Találatok a következő kifejezésre: Ki volt Romanov (1 db)

Ki volt Mária Romanov?

Legjobb válasz: annyi a tendõ, hogy beírod a keresõbe hogy Romanovok,és már meg is találtad a választ!

annyi a tendõ, hogy beírod a keresõbe hogy Romanovok, és már meg is találtad a választ!
Tényleg II. Miklós egyik lánya volt. Én azt olvastam, hogy miután sortûz alá vették õket, és leült a puskapor, a négybõl két lány még életben volt, és õket puskatussal verték agyon, hogy aztán az egész családot leöntsék savval... Annyira tragikus!
A kérdező hozzászólása: Köszy, szval Te is tudsz Róluk:) tök yó.Nekem Mária a kedvencem...
II. Miklós cár lánya, Anasztázia testvére. nekem Aasztázia a kedvencem:)
A kérdező hozzászólása: Amúgy az egész családot lehívták a pincébe fotózkodni.És mindannyiukat agyonlõtték =( Most július 17-én lesz a 90. "évfordulója" annak, hogy megölték õket.
tudom, ezért mondtam h 1 része valóságon alapul!hahóóóó... tyúkanyóóó... :)
A kérdező hozzászólása: Öten voltak tesók. 4 lány és 1 fiú.Amúgy az Anasztázia mese teljesen más, mint a "valóság". De ari mese attól függetlenül =]
hát igen! de a mese is egy része valós, addig míg meg nem szökik a mamájával, addig igaz!és a szüleit, állítólag lehívták a pincébe fotózkodni, amibõl az lett h agyonlõtték õket, legalábbis én így hallottam! a lány(Anasztázia) meg tudta h õ a hercegnõ, csak nem hittek neki, azt hitték, h dilis!asszem volt neki 2 lánytestvére, +1 fiú!
II. Miklós cár lánya, Anasztázia testvére, az a Romanov hercegnõ, akit nem a szüleivel temettek el az út szélén, s sokáig Anasztáziának hittek, ezzel életre keltve az Anasztázia mítoszt. Történészek a minap (200-2008 között) megtalálták a másik sírt is, így megvan a kis cárevics, és Maria hercegnõ csontváza is.
Én is csak azt tudom elmondani mint a többiek!II.Miklós és Alexandra Fjodorovna 3.leányaként született 1899-ben.Sajnos õt is kivégezték:1918-ban a Jekatyerinburgi Ipatyev-házban. Kapcsolódó oldal:http://hu.wikipedia.org/wiki/Marija_Nyikolajevna_Romanova_or.. Nekem is Mária a kedvencem!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a legkorábbi feltételezés a magyarokról (bővebben lent)?

Szóval a magyarságról van valami információ, esetleg gondolat, hogy honnan származhatnak ?! Tehát 875 előtti időszakra lennék kíváncsi, sőt minél régebbre viszamenőleg, mik a feltételezések, kiktől származunk, hogy nézett ki a ruhánk akkoriban ?! Iagzából minden tudni szeretnék, mert a magyarságot 875 és az előtti korban takintem magyarnak, szóval nagyon kíváncsi lennék. Olyasmit is hallottam, hogy finnugoroktól származunk, és olyat is, hugy turáni népektől, de nem is értem, mi a legkorábbi pont, amiről még tud a magyarság ?! Nem igazán értem, ez "csak" 1000 éve volt, más népek kr.e 4000 évekre tudják mi történt velük... Előre is köszönöm !

22

A régi költők a mai világban már nem tudnának olyan hírnevet szerezni, mint régen?

Ilyenek, mint Petőfi Sándor, Arany János, meg ezek akiket az iskolákban tanítanak.

3

Miből gondolják hogy Koppány mellet nem álltak ugyan úgy németek vagy más külföldi lovagok akik segítettek őt a harcban?

Miből gondolják hogy a Koppány csak a hazai támogatóira hagyatkozott volna a harcfolyamán.

3

Kik az árják?

15

Hogy hívhattak egy Árpád-házi herceget "pogány" néven?

Könyves Kálmán király öccsét Álmosnak hívták. (1070. körül – 1127. szeptember 1.) Tudtommal az Álmos nem keresztény név, abban az időben hogyan kaphatott ilyen nevet? Majdnem magyar király lett! Õ lett volna I.Álmos?

12

A magyar nyilasok hány százalékát végezték ki a második világháború után?

8

A településeken mi alapján nevezték el az utcákat?

Csak úgy találomra, egykor kitalálták ennek ez legyen a neve, és akkor az is lett?

5

Mi rímel erre a sorra? (a vers többi része jó)

"Ordít a lelkem,de nem hallja senki."

7

ELTE szociális munka elvégezhető? Mennyire nehéz?

4

Szerintetek a bermudai háromszög hülyeség?

Csak kitalálták az emberek vagy igaz?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!