Találatok a következő kifejezésre: Ki volt az (2522 db)

Ki volt az? Ki felejtett el szólni hogy nincs citrom? Ki volt az az álnok?

ma,mint minden normális nap,próbáltam teát fõzni.Megmelegítettem a vizet,teafilter meg minden,ahogy szokás.Raktam cukrot bele,és egyszer csak megtörtént!!!Igen,mindenki tanuljon a hibámból!Nem volt citrom :s :(( valaki elfejtett szólni hogy nincs citrom!!!az ilyet büntetni kéne :P

Legjobb válasz: Reggel ugyanígy jártam, de ahol én lakom, ott van zöldséges az épületben, ráadásul van kezeletlen biocitrom. Vettem fél kilót, de reggelizni már nem volt idõm, mert lekéstem volna a 10-es osztálylovaglást. Persze így kiértem, de nem volt osztály, ezért kimentem terepre egyedül, több, mint 2 órát pózniztam a napsütésben. Király nap volt, és most van citrom is, még 2 szem, mert csináltam limonádét!

Reggel ugyanígy jártam, de ahol én lakom, ott van zöldséges az épületben, ráadásul van kezeletlen biocitrom. Vettem fél kilót, de reggelizni már nem volt idõm, mert lekéstem volna a 10-es osztálylovaglást. Persze így kiértem, de nem volt osztály, ezért kimentem terepre egyedül, több, mint 2 órát pózniztam a napsütésben. Király nap volt, és most van citrom is, még 2 szem, mert csináltam limonádét!
Ezért jó ha mindig van citromlé tartalékba :)
MIÉRT KIABÁLSZ? Nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=7rJEW6FJHcU
azt nem tudom h pet vagy darkie mr blomefield a szomszéd samson a gyomber gazdaja a rosz azt nem tudom :D Reading in english???
Nézd meg a filmet. 1. válaszoló: nem kiabált hanem mindet a címbe írta
Tegnap még az egész kérdés nagybetûvel volt írva, azóta moderálták. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Elnezest mar elso kommentelo tegnap regisztraltam.xd amugymeg nem moderaltam vele semmitse!.xd
Youtube-on fent van a film...

Éhezõk viadala Futótûz! Ki volt az öreg nõ? A fiatal srác szerelmes volt bele? A filmbõl nem derült ki semmi.

Legjobb válasz: De kiderült... A nõ a fiú mentora volt. Nem, nem volt belé szerelmes. A fiú (Finnick) a lányba volt szerelmes, aki helyett az idõs nõ jelentkezett. Az idõs nõt (Mags-et) csak családtagjaként szerette.

De kiderült... A nõ a fiú mentora volt. Nem, nem volt belé szerelmes. A fiú (Finnick) a lányba volt szerelmes, aki helyett az idõs nõ jelentkezett. Az idõs nõt (Mags-et) csak családtagjaként szerette.
Nem, tényleg nem. A film alapján én sem értettem volna meg ajánlom, hogy olvasd el, mert a könyv fantasztikus
Én olvastam a könyvet és onnan tudtam, hogy Finnick igazából a kicsit õrült csajba Anniebe volt szerelmes, és Magsat azért puszilta meg a száján, mert szerette, de nem szerelembõl.Egyébként ha nem olvasom a könyvet, lehet én sem értem meg teljesen.

Ki volt az elsö ember a történelemben, akinek már volt neve?

Legjobb válasz: És vajon ki volt az utolsó, akinek még nem volt neve?

