Találatok a következő kifejezésre: Kibír egy 10 (5 db)

Egy kutya kibír egyedül 10-12 órát?

Külföldre kell költöznöm a munkám miatt. A kutyámat mindenképpen viszem magammal, de az a helyzet, hogy sokáig kellene egyedül lennie. Szoktassam alomra vagy szerintetek kibír ennyit? Nem szenvedés neki?

Legjobb válasz: Talán ki birja, ha alszik sokat, de nem biztos az.

Talán ki birja, ha alszik sokat, de nem biztos az.
Ha tartasz tõle, hogy becsiál, készíts oda mellé almot, de nem õ lenne az elsõ, akinek ki kell bírnia, mert a gazdinak dolgoznia kell, hogy legyen pénz megélni.
Muszáj kibirnia, mert aki/akik dolgoznak, ezért nem mondhatnak fel a munkahelyükön.
Szerintem kibírja, max raksz le egy pelust, vagy egy almot, ha esetleg nagyon kell neki oda végezze. Még midnig jobb neki így, mint ha 6 évesen elválasztanák a gazdájától, nem gondoljátok??? A kutyának a gazdi a legfontosabb, és az a legnagyobb szenvedés neki, ha ennyi idõ után új gazdihoz kerül, nem az, hogy tovább kell tartsa a pisit, vagy pelusra kell pisiljen egyszer egy nap. Lehet találsz ott majd egy rendes szomszédot, aki leviszi pisilni egyszer, míg nem vagy otthon. Emiatt semmiképp ne vállj meg a kutyádtól!
de igen szenvedés, nem tudnád egy ismerõsödre hagyni? 10-12 órát bezárva egy lakásba... az alom meg macskának való... ez az élethelyzet semmiképen sem egészséges egy kutya számára. Ha nem tudod máshogy megoldani keres neki jobb helyet, de ne légy önzõ, mindenáron ne akard megtartani.
mert mi történne ha nem birná ki? szétpukkkanna vagy mire gondoltál kérdezõ?
Te kibirnál ennyit? :)
A kérdező hozzászólása: Benti kutya.
Kinti kutya vagy benti? mért ne bírná ki hagysz neki vizet 10orát simán átt alszik
Ha eddig nem ilyen életet élt, akkor valszeg be fog csinálni még ha nem szándékosan is.
20:38 - Te ugye még nem dolgoztál teljes munkaidõs alkalmazottként úgy, hogy még utazni is kell a munkahelyre?

Már fogalmam nincs mit tömjek bele, hogy egyen? 10-15 órát is kibír kaja nélkül, ha nem tömném.

5 és fél hónapos a lányom, nem hajlandó enni, olyan mintha utálna mindent, már mindent próbáltam, még olyat is ami ráérne 1 hónap múlva, de semmi!

Legjobb válasz: Az orvos segítségével zárjátok ki, hogy nincs szervi baja. Ha nincs, akkor valószínüleg a sok eröltetéstõl már annyira összekötötte az evést a kellemetlenséggel, hogy ezért nem eszik. Ahogy írtad 10-15 órát is kibír, tehát a "nem adok enni, majd megéhezik" módszert már próbáltad és nem vált be. Próbáld az evés stresszmentessé tenni. Tehát ne a figyelme elvonása mellett tuszkolj a szájába egy kis kaját, hanem inkább 15 percenként falatonként etesd, de úgy, hogy lássa, hogy enni kap. Az elsõ falatot biztos megeszi. negyed óra szünet után próbálkozz egy újabb falattal. Így nem érzi "megerõszakolva" magát. Lehet, hogy eltart egy darabig és sok türelemre lesz szükséged, de fontos, hogy ne kellemetlenségnek, erõszaknak élje meg az evést.

