Találatok a következő kifejezésre: Ki volt a kalóz, aki (1 db)

Ki volt az a kalóz, aki kis szerencsével Bizánc császára lehetett volna?

Legjobb válasz: Diomédész jut eszembe, ha a Villon-versre gondolsz.

Diomédész jut eszembe, ha a Villon-versre gondolsz.
én csak azt tudom hogy 1516-ban Aruj Barbarossa Algír szultánja lett
Dragut?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik színház felújításának első üteme fejeződött be az idén?

1

Az angolok a kelták vagy a germán angolszászok leszármazottai?

2

Mi a véleményetek Auschwitzról?

A minap elérkeztünk ehhez a témához az iskolában. A tanárom nem a saját könyvünkből magyarázott, hanem különböző anyagokból, amiket az interneten gyűjtött. Olyanokat mondott, hogy ugyebár az volt a közhiedelemben, hogy Auschwitzban 4 millió zsidót gyilkoltak meg, később azonban, ezt a számot kb. 1,5 millióra csökkentették...Hát, nem mindegy. Akkor, egy kicsit megkérdőjelezte az ott történt szörnyűségeket, pl. hogy az az idő, amíg e koncentrációs tábor működött, bárhogy számolja, nem elég arra, hogy közel 4 millió áldozat holttestét elégessék. Valamint kitért arra is, hogy a gázkamrákban használt vegyszert a "mosókonyhában" fertőtlenítésre is használták, és ott vastagan volt erre utaló lerakódás is, míg a gázkamrában nem...Tehát nem létezik, hogy minden zsidót (vagyis annyit amennyit állítanak) ott végeztek ki. Nem is olyan régen, Ázsiában, éjszaka 3 tartálynyi ilyen vegyszer szabadult ki, és még az a tűzoltó is komoly tüneteket produkált, aki 50 méterrel arrébb volt, és azok is, akik bár bementek, de teljes felszerelésben voltak. Az egész épület kiszellőztetése 22 órába tellett. Ehhez képest sok helyen olvasni, hogy miután anno Auschwitzben beindították a gázkamrát, és az utolsó sikoly is elhallgatott, körülbelül 20 perc után, bementek a tisztek, védőfelszerelés nélkül, és elszállították a tetemeket. Akkor ők hogy-hogy nem haltak meg? Mennyi ebből az igazság? Azt is mondta, hogy akit ez érdekel, az nyugodtan kérjen tőle anyagokat, webcímeket, könyveket, ő szívesen segít. Engem ez érdekelne, sőt, és pont ezért szeretném más véleményét is megkérdezni, hogy ne kezdjek el valami olyasmi tanulni, olyasmiben hinni, ami valójában nem is igaz. Sajnálom, ha bántó dolgokat írtam, én egyáltalán nem kérdőjelezem meg a Holokausztot, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.

19

A magyar irodalomban előfordulva a só?

Órára kellen dolgokat találnom,hogy az irodalomban,hogyan fordul elő a só :)

2

A gondnokság alatt álló személyt a kinek a feladata halála esetén eltemetettni?

10

Tényleg történtek olyasmik, amikor még rabszolgaság volt az USA-ban, mint amik a Django-ban voltak?

Oké, tudom, hogy egy film.
Ráadásul Tarantino-film.

De nem tudom, mit higgyek. Õszintén szólva el tudom képzelni, hogy voltak unatkozó gazdag elmebetegek, akik négereket verettek halálra egymással (ha jobban belegondolok, ilyen téren a gladiátorharcok óta nem sokat fejlődtünk, szemlátomást ma is van igény rá). De megtörténhettek ilyenek? Szerintetek mennyire hiteles a kép, amit fest?

3

Rorschach avagy tintafolt-teszt, mikor szükséges, mennyire megbízható? Ha valaki puszta kíváncsiságból kipróbálná, azt hogy, miként és mennyibe kerülne?

4

Poétika szóbelin milyen kérdések jöhetnek szóba?

0

Mit csináltak az emberek mielőtt nem volt közoktatás? Dolgoztak már 10 éves kortól?

Mária Terézia előtti időkben, 18.sz. és előtte.

6

Bírna valaki segíteni az etika házimban? Bővebben lent

Sziasztok, azt a feladatot kaptam Etikára,hogy holnapra írni kell példát vagy Szexusra,Erószra,Filiara vagy Agapéra. Pár soros, olyan 4-5 kb. elég lenne, de lövésem sincs,hogy mit írhatnék bele! Köszi előre is!!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!