És vajon ki volt az utolsó, akinek még nem volt neve?
Ha a kérdés az, hogy ki az elsõ ember akinek ismerjük a nevét, az egyik jelölt az egyiptomi Felsõbirodalom elsõ királya Skorpió i.e. 3200-ból.
Szerintem nem Homo sapiens volt az elsõ, hanem valami majomféle. A kutyák és a delfinek is ismerik a név fogalmát. Azt nem tudom, hogy a kutyák egymást szólítják-e valamilyen néven, de azt tudják, hogy pl. a Bodri az az õ nevük, nem csupán egy hangsor, amire ha a gazdához mennek, jutalomfalatot vagy simogatást kapnak, hanem az õket jelöli. A delfinek pedig használnak bemutatkozó füttyöt. Ez három részbõl áll, az egyik a delfin anyjáé, tehát olyan, mint a vezetéknév. A másik az adott csapatra jellemzõ, tehát az "állampolgárságot" jelzi, a harmadik pedig teljesen egyedi.
Ekkora idióta kérdést is rég olvastam. :D
ÁDÁM volt az elsõ a második pedig ÉVA..
Szerintem a név az elsõ szavakkal együtt létrejött. Az is lehet, hogy elõször nem is kötõdött a konkrét személyhez, inkább a tevékenységéhez, és több embert is hívtak úgy. Valami olyasmi lehetett, mint fõnök, vadász, stb. De nem tudhatjuk biztosan.
A kérdező hozzászólása: Igen, az a kérdés, hogy ki volt az elsö ember, akinek már ismerjük a nevét, amikor élt akkor is úgy hívták, és erröl írásos feljegyzés van.
A Kvázi Kr. elõtt 1500-ban íródott írásos feljegyzés (Ótestamentum) szerint Ádám volt a neve az elsõ embernek a Földön. Az elsõ civilizációk Mezopotámiában, i. e. 3500 körül keletkeztek, Sumér nyelven beszéltek. Nimród király az elsõ király a Földön (magyarok õskirálya), a biblia szerint Noé dédunokája. I.e 10.századból származó cserépdarabon Dávid király neve olvasható. Kivétel nélkül a vallásalapítók "csak" verbális hagyományt hagytak hátra, amit csak késõbb írtak le. Tehát nyugodt lélekkel elhihetjük a bibliának hogy az elsõ ismert nevû embert a Földön Ádámnak hívták.
Szerintem azért jó eséllyel indul Gilgames Mezopotámiai király is, idõszámításunk elõtt 3000 körül élt, történetét jól kiszínezve meg is örökítették Gilgames-eposz néven. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gilgames-eposz Attól, hogy a Biblia szerint Ádám volt az elsõ ember (meg sokáig az egyetlen), még nem volt az. :P Nem akarok a vallási kérdésekbe belemenni, de ez marhaság, két egyedbõl nem lesz egy egész faj, mert, dobpergés, az evolúció szerint amelyik faj két egyedbõl áll, az nem sikeres, és nem marad fenn.

Ki esett ki a Megasztárból és ki volt az utolsó bejutó?

Legjobb válasz: 5 kérdéssel lejjel, már volt ez a kérdés! A végén a Tamara és a Sonia maradt, és Sonia esett ki.

5 kérdéssel lejjel, már volt ez a kérdés! A végén a Tamara és a Sonia maradt, és Sonia esett ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... Szegény Sonia...:'(

Az F1- ben ki volt az a pilóta ki úgy halt meg hogy a fejét eltalálta az autó abroncsa?

Legjobb válasz: Sennának volt olyan ,hogy a kerekestül leszakadó felfüggesztési rúd fúródott a szemébe. Ha jól tudom a boxutcában volt olyan,hogy az egyik ott dolgozó embert találta el,de hogy halt-e meg valaki e miatt azt nem tudom pontosan,hülyeséget nem akarok mondani. A mostani nürburgringi versenyen találta el egy abroncs egy ott tartozkodó operatõrt,akinek súlyos sérülései lettek,de nem halt meg.

Sennának volt olyan , hogy a kerekestül leszakadó felfüggesztési rúd fúródott a szemébe. Ha jól tudom a boxutcában volt olyan, hogy az egyik ott dolgozó embert találta el, de hogy halt-e meg valaki e miatt azt nem tudom pontosan, hülyeséget nem akarok mondani. A mostani nürburgringi versenyen találta el egy abroncs egy ott tartozkodó operatõrt, akinek súlyos sérülései lettek, de nem halt meg.
A kérdező hozzászólása: köszi
Senna halálát a kormányoszlop (ami a kormányt köti össze a kormánymûvel) törése okozta. Az fúrodott a fejébe. Ilyen balesetrõl én nem tudok. Viszont egy hasonlórol igen. Csak ott nem egy pilóta, hanem egy pályabíró volt az áldozat. A 2001es Ausztrál Nagydíjon Jacques Villeneuve Ralf Schumacherrel ütközõtt és ekkor egy leszakadt és elszabadult kerék a pályát védõ rácson átrepülve eltalált egy pályabírót aki a baleset következtében meg is halt. Ezután hozták azt a szabályt, hogy ha felfüggesztés le is törik nem szabadulhat el a kerék. Ma már ha ledarálják a kereket az ott lifeg az autó mellett. Illetve ezért van súlyos büntetés azért ha rossz kerékcsere miatt (xarul rakják fel az anyát) lerepül a felni.
A kérdező hozzászólása: Én meg az egyikre úgy emlékeztem(halottam) hogy úgy halt meg egy pilóta. De lehet(biztos) hogy rosszul tudom. Köszönöm a válaszokat. És hogy elmondtátok mind ezt.
Jól tudod csak nem F1-ben, hanem F2-ben Henry Surtees 2009-ben Brands Hatch-ben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És hogy helyre raktatok ert azért eléggé félre voltam tájolva

