Találatok a következő kifejezésre: Kicsinek számít babám, (7 db)

Kicsinek számít a babám, ha ma 4 hónapos és "csak" 5800 g?

Mert ahogy beszélgettünk pár anyukával mindenkinek jóval nagyobb súlyú babája volt, jó 2-3 hónappal id?sebb babák voltak, de mind 8-9 kg... Most 62 cm és 3150 g-mal született.

Legjobb válasz: Hát, hogy négy hónaposan kicsinek számít-e ez azt nem tudom, mert nem volt még babám. De a 62 cm és a 3150 gramm,az nem kicsi születési súly és centi, mondhatni nagyobb az átlagosnál. Én eddig 58 cm-nél nagyobbról nem is hallottam :D Én annó 2250 g és 54 cm-rel születtem és ez teljesen normálisnak számított. Majd más biztos tud konkrétabbat és írni én sajnos még csak ennyit. Szép Babavárást!

Hát, hogy négy hónaposan kicsinek számít-e ez azt nem tudom, mert nem volt még babám. De a 62 cm és a 3150 gramm, az nem kicsi születési súly és centi, mondhatni nagyobb az átlagosnál. Én eddig 58 cm-nél nagyobbról nem is hallottam :D Én annó 2250 g és 54 cm-rel születtem és ez teljesen normálisnak számított. Majd más biztos tud konkrétabbat és írni én sajnos még csak ennyit. Szép Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, megnyugodtam...:-)
Szia! Mivel 6 hónapos korukra "kell" megduplázniuk a súlyukat, ami a ti esetetekben 6300 g, szerintem tökéletes a súlya. Szopis baba létére pláne. Boldog babázást! :o)
Az én babám 46cm-vel és 3150g-mal született.4.5hosan volt 63cm és 6740g.De mindenki azt mondta hogy duci
Szia!az én kisfiam is 4hónapos 3300g-mal és 55cm-rel született, most 7460g és 63cm!De sajnos nem szoptatom!Az orvosom és a védönöm szerint azok a babák akik szopiznak lassabban híznak mert a kicsi szervezetük jobban feldolgozza az anyatejben lévö fontos anyagokat!:-) Szerintem tökéletes a babád súlya és hossza!:-)Szép kis csöppség lehet!:-D Kívánom hogy sokáig szopiztasd a babádat!
Minden baba más.A lányom 51cm-el 3620 született, most 3, 5 hónapos, 59cm, 6200gramm.A szomszédunk lánya 8 hónapos, 7 kg, e´s 60cm. Szerintem ne aggódj.az én lányom is szopizik.Amíg az orvos nem szól semmit, nincsen gond.
Ha megvan a heti 10-15deka hízás, nincs miért aggógni. Plusz érdemes megnézni anyuka éa apuka alkatát. Sokat számít.
A kérdező hozzászólása: Csak szoptatom, és a súlygyarapodása is elegendõ, csak kíváncsi voltam, hogy más anyuka ilyen korú babája mekkora, mert sem én, sem az apja nem kicsi, de akkor lehet, hogy õ ilyen kis Pöttöm Panna lesz...
Szerintem kérdezd meg a gyermekorvosotokat...Nálunk pont fordítva van, az én kisfiam túl gyorsan nõ...most lesz 6 hetes, és már 5750 g, és 58 cm! (amikor megszületett volt 3900 g és 53 cm...). Szoptatod a kisbabádat, vagy tápszert kap?
A kérdező hozzászólása: 50 cm-rel született, most 62 cm.:-)
Az én picurom(fiú)5 nap múlva hat hónapos lesz és öt és fél hónaposan 5450gr volt, de a doki szerint normális testalkata van, nem látszanak a bordái még kis tokája is van, szerintem ez sokkal normálisabb mint akik ebben a korban már 8-9 kgsak, lehet hogy a te babód is mozgékonyabb az átlagnál és lemozogja.

Kicsinek számít 10 és fél hónapos babám 8100grammal?

3000grammal született.

Legjobb válasz: Sztem se idegeskedj miatta,de tényleg nem nagy baba...nekem kisfiam van(9.5 hós,9520 gramm,3090 grammal született)de a barátnõm kislánya is nagyobb(8.5 hós,8200 gramm,kb.3200 grammal született)a te babádnál.

