszanyerd az erõdet.
Szia! én szívesen felvenném Veled a kapcsolatot. Én is anorexiás voltam, illetve még nem gyógyultam meg teljesen, de elértem a normál testsúlyt. Szintén voltam kórházban, nekem sem adtak étrendet, eltiltottak a sporttól is egy idõre, de most már minden rendben! Nem lettem hájas.
A kórházban miért nem adtak étrendet? Ez is a dolguk, nem? Jelen esetben inkább nem merek tanácsot adni, de annyit elmondok, hogy a zsír nem alakul izommá, két teljesen külön szövetrõl van szó.
Szia! hogy haladsz a gyógyulással? :) Azt még nem kérdezte senki, hogy a 40kg-hoz mennyi a magasságod? Sokat számít az étrend összeállításánál is... Szívesen beszélgetnék veled, hasonló helyzetben vagyok épp, tényleg érdekelne hogy megy!! Amúgy hihetetlen, hogy sokan egybõl az egészségtelen-zsíros-undormány kajákkal jönnek, ha hízásról van szó.. Mintha csak szeméttel lehetne ezt elérni. A cél szerintem sokkal inkább a kiegyensúlyozottság, a rendszeresség, mint maga a kilók visszaszedése. Mégiscsak ápolni kell a legyengült testet. Bocs, csak mindig kiakadok, amikor ilyet olvasok.. meglep, hogy ide nem írta még senki! :D
izomtömeg-növelésre; megint csak :)
SZia! 17 évesen a tested még spontán evéstõl is nagyon jó kompozícióban fog regenerálódni. Nem leszel zsíros. Ami kicsi rád megy majd, az optimálisan oszlik el. Nem fogsz rosszul kinézni. Tudom, hogy ezt a legnehezebb elhinni és, hogy ez az anorexiások visszahízásának legnagyobb gátja, de hidd el, hogy így van. Ezt tapasztalatból tudom. Egészen addig így fogsz hízni, amíg a magasságod szerinti egészséges testsúlytartomány alját eléred. Aztán pedig már rátérhetsz a sporttal történõ izomtömegnövelésre, amiben ugye megintcsak nincs háj.
Elképzelhetõ hogy én leszek az embered, segítek nagyon szívesen mindenben. Ez a munkám. Vedd fel privátba a kapcsolatot velem. :)
A kérdező hozzászólása: 10 évig keményen sportoltam, de sajnos tényleg sok izmot veszítettem:S (kb.február óta nem engednek edzeni) Valaki itt nem tudna segíteni étrend összeállításában?
Reklamálj :D Mert ha már kórházban voltál, akkor ugyan gyógymódot is kellett volna adni, gondolom. Ha késõbb leszálkásítod, akkor nem. De az még odébb van. Kell az emberre zsír is, és gondolom anorexiásan az se sok van még rajtad, tehát nem baj, ha jön az is. Majd mindent a maga idejében (:
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért nem adtak.. Persze, nem is szó szerint értettem, hogy átalakul, csak ha most edzés nélkül hízok, az a zsír mindenképp meg fog rajtam maradni háj formájában?
ha hízni akarsz egyél baromi sok szénhidrátot, vitamint, végezz nyújtásokat egyél gyors kaját a mc'donalds-ból meg a KFC-bõl, igyál meleg tejet olvasztott vajjal.ha már felhíztál és valóban hájas vagy akkor felülések fekvõtámaszok és napi szinten végezz futást is!

Mit akarhat még tőlem, nem tudok rajta kiigazodni? Kicsit bonyolult a történetem.

Tetszettem egy pasinak, nekem is ?, de megijedtem az érzéseimt?l és visszautasítottam. De már másnap beláttam, hogy tévedtem, felhívtam, bocsánatot kértem és megmondtam neki, hogy mit érzek. De azt mondta, hogy ? már nem akar semmit. Nagyon ki voltam, de elfogadtam a döntését. Viszont azóta folyton keres mindenféle indokkal. Azt mondja, hogy nem kellek neki, csak barátkozni akar. Nem tudom így, hogy most akkor mi van. Miért akarna velem barátkozni, ha már nem jelentek neki semmit?

Legjobb válasz: szerinted mit akarhat egy pasi egy nõtõl? :D ha már annyira nem vagy kislány talán magadtól is rájössz...

szerinted mit akarhat egy pasi egy nõtõl? :D ha már annyira nem vagy kislány talán magadtól is rájössz...
Nem barátkozni akar az tuti!Én nem bíznék meg benne, ha 1 nap után már visszautasít!
húzza az agyad. fussatok neki másodjára, mert eddig 1-1 az állás

Elmehetek táppénzre? Kicsit bonyolult a helyzet.