Ki volt az utolsó próféta és mit tanított?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! A legutolsó próféta Keresztelõ Szent János (Ioannes Baptista) volt. Anyja Szûz Mária rokona volt, Erzsébet néven. Már idõs korban volt, nem hitte, hogy még gyermeke lehet. Apja pedig Zakariás, pap. Amikor Mária méhében hordozta Jézus, örömében megmozdult a gyermek, Keresztelõ Szent János és Erzsébet ezt mondta: áldott vagy te az asszonyok között és áldott méhednek gyümölcse. Ezután, miután "lélekkel eltelve" nevelkedett, szigorúan aszkéta életet ért. Azután a népnek azt tanította, hogy ne áltassák magukat, hogy õk "Ábrahám gyermekei", mert még a kövekbõl is tud az Úr Ábrahámnak fiakat adni. Õ a Jordán vizén keresztelt, pontosabban alámerítette az embereket, az apostoli keresztség elõképeként, akik - mint ahogy Jézusról mondta Keresztelõ Szent János - tûzzel és Lélekkel fog keresztelni. Jézus is elment hozzá megkeresztelkedni. Ez azonban nem is inkább az alámerítésre utal, hanem Jézus királyi felkenésére, melyben a pap Keresztelõ János, a király Jézus volt. Késõbb Heródes - felesége kívánságából - lefejeztette. Õ volt az az "Illés", amirõl az Írás jövendöl. Ahogy Jézus mondta, hogy õ volt a legnagyobb próféta az összes közül. Ha az ószövetségi könyveket nézzük, akkor az utolsó helyen áll Malakiásé. Õ jövendölt az Eukharisztiáról, melyeket a népek mutatnak be, és már igen korán az Eukharisztiával azonosították (Szent Jusztinosz vértanú, II. század): "De napkeltétõl napnyugtáig nagy az én nevem a népek között. Jóillatú áldozatot mutatnak be mindenütt, tiszta ételáldozatot a nevemnek. Mert nagy az én nevem a népek között - mondja a Seregek Ura." (Mal 1, 11) Ez nem lehet a bálványáldozat, amely utálatos az Úr elõtt, és szinte nincsen olyan ószövetségi könyv, amely a pogányok bálványáldozatait ne kárhoztatná. És amikor Izrael átvette ezeket! Tehát itt nem arról van szó, hanem az Urunk által alapított Eucharisztiáról, amelyben önmagát ajánlja fel értünk, hogy kiengesztelje magával a világot.

