Találatok a következő kifejezésre: Kicseréltem a fényszóró izzót, (2 db)

Kicseréltem a kiégett fényszóró izzót, de most a két lámpa különböző árnyalatú fényt ad, ezért büntethet a rendőr?

Az tudom, hogy az elüls? fényszóróknak ugyanolyan szín?nek kell lenni, de az egyik ég? most er?sebb, és kicsit fehérebb szín?, mint a másik, csak kicsi különbség, de azért észrevehet?.

Legjobb válasz: számíthatsz rá, hogy szól érte a rendõr... vszeg, hogy a két égõ nem egyforma teljesítményû, ezért van a fényerõkülönbség. lehet még olyan gond is, hogy az egyik égõ nem érintkezik rendesen korrózió miatt, ebben az esetben meg kell az érintkezõket alaposan pucolni. elsõ lépésben nézd meg a két égõ fesz és telj adatait, ha azok egyformák, akkor lehet tovább keresni a hibát. ha van mûszered, akkor elsõ lépésbe mérj az égõk kapcsain feszültséget és áramerõõséget - egyformának kell lenni, ha eltérés van, akkor meg is találtad a hibát.

számíthatsz rá, hogy szól érte a rendõr... vszeg, hogy a két égõ nem egyforma teljesítményû, ezért van a fényerõkülönbség. lehet még olyan gond is, hogy az egyik égõ nem érintkezik rendesen korrózió miatt, ebben az esetben meg kell az érintkezõket alaposan pucolni. elsõ lépésben nézd meg a két égõ fesz és telj adatait, ha azok egyformák, akkor lehet tovább keresni a hibát. ha van mûszered, akkor elsõ lépésbe mérj az égõk kapcsain feszültséget és áramerõõséget - egyformának kell lenni, ha eltérés van, akkor meg is találtad a hibát.
megint én vagyok :) újból elolvasva a kérdésed, nem egészen egyértelmû, amit leírtál. különbözõ árnyalatú, vagy különbözõ fényerejû? ha árnyalati különbség van, akkor az is lehet, hogy az egyik égõ búrája színezett.
Valamelyik '70-es évekbeli Autó-Motorban okosították az autósokat a fényszóróizzókról. Ott azt írták, hogy mindig párban kell cserélni, mert idõvel a fényereje csökken az izzószál burára lecsapódó részecskéi miatt. Igaz, az még a hagyományos izzókra vonatkozott (a H4 elõtt volt még valamivel), de a halogéneknél is megfigyelhetõ, hogy a használat során a fényerõ csökken. Ezért lehet eltérés a két izzó közt még akkor is, ha a gyártó és a típus megegyezik.
A kérdező hozzászólása: Az egyiknek kicsit erõsebb a fénye, és emiatt kicsit fehérebbnek is tûnik. Majd megnézem amit mondtál, hátha segít, köszi.
Én szerintem , ha csak ez a gond akkor biztos nem büntet a rendõr , maximum szól erre azt mondod tegnap cseréltewd és neked is feltünt . Holnapra viszed a szerelõhöz .
Max szól érte , akkor büntet ha sem a tompított sem a helyzetjelzõ nem ég egy oldalon.
Karácsony után vedd le az izzósort és cseréld vissza normálisra
Mint a huzat! Illegális átalakítás és ráadásul kék színû fényt bocsát ki. Ezt utálják a legjobban, mert a megkülönböztetõ jelzésnek a színe. Egyébként az nem zavar, hogy elvakítasz vele szembejövõket, csak a büntetés?
A kérdező hozzászólása: Nem kék szinû!!Hanem fehér és nincs akkora fény ereje hogy vakitana.Csak helyzetjelzö a fényszoró alatt.
Igen, de a helyzetjelzõre is vonatkozik jópár szabály, pl. akármilyen ledsor nem kerülhet az autóra, csak aminek van jóváhagyási jele. Ezt a rendõr is tudja ránézéssel ellenõrizni, így könnyen kaphatsz érte büntetést. Azt, hogy hogyan kell mûködnie azt leírtam: ha fel van kapcsolva a tompított, akkor nem mehet teljes fényerõn. Ugye nem az számít, hogy vakít-e, mert a szabályok szerint egyszerûen nem vakíthat - így arról nem is írnak, csak teljes és csökkentett fényerõrõl vagy kikapcsolásról.
A kérdező hozzászólása: Mindent értek! Köszi a választ!Holnap valoszinü le veszem, mert csak egy fehér led szallag.Nincs "E" szabványa, utána nézztem én is!Jol néz ki!De nem ér annyit hogy meg "vágjanak" érte.Inkább nézek szabványost.De amugy nem létkérdés!Köszi a választ! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!