Sztem se idegeskedj miatta, de tényleg nem nagy baba...nekem kisfiam van(9.5 hós, 9520 gramm, 3090 grammal született)de a barátnõm kislánya is nagyobb(8.5 hós, 8200 gramm, kb.3200 grammal született)a te babádnál.
Szia.Az én kisfiam 6hós és 8200g és 72cm, a barátnõm kislánya 18hónapos és 8550g és 78cm:) .Nem nõnek egyformán és a tiéd mégis csak egy kislány:) .Nincs semmi gond vele, legalább nem kell aggódni, hogy kis "dagi" lesz.
A kérdező hozzászólása: ja és kislány
hát nem a legnagyobb, de szerintem ezen ne stresszelj:) )
Az én 9, 5 hós lányom se biztos, hogy üti a 8 kg-t, pedig 3550-el született. De jó kis formás baba. Nincs a tiédnek se semmi baja.
Szia!Ne aggódj az én kisfiam is 10, 5hós és 2hete métük 8220gr volt.Az utóbbi egy hónapban nagy volt a sulygyarapodás mióta kenyeret, tejet, rendes ételt eszik, nem csak zöldség, gyümi.Tápszert soha nem kapott, én próbáltam nem ette meg 2héttel ezelõtt választotta el magát
Szia! Az én kislányom tápszeres, 3540 Kg-val 56 cm-el született. Most 8500 Kg és 74 cm. Úgyhogy semmi baj a babóddal. Szép formás kiscsajszi lehet:)
Ja és 10 hónapos. Az lemaradt. Utólsó voltam.

Már 3 éve szedem a Gracial nevű fogamzásgátló tablettát megszakítás nélkül (egy hónapja hagytam abba). Most babát szeretnénk, mennyi ideig kell várnunk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás?

és szeretném tudni, hogy mennyi ideig kell egyéb módon védekeznünk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás. Ha véletlenül most teherbeesnék az milyen veszélyekkel járna a baba számára?

Legjobb válasz: Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!

Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!
Nem a gyógyszernek kell kiürülnie 3hónap alatt hanem a szervezetednek helyreállnia a gyógyszer után.
Egy doki szerint nem kell várni mert gyorsan kiürül a szervezetbõl.az a fontos hogy rendszeres legyen a havivérzés.

A 23. heti vérvételnél egy kicsivel több a fehérvérsejt számom, a vörösvérsejt viszont kevesebb. Mitől van ez és milyen veszélynek vagyunk kitéve a babával?

Holnap megyek orvoshoz, de mióta megvan a leletem, azóta rágódom, mert még sosem tértek el ezek az eredmények. A többi leletem az jó.

Legjobb válasz: Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen,hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának,és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit,attól függ,hogy mekkora a különbség,lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie,ha kicsit több,nem baj,sztem nem kell rosszra gondolni,nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok,amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie,nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen,semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama,akinek alacsony a vvt-,je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)

Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen, hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának, és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit, attól függ, hogy mekkora a különbség, lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie, ha kicsit több, nem baj, sztem nem kell rosszra gondolni, nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok, amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie, nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen, semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama, akinek alacsony a vvt-, je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)
Ez normális dolog.Nekem is a cukorterheléses véreredményemnél, a fehérvérsejt számom:13, 73 a vörösvértest:3, 75 Látta az orvosom is, belgyógyász is nincsen semmi baj nincsen gyulladás, azt mondták lesz ez még rosszabb is.Üdv 27hetes kismama

Normális, hogy zavar a súlyom? Tudom, hogy nem számít, a babám a lényeg. Így is gondolom. De egy kicsit zavar azért.

63 kg-mal kezdtem, most 30 hetes múltam és 74 kg vagyok.

Legjobb válasz: Engem is nagyon zavart, én az utolsó hónapban nem voltam hajlandó mérlegre állni. Most szoptatok és már értem, hogy mire kellenek a kilók. Iszonyat édes az anyatej. Szülés után viszont meglepõ módon még a combom is vékonyabb lett (persze nem az 1 évvel korábbihoz képest), annyi víz jött le rólam. Szinte meglepõ volt. Szóval ne aggódj, a plusz kilók, amik megmaradnak, azokból fogod szoptatni a babódat, nem fölösen cipeled.