Kedves Kérdezõ! A legutolsó próféta Keresztelõ Szent János (Ioannes Baptista) volt. Anyja Szûz Mária rokona volt, Erzsébet néven. Már idõs korban volt, nem hitte, hogy még gyermeke lehet. Apja pedig Zakariás, pap. Amikor Mária méhében hordozta Jézus, örömében megmozdult a gyermek, Keresztelõ Szent János és Erzsébet ezt mondta: áldott vagy te az asszonyok között és áldott méhednek gyümölcse. Ezután, miután "lélekkel eltelve" nevelkedett, szigorúan aszkéta életet ért. Azután a népnek azt tanította, hogy ne áltassák magukat, hogy õk "Ábrahám gyermekei", mert még a kövekbõl is tud az Úr Ábrahámnak fiakat adni. Õ a Jordán vizén keresztelt, pontosabban alámerítette az embereket, az apostoli keresztség elõképeként, akik - mint ahogy Jézusról mondta Keresztelõ Szent János - tûzzel és Lélekkel fog keresztelni. Jézus is elment hozzá megkeresztelkedni. Ez azonban nem is inkább az alámerítésre utal, hanem Jézus királyi felkenésére, melyben a pap Keresztelõ János, a király Jézus volt. Késõbb Heródes - felesége kívánságából - lefejeztette. Õ volt az az "Illés", amirõl az Írás jövendöl. Ahogy Jézus mondta, hogy õ volt a legnagyobb próféta az összes közül. Ha az ószövetségi könyveket nézzük, akkor az utolsó helyen áll Malakiásé. Õ jövendölt az Eukharisztiáról, melyeket a népek mutatnak be, és már igen korán az Eukharisztiával azonosították (Szent Jusztinosz vértanú, II. század): "De napkeltétõl napnyugtáig nagy az én nevem a népek között. Jóillatú áldozatot mutatnak be mindenütt, tiszta ételáldozatot a nevemnek. Mert nagy az én nevem a népek között - mondja a Seregek Ura." (Mal 1, 11) Ez nem lehet a bálványáldozat, amely utálatos az Úr elõtt, és szinte nincsen olyan ószövetségi könyv, amely a pogányok bálványáldozatait ne kárhoztatná. És amikor Izrael átvette ezeket! Tehát itt nem arról van szó, hanem az Urunk által alapított Eucharisztiáról, amelyben önmagát ajánlja fel értünk, hogy kiengesztelje magával a világot.
Erre szinte mindegy egyes felekezet, egyház, szekta másképp felel.
izrael népébõl jézus, ismael népébõl pedig mohamed. azóta mindenki más kamu próféta. minkét próféta jövendölt 1 õ utána még jönni fogó utolsó prófétáról aki az igazságot fogja tanitani. az araboknál MAHDI a keresztények jézust várják vissza, a zsidok meg az messiást. csak a keresztények tévelyegnek ezügyben ugyanis õk a teljes szentirást félre értelmezik.
Próféták napjainkban is vannak, és egyes (véleményem szerint) igaz prófétákat, hamisnak állítanak. A Szentírásban is hányszor olvassuk, hogy az emberek, nem hallgattak rájuk, ezért Isten így meg úgy büntette õket, aztán, amikor a jövendölés bekövetkezett, hirtelen próféta lett belõle.
Megáll az eszem: Hollófernyiges, te eddig ateista voltál, legalábbis még pár nappal ezelõtt is. Most meg muszlim lettél? Miért pont az? :O
Csakhogy az ószövetségi prófétaság különbözik a karizmatikus prófétaságtól. Mert a próféták azért voltak, hogy a Megváltóról jövendöljenek, és hogy õk is tanúskodjanak õmellette. A Jelenések könyvét fel lehet fogni próféciának, de a jelentõségét az idõre vonatkozóan egyetemes értelemben kell felfogni. A rendkívüli karizmákkal ellátott emberek voltak és máig lesznek. A prófétákat és a különleges tanítókat, akikrõl Pál beszél, az apostolok földi mûködéséig az összejöveteleken külön tisztelet övezte. Azonban nem késõbb a hivatalos vezetés alá rendelõdött: "Kézfeltétellel válasszatok magatoknak az úrhoz méltó püspököket és diakónusokat, szelid és nem pénzéhes, igazmondó és kipróbált férfiakat; õk látják el ugyanis nektek a tanítók és próféták szolgálatát." [Didakhé, XV, 1., Kr. u. 1. század vége]
próféták nap mint nap születnek akikbe Isten prófétai lelkületet helyezett erre a kérdésre nem lehet válaszolni :D
Mohamed.
Szia! Ha bibliai prófétákról beszélünk, akkor János apostol, és nem Keresztelõ János, hiszen Jelenések könyve is próféciákból áll, és több mint 60 évvel Keresztelõ János halála után született. Pál apostol levelei azonban egyértelmûvé teszik, hogy a prófétaság lelki ajándéka egy szolgálati lehetõség az Isten egyházában. Jóel próféta könyve próféciája is arról beszél, hogy az utolsó idõkben "fiaitok és lányaitok prófétálni fognak". Ez beteljesedett Jézus elsõ eljövetele után és be fog teljesedni a második eljövetele elõtt is! Üdv. Péter
Ja, persze... A muszlimok szerint a zsidók meghamisították a Bibliát, a keresztények meg félreértelmezik. Pff...

Heten vannak, mint a gonoszok. Ki volt az a hét gonosz? Kikről szól a mondás?