Az orvos segítségével zárjátok ki, hogy nincs szervi baja. Ha nincs, akkor valószínüleg a sok eröltetéstõl már annyira összekötötte az evést a kellemetlenséggel, hogy ezért nem eszik. Ahogy írtad 10-15 órát is kibír, tehát a "nem adok enni, majd megéhezik" módszert már próbáltad és nem vált be. Próbáld az evés stresszmentessé tenni. Tehát ne a figyelme elvonása mellett tuszkolj a szájába egy kis kaját, hanem inkább 15 percenként falatonként etesd, de úgy, hogy lássa, hogy enni kap. Az elsõ falatot biztos megeszi. negyed óra szünet után próbálkozz egy újabb falattal. Így nem érzi "megerõszakolva" magát. Lehet, hogy eltart egy darabig és sok türelemre lesz szükséged, de fontos, hogy ne kellemetlenségnek, erõszaknak élje meg az evést.
Sajnos Én is ebben a cipõben járok csak az Én kisfiam 4 hónapos.A tápszerrõl teljesen leállt.Az orvos szerint semmi baja de engem nagyon aggaszt.Már Én is mindent kipróbáltam a tejpéptõl kezdve a különbözõ tápszerekig és persze a fõzeléket de semmi.Mindenki azt mondja hogy ne erõltessem mert nagyon jó husi 7820g volt tegnap igaz nem tudom mitõl mert 11-én csak 7540 volt de lehet hogy a levegõ is hizlal? Nem tudom hogy a jó evõ gyerekek mitõl válnak ilyen rossz evõké.Én tegnap megfogadtam hogy nem fogok semmit erõltetni de nem bírtam ki pedig lehet hogy ez lenne a megoldás. Én is várnék valami jó ötletet!!!!!!
Szerintem beszélj az orvosotokkal, biztos van babáknak is valami étvágy csináló vitamin féle.
Ha van kedved beszélgetni írhatsz a privibe is.

10-11 órát kibír egyedül egy felnõtt kutya (házban)?

Legjobb válasz: Ez leginkább az adott kutyától függ. Az enyéim közül az egyik kibír, a másik már kevésbé... De rendszert nem szabad belõle csinálni.

Ez leginkább az adott kutyától függ. Az enyéim közül az egyik kibír, a másik már kevésbé... De rendszert nem szabad belõle csinálni.
utolsó vagyok Most olvasom az elõzõ válaszokat, és igaza van annak a válaszolónak, aki felhozta a kutyák személyiségét. Nem mindegy pl. hogy kis -vagy nagy mozgásigényû kutyáról van -e szó... Az én egyik labimmal pl szerintem semmi gond nem lenne, õ csak fekszik kb. egész nap, viszont a másik labim tuti nem bírna ki annyit, neki jóval nagyobb a mozgásigénye.
Kibírni mindegyik kibírja, mert hát muszáj neki, az más kérdés, hogy fog-e rombolni, bepiszkít-e. A ház alatt kertesházat értesz? Nekem kéthetente kell majd a kutyámat itthon hagynom egy teljes napra. Vagy panzió lesz belõle vagy kiköltözik az elõszobába. Vagy kitámasztjuk az ajtót vagy készítünk egy kutyaajtót, mert nem szeretném, hogy ilyen sokáig kelljen tartogatnia, meg azt sem, hogy rákényszerüljön arra, hogy bent végezze el a dolgát.
Én szerintem ez csak szoktatás kérdése, gondolom nem anyukád lenne az egyedüli, aki reggel mondjuk munka elõtt levinné õt, majd utazik a melóba mondjuk másfél órát, dolgozik nyolcat, hazamegy, és akkor tudja levinni megint. Az viszont szerintem fontos, hogy elõtte -utána is legyen alaposan kimozgatva, plusz legyen neki egy-két játék a lakásban, hogy el tudja agát foglalni napközben, és ne a szõnyeg sarkát kezdje el rágni...
Még, hogy egyedül van az hagyján, de a pisi, kakit ennyi ideig kibírni, az sok! Idõnként meglehet csinálni.De ha ez rendszeres akkor a veséje tönkre megy a kutyának!
1es vagyok. Ahogy már írtam, a kutyák "személyiségétõl" függ leginkább, hogy kibírják-e (nálam ezt azt jelenti, hogy nem rombolnak, nem piszkítanak be, nem válnak frusztrálttá), de semmiképp nem jó megoldás õket, vagy õt napi 11 órára otthon hagyni egyedül!
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem hagyom itt hosszabb távon, mert nagyon kötõdünk egymáshoz és nem pár hónapra mennék, hanem évekre tervezem. Amúgy is elég idõs, szeretnék minél több idõt vele tölteni.
a kecském kibirja a nap 24 orájába non stop a házambaq
Ha tudod, inkább hagyd otthon a másik kutyát is. Ha ketten vannak, lefoglalják egymást.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos pont, hogy rendszer lenne. Mert anyukám ennyit van távol itthonról. Én pedig valószínûleg megyek külföldre dolgozni. 2 kutyánk van, az egyik az enyém. Õt késõbb magammal vinném, a másik maradna itthon.
Ha vki egyedül tart kutyát panelban és mellette dolgozik, a 10 óra egyedül lét a minimum. Ha a kutya kiegyensúlyozott és jól nevelt, minden nap le van mozgatva, akkor gond nélkül végigalussza ezt az idõt. A gond az, hogy egyre több panelkutyástól hallom, hogy õk bizony csak 2-szer sétáltatnak, mert reggel pl. 6-7-ig sétáltatnak, este szintén 17-19 közt, ahogy éppen esik. A nappal még hagyján, de lefekvés elõtt már nem viszik le egy utolsó pisire...szerintem baromi sokat számítana egy plusz 5-10 perc is...


