Találatok a következő kifejezésre: Ki volt Romanov (1 db)

Ki volt Mária Romanov?

Legjobb válasz: annyi a tendõ, hogy beírod a keresõbe hogy Romanovok,és már meg is találtad a választ!

annyi a tendõ, hogy beírod a keresõbe hogy Romanovok, és már meg is találtad a választ!
Tényleg II. Miklós egyik lánya volt. Én azt olvastam, hogy miután sortûz alá vették õket, és leült a puskapor, a négybõl két lány még életben volt, és õket puskatussal verték agyon, hogy aztán az egész családot leöntsék savval... Annyira tragikus!
A kérdező hozzászólása: Köszy, szval Te is tudsz Róluk:) tök yó.Nekem Mária a kedvencem...
II. Miklós cár lánya, Anasztázia testvére. nekem Aasztázia a kedvencem:)
A kérdező hozzászólása: Amúgy az egész családot lehívták a pincébe fotózkodni.És mindannyiukat agyonlõtték =( Most július 17-én lesz a 90. "évfordulója" annak, hogy megölték õket.
tudom, ezért mondtam h 1 része valóságon alapul!hahóóóó... tyúkanyóóó... :)
A kérdező hozzászólása: Öten voltak tesók. 4 lány és 1 fiú.Amúgy az Anasztázia mese teljesen más, mint a "valóság". De ari mese attól függetlenül =]
hát igen! de a mese is egy része valós, addig míg meg nem szökik a mamájával, addig igaz!és a szüleit, állítólag lehívták a pincébe fotózkodni, amibõl az lett h agyonlõtték õket, legalábbis én így hallottam! a lány(Anasztázia) meg tudta h õ a hercegnõ, csak nem hittek neki, azt hitték, h dilis!asszem volt neki 2 lánytestvére, +1 fiú!
II. Miklós cár lánya, Anasztázia testvére, az a Romanov hercegnõ, akit nem a szüleivel temettek el az út szélén, s sokáig Anasztáziának hittek, ezzel életre keltve az Anasztázia mítoszt. Történészek a minap (200-2008 között) megtalálták a másik sírt is, így megvan a kis cárevics, és Maria hercegnõ csontváza is.
Én is csak azt tudom elmondani mint a többiek!II.Miklós és Alexandra Fjodorovna 3.leányaként született 1899-ben.Sajnos õt is kivégezték:1918-ban a Jekatyerinburgi Ipatyev-házban. Kapcsolódó oldal:http://hu.wikipedia.org/wiki/Marija_Nyikolajevna_Romanova_or.. Nekem is Mária a kedvencem!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek az alábbi idézetről? "Úton lenni a boldogság, megérkezni a halál? "

11

Mi a lényege a francia forradalomnak?

Valaki eltudná magyarázni részletesen hogyan zajlott le?? kitérve a rendek érdekeiről, ki mit akart, mi felé haladtak... számomra elég nehéz téma, és nem látom át.

0

Valaki tud mondani olyan verset amit ma élő költő irt? és rövid!

5

Miért ilyen a helyzet a magyar középiskolákban?

Ez alól kivételt képeznek az elit gimnáziumok, illetve talán még az egyházi gimnáziumok. Viszont egy átlag szakközépiskolában a helyzet katasztrofális. A diákok nemcsak, hogy visszabeszélnek a tanároknak, de pofátlanok, kimennek a tanár jelenlétében dohányozni az ablakba. Nem kívánom, hogy visszaállítsák azt, amikor a gyerekeket verték, de ezt a mai állapotot sem. Hol romlott el ennyire a helyzetet? A demokrácia miatt? Hol van ennek a problémának a gyökere? Várom válaszaitokat.

12

Julius Ceasar tényleg másodhegedűs volt Crassus mögött?

Spartacus c. sorozatban olyannak állították be Ceasart, mint, aki jóformán Crassuson emelkedett fel. Valamint volt egy olyen jelenet, hogy Crassus fia anális erőszakot hajtott végre rajta. Ezek lehetséges dolgok, mert én nem így emlékszem/ nem gondolnám róla, h ezt meg lehetett vele csinálni.

5

Miért viseltetnek az emberek nosztalgiával a XX. Századi diktatúrák és diktátorok iránt?

Nemcsak nálunk, hanem más országokban is ez tapasztalható.

14

Társadalomtudomány osztályból milyen tantárgyakból kell érettségizni?

0

Antigonéval foglalkozó írásokra lenne szükségem, könyv, folyóirat vagy abban megjelent tanulmány, internetes oldal. Valaki tud pontos hivatkozást vagy bibliográfiai adatot?

1

Az egri csillagokról egy rövid tartalmat mondani, írni?

Tartalom egri csillagok

2

Milyen rímképletű az a versszak amibe az első két sor vége nem egyezik a köv. Kettőé meg igen?

pl.: ködök- füstölög - labdatér - kövér

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!