2 éve folymatosan biztosított vagyok,de úgy,hogy hol dolgoztam,hol munkanélkülin voltam.Most legutóbb 5 hónapig keresetpótló juttatást kaptam,1 hete pedig álláskeresési segélyen vagyok.De ezek el?tt dolgoztam 8 hónapot.A biztosításom egyszer sem szakadt meg.Most veszélyeztett terhes vagyok.Ha találok egy céget aki bejelent,elmehetek onnan táppénzre,vagy a munkanélküli segély nem számít "munkaviszonynak"?Remélem értitek a kérdést.

Legjobb válasz: Ha van egy cég és bejelent, az elõzmény nem számít, tudsz menni táppénzre.

Ha van egy cég és bejelent, az elõzmény nem számít, tudsz menni táppénzre.
Szia! A táppénz folyósításának szempontjából lényegtelen, hogy mennyi volt a korábbi biztosítási jogviszonyod: ha a táppénz igénylésének idõpontjában biztosított vagy, akkor jár. Az összege viszont függ tõle. Legegyszerûbben úgy tudod eldönteni, hogy a munkanélküli segély munkaviszonynak számít-e, hogy ha vonnak belõle eü. járulékot, akkor igen. Ha nem, akkor sem kell elkeseredni, mert van egy olyan kitétel, hogy jogosult vagy a 70%-ra, ha a megszakítás nem több, mint 30 nap. Ha több, akkor csak 60%-ra.

Új lány jött az osztályba. Kicsit bonyolult a helyzet, mert nehezen értjük egymást?

Szerbiai iskolába járok (Újvidék), és most jött egy pesti lány a sulinkba, akik ideköltöztek. Az a helyzet, hogy kicsit nehezen értjük egymást, mert teljesen másképp beszélünk, és a szókincsünk 30%a szerb (póló=majca stb...), és van, hogy nem is tudjuk a magyar megfelelöjét. Ezért kicsit feszültek vagyunk beszélgetés közben. Hogyan oldhatnánk ezt meg, hogy értsük egymást, és ne legyünk görcsben, ha beszélgetni kell?

Legjobb válasz: Elõbb utóbb mindketten hozzászoktok a másik beszédéhez.Ezem me görcsölj,idõ kérdése :)

Elõbb utóbb mindketten hozzászoktok a másik beszédéhez.Ezem me görcsölj, idõ kérdése :)
Segítsetek egymásnak. Ez hasonló helyzet, mint ha külföldre ment volna tanulni... Ha valamit nem értetek, amit mond, kérjétek meg, hogy írja körül/rajzolja le/mutogassa el, mondjátok el neki a ti nyelvjárásotokban használt kifejezést, esetleg beszéljétek meg vele, hogy csináljon egy "szótárfüzetet", amibe ezeket leírja, hogy könnyebben megtanulja. De egyébként csak idõ kérdése, belerázódik.

Penzugyesek! Kicsit bonyolult a helyzetunk. Segitenetek?

Kulfoldi - magyar par vagyunk. Nem hazasok, es ha nem muszaj nem is akarunk egybekelni, csak ha az megkonnyiti a papirmunkat. Kulfoldon szuletik a baba, az elso honapban megyunk haza. Egyenlore fogalmam sincs, hogy intezem majd magamnak a gyest, gyedet, csaladit...de ezekrol a dolgokrol legalabb van valami halvany fogalmam. Plusz a kicsinek majd a magyar allampolgarsagot is...

Legjobb válasz: Ugyan nem vagyok pénzügyes,de ha a párodnak nincs magyar állampolgársága,akkor nem jogosult gyesre.Munka mellett te is igényelheted a gyest,csak akkor maximum 6 órába dolgozhatsz.De pontosat az államkincstárban mondanak neked.

Ugyan nem vagyok pénzügyes, de ha a párodnak nincs magyar állampolgársága, akkor nem jogosult gyesre.Munka mellett te is igényelheted a gyest, csak akkor maximum 6 órába dolgozhatsz.De pontosat az államkincstárban mondanak neked.

Terhes vagyok, vagy valami bajom van? Kicsit bonyolult a helyzet, görbe csatolva.

A görbe szerint a 21.napon volt pé-m, ma vagyok a 4.DPO-n. Viszont ilyen még soha nem volt,mindig a 14-15. napon szokott lenni pé-m. Van már egy lányom, és teljesen terhes tüneteim vannak, fájnak a melleim, fura érzés van a hasamban, nem tudom elmagyarázni, olyan megérzésem van, mintha terhes lennék. Viszont ez még korai, ha csak a 4.DPO-n vagyok. De ha nem vagyok terhes, akkor mit?l fájnak a melleim? Fura, mert ha normális ciklusom lenne, akkor kedden kellene megjönnie, ami stimmelne is, mert akkor a mellfájdalom a mensi el?jele is lehet. Így viszont, hogy egy héttel kés?bb volt elvileg a pé-m, egy héttel kés?bb is jön meg...remélem érthet? voltam.