Kibír a hörcsög autóban a kalitkájában egy 10 orás utat?

Legjobb válasz: Kibírja. Ne legyen túl meleg az autóban, legyen neki sok vizes kajája. Ha van, hagyjátok bent neki a házikót, abban el tud bújni. Esetleg egy picit sötétítsétek be neki a ketrecet.

Kibírja. Ne legyen túl meleg az autóban, legyen neki sok vizes kajája. Ha van, hagyjátok bent neki a házikót, abban el tud bújni. Esetleg egy picit sötétítsétek be neki a ketrecet.
A kérdező hozzászólása: köszi.inkább a hideg miatt félek mint a meleg miatt.ki bepakolásnál amíg a kocsiba ér nem fázik meg? nyilván most hogy aránylag meleg van nem de amikor igazi tél van?
Nagyon könnyen megfáznak, szóval én nem tartom jó ötletnek.
Én szoktam szállítani autóval. De ahogy viszed ki a kocsihoz szerintem takard be valamivel a ketrecet pl. valami pléddel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! még csak vásárlás elõtt vagyok csak tájekozodom hogy mi hogyan..:-)
Tegyél neki böven almot, szénát akkor jól betudja magát fészkelni.Ez megnyugtatja és melegíti is. Az én törpehörcsögöm is gond nélkül elutazott velünk München-Pécs távot.Lédús gyümölcs és egy marék mag társaságában.Ha nappal szállítod akkor amúgy is alszik.

Kibír egy terrier 10 óra repülőutat?

Vinnénk a kutyánkat magunkkal Amerikába,mert 2 évig ott leszünk.Nagyon izgulok amiatt,hogy mi lesz vele a repül?n,az átszálláskor meg hogy mennyire fogja szegényt megviselni ez az egész....

Legjobb válasz: Simán. Vannak nyuigtató tabletták, amit állatorvosnál lehet beszerezni. Azt adjátok be neki és végigalussza az utat. Arra vigyázzatok, hogy ne fázzon meg a raktérben, melegen béleljétek ki az utazóládája alját. Jó utat! :)

Simán. Vannak nyuigtató tabletták, amit állatorvosnál lehet beszerezni. Azt adjátok be neki és végigalussza az utat. Arra vigyázzatok, hogy ne fázzon meg a raktérben, melegen béleljétek ki az utazóládája alját. Jó utat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!