Engem is nagyon zavart, én az utolsó hónapban nem voltam hajlandó mérlegre állni. Most szoptatok és már értem, hogy mire kellenek a kilók. Iszonyat édes az anyatej. Szülés után viszont meglepõ módon még a combom is vékonyabb lett (persze nem az 1 évvel korábbihoz képest), annyi víz jött le rólam. Szinte meglepõ volt. Szóval ne aggódj, a plusz kilók, amik megmaradnak, azokból fogod szoptatni a babódat, nem fölösen cipeled.
Szia! Szerintem ne zavarjon:) ! Az nem olyan sok. Fõleg ha magas vagy:) !
Én még csak 14 hetes vagyok... 72-73 kg ról indultam, és most 76 vagyok... pedig ez még csak az eleje... mi lesz velem késõbb...Én fõleg a hasamra és a csípõmre híztam... nagyon kicsit a combomra. Teljesen oda vagyok, hogy mi lesz így a végére???? :-( Csak abban bízom, hogy utána majd hamar le tudom adni...ha már vége lesz a szoptatásnak végig csinálok egy jó kis fogyókúrát... Ez a terhességgel jár, pláne annak aki hajlamos a hízásra. Szerintem ez teljesen egyén függõ, mert pl én sem eszek egész nap, és mégis jönnek a plusz kilók. Fel a fejjel... a babád egészsége a fontos, amihez kell hogy te is jól érezd magad, úgyhogy ne stresszelj. Amúgy szerintem, te egyáltalán nem híztál sokat!!!
A kérdező hozzászólása: Kérlek titeket olyanok írjanak akiknek van gyerekük vagy terhesek :)
Rengeteg baba kelengye összeállítás van a neten. Én nem tervezem, hogy nagy ügyet csinálok belõle, inkább majd ha itt lesz akkor bevásárolunk, fõleg ruhákból, mert ki tudja mekkora lesz az apróságom. 56-os ruciból veszünk 5-7 darabot, 62bõl 5-7 darabot, 68 5-7 darabot. Kis pulcsikat, nadrágokat 5-7 db, kiskabát 2db. Textil pelenkát veszünk 20 darabot (feje alá, tisztába tevés, büfi). Veszünk 4db cumisüveget, 1 csomag pelenkát, ágynemût, 3db takarót (pléd), gumis lepedõt a kiságyba 2db (ha kifolyna a pelus), sapkát (téli baba), hálózsákot 2db, zokni 3-4 db, 3-4 játék, légzés figyelõt, babakocsi (3 részes), kiságyat. Én ezeket gyûjtöttem össze, és ha itt lesz akkor majd a többit, amire szükség van. 21 hetes kismama
Még annyit akartam írni, hogy a második gyerkõcnél már nem zárkózok el a használt ruháktól! Ezekbõl a picikbõl csodaszépek vannak, nem is használják el! A használtruha üzletben egy szép márkás bodyt megkapsz 200Ft körül, és nem fog eltekeredni mint némelyik amelyiket újonan vettünk! Rugdalózot 400-500Ft! Vagy bababörzére is érdemes elmenni! Szép estét
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: huu nagyon szépen köszönöm

30 hetesen 1900 grammnak mérték a babámat, ez egy kicsit nagynak számít, nem? Tiétek mekkora volt? Esetleg van itt olyan anyuka, akinek ekkorát mondtak és azóta már megszült, mekkora lett a gyerkőc és hanyadik héten született?

Legjobb válasz: Barátnõm babáját a 32. héten 2200 grammra saccolták, és azt mondták neki, hogy jó nagy baba lesz, aztán a 39. héten 3300 grammal és 54 cm-rel született. Szóval nem lett nagy baba.

Barátnõm babáját a 32. héten 2200 grammra saccolták, és azt mondták neki, hogy jó nagy baba lesz, aztán a 39. héten 3300 grammal és 54 cm-rel született. Szóval nem lett nagy baba.
Nekem kb ekkora volt a 32. héten. A lányom 4200 g-mal született, de nálunk senki nem született 4 kg alatt a családban. A barátnõmet meg riogatta a doki, hogy hát ez bizony egy pici baba lesz, kb 2, 5 kg-ra saccolták szülés elõtt pár nappal, ehhez képes kereken 1 kg-mal többel született. Erre nem lehet adni!
szia az én kislányom a 32 dik héten volt kb 1900 gramm azt mondták nem egy nagy baba de szerintem tökéletes súllyal született 3250 grammal és 51 cm :-)
Nekem 30+6 kor mondták hogy 1700 gr. kiváncsi leszek mekkora lesz:)
Az én babámat 37 hetes UH-n 3900 grammra becsülték, és 40. héten született 3800 grammal. Nem túl megbízható az UH-s mérés
Én 34+3 hetes vagyok. Tegnap voltam ultrahangon, ahol 3100g-nak mérték. Én tudom, hogy nagy baba a kisfiam, de a megnyugtatásodra mondom, hogy a súlybecslést az egyéb mért méretek alapján kalkulálja ki a gép. Sokat számít az, hogy milyen modenr a gép, milyen szaktudású az ultrahangot végzõ orvos (pontosan mérte-e a többi adatot, amibõl ezt számolta a gép) és mindig ott van a +/- 10-15% eltérési lehetõség. Mindegy mekkora, csak egészséges legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!