Legjobb válasz: http://www.fertilityfriend.com/home/1f8dfb

A kérdező hozzászólása: http://www.fertilityfriend.com/home/1f8dfb
A kérdező hozzászólása: Még annyit elfelejtettem, hogy folyamatosan megjön érzésem van.
Szia! Szar a görbe, pé. a 16. napon volt, ott a másik esésnél valószínû volt valami ami eddig nem, mondjuk mozdult a hõmérõ vagy bármi. Szerintem ma a 9. dpo-n vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: És akkor a tünetek lehetnek terhes tünetek?
hát pölö illeszd be a linket a böngészõdbe, vagy ha letöltésvezérlõt használsz akkor oda tedd be a linket

Hogy szamoljak nekem a tgyast? Kicsit bonyolult a helyzet.

Egy evet dolgoztam minimalbere. (papiron). Mikor megtudtam, hogy jon a baba, megszakitottuk a munkaviszonyom, es egy honap szunet utan papiron masik ceghez kerultem brutto 140-re, igy magas lesz a tgyas elvileg. Azert kellett megszakitani, mert igy nem a megelozo evet nezik, ami nekem minimalber volt. Most el szeretnek menni tappenzre, de a "megszakitas" miatt 2 honap munkaviszony van ennel a cegnel. Eloszor is elmehetek tappenzre, masodszor a tappenzbol szamoljak majd a tgyast?

Legjobb válasz: táppénzre csak akkor mehetsz ha határozatlan a mukka viszonyod ez biztos.én is megkérdeztem.hát ne hari a többiben nem tudok segiteni.de itt egyéb kérdések pontba találhatsz választ is .

táppénzre csak akkor mehetsz ha határozatlan a mukka viszonyod ez biztos.én is megkérdeztem.hát ne hari a többiben nem tudok segiteni.de itt egyéb kérdések pontba találhatsz választ is .
szia!ha határozott a munkaviszonyod akkor is elmehetsz passzív táppénzre-ez 45 nap, utánna meg elmehetsz álláskeresési támogatásra(munkanélküli) Én úgy jártam, hogy az elõzõ munkahelyemen, kb 1.5évet voltam papíron75ttel bejelentve, aztán felmondtam és90en voltam egy hónapig ahhonnan elbocsájtottak, ekkor 40nap passzív táppénzen voltam, majd dolgozom most 3.5hónapja(27hetesen)most jár le a határozottam, nem hosszabítanak-, de elmehetek újra passzív táppénzre , mert 3hónap után lehet újra, 45napra és utánna megyek álláskeresésire.Nekem a tb-nél azt mondták mindenképpen az elõzõ évet veszik figyelembe a 75ezer bruttot, namost nekem a táppénz, kb 36-40ezer volt, kb ennyit is fogok kapni gyeden én így számolom, mert a 70%a nettonak a gyed is, meg a táppénz is.Viszont nekem azt mondták a tb-nél, hogy csak akkor kapok tgyást és gyedet ha nem szakad meg a munkaviszony, ill. a bejelentettség..ez pár napnál nem mérvadó, de egy hónap már az, mert nem vagy biztosított. És csak akkor kapsz tgyást meg gyedet ha a szüléskor is az vagy, a munkanélküli annak számít , úgyhogy mindenképp menj el rá, ha nincs más lehetõséged , de a passzív táppénzt használd ki.Amúgy én bementem egy tb kirendeltségre, nem a fõvárosira egy mellék kirendeltségre és kb fél óra alatt kiokítottak a helyzetemmel kapcsolatban.Szerintem neked is ezt lenne a legyegyszerûbb.Ami fonti még, hogy a passzív táppénzhez kell egy olyan papírt kérned a munkáltatótól, hogy foglalkoztatói igazolás táppénz igényléséhez-nekem ezt könyvelõ mondta, alig akarták kiadni, de muszáj nekik, mert alanyi jogon jár!!!És a tb-nél rögtön ezzel kezdték, úgyhogy ezt ne felejtd el, akkor is kell, hogy adjon ha megszünik a munkaviszonyod, csak akkor azt írja rá, hogy ettõl eddig voltál ott alaklmazásba.remélem segítette.27hetes kismami
Igen elmehetsz táppénzre. A táppénzednek és a tgyás-nak is ugyanaz lesz az alapja = a megszakítás utáni jövedelem, azaz 140eFt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!