Legjobb válasz: A Hét gonosz szellem /ez már a mai címe/ egy õsi, akkád eposz, amely valószínûleg az i. e. II. évezredben keletkezett. Az egész eposz nem maradt fent, csak egy töredéke. Az eposztöredék egy istenek közötti háború (teomachia) történetét meséli el. Sem az eposz kezdete, sem a vége nem maradt fenn, így nem lehet tudni, hogy miért tört ki a háború és hogyan ért véget. A háború Anu az ég ura, valamint Enlil és Éa szövetsége között zajlott. Anu seregét a hét gonosz szellem alkotta, amelyek mindent elpusztítottak, ami útjukba került és mindenkit megfélemlítettek. A hét gonosz szellem a következõ volt: a Déli Szél, a Sárkány ("torkából soha senki nem szabadult"), a Párduc ("porontyainkat szájában ragadja el"), a Kígyó ("Az ijedelmes"), a Hím-oroszlán ("annak szive meghátrálást nem ismer"), a Vad Orkán ("isten és ember ellen egyaránt lázad"), és a Déli Vihar (ádáz bosszút áll bármelyik halandón). „ Alászáguldanak Imhullu vad szelével Adad eláradó hatalma, zavarok okozói, az istenség jobbján loholók. Villámként az égaljat beragyogják, Vért szomjazva váltig bolyonganak utakon. Lépkednek a távoli égen, Anu lakásán át- meg áthaladnak nincs ki szembeszállna vélük... ” – Részlet az eposzból Enlil és Éa az ég védelmét három istenre: Samasra, Szinre és Istárra bízta. A szellemek azonban Szint, (a holdat) viharfelhõvel takarták el, Samast és Adadot pedig elpártolásra bírták, míg Istár önként, érdekbõl állt Anu mellé. Enlil azonban nem nyugodott bele ebbe és Éától kért segítséget, aki fiát, Mardukot küldte a szellemek legyõzésére. Az eposz további része nem maradt fenn, így nem tudni hogyan ért véget a háború, az azonban biztos, hogy Marduk legyõzte a hét szellemet és megszabadította Szint a viharfelhõ fogságából.

A Hét gonosz szellem /ez már a mai címe/ egy õsi, akkád eposz, amely valószínûleg az i. e. II. évezredben keletkezett. Az egész eposz nem maradt fent, csak egy töredéke. Az eposztöredék egy istenek közötti háború (teomachia) történetét meséli el. Sem az eposz kezdete, sem a vége nem maradt fenn, így nem lehet tudni, hogy miért tört ki a háború és hogyan ért véget. A háború Anu az ég ura, valamint Enlil és Éa szövetsége között zajlott. Anu seregét a hét gonosz szellem alkotta, amelyek mindent elpusztítottak, ami útjukba került és mindenkit megfélemlítettek. A hét gonosz szellem a következõ volt: a Déli Szél, a Sárkány ("torkából soha senki nem szabadult"), a Párduc ("porontyainkat szájában ragadja el"), a Kígyó ("Az ijedelmes"), a Hím-oroszlán ("annak szive meghátrálást nem ismer"), a Vad Orkán ("isten és ember ellen egyaránt lázad"), és a Déli Vihar (ádáz bosszút áll bármelyik halandón). „ Alászáguldanak Imhullu vad szelével Adad eláradó hatalma, zavarok okozói, az istenség jobbján loholók. Villámként az égaljat beragyogják, Vért szomjazva váltig bolyonganak utakon. Lépkednek a távoli égen, Anu lakásán át- meg áthaladnak nincs ki szembeszállna vélük... ” – Részlet az eposzból Enlil és Éa az ég védelmét három istenre: Samasra, Szinre és Istárra bízta. A szellemek azonban Szint, (a holdat) viharfelhõvel takarták el, Samast és Adadot pedig elpártolásra bírták, míg Istár önként, érdekbõl állt Anu mellé. Enlil azonban nem nyugodott bele ebbe és Éától kért segítséget, aki fiát, Mardukot küldte a szellemek legyõzésére. Az eposz további része nem maradt fenn, így nem tudni hogyan ért véget a háború, az azonban biztos, hogy Marduk legyõzte a hét szellemet és megszabadította Szint a viharfelhõ fogságából.
Miután elmagyarázták az akkád gyökereket, elmondanám hogy ez egy 1943-as magyar film címe :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm)
a hét gonosz: Mephisto, Diablo, Baal, Andariel, Duriel, Belial, Azmodan legalább is ha a Blizzard Diablo trilógiáját nézzük :P

Vampire Diaries s03e06 végén ki volt az a csávó aki "leütötte" Damon-t? Tudom, hogy már szerepelt a sorozatban de nem jut eszembe h ki volt.

Legjobb válasz: Mason Lockwood. Tyler nagybátyja, aki szintén vérfarkas és akit Damon ölt meg még a 2. évadban, amikor a holdkövet keresték. Mellesleg Katherine szeretõje is volt.

Mason Lockwood. Tyler nagybátyja, aki szintén vérfarkas és akit Damon ölt meg még a 2. évadban, amikor a holdkövet keresték. Mellesleg Katherine szeretõje is volt.
A kérdező hozzászólása: téényleg..köszi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!